Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΛΟΝΕΡΟΥ (Ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ - ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΥ - ΠΥΛΟΥ)



Με δύο μεγάλα μπλόκα σε δύο κομβικά σημεία του Εθνικού οδικού δικτύου της Μεσσηνίας
διεκδικούν οι αγρότες της περιοχής την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και................

παράλληλα απαντούν στις εξαγγελίες των μέτρων στήριξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης!!!

Οι αγρότες της Μεσσηνίας θα συγκεντρωθούν το πρωί της Δευτέρας, στις 10, στο Ριζόμυλο όπου θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν σχετικά με τις κινητοποιήσεις τους ενώ στις 12 το μεσημέρι περίπου θα συγκεντρωθούν στο Ασπρόχωμα της Καλαμάτας...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του TRIFYLIANEWS, οι αγρότες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, προκρίνουν και προτείνουν να στηθούν αύριο, μετά τις συγκεντρώσεις δύο μεγάλα μπλόκα στο Εθνικό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας.

Ένα στην Τσακώνα, στην Ε.Ο. Τρίπολης - Καλαμάτας, από αγρότες της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής της Μεσσήνης και άλλο ένα στη διασταύρωση του Καλονέρου, στην Ε.Ο. Πύργου - Καλαμάτας και Πύργου - Πύλου, από αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Τριφυλίας.

Υπάρχει μία ακόμη, επιπλέον, πρόταση για μπλόκο σε οδικό άξονα που ενώνει την Καλαμάτα με Πυλία και Τριφυλία, όπου εξετάζεται...

Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στις δυναμικές αυτές κινητοποιήσεις και μοναδικό εμπόδιο που μπορεί, ίσως, να αποτελέσει "ανασταλτικό" παράγοντα είναι οι κακές καιρικές συνθήκες που θα δημιουργήσουν προβλήματα και δυσκολίες στις μετακινήσεις των τρακτέρ και των αγροτικών μηχανημάτων τους...

Αύριο, πάντως, αναμένεται πως η Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών θα διευρυνθεί με αγρότες και από την Μεσσήνη και άλλες περιοχές.

Και, όπως και πιο πάνω γράφουμε, "καιρού επιτρέποντος" θα στηθούν δύο τουλάχιστον μπλόκα στο Εθνικό οδικό δίκτυο...


Διαβάστε Περισσότερα...

Έκτακτη κινητοποίηση ενάντια στην αγκυροβόληση Νατοϊκού πολεμικού πλοίου στο λιμάνι της Καλαμάτας...



Η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ και το Ν.Σ. Μεσσηνίας της ΚΝΕ πραγματοποίησαν έκτακτη κινητοποίηση στις 6 το απόγευμα, στην συμβολή των οδών Φαρών και Κρήτης, στην Καλαμάτα, λόγω της αγκυροβόλησης Νατοϊκού πολεμικού πλοίου στο λιμάνι της Καλαμάτας, το οποίο σχεδιάζεται να επισκεφθούν μαθητές της πόλης τις επόμενες ημέρες.............



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΘΑΝΑΤΟ

Κυριακή χαράματα αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Καλαμάτας η γαλλική φρεγάτα FS Commandant Ducuing (F 795), η οποία είναι πλήρως ενταγμένη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Χαρακτηριστικά, η δολοφονική της δραστηριότητα είναι πλούσια και αριθμεί πολλές ασκήσεις και πολεμικές επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, συμμετοχή στον πόλεμο του Ιράκ με την ευρωνατοϊκή «ιερή συμμαχία», ενεργό συμμετοχή στην πολύχρονη και αιματοβαμμένη προσπάθεια διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας και ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς ακόμα.
Το νατοϊκό πλοίο, πάνοπλο και με όλο το προσωπικό του, βρήκε «απάνεμο λιμάνι» στην πόλη μας και ο λόγος για τον οποίο ήρθε, σύμφωνα με το λιμεναρχείο Καλαμάτας, είναι για να το επισκεφθούν σχολεία του τόπου μας τις επόμενες ημέρες.
Αυτή είναι η στρατηγική του ιμπεριαλισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία βρίσκει άξιους εκφραστές της πολιτικής της και στη χώρα μας τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και της ιμπεριαλιστικής υποταγής, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που σπέρνει αυταπάτες για το χαρακτήρα της ΕΕ και εξισώνει τους θύτες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τους λαούς που είναι τα μόνα θύματα και αυτοί που πλήττονται από τη βάρβαρη ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

