Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

In the jungle!!!...


Διαβάστε Περισσότερα...

Οι Έλληνες Φίλοι....


Οι Κινέζοι λένε πως πραγματική φιλία υπάρχει κάθε χίλια χρόνια.


Ενας πολύ καλός μας φίλος, απόδημος, μας έστειλε ηλεκτρονικά τι λέγεται στις Βρυξέλλες για τους Ελληνες φίλους και επειδή μας άρεσε πολύ, θέλαμε σήμερα να το μοιραστούμε μαζί σας:


Οι φίλοι: Θα σου πούνε «γεια»

Οι Ελληνες φίλοι: Θα σου κάνουν μια μεγάλη αγκαλιά και ένα δυνατό φιλί.


Οι φίλοι: Αποκαλούν τους γονείς σου «κύριε» και «κυρία».

Οι Ελληνες φίλοι: Αποκαλούν τους γονείς σου «θείε» και «θεία»!


Οι φίλοι: Δεν σ' έχουν δει ποτέ να κλαις.

Οι Ελληνες φίλοι: Κλαίνε μαζί σου.


Οι φίλοι: Τρώνε στο τραπέζι σου και φεύγουν

Οι Ελληνες φίλοι: Ξοδεύουν ώρες τρώγοντας, μιλώντας, γελώντας καιαπλά κάνοντας παρέα.


Οι φίλοι: Δανείζονται δικά σου πράγματα για λίγες μέρες και σου τα επιστρέφουν.

Οι Ελληνες φίλοι: Κρατούν τα δανεικά πράγματα μέχρι να ξεχάσεις ότι είναι δικά σου!


Οι φίλοι: Γνωρίζουν αρκετά πράγματα για σένα.

Οι Ελληνες φίλοι: Μπορούν να γράψουν βιβλίο για σένα με πολλές λεπτομέρειες.


Οι φίλοι: Σε παρατάνε, αν αυτό κάνει και ο πολύς κόσμος.

Οι Ελληνες φίλοι: Εχουν χεσμένο τον κόσμο και είναι μαζί σου.


Οι φίλοι: Χτυπούν την πόρτα σου ή παίρνουν τηλέφωνο όταν θέλουν να σ' επισκεφτούν.

Οι Ελληνες φίλοι: Μπαίνουν μέσα και φωνάζουν «Ηρθα!»


Οι φίλοι: Είναι για λίγο...

Οι Ελληνες φίλοι: Είναι για μια ζωή!


Οι φίλοι: Θα αγνοήσουν αυτό το κείμενο.

Οι Ελληνες φίλοι: Θα το προωθήσουν στους φίλους τους. (στάνταρ!!!!)





Διαβάστε Περισσότερα...

"Ποιός το είπε;;;..." - Ένα ανέκδοτο να γελάσει λίγο και το χειλάκι μας... - Θα μπορούσε να ήταν και αληθινή ιστορία!




Η δασκάλα παρουσιάζει στους μαθητές ενός αμερικάνικου κολεγίου έναν καινούριο συμμαθητή τους ,τον Ιάπωνα Σακίρο Σουζούκι .

Το μάθημα αρχίζει με ερωτήσεις αμερικανικής ιστορίας . «Για να δούμε» ,λεει η δασκάλα . «Ποιος είπε : Δώστε μου ελευθερία ή δώστε μου θάνατο ;»

Κανείς δεν σηκώνει το χέρι του εκτός από τον καινούριο . «Ο Πάτρικ Χένρι ,το 1775 ,στη Φιλαδέλφεια» ,απαντά . «Μπράβο ,Σουζούκι .

Και ποιος είπε : Κυβέρνηση του λαού από το λαό και για το λαό ;» ,ξαναρωτά την τάξη η δασκάλα . «Ο Αβραάμ Λίνκολν ,το 1863 ,στο Γκέτισμπουργκ» ,απαντά και πάλι ο Σουζούκι .

Η δασκάλα κοιτάζει αυστηρά την τάξη και λεει : «Ντροπή ! Ο Γιαπωνέζος Σουζούκι ξέρει την αμερικανική ιστορία καλύτερα από σας !» .

