Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Ο Νίκος Καλογερόπουλος "έκλεψε την παράσταση" στην επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο!...


Εξέπληξε για μια ακόμη φορά ο γνωστός ηθοποιός, από τα Φιλιατρά, Νίκος Καλογερόπουλος, ο οποίος σήμερα έκλεψε την παράσταση κατά τη διάρκεια του εορτασμού της επετείου της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο, όταν ρακένδυτος και με έναν Σταυρό στον ώμο "εισήλθε" στο χώρο που θα γινόταν η παρέλαση!!!...


Γιατί το έκανε, τι μήνυμα ήθελε να στείλει, μόνο ο ίδιος ξέρει...


Πάντως όλοι έμειναν "κόκκαλο", άλλοι έδειξαν να τα παίρνουν στο κρανίο και άλλοι να το διασκεδάζουν!!!


Ο ίδιος, όπως πληροφορηθήκαμε, ισχυρίστηκε πως δεν είχε ενημερωθεί για την παρέλαση και έκανε τα γυρίσματα για την ταινία του "Οι Ιππείς της Πύλου", που πρόκειται για μια ανατρεπτική κωμωδία !!!...







Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΞΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ!...




Συμπληρώνονται 20 ολόκληρες μέρες από την επιστολή προς την ΕΑΣ και την ανακοίνωση στα ΜΜΕ του δραστήριου Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών με για τον τοξικό κίνδυνο από τα ληγμένα και απαγορευμένα φυτοφάρμακα από όλη την Μεσσηνία που είναι αποθηκευμένα, χρόνια τώρα, στο παλιό ελαιοτριβείο της ΕΑΣ στα Φιλιατρά και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα!!!





Τότε, βέβαια, που το θέμα βγήκε στη δημοσιότητα, να έκαναν δηλώσεις επί δηλώσεων όλοι οι εκπρόσωποι Τοπικών και άλλων εμπλεκόμενων Αρχών και υπηρεσιών, ωστόσο, 20 ολόκληρες μέρες μετά, τίποτα δεν έχει γίνει και δεν έχουν απομακρυνθεί τα φυτοφάρμακα, αλλά παραμένουν εκεί που ήταν στιβαγμένα με τους κινδύνους να είναι ορατοί!!!...



Και σαν να μην έφτανε μόνον αυτό, οι Τοπικοί Φορείς των Φιλιατρών και της ευρύτερης περιοχής αδιαφόρησαν προκλητικά και ούτε καν συμμετείχαν στη σύσκεψη που συγκάλεσε για το θέμα αυτό ο Αγροτικός Σύλλογος το βράδυ του Σαββάτου…



Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν μόνο ο Πρόεδρος και Μέλη του Αγροτικού Συλλόγου και ο διευθυντής του Λυκείου Φιλιατρών Σταμάτης Γιαννακόπουλος και η διευθύντρια του 1 Νηπιαγωγείου και πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Βιβή Παντελάκη, αποφασίστηκε να εκδοθεί ένα ενημερωτικό κείμενο το οποίο να σταλεί προς όλους τους κατοίκους της πόλης, αλλά και να γίνει ένα έγγραφο προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες από τις οποίες θα ζητείται η άμεση απομάκρυνση των ληγμένων φυτοφαρμάκων.


Επίσης στις δύο εισόδους της πόλης θα αναρτηθούν πανό διαμαρτυρίας...

Σημειώνουμε πως, το κτίριο του παλαιού ελειοτριβείου που είναι "αποθηκευμένα" τα ληγμένα και απαγορευμένα φυτοφάρμακα βρίσκεται 500 μέτρα από την κεντρική πλατεία και δίπλα στο Λύκειο - Γυμνάσιο όπως και στο 1ο Νηπιαγωγείο και 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών και περικλείεται από κατοικίες και τα δυο ενεργά Πνευματικά Κέντρα της πόλης των Φιλατρών!...









Διαβάστε Περισσότερα...

Μυστήριο με ανθρώπινα οστά στην Ανδανία της Μεσσηνίας...



Ο ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΔΥΣΒΑΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ


Ένας γρίφος τρόμου απασχολεί τους άνδρες του Α.Τ Μελιγαλά, καθώς εκτιλύσσεται μια υπόθεση θρίλερ τις τελευταίες ημέρες στο δημοτικό διαμέρισμα Δασοχωρίου στον Δήμο Ανδανίας.

Την Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι, βρέθηκαν οστά ανθρώπινου σκελετού διασκορπισμένα μέσα σε ρέμα σε δύσβατη δασωμένη περιοχή στη θέση “Ανω Μύλος” Δασοχωρίου.
Ειδικότερα βρέθηκαν κρανίο, οστά από τον θώρακα και οστά από τα άκρα.
Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν και ένα παντελόνι τζιν, ένα ζευγάρι παπούτσια και υπολείμματα από πουκάμισο.
Από τα αναβρεθέντα προκύπτει ότι ο σκελετός ανήκει σε άνδρα, αγνώστων στοιχείων μέχρι στιγμής, και ο θάνατος του έχει επέλθει εδώ και ένα χρόνο περίπου.

