Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Αισιοδοξία, προβληματισμός και στήριξη στη Θάνου κατά την αναχώρηση του α' γκρουπ



Στο Πεκίνο μέσω Φουκούι

Το πρώτο γκρουπ των αθλητών του στίβου αναχώρησε το Σάββατο από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Φουκούι της Ιαπωνίας, όπου θα πραγματοποιήσουν προετοιμασία, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.
Οι περισσότεροι Έλληνες αθλητές φάνηκαν αισιόδοξοι στις δηλώσεις τους για την παρουσία τους στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού. Κάποιοι, όπως η Αγυρώ Στρατάκη, εξέφρασαν την... αγωνία τους για τις κλιματολογικές συνθήκες, που θα συναντήσουν στην πρωτεύουσα της Κίνας, ενώ δεν παρέλειψαν να υποστηρίξουν τη Θάνου στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη ΔΟΕ.
Η Φανή Χαλκιά ξεκαθάρισε ότι στόχος της είναι η πρόκριση στον τελικό:
«Πάνω από όλα θέλω να είμαι γερή και στη συνέχεια θα προσπαθήσω να μπω στον τελικό. Θα προσπαθήσουμε όλα τα παιδιά για το καλύτερο. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα» επισήμανε η «χρυσή] Ολυμπιονίκης του 2004, ενώ αναφερόμενη στο θέμα της Θάνου τόνισε:
«Όλοι στηρίζουμε τη Θάνου, καθώς θεωρώ ότι είναι άδικο να αφαιρείται το δικαίωμα από κάποιον να συμμετάσχει».
Ο Τσάτουμας επισήμανε ότι στόχος του είναι η πρόκριση στον τελικό του άλματος και στη συνέχεια ό,τι... προκύψει, ενώ ο Δουβαλίδης φάνηκε αισιοδοξος τόσο για τον εαυτό του, όσο και για τη γενικότερη παρουσία της ελληνικής ομάδας. Ο πρωταθλητής μας στα 110μ. εμπόδια δεν παρέλειψε και αυτός να εκφράσει την συμπαράστασή του στην Κατερίνα Θάνου.
Η Αργυρώ Στρατάκη δεν έκρυψε το άγχος της για τις κλιματολογικές συνθήκες, που θα συναντήσει στο Πεκίνο και ευχήθηκε όλα να κυλήσουν ομαλά στην Κίνα.Το πρώτο γκρουπ, που αναχώρησε για το Πεκίνο αποτελούν οι: Δουβαλίδης, Παπαδημητρίου, Τσάτουμας, Σταματόγιαννης, Χαλκιά, Ρεντούμη, Καλπακίδου, Τερζόγλου, Παπαδοπούλου, Ντόβα, Δόντα, Στρατάκη.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr