Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ... ΤΙΣ "ΚΑΡEΚΛΕΣ" ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ!!!....



Σύσκεψη των Δημοτικών Συμβούλων της Συμπολίτευσης υπό τον κ. Σαμπαζιώτη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Δημαρχείο της Κυπαρισσίας....


Θέμα συζήτησης είναι το ποιοί, τελικά, θα είναι οι νέοι "αξιωματούχοι" του Δήμου το 2009 καθώς και το 2010!!!

Συζήτηση, δηλαδή, για τις "καρέκλες" και τις παχυλά αμειβόμενες θέσεις!!!....

Ήδη, εδώ και καιρό, άρχισαν να ακούγονται ονόματα διαφόρων Συμβούλων για διάφορες θέσεις, αλλά ακόμη τίποτα δεν είναι σίγουρο, αφού άλλοι δε θέλουν συγκεκριμένες θέσεις και αξιώματα και επιθυμούν άλλα, και άλλοι θέλουν ντε και καλά να είναι τον τελευταίο χρόνο, το 2010, που είναι και χρονιά εκλογών, και άλλους φέρεται να μην τους θέλει τον τελευταίο χρόνο δίπλα του ο κ. Σαμπαζιώτης....

Το τί έχει ακουστεί δεν περιγράφεται και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν...

Οι θέσεις - κλειδιά είναι δύο:
του Προέδρου της ΔΕΥΑΚΥ και
του Προέδρου του Δ.Σ.

Και το γράφουμε αυτό γιατί στην ΔΕΥΑΚΥ Πρόεδρος μπορεί να οριστεί από το Δ.Σ. οποιοσδήποτε πολίτης και όχι απαραίτητα Δημοτικός Σύμβουλος.

Για τη θέση αυτή, μέχρι πρότινος φερόταν σίγουρος Δημοτικός Σύμβουλος και Μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚΥ, αλλά τελευταία παίζει το όνομα Προέδρου Τοπικού Διαμερίσματος με το Συνδυασμό του κ. Σαμπαζιώτη!!!!!!....

Αυτό, με το που το πληροφορήθηκαν υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που για λίγους σταυρούς δεν εξελέγησαν, τους έχει κάνει πυρ και μανία, αφού θα μπορούσε να τοποθετηθεί ένας από αυτούς, όπως σημειώνουν.........

Σε αυτό αντιδρούν και Πρόεδροι άλλων Τοπικών Διαμερισμάτων που θεωρούν ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν και να προσφέρουν και αυτοί, ενώ αντιδρούν και Δημοτικοί Σύμβουλοι!!!!!!!!!!!

Αυτό όμως έχει άμεση σχέση και εξάρτηση και με τις άλλες θέσεις αφού μειώνεται έτσι ο αριθμός τους και ως εκ τούτου δε βγαίνει να χρησιμοποιηθούν, να προσφέρουν αλλά και να αμειφθούν όλοι οι Σύμβουλοι το ίδιο!!!!..............

Για να δούμε, τί θα γίνει.....

Πάντως εκείνο που έχει σημασία, είναι αυτοί που θα έχουν τις καρέκλες, τις θέσεις και τα αξιώματα να δουλέψουν υπεύθυνα και σοβαρά για να βγεί ο Δήμος από την κατάσταση της απαξίωσης που έχει οδηγηθεί, να αλλάξει η διαλυτική εικόνα που εμφανίζει και να πάει επιτέλους ο τόπος μπροστά, κάτι που το κόβω πολύ χλωμό με τη συγκεκριμένη Δημοτική Διοίκηση....



Διαβάστε Περισσότερα...

