Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Επαναπατρισμός δύο αρχαιοτήτων!



Δυο αρχαιότητες από τις ΗΠΑ, που ανήκαν στη συλλογή της Shelby White, επέστρεψαν στην Ελλάδα και παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Πολιτισμού στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πρόκειται για ένα τμήμα από μαρμάρινη στήλη που απεικονίζει έναν πολεμιστή και έναν έφηβο.

Το υπόλοιπο τμήμα εκτίθεται στο αρχαιολογικό μουσείο της Βραυρώνας.

Η δεύτερη αρχαιότητα είναι χάλκινο αγγείο με αργυρό διάκοσμο που προέρχεται από παράνομη ανασκαφή σε βασιλικό τάφο της Πιερίας.

Και τα δύο επαναπατρισθέντα έργα θα εκτεθούν προσωρινά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.






Διαβάστε Περισσότερα...

Εναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό...



Με ασύμβατες θέσεις στις ακανθώδεις πτυχές του Κυπριακού προσήλθαν σήμερα ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Νεχμέτ Αλί Ταλάτ στην εναρκτήρια συνάντηση των απευθείας διαπραγματεύσεων, οι οποίες έχουν στόχο την επίτευξη συμφωνίας για συνολική λύση.
Αυτό είναι το συμπέρασμα από τις εναρκτήριες δηλώσεις, που έκαναν οι κύριοι Χριστόφιας και Ταλάτ κεκλεισμένων των θυρών και οι οποίες μετά τη συνάντηση δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Μάλιστα, λόγω των θέσεων του Τουρκοκύπριου ηγέτη, ο πρόεδρος Δ. Χριστόφιας επανήλθε με συμπληρωματική δήλωση, στην οποία τόνισε ότι «μια λύση στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας υπήρξε μια μεγάλη παραχώρηση που έγινε από τον Πρόεδρο Μακάριο το 1977 και πρέπει να τύχει της δέουσας αναγνώρισης».
Ο πρόεδρος Δ. Χριστόφιας στη συμπληρωματική δήλωσή του κατέστησε σαφές ότι με την αποδοχή της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας «η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει εξαντλήσει τα όριά της και δεν μπορεί να προχωρήσει πέραν αυτών».
Συναφώς, υπογράμμισε με έμφαση ότι:
- Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ούτε η συνομοσπονδία ούτε ένας νέος συνεταιρισμός δύο κρατών μέσω "παρθενογένεσης".
-Η ομοσπονδιακή λύση θα είναι ένα συνεταιρισμός των δύο κοινοτήτων.
Ο Δ. Χριστόφιας σημείωσε ότι υπάρχουν θέματα, για τα οποία «δεν κατέστη δυνατό να συμφωνήσουμε ακόμα και για τη σύσταση Ομάδας Εργασίας, και επιτρέψαμε τη συνέχιση της διαδικασίας, νοουμένου ότι το πρόβλημα θα επανεξεταστεί».
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο θέμα των εποίκων, το οποίο περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες της Ομάδας Εργασίας για την Ιθαγένεια, τους Αλλοδαπούς, τη Μετανάστευση και το Άσυλο, η οποία δεν έχει συσταθεί, και το οποίο θέμα πρέπει να συζητηθεί επισταμένα σ' αυτή τη φάση.





Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Γ.ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ...

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη είχε σήμερα το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΚΕ, με αντικείμενο συζήτησης τις οικονομικές εκκρεμότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.



Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτας Κακλαμάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά τη σημερινή συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΚΕ με τον υπουργό Οικονομίας Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

Φορολογικό νομοσχέδιο (άρθρα 8 έως 12). Ο υπουργός απεδέχθη βελτιώσεις επί των ανωτέρω άρθρων σύμφωνα με τις προτάσεις της ΚΕΔΚΕ, η οποία και επιφυλάχθηκε να απαντήσει, αφού προηγουμένως εξετάσει την επαναδιατύπωση των συγκεκριμένων άρθρων.
Τρέχοντα Οικονομικά θέματα: Ο κ. υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα υλοποιήσει τη γραπτή υπόσχεσή του, σχετικά με την καταβολή υπό μορφή ομόλογων των παρακρατηθέντων πόρων ύψους 1,711 δις ευρώ, ψηφίζοντας πριν από την έγκριση του προϋπολογισμού του 2009, την αναγκαία προς τούτο διάταξη.
Επίσης διαβεβαίωσε ότι στο νέο προϋπολογισμό ( 2009) θα εγγραφεί το 90% των προσαυξημένων τελών κυκλοφορίας υπέρ των ΟΤΑ.

Και τέλος όσον αφορά την εφάπαξ καταβολή των 250 εκατ. ευρώ δια το τρέχον έτος ο κ. υπουργός αντιπρότεινε την καταβολή τους σε τέσσερεις ισόποσες δόσεις, δύο εντός του 2008 και δύο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2009.
Όπως είναι αναμενόμενο η ΚΕΔΚΕ εξέφρασε την κατ’ αρχήν ικανοποίηση της για τις δύο πρώτες διαβεβαιώσεις και επιφυλάχθηκε να απαντήσει συνολικά στην πρόταση του κ. υπουργού μέχρι τις 15-9-2008, ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της, με την προϋπόθεση ότι η Κ.Υ.Α. για την τμηματική καταβολή των 250 εκατ. ευρώ, θα υπογραφεί μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου του 2008.
Υπό την προϋπόθεση της έγκρισης από το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ και της τήρησης εκ μέρους του κ. υπουργού Οικονομικών όλων των ανωτέρω, η ΚΕΔΚΕ θα αποφασίσει προσεχώς για το ενδεχόμενο έναρξης διαλόγου για την διοικητική μεταρρύθμιση.
Οι συγκεκριμένες οικονομικές διεκδικήσεις της ΚΕΔΚΕ από τις εκάστοτε κυβερνήσεις γίνονται προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ανταποκριθεί σε τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες, όπως η καταβολή οφειλομένων μισθών, αλλά και η παροχή αναγκαίων για τους πολίτες κοινωνικών υπηρεσιών, όπως η απρόσκοπτη λειτουργία των προνοιακών δομών (Βοήθεια στο Σπίτι, βρεφονηπιακοί σταθμοί ΚΔΑΠ -ΑΜΕΑ), η συντήρηση από φέτος φρεατίων και δρόμων κ.λπ.».










