Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Εκτός Ομίλων του Champions League ο Ολυμπιακός!...



Εκτός ομίλων του Champions League βγήκε ο Ολυμπιακός αν και κέρδισε με 1 - 0 την Ανόρθωση, αφού στο πρώτο παιχνίδι είχε χάσει με 3-0!


Διαβάστε...



Προσφορά προς αδελφούς Κυπρίους


Την μεγαλύτερη επιτυχία πανηγυρίζει από το βράδυ της Τετάρτης (27/8) το κυπριακό ποδόσφαιρο, καθώς η Ανόρθωση έγινε η πρώτη ομάδα από τη Μεγαλόνησο που θα πάρει μέρος στη φάση των ομίλων του Champions League! Ενας... άθλιος Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την... ανύπαρκτη μετά το 60`, Ανόρθωση, με αποτέλεσμα να τη νικήσει 1-0, που σε συνδυασμό με το 0-3 στο "Αντ. Παπαδόπουλος", τον αφήνει εκτός ομίλων για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια.

www.sport.gr



Ένα... αλλά λίγος


Ο Ολυμπιακός σπατάλησε ένα ολόκληρο ημίχρονο κόντρα στην Ανόρθωση, κέρδισε μόλις 1-0 με γκολ του Μπελούτσι και αποκλείστηκε μετά από 12 σερί χρόνια παρουσίας από τους ομίλους του Champions League

www.sport24.gr



Το σεντόνι στο πατάρι...


Εκτός ομίλων Champions League για πρώτη φορά μετά από έντεκα χρόνια ανελλιπούς παρουσίας μένει ο Ολυμπιακός. Το 1-0 με το οποίο νίκησε την Ανόρθωση στο «Καραϊσκάκη» δεν ήταν αρκετό για να επ-ανορθώσει για το 3-0 με το οποίο είχε ηττηθεί στον πρώτο αγώνα και οι πρωταθλητές Κύπρου θα κουνήσουν σεντόνι για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Ο Μπελούτσι στο 53’ με εξαιρετικό σουτ πέτυχε το μοναδικό γκολ μετά από ένα πεταμένο πρώτο ημίχρονο. Οι χωρίς λογική αλλαγές του Βαλβέρδε δεν βοήθησαν τους «ερυθρόλευκους», που πάντως είχαν τις ευκαιρίες να φτάσουν τουλάχιστον σε ένα-δύο γκολ ακόμη.






Διαβάστε Περισσότερα...

Οι τραμπούκοι και οι χούλιγκανς του Ολυμπιακού διασύρουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο!!!


Δεν είχα σκοπό να γράψω για τα χθεσινά επεισόδια, τους τραμπουκισμούς και χουλιγκανισμούς οπαδών του Ολυμπιακού σε βάρος φιλάθλων της Ανόρθωσης...

Όμως, αυτά που συμβαίνουν από νωρίς το απόγευμα μέχρι και τώρα, λίγο πριν τον αγώνα, αποτελούν διασυρμό του Ελληνικού ποδοσφαίρου!!!

Αίσχος, για την κατάντια...

Καταλαβαίνω ότι πονάει η 3αρα, αλλά τί να κάνουμε, μπάλα είναι αυτή και γυρίζει...

Αντί να τα χώσουν στους παίχτες, τον προπονητή ή την Διοίκηση του Ολυμπιακού,
επιτίθενται με απίστευτη σφοδρότητα στους φιλάθλους της Ανόρθωσης...

Τί είναι αυτά ρεεε;;;

Έτσι θα περάσει ο Ολυμπιακός;;;...


O παρατηρητής της UEFA κατέγραψε όσα διαδραματίστηκαν!!!

Για να δούμε, τί θα γίνει...

Βέβαια, ας περιμένουμε να δούμε και τί θα γίνει με το παιχνίδι...



Διαβάστε Περισσότερα...

Μυρίζει μπαρούτι ο «Καποδίστριας 2»








Ο ορισμός της έδρας των νέων δήμων δεν θα γίνει αναίμακτα


Φωτιές ανάβει στις τοπικές κοινωνίες το νέο σχέδιο των συνενώσεων.

