Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Οι Χρυσοί Εφηβοι της Ευρώπης με 57-50 επί της Λιθουανίας



Το ταξίδι των παιδιών του Γιώργου Βλασσόπουλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 είχε... χρυσό τέλος.

Η Ελλάδα είναι η Πρωταθλήτρια Ευρώπης στους Εφήβους, για πρώτη φορά στην Ιστορία της, καθώς στον μεγάλο τελικό, που διεξήχθη στο κλειστό του Πύργου, επικράτησε 57-50 της Λιθουανίας με κορυφαίους τους Σλούκα, Παππά και Σαρικόπουλο, που λίγο έλειψε να κάνει triple-double με κοψίματα.
Το άγχος και η νευρικότητα, που πολύ φυσιολογικά παρουσιάστηκαν στα παιδιά του Γιώργου Βλασσόπουλου στον μεγάλο τελικό, δεν τους επέτρεψαν να ξεκινήσουν με τον ίδιο ενθουσιασμό, που είχαν δείξει στα προηγούμενα παιχνίδια του τουρνουά.

Τα 0/9 σουτ εντός πεδιάς στο 5', έδωσαν το δικαίωμα στους λιθουανούς να ξεφύγουν στο σκορ και να πάρουν διαφορά 9 πόντων στο 8' (2-11), καθώς η Εθνική είχε βρει στόχο μόνο με βολές του Σλούκα μέχρι εκείνο το σημείο.Ένα δίποντο του Σαρικόπουλου έδειξε να ξυπνά τους συμπαίκτες του και με ένα σερί 7-0, οι νεαροί διεθνείς έφτασαν τους Λιθουανούς στο καλάθι (9-11, 10'20''), λίγο αργότερα τους ισοφάρισαν (16-16, 14'20'') κι ένα λεπτό μετά τους πέρασαν (20-18). Ο ενθουσιασμός επέστρεψε... δριμύτερος και στην ομάδα, αλλά και στους 3.000 θεατές που κατέκλεισαν το κλειστό του Πύργου, όμως οι Λιθουανοί ήταν υποψιασμένοι από την προ τριών ημερών ήττα τους (72-54) και δεν άφησαν την Ελλάδα να ξεφύγει (27-25, 20').Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου σε... χαμηλές πτήσεις. Η άμυνα των διεθνών ήταν για μία ακόμα φορά εξαιρετική, όμως τα ποσοστά στην επίθεσή τους (11/29 δίποντα και 2/12 τρίποντα στο 25') δεν τους άφηναν να «αναπνεύσουν». Λογικό ήταν, λοιπόν, μόλις τα σουτ μπουν, η Εθνική να ξεφύγει. Έτσι κι έγινε. Ένα τρίποντο του Σλούκα έφερε την Ελλαδα στο +5 (39-34 στο 26'45'') κι ένα ακόμη του Παπανικολάου στο +7 (43-36 στο 29'), το οποίο ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά, που είχε πάρει η Εθνική στο παιχνίδι.Αυτό που είχε να κάνει η Ελλάδα στην τελευταία και καθοριστική περίοδο ήταν να κρατήσει τη διαφορά στους 5-7 πόντους, ώστε να έχει το πλεονέκτημα στα τελευταία δραματικά - όπως εξελίσσονταν - δευτερόλεπτα. Κι αυτό έκανε... Οι παίκτες του Βλασσόπουλου αποδείχτηκαν εξαιρετικά ψύχραιμοι όταν έπρεπε και με τον Παππά να βρίσκεται στο τιμόνι, βρέθηκαν στο +9 (51-42), 4 λεπτά πριν τη λήξη.Οι Λιθουανοί προσπάθησαν να επανέλθουν, βασιζόμενοι στην περιφέρειά τους, όμως τα τρίποντα δεν μπήκαν και φάση με την φάση, η Εθνική βρισκόταν όλο και πιο κοντά στην κορυφή. Μία βολή του Παπανικολάου στο 38' εκτόξευσε τη διαφορά στους 10 πόντους (52-42) και κάπου εκεί τελείωσαν όλα.
Το κλειστό του Πύργου πήρε φωτιά, με τους θεατές να φωνάζουν «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» με το ταμπλό να γράφει τελικό σκορ: 57-50.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: http://www.sport.gr/


Διαβάστε Περισσότερα...

