Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009

Sex Files: Όλες οι πρόσφατες έρευνες για το σεξ


Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες έρευνες που υπόσχονται να βελτιώσουν την ποιότητα τις σεξουαλικής μας ζωής.................Το σεξ χωρίς προφυλακτικό κάνει καλό

Το σεξ χωρίς προφυλακτικό είναι καλό για την ψυχική υγεία σύμφωνα με αμφιλεγόμενη έρευνα ψυχολόγου από το Πανεπιστήμιο Paisley.

Η μελέτη έγινε σε 99 γυναίκες και 111 άνδρες στην Πορτογαλία, οι οποίοι κλήθηκαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια σχετικά με την ευχαρίστηση που αντλούν από τη σεξουαλική τους ζωή όταν χρησιμοποιούν προφυλακτικό.

Ο καθηγητής ψυχολογίας Stuart Brody κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ελεύθερο σεξ μπορεί να τονώσει τη διανοητική υγεία ανδρών και γυναικών. Αντίθετα η σεξουαλική επαφή με προφυλακτικό συνδέεται με ψυχολογικά προβλήματα, έντονο στρες ακόμη και με κατάθλιψη.

Όπως υποστηρίζει ο Σκωτσέζος ψυχολόγος η ανθρωπότητα είναι βιολογικά προγραμματισμένη να απολαμβάνει το σεξ χωρίς προφυλάξεις, επειδή αυτό δίνει στα ζευγάρια ένα εξελικτικό πλεονέκτημα και μεγιστοποιεί τις πιθανότητες αναπαραγωγής.

Οι ισχυρισμοί του επικρίθηκαν από υπέρμαχους της σεξουαλικής υγείας, που έσπευσαν να προειδοποιήσουν ότι το σεξ χωρίς προφυλάξεις οδηγεί σε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και ασθένειες.

Ένας καλός ύπνος προτιμότερος από το σεξ;

Θα προτιμούσατε έναν καλό ύπνο ή ένα καλό σεξ; Αν διαλέξατε το πρώτο,ανήκετε στην πλειοψηφία.

Μία νέα μελέτη, που χρηματοδοτήθηκε από τα Westin Hotels, δείχνει ότι περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς (51%), που κλήθηκαν να απαντήσουν σε αυτή την ερώτηση επέλεξαν έναν γλυκό ύπνο από το σεξ.

Πριν από δέκα χρόνια αντίστοιχη μελέτη είχε δείξει ότι το σεξ ήταν προτεραιότητα για την πλειοψηφία - μόνο το 31% είχε δηλώσει ότι
προτιμούσε να κοιμηθεί.

Φαίνεται ότι είναι πολλοί αυτοί που στερούνται τον ύπνο. Αυτό που προκαλεί έκπληξη πάντως είναι ότι περισσότεροι άνδρες από ό, τι γυναίκες προτιμούν να πάρουν έναν υπνάκο παρά να κάνουν σεξ.

Άνδρες και γυναίκες έχουν άλλες βλέψεις στο περιστασιακό σεξ

Δεν είναι μυστικό ότι οι άνδρες μπαίνουν πιο εύκολα στον πειρασμό να κάνουν περιστασιακό σεξ. Άλλη μία νέα μελέτη αποδεικνύει ότι οι άνδρες είναι πολύ λιγότερο επιλεκτικοί όταν πρόκειται να πάνε με μία γυναίκα για μια βραδιά. Αντίθετα οι γυναίκες για να πουν ναι στο περιστασιακό σεξ, πρέπει ο υποψήφιος εραστής να τους κάνει κλικ.

Τα πορίσματα της έρευνας, που στηρίζονται σε συνεντεύξεις και συμβαδίζουν με τα αποτελέσματα παλιότερων ερευνών, δείχνουν ότι οι άνδρες έχουν χαμηλότερα standards όταν πρόκειται να κάνουν one night stand.

H έρευνα έγινε από το Πανεπιστήμιο Brunel στο Λονδίνο σε δείγμα 900 φοιτητών και των δύο φύλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Εκτός από τις διαφορές μεταξύ των δύο φύλων προέκυψαν και πολιτισμικές διαφορές. Οι Ιταλοί ήταν πιο πιθανό από ό, τι οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί να πάνε στο κρεβάτι με μία γυναίκα που μόλις γνώρισαν. Οι Γερμανοί πάλι είχαν λιγότερες πιθανότητες από τους υπόλοιπους να κάνουν ευκαιριακό σεξ.

Το Facebook και το MySpace δε βοηθούν τις ανθρώπινες σχέσεις

Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το MySpace, έχουν καλλιεργήσει την ιδέα ότι οι σχέσεις μπορούν να ξεκινούν και να καταστρέφονται γρήγορα και εύκολα, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Η γενιά, που μεγαλώνει με τέτοιες ιστοσελίδες, δεν μπορεί να κάνει σταθερές σχέσεις και διατρέχει αυξημένο κίνδυνο να συμπεριφέρεται παρορμητικά, σημειώνει ο καθηγητής ψυχιατρικής Himanshu Tyagi.

Οι έφηβοι, που γεννήθηκαν το 1990 ή αργότερα, δεν γνώρισαν έναν κόσμο όπου δεν μπορούν να περιηγηθούν σε απευθείας σύνδεση και έτσι θα μπορούσαν να έχουν μια διαστρεβλωμένη άποψη για τον κόσμο και τη δική
τους ταυτότητα σύμφωνα με τον Dr Himanshu Tyagi.

«Στον κόσμο του διαδικτύου τα πάντα κινούνται γρήγορα, οι σχέσεις δημιουργούνται γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού, όπου μπορεί ο καθένας να διαγράψει το προφίλ του αν δεν του αρέσει, για να γίνει περισσότερο αποδεκτός», τονίζει ο καθηγητής.

«Ωστόσο η περιήγηση σε αυτές τις ιστοσελίδες προσφέρει και οφέλη, όπως η έλλειψη διακρίσεων ανάλογα με την οικονομική κατάσταση, τη φυλή και το φύλο».

Τα αντισυλληπτικά λιγότερο αποτελεσματικά στις υπέρβαρες

Νέα μελέτη αποδεικνύει ότι η λήψη αντισυλληπτικών από γυναίκες, που είναι υπέρβαρες, χρειάζεται διπλάσιο χρόνο για να δράσει. Το αντισυλληπτικό πρέπει να πετύχει ένα αποτελεσματικό ποσό συγκέντρωσης στην κυκλοφορία του αίματος κάθε μήνα για να μη μείνει έγκυος μία γυναίκα. Αυτό χρειάζεται περισσότερο χρόνο αν η γυναίκα είναι υπέρβαρη και αφήνει ανοιχτή την πιθανότητα να μείνει έγκυος. Η μελέτη έγινε από ομάδα επιστημόνων από το Όρεγκον, το Κολοράντο και τη Νότια Καλιφόρνια σε 10 γυναίκες με φυσιολογικό σωματικό βάρος και 10 παχύσαρκες γυναίκες ηλικίας 18-35 ετών. Στις γυναίκες φυσιολογικού βάρους χρειάστηκαν 5 ημέρες για να έχουν αποτελέσματα τα αντισυλληπτικά ενώ στις υπέρβαρες 10 ημέρες.


men24.gr