Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Και τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης στην περιοχή της Κυπαρισσίας. Έρχονται και άλλα;;;


Και τρίτο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης επιβεβαιώθηκε στην περιοχή της Κυπαρισσίας.
Πρόκειται για φιλικό πρόσωπο.........

των άλλων δύο παιδιών που ήδη νοσηλεύονται κατ' οίκον.

Μετά την επιβεβαίωση του νέου κρούσματος, ο νεαρός, που δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα βρίσκεται στο σπίτι του για κατ' οίκον νοσηλεία σύμφωνα με τις υποδείξεις των γιατρών.


Αξίζει να σημειωθεί πως δε συντρέχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας.

Ωστόσο, υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο και άλλα νεαρά άτομα του φιλικού περιβάλλοντος των νεαρών που ήδη έχουν επιβεβαιωθεί τα κρούσματα, να έχουν προσβληθεί από τον ιό.
Γι' αυτό το λόγο, φίλοι και γνωστοί τους που είχαν έρθει σε επαφή τις τελευταίες μέρες, επισκέπτονται το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας για εξετάσεις.


Διαβάστε Περισσότερα...

48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και πήρε ο φερόμενος ως δράστης εμπρησμού στη Μεταξάδα.


Πριν μισή ώρα περίπου εξήλθε του Δικαστικού Μεγάρου Κυπαρισσίας ο φερόμενος ως δράστης εμπρηστού στη Μεταξάδα.
Νωρίτερα ο 42χρονος κάτοικος Μεταξάδας παρουσιάστηκε ενώπιον της Εισαγγελέως Κυπαρισσίας η οποία του απήγγειλε την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση σε δασική έκταση.
Ακολούθως οδηγήθηκε στο γραφείο της Ανακρίτριας όπου..........

ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί.

Η απολογία του θα δοθεί το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Κυπαρισσίας όπου και κρατείται.


Διαβάστε Περισσότερα...

Δύο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού της νέας γρίπης στην Κυπαρισσία.


Δεν προλάβαμε να κάνουμε την ανάρτηση για τα ύποπτα κρούσματα της νέας γρίπης στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και σύμφωνα με απόλυτα έγκυρη πηγή, επιβεβαιώθηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα του ιού της νέας γρίπης στην Κυπαρισσία...........

Πρόκειται για δύο από τα νεαρά άτομα που είχαν επισκεφθεί το Νοσοκομείο για εξετάσεις αφού εμφάνιζαν συμπτώματα γρίπης.
Τα δείγματα που ελήφθησαν, εστάλησαν στο Ινστιτούτο "Παστέρ" και χθες αργά το απόγευμα, όπως πληροφορηθήκαμε, ενημερώθηκαν ότι ήταν θετικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο παιδιά βρίσκονταν από τις προηγούμενες μέρες στο σπίτι τους όπου και θα παραμείνουν για κατ' οίκον νοσηλεία σύμφωνα με τις υποδείξεις των γιατρών.
Χθες το απόγευμα στο Νοσοκομείο μετέβησαν και δύο ακόμα παιδιά του φιλικού τους περιβάλλοντος τα οποία ζήτησαν να εξεταστούν με την υποψία ενδεχόμενης προσβολής τους από τον ιό της νέας γρίπης, επειδή οι φίλοι τους είχαν βρεθεί, όπως γράφουμε και πιο πάνω, θετικοί.
Ελήφθησαν δείγματα και από αυτά και εστάλησαν στο Ινστιτούτο "Παστέρ".
Για την κοπέλα που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, ακόμη δεν υπάρχουν αποτελέσματα, κρίνεται όμως σκόπιμο, όπως μάθαμε, να μεταφερθεί σε άλλο, μεγαλύτερο Νοσοκομείο...


Διαβάστε Περισσότερα...

Ύποπτα κρούσματα της νέα γρίπης στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας - Αναμομή για τα αποτελέσματα.


Άτομα νεαρής ηλικίας, που εμφάνισαν συμπτώματα γρίπης, επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό της νέα γρίπης.............


