Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

"ΜΟΥΦΑ" ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΚΟΒΑΤΟ ΖΑΧΑΡΩΣ!!!...




Α, ρε έρμε Κολοκοτρώνη!... Θα τρίζουν τα κόκαλά του με τα τερτίπια των σύγχρονων νεοελλήνων απογόνων του...


Γιατί το γράφω αυτό;;;


Μα, για τα όσα τραγελαφικά και κωμικοτραγικά προηγήθηκαν του φετινού Ανταμώματος των Πελοποννησίων που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας αλλά, τελικά, έγινε, όπως έγινε (θα σας πω παρακάτω) στον Κακόβατο Ζαχάρως της Ηλείας!!!


Όπως, έχουμε ξαναγράψει, η αλλαγή του τόπου και του χώρου των εκδηλώσεων έγινε αιφνιδιαστικά, πέντε μόλις μέρες πριν το Αντάμωμα, μετά από μια απίσστευτη και ανεξήγητη απόφαση του Συλλόγου των Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης επειδή είχαν μια ¨διένεξη¨ με τον Δήμο Μελιγαλά που διοικητικά στα γεωγραφικά όρια του οποίου ανήκει το Ραμοβούνι και ο Σύλλογος πήγε και ¨έμπηξε¨ ταμπέλα που έγραφε ¨Βασιλικό¨ που είναι Τοπικό Διαμέρισμα άλλου, όμορου Δήμου, του Δήμου Δωρίου!...


Επειδή, λοιπόν, οι Μελιγαλαίοι, δεν κατάπιαν την πρόκληση αυτή και αντέδρασαν δυναμικά, ο Σύλλογος πήρε τη γιορτή από το Ραμοβούνι... και έφυγε για Κακόβατο μεριά!!!


Κρίμα, όμως, γιατί, χθες, στο Αντάμωμα στον Κακόβατο δεν πήγαν ούτε καν αυτοί που ήταν τιμώμενα πρόσωπα!!!


Κανένας πολιτικός της Ηλείας, πλην ενός - του Βουλευτή Γιώργου Κοντογιάννη -, κανένας Αυτοδιοικητικός - πλην του Δημάρχου Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου... Κανένας εκπρόσωπος Τοπικών Φορέων και Συλλόγων...


Ούτε ο Νομάρχης Ηλείας που ήταν τιμώμενο πρόσωπο, ούτε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός που και αυτός ήταν τιμώμενο πρόσωπο, ούτε, ούτε, ούτε...


Μετά, λοιπόν, από αυτό το "φιάσκο" μήπως θα πρέπει ο Σύλλογος των Πελοποννησίων της Θεσσαλονίκης να αναλογιστεί ενδεχόμενες ευθύνες που τον βαρύνουν;;;


Μήπως, και ο, κατά τα άλλα αξιόλογος και δραστήριος Πρόεδρος του Συλλόγου Αναστάσιος Καλαμπόκης, θα πρέπει κυρίως αυτός να αναλογιστεί ενδεχόμενες ευθύνες που τον βαρύνουν προσωπικά;;;...


Με αυτά, σε καμία περίπτωση, δεν υποτιμώ το φετινό αντάμωμα, το γλέντι και το πάρτι που ακολούθησε, αλλά, με το χέρι στην καρδιά σας λέω πως πιστεύω ότι οι πρώτοι που έχουν απογοητευθεί είναι οι ίδιοι οι διοργανωτές, άσχετα αν για διάφορους λόγους δεν πρόκειται να το παραδεχθούν...


Πάντως, τώρα που πέρασε η ¨φούρια¨, ας ηρεμήσουν τα πνεύματα, ας πέσουν οι τόνοι, ας χαλαρώσουν και ας σκεφτούν και συζητήσουν διαλογικά τί γίνεται από δω και μπρος για να μην καταντήσει το Αντάμωμα γραφική εκδήλωση ολίγων για να αλληλοχειροκροτούνται και βγάζουν μεταξύ τους λόγους και λογύδρια..




Διαβάστε Περισσότερα...