Με τη δημοσιοποίηση των επίσημων προτάσεων της ΚΕΔΚΕ για τον νέο χάρτη της Αυτοδιοίκησης ξεκινούν ντέρμπι για τις έδρες των νέων δήμων και τα όριά τους.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων περιμένει τώρα την κυβερνητική αντιπρόταση, αλλά και τα χρήματα που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση στην Αυτοδιοίκηση.

Η ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων των δήμων, εξάλλου, αποτελεί και το κλειδί για τον διάλογο που θα ακολουθήσει για τα νέα όρια των δήμων που θα είναι 380 έως 390, περίπου δηλαδή το ένα τρίτο των σημερινών.

Από κυβερνητικής πλευράς επιμένουν πάντως να κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους τόσο για τις προτάσεις τους ως προς τον «Καποδίστρια Νο 2» όσο και για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των αιτημάτων των δημάρχων. Ενδεικτικό είναι πως κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών «έδειχναν» προς το οικονομικό επιτελείο και επεσήμαιναν ουσιαστικά πως το μέλλον της μεταρρύθμισης εξαρτάται από τις απαντήσεις που θα δώσει ο Γ. Αλογοσκούφης. Κρίσιμη θεωρούν εξάλλου στελέχη της Αυτοδιοίκησης τη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, στην οποία θα συζητηθούν η οικονομική προοπτική και οι παροχές εν όψει και της ΔΕΘ.

Έτοιμοι για «ντέρμπι»

Σε κάθε περίπτωση, οι προτεινόμενες συνενώσεις- όπως αυτές αποτυπώνονται στη μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) για την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων- δεν θα γίνουν... αναίμακτα. Αρκετές είναι οι περιπτώσεις κατά τις οποίες μεγάλες πόλεις συνενώνονται και το «ντέρμπι» θα αφορά την έδρα των νέων δήμων. Νέες εντάσεις αναμένεται να πυροδοτήσει και η προτεινόμενη συνένωση των τριών κοινοτήτων- Τσαριτσάνης, Ζωνιανών και Βραχασίου-, οι οποίες δεν είχαν αποδεχθεί τις ρυθμίσεις του «Καποδίστρια 1» και κατάφεραν να ανεξαρτητοποιηθούν έπειτα από χρόνια και βάσει νομοθετικής ρύθμισης της κυβέρνησης. Η μελέτη του ΙΤΑ φέρνει τώρα ξανά την Κοινότητα Τσαριτσάνης να περιλαμβάνεται στον Δήμο Ελασσόνας του Νομού Λάρισας, την Κοινότητα Ζωνιανών να εντάσσεται στον Δήμο Κουλούκωνα Ρεθύμνου και την Κοινότητα Βραχασίου στον Δήμο Νεάπολης Λασιθίου. Αντιδράσεις θα προκαλέσει και η δημιουργία ενός ενιαίου δήμου σε ορισμένα μεγάλα νησιά της χώρας. Τέτοια παραδείγματα αποτελούν η Ζάκυνθος, όπου ήδη έχουν διατυπωθεί ενστάσεις από κατοίκους του Λαγκαδά απέναντι στο ενδεχόμενο κατάργησης του δήμου, ενώ ανάλογο κλίμα θα επικρατήσει σε Σύρο, Άνδρο και Τήνο όπου επίσης ενοποιούνται σε έναν όλοι οι υφιστάμενοι δήμοι των νησιών. Στην ηπειρωτική Ελλάδα Αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα η εικόνα δεν είναι ρόδινη. Έντονη είναι η διαφωνία του Δήμου Βελβεντού στην επικείμενη συνένωσή του με τους Δήμους Σερβίων, Καμβουνίων και Λιβαδέρου. Ήδη, συγκεντρώνονται υπογραφές κατοίκων και σε ψήφισμα αναφέρεται πως «ο Δήμος Βελβεντού έκανε τις απαραίτητες εθελοντικές συνενώσεις από το 1952 μέχρι και τον πρώτο Καποδίστρια για να πάρει τη σημερινή του έκταση των 126.000 στρεμμάτων» και υπογραμμίζεται: «Δεν μπορεί να αποτελέσει δημοτικό διαμέρισμα ενός αχανούς και ουσιαστικά ακυβέρνητου Δήμου στην παραλίμνια περιοχή». Εναλλακτικές προτάσεις υπάρχουν πάντως στη μελέτη του ΙΤΑ για 12 νομαρχίες και ειδικότερα για τις Νομαρχίες Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κορινθίας, Λακωνίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης και Σερρών.


ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ αναμένεται να προκαλέσει και η δημιουργία ενός ενιαίου δήμου σε ορισμένα μεγάλα νησιά της χώρας




Σχετικά Άρθρα

Καποδίστριας και στην Αττική


Κλίμα πολέμου για τον «Καποδίστρια 2»


Σχετικές Συνδέσεις


Δείτε όλη τη λίστα των νέων δήμων σε μορφή PDF (1/2)


Δείτε όλη τη λίστα των νέων δήμων σε μορφή PDF (2/2)







Πηγή, http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=83438


Διαβάστε Περισσότερα...

Αποτελέσματα Συνεδρίασης Δ.Σ ΕΝΑΕ...



Συνεδρίασε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος με κεντρικά θέματα συζήτησης την κατανομή των πόρων για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου και τη Διοικητική Μεταρρύθμιση.


Αναφορικά με το θέμα της συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου, και αφού ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις προτάσεων και παρατηρήσεων όλων των μελών, το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε τη σύσταση ειδικής Επιτροπής με αντικείμενο τη διαμόρφωση της τελικής πρότασης της ΕΝΑΕ προς τα αρμόδια Υπουργεία.


Αναφορικά με το θέμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η ΕΝΑΕ εμμένει στις πάγιες θέσεις της που με ομόφωνες αποφάσεις έχουν αποφασισθεί τόσο στο θεματικό Συνέδριο της Δράμας, όσο και στο έκτακτο Συνέδριο της Αθήνας.


Η ΕΝΑΕ, μετά από τις τεκμηριωμένες και ξεκάθαρες θέσεις της, αναμένει την πρόταση της Κυβέρνησης για τον ουσιαστικό διάλογο.


Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, για μια ακόμη φορά, από τον Πρόεδρο της ΕΝΑΕ - Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο, στην οικονομική και φορολογική μεταρρύθμιση που θα πρέπει να προηγηθεί της διοικητικής, ούτως ώστε η τελευταία να έχει τη δυνατότητα να επιφέρει τις επιθυμητές αλλαγές στη διοικητική δομή του κράτους συνολικά και στην Αυτοδιοίκηση ειδικότερα.




Διαβάστε Περισσότερα...

Ιός υπολογιστών έφτασε μέχρι το Διάστημα!



Μόλυνση στον ISS


Η NASA επιβεβαίωσε ότι υπολογιστές που χρησιμοποιούνται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό είναι μολυσμένοι με έναν ιό που προσπαθεί να υποκλέψει κωδικούς για.. βιντεοπαιχνίδια.
O ιός Gammina.AG κρυβόταν σε φορητούς υπολογιστές που έφτασαν στο τροχιακό συγκρότημα τον Ιούλιο, αποκάλυψε ο δικτυακός τόπος SpaceRef που ειδικεύεται στις διαστημικές επιχειρήσεις.
Οι υπολογιστές του ίδιου του σταθμού παραμένουν ασφαλείς. Ο ISS δεν είναι απευθείας συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο και τα όλα τα δεδομένα ελέγχονται πριν μεταδοθούν.
Εκπρόσωπος της NASA είπε στο Wired News ότι παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν, προκάλεσαν όμως μόνο «μικρές ενοχλήσεις».
Στο τελευταίο περιστατικό, ο ιός πιθανότατα προήλθε από συσκευή αποθήκευσης USB ή flash την οποία μετέφερε κάποιος από τους αστροναύτες.
Από την αρχική πηγή μολύνθηκαν στη συνέχεια φορητοί υπολογιστές που τρέχουν προγράμματα διατροφής ή χρησιμοποιούνται περιστασιακά για την αποστολή e-mail.
Ο Gammina.AG, που πρωτοεμφανίστηκε τον Αύγουστο του 2007, προσπαθεί να υποκλέψει ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης για 10 διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια ιδιαίτερα δημοφιλή στις ασιατικές αγορές, όπως Maple Story, HuangYi Online και Talesweaver.






Διαβάστε Περισσότερα...

Απετράπη αυτοκτονία 24χρονου



Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν να αποτρέψουν την αυτοκτονία 24χρονου, εντοπίζοντας τα ψηφιακά του ίχνη.

