Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Sex Files: Όλες οι πρόσφατες έρευνες για το σεξ


Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες έρευνες που υπόσχονται να βελτιώσουν την ποιότητα τις σεξουαλικής μας ζωής.................



Το σεξ χωρίς προφυλακτικό κάνει καλό

Το σεξ χωρίς προφυλακτικό είναι καλό για την ψυχική υγεία σύμφωνα με αμφιλεγόμενη έρευνα ψυχολόγου από το Πανεπιστήμιο Paisley.

Η μελέτη έγινε σε 99 γυναίκες και 111 άνδρες στην Πορτογαλία, οι οποίοι κλήθηκαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια σχετικά με την ευχαρίστηση που αντλούν από τη σεξουαλική τους ζωή όταν χρησιμοποιούν προφυλακτικό.

Ο καθηγητής ψυχολογίας Stuart Brody κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ελεύθερο σεξ μπορεί να τονώσει τη διανοητική υγεία ανδρών και γυναικών. Αντίθετα η σεξουαλική επαφή με προφυλακτικό συνδέεται με ψυχολογικά προβλήματα, έντονο στρες ακόμη και με κατάθλιψη.

Όπως υποστηρίζει ο Σκωτσέζος ψυχολόγος η ανθρωπότητα είναι βιολογικά προγραμματισμένη να απολαμβάνει το σεξ χωρίς προφυλάξεις, επειδή αυτό δίνει στα ζευγάρια ένα εξελικτικό πλεονέκτημα και μεγιστοποιεί τις πιθανότητες αναπαραγωγής.

Οι ισχυρισμοί του επικρίθηκαν από υπέρμαχους της σεξουαλικής υγείας, που έσπευσαν να προειδοποιήσουν ότι το σεξ χωρίς προφυλάξεις οδηγεί σε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και ασθένειες.

Ένας καλός ύπνος προτιμότερος από το σεξ;

Θα προτιμούσατε έναν καλό ύπνο ή ένα καλό σεξ; Αν διαλέξατε το πρώτο,ανήκετε στην πλειοψηφία.

Μία νέα μελέτη, που χρηματοδοτήθηκε από τα Westin Hotels, δείχνει ότι περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς (51%), που κλήθηκαν να απαντήσουν σε αυτή την ερώτηση επέλεξαν έναν γλυκό ύπνο από το σεξ.

Πριν από δέκα χρόνια αντίστοιχη μελέτη είχε δείξει ότι το σεξ ήταν προτεραιότητα για την πλειοψηφία - μόνο το 31% είχε δηλώσει ότι
προτιμούσε να κοιμηθεί.

Φαίνεται ότι είναι πολλοί αυτοί που στερούνται τον ύπνο. Αυτό που προκαλεί έκπληξη πάντως είναι ότι περισσότεροι άνδρες από ό, τι γυναίκες προτιμούν να πάρουν έναν υπνάκο παρά να κάνουν σεξ.

Άνδρες και γυναίκες έχουν άλλες βλέψεις στο περιστασιακό σεξ

Δεν είναι μυστικό ότι οι άνδρες μπαίνουν πιο εύκολα στον πειρασμό να κάνουν περιστασιακό σεξ. Άλλη μία νέα μελέτη αποδεικνύει ότι οι άνδρες είναι πολύ λιγότερο επιλεκτικοί όταν πρόκειται να πάνε με μία γυναίκα για μια βραδιά. Αντίθετα οι γυναίκες για να πουν ναι στο περιστασιακό σεξ, πρέπει ο υποψήφιος εραστής να τους κάνει κλικ.

Τα πορίσματα της έρευνας, που στηρίζονται σε συνεντεύξεις και συμβαδίζουν με τα αποτελέσματα παλιότερων ερευνών, δείχνουν ότι οι άνδρες έχουν χαμηλότερα standards όταν πρόκειται να κάνουν one night stand.

H έρευνα έγινε από το Πανεπιστήμιο Brunel στο Λονδίνο σε δείγμα 900 φοιτητών και των δύο φύλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Εκτός από τις διαφορές μεταξύ των δύο φύλων προέκυψαν και πολιτισμικές διαφορές. Οι Ιταλοί ήταν πιο πιθανό από ό, τι οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί να πάνε στο κρεβάτι με μία γυναίκα που μόλις γνώρισαν. Οι Γερμανοί πάλι είχαν λιγότερες πιθανότητες από τους υπόλοιπους να κάνουν ευκαιριακό σεξ.

Το Facebook και το MySpace δε βοηθούν τις ανθρώπινες σχέσεις

Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το MySpace, έχουν καλλιεργήσει την ιδέα ότι οι σχέσεις μπορούν να ξεκινούν και να καταστρέφονται γρήγορα και εύκολα, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Η γενιά, που μεγαλώνει με τέτοιες ιστοσελίδες, δεν μπορεί να κάνει σταθερές σχέσεις και διατρέχει αυξημένο κίνδυνο να συμπεριφέρεται παρορμητικά, σημειώνει ο καθηγητής ψυχιατρικής Himanshu Tyagi.