Προανάκριση για την υπόθεση, ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά.
Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη και οι κάτοικοι της περιοχής τα έχουν χαμένα ενώ ταυτόχρονα φοβούνται καθώς είναι η πρωτη φορά που συμβαίνειο κάτι τέτοιο στην περιοχή...



Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΡΙΦΑΣΙΚΑ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ...


Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, μέσω του τμήματος Υγειονομικού ελέγχου της Διεύθυνσης Υγείας, αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία εφαρμογής της απόφασης της με την οποία απαγορεύεται η διάθεση υγρών αποβλήτων ελαιουργείων τριών φάσεων, σε υδάτινους αποδέκτες περιοχών οικολογικά ευαίσθητων και με σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα μέχρι την 28 Φεβρουαρίου του 2009.

Βασικός λόγος της παράτασης αυτής, ήταν η αντικειμενική αδυναμία προετοιμασίας και προσαρμογής όλων των επιχειρήσεων στην απόφαση αυτή, ωστόσο μέχρι το πέρας της προθεσμίας θα πρέπει όλες οι επιχειρήσεις να έχουν πλήρως προσαρμοστεί.

Οι λόγοι της παράτασης

Μερικά από τα βασικά σημεία, τα οποία έλαβε υπόψιν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, και συντέλεσαν στο να δοθεί αυτή η παράταση, ήταν οι μεγάλες καθυστερήσεις στην αξιολόγηση των αποβληθέντων επενδυτικών σχεδίων, που αφορούν εκσυγχρονισμό υφιστάμενων ελαιοτριβείων. Ακόμη, ρόλο έπαιξε και το ότι δεν έχουν καθοριστεί μέχρι σήμερα οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ασφαλή μεταφορά του ελαιοπυρήνα δύο φάσεων παρά το σχετικό αίτημα της ΝΑΜ προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείο Μεταφορών. Τέλος, σημαντικό ρόλο αποτέλεσε η ανάγκη δοκιμαστικής περιόδου υιοθέτησης και εφαρμογής εναλλακτικών μεθόδων διαχείρισης υγρών αποβλήτων 3φασικών ελαιουργιών(φερταρδευση, εξατμισοδεξαμενές).

Καμιά άλλη παράταση πλέον

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας ορίζει τη παράταση αυτή, ως δοκιμαστική περίοδο για την πλήρη και αμετάκλητη εφαρμογή της απόφασης, η οποία είναι περί απαγόρευσης διάθεσης υγρών αποβλήτων ελαιουργιών τριών φάσεων σε υδάτινους αποδέκτες, περιβαλλοντικά και οικολογικά ευαίσθητων περιοχών. Η προθεσμία είναι τελική και δε θα δοθεί ουδεμία άλλη παράταση.
Κατά της απόφασης αυτή, οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να προσφύγει εντός 30 ημερών στη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Πελλοπονήσου εντός 30 ημερών από την έκδοση της απόφασης αυτής, η οποία είναι η 17η Οκτωβρίου 2008.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...

Αποτελέσματα Α΄ τοπικής κατηγορίας Μεσσηνίας...



Στην πρώτη τοπική κατηγορία ποδοσφαίρου και στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:


Μιλτιάδης Πύργου - Αίας Καλαμάτας 1-1
Πεταλίδι - Αθλητικός Όμιλος Σπερχογείας 0-2
Τσικλητήρας Πύλου - Απόλλων Καλαμάτας 0-0
Παπαφλέσσας Χώρας - Αθλητικός Όμιλος Μεθώνης 1-1
Ηρακλής - Αθλητικός Όμιλος “Φαραί” 2-1
Πανθουριακός - Εθνικός Μελιγαλά 1-1
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Αθλητικός Όμιλος Κυπαρισσίας 3-0
Ομόνοια Καλαμάτας - Δωριέας Δωρίου 1-3



Διαβάστε Περισσότερα...

Αποτελέσματα Μεσσηνιακών ομάδων Δ΄ Εθνικής κατηγορίας...



Στην τέταρτη εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου και στον 6ο όμιλο που συμμετέχουν οι μεσσηνιακές ομάδες σημειώθηκαν χθες τα εξής αποτελέσματα:


Πάμισος Μεσσήνης - Παναιγιάλειος 2-2
Ζαβλάνι - Εράνη Φιλιατρών 0-1
Ατρόμητος Λάππα - Μεσσηνιακός 1-0


Ο Τέλλος Άγρας Γαργαλιάνων είχε ρεπό.




Διαβάστε Περισσότερα...

"ΑΜΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ"!!!...


Αυτό γράφει, πολύ πετυχημένα, ένα από τα πανό των μαθητών στο υπο κατάληψη σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου - Λυκείου Κυπαρισσίας...


Αλήθεια, μπορεί να διαφωνήσει κανείς με αυτό το "σύνθημα" των μαθητών;;;...




Διαβάστε Περισσότερα...