Περίπολα... στην Ιταλία!!!



Κάτι από... στρατιωτικό πραξικόπημα θα θυμίζει από τη Δευτέρα η Ιταλία.


Περισσότεροι από 3.000 στρατιώτες σε συνεργασία με την αστυνομία θα περιπολούν τους δρόμους, εποπτεύοντας τα κέντρα υποδοχής μεταναστών και κυβερνητικά κτίρια. Πρόκειται για μέρος του σχεδίου με την επωνυμία ''Ασφάλεια'' που έχει δρομολογήσει η ιταλική κυβέρνηση προκείμενου να απελευθερώσει αστυνομικές δυνάμεις ώστε να επικεντρωθούν στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

Οι περίπολοι των στρατιωτών θα πρέπει να συνοδεύονται από έναν αστυνομικό και θα έχουν δικαίωμα αυτόφωρου σύλληψης. Το σχέδιο θα έχει πιλοτική διάρκεια 6 μηνών και υπολογίζεται ότι θα κοστίσει στο ιταλικό κράτος 62 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη γείτονα.




Διαβάστε Περισσότερα...

Μίνι-αφιέρωμα στον Ζυλ Ντασέν διοργανώνει το θερινό σινεμά του Δήμου Αθηναίων


Ένα μίνι-αφιέρωμα στον πρόσφατα εκλιπόντα, σπουδαίο σκηνοθέτη Ζυλ Ντασέν ξεκινά ο ανακαινισμένος θερινός κινηματογράφος του Δήμου Αθηναίων, Σινέ Στέλλα, στην Κυψέλη. Από τη Δευτέρα 4 Αυγούστου ως την Κυριακή 10 Αυγούστου παρουσιάζει σειρά ταινιών του Ντασέν.
Στα πλαίσια του αφιερώματος θα προβληθούν τρεις από τις λιγότερο γνωστές ταινίες του, που για πολλά χρόνια δεν είχαν προβληθεί στους ελληνικούς κινηματογράφους : 10:30 Καλοκαίρι Βράδυ, Η Νύχτα και η Πόλη και Ο Χριστός Ξανάσταυρώνεται από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη .
Η Νύχτα και η Πόλη θεωρείται μάλιστα ίσως η καλύτερη ταινία του σκηνοθέτη, καθώς συνδυάζει αριστοτεχνικά τον ασπρόμαυρο φωτισμό του εξπρεσιονισμού με την φωτογραφία του φιλμ νουάρ.
Η επιλογή των ταινιών έγινε με βάση όχι μόνο την αξία τους αλλά και γιατί αποκαλύπτουν τις τρεις μεγάλες αγάπες του Ντασέν: την Μελίνα, την Ελλάδα και το φιλμ νουάρ.




Διαβάστε Περισσότερα...

Τα μαύρα δολάρια - Ντοκουμέντα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πώς οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν αδρά την επιχείρηση «ναι» στο Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο...



Συγκλονιστικά στοιχεία, μέσα από επίσημα ντοκουμέντα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που φέρνει στο φως το «Εθνος της Κυριακής», αποκαλύπτουν πώς οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν αδρά την επιχείρηση «ναι» στο Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο.

Από το 1997 και με περίπου 10 εκατ. δολάρια ετησίως, μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν με τρόπο... μαγικό, η Ουάσιγκτον προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα στη Μεγαλόνησο. Το μέγεθος της αμερικανικής επιχείρησης δύσκολα μπορεί να υπολογιστεί. Οσα αποκαλύπτουμε σήμερα αποτελούν απλώς την κορυφή του παγόβουνου, αφού πλήθος στοιχείων και επίσημων εγγράφων παραμένουν «δεσμευμένα» από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Η (Αμερικανική) Μόνιμη Αντιπροσωπεία (στον ΟΗΕ) θα πρέπει να εξηγήσει με σαφήνεια (στον κ. Πρέντεργκαστ) ότι το μεγάλο ποσό της ετήσιας χορηγίας (των ΗΠΑ) -10 εκατ. δολάρια ετησίως- αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό νέο εργαλείο άσκησης πολιτικής (στο νησί) για την προσπάθεια του ΟΗΕ και των Ην. Πολιτειών να προωθήσουν τη λύση του προβλήματος της Κύπρου».