Από τη μια όλος ο πλανήτης έχει γεμίσει με εστίες πολέμου στο όνομα των κερδών και των ανταγωνισμών της πλουτοκρατίας και από την άλλη οι φονιάδες των λαών και οι εκπρόσωποί τους στην Ελλάδα έχουν το θράσος να προσπαθούν να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά μας από μικρή ηλικία με τη λογική του ιμπεριαλιστικού πολέμου, να νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους τα αιματοβαμμένα πλούτη τους. Καλούν σχολεία να επισκεφθούν το νατοϊκό πλοίο, για να μάθουν πώς μπορείς να γίνεις δολοφόνος και να σκοτώνεις καλύτερα.

Το ΚΚΕ καλεί τον Καλαματιανό λαό να σηκώσει ανάστημα στους συνολικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, αποτέλεσμα των οποίων είναι και αυτή η τελευταία εξέλιξη. Κανένας μαθητής να μη μπει στο πλοίο των δολοφόνων. Η νεολαία του τόπου μας κανένα μάθημα δε χρειάζεται να πάρει από τους φονιάδες των λαών. Γαλουχείται με τους μεγαλειώδεις και ηρωικούς αγώνες του λαού μας και η ιστορία του λαϊκού και εργατικού μας κινήματος είναι πλούσια από διδάγματα για τη νέα γενιά.


Διαβάστε Περισσότερα...

ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΛΟΥΣΙΟ ΠΟΤΑΜΟ....




Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου στο φαράγγι του Λούσιου ποταμού................

Ήδη στην περιοχή έχουν σπεύσει ομάδες διάσωσης από την Τρίπολη και την Καλαμάτα.




***Τελευταία ενημέρωση
Σε τρεις βάρκες στις οποίες επέβαιναν δώδεκα άτομα, η τελευταία βάρκα αναποδογύρισε με αποτέλεσμα να βρεθούν στα ορμητικά νερά του Λούσιου ποταμού, οι τέσσερις νεαροί που επέβαιναν σε αυτή. Από τα νερά παρασύσθηκαν οι δύο από αυτούς, ενώ οι δύο άλλοικατάφεραν να βγουν σώοι από τον ποταμό και να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Από την έρευνα των ομάδων διάσωσης που έσπευσαν στην περιοχή βρέθηκε και ο τρίτος και οι έρευνες συνεχίζονται για να βρεθεί και ο τέταρτος ο οποίος αγνοείται.



με πληροφορίες από megalopolis2008.blogspot.com


Διαβάστε Περισσότερα...

"ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ", ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ...



"Παραμένουμε στον αγώνα", τόνισαν με κοινή τους ανακοίνωση οι αγρότες, που συναντήθηκαν με τον κ. Χατζηδάκη..............



Οι αγρότες ζητάνε την εξειδίκευση του πακέτου ανά καλλιέργεια και τη χορήγηση του πακέτου των 500 εκατομμυρίων στους πραγματικούς αγρότες.

Σημείωσαν, δε, ότι ο Υπουργός αναγνωρίζει τα δίκαια αιτήματά τους....


Διαβάστε Περισσότερα...

Κρίσιμο το επόμενο 24ωρο για τις αγροτικές κινητοποιήσεις



Μετά τη σημερινή πολύωρη συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με τους αγρότες θα ακολουθήσει και νέα, αύριο, με τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου...............