«Χρηματοδότηση για το Τσακώνα - Καλαμάτα»


Ο νομάρχης Μεσσηνίας, Δημήτρης Δράκος, με έγγραφό του προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, τονίζει την αναγκαιότητα χρηματοδότησης για τη μελέτη και κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων καθώς και βελτιώσεων των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του εθνικού δρόμου Τρίπολη - Καλαμάτα, τμήμα Τσακώνα - Καλαμάτα, με στόχο τη σωστή απορροή των όμβριων υδάτων.
Στην επιστολή αναφέρεται επίσης η σοβαρότητα των προβλημάτων με τα πολλά θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, τα οποία καταγράφονται κατά συχνά χρονικά διαστήματα.
Η κατάσταση του οδικού δικτύου έχει επιδεινωθεί, ενώ κατά τη χειμερινή περίοδο κινδυνεύει και να κλείσει από την υποδοχή τεραστίων ποσοτήτων οβριών υδάτων που έχουν αυξηθεί λόγω των πυρκαγιών στις παρακείμενες ορεινές εκτάσεις, επισημαίνεται στην επιστολή.
Όπως υπογραμμίζεται, σε αλληλογραφία της ΝΑΜ με τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχει ζητηθεί η ολοκλήρωση των μελετών αντιπλυμμηρικών έργων στις πυρόπληκτες περιοχές, που καταλήγουν στον εθνικό αυτό δρόμο και έργων διαχείρισης των οβριών υδάτων, ενώ ως ΝΑΜ έχουμε προχωρήσει στην κατασκευή σοβαρών έργων αντιπλημμύρισης καθαρισμού ποταμών και ρεμάτων.
Εν συνεχεία τονίζεται η επιτακτικότητα της ανάγκης κατασκεύης έργων απορροής ομβρίων υδάτων από το Δ.Δ. Θουρίας μέχρι το Ασπρόχωμα σε φυσικούς αποδέκτες, η κατασκευή έργων αντιπλημμύρισης και τεχνικών στη περιοχή Τσακών και στο Δ.Δ. Αγίου Φλώρου και τρίτον ότι η ΝΑΜ έχει εκπονήσει μελέτη στη χιλιομετρική θέση 62 μεταξύ Τσουκαλέικα και Αλλαγής που χρήζει άμεσης χρηματοδότησης λόγω επικινδυνότητας κατά τη χειμερινή περίοδο.
Κατόπιν των ανωτέρω η ΝΑΜ ζητά 2 εκατομμύρια ευρώ ώστε να κατασκευαστούν εγκαίρως τα αναγκαία έργα στα συγκεκριμένα τμήματα του Εθνικού Δρόμου Τσακώνας - Καλαμάτας, για την ασφαλή διέλευση των διερχόμενων των τροχοφόρων, αλλά και για τη γενικότερη κοινωνικοοικονομική και αειφόρο ανάπτυξη της υπαίθρου.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...

Πρόταση για ενιαίο Δήμο Δυτικής Μάνης...


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΥΚΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2


