Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Δεν είναι η εξαφανισμένη Ντενίς από τη Σικελία η οκτάχρονη που εντοπίστηκε στην Κω!



Ολοκληρώθηκε η εξέταση DNA του οκτάχρονου κοριτσιού από την Κω, για το οποίο υπήρχαν υποψίες ότι ενδεχομένως να επρόκειτο για τη μικρή Ντενίς Πιπιτόνε, που είχε εξαφανιστεί την 1η Σεπτεμβρίου του 2004, από τη Σικελία.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, η εξέταση του γενετικού υλικού έδειξε ότι υπάρχει κληρονομική συμβατότητα ανάμεσα στο κορίτσι και στην Αλβανή που το συνόδευε και άρα πρόκειται για μάνα και κόρη.
Ως εκ τούτου, οι αναζητήσεις για τη μικρή από τη Σικελία συνεχίζονται.

Μετά τη νέα τροπή, που πήρε η υπόθεση, θα αλλάξει το κατηγορητήριο για την 29χρονη γυναίκα, στην οποία είχε ασκηθεί δίωξη για αρπαγή ανηλίκου.



Διαβάστε Περισσότερα...

Σουβλάκια, μπύρες και... παγωτό στο πανηγύρι της Κυπαρισσίας!!!...




Ξεκίνησε για τα καλά το πανηγύρι της Κυπαρισσίας και είπαμε να το επισκεφθούμε τηρώντας το έθιμο ετών...





Για μασαμπούκα, εννοώ, και μπύρες!!!





Το μεσημέρι, λοιπόν, μετά το Bizzz, στην παράγκα του Στάθη...





Και να τα σουβλάκια, να τα λουκάνικα, να η γουρνοπούλα, να οι πατάτες, να η φέτα (είμαστε και κάμποσοι,), να και οι μπύρες!!! Δώσεεεε...





Ε, και δώσαμε και ξεδώσαμε, με την παρέα! Φάγαμε, ήπιαμε και θέλαμε και βόλτα στο πανηγύρι...





"Χτυπήσαμε" και το παγωτάκι μας και βουρ, άλλος στη δουλειά, άλλος στην παραλία, άλλος σε "άλλες" υποχρεώσεις...





Πού καιρός για αναρτήσεις...








Απόψε, όμως, η ομάδα, θα κάνουμε βάρδιες στο TRIFYLIANEWS, και θα σας ενημερώσουμε για... όλα!!!












Διαβάστε Περισσότερα...

Το... τραγούδι του Βουλγαράκη στον Καραμανλή!!! (θα μπορούσε να ήταν...)

Για να αποφορτίσουμε το πολιτικό κλίμα μετά την παραίτηση του Γιώργου Βουλγαράκη
παρουσιάζουμε, ποιό θα μπορούσε να ήταν το τραγούδι που θα αφιέρωνε ο πρώην, πλέον, Υπουργός στον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή!!!

Επαναλαμβάνουμε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, θα μπορύσε να είναι, αλλά δεν...














.


Διαβάστε Περισσότερα...

Ο Αναστάσης Παπαληγούρας νέος υπουργός Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής



Ανακοινώθηκε πριν λίγο ότι νέος Υπουργός, στη θέση του παραιτηθέντος Γιώργου Βουλγαράκη, είναι ο Αναστάσης Παπαληγούρας, πρώην υπουργός δικαιοσύνης και βουλευτής Κορινθίας.
.


Διαβάστε Περισσότερα...

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ...



Από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού δίδεται στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης του κ. Γιώργου Βουλγαράκη από τη θέση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.


Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:


«Κύριε Πρόεδρε,


Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε αναθέτοντάς μου συνεχώς από το 2004 μέχρι σήμερα, σημαντικές κυβερνητικές θέσεις.


Όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκα σκληρά προκειμένου να υλοποιήσω το κυβερνητικό πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του κόμματός μας. Είμαι δε περήφανος για το έργο και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στα υπουργεία στα οποία υπηρέτησα.


Το τελευταίο χρονικό διάστημα επιχειρείται να πληγεί η αξιοπιστία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και να επιβληθούν συνθήκες πολιτικής αναταραχής στον τόπο. Με καταιγισμό ψεμάτων και λάσπης που δημιουργούν εντυπώσεις, επιχειρείται η εν ψυχρώ δολοφονία της πολιτικής μου οντότητας, η σπίλωση της τιμής και της υπόληψής μου. Το ΠΑΣΟΚ πρωτοστατεί σε αυτήν την ανήθικη και συκοφαντική τακτική, ενεργοποιώντας τις παλιές τακτικές προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μικροκομματικά του συμφέροντα.


Κύριε Πρόεδρε,


Την επίθεση αυτή θα μπορούσα να την αντέξω όπως άντεξα και στις τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον μου. Εκείνο που δεν δέχομαι είναι η επίθεση αυτή να πλήττει την παράταξη, το κυβερνητικό έργο και σας προσωπικά.


Είμαι από παιδί στη Νέα Δημοκρατία. Αγωνίστηκα για τις ιδέες της στα αμφιθέατρα, τη νεολαία, τη Βουλή, την κοινωνία και έμαθα να βάζω πάντα το συμφέρον της πάνω από το προσωπικό μου. Χρωστάω πολλά στον κόσμο αυτής της παράταξης για να τους υποχρεώσω να περιμένουν τη δικαίωσή μου.


Όλοι γνωρίζουν ότι, από όπου κι αν πέρασα, δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό. Όσο και αν προσπάθησαν δεν έχουν βρει τίποτα να με κατηγορήσουν, γι΄ αυτό έχουν βάλει τώρα, στο στόχαστρο την οικογένειά μου. Λειτούργησα πάντοτε με πλήρη διαφάνεια και ειλικρίνεια. Ποτέ δεν έκρυψα τίποτα.


Κύριε Πρόεδρε,


Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη που μου παρείχατε στο διάστημα της συντονισμένης αυτής επίθεσης. Για τους λόγους όμως που προανέφερα, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και παρακαλώ να την κάνετε αποδεκτή.


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η απόπειρα σπίλωσης θα καταρρεύσει. Την πραγματική μάχη εναντίον των δυνάμεων του παρελθόντος και της διαπλοκής θα την κερδίσουμε. Αυτή τη μάχη θα συνεχίσω να τη δίνω μέσα στη Βουλή, στηρίζοντας με όλες μου τις δυνάμεις το κυβερνητικό έργο και τη μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια.


Είτε το θέλουν είτε όχι, η κυβέρνηση, υπό την καθοδήγησή σας, θα προχωρήσει απερίσπαστη στο έργο της για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε και μας αξίζει».


Με ιδιαίτερη εκτίμηση


Γιώργος Α. Βουλγαράκης





Διαβάστε Περισσότερα...

Παραιτήθηκε ο Γιώργος Βουλγαράκης!...



Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα με επιστολή του προς στον πρωθυπουργό, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Βουλγαράκης.


Στο κείμενο της παραίτησής του, ο κ. Βουλγαράκης κάνει λόγο για συντονισμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης και λασπολόγησης σε βάρος του, γεγονός που έχει αντίκτυπο στην εικόνα της κυβέρνησης και τον οδηγεί στο να αποχωρήσει από τα καθήκοντά του υπουργού.