Επικίνδυνο το Red Bull;



Μία ώρα αφότου ήπιαν Red Bull, το αίμα τους δεν ήταν φυσιολογικό. Δεν ήταν φυσιολογικό και έμοιαζε με κάποιου, ο οποίος πάσχει από καρδιαγγειακή νόσο", δήλωσε στην εφημερίδα "The Australian" ο Σκοτ Ουίλαφμπι, επικεφαλής ερευνητής του Ερευνητικού Κέντρου Καρδιαγγειακών Νοσημάτων στο νοσοκομείο Royal Adelaide Hospital.
Η εκπρόσωπος της εταιρίας Red Bull στην Αυστραλία, Λίντα Ρίχτερ, δήλωσε ότι η καταγγελία θα αξιολογηθεί από την έδρα της εταιρίας στην Αυστρία.
"Η έρευνα δεν φανερώνει επίδραση που διαφέρει πολύ από εκείνη που έχει κάποιος πίνοντας ένα φλιτζάνι καφέ", δήλωσε η Ρίχτερ στο πρακτορείο Reuters. Ο Ουίλαφμπι και οι συνεργάτες του εξέτασαν το καρδιαγγειακό σύστημα 30 νεαρών ενηλίκων μια ώρα πριν και μια ώρα μετά την κατανάλωση συσκευασίας 250ml του Red Bull ποτό χωρίς ζάχαρη. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι "οι φυσιολογικοί άνθρωποι εμφανίζουν συμπτώματα που συνήθως συνδέονται με τα καρδιαγγειακά νοσήματα" μετά την κατανάλωση του ποτού, το οποίο παρασκεύασε τη δεκαετία του ’80 ο αυστριακός επιχειρηματίας, Ντίτριχ Μάτεσιτζ, με βάση ένα παρεμφερές ταϊλανδέζικο ποτό. Το Red Bull έχει απαγορευτεί στη Νορβηγία, την Ουρουγουάη και τη Δανία εξαιτίας των κινδύνων για την υγεία που αναγράφονται και στις συσκευασίες, όμως η εταιρία πούλησε τον περασμένο χρόνο 3.5 δισεκατομμύρια συσκευασίες σε 143 χώρες. Η κάθε συσκευασία περιέχει 80 mg καφείνης, περίπου ίδια ποσότητα με ένα φλιτζάνι καφέ. Η εταιρία, η οποία προωθεί το προϊόν της με το σλόγκαν "Το Red Bull σας δίνει φτερά", χρηματοδοτεί τους αγώνες ταχύτητας Φόρμουλα-1 και διοργανώσεις extreme sports ανά τον κόσμο. Προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην πίνουν πάνω από δύο τέτοια ποτά την ημέρα. Ο Ουίλαφμπι λέει ότι το Red Bull μπορεί να αποβεί μοιραίο σε συνδυασμό με το στρες ή την υπέρταση, παρεμποδίζοντας τη σωστή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και ενδεχομένως αυξάνοντας τον κίνδυνο για θρομβώσεις.






Διαβάστε Περισσότερα...

Ενεργειακή συμφωνία Τσάβες-Λούγο!



Συμφωνία σύμφωνα με την οποία η Βενεζουέλα θα προμηθεύει στην Παραγουάη "ως την τελευταία σταγόνα το πετρέλαιο που χρειάζεται για την ανάπτυξη του λαού, της βιομηχανίας και της γεωργίας της", υπέγραψαν οι πρόεδροι των δύο χωρών, Ούγκο Τσάβες και Φερνάντο Λούγο.

Η Βενεζουέλα, όπως ορίζει η συμφωνία που συνήψαν οι δύο ηγέτες, θα αυξήσει σε 25.000 βαρέλια την ημέρα, από 18.600 σήμερα, την ποσότητα του μαύρου χρυσού που παρέχει στη χώρα.Πάντως, Τσάβες και Λούγο δεν αποκάλυψαν ποια θα είναι η τιμή του πετρελαίου που θα παρέχει το Καράκας στην Ασουνσιόν, βάσει της συμφωνίας.

Ο Τσάβες έχει βοηθήσει τους συμμάχους του σε Ισημερινό και Βολιβία με επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, διέθεσε φθηνό πετρέλαιο στην Καραϊβική, λιπάσματα στη Νικαράγουα κι αγόρασε κρατικά ομόλογα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Αργεντινή, βοηθώντας την να βγει από την οικονομική κρίση που την είχε παραλύσει.