Διαβάστε Περισσότερα...

ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ!...





Με γοργούς ρυθμούς προχωράνε οι διαδικασίες για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Νέστορος, προϋπολογισμού 5.658.498,52 ευρώ.


Το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Ε’ Κλιμάκιο, έδωσε την έγκρισή του για την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία “Envitec Α.Ε.”, εγκρίνοντας τη νομιμότητα όλων των πράξεων που αφορούν τη δημοπρασία του έργου και την ανάδειξη προσωρινού μειοδότη.


Καταγράφοντας και ελέγχοντας όλες τις ενέργειες από την προκήρυξη του έργου που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου του Γ’ ΚΠΣ, το Ελεγκτικό Συνέδριο σημειώνει: «Με τα δεδομένα αυτά, το Κλιμάκιο κρίνει ότι από τον έλεγχο των υποβληθέντων σε αυτό στοιχείων δεν συντρέχει νόμιμος λόγος που να κωλύει την υπογραφή του υποβληθέντος προς έλεγχο σχεδίου συμβάσεως. Για τους λόγους αυτούς δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου συμβάσεως για την εκτέλεση του έργου “Εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων
(ΕΕΔΛ) Δήμου Νέστορος”».





Διαβάστε Περισσότερα...

Ανοίγει η αυλαία της Γ’ Φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας...



Ανοίγει σήμερα η αυλαία της Γ’ Φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας με 7 σούπερ και αμφίρροπους αγώνες.


Να υπενθυμίσουμε ότι, για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθούν διπλοί αγώνες.


Έτσι σήμερα θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες, ενώ οι δεύτεροι αγώνες θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο.


Από τα σημερινά παιχνίδια, σίγουρα ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Σπερχογείας με την Εράνη Φιλιατρών, του Ολυμπιακού Καλαμάτας με τη Μεθώνη, αλλά ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αγώνας ΑΟ Φαραί – Δόξα Καλαμάτας.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι, οι πρώτοι αγώνες ολοκληρώνονται αύριο με τον αγώνα Μιλτιάδη – Ολυμπιακού Διαβολιτσίου.


Ας δούμε, όμως, παρακάτω όλα τα τελευταία νέα των 14 ομάδων λίγες ώρες πριν τη σέντρα:

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Το πιο ενδιαφέρον σημερινό παιχνίδι… Σπερχογεία και Εράνη Φιλιατρών διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο γήπεδο της Σπερχογείας έχοντας ως στόχο και οι δύο ομάδες το καλό ποδόσφαιρο και μετά τη νίκη, που θα τους δώσει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.
Η γηπεδούχος ομάδα Σπερχογεία, δίνει ένα γερό κρας τεστ και σίγουρα ο προπονητής, Γιώργος Αργυρόπουλος και οι ποδοσφαιριστές του θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν ένα καλό σύνολο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να ευχαριστήσουν τους φιλάθλους, που θα βρεθούν στις κερκίδες. Σίγουρα, στόχος είναι η νίκη για τους «ταύρους», αφού αγωνίζονται μέσα στην έδρα τους, αλλά το παιχνίδι δεν είναι καθόλου εύκολο, μιας και η Εράνη εκτός από ότι, παίζει παραπάνω κατηγορία έχει και καλό υλικό.
Στα αγωνιστικά, χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία, με τον νεαρό τεχνικό να περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή να εκδοθεί το δελτίο του Μπόκου, ενώ εκτός πλάνων βρίσκονται οι Φωτεινάκης και Καράμπελας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά και ο Σταύρος Χαρίτος, που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας.
Από την άλλη τώρα, η Εράνη Φιλιατρών θα πάει στην καυτή έδρα της Σπερχογείας με ζητούμενο ένα καθαρό σκορ, που θα της δίνει το δικαίωμα να έχει αυτή το πάνω χέρι στην πρόκριση. Το τεχνικό δίδυμο Αντώνης Μαυρέας και Σταύρος Αντωνόπουλος ζήτησαν από τους ποδοσφαιριστές του να παίξουν την μπάλα που ξέρουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να αποδείξουν στην πράξη ποια ομάδα είναι το φαβορί. Το μόνο που προβληματίζει τους έμπειρους τεχνικούς είναι το γήπεδο που είναι ξερό, αφού οι «πράσινοι» έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται στο χόρτο.
Στα των απουσιών, μέχρι την τελευταία στιγμή οι άνθρωποι της ομάδας θα περιμένουν να εκδοθούν τα δελτία των Βαρούχα, Ασημακόπουλου, Κόλλια και Γιαννακόπουλου. Αντίθετα εξέτισε την ποινή του από πέρυσι και θα αγωνιστεί κανονικά ο Μπάμπης Ντινιώτης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΘΩΝΗ
Επίσης, άλλο ένα ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που είναι το φαβορί για την κατάκτηση της ανόδου στην Δ’ Εθνική, στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ Τοπικής.
Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονται μέσα στην έδρα τους και θέλουν σίγουρα να ξεκαθαρίσουν από τον πρώτο αγώνα την υπόθεση – πρόκριση. Τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές σίγουρα βλέπουν το παιχνίδι αυτό με σοβαρότητα και θέλουν να δείξουν ότι, βρίσκονται σε καλό δρόμο εν όψει και της έναρξης του Πρωταθλήματος. Πάντως, τα προβλήματα δεν λείπουν, αφού εκτός πλάνων έχουν τεθεί οι Βασίλης Φωτεινάκης, Πέτρος Αργάνης και Παναγιώτης Λίνας, αλλά και οι ελεύθεροι με μεταγραφή ποδοσφαιριστές, αφού δεν έχει εκδοθεί ακόμα το δελτίο τους από την ΕΠΣΜ.
Αντίθετα, η ομάδα της Μεθώνης θα κατέβει στην Καλαμάτα, με σκοπό να παίξει την μπάλα που ξέρει και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Κώστας Κλάδης ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να σεβαστούν τον αντίπαλο, αλλά να μην τον φοβηθούν. Σίγουρα είναι ένας δύσκολος αγώνας, αλλά υπάρχει πίστη στους «βυσσινί» ότι, μπορεί να διεκδικήσουν κάτι θετικό από το σημερινό παιχνίδι. Ο Καλαματιανός προπονητής δεν θα έχει στη διάθεσή του σε έναν ακόμη αγώνα τον Γρηγορόπουλο, που είναι τιμωρημένος από πέρυσι, αλλά και τον Τσίχλη, που είναι τραυματίας. Επίσης, εκτός πλάνων έχει τεθεί ο Λίγκρης, που βρίσκεται στην Αθήνα για κάποιες υποχρεώσεις.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ – ΑΕ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
Αστέρας Μικρομάνης και Ένωση Γαργαλιάνων συγκρούονται σήμερα στο γήπεδο της Μικρομάνης, με στόχο να πάρουν ένα προβάδισμα για την πρόκριση στη φάση των «8».
Η ομάδα του Αστέρα μπορεί να έχει προβλήματα και να παρουσιαστεί χωρίς 3 βασικούς παίκτες αλλά η αισιοδοξία δεν λείπει από το στρατόπεδο της ομάδας ότι, μπορούν να πάρουν τη νίκη και να έχουν το πάνω χέρι. Ο προπονητής της ομάδας δεν μπορεί να υπολογίζει τον στρατευμένο Αναζίκο, αλλά και τους Δημήτρη Δρακόπουλου και Νίκο Βοσνάκη, που τα δελτία των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών δεν έχουν εκδοθεί ακόμα.
Όσον αφορά στην ομάδα της Ένωσης Γαργαλιάνων θα κατέβει κομπλέ να αγωνιστεί στο σημερινό παιχνίδι, μιας και δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών. Στόχος, φυσικά, είναι η νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ώστε στον επαναληπτικό αγώνα να μπορέσουν να καθαρίσουν το παιχνίδι και να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Να πούμε ότι, επιστρέφει από τιμωρία ο Βεργής και, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα τραυματισμών ή απουσιών.