Αυτό αναφέρεται σε εμπιστευτικό τηλεγράφημα του Αμερικανού πρέσβη στη Λευκωσία προς τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες στα Ηνωμένα Εθνη (Νέα Υόρκη και Γενεύη) και με το οποίο περιγράφεται λεπτομερώς το σχέδιο που μετέτρεψε εκατομμύρια δολάρια της αμερικανικής βοήθειας σε μοχλό πολιτικής πίεσης -ο οποίος ανδρώθηκε ιδιαίτερα την περίοδο πριν από την τελική κατασκευή του σχεδίου Ανάν.
Οι ΗΠΑ με 10 εκατ. δολάρια κάθε χρόνο, από το 1997, απροκάλυπτα χρηματοδότησαν τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένου του αντιδημοκρατικού σχεδίου Ανάν. Μέσω ΜΚΟ, που ξεφύτρωναν «σαν μανιτάρια», έρρεαν τα τεράστια ποσά της «πολιτικής μίζας», προκειμένου να κυριαρχήσει στη Μεγαλόνησο το πολυπόθητο από τη Δύση «ναι».



Αναλυτικά η αποκάλυψη στο ¨΄ΕΘΝΟΣ¨, κάνοντας ¨κλίκ¨

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=1370668



Διαβάστε Περισσότερα...

Το χρυσό μετάλλιο διεκδικεί η Εθνική στο Ευρωπαϊκό U18!

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, η Εθνική ομάδα των Εφήβων θα αγωνιστεί στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 καθώς διέλυσε την Κροατία με 82-62 και σε λίγο θα αντιμετωπίσει Λιθουανία, που επικράτησε 79-55 της Γαλλίας.




Θυμίζουμε πως, στις 31/7 οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά στο πλαίσιο της Β΄ φάσης, με την Ελλάδα να κάνει... περίπατο και να επικρατεί 72-54.












Διαβάστε Περισσότερα...

Μπλερ "βαθμολογεί" Μπράουν...



"Μετεξεταστέο" κρίνει ο Τόνι Μπλερ το διάδοχο του στην πρωθυπουργία Γκόρντον Μπράουν.

Σύμφωνα με μυστικό σημείωμα του Τονι Μπλερ που είδε το φως της δημοσιότητας, ο Γκόρντον Μπράουν έχει κάνει σειρά από λάθη και κακούς υπολογισμούς κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ο βρετανός πρωθυπουργός βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, καθώς αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ενός ενδοκομματικού "πραξικοπήματος" το φθινόπωρο.


http://www.skai.gr/master_story.php?id=90010


Διαβάστε Περισσότερα...

Ομολόγησε τις επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη...









Την τοποθέτηση και πυροδότηση των δυο εκρηκτικών μηχανισμών που σκόρπισαν τον θάνατο την περασμένη Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, ομολόγησε ένας 26χρονος ονόματι Χουσέιν Τουρελί.


Σύμφωνα με την ομολογία του Τουρελί που απέσπασαν οι τουρκικές αρχές, αυτός και οι συνεργοί του εγκατέστησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.


Συγκεκριμένα, πυροδότησαν τον πρώτο μέσω κινητού τηλεφώνου, περίμεναν 10 λεπτά προκειμένου να συγκεντρωθεί κόσμος, και τότε πυροδότησαν και τον δεύτερο.


Σύμφωνα πάντα με τη ομολογία Τουρελί, η ομάδα παρέμεινε στην περιοχή για ακόμα 20 λεπτά ώστε να βεβαιωθούν για το αποτέλεσμα των εκρήξεων.


Οι αστυνομικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο 26χρονος είχε εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ.


http://www.skai.gr/master_story.php?id=90011


Διαβάστε Περισσότερα...

