Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΕΡΧΕΤΑΙ..... ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!



ΜΟΝΟ ΣΤΟ TRIFYLIANEWS!

TO ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ
BLOG ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ!




ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ.....





Διαβάστε Περισσότερα...

Επιδείνωση του καιρού.


Επιδείνωση παρουσιάζει ήδη ο καιρός από νωρίς το απόγευμα στα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, και τους θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους που στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.

Για την Παρασκευή προβλέπονται........................
πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και νότιας χώρας, ενώ οι άνεμοι θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.

Στην Αττική ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες της Παρασκευής.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά.

Συνθήκες παγετού επικρατούν από τα ξημερώματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών.

Ανοιχτή είναι η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν από Άγιο Αθανάσιο και Κερασιά. Ανοιχτός είναι ο δρόμος από τη Νάουσα προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια».

Αλυσίδες ή χιονολάστιχα απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων μέσω Βιτσίου στο νομό της Φλώρινας, με το θερμόμετρο να δείχνει -8 βαθμούς Κελσίου.

Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους στα ορεινά τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των συνθηκών παγετού και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών.

ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Κυπαρισσία: Συννεφιά - Βροχή, θερμοκρασία μέχρι 10 °C, άνεμοι Ανατολικοί μέχρι 7 μποφόρ

Φιλιατρά: Συννεφιά - Βροχή, θερμοκρασία μέχρι 11 °C, άνεμοι Ανατολικοί μέχρι 7 μποφόρ

Γαργαλιάνοι: Συννεφιά - Βροχή, θερμοκρασία μέχρι 11 °C, άνεμοι Ανατολικοί μέχρι 7 μποφόρ



Διαβάστε Περισσότερα...

1η Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο, το Σάββατο στο Ναυπλιο.


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προσκαλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Πελοποννήσου στον τομέα της Τουριστικής Ανάπτυξης στην 1η Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο.

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του κ. Τατούλη για συνεχή επικοινωνία και εμβάθυνση της συμμετοχικότητας των πολιτών στους θεσμούς και στα κέντρα λήψης αποφάσεων, προσκαλούνται.............................

όλοι οι πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις και θέσεις τους προκειμένου να καταρτισθεί ένα όσο το δυνατόν περισσότερο συνεκτικό επιχειρησιακό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29/01/2011 και ώρα 11:00 π.μ στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.




Διαβάστε Περισσότερα...

Ο Αντώνης Παρασκευόπουλος Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας - Όλοι οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης.


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη ορίζεται Διευθυντής στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας ο γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο οποίος είναι γνωστός για τις γνώσεις, τις ικανότητες και την εμπειρία που διαθέτει καθώς και για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει στεκόμενος στο πλευρό των αγροτών της περιοχής.

Με διαπιστωτική πράξη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, υπογράφτηκε και κοινοποιήθηκε χθες στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, τοποθετήθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας όλοι οι υπάλληλοι των υπηρεσιών της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας.

Για την Διεύθυνηση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας η απόφαση του Περοιφερειάρχη ορίζει τα εξής:.....................

Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας: Παρασκευόπουλος Αντώνιος

*Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου: Κουρτέσης Βασίλειος

Υπάλληλοι: Μπέσσα Σπυριδούλα, Κόλλιας Σωτήριος, Λουρίδας Δημήτριος, Τσολονδρές Βασίλειος, Σαληγκαριάς Ιωάννης, Δημητρακοπούλου Θεώνη, Διαμαντοπούλου Αγγελική

Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παράγωγης: Βλαστός Χαράλαμπος

Υπάλληλοι: Μουστογιάννη- Κανελλοπούλου Μαρία, Λύκος Βασίλειος, Καστάνης Πέτρος, Γκρίτζαλη Ανδριάννα, Βλαχαδάμη Αικατερίνη, Δαμιανίδου Κυριακή

*Τμήμα Αλιείας: Κυριάκος Κανέλλος

*Τμήμα Τοπογραφίας, Εποικισμού & Αναδασμού: Τσούτσια Αιμιλία.