Όπως γράφει η εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ", "μία κοπέλα, μάλιστα, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν φαίνεται να συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, αφού τα άτομα από τα οποία ελήφθησαν δείγματα κι εστάλησαν στο Ινστιτούτο "Παστέρ", δεν φαίνεται να έχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα.".


Διαβάστε Περισσότερα...

Ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακρίτριας θα βρεθεί σήμερα ο συλληφθείς που κατηγορείται για εμπρησμό στη Μεταξάδα.


Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ο συλληφθείς που κατηγορείται για εμπρησμό στη Μεταξάδα Μεσσηνίας...
Ο 42χρονος κάτοικος της Μεταξάδας.............


αυτή την ώρα κρατείται στο Α.Τ. Κυπαρισσίας και αργότερα θα μεταφερθεί στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, όπου μετά της εις βάρος του σχηματισθείσας δικογραφίας θα βρεθεί ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακρίτριας.
Σημειώνουμε πως τον συλληφθέντα κατηγορούν για εμπρησμό από πρόθεση κάτοικοι του χωριού της Μεταξάδας οι οποίοι δηλώνουν αυτόπτες μάρτυρες.
Ο ίδιος μέχρι χθες φερόταν να αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και να ισχυρίζεται πως θα υποβάλλει μήνυση στους συμπατριώτες τους...
Αναμονή, λοιπόν...
Σήμερα, ωστόσο, αναμένεται να πέσει φως στην υπόθεση, για την οποία πρέπει να σημειώσουμε ότι η πύρινη λαίλαπα στη Μεταξάδα και την γύρω περιοχή είχε σαν αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη περίπου 2500 στρέμματα γης...





Διαβάστε Περισσότερα...

Υπερδιπλασιάστηκε η κατανάλωση και οι εξαγωγές ελαιολάδου στην Γερμανία


Υπερδιπλασίασαν, κατά την τελευταία δεκαετία, οι Γερμανοί πολίτες τις ποσότητες ελαιόλαδου που καταναλώνουν, προς όφελος της ελληνικής παραγωγής και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο οι οποίες αύξησαν αντίστοιχα τις εξαγωγές παρθένου ελαιολάδου προς την Γερμανία.


Σύμφωνα με έγγραφο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ, οι εισαγωγές ελαιόλαδου της Γερμανίας, κατά τη δεκαετία 1998-2008, αυξήθηκαν από...........



τους 24 χιλ. τόνους (1998) σε 51,5 χιλ. τόνους (2008).

Μεγαλύτερη ήταν η αύξηση των γερμανικών εισαγωγών παρθένου ελαιόλαδου. Ενώ το 1998 οι εισαγωγές παρθένου ελαιόλαδου αποτελούσαν ποσοστό 65% επί του συνόλου εισαγωγών λαδιού, το 2008 το ποσοστό αυτό είχε φτάσει το 95%.

Έτσι, στο διάστημα 1998-2008, η ποσότητα εισαγωγών παρθένου ελαιόλαδου στη Γερμανία υπερδιπλασιάστηκε (αύξηση κατά 216%), φτάνοντας το 2008 τους 48,9 χιλ. τόνους.


Οι εισαγωγές από Ελλάδα

Από την ανοδική πορεία των εισαγωγών ελαιόλαδου η χώρα μας έχει ωφεληθεί, καθώς η ποσότητα των εισαγωγών από τη χώρα μας σχεδόν εξαπλασιάστηκε, ενώ το μερίδιο της επί του συνόλου των γερμανικών εισαγωγών ελαιόλαδου έφτασε από το 2,2% το 2002 στο 10,4% το 2008.

Το 95% των εισαγωγών από την Ελλάδα αφορά παρθένο ελαιόλαδο. Παράλληλα, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση μεταξύ των χωρών προέλευσης των εισαγωγών παρθένου ελαιόλαδου της Γερμανίας, με πρώτη την Ιταλία και τρίτη την Ισπανία.


