Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

«Ροζ» κυκλώματα εργασίας και στη Μεσσηνία!!!...


Νέα, συγκλονιστικά στοιχεία έφερε στο φως η έρευνα του τηλεοπτικού καναλιού ALPHA για τα δήθεν γραφεία ευρέσεως εργασίας, που ουσιαστικά αποτελούν μανδύα παράνομων δραστηριοτήτων, και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ εμπλέκουν και περιοχές του Νομού μας, καθώς φαίνεται τα ροζ κυκλώματα εργασίας έχουν εισχωρήσει τα πλοκάμια τους και στη Μεσσηνία...


Στο ρεπορτάζ της δημοσιογράφου, Ρένας Κουβελιώτη, έγιναν συγκλονιστικές καταγγελίες για κυκλώματα, που μέσω των συγκεκριμένων γραφείων στήνουν «ροζ» δουλειές με πολύ «μαύρο» χρήμα. Τα αξεσουάρ της εργασίας, όπως σέξι εσώρουχα και παπούτσια, που πωλούνται σε γραφείο, το οποίο επισκέφθηκε αναζητώντας εργασία η ρεπόρτερ, δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας για το είδος της εργασίας.
Η ρεπόρτερ επισκέφθηκε κάποια απ' αυτά τα γραφεία, που διαφημίζονται ως παροχής υπηρεσιών, με σκοπό να εργαστεί ως εσωτερική σε σπίτι, μια που σε κάτι τέτοιο παραπέμπουν οι κάρτες των επιχειρήσεων αυτών. Σε ένα απ' αυτά όμως, αντί για οικιακή βοηθό της πρότειναν να κάνει... κονσομασιόν σε μπαρ στη Μεθώνη Μεσσηνίας. Όπως αποκαλύπτει εξάλλου η έρευνα του ALPHA, πολλές είναι οι γυναίκες και κυρίως οι αλλοδαπές, που πηγαίνουν για δουλειά μίας ημέρας στα παράνομα αυτά γραφεία και πέφτουν θύματα εξαπάτησης, αφού οι επιτήδειοι τους ζητάνε να τους προκαταβάλουν ένα ποσό ως αμοιβή για την εργασία που θα τους βρουν, χωρίς φυσικά ποτέ να τους βρίσκουν.
Σε άλλο «γραφείο» ευρέσεως εργασίας, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, υπάρχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, ενώ οι πρόχειρες εισπράξεις της ημέρας γραμμένες σε χαρτί που κατέγραψε η κάμερα ύψους 11.000 ευρώ, υποψιάζουν. Αν σκεφτεί κανείς ότι, το γραφείο λαμβάνει απ' την κάθε κοπέλα που στέλνει σε νυχτερινά μαγαζιά της επαρχίας ένα μεροκάματο, δηλαδή 180 ευρώ που τα παίρνουν απευθείας απ' το κατάστημα, τότε οι εργαζόμενες του γραφείου είναι εκατοντάδες, διασκορπισμένες κυρίως στην επαρχία. Ο τζίρος των ροζ κυκλωμάτων εργασίας αγγίζει εκατομμύρια ευρώ και ως φαίνεται οι δουλειές είναι αρκετά συμφέρουσες στην επαρχία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιωτικών Γραφείων Εύρεσης Εργασίας, Αθανάσιο Κοτταρά, τα νόμιμα γραφεία σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι 85, ενώ τα «πειρατικά» φθάνουν τα 200 μόνο στην Αθήνα. Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των παράνομων γραφείων που λειτουργούν στην επαρχία.



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"