*Γραφείο Γεωργικής Οικονομίας Γαργαλιάνων Μπουγάτσος Αλέξανδρος

*Τμήμα Κτηνιατρικής: Ορφανού Ζαχαρούλα (με παράλληλα καθήκοντα στο Αγροτικό Κτηνιατρείο Κυπαρισσίας).

*Αγροτικό Κτηνιατρείο Κοπανακίου: Δούκα Σαβίνη (με παράλληλα καθήκοντα στο Αγροτικό Κτηνιατρείο Μελιγαλά)


Διαβάστε Περισσότερα...

Σύσκεψη Κουσελά με Αυτοδιοικητικούς για τον ΟΣΕ.


Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, έγινε σύσκεψη στην Αθήνα, με αντικείμενα τη διερεύνηση λύσεων για τη συνέχιση της λειτουργίας του προαστιακού σιδηρόδρομου Καλαμάτα-Μεσσήνη, Καλαμάτα-Διαβολίτσι, Καλαμάτα-Κυπαρισσία, καθώς και τη γενικότερη διασφάλιση της λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, ώστε να μην απαξιωθεί μια υποδομή μεγάλης ιστορικής, πολιτιστικής και οικολογικής σημασίας για τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, που θα μπορούσε να συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν..........................

ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μαλαπάνης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Φίλιππος Μπάμης, ο Δήμαρχος Τριφυλλίας κ. Κωσταντίνος Κόλλιας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος και στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ανοίγοντας τη σύσκεψη, ο κ. Κουσελάς εξέθεσε την ανάγκη, στο πλαίσιο των νέων δεδομένων που δημιουργεί η γενικότερη κατάσταση της χώρας, η κρίσιμη δημοσιονομική κατάσταση των εταιρειών του ΟΣΕ και το πρόγραμμα εξυγίανσής του, να βρεθούν λύσεις ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του ο προαστιακός σιδηρόδρομος στη Μεσσηνία και γενικότερα το δίκτυο της Πελοποννήσου. ‘Οπως τόνισε, πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες στήριξης των προαστιακών γραμμών, καθώς και οι προσπάθειες να μείνουν ζωντανά και σε λειτουργία όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και τα στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημέρωσαν αναλυτικά τους συμμετέχοντες για την κρίσιμη οικονομική κατάσταση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ελλείμματα της οποίας βαρύνουν πλέον ευθέως τον Προϋπολογισμό, για τις υποχρεώσεις και τα νέα δεδομένα που θέτει η εξυγίανσή της βάσει του ν. 3891/2010, καθώς και για τις σοβαρές προσπάθειες εξοικονόμησης κόστους που έγιναν μέχρι σήμερα, πριν φθάσουν στην έσχατη επιλογή της κατάργησης ή αναστολής λειτουργίας τμημάτων του δικτύου.
Αναφέρθηκαν διεξοδικά στα οικονομικά δεδομένα, στις χαμηλές πληρότητες και στη σημαντικά ελλειμματική λειτουργία των προαστιακών γραμμών στη Μεσσηνία, ακόμα και αν οι υπολογισμοί γίνουν με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και με αυξημένη τιμή εισιτηρίου.
Σκιαγράφησαν την προβληματική και σοβαρά ελλειμματική λειτουργία του μεγαλύτερου τμήματος του σιδηροδρομικού δικτύου στην Πελοπόννησο, ειδικά εκείνου που δεν εντάσσεται στους σχεδιασμούς ηλεκτροκίνησης, καθώς και τους περιορισμούς που τίθενται, στις σημερινές συνθήκες, για την επιδότηση από το Κράτος σοβαρά ελλειμματικών γραμμών.
Σημείωσαν ότι, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από το σύνολο του δικτύου διατηρούνται σε λειτουργία μόνο βιώσιμες γραμμές, ορισμένες καταργούνται ολοσχερώς, ενω για σημαντικό μέρος του αναστέλλεται η λειτουργία, με διατήρηση ωστόσο της βασικής του συντήρησης και με δυνατότητα επαναξιολόγησης μετά από ένα έτος.