ΑΟ ΦΑΡΑΙ – ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ακόμα, ένα Καλαματιανό ντέρμπι θα διεξαχθεί και σε αυτή τη φάση του θεσμού ανάμεσα στον ΑΟ Φαραί και τη Δόξα Καλαμάτας.
Η ομάδα του ΑΟ Φαραί θα προσπαθήσει να επαναλάβει την εμφάνιση, που έκανε στο παιχνίδι με την Ομόνοια και να καθαρίσει την υπόθεση -πρόκριση από το πρώτο κιόλας παιχνίδι. Σίγουρα, όμως, ο Κώστας Καλαύτρης έχει ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο γιατί θα το πληρώσουν. Εκτός μάχης έχουν τεθεί οι Ψωρομύτης και Μωράκης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Από την άλλη, η Δόξα Καλαμάτας, με τις πολλές απουσίες θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει μια αξιόλογη εμφάνιση και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Πάντως, ο Καλαματιανός τεχνικός δεν θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και σίγουρα δεν θα μπορέσει να καταστρώσει τα πλάνα του όπως θέλει ο ίδιος.
Συγκεκριμένα, απόντες από το σημερινό παιχνίδι είναι οι
Στέφανος Μάνα και Αλέκος Λυμπερόπουλος, που είναι ανέτοιμοι, Μιχάλης Βούλγαρης, Κώστας Κοστρένι, Κοκκορόγιαννης και Αναστασόπουλος, που είναι τραυματίες, ο Χάντζος, που πήγε φαντάρος, αλλά και οι Χριστόπουλος, Λαδάς (τελευταία μεταγραφή από Πράσινα Πουλιά), που δεν έχουν εκδοθεί ακόμα τα δελτία τους.

ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Να πετύχει ακόμα μια νίκη στην έδρα του και να έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση στη φάση των «8» θέλει ο Χανδριναϊκός, που υποδέχεται τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας. Το κλίμα στην ομάδα του Χανδριναϊκού μετά από την πρόκριση επί της Κυπαρισσίας σίγουρα είναι πολύ καλό και άπαντες δηλώνουν πανέτοιμοι και ετοιμοπόλεμοι να κερδίσουν και τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας. Πάντως, ο παίκτης – προπονητής, Δημήτρης Μάλαμας, σύνεστησε στους παίκτες του να δείξουν προσοχή, αφού ο αντίπαλος είναι σκληρό καρύδι. Στα των απουσιών, εκτός πλάνων βρίσκεται ο Νίκος Καραμπάτσος, που είναι τιμωρημένος, αλλά και οι τραυματίες Αποστολόπουλος και Μπούνας.
Ο Παναθηναϊκός Καλαμάτας τώρα, με μπόλικες απουσίες θα παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο, με στόχο να διεκδικήσει κάτι καλό από το παιχνίδι. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Φώτης Γεωργόπουλος, ξέρει πολύ καλά ότι, ο Χανδριναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα, αφού έχει αποκλείσει Κυπαρισσία και Ηρακλή Καλαμάτας, ενώ επίσης τον προβληματίζει το ξερό και μικρό γήπεδο, που διαθέτουν οι γηπεδούχοι. Στα των απουσιών θα λείψουν ο Ζουμπούκος, που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού, ο Χασάπης, που είναι τιμωρημένος, αλλά και οι Σώκαλης, Κουρεντζής, που δεν έχουν ακόμα εκδοθεί τα δελτία τους.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Μια ευρεία νίκη θα επιδιώξει σήμερα ο Τέλος Άγρας απέναντι στον Εθνικό Μελιγαλά για να πάρει - αν είναι δυνατόν - από σήμερα την πρόκριση στη φάση των «8». Ο Νίκος Κακαλέτρης ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να ξεχάσουν το παιχνίδι με τον Τσικλητήρα Πύλου και να επικεντρωθούν στον αγώνα με τον Μελιγαλά, αφού, αν δεν προσέξουν, ο αντίπαλος μπορεί να κάνει τη ζημιά. Το θετικό για τον νεαρό προπονητή είναι ότι, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, αφού και ο Ανδρώνης, που είχε κάποιες μικροενοχλήσεις, τις ξεπέρασε και θα αγωνιστεί κανονικά.
Από την άλλη ο Εθνικός Μελιγαλάς θα πάει στο Πυργάκι να αντιμετωπίσει τον Τέλο Άγρα με σοβαρότητα και από κει και πέρα ό,τι θέλει ας προκύψει. Σίγουρα, οι άνθρωποι της ομάδας γνωρίζουν ότι, το παιχνίδι είναι δύσκολο, αλλά θα πάνε με αισιοδοξία να αγωνιστούν. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Πέτρος Χιώτης περιμένει με αγωνία να εκδοθούν τα δελτία των Θανόπουλου, Άρη Γιακουμή και Ασσάλα, για να δει αν μπορεί να τους υπολογίζει.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Τέλος, ο Απόλλωνας Καλαμάτας υποδέχεται τον Μεσσηνιακό. Σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι για τους «μελανόλευκους», που θα προσπαθήσουν να κάνουν ένα αξιόλογο παιχνίδι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το ξέρουν ότι, ο Μεσσηνιακός είναι μια ομάδα που αγωνίζεται σε παραπάνω κατηγορία και έχει καλό υλικό και για αυτό τον λόγο οι παίκτες θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό. Ο προπονητής του Απόλλωνα, Μιχάλης Πολυμενέας, θα έχει στη διάθεσή του τον Κώστα Μάλαμα, που έβγαλε χθες τα ράμματα, ενώ περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή να εκδοθεί το δελτίο του Σπύρου Κωνσταντόπουλου.
Ο Μεσσηνιακός τώρα, ολοκλήρωσε με απογευματινή προπόνηση την προετοιμασία του εν όψει Κυπέλλου με αντίπαλο τον Απόλλωνα Καλαμάτας. Ο Δημήτρης Τσάκωνας ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του ένα καθαρό σκορ για να τελειώσουν από τον πρώτο αγώνα την υπόθεση - πρόκριση.
Τώρα, όσον αφορά στις απουσίες δεν υπολογίζονται οι Αλεβίζος και Εκμετζίδης, που είναι τραυματίες, ενώ όσον αφορά στα δελτία των ποδοσφαιριστών, που ήταν επαγγελματίες πέρυσι, έχουν σταλεί στην ΕΠΟ και είναι θέμα της αρμόδιας επιτροπής αν θα εκδοθούν ή όχι.

Τελευταία μεταγραφή ο Χρ. Κωνσταντόπουλος
Τέλος, στο μεταγραφικό κομμάτι, ο Μεσσηνιακός ολοκλήρωσε με τον καλύτερό του τρόπο τις μεταγραφές, αφού χθες υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους «πράσινους» ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές
Γ’ ΦΑΣΗ – 1ος ΑΓΩΝΑΣ
Τετάρτη 03/09/2008
Ώρα 17.00
Γήπεδο Σπερχογείας: Σπερχογεία – Εράνη (Κωνσταντινέας, Ψηλοπαναγιώτης, Κυριακόπουλος)
Γήπεδο Μικρομάνης: Αστέρας Μικρομάνης – ΑΕ Γαργαλιάνων (Ασημακόπουλος, Δ. Γιαννόπουλος, Σκόρδος)
Γήπεδο Σουληναρίου: Χανδριναϊκός – Παναθηναϊκός Καλαμάτας (Η. Νικολόπουλος, Καργάκος, Τσοπανάκης)
Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας: Τέλος Άγρας – Εθνικός Μελιγαλά (Μπλάνας, Λαμπίρης, Δεγγεστίνος)
Αθλητικό κέντρο ΕΠΣΜ: Απόλλων Καλαμάτας – Μεσσηνιακός (Αλεξέας, Γαλανόπουλος, Μαυροειδής)
Γήπεδο Στρατοπέδου: ΑΟ Φαραί – Δόξα Καλαμάτας (Ζαρακοβίτης, Εμ. Νικολόπουλος, Μακρής)
Ώρα 19.15
Αθλητικό κέντρο ΕΠΣΜ: Ολυμπιακός Καλαμάτας – Μεθώνη (Νίκας, Κότσαρης, Βρυώνης).





Διαβάστε Περισσότερα...

Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ "ΛΟΥΚΕΤΟ"... ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ ΤΟΝ ΟΣΕ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ!!!...


Εικόνες ντροπής από το παρκάκι στο Σταθμό του ΟΣΕ Κυπαρισσίας.



Απέραντο σκουπιδαριό...

Στον χώρο που άλλοτε έλαμπε!!!

Έχουν αρχίσει ήδη να φαίνονται τα πρώτα τη σημάδια της απαξίωσης του ΟΣΕ που όπως έχουμε ήδη γράψει οδηγείται σε "Λουκέτο"...

Φανταστείτε τί έχει να γίνει τότε... Κρίμα!


***Τις φωτογραφίες μας έστειλε φίλος του blog.




Διαβάστε Περισσότερα...

Sex shop δίχασε μια κοινότητα στην Πολωνία!



Ένα κατάστημα sex shop που άνοιξε, στην Πολωνία, έχει διχάσει τους κατοίκους της περιοχής επειδή οι συνταξιούχοι έχουν γίνει μόνιμοι πελάτες του!

Οι νεώτεροι κάτοικοι της περιοχής Raciborz έχουν ξεκινήσει καμπάνια διαμαρτυρίας για να το κλείσουν!

Οι συνταξιούχοι όμως αφού κάνουν τα ψώνια τους στο μπακάλικο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα μετά επισκέπτονται το sex shop για να κάνουν και εκεί τις αγορές τους!