Διαβάστε Περισσότερα...

Ελπιδοφόρο εμβόλιο κατά του καρκίνου!


Ελπιδοφόρα είναι τα νέα για την ίαση του καρκίνου των λεμφαδένων.

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο ερευνητής - κλινικός γιατρός Άγγελος Στεργίου, που είναι επικεφαλής αμερικανικής ερευνητικής ομάδας, το νέο εμβόλιο παράγεται από βιοψία του όγκου του ασθενή, δίνοντας ουσιαστικά στο ανοσοποιητικό του σύστημα μια "εικόνα" για το πώς φαίνονται τα καρκινικά κύτταρα.
Σύμφωνα με τον κ. Στεργίου, τα αποτελέσματα των ερευνών σε 234 ασθενείς από 17 πανεπιστημιακά νοσοκομεία των ΗΠΑ ήταν εντυπωσιακά.
Η θεραπεία, η οποία δημιουργείται ξεχωριστά για τον κάθε ασθενή, καθώς τα καρκινικά κύτταρα έχουν διαφορετική δομή σε κάθε άτομο, διαρκεί 5 έως 6 μήνες, και ανοίγει το δρόμο και για τη θεραπεία και άλλων μορφών καρκίνου.

Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί αίτηση για έγκριση και κυκλοφορία του εμβολίου.





Διαβάστε Περισσότερα...

Βομβάρδισαν θέσεις του PKK...



Θέσεις στο Βόρειο Ιράκ, που θεωρούνται ότι χρησιμοποιούνται ως κρησφύγετα από τους αντάρτες της κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ, βομβάρδισε η τουρκική αεροπορία.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του τουρκικού στρατού, μία μεγάλη ομάδα του ΡΚΚ προετοίμαζε επιθέσεις από σπήλαιο στην περιοχή Αβασίν του βορείου Ιράκ, κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε επίσης, πως ο στόχος επλήγη επιτυχώς, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξαν ή όχι απώλειες.

Τον προηγούμενο Φεβρουάριο, ο τουρκικός στρατός είχε ισχυρισθεί πως είχε σκοτώσει 240 αντάρτες του ΡΚΚ σε μία πολυήμερη, εκτεταμένη, εκκαθαριστική επιχείρησή του εντός του εδάφους του βορείου Ιράκ.

Κατά την επιχείρηση αυτή είχαν χάσει τη ζωή τους 27 Τούρκοι οπλίτες.






Διαβάστε Περισσότερα...

Χάλκινο μετάλιο για τη Δεβετζή στο τριπλούν!



Η Χρυσοπηγή Δεβετζή κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν με επίδοση 15.23, που πέτυχε στη δεύτερη προσπάθεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Η πρωταθλήτριά μας, πέρασε στην ιστορία του ελληνικού στίβου, ως η πρώτη αθλήτρια που καταφέρνει να ανέβει στο βάθρο για δεύτερη συνεχόμενη φορά, αφού το 2004 στην Αθήνα ήταν δεύτερη.

Το πρώτο άλμα της Δεβετζή ήταν στα 14.96 και το δευτέρο 15.23.

Το κακό για τη Δεβετζή ήταν ότι έχασε όλες τις υπόλοιπες τέσσερις προσπάθειες, αφού κρίθηκαν άκυρες.

Οπως στην Αθήνα το 2004, η Φρανσουά Μπανγκό-Ετονέ από το Καμερούν κατέkτησε το χρυσό με 15.39, ενώ το ασημένιο πήρε η Ρωσίδα Τατιάνα Λεμπέντεβα με 15.32.





Διαβάστε Περισσότερα...

Κυπριακό: Στις 11 Σεπτεμβρίου οι "ουσιαστικές" συνομιλίες...