Τόνισαν πως, προοπτικά, υπάρχουν δυνατότητες για εναλλακτική λειτουργία, ώστε να διατηρηθεί μέρος τουλάχιστον του δικτύου ζωντανό, εφόσον υπάρξει ζήτηση για την παροχή υπηρεσίας, λ.χ. με τουριστική-θεματική αξιοποίησή τους από τους ΟΤΑ. Σε αυτή όμως τη φάση θα ανασταλεί, μέχρι τα τέλη του 2011, η λειτουργία μέρους του δικτύου, μέχρι να διαφανούν συγκεκριμένες, εναλλακτικές και βιώσιμες λύσεις επαναλειτουργίας του.
Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως οι εποχές είναι εξαιρετικά δύσκολες για τη χώρα και είναι επιτακτικό να αναπτυχθούν νέες ιδέες ωφελιμότητας και παραγωγής πλούτου, στο πλαίσιο των οποίων μπορεί να βρει τη θέση του και ο σιδηρόδρομος. Τόνισε πως είναι αναγκαίο να μελετηθούν και να υπάρξουν συγκροτημένες προτάσεις αξιοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τους περιορισμούς που τίθενται σήμερα.
Ο κ. Κουσελάς τόνισε την ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες να διερευνήσουν κατά πόσο θέλουν και μπορούν να στηρίξουν τον προαστιακό σιδηρόδρομο, καθώς και τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν ομαλά σημαντικά κομμάτια του δικτύου, που ενδιαφέρουν και τη Μεσσηνία.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαλαπάνης επισήμανε τη σημασία της παροχής οικονομικών αλλά ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες που χρησιμοποιούν τις προαστιακές γραμμές, την επιτακτική ανάγκη προστασίας του σιδηροδρομικού υλικού και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων στήριξης και εναλλακτικής αξιοποίησης του σιδηροδρομικού δικτύου.
Οι παρόντες Δήμαρχοι της Μεσσηνίας ζήτησαν διευκρινίσεις για την κατάσταση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και εξέθεσαν τις θέσεις και τα προβλήματα που δημιουργούνται στον κάθε Δήμο. Τοποθετήθηκαν θετικά στην ανάγκη αφ’ ενός να διατηρηθεί ενεργός ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος, εφόσον εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι στήριξής του σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, αφ’ ετέρου να διερευνηθούν συστηματικά εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης-αξιοποίησης και των λοιπών γραμμών του σιδηροδρομικού δικτύου.
Μετά από διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, που έγινε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, οι συμμετέχοντες κατέληξαν ότι πρέπει:
- σε πρώτη φάση, να τους δοθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μια τεκμηριωμένη εκτίμηση του κόστους και του επιπέδου (συχνότητα δρομολογίων, οχήματα κλπ) της προσφερόμενης σιδηροδρομικής υπηρεσίας για την κάθε προαστιακή γραμμή, ώστε να εξετάσουν τα περιθώρια συμβολής των Δήμων και της Περιφέρειας στη στήριξη και τη διατήρησή τους, κάτι που τα στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεσμεύτηκαν να επεξεργαστούν το ταχύτερο,
- σε δεύτερη φάση, να υπάρξει μια πρώτη πιλοτική προσέγγιση συγκεκριμένων δυνατοτήτων αξιοποίησης ευρύτερων τμημάτων του σιδηροδρομικού δικτύου, ώστε να διατηρηθεί ζωντανό ένα δίκτυο που, παρ’ όλα τα προβλήματα, τις παραλείψεις και τα λάθη του παρελθόντος, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας, του Πολιτισμού και της αειφόρου ανάπτυξης της Πελοποννήσου.




Διαβάστε Περισσότερα...

Σταθμός του ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά.