47χρονος αυτοκτόνησε στους Γαργαλιάνους




Τραγικό τέλος στη ζωή του έβαλε χθες στις 3:30 μετά το μεσημέρι ο 47χρονος Τ.Π. στους Γαργαλιάνους.
Ο 47χρονος άνδρας, κάτοικος Γαργαλιάνων, αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα κοντά στο εκκλησάκι στην παραλία του Λαγκούβαρδου.
Ο άτυχος 47χρονος ήταν ανταποκριτής του ΟΓΑ στους Γαργαλιάνους και διατελούσε γραμματέας του Δημοτικού Διαμερίσματος Βάλτας.
Είναι άγνωστοι μέχρι στιγμής οι λόγοι που οδήγησαν τον 47χρονο να δώσει τραγικό τέλος στη ζωή του.
Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν ο 47χρονος άφησε κάποιο σημείωμα, όπου θα αποσαφηνίζονταν οι λόγοι που τον οδήγησαν να θέσει τέρμα στη ζωή του.
Τα σενάρια στη μικρή κοινωνία των Γαργαλιάνων είναι πολλά, αλλά φως στα αίτια της αυτοκτονίας θα δώσουν οι ενδελεχείς έρευνες της Αστυνομίας.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Γαργαλιάνων ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα για τις συνθήκες της αυτοκτονίας.




Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Διαβάστε Περισσότερα...

Στα λευκά και ο Ταΰγετος - Χαμηλές θερμοκρασίες και χιονόνερο στη Μεσσηνία















Ήδη από τη βραδιά των Χριστουγέννων χιόνια έχουν πέσει και στον Ταΰγετο, με τα μηχανήματα της Νομαρχίας να καθαρίζουν τους δρόμους.
Η διαδρομή προς το Τουριστικό Ταϋγέτου - για όσους θέλουν να επωφεληθούν των ημερών και να βρεθούν στο βουνό - απαιτεί αυξημένη προσοχή, λόγω του παγετού που σχηματίζεται σε ορισμένα σημεία του οδοστρώματος και κατ’ επέκταση της ολισθηρότητας του δρόμου. Να σημειωθεί επίσης ότι, χθες Κυριακή η μέγιστη θερμοκρασία που καταγράφηκε στον Ταΰγετο ήταν 0 βαθμοί Κελσίου και η ελάχιστη -1,6 και το ποσοστό υγρασίας 97%. Στην πόλη της Καλαμάτας το θερμόμετρο έδειξε 10 βαθμούς Κελσίου με ελάχιστη κατά τη διάρκεια της νύχτας τους 6,6 βαθμούς. Να αναφέρουμε επίσης ότι, η κίνηση στο εθνικό κι επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι ιδιαίτερα αυξημένη, αφού από τις προηγούμενες ημέρες πολλοί είναι οι επισκέπτες, που ήρθαν στη Μεσσηνία για τις γιορτές. Η Τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα λόγω της αυξημένης κίνησης, αλλά και της ολισθηρότητας των δρόμων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Υποχρεωτικά αλυσίδες σε ορισμένα σημεία
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά στο εθνικό δίκτυο
Από νωρίς χθες το απόγευμα χιόνιζε και στην Πελοπόννησο, όπου ήδη ντύθηκαν στα λευκά η Αρκαδία και τα ορεινά σε Λακωνία, Κορινθία και Αργολίδα. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Στο εθνικό οδικό δίκτυο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Τρίπολη - Σπάρτη, μηχανήματα της Περιφέρειας, των Νομαρχιών και της κοινοπραξίας «Μωρέας» καθαρίζουν το οδόστρωμα και ρίχνουν αλάτι. Οι διερχόμενοι οδηγοί, πάντως, σύμφωνα με τις Αρχές, θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά αλυσίδες, γιατί ενδέχεται να τις χρησιμοποιήσουν σε τμήματα των δρόμων. Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στους δρόμους Δολιανά - Καστρί - Άγιος Πέτρος και Πιάνα - Αλωνίσταινα - Βυτίνα, ενώ στον εθνικό δρόμο Τρίπολη - Αρχαία Ολυμπία οι οδηγοί θα βάλουν αλυσίδες στα οχήματα μετά τη Βυτίνα στην περιοχή του Καμπέα και στον δρόμο από Στυμφαλία προς Φενεό στην Κορινθία. Να σημειωθεί τέλος ότι, προς το παρόν δεν υπάρχουν χωριά αποκλεισμένα.

Ο καιρός την Πρωτοχρονιά
Τσουχτερό κρύο και «ήλιο με δόντια» προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για την πρώτη ημέρα του νέου έτους. Από σήμερα αναμένεται ύφεση των ακραίων καιρικών φαινομένων, που επικρατούν στη χώρα. Ωστόσο, ανήμερα την Πρωτοχρονιά ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος, με εξαίρεση την ανατολική και νότια Ελλάδα, όπου θα εκδηλωθούν κατά τόπους νεφώσεις. Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο θα σημειωθούν στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, με τον παγετό όμως να κάνει και πάλι την εμφάνισή του κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Διαβάστε Περισσότερα...