Εκατόμβη σε προσκύνημα ινδουιστών σε ναό της βόρειας Ινδίας


Τουλάχιστον 123 ινδουιστές προσκυνητές σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 300 τραυματίστηκαν σε ναό στη βόρεια Ινδία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Δεκάδες εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του ινδουιστικού ναού στην πόλη Ναϊναντέβι κοντά στη Σίμλα, του κρατιδίου Χιμασάλ Πραντές, για μια ινδουιστική θρησκευτική εορτή. Ο κόσμος στην προσπάθεια του να μπει στο ναό ποδοπατήθηκε, το σύστημα της περίφραξης δεν άντεξε, κατέρρευσε και καταπλάκωσε δεκάδες ανθρώπων. Τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι πολλά από τα θύματα είναι παιδιά και γυναίκες.
Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο ναό για τον εορτασμό του Σραβάν Ναβρατράς Αστάμι, το οποίο ξεκίνησε το Σάββατο και ολοκληρώνεται στις 11 Αυγούστου και θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες εορτές των ινδουιστών.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό


Διαβάστε Περισσότερα...

Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας στο Πεκίνο




Την έκθεση του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας στο Ελληνικό Σπίτι του Πεκίνου εγκαινίασε την Κυριακή ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης, παρουσία του πρώην Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, μελών της ΔΟΕ και της ΕΟΕ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κίνα.


Όπως δήλωσε στον χαιρετισμό του ο Μιχάλης Λιάπης, η έκθεση περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και Κινέζων ζωγράφων που αντλούν τα θέματά τους από την ειρήνη, την εκεχειρία και τον αθλητισμό.
«Σκοπός είναι να καταδειχθεί η πορεία από την Ελλάδα, που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και διοργάνωσε τους αγώνες του 2004 στην Αθήνα προς την Κίνα, των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008. Δύο αρχαίοι και μεγάλοι πολιτισμοί συνομιλούν για τον αθλητισμό, την εκεχειρία και την ειρήνη μέσα από τα έργα σύγχρονων ζωγράφων τους και δείχνουν πως γίνονται αντιληπτές κάποιες πανανθρώπινες αξίες», τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού.
«Πρωταρχικός μας στόχος είναι η προώθηση των ιδεωδών της ειρήνης και της εκεχειρίας και η εφαρμογή τους στην πράξη. Ένας κόσμος που χαρακτηρίζεται από ισορροπία, σταθερότητα, ειρήνη και αποδοχή της ξεχωριστής ταυτότητας του άλλου δεν χρειάζεται πια να είναι απλώς ένα όνειρο. Μπορεί να γίνει και πράξη. Ας εργαστούμε όλοι για αυτό», κατέληξε ο κ.Λιάπης.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε Περισσότερα...

Οι Σέρβοι δεν "παραιτούνται" απ' το Κόσοβο


"Πρωταρχικός στόχος της Σερβίας είναι η ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η Σερβία δεν πρόκειται να παραιτηθεί από το Κόσοβο για τον λόγο αυτό", δήλωσε την Κυριακή ο σέρβος πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς.
"Αν κάποιος νομίζει ότι αυτή η φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση θα παραιτηθεί από την προάσπιση των εθνικών της συμφερόντων με αντάλλαγμα την ευρωπαϊκή της προοπτική, σφάλλει", είπε ο Τάντιτς σε συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι.
Στην ίδια συνέντευξη ο σέρβος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το Κόσοβο, κάνοντας χρήση όλων των διπλωματικών μέσων και πρόσθεσε ότι η συνεργασία με το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία σημαίνει ακριβώς ότι η Σερβία προστατεύει τα εθνικά της συμφέροντα.
Το Βελιγράδι επίσης θα ζητήσει από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (CIJ) να τοποθετηθεί στο θέμα της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, πρόσθεσε ο σέρβος πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς.
Η Σερβία θα ζητήσει από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ να υποστηρίξει το αίτημά της προς το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (CIJ) να τοποθετηθεί στο θέμα της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας το Κοσόβου, την οποία το Βελιγράδι αρνείται να αναγνωρίσει, δήλωσε σήμερα ο Τάντιτς.


http://www.skai.gr/master_story.php?id=90018


Διαβάστε Περισσότερα...

Πικρία για την ατιμωρησία...

