Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ετήσια Γ.Σ. του Συλλόγου και κοπή της Πίττας του Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας.


Σήμερα, στις 6μμ, θα γίνει η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Πολυτέκνων στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ στην Κυπαρισσία. Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί θα γίνει γίνει επίσης και η κοπή της πίττας του Συλλόγου.

Επίσης θα...................

γίνει απονομή επαίνων σε αριστεύσαντες μαθητές από πολύτεκνες οικογένειες μέλη του συλλόγου από την περιοχή του Δήμου Τριφυλίας.

Ο Σύλλογος καλεί όλα τα μέλη να παρευρεθούν στην Γ.Σ. και να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.


Διαβάστε Περισσότερα...

Σε ρυθμούς συνεδρίου η Δημοκρατική Συμμαχία!


Σε ρυθμούς συνεδρίου κινείται η Δημοκρατική Συμμαχία, το Πολιτικό Κίνημα της Ντόρας Μπακογιάννη. Η Οργανωτική Επιτροπή του κόμματος συνεδριάζει σήμερα στις 10.00 το πρωί και στο εξής τίθενται σε πλήρη λειτουργία οι κομματικές "μηχανές".

Το Ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα...................

είναι τριήμερο και θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 27, 28 και 29 Μαίου, ημερομηνίες που, όπως επισημαίνουν με νόημα στελέχη του κόμματος,δεν είναι τυχαίο ότι συμπίπτουν με την επέτειο από την υπογραφή του πρωτοκόλου ένταξης της χώρας στην ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή πριν από 42 χρόνια, στις 28 Μαίου 1979, στο Ζάππειο.

Για την προετοιμασία του συνεδρίου η κυρία Μπακογιάννη έχει ξεκινήσει ήδη περιοδείες με πρώτο σταθμό την Κρήτη, όπου είχε εκτενείς συζητήσεις και συνεργασία με τα τοπικά στελέχη του κόμματος. Πρόθεσή της είναι να περιοδεύσει σε όλη την Επικράτεια και στο πλαίσιο αυτό επόμενος σταθμός θα είναι η Ήπειρος. Παράλληλα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα οκτώ ομάδων πρωτοβουλίας που συστάθηκαν σε ισάριθμους δήμους και τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν κι άλλες σταδιακά σε όλη την Ελλάδα. Οι ομάδες πρωτοβουλίας λειτουργούν ως τοπικές οργανώσεις, ενώ αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα και κάποιες εντός Αττικής, όπου προγραμματίζεται να ανοίξουν και τοπικά γραφεία του κόμματος.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία αριθμεί 113 μέλη, έχει οριστεί ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης,ο οποίος, μιλώντας προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνει ότι κύρια επιδίωξη της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι "ένα ανοικτό συνέδριο προς την κοινωνία" που "να δημιουργήσει μια νέα συλλογικότητα", διότι, όπως εξηγεί, "αυτή είναι η ουσία ενός κόμματος που καλείται να καλύψει ένα καινούργιο πολιτικό χώρο".

Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής κατανέμονται σε τέσσερις τομείς με αντικείμενο την προετοιμασία του καταστατικού του κινήματος, την επεξεργασία των προγραμματικών κατευθύνσεων, τη χάραξη της στρατηγικής και πολιτικής δράσης και την οργανωτική συγκρότηση και προετοιμασία.

Μεγάλο μέρος του προσυνεδριακού διαλόγου θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά και θα συμμετάσχουν προσωπικότητες και ειδικοί που δεν είναι μέλη του κόμματος. Στόχος είναι η σύνθεση απόψεων και η διεξαγωγή ενός ιδρυτικού συνεδρίου ανοικτού σε διαφορετικές ιδέες, νέα ρεύματα σκέψης και σύγχρονες τάσεις, ώστε, όπως δηλώνει η κυρία Μπακογιάννη, "να διοργανωθεί ένα συνέδριο που θα καταστήσει τη Δημοκρατική Συμμαχία μια ισχυρή και δυνατή συμμαχία ιδεών".




Διαβάστε Περισσότερα...