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΤΡΑ!

Τους επιτυχόντες των Λυκείων της πόλης που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βράβευσε χθες το απόγευμα ο Δήμος Κυπαρισσίας σε εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου στο ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ.

Ωστόσο σε αυτή, παρόντες ήταν ελάχιστοι, αφού εκτός από τους μαθητές και κάποια συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα, δεν ήταν σχεδόν κανείς άλλος.
Όσο δε για τους Δημοτικούς Συμβούλους της Συμπολίτευσης*, τους συνεργάτες δηλαδή του Δημάρχου, απουσίαζαν προκλητικά και επιδεικτικά όλοι εκτός από την Αντιδήμαρχο (για 2 μέρες ακόμη) κα Βασιλοπούλου,
ενώ την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση εκπροσώπησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σωτήρης Γιαννόπουλος και Θεώνη Αδαμοπούλου.

*Και απουσίαζαν την ίδια ώρα και στιγμή που όλοι μοστράρονται για αξιωματούχοι από την νέα χρονιά που έρχεται...

Πάντως είναι γεγονός ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου, δεν ξέρω γιατί, έχουν φτάσει σε ένα οριακό σημείο απαξίωσης και φυσικά γι΄ αυτό δε φταίνε ούτε οι πολίτες, ούτε ο... καιρός!!!
Ας ψάξουν στο Δήμο να δουν τί φταίει και ποιός φταίει... Και ο πρώτος που θα πρέπει να αναλογιστεί τί έχει κάνει και τί έχει, ενδεχομένως, παραλείψει και έχουν απαξιωθεί οι εκδηλώσεις και κατ' επέκταση ο Δήμος, ο Δήμαρχος...



Εκδήλωση για τους επιτυχόντες πραγματοποιείται τώρα και στα Φιλιατρά, στο Δημαρχείο...




Διαβάστε Περισσότερα...

Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ κοντά στον Μελιγαλά


Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:31, χθες το βράδυ, με επίκεντρο 20 περίπου χιλιόμετρα βορείως της Καλαμάτας και 9 χιλιόμετρα ανατολικά του Μελιγαλά.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, σύμφωνα με τους σεισμολόγους και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρη της Μεσσηνία και στις γειτονικές περιοχές του Νομού Αρκαδίας.

Μέχρι νωρίς το πρωί δεν είχαν αναφερθεί ζημιές.


Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.... ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!!!



Φίλες και Φίλοι, Καλημέρα σας και Χρόνια Πολλά!!!


Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους εσάς,

όπου και αν βρίσκεστε, από όπου και αν μας επισκέπτεστε και μας διαβάζετε...


Δευτέρα σήμερα, 29 Δεκεμβρίου 2009

και είμαστε ξανά μαζί στην μπλογκόσφαιρα....


Επιστροφή... στα "δικά μας", μετά τις ολιγοήμερες διακοπές των Χριστουγέννων....


Πώς περάσατε τις Άγιες μέρες αλλά και Νύχτες των Χριστουγέννων???

Χαλαρώσατε??? Ξεδώσατε???

Βάλατε στην άκρη σκοτούρες και προβλήματα???

Χαρήκατε, στο μέτρο του δυνατού τις ομορφιές της ζωής σας???

Βγήκατε έξω??? Διασκεδάσατε??? Ξεσαλώσατε???


Αλλά και πάλι,

μήπως μείνατε σπίτι, δίπλα στο τζάκι,

με αγαπημένα σας πρόσωπα και περάσατε όμορφα???....

Πάντως, ότι κι αν κάνατε, όπως κι αν το κάνατε,

έχουμε εμπιστοσύνη σε σας και τις επιλογές σας…



Ξανά μαζί, λοιπόν, με ειδήσεις, γεγονότα, αποκαλύψεις και πολλά - πολλά ακόμη θέματα από την Κυπαρισσία, την Τριφυλία, την Μεσσηνία

αλλά και την Ελλάδα και τον Κόσμο.......






Διαβάστε Περισσότερα...