Επιστολή προς τον δήμαρχο Λεύκτρου, Ιωάννη Μαραμπέα, έστειλαν δημότες του Δήμου Λεύκτρου εκφράζοντας την άποψή τους για τον Καποδίστρια 2 στην περιοχή της Μάνης. Στην επιστολή τους αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Μετά το διαμελισμό της Μάνης και τη μεταφορά του δυτικού κομματιού της στο Νομό Μεσσηνίας από τη δικτατορία του Μεταξά (1937) ερήμην του λαού της περιοχής, η Κυβέρνηση φαίνεται ότι μελετά σοβαρά την ένταξη των Δήμων Λεύκτρου και Αβίας (μαζί με ορισμένους άλλους μεσσηνιακούς δήμους) στο Δήμο Καλαμάτας στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης του Καποδίστρια ΙΙ.
Οι κάτωθι υπογράφοντες δημότες του Δήμου Λεύκτρου (καθώς και δημότες άλλων δήμων που κατάγονται από την περιοχή και διατηρούν ισχυρούς δεσμούς και ενδιαφέρον γι’ αυτήν) πιστεύουμε ότι ισχυροί γεωγραφικοί, ιστορικοί και πολιτισμικοί λόγοι αλλά και λόγοι αναγόμενοι στην πολιτική και οικονομική σφαίρα συνηγορούν έντονα εναντίον της ένταξης αυτής.
Το επιχείρημα ότι δήθεν οι μεγαλύτερες διοικητικές μονάδες είναι πλέον αποτελεσματικές και κάνουν ορθολογικότερη χρήση των διαθέσιμων πόρων, που προβάλλεται υπέρ της δημιουργίας του μέγα - δήμου Καλαμάτας, είναι αυθαίρετο και δε στηρίζεται σε στατιστικά και εμπειρικά δεδομένα σχετικά με τη λειτουργία των δύο διοικητικών μοντέλων (μεγάλου και μικρού) με ίδιους τους λοιπούς καθοριστικούς για την αποδοτικότητά τους, άρα και για τη συγκρισιμότητά τους, όρους (χρηστή διοίκηση, διαφάνεια, διαθέσιμοι πόροι, ποιότητα έμψυχου δυναμικού, ορθή εποπτεία κ.λπ.). Παραγνωρίζει επίσης τον κίνδυνο της σύγχυσης και των επικαλύψεων μεταξύ του υπό δημιουργία νέου Δήμου Καλαμάτας και του Νομού Μεσσηνίας.
Εξίσου εύκολα, εξάλλου, θα μπορούσε κανείς να αντιτάξει στο επιχείρημα για ανάγκη διοικητικής συγκέντρωσης, με τη δημιουργία μεγάλων δήμων, τις αρετές και τα πλεονεκτήματα της αποκέντρωσης - από την έλλειψη της οποίας πάσχει, ως γνωστόν, τραγικά η χώρα μας από της σύστασης του νεότερου ελληνικού κράτους - καθώς και τη γενικώς παραδεδεγμένη στην Ενωμένη Ευρώπη αρχή της επικουρικότητας που επιτάσσει την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ρίζες τους.
Η πλειοψηφία της ομάδας των τεχνοκρατών του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) που εισηγείται στην Κυβέρνηση την ένταξη των δύο Δήμων της Δυτικής Μάνης στο Δήμο Καλαμάτας εκτιμά, κατά τη γνώμη μας, λανθασμένα τα πράγματα και δεν έχει ιδέα των τοπικών ιδιαιτεροτήτων και του βάρους της Ιστορίας της περιοχής. Παραγνωρίζει έτσι τελείως το πανθομολογούμενο από τους ιστορικούς της Εθνεγερσίας του 1821 γεγονός - και αυτό δεν αποτελεί κούφιο τοπικισμό, αλλά εθνικό κεκτημένο - ότι η Μάνη, αν όχι μόνη της, πάντως όσο λίγες άλλες περιοχές της χώρας, είναι βασικά εκείνη στην οποία οφείλει την ύπαρξή του το σύγχρονο ελεύθερο και ανεξάρτητο ελληνικό κράτος. Μια εξαφάνιση έτσι του δυτικού κομματιού της από τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας είναι μεταχείριση που δεν της αξίζει. Αν αυτό συμβεί, θα έχει ολοκληρωθεί μια ασυγχώρητη αλλοίωση της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, αφού η Μάνη των Μούρτζινων, των Τρουπάκηδων, των Κιτρινιάρηδων, των Καπετανάκηδων, των Κουμουνδούρων, των Χρηστέων, των Κυβέλων και του Κουγέα (η απαρίθμηση είναι όλως ενδεικτική) θα έχει μετατραπεί, στην καλύτερη περίπτωση, σε μια ιστορική ανάμνηση και μια μουσειακή υπόθεση. Αυτό δεν το δικαιολογεί καμιά μικροπολιτική σκοπιμότητα και υστεροβουλία και αυτοί που θα συναινέσουν σ’ αυτό θα είναι υπόλογοι έναντι της Ιστορίας αυτού του τόπου.
Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι, κύριε Δήμαρχε, οι διοικητικές αλλαγές δεν είναι διόλου αθώες και τυχαίες και έχουν βαθιές και μακρόπνοες επιδράσεις πάνω στο πώς οι πολίτες προσλαμβάνουν την ταυτότητά τους. Ο ευπρόσδεκτος ερχομός και η εγκατάσταση στη Μάνη των ημερών μας πολλών ξένων, Ελλήνων και μη, και η έκρηξη στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής πιστεύουμε ότι κάνει ακόμη περισσότερο επιτακτική την επιστροφή στις ρίζες μας και την ανάγκη τονισμού της παράδοσης και της ταυτότητάς μας.
