Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Όμορφη μέρα - Καλημεεεέραα!!!!!!!!










Διαβάστε Περισσότερα...

Παράδεισος παρανομίας η ύπαιθρος του νομού...


Καταργούνται επίσημα πλέον 16 Αστυνομικοί Σταθμοί στη Μεσσηνία, κι αφού χρειάστηκε επί πολλά χρόνια οι φορολογούμενοι – όπως πολλάκις είχε επισημάνει με εκτενή δημοσιεύματά του το «Θάρρος» - να πληρώνουν χρήματα για ενοίκια κτηρίων που μονίμως είχαν στην πόρτα τους λουκέτο.
Με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, καταργούνται οι εξής Αστυνομικοί Σταθμοί:...............

Θουρίας, Αρτεμισίας, Μεθώνης, Χανδρινού, Χατζή, Λογγά, Σιδηροκάστρου, Ανδρούσας, Αριστομένη, Τρικόρφου, Βαλύρας, Δωρίου, Ψαρίου, Κάμπου, Αγίου Νικολάου και Πλάτσας.
Διατηρούνται, αν και είναι κλειστοί ή υπολειτουργούν, οι Αστυνομικοί Σταθμοί Άριος, Αρφαρών, Διαβολιτσίου, Χώρας και Κορυφασίου.


Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"




Διαβάστε Περισσότερα...

Επικούριος Απόλλωνας - Άμεσα στο ΚΑΣ τα όριά του.


Τα διοικητικά όρια στα οποία ανήκει ο Επικούριος Απόλλωνας απασχόλησαν ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Αθήνα με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής του Επικούριου Απόλλωνος, των λοιπών αρχαιοτήτων και του ποταμού της Νέδας στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα.
Η θέση που εκφράστηκε κατά την ημερίδα είναι ότι ο ναός ανήκει στα γεωγραφικά όρια του δ.δ. Σκληρού του Δήμου Είρας και, κατά συνέπεια, στα διοικητικά όρια του Νομού Μεσσηνίας. Μάλιστα..............

στην ομιλία του ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος είπε ότι ζητείται άμεσα η προώθηση του θέματος στο ΚΑΣ.

Άξονες ανάπτυξης
Η ημερίδα οργανώθηκε από το Δήμο Είρας, την ομοσπονδία των συλλόγων των χωριών της ορεινής Μεσσηνίας «Ο Επικούριος Απόλλων» και το Σύλλογο των Σκληραίων, με τη συμμετοχή του νομάρχη Μεσσηνίας και στελεχών της Νομαρχίας, όπως και της Αναπτυξιακής Εταιρείας.
Οι μετέχοντες ασχολήθηκαν με το θέμα του Επικούριου Απόλλωνα, όσον αφορά στις εξελίξεις το τελευταίο διάστημα, ενώ οι ομιλητές εξέφρασαν την αγωνία αλλά και την αντίθεσή τους με το χειρισμό του θέματος από πλευράς υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του υπουργού κ. Γερουλάνου ειδικότερα.
Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Δράκος υπογράμμισε ότι βασικοί άξονες για την ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου Είρας και της ευρύτερης περιφέρειας είναι:
•Η προώθηση της πρωτογενούς παραγωγής με βάση τη βιολογική κτηνοτροφία
•Η οργάνωση συνεταιρισμού παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων οικολογίας και οικοτεχνίας
•Η προώθηση των ζητημάτων του οικοτουρισμού και του αγροτουρισμού με την υποστήριξη μικρών μονάδων υποδοχής επισκεπτών
•Η διαμόρφωση αρχών επί συγκεκριμένων εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για την υποδοχή, στο συγκεκριμένο χώρο, κατοίκων των μεγάλων αστικών κέντρων, κυρίως της Αττικής, ως τόπο δεύτερης και παραθεριστικής κατοικίας.
•Η διεκδίκηση κέντρου περιβαλλοντολογικών μελετών και εκπαίδευσης, με βάση την ιδιαιτερότητα του χώρου και τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρονται, από άποψη πανίδας και χλωρίδας, στην περιοχή της Νέδας.