Την πικρία του και την απογοήτευσή του για τη μη προφυλάκιση των τριών ατόμων, που φέρονται ότι συμμετείχαν στο θανατηφόρο ξυλοδαρμό του γιου του, εξέφρασε ο πατέρας του 20χρονου Αυστραλού, Ολιβερ Ζάμιτ.
Αναφερόμενος στους τέσσερις λήπτες των οργάνων του παιδιού του, είπε ότι δεν χρωστάνε τίποτα σε αυτόν, αλλά στον αδικοχαμένο γιο του.
Υπενθυμίζεται ότι ο πορτιέρης του νυχτερινού κέντρου της Μύκονου και πρωταγωνιστής του ξυλοδαρμού προφυλακίστηκε, και εις βάρος του ασκήθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, ο παρκαδόρος του μαγαζιού και δυο εργαζόμενοι σε παρακείμενο νυχτερινό κέντρο, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Οι φορείς της Μύκονου, που πραγματοποιούν στις 8 το βράδυ της Κυριακής συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατειά του νησιού, έχουν ζητήσει ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης, τονίζοντας ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την εξάλειψη παρόμοιων φαινομένων. Ο δημοτικός σύμβουλος Μυκόνου Γιάννης Κουκάς τόνισε στο ΣΚΑΪ ότι εδώ και χρόνια στο νησί κυριαρχούν οι μπράβοι.
"Τέσσερις - πέντε επιχειρηματίες δεν πρέπει να αμαυρώνουν τον ελληνικό τουρισμό. Θέλουμε να επαναφέρουμε το νόμο και την τάξη" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκάς.
Η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ θα καλύψουν τη διαμαρτυρία των κατοίκων και των φορέων της Μυκόνου με εκτενή ρεπορτάζ.
Το Σάββατο ο υπουργός Τουρισμού, Άρης Σπηλιωτοπουλος, πρότεινε τη θεσμοθέτηση ιδιωτικής αστυνομίας, που θα λειτουργεί με κανόνες ελεγχόμενους από την Πολιτεία.
Ο υπουργός έχει υποσχεθεί ότι θα ληφθούν μέτρα κατά του υποκόσμου της νύχτας που λυμαίνονται τα τουριστικά θέρετρα της χώρα μας.


http://www.skai.gr/master_story.php?id=89993


Διαβάστε Περισσότερα...

Αντίθεση Ανθίμου για τη ρύθμιση


Την αντίθεση του στη ρύθμιση για προαιρετική απαλλαγή μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών, μετά από αίτημά τους εάν είναι ενήλικοι, ή των κηδεμόνων τους εάν πρόκειται για ανηλίκους, εξέφρασε στο κήρυγμα του, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
"Το μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να μείνει υποχρεωτικό και ακέραιο μέσα στο πρόγραμμα της διδασκαλίας και της μορφώσεως των ελληνοπαίδων, όπως το καθορίζει και το Σύνταγμα μας και κανείς δεν μπορεί να το αγνοήσει", υποστήριξε ο κ. Άνθιμος.
Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κάλεσε την πολιτική ηγεσία να αναθεωρήσει την εγκύκλιο, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να δίνεται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου απαλλαγή από το μάθημα "χωρίς αιτιολογία", με επίκληση "των προσωπικών δεδομένων". Συμπλήρωσε ωστόσο ότι θα ήταν αποδεκτή η ρύθμιση της πρώην υπουργού κας. Γιαννάκου, για απαλλαγή μετά από αιτιολόγηση της (π.χ. μαθητής άλλου θρησκεύματος κ.α.).

Ο κ. Άνθιμος άσκησε κριτική προς τους πολιτικούς όλων των παρατάξεων για τη στάση τους προς την εκκλησία "τα τελευταία χρόνια", αναφερόμενος σε μια σειρά από ρυθμίσεις της πολιτείας (κατάργηση του πολυτονικού, διεκδίκηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, πολιτικός γάμος, σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, κατάργηση αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες), αμφισβητώντας ότι πρόκειται για δεσμεύσεις, που προκύπτουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. "Διότι ότι κι αν πούμε τώρα και αρνηθούμε μας λένε : "είναι εντολή της ΕΕ.". Αν δεν γίνει θα μας καταδικάσουν. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε, δεν είναι αλήθεια", ισχυρίστηκε ο κ. Άνθιμος. Τέλος, επέκρινε την μέθοδο καύσης των νεκρών ως αντίθετη προς την παράδοση, επικαλούμενος ,μεταξύ άλλων, ως παράδειγμα και τις ανασκαφές στον τάφο του Φιλίππου και των αρχαίων μακεδόνων βασιλέων και πρόσθεσε σχετικά : "Βρήκαμε αυτά τα πολύτιμα για να αποδείξουμε ότι είναι μακεδονική γη. Θα ήταν καλύτερο να ήταν στάχτη και να μη βρούμε τίποτε;" διερωτήθηκε ο κ. Άνθιμος.


