Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

Έκλεψαν την κιθάρα των Maiden!!!...




Το Σάβατο 2 Αυγούστου 2008 ήταν ένα ονειρεμένο βράδυ για όσους βρέθηκαν στη Μαλακάσσα να παρακολουθήσουν τους ζωντανούς θρύλους της μέταλ Iron Maiden. Ωστόσο, κάποιος επιτήδειος δεν αρκέστηκε στη μαγική αυτή συναυλία.

Μετά το τέλος της, ο ένας κιθαρίστας -εκ των τριών- του συγκροτήματος και συγκεκριμένα ο Άντριαν Σμιθ, διαπίστωσε ότι η λευκή του κιθάρα είχε κάνει φτερά και αναγκάστηκε να βάλει αγγελία στην επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος ζητώντας βοήθεια από τους οπαδούς των Iron Maiden.

Η αγγελία αναφέρει: "Όλοι οι φανς των Maiden παρακαλούνται να βοηθήσουν στην ανεύρεση της κιθάρας", ενώ υπάρχει η υποσημείωση ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τον δράστη να την ξεφορτωθεί, καθώς πρόκειται για μοναδικό κομμάτι.

Για όσους δώσουν πληροφορίες, οι Maiden προσφέρουν ένα τζάκετ του συγκροτήματος και ένα γράμμα με τις ευχαριστίες του Άντριαν Σμιθ.

Η κιθάρα είναι μάρκας JACKSON STRAT, χρώματος λευκού και αναφέρονται ακόμα και οι γρατζουνιές που έχει.

Ο αριθμός της είναι 8467 και όποιος έχει οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να επικοινωνεί στο fanclub@ironmaiden.com







Διαβάστε Περισσότερα...

Εκδηλώσεις στη Μεσσηνία, απόψε...






Θέατρο
«Ταρτούφος» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Θύμιου Καρακατσάνη. Με τον ίδιο, τον Κώστα Βουτσά κ.ά. Στις 9.00 μ.μ. στο Θέατρο Μάνης «Κώστας Καζάκος», 3ο χλμ. Πλάτσας - Μηλέας.

***
«Η Σταχτοπούτα και η… ιστορία της» από το Θέατρο του Παιδιού, στις 9.00 μ.μ. στο προαύλιο Γυμνασίου – Λυκείου Χώρας.

Εκδήλωση
Οπτικοακουστικό θέαμα - αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη από το Ωδείο Πύλου, σε επιμέλεια Γιάννη Σταθόπουλου. Στις 9.30 μ.μ. στην πλατεία Κορυφασίου.

***
«Η ανάπτυξη στο Νομό Μεσσηνίας». Εκδήλωση στις 8.00 μ.μ. στην Αρσινόη. Ομιλητές: ο αντινομάρχης Στ. Αναστασόπουλος, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Χρ. Ριζάς, ο καθηγητής Αρχαιολογίας Π. Θέμελης και η πρόεδρος της Σχολής Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γ. Ξανθάκη-Καραμάνου.

Θέατρο σκιών
«Καλώς ήρθατε στο Karagiozis.gr», στις 9.00 μ.μ. στην πλατεία της εκκλησίας στα Γιαννιτσάνικα.

Θερινό σινεμά
Την ταινία «Χόρτον» των Τζίμι Χέιγουορντ - Στιβ Μαρτίνο προβάλλει ο Δημοτικός Κινηματογράφος Φιλιατρών στο αίθριο του Δημαρχείου, στο πλαίσιο του παιδικού του προγράμματος. Ώρα: 9.30 μ.μ.

Έκθεση
«Ο μεγάλος ύπνος» στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας (Παπάζογλου 5, Ιστορικό Κέντρο). Τρίτη, Πέμπτη 3.00 - 9.00, Τετάρτη, Παρασκευή 9.00 - 2.00, Σάββατο 9.00 - 3.00. Έως 26 Σεπτεμβρίου.

***

Έκθεση λαϊκής τέχνης, ζωγραφικής και αγροτικών προϊόντων στα Φιλιατρά, στο χώρο της Ένωσης Γυναικών. Ώρες: 10.00 - 1.00 και 7.00 - 9.00. Έως 15 Αυγούστου.

***

Έκθεση βιβλίου στο Κοπανάκι. Έως 24 Αυγούστου.