«Δεν ενοχλεί κανέναν, μάλιστα βοηθά αρκετούς ανθρώπους. Είναι θαυμάσιο ότι υπάρχει,» είπε ο 60-χρονος κύριος Jaroslaw Gajewski.

Ο υπεύθυνος του καταστήματος «sex shop» ανέφερε πως οι περισσότεροι πελάτες είναι άνω των εξήντα ετών σημειώνοντας πως οι άντρες αγοράζουν δονητές για τις συζύγους ενώ οι γυναίκες σέξι εσώρουχα!..





Διαβάστε Περισσότερα...

Συνέδριο για τη διαχείριση κινδύνων διοργανώνει η ICAP...



Tην Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008, η ICAP Group διοργανώνει το 1ο ετήσιο συνέδριο με θέμα τη Διαχείριση Πιστωτικού Κινδύνου (Credit Risk Management).

Σε μια εποχή που το Credit Risk Management έχει έρθει στο προσκήνιο μετά την κατάρρευση των subprime markets, η ICAP Group, η μεγαλύτερη εταιρεία Επιχειρηματικών Πληροφοριών και Συμβούλων, αποφάσισε να θεσμοθετήσει τη διεξαγωγή αυτού του συνεδρίου που θα λαμβάνει χώρα μια φορά το χρόνο.

Κεντρικός ομιλητής φέτος θα είναι ο κ. Mike West, Group Managing Director - EMEA Region, Moody's KMV, του οποίου η ομιλία θα έχει θέμα «Διαχείριση Πιστωτικού Κινδύνου σε μία εποχή αναταραχών».
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. West θα μιλήσει για την πιστοληπτική κρίση του εξωτερικού και θα αναφερθεί σε πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η κρίση για την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές εταιρίες.
Άλλα θέματα που θα αναπτυχθούν από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς ομιλητές κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συμπεριλαμβάνουν τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές στη Διαχείριση Πιστωτικού Κινδύνου, τις προοπτικές διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου στην Ελλάδα, τους σύγχρονους τρόπους Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου, όπως ασφάλειες πιστώσεων, κλπ.

Στόχος είναι, το ετήσιο αυτό συνέδριο να αποτελεί την ευκαιρία για Οικονομικούς Διευθυντές, Διευθυντές Πιστωτικού Κινδύνου και άλλους επαγγελματίες του χώρου, να συζητούν για σημαντικά θέματα που άπτονται της άμεσης αρμοδιότητάς τους και να ανταλλάσσουν ιδέες και πρακτικές για την μείωση του πιστωτικού κινδύνου των εταιρειών που εκπροσωπούν.





Διαβάστε Περισσότερα...

Καθηλωμένη η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Βρετανία...


Σε χαμηλά επίπεδα τετραετίας διατηρήθηκε η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στη Βρετανία τον μήνα Αύγουστο, καθώς η οικονομική ανάπτυξη της χώρας συνεχίζει να παρουσιάζει στασιμότητα.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Nationwide Building Society, ο σχετικός δείκτης εμπιστοσύνης καταναλωτών παρέμεινε στις 52 μονάδες, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2004.
Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε χθες να αναστείλει την καταβολή φόρου αγοράς κατοικίας (αξίας έως 175.000 στερλινών) για έναν χρόνο, ενώ δεσμεύτηκε να επισπεύσει τις παροχές 1 δισ. στερλινών (1,8 δισ. δολάρια) σε μια προσπάθεια βελτίωσης της κάμψης που παρουσιάζει ο στεγαστικός κλάδος της χώρας.
Από την άλλη πλευρά, ο ταχύτερος πληθωρισμός για τουλάχιστον μια δεκαετία αποτρέπει την περίπτωση περικοπής των επίσημων επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της χώρας (στην αυριανή της συνεδρίαση) προς ενίσχυση της οικονομίας,
Η οικονομική αβεβαιότητα συνεχίζει να επηρεάζει την ψυχολογία και τη στάση των καταναλωτών, τόσο στον κλάδο δαπανών όσο και σε εκείνον της απασχόλησης, σύμφωνα με τους αρμόδιους οικονομολόγους της Nationwide Building Society. Πιστεύουν δε ότι οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να βλέπουν την μελλοντική κατάσταση πιο ρεαλιστικά και να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο χειρότερων οικονομικών συνθηκών.
Η Nationwide Building Society αποτελεί τον μεγαλύτερο οργανισμό παγκοσμίως στον χώρο ανέγερσης κατοικιών και έναν από τους κορυφαίους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς της Μ. Βρετανίας.







http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από Bloomberg


Διαβάστε Περισσότερα...

Την αγορά της Κίνας κατακτά η Coca-Cola με την εξαγορά της Huiyuan Juice!...



Συμφωνία για την εξαγορά της κινεζικής εταιρείας φρουτοχυμών China Huiyuan Juice Group Ltd. έναντι 2,3 δισ. δολαρίων έκλεισε η Coca-Cola Co., σε μια επιχειρηματική κίνηση που στόχο έχει να διπλασιάσει το μερίδιό της στην αγορά χυμών φρούτων στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.
Η αμερικανική πολυεθνική, η μεγαλύτερη του κόσμου στον χώρο των αναψυκτικών, αποφάσισε να προχωρήσει στη εν λόγω εξαγορά, που θεωρείται η ακριβότερη που έχει κάνει ποτέ η εταιρεία στο εξωτερικό, πρωτίστως επειδή αντιμετωπίζει μειωμένες πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική. Η εξαγορά θα καταστήσει την Coca-Cola τη μεγαλύτερη εταιρεία διάθεσης χυμών στην Κίνα.
Το ντιλ, κατά τους ειδικούς, υποδεικνύει ότι οι «διεθνείς παίκτες» θεωρούν θετική την έκθεσή τους στην αγορά της Κίνας και ότι έχουν εμπιστοσύνη στην οικονομική ανάπτυξη που παρουσιάζει η χώρα.
Η ίδια η Coca-Cola εκτιμά ότι άνω του 80% των συνολικών της πωλήσεων θα προέρχεται πλέον από τις ξένες αγορές, της Κίνας περιλαμβανομένης.
Οι πωλήσεις χυμών φρούτων και λαχανικών στην Κίνα παρουσίασαν εκπληκτική άνοδο κατά 187% κατά την πενταετία έως το 2007, με συνολική ποσότητα που αντιστοιχεί στα 10 δισ. λίτρα.



http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από Bloomberg



Διαβάστε Περισσότερα...