Ο κ. Βουλγαράκης ευχαριστεί τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη, με την οποία τον περιέβαλε από το 2004 έως σήμερα, αναθέτοντάς του σημαντικές θέσεις στην κυβέρνηση. Μετά την παραίτηση του κ.Βουλγαράκη, τη θέση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας παίρνει ο κ. Αναστάσης Παπαληγούρας.


Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την υποβληθείσα σήμερα παραίτηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργου Βουλγαράκη.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Γιώργο Βουλγαράκη για το σημαντικό πολιτικό έργο που προσέφερε, από το 2004, στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού και Ναυτιλίας. Ιδιαίτερα δε για την αποτελεσματική δουλειά που επιτέλεσε στη μεγάλη μεταρρύθμιση των λιμανιών.

Μία μεταρρύθμιση που καθιστά τη χώρα σημαντικό κόμβο της διεθνούς εμπορικής ναυτιλίας μεταξύ Ανατολής και Δύσης».




Διαβάστε Περισσότερα...

Ellen and Portia's Wedding Day! - Δείτε το video του γάμου τους!



H Ελεν ντε Γκένερις και η αγαπημένη της Πορτία ντε Ρόσι άφησαν τις κάμερες να διεισδύσουν στα... απόκρυφα της πιο σημαντικής ημέρας της ζωής τους, αυτής του γάμου τους! Οι κάμερες που απαθανάτισαν το γεγονός δεν ήταν τυχαίες, αφού είχαν πάνω τους κολλημένο τo ταμπελάκι «Ellen DeGeneres Show». Η Ελεν είπε να εκμεταλλευτεί η ίδια το χαρμόσυνο γεγονός και γι΄ αυτό την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου παρουσίασε αποσπάσματα από το γάμο της στην εκπομπή της. Το βιντεάκι έκανε αμέσως το γύρο του διαδικτύου και εμείς σας το παρουσιάζουμε δια χειρός youtube. Απολαύστε λοιπόν το ερωτευμένο ζεύγος σε προσωπικές στιγμές απόλυτης ευτυχίας!
Ellen and Portia's Wedding Day!










.

http://new.e-go.gr/exodos/article.asp?catid=6436&subid=2&tag=5028&pubid=1343578


Διαβάστε Περισσότερα...

H επάνοδος των supermodels!




Οι καιροί που τα μοντέλα είχαν ημερομηνία λήξης έχουν περάσει και οι σχεδιαστές, οι οποίοι θέτουν αυτούς τους νέους κανόνες, έβαλαν άλλον έναν: να τον αξιοποιήσουν αμέσως. Kι εκεί που όλοι μιλούσαν για τη χαμένη αίγλη των μοντέλων, οι «παλιές» επανήλθαν και χαστούκισαν δυνατά τα νέα κορίτσια της πασαρέλας, παίρνοντάς τους τις δουλειές μέσα από τα χέρια. H διαφορά ανάμεσά τους; H νέα γενιά ποζάρει. H παλιά ξέρει να υποδύεται ρόλους. Aν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας το ρητό που λέει «old supermodels never die», αυτήν τη σεζόν δικαιώνεται ακόμα περισσότερο.


ΚΕΪΤ ΜΟΣ, Donna KaranH Κέιτ Μος ανακεφαλαιώνει τον ρόλο της ως πρόσωπο της Donna Karan Collection και για φέτος. H Μος, που σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μοντέλα της «σειράς» της δεν χάθηκε καθόλου από το προσκήνιο, φωτογραφήθηκε από τους Μερτ Αλας και Μάρκους Πίγκοτ και αντικατέστησε την περσινή ατμόσφαιρα που θύμιζε Aβάνα, με την κομψότητα και τον μυστικισμό που φέρνει στον νου το Οριεντ Εξπρές (αν και στην πραγματικότητα η φωτογράφηση έλαβε χώρα στον σταθμό Union Station του Λος Aντζελες).


ΚΛΟΝΤΙΑ ΣΙΦΕΡ, Salvatore Ferragamo, ChanelΓια τρίτη συνεχόμενη σεζόν, η Κλόντια Σίφερ είναι το πρόσωπο των διαφημιστικών σελίδων του οίκου Ferragamo. Για φέτος το χειμώνα προστέθηκε ως συμπρωταγωνιστής της και ο διάσημος χορευτής-μπαλαρίνος Ρομπέρτο Μπόλε. Yπεύθυνος για το αποτέλεσμα και αυτή τη φορά, ο φωτογράφος Μάριο Τεστίνο ο οποίος επέλεξε μια σοφιστικέ ατμόσφαιρα που αντικατοπτρίζει το στυλ του συγκεκριμένου οίκου. Oι ασπρόμαυρες λήψεις, συγκεκριμένα εφτά, που αυτήν τη σεζόν εμφανίζονται στις σελίδες των περιοδικών, τραβήχτηκαν στον ιστορικό χώρο του θεάτρου Σαν Κάρλο στη Nάπολη. Eν ολίγοις το story: H Σίφερ πηγαίνει στα παρασκήνια του θεάτρου για να γνωρίσει τον διάσημο χορευτή, ο οποίος μάλιστα χόρεψε στα 80ά γενέθλια του οίκου υποδυόμενος τον εαυτό του: έναν πρεσβευτή της ιταλικής κουλτούρας.


ΝΑΟΜΙ ΚΑΜΠΕΛ, Yves Saint Laurent«Aγαπώ τα ρούχα που σχεδιάζει ο Στέφανο» ήταν η μίνι ανταπόκριση μιας μικρής ομάδας δημοσιογράφων στους οποίους μίλησε η Ναόμι Κάμπελ, το πρόσωπο της καμπάνιας YSL για τη νέα φθινοπωρινή σεζόν. Oι φωτογράφοι Ινέζ φαν Λαμζβεέρντε και Βινούντ Ματαντίν είναι υπεύθυνοι για το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, ενώ ο σχεδιαστής του οίκου Στέφανο Πιλάτι αναφέρθηκε σε συμβολισμούς, λέγοντας: «H Ναόμι αντιπροσωπεύει τον νέο κόσμο και στο δικό μου μυαλό είναι μία μείξη του Μπάρακ Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον».
Στις 6 Σεπτεμβρίου η επίσημη ιστοσελίδα του οίκου (ysl.com) θα προβάλει ένα behind-the-scenes φιλμ από τη συγκεκριμένη φωτογράφηση.


ΕΥΑ ΧΕΡΤΖΙΚΟΒΑ, Louis Vuitton Aν και την προηγούμενη σεζόν ο Μαρκ Τζέικομπς συγκέντρωσε όλες τις σούπερ σταρ της πασαρέλας της δεκαετίας του 1990 για την προηγούμενη καμπάνια Louis Vuitton, για την ερχόμενη επέλεξε την Εύα Χερτζίκοβα. Tο δίδυμο Mert & Marcus τη φωτογράφισε και το μήνυμα του οίκου Louis Vuitton με πρέσβειρα την Εύα είναι η επιστροφή του χολιγουντιανού γκλάμουρ.