Την δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά στο χώρο του ΚΑΦΚΑ ενέκρινε κατά την χθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ, κάνοντας αποδεκτή σχετική πρόταση που είχε κατατεθεί από τον διοικητή του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών Λεωνίδα Παρασκευόπουλο. Πρόταση με την οποία παραχωρούσε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ώστε να στεγάσουν και να φιλοξενήσουν εκεί ένα σταθμό ΕΚΑΒ.
Ετσι μπαίνει σε φάση υλοποίησης η........................

παλαιότερη απόφαση που είχε παρθεί από το ΕΚΑΒ για την δημιουργία σταθμού στη Δυτική Μεσσηνία.

Επίσης στην ίδια συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ αποφάσισε την παραχώρηση ενός ασθενοφόρου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να καλυφθούν οι ανάγκες του και των Κέντρων Υγείας της περιοχής ευθύνης του, όπως άλλωστε λίγο παλαιότερα - επίσης από το ΕΚΑΒ - είχε παραχωρηθεί ένα ακόμη ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, μετά από σχετικά αιτήματα που είχαν κατατεθεί από τις διοικήσεις του.

Σημαντικές αποφάσεις για την Μεσσηνία από την διοίκηση του ΕΚΑΒ, στο οποίο να σημειώσουμε ότι αντιπρόεδρος είναι ο Μεσσήνιος ορθοπεδικός γιατρός Παναγιώτης Κορμάς.

Εφημερίδα "Ελευθερία"





Διαβάστε Περισσότερα...

Σε συμφωνία Κυβέρνηση και Περιφέρεια Πελοποννήσου για την οριστική επίλυση του προβλήματος των στερεών αποβλήτων


Συνεδρίασε χθες η διυπουργική επιτροπή που έχει συσταθεί για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο με την θεσμική συμμετοχή του Αιρετού Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη διαβούλευση που έχει προηγηθεί όλο αυτό το διάστημα, αλλά και για τη σύγκλιση που έχει επιτευχθεί στην αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού της Περιφέρειας τόσο για την οριστική όσο και την προσωρινή λύση του προβλήματος.
Μετά από διεξοδική συζήτηση η διυπουργική συμφώνησε στη λύση.......................

που αποτελεί την προγραμματική δέσμευση της Αιρετής Περιφέρειας και που συνίσταται στη διεξαγωγή άμεσα διεθνούς διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων που θα βασίζεται στις ακόλουθες 4 αρχές:
Αυστηρή τήρηση της Ευρωπαϊκής και Εθνικής νομοθεσίας με ελαχιστοποίηση των ρύπων
Ελαχιστοποίηση του κόστους για τους πολίτες
Δημιουργία μεγάλου κοινωνικού και οικονομικού οφέλους
Ελαχιστοποίηση του υπολείμματος που θα οδηγείται σε ταφή
Παράλληλα, ο ανάδοχος που θα επιλεγεί, θα έχει από την πρώτη μέρα την υποχρέωση της σωστής προσωρινής διαχείρισης μέχρι και την οριστική επίλυση του κρίσιμου ζητήματος.
Για την επιτάχυνση της διαδικασίας η αιρετή Περιφέρεια ανέλαβε την παρακολούθηση της εκπόνησης της μελέτης κόστους – οφέλους του έργου, τον συντονισμό των προμελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την δημόσια διαβούλευση μέσω της ιστοσελίδας της περιφέρειας για το σχέδιο περίληψης προκήρυξης του έργου.





Διαβάστε Περισσότερα...

Κοινή ερώτηση Νάντιας Γιαννακοπούλου και Οδυσσέα Βουδούρη για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας


Κοινή ερώτηση στους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών, για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, κατέθεσαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέας Βουδούρης.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ έχει ως εξής:.......................