Το επόμενο 24ωρο, μέχρι αύριο το βράδυ κρίνεται ιδιαιτέρως κρίσιμο αφού μετά τις συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις των Οργάνων των αγροτών όπου και θα συναποφασίσουν σχετικά με τις κινητοποιήσεις τους... Αν, δηλαδή, θα συνεχίσουν ή αν θα σταματήσουν...

Πάντως, μετά τη σημερινή σύσκεψη, οι αγρότες φέρονται να είναι διχασμένοι.........


Διαβάστε Περισσότερα...

Πολύωρη συνάντηση Χατζηγάκη με τους αγρότες...




Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η πολύωρη συζήτηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χατζηγάκη με εκπροσώπους αγροτών.......

Έγινε συζήτηση για το συνολικό ποσό των 500 εκατομ. ευρώ και την εξειδίκευση, επί μέρους, των ενισχύσεων στους αγρότες και ενημερώθηκαν οι αγρότες ότι από αύριο θα αρχίσουν να εκδίδονται οι Υπουργικές αποφάσεις για να αρχίσουν να δρομολογούνται οι πληρωμές.

Ο Υπουργός έκανε δεκτή την πρόταση των αγροτών για ανοιχτό διάλογο για όλα τα θεσμικά τους αιτήματα και ενεργοποιείται σύντομα το Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής.


Σημειώνουμε πως σήμερα στη συνάντηση - σύσκεψη συμμετείχαν αγρότες από τα Τέμπη, τη Λάρισα και πολλά ακόμη μπλόκα, ενώ αύριο θα γίνει νέα συνάντηση με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου......


Διαβάστε Περισσότερα...

Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Τριφυλίας – Πυλίας.



H Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών από την Τριφυλία και Πυλία, η οποία συγκροτήθηκε την Πέμπτη 22/1/2009 ύστερα από την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα, συνεδρίασε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου και αποφάσισε.............

Το κάλεσμα σε προσυγκεντρώσεις, Σάββατο 24/1 και Κυριακή 25/1,
σε κάθε χωριό της Μεσσηνίας και την Δευτέρα συνάντηση όλων των αγροτών στο Ριζόμυλο.

Εκεί θα αποφασιστεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων.


Καλούμε όλους τους ελαιοπαραγωγούς, όλους τους αγρότες αλλά και όχι μόνο, να συμμετέχουν στις αγωνιστικές προσπάθειες που καταβάλουμε για να μην μαραζώσει ο νομός μας.

Οι εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων απειλούν το μέλλον όλων μας.


Όσον αφορά το κάλεσμα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας στον παραγωγικό κόσμο για συνάντηση στην Καλαμάτα το Σάββατο 24/1 η Συντονιστική Επιτροπή ομόφωνα ενέκρινε ότι, η ΕΑΣ Μεσσηνίας κινείται σπασμωδικά κάτω από την πίεση των εξελίξεων για να αποκτήσει ρόλο.
Τον ουσιαστικό ρόλο όμως που θα έπρεπε να έχει, τον έχει χάσει εδώ και χρόνια αφού έχει ξεκοπεί εντελώς από τον αγροτικό κόσμο και τα προβλήματα του.

Παρ' όλα αυτά η συντονιστική επιτροπή συμμετείχε στην συνάντηση.


Ψηφίστηκε να μην πάνε στη Κόρινθο.




Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών.


Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ





Στους δρόμους έχουν βγει και οι αγρότες της Μεσσηνίας ζητώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Ήδη τις προηγούμενες μέρες έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις για να οργανώσουν, προγραμματίσουν και συντονίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Μάλιστα, στήθηκαν και τα πρώτα μπλόκα...............


με συμβολικό κλείσιμο των δρόμων στην Πυλία, την Τριφυλία, αλλά και την Τσακώνα, χθες, στην Ε.Ο. Τρίπολης - Καλαμάτας και Καλαμάτας - Πύργου.