Με βάση τα παραπάνω και μπροστά στον κίνδυνο να βρεθούμε, άβουλοι και μοιραίοι, μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα νομίζουμε ότι:
1) Θα ήταν πολύ χρήσιμο να ενημερωθεί ο κόσμος της περιοχής για το πώς έχετε τοποθετηθεί εσείς και οι διάφορες ομάδες της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου πάνω στο καίριο για τον τόπο ζήτημα και τι ενέργειες έχετε κάνει ή προτίθεστε να κάνετε. Αν έχει υπάρξει σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα ήταν δυνατό να την πληροφορηθούμε;
2) Πρέπει να γίνουν αρμοδίως, όσο είναι ακόμη καιρός, διαβήματα και παραστάσεις προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών με τις οποίες να γίνεται κοινωνός των αισθημάτων των κατοίκων της περιοχής. Να ζητηθεί ακόμη η υποστήριξη όλων των Μεσσήνιων βουλευτών και πολιτευτών. Επίσης νομίζουμε ότι πρέπει να υπάρξει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών αφού βεβαίως ενημερωθούν για το διακύβευμα και για το πώς τοποθετούνται επ’ αυτού οι αιρετοί άρχοντές του. Εμείς πιστεύουμε ότι ο κόσμος τους θέλει στην πρωτοπορία και σημαιοφόρους στην προσπάθεια αυτή, κάτι που, όταν το βλέπει, το αναγνωρίζει και το εκτιμά δεόντως. Η διακινούμενη, πάντως, από ορισμένους ηττοπαθής άποψη ότι “όλα σχεδιάζονται κεντρικά, δεν μας ακούει κανένας και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα” νομίζουμε ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή.
3) Η διατήρηση αλώβητης της αυτοδιοικητικής ακεραιότητας της Μεσσηνιακής Μάνης, ενδεχομένως με τη μορφή ενός ενιαίου Δήμου Δυτικής Μάνης, πρέπει να αποτελέσει την κόκκινη γραμμή και αδιαπραγμάτευτή μας θέση. Αυτή δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να θυσιαστεί στο βωμό μικροπολιτικών, προσωπικών και άλλων συμφερόντων και φιλοδοξιών, όπως δυστυχώς συνέβη με τον Καποδίστρια Ι και τις Μαντίνειες. Δηλαδή να μην εφαρμοσθεί και πάλι η σαλαμοποίηση της Μάνης, που φαίνεται να είναι ακόμη σε πέραση, για την εξυπηρέτηση των ιδιοτελών συμφερόντων ορισμένων - που δημόσια μεν, προφανώς για να μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια, εμφανίζονται ουδέτεροι και αδιάφοροι - οι οποίοι ορέγονται όμως τμήμα του Δήμου Αβίας μέχρι τη γέφυρα της Κοσκάρακας και την προσκόλλησή του στο Δήμο Καλαμάτας, φυσικά για την “ανάπτυξή” του. Τούτο είναι απολύτως απαράδεκτο ιδιαίτερα αν, όπως φαίνεται, συνοδεύεται από την επικρεμάμενη απειλή ότι «αν δε το θέλετε έτσι, τότε ολόκληρη η Μεσσηνιακή Μάνη θα απορροφηθεί από το Δήμο Καλαμάτας και οι δύο Δήμοι της θα μεταβληθούν σε Δημοτικά Διαμερίσματά του”.
4) Σχετικά νομίζουμε ότι, ενόψει του καθοριστικού Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ), που συνέρχεται στις 25 - 28 Νοεμβρίου 2008 στη Θεσσαλονίκη, θα πρέπει αμέσως με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής να προγραμματισθεί και να οργανωθεί, το ταχύτερο και πάντως πριν είναι πολύ αργά, τοπικό δημοψήφισμα, όπως προβλέπει για μείζονα θέματα το άρθρ. 216 του Ν. 3463/2006, που ισχύει από 1.1.2007, ώστε, επί τέλους, να μάθουμε όλοι πώς τοποθετούνται οι πολίτες του Δήμου Λεύκτρου στην προοπτική της ένταξης του Δήμου τους στο Δήμο Καλαμάτας. Το οφείλουμε και στη Δημοκρατία και στην Ιστορία του τόπου μας. Σε μια τέτοια προσπάθεια σας διαβεβαιώνουμε ότι μπορείτε να βασίζεστε στην υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των εδώ συμπατριωτών μας και των πολλών φίλων της Μεσσηνιακής Μάνης .
Σχετικά χρήσιμο είναι να έχουμε υπ’ όψει μας, ως προηγούμενο, ότι σε τέτοιο δημοψήφισμα προχωρεί για τον Καποδίστρια ΙΙ η πόλη του Πυθαγορείου Σάμου. (βλ. εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 9.10.08).
Καταλήγοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι η παρούσα δεν πρέπει ουδόλως να ιδωθεί ως αφελής απόπειρά μας επηρεασμού των ευρύτερων κεντρικών κυβερνητικών πολιτικών και επιλογών για τον Καποδίστρια ΙΙ - κάτι που θα αποτελούσε όντως απαράδεκτη εκ μέρους μας κομματική ενέργεια - αλλ’ ως ειλικρινής και άδολη έκφραση αγωνίας για την τύχη της ιδιαίτερής μας πατρίδας, κάτι που νομίζουμε ότι αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση κάθε Μανιάτη της Μεσσηνίας, όπου κι αν βρίσκεται γεωγραφικά και πολιτικά.