ΚΡΙΣΤΙ ΤΕΡΛΙΝΓΚΤΟΝ, EscadaEχει πραγματικό ενδιαφέρον πως σήμερα υπάρχουν τόσα μοντέλα εκεί έξω, μα καμιά τους δεν αντιπροσωπεύει αυτό το ιδιαίτερο στοιχείο που είχαν τα σούπερ μοντέλα της δεκαετίας του 1990. Bέβαια, κανείς δεν αμφισβήτησε ποτέ την ομορφιά, την καθαρότητα και τον αιώνιο κλασικισμό της Τέρλινγκτον, η οποία για άλλη μία φορά ποζάρει για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2008-2009, ως το πρόσωπο του οίκου Escada. Oπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Λουμπιέ, CEO του οίκου, η Κρίστι «είναι ένα κλασικό μοντέλο χωρίς περιορισμούς, αντιπροσωπεύει τις γυναίκες που δεν έχουν ηλικία και ταιριάζει ιδανικά στον οίκο Escada. Δεδομένου μάλιστα ότι ο οίκος χτίζει ένα νέο χαρακτήρα, χρειαζόμασταν κάποια που δεν θα ήταν απλά μία βιτρίνα της Escada αλλά περισσότερο κάποια με προσωπικότητα, πράγμα που θέλουμε να επικοινωνήσουμε στις πελάτισσές μας».


ΛΙΝΤΑ ΕΒΑΝΤΖΕΛΙΣΤΑ, PradaOταν εμφανίστηκε η Εβαντζελίστα πριν από μερικούς μήνες στο Brooklyn Ball, όπου γινόταν ένα πάρτι προς τιμήν του Τακάσι Μουρακάμι, φορώντας (αντί για ένα Louis Vuitton σύνολο - όπως θα περίμενε κανείς) ένα φόρεμα Prada, δεν περιήλθε καθόλου σε faux pas. Γιατί η 43χρονη Kαναδή ξέρει πολύ καλά τους κανόνες του παιχνιδιού και υποστήριξε εκείνη τη βραδιά τον οίκο που την επέλεξε ως κεντρικό -και μοναδικό- πρόσωπο της διαφημιστικής του καμπάνιας για φέτος, αντικαθιστώντας έτσι την κατά 20 χρόνια νεότερή της και περσινή μούσα του οίκου Prada, Σάσα Πιβοβάροβα. Φωτογράφος της καμπάνιας ο Στίβεν Μαϊζέλ.


Από τη ΧΛΟΗ ΛΑΣΚΟΥ



Διαβάστε Περισσότερα...

Νέο άλμπουμ από τη Beyonce!!!



Το τρίτο ολοκληρωμένο album της Beyonce θα κυκλοφορήσει την Τρίτη, 18 Νοεμβρίου, από τη Music World Music/Columbia Records.
Μια από τις πολύ αναμενόμενες νέες κυκλοφορίες του 2008 αποτελεί το επερχόμενο album της Beyonce, το οποίο σηματοδοτεί την πρώτη ολοκληρωμένη συλλογή από το βραβευμένο με Grammy, πολλαπλά πλατινένιο σε πωλήσεις "BDay", το οποίο κατέκτησε την πρώτη θέση στα charts σε ολόκληρο τον κόσμο αμέσως μετά την διεθνή του κυκλοφορία που έγινε στις 4 Σεπτεμβρίου του 2004 (εορτάζοντας τα εικοστά πέμπτα γενέθλια της Beyonce).
Οι fans της Beyonce θα πάρουν ένα πρώτο δείγμα από το νέο της album με την ταυτόχρονη κυκλοφορία των δύο single του δίσκου, "If I Were A Boy" και "Single Ladies” - που κυκλοφορούν στις 7 Οκτωβρίου.
Η Beyonce έχει βοηθήσει στην παραγωγή και τη σύνθεση όλων των τραγουδιών του album, ενώ ονομάζει την τρίτη ολοκληρωμένη studio δουλειά της, πιο προσωπική και αποκαλυπτική από ποτέ.



Διαβάστε Περισσότερα...

1ο Παιδικό Φεστιβάλ Town For Kids!




Μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα γιορτή που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2-12 ετών, θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, στο Άλσος Στρατού στο Γουδή. Με πρωτοβουλία τnς Οn Stage που χρόνια δραστηριοποιείται με ευθύνη στο χώρο ψυχαγωγίας, το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ
Town For Kids θα μετατρέψει μια έκταση 15.000 τ.μ στο Άλσος Στρατού σε μια παραμυθένια πολιτεία όπου οι μικροί μας φίλοι θα ξανα ανακαλύψουν τη χαρά του κοινωνικού παιχνιδιού και των δημιουργικών δραστηριοτήτων μακριά από την οθόνη των βιντεοπαιχνιδιών, ενώ θα ευαισθητοποιηθούν σε θέματα περιβάλλοντος. Ξεχωριστές εκδηλώσεις, σημαντικοί καλλιτέχνες, ο "μάγος" της γλυκιάς γεύσης Στέλιος Παρλιάρος αλλά και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Αρκτούρος, Μεσόγειος SOS και η Ελληνική εταιρεία αξιοποίησης ανακύκλωσης, περιμένουν τα παιδιά που θα περάσουν μερικές αξέχαστες ώρες. Όσοι επισκεφθούν το φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να παρακολουθήσουν δραστηριότητες και παραστάσεις αλλά και να ζήσουν ένα μαγευτικό παραμύθι με κύριο στόχο να κινητοποιήσει τα παιδιά για θέματα περιβάλλοντος με πραγματικά πρωτότυπο τρόπο. Οι πύλες του φεστιβάλ θα είναι ανοιχτές από τις 10:00π.μ έως τις 20:00μ.μ, ενώ υπάρχει διαθέσιμο πάρκινγκ.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε ενήλικες που δεν συνοδεύουν παιδιά και η είσοδος σε παιδιά που δεν συνοδεύονται από ενήλικες. Στον χώρο θα υπάρχουν meeting points με κιόσκια πληροφοριών. Έξω από κάθε δραστηριότητα θα υπάρχουν mini bar όπου θα μπορούν να κάθονται οι γονείς για καφέ ή φαγητό.

Είσοδος για ενήλικες & παιδιά: 12 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: Κέντρα Γλωσσών Εuropalso Society, στο 210 – 7234567 και στο
www.ticketservices.gr Περισσότερες πληροφορίες: 210 7784545
Ήρωες της ιστορίας είναι μια χαριτωμένη και δραστήρια παρέα ψαριών που κινδυνεύουν να γίνουν ψαρόσουπα. Είναι ο Σήφης ο ξιφίας, ο Βρασίδας ο Αχινός, η Ρούλα Ζαχαρούλα γαριδούλα, ο Τόλης το χταπόδι, η Κική η μαρίδα, ο Βαγγέλης ο ροφός και η Ρίτσα η πεσκανδρίτσα. Κάποιοι δαιμόνιοι μάγειροι σκαρφίζονται να εκμεταλλευτούν την υπερθέρμανση του βυθού της θάλασσας και να ετοιμάσουν τη μεγαλύτερη ψαρόσουπα του πλανήτη. Ανήσυχα τα πλάσματα του βυθού ζητάν από τα παιδιά να έρθουν στο φεστιβάλ και να μαζέψουν λίγο πάγο για να τους σώσουν τη ζωή! Οι μικροί μας φίλοι θα περιπλανηθούν σε ένα κόσμο με μουσική, παντομίμα, κυκλοφοριακή αγωγή, αφήγηση παραμυθιών, κατασκευές με ανακυκλωμένο χαρτί, χορό για παιδιά: break dance και hip-hop junior, σεμινάριο περιβάλλοντος, προβολές ταινιών, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής με τον Στέλιο Παρλιάρο και μια τέντα μαγείας. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν θεατρικές παραστάσεις ταλαντούχων καλλιτεχνών.