Το 2008 οι εισαγωγές από την Ελλάδα το 10,4% και 12,9% αντιστοίχως, και από την Ισπανία το 8,3% της ποσότητας και το 6,8% της αξίας.


Σε καλό δρόμο και οι ελιές


Σε συνεχή ανοδική τροχιά κινούνται τα τελευταία χρόνια οι εισαγωγές ελιών στη Γερμανική αγορά, ενώ άγγιξαν το 2008 τους 50 χιλ. τόνους, έχοντας σχεδόν διπλασιαστεί στο διάστημα της εξαετίας 2002-2008. Συγκεκριμένα, η αξία των εισαγωγών ελιών το 2008 ανήλθε σε 79,870 εκ. ευρώ.


Αύξηση έχουν σημειώσει και οι εξαγωγές ελιών από τη χώρα μας, οι οποίες με βάση τα στοιχεία της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας έφτασαν το 2008 τους 10,7 χιλ. τόνους. Παράλληλα, η αξία των εισαγωγών αυτών στη Γερμανία από την Ελλάδα ανήλθε σε 21,172 εκ. ευρώ.


Κυριότερη προμηθεύτρια χώρα ελιών της Γερμανίας είναι η Ισπανία, ακολουθούμενη από την Ελλάδα, την Τουρκία και το Μαρόκο.


paseges.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

Ξεκινούν από 1ης Αυγούστου οι αιτήσεις για δικαιώματα φύτευσης αμπελιού από το εθνικό αποθεματικό


Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για την απόκτηση δικαιωμάτων φύτευσης αμπέλου από το εθνικό αποθεματικό μπορούν να καταθέσουν αίτηση - υπεύθυνη δήλωση συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από την 1η Αυγούστου. Οι αιτήσεις κατατίθενται στις..........

κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των οικείων νομαρχιών και το προθεσμία λήγει την 15η Δεκεμβρίου 2009.

Η σειρά προτεραιότητας/επιλεξιμότητας των αιτήσεων διενεργείται ως εξής:

Απόλυτη προτεραιότητα δίδεται στους παραγωγούς των μικρών νήσων του Αιγαίου και Ιονίου που εγκρίνονται όλες οι κατατιθέμενες αιτήσεις που υπερβαίνουν τα πέντε στρέμματα δίχως περιορισμό στρεμμάτων.
Προτεραιότητα για την υπόλοιπη Ελλάδα δίδεται σε νέους αγρότες κριτήριο μόνο εφόσον μετέχουν σε πρόγραμμα νέων αγροτών και οι αιτήσεις τους υπερβαίνουν τα πέντε στρέμματα στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές και τα δέκα στρέμματα στις πεδινές περιοχές.
Για τις υπόλοιπες αιτήσεις των ενδιαφερομένων αμπελουργών εφαρμόζονται τα κριτήρια του άρθρου 12 της με αριθμ. 286839/02-04-2009 ΚΥΑ (Β΄ 655), εφόσον αποδεδειγμένα είναι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων πέντε στρεμμάτων στις ορεινές και μειονεκτικές και δέκα στρέμματα στις πεδινές περιοχές και τηρούν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τον Καν.1282/01 όπως προκύπτει από τις κατατιθέμενες δηλώσεις συγκομιδής των δύο τελευταίων ετών και παραδίδουν μέρος ή όλη την παραγωγή τους σε νόμιμα λειτουργούντα οινοποιεία της χώρας.
Απαραίτητα δικαιολογητικά

Την αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να συνοδεύουν τα εξής δικαιολογητικά:

1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
2. Ε1-Ε9
3. Εκκαθαριστικό εφορίας
4. Συμβόλαια ή μισθωτήρια 20ετούς διάρκειας


paseges.gr



Διαβάστε Περισσότερα...

Σε πτώση ο υδράργυρος...


Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα επιστρέφει από σήμερα ο υδράργυρος. Από σήμερα έως και την Τετάρτη αναμένεται να επικρατήσει ενισχυμένο μελτέμι και η θερμοκρασία έως το τέλος της εβδομάδας δεν προβλέπεται να ξεπεράσει.............


