Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

«Σύρθηκε» ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας να ζητήσει «σωσίβιο σωτηρίας» από την Αντιπολίτευση!!!



Πρώτη φορά στην Επιτροπή Παραλαβής έργων μετέχει η Αντιπολίτευση!!!



Ραγδαίες, απίστευτες και πρωτοφανείς είναι οι εξελίξεις στον Δήμο Κυπαρισσίας μετά την «διαφοροποίηση» Δημοτικών Συμβούλων της Πλειοψηφίας στις Δημαιρεσίες και όσα ακολούθησαν αυτές με δηλώσεις τους, κατακρίνοντας τον Δήμαρχο, αλλά και με δηλώσεις του κ. Σαμπαζιώτη που ευθέως τους προκάλεσε, αν είναι να ανεξαρτητοποιηθούν, καλύτερο είναι να παραιτηθούν, εξαπολύοντας, μάλιστα, ευθείες βολές και βαρύτατους υπαινιγμούς για τη στάση συγκεκριμένων Δημοτικών Συμβούλων του Συνδυασμού του…


Προχθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Σώματος, μετά τις Δημαιρεσίες, όπου φάνηκε ξεκάθαρα το βαθύτατο «ρήγμα» που υπάρχει στο Συνδυασμό του κ. Σαμπαζιώτη, με αφορμή όπως έχουμε ξαναγράψει τις εμμονές του για συγκεκριμένα πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης και αξιώματα τη διετία που διανύουμε μέχρι τις εκλογές του 2010 καθώς και τη γενικότερη τακτική, πρακτική και συμπεριφορά του!!!

Μάλιστα, αφού, ήδη, στην εκλογή για τα Μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής, υπέστη οδυνηρή ήττα – πανωλεθρία καθώς κανένας από τους 3 Συμβούλους που πρότεινε ο ίδιος δεν εξελέγη, αλλά αντίθετα εξελέγησαν 3 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας που αυτοπροτάθηκαν, διαφοροποιούμενοι, «κόντρα» στις επιλογές και προτάσεις του, «αναγκάστηκε» και «σύρθηκε» να ζητήσει «σωσίβιο σωτηρίας» από την Αντιπολίτευση ικανοποιώντας ένα πάγιο και διαρκές, 20 και πλέον χρόνια, αίτημά της για συμμετοχή της στην 2Μελή Επιτροπή Παραλαβής Έργων και βεβαίωσης καλής εκτέλεσης μέχρι του ποσού των 6.925,90 ευρώ περίπου που αφορά σε απευθείας αναθέσεις, με 1 Μέλος της!!!...

Σημειώνουμε πως, η Ανεξάρτητη Δημοτικής Κίνηση δια τους επικεφαλής της Θανάση Πετρόπουλου από την αρχή της τετραετίας, όπως και την προηγούμενη, είχε ζητήσει από τον κ. Σαμπαζιώτη τη συμμετοχή της Αντιπολίτευσης με 1 Μέλος στην Επιτροπή αυτή, κάτι που ο κ. Σαμπαζιώτης, τότε, είχε αρνηθεί με το σκεπτικό ότι, με αυτά τα κονδύλια «δουλεύει» ο Δήμος, κάνει έργα με αυτεπιστασία και διαχειρίζεται την καθημερινότητα και είχε τονίσει πως αν συμμετέχει η Αντιπολίτευση δε θα είναι εύρυθμη η λειτουργία του Δήμου, θα υπάρχουν εμπόδια κ.α.!!!

Τώρα, όμως, με μια «οβιδιακή μεταμόρφωση», άλλαξε γνώμη και ικανοποίησε το αίτημα της Αντιπολίτευσης!...