Τη σιωπή στην τάξη σπάει μια ψιλή φωνή από τα πίσω θρανία : «Ρε ,δεν πάτε να πηδηχτείτε όλοι, μαλάκες Γιαπωνέζοι !» .

«Ποιος το είπε αυτό ;» ,φωνάζει η δασκάλα . Ο Σουζούκι χωρίς να περιμένει λεει : «Ο στρατηγός Μακ Άρθουρ ,το 1942 ,στη διώρυγα του Παναμά και ο Λι Ιακόκα ,το 1982 ,στη γενική συνέλευση της Τζένεραλ Μότορς»» . Η τάξη σιωπά .

«Θέλω να ξεράσω» ,ακούγεται μια ξεψυχισμένη φωνή . «Ποιος το είπε αυτό ;» ,ξαναρωτάει αυστηρά η δασκάλα .
Και ο Σουζούκι πετάγεται πάλι : «Ο Τζορτζ Μπους ο πρώτος στον πρωθυπουργό Τανάκα ,το 1991 ,κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στο Τόκιο» .

Ένας μαθητής σηκώνεται όρθιος και ξεσπάει : «Ρε ,δεν μας παίρνεις καμιά πίπα ;» !
Και ο Σουζούκι ψύχραιμα : «Μπιλ Κλίντον στη Μόνικα Λεβίνσκι ,το 1997 ,στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου» .

Δυο τρεις μαθητές ουρλιάζουν : «Αϊ γαμήσου ,ρε μαλακισμένο Σουζούκι» . Ατάραχος ο Γιαπωνέζος : «Βαλεντίνο Ρόσι ,Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μοτοσικλέτας ,Ράλι Νότιας Αφρικής ,το 2002» .

Κόλαση στην τάξη ,οι μαθητές πετούν καρέκλες, η δασκάλα έχει λιποθυμήσει και ξαφνικά μπαίνει ο διευθυντής : «Ε, μα την Παναγία, δεν έχω ξαναδεί τέτοιο μπουρδέλο», λέει...

Και στο βάθος ακούγεται πάλι η φωνή του Σουζούκι : «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής, στο τελευταίο - προ του ανασχηματισμού - Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησής του!!!...»













Διαβάστε Περισσότερα...

Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα στη VAKANZ



Ξεκίνησε σήμερα στο χώρο της Foire Internationale στο Λουξεμβούργο η ετήσια έκθεση VAKANZ, που είναι αφιερωμένη στον τουρισμό και στην οποία τιμώμενη χώρα είναι φέτος η Ελλάδα.


Την οργάνωση της ελληνικής συμμετοχής στην έκθεση που θα διαρκέσει ως τις 11 Ιανουαρίου έχει αναλάβει το Γραφείο Βρυξελλών του ΕΟΤ.


Το πρόγραμμα και οι συμμετέχοντες:


Παρασκευή 9 Ιαναουαρίου: Ωρες λειτουργίας της Έκθεσης 14:00 - 21:00


13:00-15:00 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΤΙΣ

14:0015:00 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ κ. BODEN ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ κ. ΚΟΔΕΛΛΑ.ΔΕΞΙΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΔΡΑΜΑΣ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΡΟΔΙΑΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

15:30-16:00 & 17:30-18:00 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ


Σάββατο 10 Ιανουαρίου: Ωρες λειτουργίας της Έκθεσης 10:00 - 19:00

12:00-18:00 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ 2 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

12:00-13:00 & 17:00-18:00 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

14:00-15:00 ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ


Κυριακή 11 Ιανουαρίου: Ωρες λειτουργίας της Έκθεσης 10:00 - 19:00

12:00-18:00 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ 2 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

12:00-13:00 & 15:00-16:00 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ





Διαβάστε Περισσότερα...

Διχασμός στους αστρονόμους για τον Πλούτωνα!