Όπως έγινε γνωστό, ο 24χρονος – ο οποίος σύμφωνα με τους γονείς του ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση-, είχε εκφράσει την πρόθεσή του μέσω συνομιλιών στο Ίντερνετ να βάλει τέλος στη ζωή του.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους γονείς του 24χρονου, ενώ κλήθηκε και ψυχολόγος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για την ψυχολογική υποστήριξη τόσο του ίδιου του επίδοξου αυτόχειρα, όσο και της οικογένειάς του.







Διαβάστε Περισσότερα...

Δριμεία κριτική...



Να μειωθούν οι τιμές, ξεκινώντας από τα κρατικά ελεγχόμενα τιμολόγια ζήτησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας την κυβέρνηση για λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος και υποστηρίζοντας ότι απέτυχαν παταγωδώς τα 41 μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Νωρίτερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι υπάρχει διάχυτη ανησυχία σε παραγωγικές τάξεις και πολίτες για την πορεία της οικονομίας και τις επιπτώσεις της, εκτιμώντας ότι για πρώτη φορά η χώρα αντιμετωπίζει το φαινόμενο της κοινωνικής καθόδου.

Για νέα σκληρή φοροεπιδρομή στα μικρά και μεσαία λαϊκά στρώματα, με ταυτόχρονη αύξηση της φοροαπαλλαγής για το κεφάλαιο μέσω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.


"Η Σχολή Χριστοδουλάκη - Αλογοσκούφη οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομικό μαρασμό. Μπαλώματα σε παλιό καλοσιδερωμένο κοστούμι", σχολίασε ο ΛΑΟΣ.







Διαβάστε Περισσότερα...

Αποφάσεις - έκπληξη!



Την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για όλους του ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες και τη φορολόγησή τους με 10% για δηλωθέν εισόδημα μέχρι του ποσού των 10.500 ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας.


Παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο που ενέκρινε η κυβερνητική επιτροπή, και το οποίο κατατίθεται αύριο Πέμπτη στη Βουλή, ο κ. Αλογοσκούφης ανακοίνωσε την αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 20%, τη φορολόγηση των μερισμάτων και της υπεραξίας των μετοχών με 10%, αλλά και την κατάργηση του φόρου που επιβαρύνει μέχρι τώρα τις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ακόμα τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογουμένων σε 24 δόσεις και με προθεσμία μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, καθώς και τη δυνατότητα περαίωσης των φορολογικών χρήσεων 2000 – 2006.


Τέλος, ο υπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε τη σταδιακή μείωση του βασικού φορολογικού συντελεστή των μισθωτών από το 2010 μέχρι το 2014 από το 25% στο 20%.


Ο Γ. Αλογοσκούφης χαρακτήρισε αδήριτη ανάγκη να συνεχιστεί η δεύτερη φάση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, λέγοντας πως "βρισκόμαστε ενώπιον δυο προκλήσεων, η μια είναι η συγκράτηση των δαπανών και η άλλη η προώθηση ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος".


Αναλυτικά τα νέα μέτρα

1. Θεσπίζεται συντελεστής 10% για το τμήμα του εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών και εισοδηματιών μέχρι 10.500 ευρώ που μέχρι σήμερα ήταν αφορολόγητο. Το μέτρο θα ισχύσει για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2008.

2. Προωθείται νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο με καταβολή τους σε έως και 24 μηνιαίες δόσεις και προθεσμία υπαγωγής σε αυτήν έως 20 Νοεμβρίου.

3. Θεσπίζεται νέα ρύθμιση για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων από το 2000 έως και το 2006, ενώ η προθεσμία υπαγωγής σε αυτή θα είναι έως 31.12.2008.

4. Αυξάνεται από 65% σε 80% η προκαταβολή φόρου των επιχειρήσεων.

5. Θεσπίζεται επιπλέον φορολογικός συντελεστής 10% για μερίσματα από μετοχές. Πρόκειται για τα μερίσματα που θα καταβληθούν από 1.1.2009.

6. Καθιερώνεται φόρος υπεραξίας στις αγοραπωλησίες μετοχών με συντελεστή 10%, ο οποίος θα ισχύσει από τις μετοχές που θα αγοραστούν μετά την 1.1.2009.Μέχρι τις 31.12.2008 θα εξακολουθεί να ισχύει ο φόρος 1,5 τοις χιλίοις ο οποίος μετά καταργείται.