Με τιμή,


Γεώργιος Βενιζελέας, Πρόεδρος Δ.Σ. Τσεριωτών Αττικής «Ο Ευαγγελισμός»
Ηλίας Κατσαρέας, Πρέσβης ε.τ. εξ Αγίου Νίκωνος
Γεώργιος Μουνδρέας, εκ Τραχήλας
Πέτρος Νικολαρέας, Πρόεδρος Δ.Σ. Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Πολιανιτών «Ο Άγιος Νίκων»
Γεώργιος Παναγέας, εξ Αγίου Νίκωνος
Σταύρος Σαραντάκος, Δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών Νοσοκομείου «Ασκληπιείο» Βούλας, εκ Μηλέας


Σημείωση : Η ανοικτή αυτή επιστολή κοινοποιείται σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους καθώς και τους Παρέδρους των Διαμερισμάτων του Δήμου. Κοινοποιείται επίσης στον κ. Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Παρέδρους του Δήμου Αβίας. Τέλος αποστέλλεται στις εφημερίδες της Μάνης, Μεσσηνιακής και Λακωνικής, καθώς και της Καλαμάτας, με την παράκληση να της δώσουν την ευρύτερη δυνατή δημοσιότητα».


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...

«Ο Καποδίστριας 2 θέτει νέες προοπτικές», λέει ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Χαρ. Παγάνης...


Κληθείς να σχολιάσει το σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας και συνένωσης των Δήμων ο αντιδήμαρχος Φιλιατρών, Χαράλαμπος Παγάνης, δήλωσε στην εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ":


«Εμείς θεωρούμε ότι ο Καποδίστριας 2 θέτει νέες προοπτικές και νέα δεδομένα και σε καθημερινή βάση και άλλες παραμέτρους. Σαν Δήμος είμαστε υπέρ και θεωρούμε ότι οι συνενώσεις είναι θετικές. Φυσικά ο Καποδίστριας 2 αποτελεί μια ευκαιρία να γίνει μια γενικότερη μεταρρύθμιση, που θα διευκολύνει τις αγκυλώσεις που υπάρχουν στον κάθε Δήμο. Θεωρούμε ότι αφού υπάρχει πρόθεση να γίνει μια μεταρρύθμιση, η οποία θα κάνει πιο αποτελεσματικούς τους Δήμους και με τα Συμβούλιά τους θα μπορούν να προγραμματίσουν τα έργα τους και τη δραστηριότητά τους».




Διαβάστε Περισσότερα...

«Κόκκινο» χτύπησε η συνεδρίαση του Δ.Σ. Κυπαρισσίας την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου...



"ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ;;;..."


«Κόκκινο» χτύπησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος «Αποδοχή και κατανομή χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το έργο Επιχορηγήσεις για προγράμματα οικολογικά και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης νέων ποσού ύψους 4.000 ευρώ».
Από την Αντιπολίτευση, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σωτήρης Μπακούρος και Σωτήρης Γιαννόπουλος, ζήτησαν ενημέρωση για το θέμα και ο κ. Σαμπαζιώτης είπε πως είναι μία πρωτοβουλία των νέων για αναδάσωση στη Φιγαλεία κτλ…
Ακολούθως ο κ. Γιαννόπουλος ρώτησε αν υπάρχει απόφαση του ΤΟΣΥΝ για αυτό το θέμα και αν υπάρχει, γιατί δεν έχει περάσει από το Δ.Σ., αφού τα πρακτικά της κάθε συνεδρίασης του ΤΟΣΥΝ πρέπει να πηγαίνουν στο Δ.Σ., ιδιαίτερα, δε, για το συγκεκριμένο θέμα αφού την οικονομική διαχείριση και τον έλεγχο του ΤΟΣΥΝ κάνει ο Δήμος και το Δ.Σ.
Ο κ. Σαμπαζιώτης είπε πως υπάρχει απόφαση και τότε ο κ. Γιαννόπουλος τον ρώτησε ποια είναι, πού είναι και πρόσθεσε πως στην ιστοσελίδα της ΓΓΝΓ αναγράφεται Δήμος Φιγαλείας Μεσσηνίας, γιατί;
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του αναπληρωτή προέδρου του ΤΟΣΥΝ, Άγγελου Μπενάρδου, ο οποίος κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει σχετική απόφαση και αναφέρθηκε στο «ιστορικό» της υπόθεσης ξεκινώντας από την 3η συνεδρίαση του ΤΟΣΥΝ στις 24 Μαΐου, από την οποία απουσίαζε ο πρόεδρος, που συζητήθηκε το θέμα για 12.000 ευρώ και προτάθηκε από τη γραμματέα, Βιβή Λαμπροπούλου (η οποία είπε πως έχει μιλήσει με τον δήμαρχο, την γραμματέα του και την υπεύθυνη πολιτικής προστασίας) η Φιγαλεία της Ηλείας, για την οποία ήταν αρνητικός, αλλά δεν ελήφθη καμία απολύτως απόφαση!
Στις 13 Ιουνίου που ξανα-συνεδρίασαν υπήρχε θέμα για την παρουσίαση του προγράμματος (για το οποίο δεν υπήρχε απόφαση), όπου τόσο ο ίδιος όσο και το μέλος, Παναγιώτης Μπινίσκος, ρώτησαν να μάθουν τι ακριβώς έχει γίνει και η γραμματέας, Βιβή Λαμπροπούλου, αναφέρθηκε στις συζητήσεις και διαβουλεύσεις με παράγοντες του Δήμου, χωρίς να υπάρχει απόφαση και δίχως καν να ενημερώσουν τα δύο αυτά μέλη του Συμβουλίου και ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Παναγιώτης Γεωργουλής, είπε πως αυτός, μετά από επικοινωνία με τον Δήμο και τον Φορέα Πολιτικής Προστασίας και τα 2 μέλη του ΤΟΣΥΝ, χωρίς καν να ενημερώσει τα άλλα δύο και χωρίς να υπάρχει απόφαση, έκανε την αίτηση! Μετά από αυτά ο Μπινίσκος ζήτησε τη ακύρωση της αίτησης, κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο Μπενάρδος, αλλά διαφώνησαν ο Γεωργουλής και η Λαμπροπούλου.
Ακόμη ο κ. Μπενάρδος είπε στον δήμαρχο πως στη συνεδρίαση του ΤΟΣΥΝ το Σάββατο το βράδυ ερωτηθείς από τον ίδιο, του είπε πως έχει έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο κάτι, όμως, που αποδείχτηκε από τη συζήτηση ότι δεν είχε γίνει!
Σε παρέμβασή του ο κ. Γιαννόπουλος κατέκρινε έντονα τη στάση του κ. Σαμπαζιώτη και παραγόντων του Δήμου στο θέμα και την εμπλοκή τους στα του Τοπικού Συμβουλίου Νέων και κατέκρινε έντονα όσα ειπώθηκαν σε συνεδρίαση του ΤΟΣΥΝ και έχουν δει το φως της δημοσιότητας για «κούφιες αποδείξεις» κ.τ.λ.!
Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Σαμπαζιώτη ο οποίος είπε, «τι είναι αυτά που λέτε;».
Η αίθουσα συνεδριάσεων, αν και η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη, κυριολεκτικά «πάγωσε» όταν ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό του κ. Γιαννόπουλου και είπε ότι η γραμματέας του ΤΟΣΥΝ είπε πως με «κούφιες αποδείξεις» θα μείνουν κάποια λεφτά στο ΤΟΣΥΝ για να έχει!
Ο κ. Σαμπαζιώτης έδειχνε να μην πιστεύει στα αυτιά του από αυτά που άκουγε, ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχουν πει στις συνεδριάσεις του ΤΟΣΥΝ ο πρόεδρος και η γραμματέας, μαζί του συζητούσαν!
Με όσα ειπώθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας επιβεβαιώνεται πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ της «ΕΠΙ», που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 16 Ιουνίου!