Ο Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι η πρώτη συνάντηση που θα έχει στις 3 Σεπτεμβρίου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για το Κυπριακό θα είναι περισσότερο "διαδικαστική", ενώ η πρώτη "παραγωγική" τους συνάντηση θα είναι η επόμενη, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Χριστόφιας μιλώντας κατά την επιστροφή του από το Πεκίνο, ανέφερε ότι προετοιμάζεται εντατικά για τις συνομιλίες. Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Κινέζο ομόλογό του στο Πεκίνο, δήλωσε ότι "αυτή η μεγάλη χώρα θεωρεί την Κύπρο ως τον καλύτερο φίλο της στην Ευρώπη".
Στις επικείμενες συνομιλίες για λύση του Κυπριακού αναφέρθηκε κι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, λέγοντας ότι οι συνομιλίες θα αποτελέσουν δοκιμασία αντοχής, τόσο για την ελληνοκυπριακή όσο και για την τουρκοκυπριακή πλευρά.
Σχολιάζοντας δημοσιεύματα ότι οι συνομιλίες θα είναι "τεστ αντοχής" για το Μεχμέτ Αλί Ταλάτ έναντι της Αγκυρας, ο κ. Κυπριανού είπε ότι δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, που θα προέρχονται από το κατεστημένο της Τουρκίας και την αντιπολίτευση στα κατεχόμενα. Οι διαπραγματεύσεις, είπε, δεν θα είναι εύκολες, με την έννοια ότι "ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά με αγκάθια, πάνω στον οποίο οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα χρειασθεί να βαδίσουν με πολλή υπομονή και αντοχή και με προσήλωση στον τελικό στόχο που είναι η λύση του Κυπριακού".
Γι’ αυτό, είπε ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, "δεν πρέπει με την πρώτη δυσκολία να υπαναχωρούμε ή να κάμουμε άλλες σκέψεις".





Διαβάστε Περισσότερα...

"Θετικό" σε M3 (!!!) το πρώτο δείγμα της Φανής Χαλκιά!...



Θετικό στην ουσία μεθυλτριενολόνη (Μ3) βρέθηκε το πρώτο δείγμα της Φανής Χαλκιά μετά από τον έλεγχο που είχε κάνει η WADA στο Φουκούι της Ιαπωνίας, όπου προετοιμαζόταν η εθνική ομάδα στίβου πριν τη μετάβασή της στο Πεκίνο.


Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Αθήνας παράθεσε - λίγες ώρες μετά τη διαρροή της είδησης καθώς από την ΕΟΕ δεν ανακοινώθηκε επισήμως το όνομά της - συνέντευξη Τύπου, υποστηρίζοντας την αθωότητά της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ελληνικός αθλητισμός έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ισχυρών.


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά, στο πρώτο δείγμα ανιχνεύθηκε η ουσία μεθυλτριενολόνη (Μ3) ενώ ο έλεγχος διενεργήθηκε από τη WADA.


Ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου της Φανής Χαλκιά:


