Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Κονσέρβες ντομάτας έκρυβαν τη μεγαλύτερη ποσότητα ecstasy όλων των εποχών!!!...



Η μεγαλύτερη ποσότητα χαπιών ecstasy που έχει κατασχεθεί ποτέ σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκεται στα χέρια της αυστραλιανής αστυνομίας μετά την εξάρθρωση διεθνούς δικτύου διακίνησης ναρκωτικών. Η ποσότητα-μαμούθ φθάνει σχεδόν τους τεσεράμισι τόνους. Συνελήφθησαν 16 άτομα.
Έπειτα από συντονισμένες επιχειρήσεις της αστυνομίας σε αποθηκευτικούς χώρους γνωστών βαρόνων ναρκωτικών κατασχέθηκαν 4,4 τόνοι χαπιών, δηλαδή περίπου 15 εκατομμύρια χάπια του απαγορευμένου διεγερτικού, τα οποία ήταν κρυμμένα σε κονσέρβες ντομάτας που είχαν εισαχθεί από την Ιταλία στην Μελβούρνη, τον Ιούνιο του 2007.
Η επιχείρηση επεκτάθηκε σε τέσσερις πολιτείες της Αυστραλίας και σε τέσεσρις ευρωπαϊκές χώρες. Εκτός από την Ιταλία, επιχειρήσεις της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη στο Βέλγιο και την Ολλανδία, ενώ και η γερμανική αστυνομία μετάσχει στην ειδική ευρωπαϊκή δύναμη που συστάθηκε για την εξάρθρωση του δικτύου.
Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 16 συλλήψεις και κατασχέθηκαν περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αναμένεται να γίνουν και άλλες συλλήψεις κυρίως σε ευρωπαϊκό έδαφος.Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της αυστραλιανής αστυνομίας, επιθεωρητή Μικ Κίλτι, πρόκειται για «τμήμα ενός μεγάλου διεθνούς δικτύου και κλασικό παράδειγμα οργανωμένου εγκλήματος».Οι επιχειρήσεις έγιναν μετά από 12μηνη έρευνα που αξιοποίησε πληροφορίες που δόθηκαν, αλλά και τα αποτελέσματα ακτινών Χ σε κοντέινερ που έφτασαν στο λιμάνι της Μελβούρνης στις 28 Ιουνίου πέρυσι.
Η αυστραλιανή αστυνομία ανακοίνωσε ότι τελωνειακοί και αστυνομικοί που εξέτασαν τα κοντέινερ βρήκαν περισσότερες από 3.000 κονσέρβες, η κάθε μία από τις οποίες ζύγιζε 1,5 κιλό και περιείχαν συνολικά χάπια αξίας περίπου 260 εκατομυρίων ευρώ.Σε ένα άλλο κοντέινερ που ελέγχθηκε στις 24 Ιουλίου φέτος εντοπίστηκαν 150 κιλά κοκαΐνης, τα οποία οδήγησαν σε συλλήψεις που έγιναν την Παρασκευή στις αυστραλιανές πολιτείες της Βικτόριας, της Νότιας Αυστραλίας, της Τασμανίας και της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Η επιχείρηση ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία της Αυστραλίας και συμμετείχαν 400 αστυνομικοί. Πραγματοποιήθηκαν 185.000 τηλεφωνικές παρακολουθήσεις για να διαλυθεί το δίκτυο, το οποίο θεωρείται υπεύθυνο για το 60% της εισαγωγής ναρκωτικών στη νότια Αυστραλία.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press, ΑΠΕ/Reuters