Διοικητικά όρια
Σύμφωνα με το νομάρχη, για να υποστηριχτούν οι αναπτυξιακές δραστηριότητες, πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες βελτίωσης των υποδομών. Έτσι, αναφέρθηκε στα οδικά έργα που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή (7η επαρχιακή οδός, Κακαλέτρι – Μαρίνα, δρόμος στο κάστρο της Είρας, 2η είσοδος Αμπελιώνας, σύνδεση περιοχής Καρυών Μεγαλόπολης, μέσω δ.δ. Νέδας), ενώ δήλωσε ότι πρέπει σύντομα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για κατασκευή βιολογικού καθαρισμού, αλλά και ο προσδιορισμός των περιοχών αυτών ως παραδοσιακών οικισμών, με ειδικές προδιαγραφές.
Σε ό,τι αφορά τη διοικητική χωροθέτηση του ναού, εκφράστηκε η θέση ότι ανήκει στα γεωγραφικά όρια του δ.δ. Σκληρού του Δήμου Είρας. Μάλιστα, τονίστηκε ότι αποδεικνύεται από πλήθος ντοκουμέντων και εγγράφων, τα οποία είναι στη διάθεση οποιουδήποτε. Τα εν λόγω στοιχεία δεν επιδέχονται διαστρέβλωσης και αμφισβήτησης.
Σχετικά ο νομάρχης ανέφερε: «Το ΦΕΚ 837/Β/04-12-1986 έχει διαμορφωθεί πέραν πάσης εισηγητικής και δεοντολογικής διαδικασίας, περιέχει ανερμάτιστα ιστορικά, γεωγραφικά και διοικητικά στοιχεία που εκθέτουν συνολικά όλη την Πολιτεία. Για το λόγο αυτό, η απόφαση που ελήφθη με βάση την εισηγητική έκθεση της Διεύθυνσης Τοπογραφήσεων, Φωτομετρίας και Κτηματολογίου του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στις 4 Σεπτεμβρίου του 2009 και συμπληρώθηκε με το νέο ΦΕΚ, μετά από απόφαση της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, είναι απολύτως σωστή».
«Μετά, όμως, τις εξελίξεις με το Νομικό Συμβούλιο και τις ανακοινώσεις του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, πρέπει το ταχύτερο δυνατό», συνέχισε ο κ. Δράκος, «να ολοκληρωθεί, με τις νόμιμες διαδικασίες και με απόλυτη διαφάνεια, όπως άλλωστε υποσχέθηκε και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γερουλάνος, η εκκρεμότητα που αφορά στα διοικητικά όρια στα οποία ανήκει ο ναός». Συμπλήρωσε, δε, ότι «διεκδικούμε την, εδώ και τώρα, προώθηση του θέματος στο ΚΑΣ, προκειμένου να εξεταστεί, με βάση τα επίσημα ντοκουμέντα, τις δικαστικές αποφάσεις, τις εισηγήσεις των νομίμων αρχών, η διοικητική υπαγωγή του ναού στα γεωγραφικά όρια του δ.δ. Σκληρού του Δήμου Είρας, του Νομού Μεσσηνίας. Δεν είναι δυνατόν, μέσα από τη διαδικασία συζήτησης στο ΚΑΣ, να υπάρξει άλλη απόφαση και πρόταση, διότι τα στοιχεία, οι συντεταγμένες, οι νόμοι και τα διοικητικά όρια είναι απολύτως φωτεινά και ξεκάθαρα».
Τέλος, την ημερίδα απασχόλησε και η βραδύτητα εξέλιξης των εργασιών στο ναό, για την οποία εκφράσθηκε η άποψη ότι οφείλεται σε ζητήματα χρηματοδότησης, διοικητικές δυσλειτουργίες και προβλήματα, που πρέπει τάχιστα να ρυθμιστούν.


Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"



Διαβάστε Περισσότερα...

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας προσκάλεσε τον Πρωθυπουργό στην Καλαμάτα, κατά τη συνάντησή τους στη Βουλή!


Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στη Βουλή η συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με το Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας προσήλθε στο γραφείο του πρωθυπουργού............