Τελεσίγραφο Μόσχας στην Καμπέρα για το ουράνιο



Να μην τολμήσει η Αυστραλία να αναθεωρήσει την απόφασή της για εξαγωγή ουρανίου στη Ρωσία γιατί θα υπάρξουν οικονομικές συνέπειες.

Αυτό ήταν το μήνυμα της Μόσχας προς την Καμπέρα μετά τις πληροφορίες ότι η αυστραλιανή Κυβέρνηση θα εξετάσει και τις εξελίξεις στη Γεωργία πριν η Βουλή επικυρώσει τη συμφωνία για εξαγωγή αυστραλιανού ουρανίου στη Ρωσία ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως.

Η συμφωνία προβλέπει ότι το ουράνιο θα χρησιμοποιηθεί καθαρά για πυρηνική ενέργεια. "Θα λάβουμε υπ’ όψη την επιθετικότητα της Ρωσίας στη Γεωργία πριν επικυρώσουμε τη συμφωνία", δήλωσε ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών Στίφεν Σμιθ ενώ ο κυβερνητικός βουλευτής Κέλβιν Τόμσον πρόσθεσε: "Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τον Πούτιν. Μπορεί να αλλάξει απόφαση και να χρησιμοποιήσει το ουράνιο για πυρηνικά όπλα ή ακόμα και να το δώσει στη Συρία ή το Ιράν". Ο Ρώσος πρέσβης στην Καμπέρα, Αλεξάντερ Μπλόκιν, κάλεσε την αυστραλιανή κυβέρνηση να μην αθετήσει το λόγο της και να τιμήσει τη συμφωνία που υπογράφτηκε πέρσι μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του πρώην Αυστραλού πρωθυπουργού, Τζον Χάουαρντ. "Αν δεν επικυρωθεί η συμφωνία αυτή η κυβέρνησή μου θα θεωρήσει την απόφαση πολιτική, στηριγμένη σε προκαταλήψεις και θα πληγούν τα οικονομικά συμφέροντα της Αυστραλίας. Η συμφωνία για το ουράνιο δεν σχετίζεται με τα γεγονότα στον Καύκασο", είπε ο κ. Μπλόκιν. Τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση του Κέβιν Ραντ πιέζεται από οργανώσεις που είναι υπέρ του πυρηνικού αφοπλισμού να ακυρώσει την εξαγωγή αυστραλιανού ουρανίου στη Ρωσία. Οι μεγάλες αυστραλιανές επιχειρήσεις υποστηρίζουν όμως ότι η Καμπέρα θα πρέπει να εμπιστευτεί τη Μόσχα. "Η Ρωσία", λένε, "έχει πλεόνασμα πυρηνικών όπλων. Δεν έχει ανάγκη από το αυστραλιανό ουράνιο για όπλα. Το θέλει για ενεργειακούς σκοπούς". Την άποψη αυτή, σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, φέρεται να συμμερίζεται και η κυβέρνηση της Καμπέρας. Στο μεταξύ ο πρόεδρος της εταιρίας BHP Billiton, Ντον Άργκους, πρόβλεψε ότι σύντομα η πυρηνική ενέργεια της Κίνας σε ένα ποσοστό 70% θα εξαρτάται από το αυστραλιανό ουράνιο. Η εταιρία του κ. Άργκους θα εξάγει τεράστιες ποσότητες ουρανίου στην Κίνα. Μέχρι στιγμής πάντως η Αυστραλία αρνείται να εξάγει ουράνιο στην Ινδία.




Διαβάστε Περισσότερα...

Τουρκία: Ισχυρή σεισμική δόνηση...




Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε νωρίς σήμερα το πρωί την επαρχία Αντιγιαμάν στη νοτιοανατολική Τουρκία χωρίς να προκαλέσει θύματα, παρά μόνο υλικές ζημιές, ανακοίνωσαν οι αρχές.


Ο σεισμός σημειώθηκε στις 05:22’ τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) με επίκεντρο το Σαμσάτ, ανακοίνωσε το σεισμολογικό κέντρο του Καντιλί στην Κωνσταντινούπολη. "Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός δεν προκάλεσε θύματα", τόνισε ο έπαρχος του Σαμσάτ Μαχμούτ Κασικτσί, τον οποίο επικαλείται το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.


Ο αξιωματούχος έκανε λόγο για ζημιές σε σπίτια της περιοχής και των γειτονικών πόλεων.


Ο τοπικός πληθυσμός έχει πανικοβληθεί από τον σεισμό, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.


Φονικοί σεισμοί πλήττουν συχνά την Τουρκία. Δύο σεισμοί προκάλεσαν τον θάνατο 20.000 ανθρώπων τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο του 1999 στην πυκνοκατοικημένη βιομηχανική βορειοδυτική Τουρκία.



http://news.ert.gr/c/9/416551.asp




Διαβάστε Περισσότερα...

Στην κινηματογραφική αγορά εισέρχεται το Αμπου Ντάμπι!...



