Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

«Πιάσαμε πάτο»...



Ο κόσμος το’ χει τούμπανο και 'μεις κρυφό καμάρι. Λέγεται στα πολιτικά πηγαδάκια, ακούγεται στα δημοσιογραφικά γραφεία, το ξέρει το Μαξίμου, αλλά κανείς δεν μιλάει. Μετά το τέλος της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη, οι πάντες είδαν τον υπουργό Τουρισμού, Άρη Σπηλιωτόπουλο, να μιλά με 10 δημοσιογράφους και να τους λέει, επί της ουσίας, ότι η κυβέρνηση έπιασε πάτο.
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ήταν τόσο διαχυτικός με τους δημοσιογράφους, που φαινόταν να μην τον ενδιαφέρει ποιος τον βλέπει και ποιος όχι. Έτσι εξηγείται και το ότι τον είδε και ο Πρωθυπουργός στο πηγαδάκι και φυσικά αμέσως μετά έμαθε τι είπε.
Έλεγε χαρακτηριστικά: «Την προηγούμενη τετραετία ξηλώνονταν τα πουλόβερ, όποιος είχε ανάμιξη σε σκάνδαλο πήγαινε σπίτι του», για να καταλήξει στην ουσία του θέματος και να περιγράψει την εικόνα που επικρατεί σήμερα στην κυβέρνηση. «Τώρα ποιος να φύγει; Ο Πρωθυπουργός ξέρει ότι η κυβέρνηση έχει φτάσει στον πάτο, αλλά αυτούς έχει, με αυτούς προχωρά. Εκτός κι αν συμβεί κάτι πολύ σοβαρό».
Είναι λογικό να σκεφθούν όλοι ότι αναφέρεται στο θέμα που έχει ανακύψει με τον Γιώργο Βουλγαράκη, αλλά, όπως φαίνεται, στόχος του Άρη Σπηλιωτόπουλου αποτέλεσε και ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μια και η κόντρα τους, κρατάει χρόνια. Ωστόσο, το Μαξίμου είναι ενήμερο, αλλά κανείς δεν μιλά αυτές τις δύσκολες ώρες.
Το μόνο που δεν θα ήθελε αυτή τη στιγμή ο κ. Καραμανλής, είναι να ανοίξουν νέα μέτωπα είτε έξω είτε μέσα στο κόμμα. Άλλωστε, η εικόνα δυσαρέσκειας , που δεν εκφράζεται μόνο από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, επικρατεί παντού και συζητείται από πολλά στελέχη, όπου βρεθούν και όπου σταθούν. Για του λόγου το αληθές, «κλέβουμε» το απόσπασμα από την «TV ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ», που είναι πανταχού παρούσα και δεν θα μπορούσε με τίποτα να λείπει από τη ΔΕΘ.

@ Η μεγαλύτερη πλάκα στα καφέ της Αριστοτέλους το πρωί και στα μπαράκια της παραλίας το βράδυ.
@ Τα στελέχη κάθε παράταξης λοιδορούσαν τον δικό τους αρχηγό για τα χάλια του, χωρίς να τηρούν τα προσχήματα.
@ Σαν μνημόσυνο της γιαγιάς, στα σαράντα, μου 'μοιαζε.
@ Μακαρία η οδός!..