Μάλιστα στην προχθεσινή συνεδρίαση ο κ. Σαμπαζιώτης σημείωσε πως την πρώτη διετία δε θεώρησε σκόπιμη τη συμμετοχή της Αντιπολίτευσης και πως τώρα ο Δήμος δεν έχει να χάσει τίποτα, ούτε να κρύψει και να φοβηθεί τίποτα από τη συμμετοχή της…

Αυτό, από πολλούς ερμηνεύτηκε και ως ευθεία αιχμή ή ακόμη και βολή για τους Δημοτικούς Συμβούλους του που την περασμένη διετία κατείχαν θέσεις ευθύνης και μετείχαν στην εν λόγω Επιτροπή και αυτό, βεβαίως, δεν πέρασε απαρατήρητο αφού ο Δημοτικός Σύμβουλος της Πλειοψηφίας Δημήτρης Χρονόπουλος τον ρώτησε «τι φοβόταν, τι είχε να κρύψει και τι είχε να χάσει την περασμένη διετία ο Δήμος που ο ίδιος (ο κ. Σαμπαζιώτης) είχε πει όχι στη συμμετοχή της Αντιπολίτευσης;;;

Ο επικεφαλής της Α.ΔΗ.Κ. Θανάσης Πετρόπουλος αφού θύμισε στο Σώμα ότι η συμμετοχή της Αντιπολίτευσης στην Επιτροπή με 1 Μέλος ήταν ένα πάγιο αίτημα της Αντιπολίτευσης χρόνια τώρα, κυρίως για την διασφάλιση της διαφάνειας, σημείωσε πως «οι λόγοι που μέχρι τώρα η Αντιπολίτευση δε συμμετείχε δεν έχουν να κάνουν με την εύρυθμή λειτουργία του Δήμου», «άλλωστε, όπως είπε, σε ό,τι θετικό είμαστε δίπλα σας με υπευθυνότητα», «αλλά ήταν αμιγώς πολιτικοί και σχετίζονται με το πώς αντιλαμβάνεστε την διοίκηση και την οικονομική διαχείριση και δυστυχώς βλέπουμε πως όχι μόνο δεν έχουν μειωθεί τη διετία αυτή αλλά και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2009 οι κωδικοί με ποσά απευθείας αναθέσεων αλλά έχουν αυξηθεί!!!»

Ο κ. Πετρόπουλος χαιρέτισε το δημοκρατικό άνοιγμα του κ. Σαμπαζιώτη και τόνισε με έμφαση πως, «δεν θα σχολιάσω το γιατί αυτό γίνεται τώρα…» και πρόσθεσε πως ο ρόλος και η συμμετοχή της Αντιπολίτευσης θα είναι αυστηρά υπεύθυνοι.

Και ακολούθως πρότεινε για τακτικό Μέλος τον ίδιο με αναπληρωματικό τον Σωτήρη Γιαννόπουλο.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Πλειοψηφίας Παναγιώτης Τσίγγανος, διαφώνησε με την πρόταση του κ. Σαμπαζιώτη και διαφοροποιήθηκε, κάνοντας λόγο για «πρωτότυπη εξέλιξη» και σημειώνοντας πως αποτελεί «λάθος» η συμμετοχή της Αντιπολίτευσης στην Επιτροπή! Ο κ. Τσίγγανος σημείωσε πως υπάρχει σαφέστατος διαχωρισμός αρμοδιοτήτων, η Πλειοψηφία κυβερνά, η Αντιπολίτευση ελέγχει και ο πολίτης κρίνει, είπε, προσθέτοντας «δεν είναι δυνατόν η Πλειοψηφία να ζητά πιστοποιητικά εντιμότητας από την Αντιπολίτευση! Γιατί;;; Τα πιστοποιητικά εντιμότητας τα δίνει η κοινωνία και όχι πολιτικές πλειοψηφίες ή μειοψηφίες» και συνέχισε λέγοντας πως, ωστόσο, θα ψηφίσει την συμμετοχή της Αντιπολίτευσης, αλλά κατέθεσε την πολιτική του θέση επί αυτού, σημειώνοντας μάλιστα πως, σε καμία περίπτωση αυτό δεν έχει να κάνει με πρόσωπα και ιδίως τα συγκεκριμένα πρόσωπα που θα συμμετέχουν από την Αντιπολίτευση στην Επιτροπή.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σωτήρης Τσίγγανος δήλωσε αιφνιδιασμένος από την πρόταση για συμμετοχή της Αντιπολίτευσης στην Επιτροπή, τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι εναντίον της συμμετοχής της Αντιπολίτευσης σε κάθε Επιτροπή!

Στην ψηφοφορία για τα Μέλη της Επιτροπής, φάνηκε ξανά το «ρήγμα» και η διαφοροποίηση 4 Δημοτικών Συμβούλων της Πλειοψηφίας όπου εκτός από την πρόταση του κ. Σαμπαζιώτη για το 1 τακτικό Μέλος με το αναπληρωματικό του που πρότεινε την Πηνειώ Βασιλοπούλου και τον Γρηγόρη Γκότση αντίστοιχα, αυτοπροτάθηκαν από την Πλειοψηφία και οι Παναγιώτη Αγγελινάς για τακτικό Μέλος και Θεόδωρος Γκρίτζαλης για αναπληρωματικό.

Τελικά μετά από μια ψηφοφορία – θρίλερ, εξελέγησαν, τακτικό Μέλος από την Πλειοψηφία η κα Βασιλοπούλου με 8 ψήφους (6 από τη Συμπολίτευση και 2 από την Αντιπολίτευση) έναντι 6 ψήφων (4 από τη Συμπολίτευση και 2 από την Αντιπολίτευση) που έλαβε ο κ. Αγγελινάς. Για το αναπληρωματικό Μέλος της Πλειοψηφίας ισοψήφισαν ο κ. Γκότσης και ο κ. Γκρίτζαλης και με τη «διπλή» ψήφο της Προέδρου του Σώματος εξελέγη ο κ. Γκότσης. Από την Αντιπολίτευση τακτικό και αναπληρωματικό Μέλος εξελέγησαν ο Θανάσης Πετρόπουλος και ο Σωτήρης Γιαννόπουλο αντίστοιχα με 14 ψήφους έκαστος!





Διαβάστε Περισσότερα...

«Ροζ» κυκλώματα εργασίας και στη Μεσσηνία!!!...


Νέα, συγκλονιστικά στοιχεία έφερε στο φως η έρευνα του τηλεοπτικού καναλιού ALPHA για τα δήθεν γραφεία ευρέσεως εργασίας, που ουσιαστικά αποτελούν μανδύα παράνομων δραστηριοτήτων, και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ εμπλέκουν και περιοχές του Νομού μας, καθώς φαίνεται τα ροζ κυκλώματα εργασίας έχουν εισχωρήσει τα πλοκάμια τους και στη Μεσσηνία...


Στο ρεπορτάζ της δημοσιογράφου, Ρένας Κουβελιώτη, έγιναν συγκλονιστικές καταγγελίες για κυκλώματα, που μέσω των συγκεκριμένων γραφείων στήνουν «ροζ» δουλειές με πολύ «μαύρο» χρήμα. Τα αξεσουάρ της εργασίας, όπως σέξι εσώρουχα και παπούτσια, που πωλούνται σε γραφείο, το οποίο επισκέφθηκε αναζητώντας εργασία η ρεπόρτερ, δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας για το είδος της εργασίας.
Η ρεπόρτερ επισκέφθηκε κάποια απ' αυτά τα γραφεία, που διαφημίζονται ως παροχής υπηρεσιών, με σκοπό να εργαστεί ως εσωτερική σε σπίτι, μια που σε κάτι τέτοιο παραπέμπουν οι κάρτες των επιχειρήσεων αυτών. Σε ένα απ' αυτά όμως, αντί για οικιακή βοηθό της πρότειναν να κάνει... κονσομασιόν σε μπαρ στη Μεθώνη Μεσσηνίας. Όπως αποκαλύπτει εξάλλου η έρευνα του ALPHA, πολλές είναι οι γυναίκες και κυρίως οι αλλοδαπές, που πηγαίνουν για δουλειά μίας ημέρας στα παράνομα αυτά γραφεία και πέφτουν θύματα εξαπάτησης, αφού οι επιτήδειοι τους ζητάνε να τους προκαταβάλουν ένα ποσό ως αμοιβή για την εργασία που θα τους βρουν, χωρίς φυσικά ποτέ να τους βρίσκουν.
Σε άλλο «γραφείο» ευρέσεως εργασίας, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, υπάρχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, ενώ οι πρόχειρες εισπράξεις της ημέρας γραμμένες σε χαρτί που κατέγραψε η κάμερα ύψους 11.000 ευρώ, υποψιάζουν. Αν σκεφτεί κανείς ότι, το γραφείο λαμβάνει απ' την κάθε κοπέλα που στέλνει σε νυχτερινά μαγαζιά της επαρχίας ένα μεροκάματο, δηλαδή 180 ευρώ που τα παίρνουν απευθείας απ' το κατάστημα, τότε οι εργαζόμενες του γραφείου είναι εκατοντάδες, διασκορπισμένες κυρίως στην επαρχία. Ο τζίρος των ροζ κυκλωμάτων εργασίας αγγίζει εκατομμύρια ευρώ και ως φαίνεται οι δουλειές είναι αρκετά συμφέρουσες στην επαρχία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιωτικών Γραφείων Εύρεσης Εργασίας, Αθανάσιο Κοτταρά, τα νόμιμα γραφεία σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι 85, ενώ τα «πειρατικά» φθάνουν τα 200 μόνο στην Αθήνα. Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των παράνομων γραφείων που λειτουργούν στην επαρχία.