«Πριν από λίγες ώρες με κάλεσε ο κ. Κούβελος στο γραφείο του στο αρχηγείο της Ολυμπιακής αποστολής και με ενημέρωσε ότι βρέθηκε θετικό δικό μου δείγμα από τον έλεγχο που έγινε στο Φουκούι.
» Αρχικά σοκαρίστηκα, νόμιζα ότι επρόκειτο για χιούμορ. Είμαι πολύ σοκαρισμένη.
» Ο τελευταίος έλεγχος από τον οποία πέρασα στην Ελλάδα ήταν την 1η Αυγούστου, καθώς του είχα ενημερώσει ότι στις 2 Αυγούστου θα έφευγα για προετοιμασία. Ήταν αιφνίδιος έλεγχος αλλά τον περίμενα γιατί πάντα όποτε πήγαινα για προετοιμασία έρχονταν και με ήλεγχαν.
» Δεν μπορώ να δεχθώ ότι υπάρχουν τόσο πονηρά μυαλά στον κόσμο. Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν να δώσω στον ΕΟΦ όλα τα σκευάσματα που έχω πάρει τους τελευταίους μήνες.
» Έχω ενημερώσει τη WADA και έχω προσφερθεί να είμαι στους υποψήφιους για το πειραματικό αντιντόπινγκ κοντρόλ πρόγραμμα και είμαι στη διάθεσή τους 365 ημέρες το χρόνο.
» Πως είναι δυνατόν πριν τη διοργάνωση, τη συμμετοχή μου στην οποία ονειρευόμουν όλη τη χρονιά να κάνω τέτοιο λάθος; Ειδικά επειδή εφέτος είναι Ολυμπιακή χρονιά και ασπιρίνη να πάρω, κοιτάζω το κουτί για να βεβαιωθώ.
» Ειδικά τελευταία έπαιρνα μόνο πολυβιταμίνες.
» Στο χαρτί που μου έδειξε ο κ. Κούβελος, γράφει ότι πέρασα έλεγχο στις 12 Αυγούστου. Κάτι που δεν είναι σωστό γιατί είχα περάσει από τον έλεγχο δύο ημέρες νωρίτερα. Αλλά αυτό μπορεί να μη σημαίνει τίποτα.
» Με θλίβει, είναι συκοφαντικό εις βάρος μου, είμαι σοκαρισμένη και έκπληκτη.
» Περιμένω πλέον την εξέταση του δευτέρου δείγματος, η οποία θα γίνει στις 11πμ (σ.σ.: ώρα Κίνας)
» Μακάρι οι συναθλητές μου να κρατούν καλά, να έχουν επιτυχίες και εσείς (σ.σ.: οι δημοσιογράφοι) να τους στηρίξετε. Αφήστε εμένα αλλά να είστε κοντά στους υπόλοιπους.
» Μπορεί να είμαι σε δύσκολη στιγμή αλλά το πιστεύω, και θα το λέω μέχρι να πεθάνω, έχουμε καθαρό αθλητισμό.
» Εάν δεν υπήρχαν αθλητές σαν εμένα που περνάω από το 2004 τόσους ελέγχους, δεν θα το έλεγα.
» Όταν όλοι οι Έλληνες αθλητές περνάμε όσους ελέγχους όσοι τρεις ξένοι αθλητές, κάτι υπάρχει
» Αυτό δεν είναι εθνικιστό. Δεν είμαι άνθρωπος καχύποπτος. Με τα δεδομένα μιλάω...
» Λυπάμαι για την αναστάτωση που σας προκάλεσα και ζητάω συγνώμη για το ακατάλληλο της ώρας (σ.σ.: η συνέντευξη Τύπου παρετέθη στις 4 τα ξημερώματα ώρα Κίνας) αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια οδύσσεια.
» Δεν μου ζήτησαν να φύγω από το Ολυμπιακό Χωριό αλλά έφυγα από μόνη μου για να μην αναστατωθούν οι συναθλητές μου.
» Το διαφορετικό στην περίπτωση μου είναι ότι δεν έχουν περάσει περισσότερες από τρεις ημέρες που μην έχω περάσει από κοντρόλ. Πολλές ημέρες περνούσα και από διπλούς ελέγχους. Αυτή είναι η αλήθεια για αυτό έχω σοκαριστεί.
» Πέρυσι ήμουν στο Φουκούι και πάλι από προετοιμασία και είχα περάσει από τρεις ελέγχους.
» Στόχος μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ήταν να μπω στον τελικό. Και σίγουρα θα το έκανα αλλιώς δεν θα ερχόμουν εδώ. Είχα ξεπεράσει τα προβλήματά μου και πίστευα ότι θα πετύχαινα το στόχο μου. Δυστυχώς μάλλον δεν θα μπορέσω...
» Οι μεγάλοι αγώνες είναι σαν ένα μεγάλο μαγαζί. Αυτοί έχουν το καρπούζι, έχουν και το μαχαίρι. Για αυτό οι αθλητές δυσκολεύονται να αποδείξουν κάτι. Το χαρτί με τους κωδικούς των δειγμάτων μας, το έχει μόνο η WADA και όχι εμείς. Δεν ξέρω εάν αυτό σημαίνει κάτι...
» Ήδη λαμβάνω πολλά μηνύματα, δώρα, γράμματα με μηνύματα υποστήριξης. Ο κόσμος έχει λατρεία στον αθλητισμό. Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά. Δυστυχώς αρκετές φορές τους στενοχωρούμε. Ο λόγος για τον οποίο λυπάμαι είναι ο κόσμος που μπορεί να έχω στενοχωρήσει. Δεν θα ήθελα να είμαι σε αυτή τη θέση αλλά είναι κάτι που δεν μπορώ πλέον να το αλλάξω.
» Το να κάνεις χρήση και να πάρεις ντόπα πριν πας σε αγώνα, όπου σίγουρα θα σε περάσουν από κοντρόλ, τότε καλύτερα να σταματήσεις τον αθλητισμό».
Στη Φανή Χαλκιά επισημάνθηκε ότι πριν λίγες εβδομάδες είχε βρεθεί θετικός σε απαγορευμένες ουσίες ο Δημήτρης Ρέγας, με τον οποίο έχει τον ίδιο προπονητή.
«Είχα πάθει σοκ με την περίπτωση του Ρέγα, γιατί κάναμε τα ίδια πράγματα. Ψάχνουμε να δούμε τι είναι αυτό που συμβαίνει, αλλά δεν ξέρουμε τι είναι» ήταν η απάντησή της.