Μπορεί το 2009 να έχει ανακηρυχθεί έτος αστρονομίας, όμως η κοινότητα των αστρονόμων εξακολουθεί να διχάζεται για το κατά πόσο ο Πλούτων καλώς ή κακώς προ διετίας «εξέπεσε» του πλανητικού αξιώματός του.
Πολλοί αστρονόμοι είναι αυτοί που επιθυμούν να αποτελέσει ξανά ισότιμο πλανήτη με τους υπόλοιπους οκτώ του ηλιακού μας συστήματος (Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Κρόνος, Δίας, Ποσειδώνας, Ουρανός).
Τον Αύγουστο του 2006, στην Πράγα, η Διεθνής Αστρονομική Ένωση, που έχει τη σχετική αρμοδιότητα, υποβάθμισε τον Πλούτωνα σε νάνο-πλανήτη. Τώρα μια ομάδα αστρονόμων, με επικεφαλής τον Μαρκ Σάικς, διευθυντή του Ινστιτούτου Πλανητικής Επιστήμης της Αριζόνα στις ΗΠΑ, θέλει να ανατραπεί αυτή η απόφαση στην επόμενη γενική συνέλευση της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (ΔΑΕ), που θα γίνει στη Βραζιλία τον Αύγουστο του 2009.
«Για μένα και για πολλούς άλλους, ο Πλούτων ήταν και παραμένει πλανήτης και στο ηλιακό μας σύστημα υπάρχουν εννέα πλανήτες. Το πρόβλημα είναι ότι η ΔΑΕ, αντί, όπως συνήθως, να επιδιώξει μια απόφαση με γενική συναίνεση, επιδίωξε να επιβάλει την άποψή της σε μας τους υπόλοιπους», σημειώνει ο Σάικς στην βρετανική Independent, αναφερόμενος στην προηγούμενη συνέλευσή της ΔΑΕ στην Πράγα, όπου η απόβαση υποβάθμισης του Πλούτωνα ελήφθη την τελευταία στιγμή και ενώ πολλοί σύνεδροι-αστρονόμοι είχαν ήδη φύγει.
Ο Πλούτων απέχει κατά μέσο όρο 3.600 εκατ. μίλια από τον ήλιο και χρειάζεται 247,9 χρόνια για μια πλήρη περιστροφή γύρω από αυτόν. Η επιφάνεια του Πλούτωνα είναι παγωμένη στους μείον 233 βαθμούς Κελσίου (40 βαθμούς πάνω από τους 273 βαθμούς του απόλυτου μηδέν).
Η επιχειρηματολογία της ΔΑΕ στηρίζεται στο ότι ο Πλούτων δεν είναι παρά ένα από τα πολλά μακρινά παγωμένα σώματα που περιφέρονται γύρω από τον ήλιο και έχουν αποκληθεί «πλουτοειδείς». Τα σώματα αυτά έχουν αρκετή μάζα για να έχουν αποκτήσει σχεδόν σφαιρικό σχήμα, όχι όμως αρκετή βαρυτική επίδραση για να «καθαρίσουν» τη διαστημική τους γειτονιά από τις τροχιές άλλων σωμάτων.



Πηγή: ΑΠΕ



Διαβάστε Περισσότερα...