Τα παιδιά θα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους και να περάσουν από τα περισσότερα σημεία του χωριού όπου θα συλλέξουν το μαγικό αυτοκόλλητο πάγο το οποίο στο τέλος της διαδρομής τους θα τους δώσει τη δυνατότητα να στείλουν τον πάγο τους στο βυθό και τα ψάρια να σωθούν από τους τρελούς μάγειρες.





Διαβάστε Περισσότερα...

“Ναι” στα βιοκαύσιμα από την Ε.Ε.



Υπέρ της χρήσης βιοκαυσίμων στις μεταφορές, σε ποσοστό 5% μέχρι το 2015, τάχθηκε χθες η αρμόδια επιτροπή ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκφράζοντας την υποστήριξή της στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στόχος είναι μέχρι το 2020, το 10% των καυσίμων που χρησιμοποιούνται στις μεταφορές να προέρχεται από βιοκαύσιμα, όπως προβλέπει το πακέτο για την κλιματική αλλαγή και την προώθηση των ΑΠΕ που ανακοινώθηκε από την Ε.Ε. τον Ιανουάριο.
Τα μέλη της Επιτροπής, έλαβαν απόφαση για περιορισμό της χρήσης των αμφιλεγόμενων βιοκαυσίμων πρώτης γενιάς. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ένα ποσοστό των βιοκαυσίμων που θα χρησιμοποιούνται στις μεταφορές μέχρι το 2020 θα πρέπει να είναι βιοκαύσιμα δεύτερης γενιάς, δηλαδή βιοκαύσιμα που παράγονται χωρίς να προκαλείται μείωση της παραγωγής τροφίμων ή να περιορίζονται οι αγροτικές καλλιέργειες.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, μέχρι το 2020 τα βιοκαύσιμα δεύτερης γενιάς θα πρέπει να καλύπτουν το 40% του συνολικού στόχου για τα βιοκαύσιμα, δηλαδή το 4% της συνολικής κατανάλωσης καυσίμων στις μεταφορές.
Παράλληλα, τα μέλη της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξαν ότι θα πρέπει μέχρι το 2014 να γίνει επισκόπηση της κατάστασης και πιθανόν να αναθεωρηθούν προς τα πάνω οι στόχοι για τη χρήση βιοκαυσίμων ανάλογα με τις εξελίξεις.
Σημειώνεται ότι το σχέδιο της Ε.Ε. για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα ψηφιστεί στο σύνολό του από το Ευρωκοινοβούλιο τον Οκτώβριο. Τόσο το Ε.Κ., όσο η Επιτροπή και το Συμβούλιο Υπουργών των 27 θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία για το τελικό κείμενο προκειμένου αυτό να τεθεί σε εφαρμογή.



Διαβάστε Περισσότερα...

"Ζουμ" στα βάθη του Γαλαξία...



Μια διεθνής επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής αστρονόμους από το αστεροσκοπείο Χέιστακ του πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, κατάφερε να αποτυπώσει τις καλύτερες μέχρι τώρα εικόνες αυτού που πιστεύεται ότι είναι η τεράστια "μαύρη τρύπα" στο κέντρο του Γαλαξία μας. Οι αστρονόμοι διασύνδεσαν από κοινού τρία απομακρυσμένα ραδιοτηλεσκόπια στη Χαβάη, την Αριζόνα και την Καλιφόρνια και έτσι δημιούργησαν ένα εικονικό τηλεσκόπιο που μπορεί να βλέπει λεπτομέρειες 1.000 φορές περισσότερες από το ισχυρότερο διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ. Ο στόχος των παρατηρήσεων ήταν μια πηγή γνωστή ως "Τοξότης Α*" (Αστρο-Α), εδώ και καιρό θεωρούμενη ως η θέση μιας γιγάντιας μαύρης τρύπας, με μάζα 4 εκατ. φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο μας. Ο "Τοξότης Α*" ανακαλύφθηκε εδώ και τρεις δεκαετίες, αλλά για πρώτη φορά τώρα οι αστρονόμοι είναι σε θέση να παρατηρήσουν τόσες λεπτομέρειες. Οι μαύρες τρύπες, αντικείμενα τόσο πυκνά που η βαρυτική τους έλξη εμποδίζει ακόμα και το φως να δραπετεύσει από το λεγόμενο "ορίζοντα γεγονότων" στην περιφέρειά τους, έχουν κεντρίσει τη φαντασία των επιστημόνων και του κοινού, αλλά, πέρα από τις θεωρίες, η ύπαρξή τους δεν έχει αποδειχτεί τελεσίδικα. Οι επιστήμονες τις μελετούν όχι άμεσα, αλλά ανιχνεύοντας το φως που εκπέμπεται από την ύλη, η οποία θερμαίνεται, όσο περισσότερο πλησιάζει τον "ορίζοντα γεγονότων". Οι νέες παρατηρήσεις έγιναν χρησιμοποιώντας πολύ βραχέα ραδιοκύματα μήκους κύματος 1,3 χιλιοστών, τα οποία μπορούν να διαπεράσουν την "ομίχλη" των διαστρικών αερίων που θολώνουν τις παρατηρήσεις σε μεγαλύτερα μήκη κύματος. Μετρώντας το μέγεθος της φωτεινής περιοχής στο κέντρο του Γαλαξία μας, αποκαλύπτουν την υψηλότερη πυκνότητα συγκέντρωσης ύλης που έχει βρεθεί ποτέ, "γεγονός που αποτελεί νέα σημαντική ένδειξη για την ύπαρξη των μαύρων τρυπών", δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Σέφερντ Ντόουλμαν του ΜΙΤ, στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση ScienceDaily. Το φως χρειάζεται πάνω από 25.000 χρόνια για να φθάσει στη Γη από το κέντρο του Γαλαξία μας. Οι αστρονόμοι εκτιμούν ότι η πηγή της ακτινοβολίας από το σημείο αυτό προέρχεται είτε από ένα δίσκο ύλης που στροβιλίζεται προς τη μαύρη τρύπα, είτε από ένα "πίδακα" ύλης που με τεράστια ταχύτητα εκτοξεύεται από τη μαύρη τρύπα. Οι μελλοντικές παρατηρήσεις από ακόμα μεγαλύτερα εικονικά τηλεσκόπια θα προσδιορίσουν ακριβέστερα τι ακριβώς συμβαίνει στο κέντρο του γαλαξία. Οι περισσότεροι γαλαξίες θεωρείται πλέον ότι έχουν μαύρες τρύπες στο κέντρο τους, όμως η καλύτερη ευκαιρία για επιστημονική παρατήρηση είναι το κέντρο του δικού μας γαλαξία.



Διαβάστε Περισσότερα...

Ρωσία: Συνάντηση Σεργκέϊ Λαβρόφ με τον Ιρανό ομόλογό του

Με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ θα συναντηθεί σήμερα ο Ιρανός ΥΠΕΞ Μανουχέρ Μοτακί, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ο Μοτακί θα έχει συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του, δήλωσε αξιωματούχος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.
Η Ρωσία, μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα.


http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/12/1562242.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

ΗΠΑ: Στο Ιράκ ο γιος της Πέιλιν



Η υποψήφια αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, Σάρα Πέιλιν, αποχαιρέτισε την Πέμπτη 4000 Αμερικανούς στρατιώτες, μεταξύ των οποίων ήταν και ο 20χρονος γιος της, που αναχωρούν για το Ιράκ, διαβεβαιώνοντάς τους ότι η νίκη "είναι κοντά".