Πανηγύρι
Παραδοσιακό πανηγύρι με την Κατερίνα Σκορδαλάκη, στις 9.30 μ.μ. στο σχολείο Συγγρού στον Αετό.




Πηγή, Εφημερίδα ¨ΘΑΡΡΟΣ¨ - Επιμέλεια: Μ. Νίκα


Διαβάστε Περισσότερα...

Υποψήφιοι κορυφαίοι αθλητές του στίβου Πηγή και Λούης




Η Χρυσοπηγή Δεβετζή και ο Μεσσήνιος Λούης Τσάτουμας θα διεκδικήσουν τους τίτλους των κορυφαίων ευρωπαίων αθλητών, στις κατηγορίες γυναικών και ανδρών αντίστοιχα, για τον μήνα Ιούλιο.

Η Δεβετζή συμπεριλήφθηκε στη λίστα χάρη στην κορυφαία φετινή επίδοση που σημείωσε στο τριπλούν (15.22μ.) στο περιθώριο του μίτινγκ της Θεσσαλονίκης (9/7).

Ο Λούης Τσάτουμας συμμετέχει και αυτός στη ψηφοφορία επειδή είχε... προσγειωθεί στα 8.44μ., στο μήκος, στα «Τσικλητήρεια» (13/7), επίδοση που είναι η κορυφαία στην Ευρώπη. Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 12 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι. Στους άνδρες η... μάχη είναι αμφίρροπη, αλλά στις γυναίκες το απόλυτο φαβορί είναι η Ισινμπάγιεβα, η οποία κατέρριψε δύο φορές, μέσα στον Ιούλιο, το παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: http://www.sport.gr/



Διαβάστε Περισσότερα...

ΝΤΟΡΑ - "Διαπραγμάτευση μόνο για το όνομα"



Νέο μήνυμα ενόψει της έναρξης νέων διαπραγματεύσεων στις 14 και 15 Αυγούστου στη Νέα Υόρκη έστειλε η ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών.

"Το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης είναι ένα και μόνο: το όνομα και το εύρος εφαρμογής του ονόματος", δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στην πρόσκληση Νίμιτς προς τους διαπραγματευτές Βασιλάκη και Ντιμιτρόφ, στη Νέα Υόρκη.
"Η Ελλάδα θα προσέλθει σε αυτές τις διαπραγματεύσεις με τις ίδιες απόψεις, οι οποίες είναι γνωστές", συμπλήρωσε η κ. Μπακογιάννη.






Διαβάστε Περισσότερα...

Στην Τιφλίδα ο ΠΑΟ!



Αναχώρησε το πρωί της Τρίτης ο Παναθηναϊκός για την Τιφλίδα, όπου την Τετάρτη (19:00 Novasports1) θα αντιμετωπίσει τη Ντιναμό, στη ρεβάνς για το δεύτερο προκριματικό γύρο του τσάμπιονς λιγκ.

Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε θα αγωνιστεί χωρίς άγχος, αφού είναι το φαβορί για την πρόκριση μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ. Λίγο πριν την αναχώρηση ο Μαρσέλο Μάτος δήλωσε: «Είναι σημαντικό που συμμετέχουμε στο Τσάμπιονς λιγκ και είναι μια πρόκληση για όλους μας. Είμαστε το φαβορί ωστόσο χρειάζεται προσοχή».
Από την πλευρά του, ο Σίλβα Κλέιτον τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό για μένα καθώς συμμετέχω για πρώτη φορά στην αποστολή. Θα πρέπει να παίξουμε δυνατά και να είμαστε προσεκτικοί».

Οι 19 ποδοσφαιριστές της αποστολής του Παναθηναϊκού είναι οι εξής:

Γκαλίνοβιτς, Μάλαρτζ, Κλέιτον, Νίλσον, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Γκούμας, Σιόντης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μάτος, Καραγκούνης, Σιμάο, Νίνης, Γκάμπριελ, Ρουκάβινα, Σαριέγκι, Σαλπιγγίδης, Μάντζιος, Χριστοδουλόπουλος.






Διαβάστε Περισσότερα...

Iκανοποίηση στη Ζαχάρω για την προσφυγή για τον Καϊάφα!...