Οι συμβολικές διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν και σήμερα σε διάφορα σημεία της Μεσσηνίας ενώ αύριο το πρωί, στις 10, θα γίνει μεγάλη συγκέντρωση αγροτών με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στο Ριζόμυλο και στις 12 το μεσημέρι στο Ασπρόχωμα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα κατευθυνθούν στην Τσακώνα, όπου θα στήσουν μπλόκα στην Εθνική Οδό, ενώ την ίδια ώρα θα κλείσουν και άλλα σημεία του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου της Μεσσηνίας..........


Διαβάστε Περισσότερα...

ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ!...





Σαν ...βροχή πέφτουν τα εκατομμύρια για τους πυρόπληκτους της Ηλείας, στα λόγια όμως , αφού στην πραγματικότητα όπως αναφέρει στην επιστολή του ο σύλλογος Πυρόπληκτων Αγίας Άννας Ηλείας, τους κοροϊδεύουν αφού για ένα ανεξήγητο λόγο οι χρηματοδοτήσεις έχουν σταματήσει για τα κατεστραμμένα από τις πυρκαγιές σπίτια και ας έχουν περάσει 16 μήνες...

Διαβάστε την επιστολή του Συλλόγου Πυρόπληκτων Αγίας Άννας Νομού Ηλείας προς τον Πρόεδρο του Ειδικού Ταμείου Αλληλεγγύης..............



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ
ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ –Ν. ΗΛΕΙΑΣ
ΠΛ.ΤΗΛ. 6974000849

19.1.2009

ΠΡΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Κκ Πέτρο Μολυβιάτη

Κοινοποίηση

Κοινοβουλευτικές ομάδες
Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ , ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ.



Κύριε πρόεδρε.
Γνωστό είναι στο πανελλήνιο το δράμα των πυρόπληκτων. Δεν θέλουμε να επανέλθουμε ,όμως, σε θέματα που έχουν εξαντληθεί –τουλάχιστον ως προς την φιλολογική τους ανάλυση – γι' αυτό και θα αναφερθούμε κατευθείαν στο θέμα της παρούσης επιστολής μας .
Κύριε πρόεδρε , δεκάδες είναι οι πυρόπληκτοι εκείνοι οι οποίοι ανακατασκευάζουν τα κατεστραμμένα , από την φωτιά, σπίτια τους . Για ένα ανεξήγητο όμως τρόπο οι χρηματοδοτήσεις έχουν σταματήσει. Αν και εδώ και ένα μήνα έχουν λάβει από το Τ.ΑΠ. την αντίστοιχη βεβαίωση για την είσπραξη της τρίτης δόσης , εν τούτοις στα ταμεία των τραπεζών δεν υπάρχουν τα χρήματα .(Σας αποστέλλουμε ανάλογο έγγραφο ειδοποίησης από τις 12.12.2008). Το γεγονός αυτό , πιστεύουμε , δεν έχει να κάνει με καμία γραφειοκρατική διαδικασία ,αφού τα χρήματα των δωρεών υπάρχουν, αλλά σχετίζεται άμεσα με την πολιτική βούληση της κυβέρνησης . Μία βούληση που ήρθε σε ευθεία αντίθεση με όσα εξήγγειλε μετά τις καταστροφές. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε εντάσσεται και η δημιουργία του « Ειδικού Ταμείου Αλληλεγγύης» το οποίο έκανε «ταμείο» με τις δωρεές του κόσμου. Αν και θα έπρεπε αυτά τα χρήματα να διατεθούν ευθύς αμέσως στους πυρόπληκτους (άλλωστε με αυτή την προοπτική ο καθένας προσέφερε από το υστέρημα του ) , αυτά έγιναν κρατικά χρήματα και διατέθηκαν ακόμα και για πληρωμές που όφειλε να τις κάνει το κράτος . Έτσι φτάσαμε στο απαράδεκτο σημείο να είναι «τα χρήματα στα συρτάρια και ο κόσμος στο δρόμο».Το θέμα έχει δημιουργήσει απόγνωση σε όσους περιμένουν την τρίτη δόση αλλά και αμηχανία για όσους θέλουν να ανακατασκευάσουν στάβλους και αποθήκες κ.τ.λ .
Κύριε πρόεδρε
Ο Σύλλογος Πυρόπληκτων Αγίας Άννας δημιουργήθηκε «ως ώριμο τέκνο της ανάγκης και της οργής» όπως λέει ο ποιητής . Δηλαδή δημιουργήθηκε εξ' αιτίας της καταστροφής και έχει ως στόχο του να ξαναδημιουργηθούν οι συνθήκες και οι καταστάσεις που επικρατούσαν στο χωρίο μας πριν την φωτιά ώστε να μην έχουμε λόγο ύπαρξης . Πιστεύουμε ότι ανάλογος είναι ή πρέπει να είναι και ο προσανατολισμός του «Ταμείου» στο οποίο προεδρεύετε . Ένας προσανατολισμός , αποστολή καλύτερα, που θα ολοκληρωθεί με την αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές .
Με λύπη μας όμως βλέπουμε ότι πάνω στο «πτώμα»των πυρόπληκτων περιοχών παίζονται παιχνίδια από το σύνολο σχεδόν, των πολιτικών δυνάμεων .Την ευθύνη όμως της ανασυγκρότησης την έχει η κυβέρνηση. Δεκαπέντε μήνες μετά και ούτε ένα πόρισμα για τους νεκρούς δεν έχουμε. Οι δε αποζημιώσεις θα αργήσουν πολύ ακόμα .Τα πορίσματα του ΕΛΓΑ είναι φτιαγμένα έτσι , «πειραγμένα» , που υποχρεώνουν τους πληγέντες να κάνουν ενστάσεις .
Κύριε πρόεδρε ευελπιστώντας στις δικές σας ενέργειες παρακαλούμε την άμεση καταβολή των χρημάτων προς τους δικαιούχους .