Η Κυβερνήτης της Αλάσκας ζήτησε από τους στρατιώτες να "κάνουν υπερήφανους" τους Αμερικανούς και να επιτρέψουν στους δικούς τους να κλάψουν για την αναχώρησή τους. "Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, θα μας λείψετε", είπε στην τελετή που έγινε στο Φορτ Γουέινραϊτ, μια αμερικανική βάση κοντά στο Φέρμπανκς.

Ο Τρακ Πέιλιν, το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά της Πέιλιν, θα αναχωρήσει την επόμενη εβδομάδα για το Ιράκ όπου θα υπηρετήσει για 12 μήνες. Απευθυνόμενη στους στρατιώτες η Πέιλιν είπε ότι θα υπηρετήσουν "ένα δίκαιο και ζωτικό σκοπό" προστατεύοντας τις ΗΠΑ. "Η Αμερική δεν μπορεί να επιστρέψει στην ψευδή αίσθηση ασφαλείας που υπήρχε πριν την 11η Σεπτεμβρίου 2001", είπε. Να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι των προεδρικών εκλογών απαγορεύεται να κάνουν προεκλογική εκστρατεία σε στρατιωτικές βάσεις. Η ομιλία της Πέιλιν όμως έγινε στα πλαίσια των καθηκόντων της ως κυβερνήτης. Το Υπουργείο Άμυνας δεν επέτρεψε στα τηλεοπτικά δίκτυα να μεταδώσουν ζωντανά το γεγονός και οι δημοσιογράφοι κλήθηκαν να μην πάρουν συνέντευξη από την Πέιλιν ή το γιο της ή να αναφερθούν σε προεκλογικά ζητήματα όσο θα βρίσκονται στη βάση. Νωρίτερα, στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, η Πέιλιν είπε ότι είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στην πρόκληση του να είναι η "υπ’ αριθμόν 2" αξιωματούχος των ΗΠΑ. Οι επικριτές της αμφισβητούν την ικανότητά της να αναλάβει την Προεδρία στην περίπτωση που συμβεί κάτι στον 72χρονο Μακέιν. Η ίδια όμως είπε πως δήλωσε στον ΜακΚέιν ότι είναι έτοιμη. Αναφορικά με το ζήτημα της Ρωσίας, όταν ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο Τσαρλ Γκίμπσον του δικτύου ABC, η Πέιλιν είπε ότι εάν η Γεωργία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ θα ήταν υποχρεωμένες να την υπερασπιστούν από τυχόν επίθεση. "Αυτή είναι η συμφωνία όταν είσαι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, εάν μια άλλη χώρα δεχτεί επίθεση αναμένεται να σου ζητηθεί να βοηθήσεις", είπε. "Και θα πρέπει να προσέχουμε τη Ρωσία. Είναι απαράδεκτο η Ρωσία να ασκεί τόση πίεση εισβάλοντας σε μια μικρότερη, δημοκρατική χώρα, απρόκλητα", πρόσθεσε.




Διαβάστε Περισσότερα...

Βατοπέδιο: Παγώνουν οι διαδικασίες...




Στο κόκκινο αναβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο με τις εξελίξεις στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε στη Βουλή ότι αναστέλλονται οι διαδικασίες εκτέλεσης όλων των διοικητικών πράξεων που αφορούν σε ανταλλαγές εκτάσεων της Μονής Βατοπεδίου μέχρι το τέλος της δικαστικής διερεύνησης. "Αφού ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα και ανάλογα με τα στοιχεία που θα προκύψουν, θα ενεργήσουμε ανάλογα", είπε ο Υπουργός. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, υποστήριξε ότι η αναστολή των διοικητικών πράξεων δεν σημαίνει τίποτα στην παρούσα φάση, διότι έχουν υπογραφεί συμβολαιογραφικές πράξεις ανταλλαγής ακινήτων επί των οποίων έχει πλέον κυριότητα η Μονή και συνάπτονται περαιτέρω πράξεις αξιοποίησης κλπ. Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε το θέμα να ρυθμιστεί τώρα, διά νόμου, "αλλιώς -όπως είπε- έχουμε μία παραδοχή του προβλήματος χωρίς να λαμβάνουμε μέτρα προστασίας της δημόσιας περιουσίας".


Νέα στοιχεία προς διερεύνηση


Μετά το πάγωμα των συμβολαίων, δεν αποκλείεται εν συνεχεία, σύμφωνα με πληροφορίες, να ζητηθεί και νέα γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για το αν μπορούν να γίνουν ανταλλαγές. Μία έκταση "φιλέτο" που έχει πάρει η Μονή από ανταλλαγή, είναι στην Ουρανούπολη. Πρόκειται για 8600 στρέμματα, τα οποία οι μοναχοί προόριζαν για τουριστική αξιοποίηση. Έδιναν μάλιστα και ανταλλάγματα, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις. Η έκταση αυτή πέρασε και τυπικά στη Μονή στις 22 Μαΐου του 2007. Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι που έχουν καταθέσει και σχετικές αγωγές, η έκταση αποχαρακτηρίστηκε, παρόλο που μεγάλα κομμάτια αυτής είναι αρχαιολογικοί χώροι ή βιότοποι. Κάποια άλλα, είχαν παραχωρηθεί σε επαγγελματίες προς εκμετάλλευση, οι οποίοι τώρα θα πρέπει να διωχθούν.

Η Δικαιοσύνη είναι αυτή που εξετάζει τις όποιες καταγγελίες, απαντά ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Η πολιτική οξύτητα, εκτός από την κυβερνώσα παράταξη, καταγράφεται και μεταξύ των κόμματων της αντιπολίτευσης.

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ διασταυρώνουν τα ξίφη τους εξαιτίας της πρότασης του Αλέκου Αλαβάνου για σύσταση εξεταστικής επιτροπής από το 1995.

Στο μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ με ερώτησή του ζητά να απαντηθεί εάν έχει ολοκληρωθεί ή βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία παραχώρησης στρατοπέδου, μέσω ΟΤΑ, προς την Μονή Βατοπεδίου.

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε χαρακτηριστικά: "Εμείς δίνουμε στρατόπεδα μονό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εγώ είμαι θρησκευόμενος αλλά όπως ξέρετε δεν πάω συχνά στην εκκλησία. Δεν έχω πνευματικό".

Επίσης, το ΠΑΣΟΚ καταγγέλει μη δημοσίευση της απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τη μη επισύναψή της στα συμβόλαια ανταλλαγής από την συμβολαιογράφο κ. Αικατερίνη Πελέκη - Βουλγαράκη, που "οδηγεί σε ακυρότητα τα συμβόλαια αυτά, δημιουργεί πλήρη ανασφάλεια δικαίου και ανασφάλεια των συναλλαγών σε μία υπόθεση που σχετίζεται με εκποίηση τεράστιων εκτάσεων δημόσιας περιουσίας, αλλά και επισύρει βαρύτατες ευθύνες για την συμβολαιογράφο, οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν. Η όλη μεθόδευση έχει κακουργηματικά χαρακτηριστικά σε βάρος του Δημοσίου, δηλαδή των Ελλήνων πολιτών" αναφέρεται σε ανακοίνωση του κ. Καρχιμάκη.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος διέψευσε ότι υπέγραψε πράξη ανταλλαγής δημοσίων κτημάτων με οποιοδήποτε κτήμα της συγκεκριμένης Μονής.