Θυμίζουμε τι είχαμε γράψει, μεταξύ άλλων, τότε:


"ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΣΥΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ, ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΚΑΙ «ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ» ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΓΝΓ


Πολύ άσχημο ξεκίνημα έκανε το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Κυπαρισσίας, αφού, μόλις στους τρεις πρώτους μήνες λειτουργίας του, άρχισαν οι αυθαιρεσίες, οι παρατυπίες, ίσως ακόμη και παρανομίες, για επιδοτούμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς! Μάλιστα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου του ΤΟΣΥΝ, το βράδυ της Παρασκευής, ο πρόεδρος, Παναγιώτης Γεωργουλής, «στριμωγμένος» από δύο μέλη, τον Άγγελο Μπενάρδο και τον Παναγιώτη Μπινίσκο, αναγκάστηκε να ομολογήσει, ότι έπραξε αυθαίρετα και παρά το νόμο, δηλαδή γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του το Συμβούλιο αλλά και το ίδιο το θεσμικό πλαίσιο των ΤΟΣΥΝ!
Στο θέμα αυτό φέρονται να έχουν άμεση εμπλοκή και παράγοντες του Δήμου όπως, ο δήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης, η δημοτική σύμβουλος Γιάννα Κωνσταντέλου αλλά και η γραμματέας του δημάρχου Σουζάννα Αρναούτογλου, με τους οποίους και έγιναν συζητήσεις… Σημειώνουμε πως, μέσω του Δήμου έγινε η υποβολή της αίτησης στη ΓΓΝΓ. Αίτηση, ωστόσο, χωρίς να υπάρχει απόφαση, ούτε του ΤΟΣΥΝ (αλλά ούτε και του Δημοτικού Συμβουλίου) κάτι που δεν είναι σύννομο! Σημειώνουμε, επίσης, πως στην αίτηση περιγράφονται δράσεις αλλά και ο προϋπολογισμός αυτών, για τα οποία, φυσικά, δεν υπάρχει καμία απόφαση!
Σχετικά με την αποδοχή και την κατανομή της χρηματοδότησης, που ήταν στην ημερήσια διάταξη, η απόφαση του Δ.Σ. ήταν ομόφωνη, με την Αντιπολίτευση να σημειώνει πως δεν πρέπει να επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στη λειτουργία του ΤΟΣΥΝ και οι αποφάσεις του να είναι συλλογικές, δημοκρατικές και διάφανες!"."



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"



***Επειδή το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και επειδή τυγχάνει να γνωρίζουμε και τα 5 Μέλη του Συμβουλίου του ΤΟ.ΣΥ.Ν., για να μην υπάρχουν υποψίες, σκιές και σκοτεινές πλευρές,

καλούμε τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή Κυπαρισσίας

να δώσουν άμεσα στη δημοσιότητα

τις αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Νέων και του Δημοτικού Συμβουλίου (που φυσικά δεν υπάρχουν, αλλά λέμε...),

την αίτηση που υπέβαλλε ο Δήμος στην Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς καθώς και

όλη τη σχετική αλληλογραφία μεταξύ Δήμου και Γ.Γ.Ν.Γ.

Μόνον έτσι, θα μάθει ο κόσμος την αλήθεια και επισήμως!

