Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

«Χρηματοδότηση για το Τσακώνα - Καλαμάτα»


Ο νομάρχης Μεσσηνίας, Δημήτρης Δράκος, με έγγραφό του προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, τονίζει την αναγκαιότητα χρηματοδότησης για τη μελέτη και κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων καθώς και βελτιώσεων των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του εθνικού δρόμου Τρίπολη - Καλαμάτα, τμήμα Τσακώνα - Καλαμάτα, με στόχο τη σωστή απορροή των όμβριων υδάτων.
Στην επιστολή αναφέρεται επίσης η σοβαρότητα των προβλημάτων με τα πολλά θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, τα οποία καταγράφονται κατά συχνά χρονικά διαστήματα.
Η κατάσταση του οδικού δικτύου έχει επιδεινωθεί, ενώ κατά τη χειμερινή περίοδο κινδυνεύει και να κλείσει από την υποδοχή τεραστίων ποσοτήτων οβριών υδάτων που έχουν αυξηθεί λόγω των πυρκαγιών στις παρακείμενες ορεινές εκτάσεις, επισημαίνεται στην επιστολή.
Όπως υπογραμμίζεται, σε αλληλογραφία της ΝΑΜ με τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχει ζητηθεί η ολοκλήρωση των μελετών αντιπλυμμηρικών έργων στις πυρόπληκτες περιοχές, που καταλήγουν στον εθνικό αυτό δρόμο και έργων διαχείρισης των οβριών υδάτων, ενώ ως ΝΑΜ έχουμε προχωρήσει στην κατασκευή σοβαρών έργων αντιπλημμύρισης καθαρισμού ποταμών και ρεμάτων.
Εν συνεχεία τονίζεται η επιτακτικότητα της ανάγκης κατασκεύης έργων απορροής ομβρίων υδάτων από το Δ.Δ. Θουρίας μέχρι το Ασπρόχωμα σε φυσικούς αποδέκτες, η κατασκευή έργων αντιπλημμύρισης και τεχνικών στη περιοχή Τσακών και στο Δ.Δ. Αγίου Φλώρου και τρίτον ότι η ΝΑΜ έχει εκπονήσει μελέτη στη χιλιομετρική θέση 62 μεταξύ Τσουκαλέικα και Αλλαγής που χρήζει άμεσης χρηματοδότησης λόγω επικινδυνότητας κατά τη χειμερινή περίοδο.
Κατόπιν των ανωτέρω η ΝΑΜ ζητά 2 εκατομμύρια ευρώ ώστε να κατασκευαστούν εγκαίρως τα αναγκαία έργα στα συγκεκριμένα τμήματα του Εθνικού Δρόμου Τσακώνας - Καλαμάτας, για την ασφαλή διέλευση των διερχόμενων των τροχοφόρων, αλλά και για τη γενικότερη κοινωνικοοικονομική και αειφόρο ανάπτυξη της υπαίθρου.


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"