Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Παραιτήθηκε ο Γιώργος Βουλγαράκης!...



Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα με επιστολή του προς στον πρωθυπουργό, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Βουλγαράκης.


Στο κείμενο της παραίτησής του, ο κ. Βουλγαράκης κάνει λόγο για συντονισμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης και λασπολόγησης σε βάρος του, γεγονός που έχει αντίκτυπο στην εικόνα της κυβέρνησης και τον οδηγεί στο να αποχωρήσει από τα καθήκοντά του υπουργού.


Ο κ. Βουλγαράκης ευχαριστεί τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη, με την οποία τον περιέβαλε από το 2004 έως σήμερα, αναθέτοντάς του σημαντικές θέσεις στην κυβέρνηση. Μετά την παραίτηση του κ.Βουλγαράκη, τη θέση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας παίρνει ο κ. Αναστάσης Παπαληγούρας.


Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την υποβληθείσα σήμερα παραίτηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργου Βουλγαράκη.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Γιώργο Βουλγαράκη για το σημαντικό πολιτικό έργο που προσέφερε, από το 2004, στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού και Ναυτιλίας. Ιδιαίτερα δε για την αποτελεσματική δουλειά που επιτέλεσε στη μεγάλη μεταρρύθμιση των λιμανιών.

Μία μεταρρύθμιση που καθιστά τη χώρα σημαντικό κόμβο της διεθνούς εμπορικής ναυτιλίας μεταξύ Ανατολής και Δύσης».