Στη σύσταση εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών, αξίας ενός δισ. δολαρίων, με σκοπό την υλοποίηση επενδύσεων στο Χόλυγουντ και άλλες διεθνείς κινηματογραφικές αγορές, προχώρησε η κρατική Abu Dhabi Media.
Η νέα εταιρεία, με την επωνυμία Imagenation Abu Dhabi, θα συνεργάζεται με παραγωγούς προκειμένου να βγάζει έως και οκτώ ταινίες ετησίως τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Abu Dhabi Media.
Το Άμπου Ντάμπι, ο μεγαλύτερος κάτοχος αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αξιοποιεί τα έσοδα ρεκόρ που αντλεί από τον ενεργειακό τομέα προκειμένου να καθιερωθεί ως διεθνής επενδυτής.
Πέρα από επενδύσεις που έχει υλοποιήσει σε κλάδους από το real estate μέχρι τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το Άμπου Ντάμπι έχει αποκτήσει ποσοστά στη Citigroup την Ferrari και τον βρετανικό ποδοσφαιρικό σύλλογο Manchester City.


http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/03/1558447.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Σε εξέλιξη οι απευθείας συνομιλίες Δ.Χριστόφια-Μ.Ταλάτ...



Στην οικία του ειδικού αντιπροσώπου του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη πραγματοποιείται η πρώτη συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ.Χριστόφια με τον εκπρόσωπο των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Στόχος των διαπραγματεύσεων είναι να καταλήξουν οι δύο ηγέτες σε συνολική συμφωνία για τη λύση του Κυπριακού, η οποία θα τεθεί για έγκριση σε χωριστά δημοψηφίσματα, που θα γίνουν στην ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ανέφερε ότι ο ΟΗΕ θα στηρίξει με κάθε τρόπο τη διαδικασία.
Ο Ντάουνερ διατύπωσε την εκτίμηση ότι με τις συναντήσεις Χριστόφια-Ταλάτ που έχουν προηγηθεί δημιουργήθηκε κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
Ο πρόεδρος Χριστόφιας στη δική του δήλωση διαβεβαίωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα επιδείξει καλή θέληση και πολιτική βούληση για μια λύση «από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους».
Επισήμανε ότι η λύση πρέπει να είναι διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ έκανε λόγο για «νέο συνεταιρισμό». Είπε ότι οι παράμετροι λύσης του Κυπριακού βρίσκονται στον όγκο εργασίας , που έχει γίνει από τα Ηνωμένα Έθνη εδώ και δεκαετίες.




Διαβάστε Περισσότερα...

Κρίσιμη συνάντηση Κακλαμάνη-Αλογοσκούφη για τα οικονομικά των δήμων



Με φόντο το τελεσίγραφο της ΚΕΔΚΕ για τη χρηματοδότηση των Δήμων, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Νικήτας Κακλαμάνης συναντάται με τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Αλογοσκούφη.
Οι δήμαρχοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι αν δεν λυθεί το οικονομικό πρόβλημα, δεν πρόκειται να λάβουν μέρος στη συζήτηση για τον «Καποδίστρια 2».
Όπως αναφέρεται στον Τύπο της Τετάρτης, οι δήμαρχοι εκφράζουν φόβους ότι η αύξηση των εσόδων των δήμων που αποφάσισε το υπουργείο Οικονομίας -μέσω των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων- δεν θα εισρεύσει στα ταμεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το 2009, αλλά το 2010.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ έχει στα χέρια του γνωμάτευση νομικών κύκλων, σύμφωνα με την οποία τα άρθρα του φορολογικού νομοσχεδίου που αναφέρονται στον έλεγχο των προϋπολογισμών και των επιχειρησιακών σχεδίων των ΟΤΑ αντίκεινται στο Σύνταγμα.
Να σημειωθεί πως, οι δήμαρχοι αναμένουν ακόμη τα 250 εκατ. ευρώ της έκτακτης επιχορήγησης του 2008, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί.




Διαβάστε Περισσότερα...

Το ΠΑΣΟΚ τιμά τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο!




Τον πρώην αντιπρόεδρο και υπουργό στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, θα τιμήσει την ερχόμενη Κυριακή η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η εκδήλωση προς τιμήν του κ. Χαραλαμπόπουλου θα γίνει στο “Πανελλήνιο” στην Παραλία της Καλαμάτας, στις 8:30 το βράδυ.

Kεντρικός ομιλητής θα είναι ο Θόδωρος Πάγκαλος.





Διαβάστε Περισσότερα...

Παγκόσμιο συνέδριο μαθηματικών στην Καλαμάτα


Παγκόσμιο συνέδριο Μαθηματικής Ανάλυσης πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Καλαμάτα.
Στο συνέδριο συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι μαθηματικοί και επίσημος προσκεκλημένος είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κεντ των Ηνωμένων Πολιτειών Ρίτσαρντ Βάργκα. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή.


http://tvradio.ert.gr/radio/local_details.asp?id=2183&newsid=416535


Διαβάστε Περισσότερα...

Μεγάλη χασισοφυτεία στη Μεσσηνία!...



Στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιούσε ελικόπτερο της αστυνομίας χθες το πρωί, εντόπισε μεγάλη φυτεία χασίς στη δασική περιοχή Ράπη κοντά στο χωριό Μοναστήρι του Δήμου Αετού στη Μεσσηνία, καλλιεργούμενη σε πέντε εκχερσωμένους και ειδικά διαμορφωμένους χώρους.


Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι υποστήριζαν από εδάφους το ελικόπτερο της αστυνομίας προσέγγισαν το χώρο της φυτείας, η οποία αποτελείτο από 1790 δενδρύλλια χασίς ύψους από 1,5 έως 3,5 μέτρα περίπου, εκ των οποίων τα 140 είχαν ήδη συγκομισθεί.


Από τα ευρήματα που βρέθηκαν στο χώρο της φυτείας, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι χασισοκαλλιεργητές αντελήφθησαν το ελικόπτερο και εγκατέλειψαν τη φυτεία την ώρα που έκαναν τη συγκομιδή, αφού βρήκαν ποσότητα χασίς σε φούντα 1050 γραμμαρίων περίπου.


Περιμετρικά της φυτείας οι δράστες είχαν κατασκευάσει τρεις αυτοσχέδιες δεξαμενές από νάιλον, οι οποίες ήταν γεμάτες νερό, ενώ είχαν εγκαταστήσει και δύο σκηνές για τη διαμονή τους.


Τα φυτά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ προανάκριση διενεργεί η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας για να εντοπίσει τους χασισοκαλλιεργητές.





Διαβάστε Περισσότερα...