συνοδευόμενος από τον επιχειρηματία Νικ. Χαϊδεμένο των εκδόσεων «Μίλητος» και τον υπεύθυνο Τύπου της Μητρόπολης Κ. Ψυχάρη.
Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Χρυσόστομο για την πρόσκληση να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την πολιούχο Υπαπαντή και την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και εξέφρασε τη λύπη του που δεν μπόρεσε, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, να παραβρεθεί. Είπε, όμως, ότι σε συνάντησή του με τον κ. Βαρθολομαίο πληροφορήθηκε πως ήταν από τις καλύτερες επίσημες επισκέψεις του στην Ελλάδα.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που τον δέχθηκε, αλλά και επειδή χρησιμοποίησε τις δηλώσεις του για το μεταναστευτικό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως περιποιεί τιμή στο πρόσωπό του η χρήση των δηλώσεών του από τον κ. Παπανδρέου στην επίσημη ομιλία στη Βουλή.
Τέτοιες απόψεις είναι χρήσιμες κι αναγκαίες, αντέτεινε ο πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε πως η Εκκλησία πρέπει να βοηθά κι όχι να διασπά. Παρεμβαίνοντας ο κ. Χρυσόστομος σημείωσε πως ο σύγχρονος ρόλος της Εκκλησίας είναι να συμβάλλει και να εδραιώνει την κοινωνική συνοχή, να βοηθά όσο μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση και να μη συνεργεί στην πόλωση και τη διάσπαση.
Ακολούθως, δώρισε στον πρωθυπουργό μια ασημένια εικόνα, αντίγραφο της Παναγίας Υπαπαντής, το αναμνηστικό μετάλλιο της επίσημης επίσκεψης του Πατριάρχη και το δερματόδετο τόμο «Χριστιανική Μεσσηνία» των εκδόσεων Μίλητος. Προσκάλεσε τον κ. Παπανδρέου να επισκεφθεί την «ωραία Καλαμάτα» και έλαβε την υπόσχεση του πρωθυπουργού πως η επίσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε, καθώς θέλει να ξαναθυμηθεί αυτά που έζησε μικρός, κατά τη διάρκεια επισκέψεών του με τον αείμνηστο πατέρα του.


Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"



Διαβάστε Περισσότερα...

Συζήτηση "πράσινων" Αυτοδιοικητικών για τον "Καλλικράτη" σήμερα στην Καλαμάτα.



Για τη νέα αρχιτεκτονική διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, όπως προτείνεται με το σχέδιο "Καλλικράτης", θα συζητήσουν σήμερα στην Καλαμάτα Αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παρουσία του Μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη.

Το θέμα που θα επικεντρωθεί η συζήτηση, όπως είναι φυσικό, είναι η χωροταξία των Δήμων και ο αριθμός αυτών στη Μεσσηνία...





Διαβάστε Περισσότερα...

Ποια είναι η αλήθεια για την επίσκεψη των Ευρωπαίων ελεγκτών στο ΥΠ.ΕΣ. - «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»: ΕΝΤΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ TA 700 ΕΚ. € ΤΗΣ Ε.Ε.


Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα κριθεί αν το υπουργείο Εσωτερικών θα καταφέρει να μεταφέρει τα περίπου 700 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» του ΕΣΠΑ στον «Καλλικράτη».
Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr, πράγματι..........

υπήρξαν ενστάσεις των ελεγκτών της Ε.Ε. που επισκέφθηκαν στις 24/2 την χώρα μας προκειμένου να εξετάσουν την πρόοδο του συγκεκριμένου προγράμματος η απορροφητικότητα του οποίου βρίσκεται μόλις στο 0,5%. Κι αυτό γιατί δεν τους παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα μέτρα ως προς την εφαρμογή της Νέας Αρχιτεκτονικής που σχεδιάζει του υπουργείο Εσωτερικών (αρμοδιότητες των νέων δήμων και περιφερειών, συνενώσεις κλπ).

Ωστόσο, τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση» των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας διαβεβαίωσαν τους ελεγκτές της Κομισιόν ότι τα μέτρα αυτά ήδη βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας και θα παρουσιασθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών εντός Μαρτίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταφέρουν να εξασφαλίσουν καταρχήν μια παράταση και κατά δεύτερον την υπόσχεση να δοθεί το δικαίωμα των αλλαγών στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, εφόσον τα μέτρα για τον «Καλλικράτη» είναι συγκεκριμένα.