Οι έφηβοι, που γεννήθηκαν το 1990 ή αργότερα, δεν γνώρισαν έναν κόσμο όπου δεν μπορούν να περιηγηθούν σε απευθείας σύνδεση και έτσι θα μπορούσαν να έχουν μια διαστρεβλωμένη άποψη για τον κόσμο και τη δική
τους ταυτότητα σύμφωνα με τον Dr Himanshu Tyagi.

«Στον κόσμο του διαδικτύου τα πάντα κινούνται γρήγορα, οι σχέσεις δημιουργούνται γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού, όπου μπορεί ο καθένας να διαγράψει το προφίλ του αν δεν του αρέσει, για να γίνει περισσότερο αποδεκτός», τονίζει ο καθηγητής.

«Ωστόσο η περιήγηση σε αυτές τις ιστοσελίδες προσφέρει και οφέλη, όπως η έλλειψη διακρίσεων ανάλογα με την οικονομική κατάσταση, τη φυλή και το φύλο».

Τα αντισυλληπτικά λιγότερο αποτελεσματικά στις υπέρβαρες

Νέα μελέτη αποδεικνύει ότι η λήψη αντισυλληπτικών από γυναίκες, που είναι υπέρβαρες, χρειάζεται διπλάσιο χρόνο για να δράσει. Το αντισυλληπτικό πρέπει να πετύχει ένα αποτελεσματικό ποσό συγκέντρωσης στην κυκλοφορία του αίματος κάθε μήνα για να μη μείνει έγκυος μία γυναίκα. Αυτό χρειάζεται περισσότερο χρόνο αν η γυναίκα είναι υπέρβαρη και αφήνει ανοιχτή την πιθανότητα να μείνει έγκυος. Η μελέτη έγινε από ομάδα επιστημόνων από το Όρεγκον, το Κολοράντο και τη Νότια Καλιφόρνια σε 10 γυναίκες με φυσιολογικό σωματικό βάρος και 10 παχύσαρκες γυναίκες ηλικίας 18-35 ετών. Στις γυναίκες φυσιολογικού βάρους χρειάστηκαν 5 ημέρες για να έχουν αποτελέσματα τα αντισυλληπτικά ενώ στις υπέρβαρες 10 ημέρες.


men24.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Απογειώθηκε το διαστημικό λεωφορείο Discovery


Με επιτυχία και χωρίς προβλήματα εκτοξεύτηκε, ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής το διαστημικό λεωφορείο Discovery από το ακρωτήριο ΚΑνάβεραλ της φλόριδα των ΗΠΑ.

Το διαστημικό λεωφορείο θα..............

πραγματοποιήσεις μια αποστολή διάρκειας 13 ημερών, στο πλαίσιο της οποίας θα παραδώσει τρόφιμα, προμήθειες κι επιστημονικό υλικό για πειράματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Μετά από δυο ματαιωθείσες προσπάθειες εκτόξευσης αυτήν την εβδομάδα, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών κι των υποψιών της διοίκησης της αποστολής για πρόβλημα σε αισθητήρα πίεσης στο σύστημα μετάδοσης καυσίμου, τελικά το Ντισκάβερι απογειώθηκε εκκωφαντικά, κάνοντας τη νύχτα μέρα στη Φλόριδα με τη φλόγα των καυσίμων του.

Αν και ο καιρός δεν ήταν καλός τις τελευταίες ώρες της αντίστροφής μέτρησης, τελικά ο ουρανός καθάρισε τόσο ώστε η NASA να εγκρίνει την εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου, που διαθέτει επταμελές πλήρωμα, αποτελούμενο από τέσσερις βετεράνους και τρεις αστροναύτες που συμμετέχουν για πρώτη φορά σε μια τέτοια αποστολή.

Το σκάφος αναμένεται να προσδεθεί στον ΔΔΣ το βράδυ αύριο Κυριακή.


ana.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

«Το Facebook βλάπτει σοβαρά τις προσωπικές σχέσεις»


Την ώρα που οι διαπροσωπικές σχέσεις περνούν κρίση –κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου– πολλοί από εμάς μας καταφέρουν να ξεκλέψουν ακόμη και ώρες σε καθημερινή βάση για να επισκεφθούν τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, προκειμένου να ενημερώσουν το προφίλ τους και, φυσικά, να «κρυφοκοιτάξουν» τις ζωές των άλλων.

Η Wall Street Journal επισημαίνει.................


τη μετάβαση από τη διαπροσωπική στη διαδικτυακή φιλία και ό,τι αυτή συνεπάγεται προειδοποιώντας ότι χωρίς τη δέουσα προσοχή, η διαδικτυακή επαφή μεταξύ φίλων μπορεί να οδηγήσει τη σχέση τους σε αδιέξοδο.

Παρότι τα κοινωνικά δίκτυα θεωρείται ότι φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά, στην πραγματικότητα τους απομακρύνουν, απορροφούν πολύτιμο χρόνο από τη ζωή τους και τους απομονώνουν από τον κοινωνικό τους κύκλο, καθηλώνοντάς τους μπροστά σε μια οθόνη.