Υπερχρεωμένα τα ελληνικά νοικοκυριά...



Υπερχρεωμένα από δάνεια και κάρτες είναι τα ελληνικά νοικοκυριά, σε ποσοστό που ξεπερνά τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, σύμφωνα με στοιχεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Οι μισοί έλληνες χρωστούν το 41% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, ενώ για τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες καταβάλλουν μηνιαίως άνω του 40% των εισοδημάτων τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ένας στους δέκα συμπολίτες μας δεν μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο του και στους 2 στους 10 δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τις κάρτες τους.





Διαβάστε Περισσότερα...

Στην υπουργό οι προτάσεις για ΒΑΕ...



Το πόρισμα με τις προτάσεις για τις αλλαγές στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων παραδίδει την Τετάρτη, στην υπουργό Απασχόλησης, ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής.
Η επιτροπή συστήνει την εξαίρεση εξήντα μίας ειδικοτήτων και 43τριών εργασιακών χώρων από τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι κατατάσσονται σε τέσσερις βαθμίδες με διαφορετικές ασφαλιστικές εισφορές και όρους συνταξιοδότησης.
Από τον κατάλογο των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων προτείνεται να εξαιρεθούν μεταξύ άλλων κομμωτές, σερβιτόροι και εργαζόμενοι στην φαρμακοβιομηχανία και οινοποιεία.
Οι αλλαγές αν εγκριθούν θα αφορούν μόνο τους νεοεισερχόμενους σε αυτούς του κλάδους.
Η υπουργός Απασχόλησης δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις και θα διασφαλιστεί το καθεστώς των παλαιών ασφαλισμένων.


http://www.skai.gr/master_story.php?id=92662


Διαβάστε Περισσότερα...

Ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Θησείο για την επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ!



Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το απόγευμα το ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο με αφορμή την συμπλήρωση 34 χρόνων από την ίδρυση του κινήματος.

Η Χαρ. Τρικούπη παρουσιάζει την αποψινή μεγάλη συγκέντρωση οπαδών και φίλων ως αφετηρία της νέας προσπάθειας του κινήματος για την ανατροπή της κυβέρνησης.



Η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου αναμένεται να επικεντρωθεί στη νέα πολιτική στρατηγική του κόμματος που είναι στοχευμένη στις μεγάλες κοινωνικές μάζες που δέχονται και το κυριότερο βάρος της κρίσης, ενώ θα έχει και αναφορές στα σκάνδαλα που ταλανίζουν τον τόπο με υπαιτιότητα και ευθύνη της Κυβέρνησης.






Διαβάστε Περισσότερα...

«ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΨΕΙΣ» στο Κάστρο της Πύλου στις 15 Σεπτεμβρίου!...





Μεσσηνίας άνθρωποι - Μεσσηνίας γεύσεις


Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ «ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΨΕΙΣ» και με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου παρουσίασης της Μεσσηνιακής διατροφικής μας κουλτούρας, που υλοποιήθηκε στη Γιάλοβα στις 10 & 11 Ιουλίου με αφορμή τη διοργάνωση του 63ου Rally FIM 2008, πραγματοποιείται εκδήλωση με στόχο την παρουσίαση της Μεσσηνιακής κουζίνας και γαστρονομίας, την προβολή των τοπικών προϊόντων και την ανάδειξη της παράδοσης του τόπου μας.


Κάστρο Πύλου 15/9/2008


Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
«ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΨΕΙΣ»
Διονυσία Χρυσομπόλη




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


18:00 Προσέλευση στο Κάστρο, υποδοχή προσκεκλημένων - Καλωσόρισμα με προσφορά σπιτικών γλυκών και ποτών από γυναίκες των Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού.


18:30 Προσφώνηση από τη Διευθύντρια του Φεστιβάλ κ. Διονυσία Χρυσομπόλη


18:35 Χαιρετισμοί


18:45 Ομιλία από την καθηγήτρια κ. Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου, Πρόεδρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,
με θέμα: «Η συμβολή της Σχολής Ανθρωπιστικών και Πολιτισμικών Σπουδών στην ανάπτυξη της Μεσσηνίας».



19:00 Ομιλία από τον κ. Αριστείδη Δουλαβέρα, Λέκτορα Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα: «Γυναίκα και παραδοσιακή διατροφή».


19:10 Ομιλία από τον κ. Σπύρο Φουντά, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα:
« Ο ρόλος των αγροτικών προϊόντων στη Μεσσηνιακή Γη»



19:20 Απονομή τιμητικών διακρίσεων στους Συλλόγους για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Μεσσηνίας και στη διατήρηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας.


20:00 Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων παρουσιάζει τα νέα του τραγούδια
από το άλμπουμ «Ποια πάθη από τον έρωντα».



10:00 Εικόνες, χρώματα, γεύσεις και αρώματα της τοπικής παράδοσης και γαστρονομίας,
με οδηγούς Συλλόγους του Νομού Μεσσηνίας.



Παρουσιάζουν οι Σύλλογοι:


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ, ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΚΛΑΣ
ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΘΩΝΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΘΩΝΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ»
ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ, ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Κ. ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ - ΓΙΑΛΟΒΑ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΡΑΧΗΣ «Η ΣΑΜΑΡΙΝΑ»
ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
ΕΚΠΟΛ. & ΜΟΡΦ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Δ. ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΑΓΡΟΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ «ΖΑΡΝΑΤΑ ΜΑΝΗΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΑΧΗΛΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΕΜΑΤΙΑΣ «ΟΙ ΛΟΥΜΕΪΣΕΣ»
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Ο ΡΩΜΑΝΟΣ»
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΩΡΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΕΩΝ «Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΩΡΙΟΥ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΔΟΥΣΑΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΗΜΑΚΑΙΩΝ «Η ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ»
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΕΤΟΦΩΛΙΑΣ




Τηλ. επικοινωνίας: 6936 943033


Email.: info@messinias-opsis.gr


www.messinias-opsis.gr








Διαβάστε Περισσότερα...