Προς α) τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

β) τον Υπουργό Οικονομικών

«Νοσοκομείο Κυπαρισσίας»

Το Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1947, είναι κληροδότημα του μεγάλου αείμνηστου δωρητή Γεωργίου Αλεξόπουλου που σε κρίσιμες στιγμές ένιωσε την ανάγκη να δωρίσει την περιουσία του για την ίδρυση αυτού του Νοσοκομείου, και σήμερα εξυπηρετεί πάνω από 50 χιλιάδες πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Τελευταία, και στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης των υπηρεσιών Υγείας, κεντρικά, έχει αναπτυχθεί μία έντονη φημολογία σχετικά με το πιθανό κλείσιμο του Νοσοκομείου. Η φήμη αυτή, παρότι έχει διαψευστεί κατηγορηματικά τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τη διοίκηση του νοσοκομείου προ πολλού, δημόσια, αλλά και σε εμάς προσωπικά, συνεχίζει να υφέρπει με αποτέλεσμα την ανησυχία των κατοίκων και των εργαζομένων για την απρόσκοπτη μελλοντική λειτουργία του Νοσοκομείου.

Σήμερα, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας λειτουργεί εύρυθμα, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας στους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, επιτρέποντάς τους να νιώθουν ασφάλεια στον τομέα της Υγείας. Μάλιστα, από τον περασμένο Ιούνιο το Νοσοκομείο διαθέτει νέα χειρουργεία και είναι πρωτοπόρο στον τομέα Τεχνητού Νεφρού που λειτουργεί σε υψηλότατα επίπεδα. Έχει πλήρως ανακαινισμένες αίθουσες νοσηλείας και αρκετά μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, χωρίς ιδιαίτερα υψηλό οικονομικό κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό, χάριν των δεκάδων Τριφυλίων συμπολιτών μας που αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσφορά του νοσοκομείου στην τοπική κοινωνία, το ενισχύουν συνεχώς με δωρεές. Επιπλέον, ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση, είναι απαραίτητο το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας να συνεχίσει τη λειτουργία του, απαλλαγμένο από φημολογίες και αμφισβητήσεις και δεν πρέπει να θιγεί κατ’ ελάχιστον το επίπεδο παροχής υπηρεσιών Υγείας. Συνεπώς, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας αναδεικνύεται σε βασικό εργαλείο Υγείας για τη Δυτική Μεσσηνία και την ευρύτερη περιοχή, η ύπαρξη του οποίου δεσμεύεται και από το κληροδότημα που προβλέπει ότι ο χώρος αυτός πρέπει να λειτουργεί μόνο ως νοσοκομείο.

Τα παραπάνω δεδομένα δεν αποκλείουν, αντιθέτως, την συνεργασία και τη συλλειτουργία των Νοσοκομείων Κυπαρισσίας και Καλαμάτας, η οποία είναι αποδεκτή από όλους τους Μεσσήνιους.

Κατόπιν αυτών, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

1. Προτίθεται η κυβέρνηση να αποσαφηνίσει οριστικά και επίσημα τη θέση της για τη συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, δεσμευόμενη ότι το νοσοκομείο Κυπαρισσίας όχι μόνο δε θα κλείσει αλλά θα συνεχίσει τη λειτουργία του αναβαθμισμένο;

2. Δεσμεύεται η κυβέρνηση για τις παρακάτω χρηματοδοτήσεις που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του Νοσοκομείου, δηλαδή:

α) Τη χρηματοδότηση του νοσοκομείου με ποσό 445.000 ευρώ για εγκατάσταση υποσταθμού ΔΕΗ μέσης τάσης;

β) Τη χρηματοδότηση του νοσοκομείου με ποσό 300.000 ευρώ για την προμήθεια προκατασκευασμένου κτηρίου για τη στέγαση των διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου;

γ) Την άμεση πρόσληψη αναγκαίου αριθμού νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και ιατρών των ειδικοτήτων που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών, όπως αυτές ορίζονται στον υγειονομικό σχεδιασμό για τη Μεσσηνία;

δ) Την αναβάθμιση του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών, ώστε ο φορέας αυτός να ανταποκριθεί στην κοινωνική και θεραπευτική του αποστολή;



3. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να προωθήσει την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, να βελτιώσει τις υπηρεσίες τους και να συνδράμει στην καλύτερη συνεργασία των δύο νοσοκομείων;

Οι ερωτώντες βουλευτές,


Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Οδυσσέας Γ. Βουδούρης





Διαβάστε Περισσότερα...