Διαβάστε Περισσότερα...

Νέα πυρά εκ των έσω δέχεται η κυβέρνηση...




Το αντάρτικο καλά κρατεί...

Εν μέσω «γαλάζιων» πυρών εξακολουθεί να βρίσκεται η κυβέρνηση.

Τελευταίο κρούσμα «αντάρτικου» από τον πρώην υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλο, που επέκρινε το δείπνο του πρωθυπουργού στους βουλευτές του α' και β' θερινού τμήματος της Βουλής, έχοντας λάβει τη σκυτάλη από τους Μανώλη, Μιχαλολιάκο, Χαρακόπουλο...
Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος απουσίασε από το δείπνο που παρέθεσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, μια απουσία που πολλοί χαρακτήρισαν ως ένδειξη δυσφορίας για την απομάκρυνσή του από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Ωστόσο, για να μην αφήσει κανένα περιθώριο παρανόησης, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Αμυνας με δηλώσεις του σε τοπική εφημερίδα του νομού Μεσσηνίας εξήγησε με αιχμηρό τρόπο γιατί δεν πήγε στο δείπνο.
Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι ουδέποτε συμμετέχει σε κοσμικές εκδηλώσεις που δεν έχουν πολιτική ουσία, ενώ τόνισε ότι τα χρήματα για την εν λόγω δεξίωση θα έπρεπε να είχαν δοθεί στις οικογένειες των θυμάτων του εργατικού δυστυχήματος στο Πέραμα.
Στην επισήμανση αυτή του κ. Λαμπρόπουλου, κύκλοι της Ρηγίλλης απάντησαν ότι «άλλο το ένα και άλλο το άλλο», υπενθυμίζοντας ότι η πολιτεία έχει ανακοινώσει μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων, ενώ το δείπνο του πρωθυπουργού είναι μια πρακτική σειράς ετών που στόχο έχει να τιμήσει τους βουλευτές που εργάζονται στα θερινά τμήματα της Βουλής.
Υπενθυμίζεται ότι εκτός του Γ.Λαμπρόπουλου, από το δείπνο του πρωθυπουργού απουσίασαν επίσης οι Π.Τατούλης, Β.Πολύδωρας, Μ.Βαρβιτσιώτης, Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, Χρ.Μαρκογιαννάκης και Όλγα Κεφαλογιάννη, οι οποίοι ενημέρωσαν για τους λόγους της απουσίας τους.
Ο «αντάρτης» Γ.Μανώλης παραβρέθηκε στο δείπνο, ωστόσο δεν απέφυγε να ασκήσει και πάλι κριτική στην κυβέρνηση. Οι τελευταίες του δηλώσεις στόχευσαν κατά υπουργών, τους οποίους δεν κατονόμασε, αλλά τους επέκρινε διότι «δεν μπορούν να αντισταθούν στη μεγάλη ζωή».
Ακόμη, επέκρινε τον υπουργό Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη για την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, λέγοντας ότι θα πρέπει να πληρώσουν και οι κατέχοντες.
Συνέχεια στο εσωκομματικό «αντάρτικο» έδωσε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος συντασσόμενος με τον Π.Τατούλη, υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη διαφωνία. Συγκεκριμένα, στην εφημερίδα «Αξία» ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε: «Πίσω από την κομματική πειθαρχία υπάρχει η παραταξιακή συνείδηση».
Εξ άλλου, τα βέλη του στον υπουργό Οικονομίας έστρεψε εκ νέου ο έτερος «αντάρτης» Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο βουλευτής Λάρισας, συντασσόμενος με τον γαλάζιο αγροτοσυνδικαλιστή Θ.Κοκκινούλη, ζήτησε να αυξηθεί το ποσό της επιστροφής από το φόρο του αγροτικού πετρελαίου.


Με πληροφορίες από in.gr - Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε Περισσότερα...

Σκληρό "πόκερ" για τις μίζες...