Την ικανοποίηση τους εκφράζουν περιβαλλοντικοί σύλλογοι και φορείς της Ζαχάρως, από την προσφυγή των δικηγορικών συλλόγων στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι δικηγορικοί σύλλογοι ζητούν ακύρωση των έργων στο προστατευόμενο δάσος του Καϊάφα. Το μεγαλύτερο μέρος του δάσους καταστράφηκε από τις πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού. Ήδη, το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ζητήσει να μην γίνουν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα από τον Πύργο έως την Τσακώνα έως το τέλος του έτους. Το έργο βρίσκεται και στο μικροσκόπιο των ελεγκτών της Κομισιόν που ζητούν αυστηρή μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε περιοχή που προστατεύεται από το ευρωπαϊκό δίκτυο ΝΑΤURA 2000.




Διαβάστε Περισσότερα...

Ισχυρός σεισμός στην Κίνα

Ισχυρός σεισμός 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις επαρχίες Σετσουάν και Γκανσού της δυτικής Κίνας. Ο σεισμός σημειώθηκε κοντά στην τοποθεσία του καταστροφικού σεισμού του Μαΐου, μεγέθους 7,9 Ρίχτερ, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 70.000 ανθρώπους. Η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως πρόκειται για μετασεισμική δόνηση από το σεισμό της 12ης Μαΐου. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.


http://www.skai.gr/master_story.php?id=90254


Διαβάστε Περισσότερα...

Προσφυγή στο ΣτΕ για την αναδάσωση στον Καϊάφα!...


Παρέμβαση με στόχο το σταμάτημα των εργασιών αναδάσωσης στην περιοχή της λίμνης Καϊάφα, ζητούν με προσφυγή τους στο ΣτΕ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Βασικό επιχείρημά τους είναι ότι οι εργασίες γίνονται με τρόπους (ερπυστριοφόρα και βαρέα οχήματα) που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στο περιβάλλον.
Όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ, "αν και η περιοχή Καιάφα, που περιλαμβάνει 32.743 στρέμματα και έχει περιληφθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000, ’’δεν προτείνεται ούτε λαμβάνεται κανένα μέτρο και δεν τίθεται στη μείζονα προστασία που επιφυλάσσει ο κοινοτικός νομοθέτης’’. Η προσφυγή στρέφεται κατά του ελληνικού δημοσίου, που εκπροσωπείται από τον υπουργό Εσωτερικών και κατά του διευθυντή Δασών της περιφέρειας δυτικής Ελλάδος, επικαλείται μαρτυρίες, έγγραφα και αυτοψίες ειδικών επιστημόνων και ζητά να ακυρωθούν οι πράξεις τους, με τις οποίες εγκρίθηκαν μελέτες για ενδεδειγμένες λύσεις προς αποτροπή διαβρωτικών φαινομένων και αναδάσωσης, στην συγκεκριμένη περιοχή.


http://news.ert.gr/c/8/410833.asp


Διαβάστε Περισσότερα...

Στην τελική ευθεία η ψηφιακή!