τους 33-36 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 29-32 στις νησιωτικές περιοχές.

Από χθες η θερμοκρασία υποχώρησε σημαντικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς επικράτησαν βόρειοι άνεμοι πρώτα στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και μετά και στο Αιγαίο.

Χθες, οι πιο υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στα ανατολικά τμήματα της Στερεάς και της Πελοποννήσου, με μέγιστες τιμές 38-41 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 35-37 βαθμούς.





Διαβάστε Περισσότερα...

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας - Υψηλός κίνδυνος για τη Μεσσηνία...


Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται για σήμερα Δευτέρα 27/7/09 πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις περιοχές:.............

Νομαρχίες Αθηνών , Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδος, Λακωνίας, Λέσβου, Χίου, Σάμου, καθώς και Περιφέρεια Κρήτης.


***Για τη Μεσσηνία και πολλές άλλες περιοχές της χώρας σήμερα ο κίνδυνος χαρακτηρίζεται υψηλός.


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Παράλληλα η ΓΓΠΠ εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν υπόψη τους τις υψηλές θερμοκρασίες καθώς και τα απαραίτητα ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ*, ακολουθώντας τις οδηγίες των κρατικών και τοπικών αρχών.

· Σημείωση

1. Μέτρα Αυτοπροστασίας διατίθενται στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΠ (www.civilprotection.gr) και επιπλέον διανέμονται στις Νομαρχίες και Περιφέρειες ανά την Επικράτεια.

2. Αναλυτικές Συστάσεις και Μέτρα Αυτοπροστασίας που αφορούν την υγεία, παρέχονται από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Εφιστάται όλως ιδιαιτέρως η προσοχή των πολιτών στην αυστηρή τήρηση της απόφασης των οικείων Νομαρχιακών αρχών για την απαγόρευση της κυκλοφορίας ,σε δάση και ευαίσθητες περιοχές .

Ειδικότερα, οι εκδρομείς παρακαλούνται:

· να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

· να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.

· να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν.

· Τέλος υπενθυμίζεται ο Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός ΄Εκτακτης Ανάγκης 112, που μπορείτε να καλείτε σε ανάλογες καταστάσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.








Διαβάστε Περισσότερα...

Ελληνική η κούπα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος! - Σπουδαία επιτυχία της Εθνικής Ομάδας Νέων Ανδρών.


Η Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών μπάσκετ σάρωσε τη Γαλλία στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με 90-85 και δίκαια σήκωσε την κούπα της Πρωταθλήτριας στη διοργάνωση που διεξήχθη στη Ρόδο...............

Τα δεκάλπετα: 22-16, 45-39, 64-61, 90-85

Πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχτηκε ο Κώστας Παπανικολάου

Ελλάδα (Μίσσας): Μάντζαρης 2, Μούρτος, Τσακαλέρης, Παππάς 10 (5 α), Γιαννόπουλος 14, Σακελλαρίου, Παπανικολάου 15 (ρ, 4 α, 2κ), Σλούκας 14 (7 α), Γιάνκοβιτς 10, Μπόγρης 14, Κασελάκης 11, Σαρικόπουλος

Γαλλία (Τουπάν): Ονά-Εμπό 3, Ερτέλ 9, Ντιό 21 (7ρ, 6 α), Σαμπ 2, Ραποσό 4, Τζάκσον 32 (8ρ), Καμαρά 2, Σεραφίν 10, Ντα Σιλβέιρα 2




Διαβάστε Περισσότερα...

Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα!!!!!!!!!!

zwani.com myspace graphic comments
Myspace Good Morning Comments & Graphics


zwani.com myspace graphic comments
Week Graphic Comments



Καλημέρα σας!!!!!!!!
Καλή Εβδομάδα!!!!!!!!!

Μετά από ένα "καυτό" Σαββατοκύριακο, μια καινούργια εβδομάδα ξεκινά...

Καλά να περάσετε, καλά να περάσουμε, όπου και όπως είμαστε!!!!

Εμείς, εδώ, στο δικό μας μετερίζι...






Διαβάστε Περισσότερα...