«Όχι» στην κατάπαυση του πυρός από Ισραήλ - Χαμάς


Κλιμακώνεται η ένταση στη Λωρίδα της Γάζας καθώς ισραηλινή ηγεσία και Χαμάς απέρριψαν την πρόταση που ψήφισε χθες τη νύχτα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός.
«Ανεφάρμοστη» χαρακτηρίζεται η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Όλμερτ.
Τονίζει μάλιστα πως οι ισραηλινές δυνάμεις θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τους Ισραηλινούς, καθώς οι Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν και σήμερα ρουκέτες εναντίον του ισραηλινού εδάφους.
«Το Ισραήλ δεν έχει ποτέ αποδεχθεί από ξένους παράγοντες να αποφασίσουν για το δικαίωμά του να υπερασπισθεί τους πολίτες του. Ο στρατός θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις για να υπερασπισθεί τους πολίτες του Ισραήλ», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Κάνοντας λόγο για «δολοφονικές παλαιστινιακές οργανώσεις», ο Όλμερτ προσθέτει ότι «η εκτόξευση ρουκετών σήμερα το πρωί αποδεικνύει ότι η απόφαση των Ηνωμένων Εθνών είναι ανεφάρμοστη και ότι δεν θα γίνει σεβαστή (από τη Χαμάς)».
Στο ίδιο κλίμα, νωρίτερα, η Ισραηλινή υπουργός Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι δήλωσε ότι «το Ισραήλ ενεργεί και θα ενεργεί αποκλειστικά με γνώμονα τα δικά του συμφέροντα και σύμφωνα με τις ανάγκες των πολιτών του για ασφάλεια και το δικαίωμα του για αυτοάμυνα».
Όχι στην εκεχειρία από τη Χαμάς
Ανάλογη στάση απέναντι στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός, κράτησε και η Χαμάς, θεωρώντας πως αυτή δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού.
«Απορρίπτουμε αυτήν την απόφαση, διότι δεν υπηρετεί ούτε τα δικά μας συμφέροντα, ούτε τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού. Η απόφαση αυτή δεν λαμβάνει υπόψη τις προσδοκίες και τους κύριους στόχους του παλαιστινιακού λαού», δήλωσε χαρακτηριστικά στέλεχος της οργάνωσης στο Λίβανο.
Νωρίτερα η οργάνωση ανακοίνωσε επίσημα ότι δεν θεωρεί ότι την αφορά η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, χωρίς ωστόσο να την απορρίπτει απερίφραστα.
«Αν και είμαστε ο κύριος παράγοντας επί του πεδίου στη Λωρίδα της Γάζας, δεν ζητήθηκε η γνώμη μας σχετικά με την απόφαση αυτή και δεν ελήφθη υπόψη η άποψή μας και τα συμφέροντα του λαού μας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αϊμάν Τάχα, στέλεχος της Χαμάς.
«Κατά συνέπεια, δεν θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση μας αφορά και όταν διάφορες πλευρές θα θελήσουν να την εφαρμόσουν, θα πρέπει να συνεννοηθούν με αυτούς που έχουν τον έλεγχο επί του πεδίου (δηλαδή με τη Χαμάς)», πρόσθεσε.




Διαβάστε Περισσότερα...

Ευτυχώς! Συμφωνία Ε.Ε., Ρωσίας και Ουκρανίας για το φυσικό αέριο...


Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία για την αποστολή παρατηρητών, ώστε να επιτραπεί η επανάληψη της διανομής φυσικού αερίου στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης.
«Μόσχα και ΕΕ συμφώνησαν απολύτως», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ, συνοψίζοντας το περιεχόμενο της χθεσινής συνομιλίας μεταξύ του ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν και του τσέχου ομολόγου του Μίρεκ Τοπολάνεκ, η χώρα του οποίου ασκεί από 1ης Ιανουαρίου την προεδρία της ΕΕ.
«Ελπίζω ότι τίποτε δεν θα καθυστερήσει αυτό το σχέδιο, ελπίζω ότι όλος ο κόσμος συμφωνεί με τη σύνθεση της αποστολής», πρόσθεσε.
Η Ρωσία είναι έτοιμη να δεχθεί ευρωπαίους και ουκρανούς παρατηρητές με την προϋπόθεση ότι το Κίεβο θα δεχτεί ρώσους παρατηρητές στο έδαφός του, αναφέρει η ρωσική κυβέρνηση στην ιστοσελίδα της.
Οι παρατηρητές θα έχουν ως αποστολή τον έλεγχο της ανεμπόδιστης ροής του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του ουκρανικού εδάφους.
Ρωσία και Ουκρανία συμφώνησαν στις λεπτομέρειες της αποστολής ομάδας παρατηρητών προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η ροή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω των ουκρανικών αγωγών αερίου δεν θα διακοπεί, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες.
Η συμφωνία επετεύχθη ύστερα από ολονύκτιες συνομιλίες με τη μεσολάβηση της ΕΕ και με τις ρωσικές και ουκρανικές αρχές να δέχονται από κοινού ευρωπαίους παρατηρητές καθώς και εμπειρογνώμονες από τη γειτονική τους χώρα, πρόσθεσαν αξιωματούχοι.