Το νέο ψηφιακό χάρτη της χώρας παρουσίασε στην κυβερνητική επιτροπή που συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό, ο υπουργός Επικρατείας Θοδωρος Ρουσόπουλος. Από την πρώτη Νοέμβριου θα αρχίσει η δοκιμαστική ψηφιακή εκπομπή, ενώ μετά την υπογραφή του σχετικού προεδρικού διατάγματος το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα προχωρήσει στην αδειοδότηση των ψηφιακών αδειών. Όπως επεσήμανε ο υπ. Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος το πρώτο βήμα για τη νέα εποχή έχει ήδη κάνει η δημόσια τηλεόραση με τη δημιουργία τριων ψηφιακών καναλιών.
Την 1η Νοεμβρίου η πρώτη δοκιμαστική εκπομπή
Την 1η Νοεμβρίου 2008 θα ξεκινήσει η πρώτη δοκιμαστική ψηφιακή εκπομπή όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, την οποία ενημέρωσε για τις εξελίξεις στον ψηφιακό χάρτη της χώρας. Ο κ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε ότι στόχος είναι η ενίσχυση της περιφερειοποιήσης των τηλεοράσεων για να έχουν οικονομική αυτοδυναμία από την εμπορική διαφήμιση και αν μπορούν να διαθέτουν το ανάλογο δημοσιογραφικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό. Όσον αφορά την αδειοδότηση των τηλεοράσεων και των ραδιοφώνων, ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε ότι για να προχωρήσει η διαδικασία απομένει να υπογραφεί το προεδρικό διάταγμα αλλά δύο κοινές υπουργικές αποφάσει. Στη συνέχεια, το λόγο θα έχει το ΕΣΡ. Ανέφερε ότι ήδη λειτουργούν πιλοτικά προγράμματα στην ΕΡΤ ενώ έκανε και αναδρομή για το θέμα της ψηφιοποίησης, λέγοντας ότι η χώρα είχε κατοχυρώσει 107 συχνότητες το 1961 και από τότε στη συνέχεια δεν έγινε τίποτα. Το 2004, κατοχυρώθηκαν από τη χώρα μας στη διεθνή διάσκεψη της Γενεύης 2.500 συχνότητες και στη συνέχεια φτιάχτηκε ο χάρτης των συχνοτήτων για τις τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα καθώς και για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της Βουλής."Χρειάστηκαν πέντε χρόνια μετά το φιάσκο του βασικού μετόχου για να ανακοινωθεί με πανηγυρικό τρόπο και εν μέσω θέρους ο ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων. Ήταν μια πρόφαση, ένα ακόμη επικοινωνιακό τρικ, για να παρουσιαστεί δήθεν έργο και να ξεφύγουν από την κριτική που ασκείται ακόμη και από στελέχη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Δυστυχώς για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, καμία ψηφιακή πλατφόρμα δεν μπορεί να κρύψει την ανυπαρξία τους και το πολιτικό τους αδιέξοδο.", δήλωσε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Επικρατείας, Τηλέμαχος Χυτήρης, σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.





Διαβάστε Περισσότερα...

Διεθνές συνέδριο για την Αρχαία Μεσσήνη στη Νέα Υόρκη



Διεθνές συνέδριο για την Αρχαία Μεσσήνη θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Το Συνέδριο διοργανώνει το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και την ανακοίνωση για την πραγματοποίησή του έκανε προχθές το βράδυ στην Αρχαία Μεσσήνη, στη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση της δίτομης έκδοσης “Μεσσηνία: Τόπος – Χρόνος – Άνθρωποι”, η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σοφία Καλαντζάκου.





Διαβάστε Περισσότερα...

Στη Μόσχα αντί για το Πεκίνο, οι μοτοσικλετιστές των “Δρόμων της Ελιάς”




Άδοξο τέλος είχε το όνειρο των μοτοσικλετιστών - οδοιπόρων του “Δρόμων της Ελιάς” να φθάσουν στο Πεκίνο και να παραδώσουν τον “κότινο” που μετέφεραν από τη Μεσσηνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που αρχίζουν την Παρασκευή στην κινέζικη πρωτεύουσα. Οι μοτοσικλετιστές έφθασαν μέχρι το Καζακστάν. Όμως οι αρχές της Κίνας δεν τους χορήγησαν την απαραίτητη βίζα και την άδεια εισόδου στη χώρα. Μετά τη δυσάρεστη αύτη εξέλιξη το πρόγραμμα του οδοιπορικού των “Δρόμων της Ελιάς” τροποποιείται αναγκαστικά και οι μοτοσικλετιστές, αφού διασχίσουν το Καζακστάν, θα επιβιβαστούν στον Υπερσιβηρικό Σιδηρόδρομο με προορισμό τη Μόσχα.






Διαβάστε Περισσότερα...

Θλιβερή είδηση... Πέθανε ο Γιώργος Τσαγκάρης!



Στο νοσοκομείο της Καλαμάτας εξέπνευσε σήμερα το πρωί ο διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού θεάτρου Καλαμάτας, Γιώργος Τσαγκάρης.

Συνθέτης και μουσικολόγος ο Γιώργος Τσαγκάρης, διετέλεσε τη δεκαετία του '90, Διευθυντής του Β' Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στη συνέχεια του Τρίτου Προγράμματος, ενώ συνεργάστηκε με θεατρικούς φορείς γράφοντας μουσική για πάνω από 300 σκηνικά έργα από την αρχαία τραγωδία και κωμωδία έως τη σύγχρονη δραματουργία. Για την προσφορά του τιμήθηκε μεταξύ άλλων, με το βραβείο Κάρολος Κουν.