Στην υπόθεση αναφέρθηκε σήμερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Πέτρος Δούκας, επισημαίνοντας ότι ούτε το υπουργείο Οικονομικών ούτε ο ίδιος προσωπικά πήραν καμιά απόφαση περί ανταλλαγής οικοπέδων με τη Μονή Βατοπεδίου. Οι Υπουργοί κινήθηκαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, επανέλαβε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος και είπε πως δεν υπάρχει βλέπει καμία διαφωνία, μεταξύ του κ. Μπασιάκου και του κ. Δούκα. Κληθείς να σχολιάσει τα σχετικά με αίτημα του ΠΑΣΟΚ να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών τόνισε πως "ορισμένοι διαρρέουν πληροφορίες για λόγους εντυπωσιασμού". Για το ΠΑΣΟΚ που κάνει λόγο για "κυβέρνηση μεσιτών", ο αναπληρωτής εκπρόσωπος δήλωσε πως "με τέτοιες εκφράσεις μόνο εντυπώσεις μπορούν να δημιουργηθούν που δεν αγγίζουν κανένα". Απαντώντας σε ερώτηση για το δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος" περί επιστολής που είχαν στείλει στο Μέγαρο Μαξίμου, για τη Μονή Βατοπεδίου, τρεις πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη, είπε πως "στο γραφείο του πρωθυπουργού φτάνουν πολλές επιστολές καθημερινά, οι οποίες γίνονται αντικείμενο επεξεργασίας και κάποιες προωθούνται για περαιτέρω επεξεργασία στους αρμόδιους".Να επιστραφούν στο Δημόσιο όλες οι εκτάσεις και η δημόσια περιουσία που με διάφορα προσχήματα έχουν εκχωρηθεί ή καταπατηθεί από μοναστήρια, επιχειρηματικούς ομίλους, ΜΚΟ και άλλα ιδιωτικά συμφέροντα, ζητά το ΚΚΕ. Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τόσο τον Πρωθυπουργό όσο και τον κ. Παπανδρέου να πάρουν θέση και να μην επιδεικνύουν αυτή την ιερά σιωπή, όπως είπε, καθώς το θέμα έχει να κάνει με ιερά διαπλοκή. Η Μονή πάντως, που ανέθεσε την νομική της εκπροσώπηση όχι σε ένα αλλά σε τρία δικηγορικά γραφεία, υποστηρίζει πως υπάρχουν απαντήσεις για όλα.





Διαβάστε Περισσότερα...

Η Αλβανίδα επιμένει ότι είναι μητέρα της...




Φως στο θρίλερ που εξελίσσεται από χθες με το κοριτσάκι που εξαφανίστηκε πριν από τέσσερα χρόνια στη Σικελία, αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA, που έγιναν στο 8χρονο παιδί, το οποίο εντοπίστηκε στην Κω και στην Αλβανίδα γυναίκα, που το συνόδευε. Βέβαια, η αλλοδαπή εμμένει στον ισχυρισμό ότι είναι μητέρα του.
Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα, οπότε και θα διαπιστωθεί αν η αλλοδαπή γυναίκα είναι όντως η μητέρα του παιδιού. Σε διαφορετική περίπτωση, το δείγμα DNA του παιδιού θα αποσταλεί στην Ιταλία, για να ταυτοποιηθεί με τους συγγενείς του εξαφανισμένου κοριτσιού. Επίσης, σήμερα θα αποστείλουν στην Ιταλία και φωτογραφίες της 8χρονης που βρέθηκε στην Κω.
Ειδοποίησε αμέσως την ιταλική Αστυνομία, η οποία ανέφερε το περιστατικό στις ελληνικές Αρχές. Αμέσως, προέβησαν στη σύλληψη της αλλοδαπής, που σημειωτέον παραμένει παράνομα στη χώρα μας.
Οι ελληνικές Αρχές πήραν δείγμα DNA από το κορίτσι και σήμερα θα γίνει ταυτοποίηση με αυτό της Αλβανίδας, καθώς αυτή επιμένει ότι είναι παιδί της.
Αυτό που ενισχύει τις υποψίες της αστυνομίας είναι πως το κοριτσάκι μιλάει άπταιστα ιταλικά, ενώ η Αλβανίδα δε γνωρίζει καθόλου τη γλώσσα. Σε περίπτωση που το DNA ταυτοποιηθεί, θα κατηγορηθεί για αρπαγή ανηλίκου.

Πρώτη δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου 2008, 12.10




Βίντεο στο διαδίκτυο μέσω του οποίου αναζητούνταν η Ντενίς






http://www.zougla.gr/news.php?id=7977


Διαβάστε Περισσότερα...

«Πιάσαμε πάτο»...



Ο κόσμος το’ χει τούμπανο και 'μεις κρυφό καμάρι. Λέγεται στα πολιτικά πηγαδάκια, ακούγεται στα δημοσιογραφικά γραφεία, το ξέρει το Μαξίμου, αλλά κανείς δεν μιλάει. Μετά το τέλος της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη, οι πάντες είδαν τον υπουργό Τουρισμού, Άρη Σπηλιωτόπουλο, να μιλά με 10 δημοσιογράφους και να τους λέει, επί της ουσίας, ότι η κυβέρνηση έπιασε πάτο.
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ήταν τόσο διαχυτικός με τους δημοσιογράφους, που φαινόταν να μην τον ενδιαφέρει ποιος τον βλέπει και ποιος όχι. Έτσι εξηγείται και το ότι τον είδε και ο Πρωθυπουργός στο πηγαδάκι και φυσικά αμέσως μετά έμαθε τι είπε.
Έλεγε χαρακτηριστικά: «Την προηγούμενη τετραετία ξηλώνονταν τα πουλόβερ, όποιος είχε ανάμιξη σε σκάνδαλο πήγαινε σπίτι του», για να καταλήξει στην ουσία του θέματος και να περιγράψει την εικόνα που επικρατεί σήμερα στην κυβέρνηση. «Τώρα ποιος να φύγει; Ο Πρωθυπουργός ξέρει ότι η κυβέρνηση έχει φτάσει στον πάτο, αλλά αυτούς έχει, με αυτούς προχωρά. Εκτός κι αν συμβεί κάτι πολύ σοβαρό».
Είναι λογικό να σκεφθούν όλοι ότι αναφέρεται στο θέμα που έχει ανακύψει με τον Γιώργο Βουλγαράκη, αλλά, όπως φαίνεται, στόχος του Άρη Σπηλιωτόπουλου αποτέλεσε και ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μια και η κόντρα τους, κρατάει χρόνια. Ωστόσο, το Μαξίμου είναι ενήμερο, αλλά κανείς δεν μιλά αυτές τις δύσκολες ώρες.
Το μόνο που δεν θα ήθελε αυτή τη στιγμή ο κ. Καραμανλής, είναι να ανοίξουν νέα μέτωπα είτε έξω είτε μέσα στο κόμμα. Άλλωστε, η εικόνα δυσαρέσκειας , που δεν εκφράζεται μόνο από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, επικρατεί παντού και συζητείται από πολλά στελέχη, όπου βρεθούν και όπου σταθούν. Για του λόγου το αληθές, «κλέβουμε» το απόσπασμα από την «TV ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ», που είναι πανταχού παρούσα και δεν θα μπορούσε με τίποτα να λείπει από τη ΔΕΘ.