Ο αρθρογράφος κάνει αναφορά στον τεράστιο όγκο των άχρηστων πληροφοριών που «ανεβάζουν» οι χρήστες του Facebook στη σελίδα τους, όπως για παράδειγμα τι έφαγαν πριν από πέντε λεπτά, ότι έχουν πονόδοντο, ότι ο σκύλος τους στραβοκατάπιε κ.λπ.

Στην ουσία πρόκειται για τη διόγκωση τους ναρκισσισμού του σύγχρονου ανθρώπου, ο οποίος επικεντρώνεται στον εαυτό του θεωρώντας πως ό,τι και αν του συμβαίνει πρέπει να ενδιαφέρει και τους υπόλοιπους. Το αποτέλεσμα τελικά είναι να γίνεται βαρετός στους διαδικτυακούς του «φίλους».

Οι καυγάδες των ζευγαριών μεταφέρονται στον «τοίχο» του Facebook, το ίδιο και οι τρυφερές στιγμές, αφού τα ζευγάρια κάθονται στο σαλόνι, μπροστά στους υπολογιστές τους, ανταλλάσσοντας ερωτόλογα μέσω του «τοίχου» απλώς και μόνο για να τα διαβάζουν οι γνωστοί τους.

Επιπλέον, έχει διαπιστωθεί ότι η διαδικτυακή επαφή ενισχύει την επιθετικότητα –και αντίστοιχα την παθητικότητα– καθώς οι χρήστες πολλές φορές αλλάζουν εντελώς συμπεριφορά, συχνά προς το επιθετικότερο, λόγω της ασφάλειας που αισθάνονται πίσω από την οθόνη.

Ο αρθρογράφος αναφέρει ένα χαρακτηριστικό παράδειμα, όταν μία γνωστή του διαπίστωσε με έκπληκτη ότι οι φίλοι της, με τους οποίους είχε πολιτισμένη συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία κατά τη διάρκεια ενός γεύματος, ανέβασαν απότομα τους τόνους, όταν η συζήτηση συνεχίστηκε στο διαδίκτυο.

Μια σημαντική, επίσης, παρενέργεια των κοινωνικών δικτύων είναι η εξάλειψη οποιασδήποτε έννοιας ιδιωτικότητας, καθώς ένα «κλικ» αρκεί για να δημοσιοποιηθούν οι πιο προσωπικές πτυχές της ζωής ενός ατόμου στο επαγγελματικό του περιβάλλον, όταν ένας συνάδελφος –ή ο προϊστάμενός του– εντοπίσει τη σελίδα του.

Ευθύς αμέσως θα του στείλει αίτημα φιλίας και εκείνος, στο πλαίσιο των καλών τρόπων, θα το αποδεχθεί. Το αποτέλεσμα θα είναι οι φωτογραφίες με τα παιδιά, το/τη σύντροφο ή τους φίλους, τα πειράγματα των φίλων και γνωστών και η οικογενειακή κατάσταση να αποτελούν την επόμενη ημέρα βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ συναδέλφων.



naftemporiki.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

Σαν σήμερα, 29 Αυγούστου 1958, γεννήθηκε ο Michael Jackson




Σαν σήμερα, 29 Αυγούστου 1958, γεννήθηκε ο Michael Jackson, ο "βασιλιάς της ποπ μουσικής, ο οποίος έφυγε με τραγικό τρόπο από τη ζωή στις 25 Ιουνίου 2009...

Στη γέννηση του Michael Jackson είναι αφιερωμένο το σημερινό λογότυπο της Google στην Ελλάδα...............



Το MTV και τα γενέθλια του Michael Jackson




Το ελληνικό MTV θα τιμήσει για ακόμη μια φορά τον Βασιλιά της pop, προβάλλοντας το Σάββατο 29 Αυγούστου, ημέρα των γενεθλίων του, ένα αφιέρωμα στο αξέχαστο καλλιτεχνικό έργο, τη μουσική πορεία, τον εκκεντρικό χαρακτήρα και τον πρωτοπόρο χορευτή Michael Jackson.

Το ξεχωριστό αυτό αφιέρωμα παρουσιάζεται με αφορμή τα 51α γενέθλια του Michael Jackson, τα οποία δεν γιόρτασε ποτέ. Για κάποιους όμως ο Βασιλιάς της pop δεν θα πεθάνει ποτέ...

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 29 Αυγούστου θα προβληθούν μεταξύ άλλων οι εκπομπές Michael Jackson Videography, Michael Jackson Top 10 video countdown, Michael Jackson Influence on music και Michael Jackson Human Nature.

Ο ξαφνικός θάνατος του Michael Jackson συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο και σόκαρε εκατομμύρια fans του. Ο Βασιλιάς της pop ήταν ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης, μια μουσική διάνοια που άγγιξε πολλές γενιές θαυμαστών. Το άστρο του θα εξακολουθεί να λάμπει, καθώς με τη μουσική και το χαρακτήρα του ξεπέρασε κάθε κοινωνικό και γεωγραφικό εμπόδιο, διαμόρφωσε τα video clips σε μια σύγχρονη μορφή τέχνης ενώ η ταύτισή του με το MTV ήταν αδιαμφισβήτητη.

nooz.gr


Διαβάστε Περισσότερα...