Αλήθεια, ωστόσο, που φάνηκε ξεκάθαρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Και για να πούμε και τα πράγματα με το όνομά τους, επειδή δε "μασάμε",

θεωρούμε πως τα 3 παιδιά "φταίνε" γιατί έπραξαν απερίσκεπτα, σύμφωνα με άνωθεν εντολές, από τον Δήμαρχο και τους λοιπούς παράγοντες του Δήμου...

Η αφέλειά τους αυτή ή ακόμα και η κουταμάρα ή... "βλακεία" τους, δεν τους απαλλάσσει, βέβαια, από τις ευθύνες που τους αναλογούν...

Αυτοί ήταν τα "πειθήνια εκτελεστικά όργανα"...

"Ηθικοί αυτουργοί", είναι οι παράγοντες του Δήμου!!!

Οι οποίοι αποτελούν κακό παράδειγμα για την νεολαία και κυρίως για τους τρόπους που τους "διδάσκουν" να πράττουν...

Σε ό,τι δε αφορά τις "κούφιες αποδείξεις", είναι η πιό τρανή απόδειξη για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου...

Λειτουργία, με αδιαφάνεια, στο σκοτάδι, και με εν κρυπτώ δοσοληψίες,
που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να "περάσει" στη νεολαία και το ΤΟ.ΣΥ.Ν!!!...

Για να γίνει αυτό, όμως, τα Μέλη του ΤΟ.ΣΥ.Ν, πρέπει να ξέρουν, τί λένε, τί γράφουν και κυρίως τί υπογράφουν, που αυτά προϋποθέτουν γνώση του αντικειμένου, συναίσθηση της ευθύνης, σοβαρότητα και συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων!!!


Διαβάστε Περισσότερα...

Επισκόπηση Ελληνικού Τύπου...



Η επικείμενη συζήτηση την ερχόμενη Τετάρτη, στη Βουλή επί της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, καθώς και την Παρασκευή επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.


Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:


* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εβδομάδα εξελίξεων και... εκπλήξεων. Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο".
* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Τα έψαλλαν στους υπουργούς. Σκληρή κριτική άσκησε η κομματική βάση της ΝΔ για τα αλληλομαχαιρώματα".
* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Άγριο σφυροκόπημα στην Βουλή για τις εγκληματικές ευθύνες υπουργών του Σημίτη στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Τα κόμματα της Αριστεράς δεν πρόκειται να γίνουν "πλυντήριο" του ΠΑΣΟΚ".
* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Συμπαιγνία ΗΠΑ - Σκοπίων. Σάλος από την αποκάλυψη απόρρητων εγγράφων".
* ΕΘΝΟΣ: "Μπαρούτι μυρίζει στη ΝΔ. Εξάψαλμος στους υπουργούς από τα κομματικά στελέχη".
* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αντάρτικο με... άσφαιρα πυρά αποδεικνύονται οι παλικαρισμοί ορισμένων βουλευτών της ΝΔ και... Θεωρία επισκόπου και καρδιά μυλωνά".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Διαφωνίες ακόμα και για τον ανασχηματισμό. Ο φόβος ρυθμιστής των αποφάσεων του Πρωθυπουργού".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ρωγμές σε ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για την Προανακριτική. Το γεγονός ότι θα σταλεί ο φάκελος του Βατοπαιδίου στη Βουλή αμέσως μετά τη σύσταση εξεταστικής προβληματίζει Α. Αλαβάνο και Γ. Παπανδρέου".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "ΝΔ εν βρασμώ. Εγκαταλείπουν την αποχή - Ψάχνονται για πιθανούς αντάρτες".
* ΕΣΤΙΑ: "Κινδυνεύει η Νέα Δημοκρατία. Καταλυτική η υπόθεσις του Βατοπεδίου".
* ΤΑ ΝΕΑ: "Θυσίες υπουργών φέρνει η Προανακριτική. Διέξοδο από την κρίση αναζητά ο Καραμανλής".
* Η ΧΩΡΑ: "Έρχεται ο Κανένας. Η διαπλοκή προωθεί συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Μόλις ξεπερνούν το 50% τα δύο κόμματα".
* Metro: "Όλοι λαμβάνουν θέσεις μάχης. Αφετηρία εξελίξεων οι δύο ψηφοφορίες στη Βουλή για την υπόθεση Βατοπεδίου".
* Metropolis: "Πέρα από τις τράπεζες, υπάρχουν και οι οικογένειες των 30άρηδων...".
Θεσσαλονίκη
* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Οργιάζουν οι τοκογλύφοι. Στη μέγκενη οι δανειολήπτες".
* ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Νεκρώνουν αύριο ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας. Η Ελλάδα στους δρόμους με κύριο αίτημα πραγματικές και όχι πλασματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις".


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


Σημείωση: Η εφημερίδα City Press δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.



Διαβάστε Περισσότερα...

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ...




Φουντώνει το κύμα καταλήψεων σε σχολεία της Τριφυλίας.


Όπως μας ενημέρωσαν από τα Φιλιατρά, σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν σήμερα το πρωί οι μαθητές του Λυκείου...



Διαβάστε Περισσότερα...

Monday!...



.
.


Διαβάστε Περισσότερα...

6:28 - Wake Up!...



.
.


Διαβάστε Περισσότερα...