Δ. Σ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα...

Έκκληση για Βοήθεια - Η μικρή Αργυρώ χρειάζεται επειγόντως αίμα




Ένα κοριτσάκι, που είναι μόλις 4 χρονών, πάσχει από μορφή Καρκίνου Νευροβλάστομα και είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Χρειάζεται επειγόντως αίμα ΑΒ Θετικό.

Παρακαλούμε πολύ όποιον έχει την ίδια ομάδα αίματος να βοηθήσει και να δώσει αίμα….

Τα στοιχεία είναι...........


Αργυρώ Τερεζάκη του Μανούσου και της Δέσποινας.

Νοσοκομείο "Αγλαΐα Κυριακού", Ογκολογικό τμήμα ή στο τμήμα Αιμοδοσίας.


Η Αργυρώ χρειάζεται την βοήθειά μας.


Διαβάστε Περισσότερα...

Sunday!!!!

.
.
.
.
.







Sunday
MySpace Graphics & Myspace Layouts
















.
.
.
.
.


Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (Π.Α.ΣΥ.) - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ





"Μπλόκα" σατο "μονόδρομο" της αντιαγροτικής πολιτικής


Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας μικρομεσαίων αγροτών σε όλη την Ελλάδα που κλιμακώνουν την πάλη τους κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Οι εξευτελιστικές τιμές στο ελαιόλαδο και σε όλα τα βασικά προϊόντα μας, τα απλησίαστα αγροτικά εφόδια που κάνουν πανάκριβη την καλλιέργεια, η συνεχιζόμενη υπερχρέωσή μας στις τράπεζες, μας κλείνουν το δρόμο, δεν μας επιτρέπουν να ζήσουμε όπως μας αξίζει.

Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με την πολιτική που μας διώχνει από τα χωριά και τα χωράφια μας, που υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας: με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που είναι η πηγή των αγροτικών προβλημάτων, την οποία ενέκριναν και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ.

Διαμηνύουμε, στην κυβέρνηση της ΝΔ, στα άλλα κόμματα που υπηρετούν την καταστροφική πολιτική της ΕΕ, καθώς και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές και συνεταιριστικές ηγεσίες ότι η αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά δεν πρόκειται να τσιμπήσει σε ψεύτικες και απατηλές υποσχέσεις ούτε είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε παροχές ψίχουλα.

