Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Επιδείνωση του καιρού.


Επιδείνωση παρουσιάζει ήδη ο καιρός από νωρίς το απόγευμα στα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, και τους θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους που στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.

Για την Παρασκευή προβλέπονται........................
πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και νότιας χώρας, ενώ οι άνεμοι θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.

Στην Αττική ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες της Παρασκευής.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά.

Συνθήκες παγετού επικρατούν από τα ξημερώματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών.

Ανοιχτή είναι η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν από Άγιο Αθανάσιο και Κερασιά. Ανοιχτός είναι ο δρόμος από τη Νάουσα προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια».

Αλυσίδες ή χιονολάστιχα απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων μέσω Βιτσίου στο νομό της Φλώρινας, με το θερμόμετρο να δείχνει -8 βαθμούς Κελσίου.

Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους στα ορεινά τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των συνθηκών παγετού και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών.

ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Κυπαρισσία: Συννεφιά - Βροχή, θερμοκρασία μέχρι 10 °C, άνεμοι Ανατολικοί μέχρι 7 μποφόρ

Φιλιατρά: Συννεφιά - Βροχή, θερμοκρασία μέχρι 11 °C, άνεμοι Ανατολικοί μέχρι 7 μποφόρ

Γαργαλιάνοι: Συννεφιά - Βροχή, θερμοκρασία μέχρι 11 °C, άνεμοι Ανατολικοί μέχρι 7 μποφόρ