@ Η μεγαλύτερη πλάκα στα καφέ της Αριστοτέλους το πρωί και στα μπαράκια της παραλίας το βράδυ.
@ Τα στελέχη κάθε παράταξης λοιδορούσαν τον δικό τους αρχηγό για τα χάλια του, χωρίς να τηρούν τα προσχήματα.
@ Σαν μνημόσυνο της γιαγιάς, στα σαράντα, μου 'μοιαζε.
@ Μακαρία η οδός!..




Διαβάστε Περισσότερα...

Κλειστή η σήραγγα της Μάγχης



Συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε εμπορική αμαξοστοιχία δέκα χιλιόμετρα από τις γαλλικές ακτές την Πέμπτη στη σήραγγα της Μάγχης.

"Η πυρκαγιά περιορίστηκε, αλλά δεν έχει σβήσει ακόμα",
δήλωσε εκπρόσωπος της νομαρχίας, περίπου 12 ώρες μετά την εκδήλωση της φωτιάς.

"Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες εξαιτίας της πολύ υψηλής θερμοκρασίας μέσα στη σήραγγα", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Περίπου 40 Γάλλοι και είκοσι Βρετανοί πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο της πυρκαγιάς.

Έξι οδηγοί των φορτηγών παρουσίασαν ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Καλαί.
Η κυκλοφορία στη σήραγγα έχει διακοπεί με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα για 15.000 ταξιδιώτες.





Διαβάστε Περισσότερα...

Εγκαταλείπουν το Χιούστον λόγω κυκλώνα



Περίπου εξακόσιες χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους στις παραθαλάσσιες περιοχές που βρίσκονται στην πορεία του κυκλώνα Άικ, καθώς αυτός ενισχύεται και αναμένεται να χτυπήσει τις ακτές του Τέξας. Ο κυκλώνας Άικ είναι στην κατηγορία 2 και συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 160 χιλιομέτρων
την ώρα, αλλά όταν θα φτάσει στις ακτές αργά την Παρασκευή, ή το Σάββατο, εκτιμάται ότι θα έχει αναβαθμιστεί σε κυκλώνα κατηγορίας 3.Ήδη στο Χιούστον, που είχε χτυπηθεί σφορδά από τον κυκλώνα Ρίτα το 2005, οι κάτοικοι άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, ενώ οι Αρχές προειδοποιούν να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.
"Είναι πιο ασφαλείς αν παραμείνουν όπου βρίσκονται", προειδοποίησε ο δήμαρχος του Χιούστον, Μπιλ Γουάιτ.Να μην πάρουν την κατάσταση αψήφιστα κάλεσε τους πολίτες ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικλ Τσέρτοφ. "Δεν πρόκειται για ένα κυκλώνα με τον οποίο μπορείς να στοιχηματίσεις", πρόσθεσε.Ήδη 4.000 υπεράκτιες εξέδρες άντλησης πετρελαίου, όπου παράγεται το ένα τέταρτο του αργού πετρελαίου που καταλήγει στην αμερικανική αγορά, έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.
Οι αρχές προειδοποίησαν επίσης τους κατοίκους των παραλιακών περιοχών του Γκάλβεστον, νοτίως του Χιούστον, να καταφύγουν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο.



Διαβάστε Περισσότερα...

Ευρωβαρόμετρο για το κλίμα!...



Οι κλιματικές αλλαγές είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μετά τη φτώχεια, εκτιμά το 62% των ευρωπαίων πολιτών, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο.

Το 60% της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης θεωρεί ότι οι επιπτώσεις από τις κλιματικές αλλαγές μπορούν να επιλυθούν και το 56% ότι η αντιμετώπισή τους θα επηρεάσει θετικά την οικονομία.

Μεγάλο είναι και το ποσοστό των ευρωπαίων που υποστηρίζει τους στόχους της Κομισιόν για μείωση κατά 20% έως το 2020 των εκπομπών αερίων.

Ωστόσο 4 στους 10 ευρωπαίους δηλώνουν ότι δεν είναι επαρκώς πληροφορημένοι για τις κλιματικές αλλαγές.

Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ευρωπαίων υποστηρίζει τους κοινοτικούς στόχους μας παρακινεί να αναλάβουμε μεγαλύτερη δράση, δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος Σταύρος Δήμας.




Διαβάστε Περισσότερα...

Mail μεταφέρει ιούς...



Επικίνδυνους ιούς μεταφέρει mail που έχει αποσταλεί σε χρήστες και υποτίθεται ότι περιέχει εικόνες από τη σεξουαλική ζωή του υποψηφίου για την αμερικανική προεδρία, Μπαράκ Ομπάμα.

Η εταιρεία ασφάλειας του Ίντερνετ Websense προειδοποίησε τους χρήστες του διαδικτύου ότι το επικίνδυνο e-mail αποστέλλεται από τη διεύθυνση obamasex@obama.com.

Στο κείμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος αναγράφεται : "Ο Αμερικανός γερουσιαστής του Ιλινόι, Μπαράκ Ομπάμα, το 2007 ταξίδεψε στην Ουκρανία και είχε σεξουαλικές επαφές με πολλά κορίτσια από την Ουκρανία. Μπορείτε να δείτε αυτό το ιδιωτικό βίντεο-πορνό. Κατεβάστε το και δείτε το τώρα".

Στο μήνυμα επισυνάπτονται αρκετά πορνογραφικά βίιντεο-κλιπ, αλλά κανένα με τον Μπαράκ Ομπάμα. Όμως με τη λήψη του μηνύματος, εγκαθίσταται στον υπολογιστή λογισμικό που "κλέβει" προσωπικά στοιχεία του χρήστη του διαδικτύου και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία αποστέλλονται σε μία ιστοσελίδα στη Φινλανδία.



Διαβάστε Περισσότερα...

Μέτρα Μπερλουσκόνι για πορνεία!...



Σκληρή νομοθεσία που στόχο έχει την απομάκρυνση των εκδιδόμενων ατόμων από τους δρόμους της Ιταλίας και την τιμωρία των προαγωγών και των πελατών τους, από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Τα μέτρα εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης κατά της εγκληματικότητας.

Η λειτουργία των οίκων ανοχής και των περιοχών με "κόκκινα φανάρια" είναι νόμιμη στην Ιταλία από το 1958, όμως τα εκδιδόμενα άτομα ασκούν το επάγγελμά τους και στους δρόμους των ιταλικών πόλεων.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας ενέκρινε σχέδιο νόμου, το οποίο προτείνει την επιβολή φυλάκισης έως 15 ημερών και προστίμου έως 3.000 ευρώ σε οποιονδήποτε ασκεί πορνεία ή επωφελείται από αυτήν σε δημόσιους χώρους, πάρκα και δρόμους, συμπεριλαμβανομένων και των πελατών.

Η σεξουαλική επαφή με ανήλικα εκδιδόμενα άτομα 16 ως 18 ετών θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και τεσσάρων ετών και πρόστιμα έως και 6.000 ευρώ.

Η σεξουαλική επαφή με παιδιά κάτω των 16 ετών θα τιμωρείται με πολύ βαρύτερες ποινές.

Οι προαγωγοί που θα συλλαμβάνονται για την έκδοση ανηλίκων κάτω των 18 θα αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης έως και 12 ετών και πρόστιμα έως και 150.000 ευρώ.

Οι ανήλικες αλλοδαπές ιερόδουλες θα επαναπατρίζονται αν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους.



Διαβάστε Περισσότερα...

Κίνδυνος να χαθούν κονδύλια!!!