Στη σχετική ανακοίνωσή της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει, κατόπιν ενημέρωσης από τη ΔΟΕ, ότι βρέθηκε θετικό το πρώτο δείγμα, μέλους της Ολυμπιακής μας Ομάδας, σε έλεγχο ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε από την WADA στην Ιαπωνία, πριν την είσοδό του στο Ολυμπιακό Χωριό. Μέχρι την εξέταση και του δεύτερου δείγματος, που έχει ήδη ζητηθεί, το μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας βρίσκεται σε διαθεσιμότητα και εκτός Ολυμπιακού Χωριού».






Διαβάστε Περισσότερα...

Δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα!



Τα δύο πρώτα μετάλλια για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου είναι πλέον γεγονός, έστω και με μια μικρή καθυστέρηση.


Το πρώτο μετάλλιο ήρθε το πρωί της Κυριακής με τις Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη στην κατηγορία Yngling στην ιστιοπλοΐα να τερματίζουν τρίτες και να κατακτούν το χάλκινο μετάλλιο.


Λίγο αργότερα, η κωπηλασία, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αθήνας μας έβγαλε ασπροπρόσωπους, χαρίζοντας στην Ελλάδα ένα ακόμα μετάλλιο.

Οι έλληνες πρωταθλητές Δημήτρης Μούγιος και Βασίλης Πολύμερος, κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας, μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση, σημειώνοντας χρόνο 6:11.72.

Πρώτοι τερμάτισαν οι Βρετανοί Περτσέιζ και Χάντερ με χρόνο 6:10.99, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Δανοί Ράσμιουσεν και Χάνσεν με επίδοση 6:12.45.

Αυτό ήταν το δεύτερο ολυμπιακό μετάλλιο για τον Βασίλη Πολύμερο, μετά από αυτό που είχε κατακτήσει το 2004 στην Αθήνα με παρτενέρ τον Νίκο Σκιαθίτη.Στις γυναίκες στον τελικό της ίδιας κατηγορίας, το πλήρωμα με τις Μπισκιτζή και Τσιάβου τερμάτισε στην 6η θέση.

Την ίδια ώρα, ελπίδες για μετάλλιο έχουν και οι Πασχαλίδης/Τριγκώνης που προς το παρόν βρίσκονται στην 4η θέση της κατηγορίας Tornado. Εν τω μεταξύ, την τελευταία θέση στο Ολυμπιακό τουρνουά πόλο κατέλαβε τελικά η εθνική μας ομάδα των γυναικών που έχασε και από τη Ρωσία με 12-6.Το απόγευμα, στις 4.30 η Πηγή Δεβετζή θα αγωνιστεί στον τελικό του τριπλούν, και στις 5 ο Περικλής Ιακωβάκης στον τελικό των 400 μέτρων με εμπόδια.


Υπενθυμίζεται ότι εκτός Ολυμπιακών Αγώνων είναι πλέον η Φανή Χαλκιά, καθώς βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία.


Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των ελλήνων αθλητών για την Κυριακή.






Διαβάστε Περισσότερα...

Sunday!...


Διαβάστε Περισσότερα...