Σημειώνουμε πως, το βράδυ της Κυριακής στο Εκκλησιαστήριο του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης κατά την παρουσίαση του συλλογικού έργου ¨Μεσσηνία, τόπος - χρόνος - άνθρωποι¨ των εκδόσεων ¨Μίλητος¨ ο Γιώργος Τσαγκάρης τιμήθηκε για την προσφορά του στη Μεσσηνία...






Διαβάστε Περισσότερα...

Ανεξήγητη συμπεριφορά... ¨Stop¨ από την Κίνα στους ¨Δρόμους της Ελιάς¨!!!




Συμπεριφορά που μόνο φιλική δεν θεωρείται απέναντι σε χώρα που διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς του 2004 χαρακτηρίζεται η άρνηση των κινεζικών αρχών να χορηγήσουν βίζα και άδεια εισόδου στην αποστολή των μοτοσικλετιστών "οι δρόμοι της Ελιάς" που μεταφέρει στο Πεκίνο τον κότινο τής Ολυμπιακών Αγώνων.

Παρά τα έγγραφα που εστάλησαν στη Κίνα, τις παρεμβάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, του πρέσβη της χώρας μας στην Κίνα και προσωπικοτήτων διεθνούς κύρους, οι κινεζικές αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο των μελών της αποστολής.

Οι κινεζικές αρχές ανεπίσημα επικαλέστηκαν λόγους ασφαλείας της Αποστολής.

Οι μοτοσικλετιστές που ξεκίνησαν από την Μεσσηνία αναγκάστηκαν να τροποιήσουν το πρόγραμμα τους, και από το Καζακστάν όπου βρίσκονται κατευθύνονται στην Μόσχα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα, και το υπουργείο Πολιτισμού ενέταξε επίσημα την αποστολή "Δρόμοι της Ελιάς" στο Πολιτιστικό Έτος Ελλάδα - Κίνα.

Την ίδια ώρα, αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στην επαρχία Ζινζιάνγκ της Κίνας, μία ημέρα μετά την επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 αστυνομικοί, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Οι έλεγχοι στους δρόμους στα προάστια της πόλης Κασγκάρ έχουν αυξηθεί όπως και στους δημόσιους χώρους. Επίσης έχουν αυξηθεί και οι αστυνομικές περιπολίες στους δρόμους της πόλης.




Διαβάστε Περισσότερα...

¨Τσίρκο¨... η Πλειοψηφία του Δ.Σ. Κυπαρισσίας!!!...


Ας λένε ό,τι θέλουν τα ¨νούμερα¨ που το παίζουν ντε και καλά παράγοντες στην πόλη της Κυπαρισσίας και το Δήμο, αλλά η Πλειοψηφία είναι ¨σκέτο¨ τσίρκο και τσίρκουλα........

Μιλάμε, φίλοι, για νούμερα και έφρυγα του κερατά...

Για πολλές, μα πολλές κλωτσιές και μπινελίκια!!!

Όχι όλοι, βέβαια...

Αλλά κάποιοι Σύμβουλοι του κ. Σαμπαζιώτη!!! Και ιδίως εκείνοι, οι φελλοί, που για τις παχυλά αμειβόμενες θέσεις και το μισθό τους, καθώς και επειδή είναι όψιμοι φίλοι (από το 2000!!!, μέχρι τότε ήθελαν οι φλίκες να κάψουν και να κόψουν τη ¨Μουργιά¨) της Σοφίας Καλαντζάκου,
το παίζουν κυβερνητικοί παράγοντες, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια και χίλια δύο άλλα...

Κάτι τέτοιοι τύποι, λοιπόν, που η κοινωνία τους έχει γραμμένους κανονικά,
θέλουν με την ανοχή του δέσμιου Δημάρχου τους, να πουλάνε μούρη, φύκια για μεταξωτές κορδέλες...

Σας πήραμε χαμπάρι ρε νούμερα...

Γίνατε, τελείως ρόμπες...

...........................................
................................................................
.....................................................................................
.......................................................................................................
...............................................................................................................................


Καλά, αυτός ο άνθρωπος, που είναι, υποτίθεται, Δήμαρχος της μειοψηφίας ελέω 42%, δεν βλέπει τί στα κομμάτια γίνεται δίπλα του;;;...

Tόσο πολύ τον έχει τυφλώσει η λάμψη της εξουσίας;;;

Ξυπνάτε ρεεεεε....


Διαβάστε Περισσότερα...