Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (Π.Α.ΣΥ.) - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ





"Μπλόκα" σατο "μονόδρομο" της αντιαγροτικής πολιτικής


Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας μικρομεσαίων αγροτών σε όλη την Ελλάδα που κλιμακώνουν την πάλη τους κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Οι εξευτελιστικές τιμές στο ελαιόλαδο και σε όλα τα βασικά προϊόντα μας, τα απλησίαστα αγροτικά εφόδια που κάνουν πανάκριβη την καλλιέργεια, η συνεχιζόμενη υπερχρέωσή μας στις τράπεζες, μας κλείνουν το δρόμο, δεν μας επιτρέπουν να ζήσουμε όπως μας αξίζει.

Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με την πολιτική που μας διώχνει από τα χωριά και τα χωράφια μας, που υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας: με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που είναι η πηγή των αγροτικών προβλημάτων, την οποία ενέκριναν και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ.

Διαμηνύουμε, στην κυβέρνηση της ΝΔ, στα άλλα κόμματα που υπηρετούν την καταστροφική πολιτική της ΕΕ, καθώς και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές και συνεταιριστικές ηγεσίες ότι η αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά δεν πρόκειται να τσιμπήσει σε ψεύτικες και απατηλές υποσχέσεις ούτε είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε παροχές ψίχουλα.

Με τον αγώνα μας διεκδικούμε ουσιαστικές λύσεις στα άμεσα και ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ανοίγουμε το δρόμο για την εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής πολιτικής.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ..................


Μείωση του κόστους παραγωγής, με χτύπημα της κερδοσκοπίας των εμποροβιομηχάνων, επιδότηση στα αγροτικά μέσα και εφόδια, φθηνά λιπάσματα, κατάργηση του ΦΠΑ, αφορολόγητο πετρέλαιο, δραστική μείωση της τιμής στο αγροτικό ρεύμα, μείωση των επιτοκίων των τραπεζών, κατασκευή των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών και αρδευτικών έργων, επιδότηση για στάγδην άρδευση κ.ά.
Αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού εισοδήματος που υπέστη βαρύ πλήγμα λόγω της μεγάλης κατρακύλας των εμπορικών τιμών των αγροτικών προϊόντων, των δραστικών περικοπών στις επιδοτήσεις και για όλα τα προϊόντα που έχουν ήδη πουληθεί.
Ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα. (Λάδι 4 ευρώ ο άσσος)
Κατάργηση του κανονισμού που νομιμοποιεί την νοθεία του ελαιόλαδου με σπορέλαια.
Κατάργηση της απαγόρευσης της συσκευασίας και διακίνησης του ελαιόλαδου σε συσκευασίες μεγαλύτερες των 5 λίτρων.
Προστασία, με κυβερνητικά μέτρα, της εγχώριας παραγωγής από τις εισαγωγές ομοειδών προϊόντων και ενίσχυση των εξαγωγών μέσα από ισότιμες διακρατικές συμφωνίες. Απαγόρευση των εισαγωγών βρώσιμων ελιών.
Τιμαριθμική αναπροσαρμογή της ενιαίας ενίσχυσης.
Κατάργηση των νόμιμων και των παράνομων παρακρατήσεων και των χαρατσιών της ΕΑΣ και της ΠΑΣΕΓΕΣ κατά την ενεργοποίηση.
Καταβολή των επιδοτήσεων πριν την έναρξη της συγκομιδής του ελαιόλαδου.
Αποζημίωση για το 100% των ζημιών που προκάλεσε οι καιρικές συνθήκες.
Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς.
Ουσιαστική ρύθμιση των αγροτοκτηνοτροφικών χρεών και άμεσο σταμάτημα των πλειστηριασμών της ΑΤΕ και των άλλων τραπεζών. Πάγωμα των δανείων για 3, τουλάχιστον, χρόνια.
Να δοθούν δικαιώματα στους νέους αγρότες με ευνοϊκή μεταχείριση στους μικρούς και μεσαίους αγρότες.
Άμεση αποζημίωση των πυρόπληκτων αγροτών στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν από τις πυρκαγιές του 2007.
Άμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων και μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Πρόνοια, Υγεία και άμεση κατάργηση της εισφοράς για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και της συμμετοχής στα φάρμακα.


ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/1
ΣΤΙΣ 10ΠΜ ΣΤΟ ΡΙΖΟΜΥΛΟ
ΣΤΙΣ 12 ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