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...

ΤΑ ΔΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΔΑΣΗ!!! ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ...
























Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, τα τελευταία χρόνια, σε Μεσογειακές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η Ευρωπαική Ένωση εξέδωσε ένα ψήφισμα για όλες αυτές τις χώρες που επλήγησαν, να δεσμευτούν ότι τα δάση που κάηκαν θα ξαναγίνουν δάση, διότι αυτό αφορά ΟΛΗ ΤΗΝ, ΕΥΡΥΤΕΡΗ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.

Το ψήφισμα υπεγράφη από τις αντιπροσωπείες όλων των Μεσογειακών χωρών ( Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία,Πορτογαλία) και όλων των παρατάξεων... εκτός μίας.

Guess who?... Την Ελλάδα!!!


Η αστεία δικαιολογία της Ελληνικής Κυβέρνησης, τότε, ήταν ότι αυτό είναι παρέμβαση στο Σύνταγμα της Χώρας, βλέπε Άρθρο 24, περί 'δασικών εκτάσεων και δασών' !!...

Οι πολίτες όμως οφείλουμε να δείξουμε και αποδείξουμε σε όλα τα Κόμματα, εντός και εκτός της Βουλής των Ελλήνων, ότι δεν είμαστε σύμφωνοι και ότι δεν αδιαφορούμε:


Υπογράψτε το petition για την προστασία των δασών.

Οι υπογραφές μέχρι τώρα είναι 266107 - οφείλουμε να τις κάνουμε 2.000.000, αφού η αίτηση αυτή θα σταλεί στη Βουλή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και στον ΟΗΕ.





Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!!!

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!!




Διαβάστε Περισσότερα...

23χρονος με.. ηρωίνη στα Κρατητήρια της Καλαμάτας!!!


Κρατούμενος στα Κρατητήρια της Καλάματας είχε στην κατοχή του ποσότητα ηρωίνης (0,6 γραμμάρια)!!!!....




Πού, στα Κρατητήρια!!!!....





Κατά τα άλλα, ακούμε και διαβάζουμε πολλά, προσπαθώντας οι Αρμόδιοι να μας πείσουν ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στην Αστυνομία και... με την Αστυνομία!!!!



Πώς όμως μπορεί ένα κρατούμενος στα Κρατητήρια να έχει ηρωίνη;;



Ή την είχε μαζί του από πριν ή κάποιος του την έδωσε ενώ εκρατείτο...



Είτε το ένα συνέβη, είτε το άλλο, σαφέστατα, θεωρούμε, προκύπτει πλημμελής άσκηση των καθηκόντων των Αστυνομικών.....