Με τον αγώνα μας διεκδικούμε ουσιαστικές λύσεις στα άμεσα και ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ανοίγουμε το δρόμο για την εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής πολιτικής.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ..................


Μείωση του κόστους παραγωγής, με χτύπημα της κερδοσκοπίας των εμποροβιομηχάνων, επιδότηση στα αγροτικά μέσα και εφόδια, φθηνά λιπάσματα, κατάργηση του ΦΠΑ, αφορολόγητο πετρέλαιο, δραστική μείωση της τιμής στο αγροτικό ρεύμα, μείωση των επιτοκίων των τραπεζών, κατασκευή των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών και αρδευτικών έργων, επιδότηση για στάγδην άρδευση κ.ά.
Αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού εισοδήματος που υπέστη βαρύ πλήγμα λόγω της μεγάλης κατρακύλας των εμπορικών τιμών των αγροτικών προϊόντων, των δραστικών περικοπών στις επιδοτήσεις και για όλα τα προϊόντα που έχουν ήδη πουληθεί.
Ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα. (Λάδι 4 ευρώ ο άσσος)
Κατάργηση του κανονισμού που νομιμοποιεί την νοθεία του ελαιόλαδου με σπορέλαια.
Κατάργηση της απαγόρευσης της συσκευασίας και διακίνησης του ελαιόλαδου σε συσκευασίες μεγαλύτερες των 5 λίτρων.
Προστασία, με κυβερνητικά μέτρα, της εγχώριας παραγωγής από τις εισαγωγές ομοειδών προϊόντων και ενίσχυση των εξαγωγών μέσα από ισότιμες διακρατικές συμφωνίες. Απαγόρευση των εισαγωγών βρώσιμων ελιών.
Τιμαριθμική αναπροσαρμογή της ενιαίας ενίσχυσης.
Κατάργηση των νόμιμων και των παράνομων παρακρατήσεων και των χαρατσιών της ΕΑΣ και της ΠΑΣΕΓΕΣ κατά την ενεργοποίηση.
Καταβολή των επιδοτήσεων πριν την έναρξη της συγκομιδής του ελαιόλαδου.
Αποζημίωση για το 100% των ζημιών που προκάλεσε οι καιρικές συνθήκες.
Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς.
Ουσιαστική ρύθμιση των αγροτοκτηνοτροφικών χρεών και άμεσο σταμάτημα των πλειστηριασμών της ΑΤΕ και των άλλων τραπεζών. Πάγωμα των δανείων για 3, τουλάχιστον, χρόνια.
Να δοθούν δικαιώματα στους νέους αγρότες με ευνοϊκή μεταχείριση στους μικρούς και μεσαίους αγρότες.
Άμεση αποζημίωση των πυρόπληκτων αγροτών στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν από τις πυρκαγιές του 2007.
Άμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων και μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Πρόνοια, Υγεία και άμεση κατάργηση της εισφοράς για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και της συμμετοχής στα φάρμακα.


ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/1
ΣΤΙΣ 10ΠΜ ΣΤΟ ΡΙΖΟΜΥΛΟ
ΣΤΙΣ 12 ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ


Διαβάστε Περισσότερα...

"ΟΧΙ" ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΜΠΗ





Δεν θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το μεσημέρι, οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου των Αγροτών...........


σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη πριν λίγο κατά την πολύωρη συνεδρίαση του Οργάνου όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από είκοσι και πλέον μπλόκα!!!

Στη σύσκεψη στο Υπουργείο, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των αγροτών των Τεμπών, εκείνων που έχουν κλείσει τον κόμβο της Νίκαιας, στη Λάρισα, αλλά και του Προμαχώνα καθώς και αγρότες από την Δυτική Ελλάδα...........

Οι αγρότες που θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη, αναμένουν πως ο Υπουργός κ. Χατζηγάκης θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και θα συγκεκριμενοποιήσει τα μέτρα στήριξης που ήδη έχει εξαγγείλει!!!


Διαβάστε Περισσότερα...