Σε τρεις από τις τέσσερις περιοχές Natura της Ελλάδας δεν έχουν χαραχθεί όρια και δεν έχουν θεσμοθετηθεί χρήσεις, ενώ κινδυνεύουν να χαθούν τα μισά κονδύλια από το Τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Καθημερινής", επί τέσσερα χρόνια δεν έχει ιδρυθεί ούτε ένας επιστημονικός φορέας που να μεριμνά για την προστασία τους.

Όπως κατήγγειλε την Πέμπτη, ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Δημήτρη Παπαδημούλης, η έλλειψη φορέων διαχείρισης σημαίνει ότι τα κονδύλια που είχαν προβλεφθεί γι αυτούς και τις προστατευόμενες περιοχές από το τρίτο κοινοτικό πακέτο στήριξης παραμένουν αναξιοποίητα.




Διαβάστε Περισσότερα...

Η ατζέντα της ημέρας...



* Στις 10 π.μ. ημερίδα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με τίτλο: «Μνήμες ελπίδα του αύριο» με ομιλητή τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη.
* Στις 12 το μεσημέρι την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων στην βιομηχανική περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον γραμματέα του εθνικού συμβουλίου Γιάννη Ραγκούση.
* Στις 6 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα παρευρεθεί στην έναρξη των εργασιών του 15ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νέων Αγροτών που διοργανώνει η Πανελλήνια Ενωση Νέων Αγροτών υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την υποστήριξη της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων.
* Στις 9 μ.μ. για το 2ο Φεστιβάλ Αττικού Αλσους, μουσική παράσταση με τον Χρήστο Νικολόπουλο.
* Στις 9 μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού η θεατρική παράσταση: «Οι τρελοί της Βαλένθια» του Λόπε ντε Βέγκα σε σκηνοθεσία Αλμπέρτου Εσκενάζη.
* Σήμερα συνεδριάζει στη Νίκαια της Γαλλίας το άτυπο συμβούλιο του Εκοφίν με τη συμμετοχή του Γιώργου Αλογοσκούφη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου.
* Από σήμερα έως τις 28 Σεπτεμβρίου το 37ο Φεστιβάλ Βιβλίου στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τα επίσημα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν στις 15 Σεπτεμβρίου.
* Το 1ο MIR Φέστιβαλ πραγματοποιείται από σήμερα έως τις 20 Σεπτεμβρίου από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία MIR σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, στον πεζόδρομο της οδού Θεσσαλονίκης στο Θησείο.



Διαβάστε Περισσότερα...

Επισκόπηση ελληνικού Τύπου



Η κριτική βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο άρθρο 14 του φορολογικού νομοσχεδίου χθες στη Βουλή, η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, οι συνομιλίες για το Κυπριακό και την ΠΓΔΜ, καθώς και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς χθες, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.


Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:


* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Παρέμβαση Μεϊμαράκη. "...Κι εγώ είμαι θρήσκος, αλλά δεν έχω πνευματικό πατέρα". "Τα ρίχνει" σε επίορκους συναδέλφους του, αλλά στηρίζει τον πρωθυπουργό".
* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ακλόνητος ο Καραμανλής. Έρευνα της Public Issue για λογαριασμό του "ΣΚΑΙ" και της "Καθημερινής".
* Η ΑΥΓΗ: "Χάριν Βατο-παιδιάς! Κυβερνητικός ελιγμός λόγω της κατακραυγής".
* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τολμηρές πολιτικές πρωτοβουλίες από Καραμανλή. Με στόχο την ριζική αντιστροφή του κλίματος σκανδαλολογίας που απειλεί να πνίξει στην μπόχα την δημόσια ζωή".
* ΤΟ ΒΗΜΑ: "Αποδεκατίζεται η
ΝΔ Και άλλες διαρροές ψηφοφόρων. Νέες δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν ταχεία φθορά".
* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Νέα χρονιά με 600 νέα σχολεία. Σε εξέλιξη μεγάλο πρόγραμμα κατασκευής σχολικών αιθουσών".
* ΕΘΝΟΣ: "Φαρδιά - πλατιά η εμπλοκή Δούκα. Ο υφυπουργός συνυπέγραψε εκ των υστέρων το παραχωρητήριο".
* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Να απελαθούν Εφραίμ - Αρσένιος από το Άγιο Όρος. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Ιερά Κοινότης και ο Πολιτικός Διοικητής πρέπει ν' αποφασίσουν πάραυτα".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Έκρηξη οργής από βουλευτές της ΝΔ. Για την ακυβερνησία, τον εύκολο πλουτισμό και το έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δωράκι" 100 εκατ. ευρώ στο παγκάρι του Βατοπαιδίου. Πλήθος συμβολαίων παραχώρησης εκτάσεων έρχονται στο φως. Με προσχήματα δεν δημοσιεύονταν στο ΦΕΚ οι ύποπτες ανταλλαγές".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Φύγε, να σωθούμε. Και πρωτοκλασάτοι ζητούν τώρα την παραίτηση Βουλγαράκη".
* ΕΣΤΙΑ: "Δεν πατάσσεται η φοροδιαφυγή. Η Κυβέρνησις επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη".
* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Δημοσκόπηση με πολλά μηνύματα. Οικονομική πολιτική και υπόθεση Βουλγαράκη πλήττουν τη ΝΔ. Ασθενής η εικόνα του κ. Παπανδρέου".
* Ο ΛΟΓΟΣ: "«Παγώνουν» οι ανταλλαγές με το Βατοπαίδιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γ. Αλογοσκούφη".
* ΤΑ ΝΕΑ: "Πελέκησαν 8.600 στρέμματα δάσους. Τα βάφτισαν με συμβόλαιο "άρτια και οικοδομήσιμα".
* Η ΝΙΚΗ: "Ακροβασίες σε τεντωμένο σχοινί. Απανωτά εσωκομματικά χτυπήματα δέχεται ο Καραμανλής".
* ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Να φύγει!".
* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: "Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Υπέγραψαν και οι δύο την ανταλλαγή της περιουσίας του Δημοσίου".
* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αδειάζει τσέπες και μυαλά η Παιδεία της αγοράς. Υπεύθυνες για τα χάλια της Παιδείας όλες οι κυβερνήσεις".
* Η ΧΩΡΑ: "Όλοι υποκλίθηκαν στον Μωάμεθ τον Πορθητή! Κώστα Καραμανλή ακύρωσε όλα τα συμβόλαια της ντροπής!".
* City Press: "Η κυβέρνηση σε σύγχυση".
*
Metro "Μαζεύτηκαν" οι αντάρτες. Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή για το επίμαχο άρθρο 14 του φορολογικού νομοσχεδίου".
* Metropolis: "Η Οδύσσεια της Ντενίς".
Θεσσαλονίκη
* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Απέραντο φρενοκομείο. Βουλή: ήξεις αφήξεις βουλευτών της ΝΔ για το φορολογικό".
* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Λαδωμένη χώρα. Η μη κυβερνητική οργάνωση "Διεθνής Διαφάνεια" καταγγέλλει ανοικτά και απερίφραστα. 620 εκατ. ευρώ ετησίως ο τζίρος από τα "δωράκια".
* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ετοιμάζονται μεγάλες προκλήσεις στα Βαλκάνια. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ΥΠΕΞ Σερβίας - Ελλάδας".





Διαβάστε Περισσότερα...

Friday!...

.



















.


Διαβάστε Περισσότερα...