Τουλάχιστον τρεις ημέρες θα χρειαστούν για να αποκατασταθεί πλήρως η ροή του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας, προς την Ευρώπη, από τη στιγμή που οι παρατηρητές θα μεταβούν σε Ρωσία και Ουκρανία για τον έλεγχο της μεταφοράς του.
Αυτό δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Επιτροπής για θέματα Ενέργειας, Φεράν Ταραντέλα.


Σήμερα στις Βρυξέλλες ξεκινά η Σύνοδος της Ομάδας Συντονισμού για το Αέριο, στην οποία μετέχουν εμπειρογνώμονες από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών βιομηχανιών. Στη συνάντηση θα πάρουν επίσης μέρος εκπρόσωποι από το ρωσικό όμιλο Gazprom και την ουκρανική Naftogaz. Η Ομάδα Συντονισμού θα ενημερωθεί από τα κράτη-μέλη για τα επίπεδα εφοδιασμού τους σε φυσικό αέριο και θα προτείνουν μέτρα για τη στήριξη των χωρών που αντιμετωπίζουν σοβαρότερο πρόβλημα, όπως η Βουλγαρία.
Η ΕΕ εισάγει το 25% του φυσικού αερίου που καταναλώνει από τη Ρωσία, ενώ το 80% του αερίου αυτού διοχετεύεται στα κράτη μέλη μέσω της Ουκρανίας. Η ΕΕ εισάγει το 50% της ενέργειας που καταναλώνει.





Διαβάστε Περισσότερα...

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΟΙ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Ν.Α.Μ. Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΑΜΕΛΗΣ.


Ανακοινώθηκαν επίσημα απο τον Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο οι Αντινομάρχες για τη διετία 2009-2010.

Ο κ. Δράκος ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στα πρόσωπα των Στάθη Αναστασόπουλου, Σωτήρη Παναγιωτόπουλου και Άγγελου Κωτσιόπουλου.

Νέος Αντινομάρχης αναλαμβάνει ο Δημήτρης Καφαντάρης στη θέση του Θανάση Σαμέλη ο οποίος, πλέον, αναβαθμίζεται αφού ο Νομάρχης τον όρισε Γενικό Γραμματέα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας.

Σημειώνουμε πως ο κ. Σαμέλης για να αναλάβει καθήκοντα Γ.Γ. παραιτείται από Νομαρχιακός Σύμβουλος και τη θέση του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο θα πληρώσει ο πρώτος αναπληρωματικός του Συνδυασμού της "ΛΑ.Ε." κ. Καρβέλης.





Διαβάστε Περισσότερα...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ






Λίαν επιεικώς απαράδεκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί στις Εργατικές Κατοικίες Κυπαρισσίας.

Σκουπίδια παντού, κάδοι χαλασμένοι που "ζεύουν", ο φωτισμός σε μεγάλο τμήμα των Ε.Κ. έχει χαλάσει.....

Όπως μας κατήγγειλαν κάτοικοι, πολλές φορές έχουν ενημερώσει το Δημαρχείο για την κατάσταση, αλλά, δυστυχώς, δεν έχει υπάρξει κανένα ενδιαφέρον και η τραγική κατάσταση συνεχίζεται...

Μάλιστα, από τα σκουπίδια και τους κάδους χωρίς καπάκι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και κίνδυνοι για την ίδια την υγεία των κατοίκων και των παιδιών τους...................