Πώς, όμως, ανακάλυψαν την ηρωίνη;;;



Με τον καθιερωμένο τακτικό προληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στα Κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας...



Το μεσημέρι της Δευτέρας οι Αστυνομικοί Υπηρεσίας σε συνεργασία με Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και τη συμμετοχή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντόπισαν τον 23χρονο κρατούμενο με ποσότητα ηρωίνης (0,6 γραμμάρια) στην κατοχή του...



Σημειώνουμε πως, ο 23χρονος είχε μεταχθεί από τις Δικαστικές Φυλακές Τίρυνθας και εκρατείτο στα Κρατητήρια Καλαμάτας για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών, προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας για να εκδικασθεί για ποινική του υπόθεση.



Η ηρωίνη κατασχέθηκε, και σε βάρος του 23χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία.







Διαβάστε Περισσότερα...

Συνελήφθη ο Νικήτας Μαυρίκης που κατηγορείται για τη μεγάλη ληστεία στην Alpha Bank Καλαμάτας με λεία 400.000 ευρώ!


Συνελήφθη προχθές το απόγευμα στο Διακοφτό Αιγιαλείας ο 52χρονος Νικήτας Μαυρίκης που, μεταξύ άλλων, κατηγορείται ως βασικός ύποπτος για τη μεγάλη ληστεία της 30ής Οκτωβρίου 2008 στο υποκατάστημα της Alpha Bank στην Καλαμάτα με λεία 400.000 ευρώ!




Η σύλληψη έγινε, μετά από καταδίωξη στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, όταν ο Μαυρίκης δεν σταμάτησε σε σήμα της Τροχαίας για έλεγχο.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον καταζητούμενο έξω από το Διακοφτό.

Στον έλεγχο που έκαναν στο αυτοκίνητό του βρήκαν ένα κυνηγετικό όπλο με κομμένη κάννη, μια κουκούλα, αρκετά φυσίγγια, ενώ νωρίτερα είχε πετάξει όπλο από το παράθυρο.


Ο συλληφθείς οδηγείται στον εισαγγελέα Αιγίου για να του απαγγελθούν οι κατηγορίες που διέπραξε κατά την καταδίωξη και τη σύλληψή του και τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθεί στην Καλαμάτα για να απολογηθεί για τη ληστεία στην Alpha Bank.


Σημειώνουμε πως, για τη ληστεία στην Alpha Bank έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί μια γυναίκα ενώ καταζητούνται δυο ακόμη άτομα.


Θυμίζουμε πως στις 25 Νοεμβρίου δημοσιεύθηκε αποκλειστική συνέντευξη του Νικήτα Μαυρίκη στην εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ", όπου κατέθεσε την άποψή του σχετικά με την συγκεκριμένη κατηγορία που του προσάπτουν οι Αστυνομικές Αρχές.


Ο Νικήτας Μαυρίκης είναι πρώην αστυφύλακας, με 16 συνολικά χρόνια από τη ζωή του στις φυλακές...



***Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη που είχε δώσει στην "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'' και την οποία αναδημοσιεύσαμε...
http://trifylianews.blogspot.com/2008/11/alpha-bank.html




Διαβάστε Περισσότερα...

Κινητοποιήσεις αγροτών - Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους










Περίπου 8.500 τρακτέρ υπολογίζεται ότι έίναι στους δρόμους της χώρας και κρατούν κλειστά κομβικά σημεία των οδικών αξόνων.

Οι αγρότες, διαμαρτύρονται για τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της κατακόρυφης πτώσης των τιμών σε όλα τα προϊόντα.