7. Θεσπίζεται φορολογία στα στοκ όψεως που λαμβάνουν ως μπόνους τα στελέχη των επιχειρήσεων. Τα εισοδήματα από αυτά θα φορολογούνται με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

8. Αυξάνονται κατά 20% τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ οχημάτων του 2009.







Διαβάστε Περισσότερα...

Επικαλείται το Σύνταγμα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για το μάθημα των Θρησκευτικών



«Να παραμείνει υποχρεωτικό»


Συγκεκριμένη διάταξη του Συντάγματος επικαλείται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, προκειμένου να στηρίξει τη θέση της να παραμείνει υποχρεωτικό το μάθημα των Θρησκευτικών.
Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναφέρθηκε σε διάταξη του άρθρου 16, παρ. 2 του ισχύοντος Συντάγματος, βάσει της οποίας το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό για τον Έλληνα ορθόδοξο μαθητή και διδάσκεται σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα επίσημα υποχρεωτικά αναλυτικά ωρολόγια προγράμματα που έχουν καθοριστεί από το υπουργείο Παιδείας.
«Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα διαλαμβάνει η υπ’αριθμ. 61723/γ2/13.6.2002 Εγκύκλιος του υπουργείου», τονίζεται σε ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Κατά τη συνεδρίαση της Συνόδου, αποφασίστηκε να αποσταλεί έγγραφο προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο με το οποίο θα ερωτάται η δυνατότητα εκλογής βοηθού επισκόπου στις Μητροπόλεις των Νέων Χωρών.
Το συγκεκριμένο ζήτημα, άλλωστε, θα εισαχθεί στην προσεχή τακτική ιερά σύνοδο της Ιεραρχίας της εκκλησίας τον Οκτώβριο.
Επίσης, ετέθη και το αίτημα των μητροπολιτών Ηλείας, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αργολίδος, Μεγάρων και Σαλαμίνας, Πειραιώς, Θεσσαλιώτιδος, Κορίνθου, Νικαίας και Λαγκαδά να αποκτήσουν βοηθό επίσκοπο για τις μητροπόλεις τους.







Διαβάστε Περισσότερα...

Στην τάξη για άλλο μάθημα όσοι απαλλάσσονται από τα Θρησκευτικά...



Νέα διευκρινιστική εγκύκλιος


Νέα διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την οποία, οι μαθητές που θα πάρουν απαλλαγή με υπεύθυνη δήλωση, θα παρακολουθούν κάποιο άλλο μάθημα την ώρα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών.
Όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει την Εκκλησία, η οποία έχει αντιδράσει έντονα στις επικείμενες αλλαγές στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, δεν αναμένονται ριζικές αλλαγές.
Τόνισε πως το μάθημα παραμένει υποχρεωτικό. Το μόνο που αλλάζει, όπως δήλωσε ο υπουργός, είναι ότι όσοι απαλλάσσονται από το μάθημα δεν θα είναι υποχρεωμένοι να αναλύουν τους λόγους για τους οποίους ζητούν να εξαιρεθούν.
Πάντως η πλευρά της Εκκλησίας παραμένει εκ διαμέτρου αντίθετη με την προαιρετική απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών.






Διαβάστε Περισσότερα...

Μεγάλες επιτυχίες των μαθητών της Τριφυλίας!



Για μια ακόμη χρονιά οι μαθητές της Τριφυλίας σημείωσαν μεγάλες επιτυχίες για την εισαγωγή τους σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα!


Οι μαθητές των Λυκείων Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, και Γαργαλιάνων, αναδεικνύονται στις πρώτες θέσεις της Μεσσηνίας και σε αναλογία και αντιστοιχία, στις πρώτες θέσεις, επίσης, πανελλαδικά!


Ιδιαίτερα, το Λύκειο Κυπαρισσίας έχει ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 76% και είναι στην πρώτη τριάδα της Μεσσηνίας, μαζί με το Λύκειο Παραλίας Καλαμάτας και το 1ο Λύκειο Καλαμάτας!!!...