Σκληρό "πόκερ" αναμένεται μεταξύ του ΟΤΕ και της μητρικής Siemens.

Ο ΟΤΕ απαιτεί ικανοποίηση για τις ζημιές που υπέστη από την τακτική της μίζας που ακολουθούσε η εταιρία.

Μετά την αγωγή που κατέθεσε ο ΟΤΕ στη Γερμανία, η Siemens στέλνει άμεσα στην Αθήνα τους δικηγόρους της με στόχο τον συμβιβασμό, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέδωσε η εισαγγελία του Μονάχου 86 εκατομμύρια μάρκα δόθηκαν σε "μίζες" υπηρεσιακών παραγόντων του ΟΤΕ και στελεχών της ελληνικής Siemens.




Διαβάστε Περισσότερα...

Keep... Blogging!!!


Διαβάστε Περισσότερα...

Πες του να πάει...






Άσχετο σχετικώς, αλλά καλό!...

Ας "πάει", λοιπόν, και...


Διαβάστε Περισσότερα...

Αύριο, ΚΟΥΙΖ με περιεχόμενο...




Αύριο, ένα ΚΟΥΙΖ με ουσιαστικό περιεχόμενο...


Που χρήζει ορθής απαντήσεως...


Και με την απάντηση, να είστε σίγουροι, θα πέσει ¨ταμπλάς¨ στην κεφάλα ψευτοπαραγοντίσκου της περιοχής που το παίζει ¨μούρη¨και φουσκώνει σαν τα γαλιά...


***Γουλ, γουλ, γουλ, ρε νούμερο...
Σε πήρανε χαμπάρι και έρχεται η ώρα για το ξεφώνισμα!!!



Διαβάστε Περισσότερα...

Νοσταλγία για τον "Μουτζούρη", χθες βράδυ, στο Σταθμό της Κυπαρισσίας!...



Μια ιδιαίτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κυπαρισσίας, δίπλα από τον "αραχνιασμένο" "Μουτζούρη"...
Ένα νοσταλγικό παραμύθι "ζωντάνεψε" δίπλα στις γραμμές του τραίνου στο σταθμό της Κυπαρισσίας. Πρόκειται για το «Δάκρυ του Μουτζούρη», βιβλίο του συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλου (γνωστός και από την «Καρδιά του δότη»), που παρουσιάζει την ιστορία μιας παλιάς ατμομηχανής.
Ήρωες δύο παιδιά, ο Αντώνης και η Μαρίνα, που ταξιδεύουν από την Αθήνα για την Κυπαρισσία, ζώντας την κάθε στιγμή του ταξιδιού.
Μετά από χρόνια ο Αντώνης επισκέπτεται τον πέτρινο σταθμό της Κυπαρισσίας, όπου συναντά τον Μουτζούρη αραχνιασμένο, κάτω από έναν πλάτανο…
Την εκδήλωση συμπλήρωσε Έκθεση Φωτογραφίας από το Σύλλογο Φίλων του Σιδηρόδρομου Καλαμάτας.



Διαβάστε Περισσότερα...

Αισιοδοξία, προβληματισμός και στήριξη στη Θάνου κατά την αναχώρηση του α' γκρουπ