Κλειστά παραμένουν μεταξύ άλλων κεντρικοί κόμβοι όπως τα Τέμπτη, η Αλαμάνα, οι Μικροθήβες, ο Προμαχώνας και το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

- Αποκλεισμένος παραμένει ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα από αγρότες του νομού Σερρών, ενώ αγρότες της Δράμας έχουν αποκλείσει και το συνοριακό σταθμό της Εξοχής.
- Κλειστή εξακολουθεί να παραμένει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών στα Τέμπη, στη Νίκαια Λάρισας, στον κόμβο Μικροθηβών και στην Αλαμάνα.
Ενδεικτικά, στα Τέμπη τα τρακτέρ έχουν σχηματίσει ουρά 20 χιλιομέτρων.
- Οι αγρότες παραμένουν επίσης στον κόμβο της Χρυσούπολης, στο δρόμο Καβάλας - Ξάνθης.
- Τρακτέρ βρίσκονται παρατεταγμένα στον κόμβο της Νέας Χαλκηδόνας, στη διασταύρωση του Κιλκίς και στα Γιαννιτσά, χωρίς ωστόσο να υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
- Συνεχίζεται η κατάληψη της πίστας στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.
- Αγρότες παραμένουν στο μπλόκο στα Χανιά.

Το απόγευμα εκπρόσωποι των αγροτών θα συναντηθούν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη.
Ωστόσο, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.




Διαβάστε Περισσότερα...

Κυβερνητική Επιτροπή στη σκιά των αρνητικών εξελίξεων για την οικονομία...


Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή, σήμερα το πρωί, στη σκιά των ζοφερών εκτιμήσεων της Κομισιόν για την οικονομία και υπό το ενδεχόμενο νέας επιτήρησης.

Σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό, οδηγείται σε αναθεώρηση, 25 ημέρες μετά την ψήφισή του.
Ο πρωθυπουργός θα συσκεφθεί με τον υπουργό Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου και στη συνέχεια θα συνεδριάσει η Κυβερνητική Επιτροπή για θέματα οικονομίας.

Σημειώνεται ότι χθες ο πρωθυπουργός ζήτησε και προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για θέματα οικονομίας.
Στο επίκεντρο της σύσκεψης της Κυβερνητικής Επιτροπής αναμένεται να βρεθεί ο εκτροχιασμός του ελλείμματος και το ενδεχόμενο νέας κοινοτικής επιτήρησης, καθώς και η αναθεώρηση του προϋπολογισμού, που ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Ο Ευ.Αντώναρος, όταν ρωτήθηκε χθες για το ενδεχόμενο αναθεώρησης του προϋπολογισμού, δήλωσε: «Καινούργια γεγονότα οδηγούν σε προσαρμογές με την απαραίτητη ευελιξία και σεβασμό στην κοινωνική ευαισθησία».
Το κλίμα έχει επιβαρυνθεί από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από το διεθνή οίκο Standard & Poor's και τον κρατικό δανεισμό που πραγματοποιείται με υψηλό τίμημα.
Πάντως, χθες, ο υπουργός Οικονομίας διαμήνυσε από τις Βρυξέλλες ότι «όσοι στοιχηματίζουν εις βάρος της Ελλάδας θα χάσουν». Τόνισε, δε, ότι η Ελλαδα έχει σχέδιο και βούληση, αλλά και αποθέματα για να αντιμετωπίσει τη δύσκολη συγκυρία.



Newsroom ΔΟΛ



Διαβάστε Περισσότερα...

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο BARACK OBAMA!



Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ορκίστηκε χθες στις 19:00 ώρα Ελλάδος ο Μπαράκ Ομπάμα, μπροστά σε περίπου δύο εκατομμύρια Αμερικανούς που έδωσαν το παρών στην ιστορική στιγμή. Ακολούθησαν οι 21 κανονιοβολισμοί, σύμφωνα με το τελετουργικό, και η πρώτη ομιλία του 44ου προέδρου των ΗΠΑ, του πρώτου αφροαμερικανού προέδρου στην ιστορία της χώρας.
Λίγο νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.
«Αγαπητοί μου συμπολίτες. Σήμερα στέκομαι εδώ ταπεινός μπροστά στο καθήκον που ανέλαβα, ευγνώμων για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλατε, πιστός στις θυσίες που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. Ευχαριστώ τον πρόεδρο Μπους για τις υπηρεσίες του προς το έθνος μας, καθώς και για τη γενναιοδωρία και τη συνεργασία που επέδειξε κατά τη μεταβατική περίοδο της παράδοσης», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκινώντας το πρώτο προεδρικό του διάγγελμα.
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε μία νέα προσέγγιση του μουσουλμανικού κόσμου, ενώ τόνισε ότι η μία χώρα δεν μπορεί να ευημερήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα ευνοώντας μόνο τις πλούσιες χώρες.
Η αμερικανική οικονομία, υπογράμμισε, είναι θύμα ανευθυνότητας και απληστίας. «Βρισκόμαστε εν μέσω μεγάλης κρίσης, το έθνος μας βρίσκεται σε πόλεμο, η οικονομία μας έχει αποδυναμωθεί λόγω της απληστίας… Κλείσανε σπίτια, χάθηκαν δουλειές, το σύστημα υγείας είναι δαπανηρό ... Υπάρχει φόβος, ότι η επόμενη γενιά θα πρέπει να χαμηλώσει τις προσδοκίες της», τόνισε.
Τα προβλήματα και οι προκλήσεις δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν, συνέχισε ο Μπαράκ Ομπάμα. Εξέφρασε ωστόσο τη βεβαιότητα ότι οι προκλήσεις θα αντιμετωπιστούν.
Οι Αμερικανοί επέλεξαν την ελπίδα από το φόβο, υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο νέος πρόεδρος και σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποχωρήσουν από το Ιράκ με υπεύθυνο τρόπο. «Θα αρχίσουμε να αφήνουμε το Ιράκ στο λαό του με υπεύθυνο τρόπο και να χτίζουμε μία διαρκή ειρήνη στο Αφγανιστάν», ανέφερε μεταξύ άλλων, στην αναφορά του για τα δύο ανοικτά μέτωπα των ΗΠΑ.
«Θα σας νικήσουμε», ήταν το μήνυμά του στους εξτρεμιστές και όσους υποστηρίζουν την τρομοκρατία. Δεν θα καταφέρουν να εξασθενήσουν τις ΗΠΑ, προειδοποίησε. «Σε αυτούς που αποπειρώνται να υπεραμυνθούν των στόχων τους με την τρομοκρατία και τη σφαγή αθώων, θα πουμε ότι το δικό μας θάρρος είναι μεγαλύτερο και δεν θα λυγίσει», τονισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θα σας νικήσουμε».
Όσον αφορά το περιβάλλον, ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα εργαστούν αδιάκοπα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. «Θα δώσουμε στην επιστήμη την θέση που της αρμόζει, επιτρέποντας την βελτίωση της τεχνολογίας και της ποιότητας της ζωής, μειώνοντας όμως το κόστος», σημείωσε ο νέος Αμερικανός πρόεδρος.
«Το σύστημα υγείας μας είναι πολύ ακριβό, τα σχολεία μας οδηγούν σε πολλές αποτυχίες, ενώ τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούμε την ενέργεια ευνοεί τους εχθρούς μας και καταστρέφει τον πλανήτη», ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα και υποσχέθηκε:
«Θα χρησιμοποιήσουμε τον ήλιο, τον άνεμο και το έδαφος για να επιτρέψουμε στα αυτοκίνητα και στα εργοστάσια μας να λειτουργούν. Μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά και θα τα κάνουμε».
Όπως είπε, θα βελτιώσει την απόδοση των σχολείων και των Πανεπιστημίων ώστε να ανταποκρίνονται στην αρχή μιας νέας εποχής.
Σύμφωνα με πηγή της Washington Post, περισσότερα από δύο εκατομμύρια άτομα συγκεντρώθηκαν στο Mall, την τεράστια έκταση στην καρδιά της Ουάσινγκτον, δίνοντας το παρών στην ορκωμοσία του πρώτου μαύρου προέδρου των ΗΠΑ.


Όπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο ο νέος πρόεδρος θα έχει σήμερα σύσκεψη με τους οικονομικούς του συμβούλους για το πρόγραμμα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.
Παράλληλα έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση ζήτησε από όλες τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες και τα υπουργεία να σταματήσουν οποιαδήποτε ρύθμιση εκκρεμών υποθέσεων έως ότου ολοκληρωθεί η επιθεώρησή τους.
Τον διορισμό του Τίμοθι Γκάιντερ στο υπουργείου Οικονομικών θα ψηφίσει αύριο η αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας.

Πρόεδρος Ομπάμα»: οι δύο αυτές λέξεις πλαισίωναν πολλές ηλεκτρονικές εκδόσεις των μεγάλων αμερικανικών εφημερίδων το βράδυ της Τρίτης, της ημέρας της ορκωμοσίας του 44ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, που ομόφωνα χαρακτηρίζεται ιστορική.
«Ο πρόεδρος Ομπάμα υπόσχεται μια ανανεωμένη Αμερική», σύμφωνα με τους New York Times που χαιρέτισαν «μια ιστορικής σημασίας στιγμή». Οπως και όλα τα αμερικανικά έντυπα, η εφημερίδα αφιερώνει ειδική έκδοση στην ηλεκτρονική της σελίδα στην άνοδο στην εξουσία του πρώτου μαύρου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η εφημερίδα επέλεξε ως κεντρική φωτογραφία την πορεία του προεδρικού ζεύγους στην Πενσιλβάνια Αβενιου αμέσως μετά την τελετή της ορκωμοσίας.
Οι Los Angeles Times επέλεξαν τη φωτογραφία της αλλαγής φρουράς στον Λευκό Οίκο με τον Μπάρακ και τη Μισέλ Ομπάμα, τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τη σύζυγό του Τζιλ να αποχαιρετούν τον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους κατά την αναχώρησή του για το Τέξας.
«Power Walk», με τη διπλή μετάφραση «Δυναμική πορεία» ή «Πορεία προς την εξουσία» είναι ο τίτλος της New York Post που συνοδεύει τη φωτογραφία του προεδρικού ζεύγους στην Πενσιλβάνια Αβενιου.
«Πρόεδρος Ομπάμα» είναι ο τίτλος των ηλεκτρονικών εκδόσεων των Los Angeles Times και της Chicago Tribune η οποία αναφέρεται σε «Μια νέα εποχή ευθύνης», ένα από τα δυνατά σημεία της ομιλίας του Μπάρακ Ομπάμα μετά την ορκωμοσία του.
Η Chicago Tribune αναφέρει ότι μεγάλο μέρος της ομιλίας του αμερικανού προέδρου μπορεί να ερμηνευθεί ως δριμεία κριτική της οκταετούς διακυβέρνησης του Τζορτζ Μπους.
Η Washington Post δίνει ήδη έμφαση στις δυσκολίες που θα έχει να αντιμετωπίσει ο νέος πρόεδρος όταν θα έχουν τελειώσει οι εορτασμοί και θα εγκατασταθεί αύριο στο Οβάλ Γραφείο. «Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι πραγματικές», είναι ένας από τους τίτλους της εφημερίδας, σε μία ακόμη ευθεία αναφορά στην ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα.
Η Wall Street Journal σημειώνει ότι ο Μπάρακ Ομπάμα ζήτησε «ενότητα εν μέσω των καταιγίδων του πολέμου και της ύφεσης», ενώ η San Francisco Chronicle επέλεξε να προβάλει την «έμπνευση και την σεμνότητα» που επέδειξε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Μπάρακ Ομπάμα: «Ο τόνος που αρμόζει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».
Η εφημερίδα του Σαν Φρανσίσκο προβάλλει επίσης σειρά φωτογραφιών από ένα χάπενινγκ στο Σαν Φρανσίσκο, όπου όλες οι πινακίδες της οδού Μπους καλύφθηκαν τη χθεσινή νύκτα από αυτοκόλλητα με το όνομα του Ομπάμα.


Διαβάστε Περισσότερα...

Happy Wednesday!!!!!!

.
.
.
.




Wednesday
Comments & Myspace layouts






.
.
.
.


Διαβάστε Περισσότερα...