Γιατί, άραγε, η Δημοτική Αρχή δεν δείχνει ενδιαφέρον για τους κατοίκους των Εργατικών Κατοικιών;;;;

Μήπως επειδή δεν ψηφίζουν όλοι στην Κυπαρισσία;;;;

Είναι κάτοικοι και αυτοί και πληρώνουν Δημοτικά τέλη που είναι ανταποδοτικά και πρέπει να παρέχονται και σε αυτούς υπηρεσίες καθαριότητας και φωτισμού!!!







Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ "ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ".





Το πρωί της Κυριακής, στις 11, στους Γαργαλιάνους θα διεξαχθούν εκλογές στον Σύνδεσμο Ύδρευσης "Τέλλος Άγρας" στον οποίο συμμετέχουν 5 όμοροι Δήμοι της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας, οι Δήμοι Γαργαλιάνων, Νέστορος, Παπαφλέσσα, Βουφράδος και Χιλιοχωρίων.

Οι εκλέκτορες θα κληθούν να εκλέξουν νέο Πρόεδρο του Συνδέσμου και νέα Εκτελεστική Επιτροπή.








Διαβάστε Περισσότερα...

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟΛΟΓΟΣΜΙΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ




Την Τετάρτη, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γαργαλιάνων, θα γίνει απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Γαργαλιάνων για τη διετία 2007-2008.

Θα παρουσιαστούν τα έργα και οι δράσεις που υλοποιήθηκαν και θα γίνει γόνιμος διάλογος με εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων καθώς και πολίτες για να προγραμματιστούν τα έργα και οι δράσεις του τρέχοντος έτους.







Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ 4 ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ


Σήμερα θα ανακοινώσει επίσημα ο Νομάρχης Δημήτρης Δράκος του 4 Αντινομάρχες Μεσσηνίας για τη διετία 2009-2010 ενώ παράλληλα, στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο για την εκλογή Μελών των 4 Νομαρχιακών Επιτροπών.


Σύμφωνα με πληροφορίες ακλόνητοι στις θέσεις τους φέρονται να παραμένουν οι Αντινομάρχες Στάθης Αναστασόπουλος, Σωτήρης Παναγιωτόπουλος και Άγγελος Κωτσιόπουλος ενώ αν υπάρξει αλλαγή, αυτή θα είναι στην Αντινομαρχία Κοινωνικών Θεμάτων με τον Δημήτρη Καφαντάρη να διαδέχεται τον Θανάση Σαμέλη...




Διαβάστε Περισσότερα...

Πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας για βοήθεια στους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας.









Πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση βοήθειας, η οποία θα αποσταλεί στη Λωρίδα της Γάζας, ανέλαβε η Μητρόπολη Μεσσηνίας με τη συνεργασία Νομαρχίας και άλλων φορέων.


Σε ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος σημειώνει ότι σε πρώτη φάση θα συγκεντρωθεί φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό, που θα προωθηθεί στην Παλαιστίνη.















Διαβάστε Περισσότερα...

Αλβανός ποδοσφαιριστής ο ληστής τραπεζών στην Καλαμάτα

Ένας Αλβανός, 21 ετών, ποδοσφαιριστής σε ομάδες της επαρχίας, είναι ο ληστής υποκαταστημάτων τραπεζών στη Μεσσηνία και άλλες περιοχές της χώρας. Ο νεαρός συνελήφθη στην Αθήνα και σύμφωνα με την Αστυνομία είναι αυτός που τον Ιούλιο του 2008, με την απειλή όπλου, άρπαξε 30.000 ευρώ από το υποκατάστημα της ΑΤΕ Bank στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας, το Σεπτέμβριο πήρε 25.000 ευρώ από το υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στο Πεταλίδι και τον Οκτώβριο 12.000 ευρώ από το υποκατάστημα της Εμπορικής στο κέντρο της Καλαμάτας. Ο ίδιος, με δύο ακόμη νεαρούς συνεργούς του που συνελήφθησαν από την Αστυνομία, είχαν ληστέψει τράπεζες στην Αμάρυνθο Ευβοίας, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας και στην Κόρινθο.

http://tvradio.ert.gr/radio/local_details.asp?id=2183&newsid=436915


Διαβάστε Περισσότερα...

Σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη ο νεαρός Αστυνομικός






Σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη πριν τα μεσάνυχτα ώρες ο νεαρός αστυνομικός Διαμαντής Μαντζούνης ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός από την περασμένη Δευτέρα μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών στα Εξάρχεια καθώς διαπιστώθηκε αιμορραγία στο πεπτικό σύστημα και συγκεκριμένα στο έντερο, όπου φέρει τραύμα από τους πυροβολισμούς που δέχτηκε.
Ο αστυνομικός βγήκε από το χειρουργείο περί τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε.
Παρόλα αυτά η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη και τα επόμενα 24ωρα κρίνονται καθοριστικά.
«Επρόκειτο για μικρή αιμορραγία, ωστόσο το πρωί θα έχουμε καθαρή εικόνα για τη πορεία της υγείας του» δήλωσε στα Νέα ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Πάνος Ευσταθίου. Χαρακτήρισε, δε, την κατάστασή του "αιμοδυναμικά σταθερή" και επανέλαβε ότι παραμένουν κρίσιμες οι επόμενες ημέρες.








Διαβάστε Περισσότερα...

Ουκρανία: Ετοιμη να θέσει τέλος στην ενεργειακή κρίση


Η Ουκρανία είναι έτοιμη να επαναλάβει τη διανομή φυσικού αερίου προς τη δυτική Ευρώπη, αμέσως μόλις η Ρωσία άρει τη διακοπή της ροής.
Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιούσενκο στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε τηλεφωνική τους συνομιλία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο πηγές από το γραφείο του ουκρανού προέδρου.
Η τσεχική προεδρία της Ε.Ε. είχε ανακοινώσει χθες ότι η Ρωσία συμφώνησε στους όρους αποστολής παρατηρητών οι οποίοι θα ελέγχουν τις παραδόσεις, ωστόσο ούτε η Μόσχα, ούτε το Κίεβο επιβεβαίωσαν τη συμφωνία.
Ενώ η απογοήτευση των Βρυξελλών για την αδυναμία των δύο χωρών να συμφωνήσουν εντείνεται, η Μόσχα αναμένει ότι οι συζητήσεις μεταξύ Gazprom και Naftogaz θα συνεχιστούν σήμερα, καθώς σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass, οι επικεφαλής τους Αλεξέι Μίλερ και Όλεγκ Ντουμπίνα αντίστοιχα, αναμένεται να συναντηθούν στην πόλη Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα.






Διαβάστε Περισσότερα...

ΟΗΕ: Απόφαση για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.


Σε κοινή θέση που ζητεί την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας κατέληξαν αργά τη νύχτα τα 14 από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς οι ΗΠΑ απείχαν της διαδικασίας.
Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Κοντολίζα Ράις δήλωσε ότι απείχε διότι ήθελε να δει το αποτέλεσμα της αιγυπτιακής μεσολαβητικής προσπάθειας για τη Γάζα. Πάντως παρά την αποχή εξέφρασε την υποστήριξή της στην ουσία του κειμένου που εγκρίθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Η απόφαση «καταδικάζει κάθε βίαιη και εχθρική πράξη κατά των πολιτών και κάθε τρομοκρατική ενέργεια» και απευθύνει έκκληση για «απρόσκοπτη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας».
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κατάπαυση του πυρός «πρέπει να είναι άμεση, διαρκής και να γίνει πλήρως σεβαστή... οδηγώντας στην πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα».
Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας πραγματοποιεί σήμερα έκτακτη συνεδρίαση, προκειμένου να αποφασίσει ποια θα είναι η αντίδρασή του στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Θα εξετάσει επίσης τα αποτελέσματα της αποστολής στο Κάιρο του Αμος Γκιλάντ, πολιτικού συμβούλου του ισραηλινού υπουργού Αμυνας Εχούντ Μπαράκ, ο οποίος συζήτησε τις γαλλο-αιγυπτιακές προτάσεις για κατάπαυση του πυρός.





Διαβάστε Περισσότερα...