Στο Πεκίνο μέσω Φουκούι

Το πρώτο γκρουπ των αθλητών του στίβου αναχώρησε το Σάββατο από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Φουκούι της Ιαπωνίας, όπου θα πραγματοποιήσουν προετοιμασία, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.
Οι περισσότεροι Έλληνες αθλητές φάνηκαν αισιόδοξοι στις δηλώσεις τους για την παρουσία τους στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού. Κάποιοι, όπως η Αγυρώ Στρατάκη, εξέφρασαν την... αγωνία τους για τις κλιματολογικές συνθήκες, που θα συναντήσουν στην πρωτεύουσα της Κίνας, ενώ δεν παρέλειψαν να υποστηρίξουν τη Θάνου στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη ΔΟΕ.
Η Φανή Χαλκιά ξεκαθάρισε ότι στόχος της είναι η πρόκριση στον τελικό:
«Πάνω από όλα θέλω να είμαι γερή και στη συνέχεια θα προσπαθήσω να μπω στον τελικό. Θα προσπαθήσουμε όλα τα παιδιά για το καλύτερο. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα» επισήμανε η «χρυσή] Ολυμπιονίκης του 2004, ενώ αναφερόμενη στο θέμα της Θάνου τόνισε:
«Όλοι στηρίζουμε τη Θάνου, καθώς θεωρώ ότι είναι άδικο να αφαιρείται το δικαίωμα από κάποιον να συμμετάσχει».
Ο Τσάτουμας επισήμανε ότι στόχος του είναι η πρόκριση στον τελικό του άλματος και στη συνέχεια ό,τι... προκύψει, ενώ ο Δουβαλίδης φάνηκε αισιοδοξος τόσο για τον εαυτό του, όσο και για τη γενικότερη παρουσία της ελληνικής ομάδας. Ο πρωταθλητής μας στα 110μ. εμπόδια δεν παρέλειψε και αυτός να εκφράσει την συμπαράστασή του στην Κατερίνα Θάνου.
Η Αργυρώ Στρατάκη δεν έκρυψε το άγχος της για τις κλιματολογικές συνθήκες, που θα συναντήσει στο Πεκίνο και ευχήθηκε όλα να κυλήσουν ομαλά στην Κίνα.Το πρώτο γκρουπ, που αναχώρησε για το Πεκίνο αποτελούν οι: Δουβαλίδης, Παπαδημητρίου, Τσάτουμας, Σταματόγιαννης, Χαλκιά, Ρεντούμη, Καλπακίδου, Τερζόγλου, Παπαδοπούλου, Ντόβα, Δόντα, Στρατάκη.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Προβληματίζει το νέφος στο Πεκίνο!!!...



Το νέφος στην κινεζική πρωτεύουσα και οι ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες στη χώρα είναι τα θέματα έχουν απασχολήσει την ελληνική αποστόλη.


Ο αρχηγός της Αποστόλης, Ισίδωρος Κούβελος, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι, όπως αποφάσισε η ΔΟΕ, η ατμοσφαιρική ρύπανση θα ελέγχεται κατά τόπους, και αν τα επίπεδά της είναι αυξημένα, οι αγώνες θα μετατίθενται τοπικά και χρονικά.


Ο κ. Κούβελος επισήμανε ότι το νέφος έχει μειωθεί, και ότι αν χρειαστεί, θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, όπως το κλείσιμο και άλλων εργοστασίων στο Πεκίνο και τις γύρω περιοχές.
Ο κ. Κούβελος τόνισε ότι οι 156 αθλητές, πριν μεταβούν στο Πεκίνο, θα έχουν περάσει από 2 έως 3 απροειδοποίητους έλεγχους αντιντόπινγκ.



Ως προς τις ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στην Κινά, εκτίμησε ότι ευνοούν τους Ασιάτες αθλητές.


Ο Σωτήρης Σαλαμούρης, τεχνικός διευθυντής της εταιρείας που έχει αναλάβει τη διεθνή τηλεοπτική κάλυψη των Αγώνων, δήλωσε στο σταθμό μας ότι η προετοιμασία των Αγώνων ήταν γρήγορη σε σχέση με την υποδομή που προϋπήρχε. Οι Κινέζοι έχουν προβλέψει τη διενέργεια περίπου 4.500 τεστ, στα οποία οι αθλητές θα ελεγχθούν και για νεώτερα "κόλπα", όπως η αυξητική ορμόνη και η ερυθροποιητίνη.








http://www.skai.gr/master_story.php?id=89985


Διαβάστε Περισσότερα...

Στο μικροσκόπιο η "Αλληλεγγύη"


Οικονομικό άνοιγμα 15 εκατομμυρίων ευρώ παρουσιάζει η εκκλησιαστική οργάνωση "Αλληλεγγύη" σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι μητροπολίτες Φίλιππων και Ηλείας, με αποτέλεσμα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και η Διαρκής Ιερά Συνοδός να ζητήσουν τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην οργάνωση.

Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής, παρόμοιο έλεγχο είχε ζητήσει με απόρρητο έγγραφό του και ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μερικές μόλις εβδομάδες πριν ξεκινήσει η περιπέτεια της υγείας του.


http://www.skai.gr/master_story.php?id=89982


Διαβάστε Περισσότερα...

Sunday...





Διαβάστε Περισσότερα...