Ελεγκτές της Ε.Ε: «δεν θέλουμε άλλα σχέδια δράσης»

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα άνοιξε με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» την Κυριακή (28/2) σύμφωνα με το οποίο τα στελέχη της Ε.Ε. υποστήριξαν ότι «δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής του Επιχειρησιακού Προγράμματος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση….Μπορεί να στηρίξει ως έχει τις πολιτικές σας. Τι δράσεις θέλετε να αναπτύξετε για να στηρίξετε το πρόγραμμα “Καλλικράτης” που δεν μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση όπως έχει σήμερα; Αφού δεν έχετε πάρει συγκεκριμένα μέτρα για την εφαρμογή του Προγράμματος, πώς ζητάτε τώρα αναθεώρησή του; Είστε ακόμη στον σχεδιασμό. Οι αποφάσεις πρέπει να εφαρμοστούν ακόμη κι αν τις έχει λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν θέλουμε πια άλλα σχέδια δράσης ή μελέτες. Είμαστε στη φάση των δράσεων εφαρμογής», πρόσθεσαν.

Παράλληλα για την υπόθεση έστειλε την Δευτέρα επείγουσα επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, ενώ σε δήλωσή του ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Στέφανος Γκρίτζαλης υποστήριξε ότι τα στελέχη της Ε.Ε. είπαν ότι «είναι δυνατή η αξιοποίηση του Ε.Π. "Διοικητική Μεταρρύθμιση" του ΕΣΠΑ για την υλοποίηση δράσεων του Προγράμματος "Καλλικράτης".»


aftodioikisi.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΣΠΑ: «πράσινο» φως για χρηματοδότηση του «Καλλικράτη»



Το «πράσινο» φως για την χρηματοδότηση του «Καλλικράτη» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» του οποίου η απορροφητικότητα είναι μόλις 0,5%, πήρε η κυβέρνηση.

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Στέφανος Γκρίτζαλης με αφορμή την............

τακτική ετήσια συνάντηση που είχαν την περασμένη Τετάρτη 24/2 με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση» των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας.

Όπως τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Γκρίτζαλης τα στελέχη της Κομισιόν είπαν ότι «είναι δυνατή η αξιοποίηση του Ε.Π. "Διοικητική Μεταρρύθμιση" του ΕΣΠΑ για την υλοποίηση δράσεων του Προγράμματος "Καλλικράτης". Σε επόμενο στάδιο απαιτείται περαιτέρω εξειδίκευση του Ε.Π. εντός του Μαρτίου, οπότε και θα καταγραφούν λεπτομερώς οι δράσεις εφαρμογής του», προσθέτει ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, υπενθυμίζοντας ότι το ποσοστό απορρόφησης του Ε.Π. για το διάστημα 2007-2009 ανερχόταν μόλις σε 0.5%.

Αμφισβητεί ο Δράκος
Να σημειωθεί ότι με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος, ζητά να επαληθεύσει ή να διαψεύσει την πληροφορία ότι κλιμάκιο ελεγκτών της Ε.Ε. που επισκέφθηκε πρόσφατα την χώρα μας υποστήριξαν ότι «δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διοικητικής Μεταρρύθμισης 2007-2013, ύψους περίπου 700 εκ. €, για τη στήριξη του προγράμματος ‘Καλλικράτης’», ζητά

«Εάν οι παραπάνω πληροφορίες είναι βάσιμες», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, «τότε είναι σαφές ότι υφίσταται μεγάλο πρόβλημα χρηματοδότησης της εφαρμογής του σχεδίου και για τον λόγο αυτόν θεωρούμε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει η αναγκαία πληροφόρηση και οι διευκρινίσεις για το σπουδαίο αυτό θέμα», τονίζει στην επιστολή του ο κ. Δράκος.



aftodioikisi.gr




Διαβάστε Περισσότερα...

"Όνειρο" ήτανε.....










Διαβάστε Περισσότερα...