***Μπράβο στα παιδιά και να συνεχίσουν δυνατά στην νέα σελίδα που ανοίγει στην ζωή τους!


Τα φοιτητικά τα χρόνια, είναι τα καλύτερα!!!...




*H φωτογραφία, επιτυχόντων μαθητών του Λυκείου Κυπαρισσίας,

είναι απο την Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"





Διαβάστε Περισσότερα...

Μας διαβάζουν!...




Καθημερινοί επισκέπτες και αναγνώστες των αναρτήσεών μας πρέπει να είναι εκεί στον Δήμο Κυπαρισσίας!... Εννοείται, ότι τους ευχαριστούμε!

Γιατί, όμως το γράφουμε αυτό;;;...

Μα, γιατί προχθές το απόγευμα αναρτήσαμε "θέμα" για το "βουνό" από φύκια που εδώ και ένα μήνα "κοσμούσαν" και "διακοσμούσαν" την, βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, παραλία Κυπαρισσίας, Άι-Λαγούδη!

Στην ανάρτησή μας είμαστε κάπως αυστηροί με τον Δήμο που πάνω από ένα μήνα δεν είχε διώξει τα φύκια από την παραλία...

Ε, λοιπόν, μετά την προχθεσινή μας ανάρτηση, χθες λίγο πριν το μεσημέρι, ιδιωτικά φορτηγά αυτοκίνητα και μηχανήματα, κατ΄ εντολή του Δήμου, απομάκρυναν τα φύκια από την παραλία!!!

Ευχαριστούμε, αλλά, άργησαν...

Έναν ολόκληρο μήνα που οι επισκέπτες της παραλίας και οι περαστικοί, ανέρχονται σε χιλιάδες, τα φύκια ήταν εκεί!!!

Έστω, όμως, για να μην νομίσουν κάποιοι ότι κάνουμε άκριτη κριτική στις Τοπικές Αρχές, "κάλλιο αργά, παρά ποτέ", που λέει ο λαός μας...

Πάντως, μετά από αυτό, για όσα στραβά και ανάποδα βλέπουμε και μαθαίνουμε (πείτε μας και σεις - στείλτε μηνύματα), ξέρουμε το δρόμο για την διόρθωσή τους:
-Θα κάνουμε σχετική ανάρτηση!!!...





Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ






Δελτίο Τύπου





Η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ θα παραθέσει συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008 και ώρα 12:00 στα γραφεία της Ν.Ε. (Φαρών και Παπατσώνη 22) σε σχέση με το νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή που οδηγεί στην πλήρη εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση.


* Η φωτογραφία είναι από επίσκεψη της Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην Μεσσηνία


Διαβάστε Περισσότερα...

Έξι Δήμους στη Μεσσηνία προτείνει το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης!




Την συνένωση των 29 Δήμων και των 2 Κοινοτήτων της Μεσσηνίας σε 6 μεγάλους Δήμους, προτείνει το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη μελέτη που εκπόνησε για λογαριασμό της ΚΕΔΚΕ.
Συγκεκριμένα η πρόταση, που αναμένεται να καταθέσει η ΚΕΔΚΕ στην Κυβέρνηση εν όψει της σχεδιαζόμενης διοικητικής μεταρρύθμισης, περιλαμβάνει τη συνένωση των Δήμων της Μεσσηνίας ως εξής:

Στο Δήμο Καλαμάτας, οι Δήμοι Καλαμάτας, Αβίας, Λεύκτρου, Θουρίας, Άριος και Αρφαρών,

Στο Δήμο Μεσσήνης, οι Δήμοι Μεσσήνης, Ανδρούσας, Αριστομένους, Ιθώμης, Πεταλιδίου, Βουφράδος και η Κοινότητα Τρικόρφου.

Στο Δήμο Πύλου, οι Δήμοι Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, Αίπειας και Χιλιοχωρίων.

Στο Δήμο Γαργαλιάνων, οι Δήμοι Γαργαλιάνων, Φιλιατρών, Νέστορος και Παπαφλέσσα.

Στο Δήμο Κυπαρισσίας, οι Δήμοι Κυπαρισσίας, Αυλώνα, Αετού και η Κοινότητα Τριπύλας.

Στο Δήμο Μελιγαλά, οι Δήμοι Μελιγαλά, Δωρίου, Ανδανίας, Οιχαλίας και Είρας.



- Με μοναδικό θέμα την διοικητική μεταρρύθμιση και τις προτάσεις για τις συνενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων θα συνεδριάσει τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ το διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας.



http://tvradio.ert.gr/radio/local_Details.asp?id=2183&newsid=415104


***Για την Διοικητική Μεταρρύθμιση, πολλά έχουν γραφεί και πολύ περισσότερα έχουν ακουστεί...

Είναι γεγονός ότι κάτι πρέπει να γίνει! Δεν μπορεί να πορευτούμε στο μέλλον με τον ισχύον Διοικητικό - Αυτοδιοικητικό χάρτη!

Τώρα, πώς θα είναι τα νέα Διοικητικά σχήματα, πώς αυτά θα είναι χωροθετημένα, με ποιά κριτήρια θα γίνουν οι ενώσεις των Δήμων και Κοινοτήτων, είναι άλλο, πολύ σοβαρό θέμα...

Βασικότερο όλων, όμως, είναι η αυτοδυναμία και οικονομική αυτοτέλεια των νέων Δήμων.

Για να μπορούν να είναι και μεγάλοι και ισχυροί και, πάνω από όλα, να πληρούν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται δηλαδή, ουσιαστικές αρμοδιότητες για τα τοπικά ζητήματα, επάρκεια θεσμοθετημένων πόρων, κατάλληλο και εξειδικευμένο προσωπικό, οργανωμένες Τεχνικές και Νομικές Υπηρεσίες και εξοπλισμό (οχήματα, μηχανήματα κτλ)!!!

Αυτά όμως για γίνουν πράξη απαιτείται γενναία φορολογική μεταρρύθμιση, ώστε ένα μεγάλο και σημαντικό μέρος της φορολογίας που πληρώνουμε να πηγαίνει στους Δήμους και όχι, πλέον, στο Κράτος.

Άλλωστε είναι γνωστή η θέση της ΚΕΔΚΕ, για τις προϋποθέσεις που έχει ζητήσει να υλοποιηθούν μέχρι 30 Αυγούστου, ώστε μετά την υλοποίησή τους να προσέλθει σε διάλογο με την Κυβέρνηση για την Διοικητική Μεταρρύθμιση γνωστοποιώντας και τις μελέτες που έχει κάνει το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.





Διαβάστε Περισσότερα...

Λιγότεροι φέτος στο ΤΕΙ Καλαμάτας!...



Δυσοίωνες είναι οι εξελίξεις στο ΤΕΙ Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, στις Σχολές του Ιδρύματος που λειτουργούν στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα εισάγονται φέτος μόνον 377 νέοι σπουδαστές.

Πέρυσι είχαν εισαχθεί 622.

Οι κενές θέσεις στο πρώτο έτος των Σχολών του ΤΕΙ Καλαμάτας ανέρχονται συνολικά σε 1.553.

Στο τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Καλαμάτας, που λειτουργεί στη Σπάρτη, καλύφθηκαν όλες οι θέσεις και στο πρώτο έτος θα εγγραφούν φέτος 298 νέοι σπουδαστές.







Διαβάστε Περισσότερα...

222 νέοι φοιτητές στη Σχολή του Πανεπιστημίου στην Καλαμάτα!



Στα δυο Τμήματα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα πέτυχαν συνολικά φέτος 222 νέοι φοιτητές. Συγκεκριμένα στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών πέτυχαν 121 και στο Τμήμα Φιλολογίας 101 νέοι φοιτητές.

Συνολικά στις Σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εισάγονται φέτος 1.046 νέοι φοιτητές.







Διαβάστε Περισσότερα...

1.032 οι επιτυχόντες σε ΑΕΙ- ΤΕΙ από τη Μεσσηνία!






Ξεπερνούν τους χίλιους οι υποψήφιοι από τη Μεσσηνία, που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και πέτυχαν σε σχολές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.


Σύμφωνα με τους πίνακες των αποτελεσμάτων που αναρτήθηκαν χθες στα Λύκεια, 1.032 υποψήφιοι συγκέντρωσαν την απαραίτητη βαθμολογία και εξασφάλισαν θέσεις για να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


http://tvradio.ert.gr/radio/local_Details.asp?id=2183&newsid=415099


Διαβάστε Περισσότερα...

Wednesday!...


Διαβάστε Περισσότερα...