Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΟΛΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΛΕΜΕ, ΟΛΑ ΜΠΑΧΑΛΟ! ! ! ! ! ! ! ! ! !


ΚΙ ΑΚΟΜΑ 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ!!!!!!!!!!!

ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ, 
ΘΑ ΕΙΝΑΙ 

"ΤΟ  Π Α Ν Η Γ Υ Ρ Ι"!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Διαβάστε Περισσότερα...

Υποψήφιος Δήμαρχος και ο Παναγιώτης Κατσίβελας στον Δήμο Τριφυλίας

Υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας θα είναι και ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ., υποψήφιος βουλευτής ΝΔ, γιατρός Παναγιώτης Κατσίβελας, ο οποίος και το 2010 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος για 10 μέρες αλλά αποσύρθηκε λόγω κωλύματος εκλογιμότητας που είχε επειδή ήταν Συντονιστής γιατρός στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων.
Από χθες στα τοπικά κανάλια και τον ηλεκτρονικό τύπο της Μεσσηνίας αναφέρεται η είδηση της υποψηφιότητάς του και σήμερα σε όλες τις εφημερίδες. Ο ίδιος δεν έχει κάνει κάποια επίσημη δήλωση και ανακοίνωση υποψηφιότητας αλλά θα προβεί σε δηλώσεις το Σαββατοκύριακο. 
Για να λένε και να γράφουνε πάντως τα ΜΜΕ, τί κάνει τσίου τσίου;


Διαβάστε Περισσότερα...

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Δημάρχου Τριφυλίας του Ευστάθιου Αδρινόπουλου

Την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Τριφυλίας ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο Αντιστράτηγος ε.α. και Αντιδήμαρχος Δήμου Τριφυλίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος. 
Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:...................................


"Αγαπητοί Συνδημότες του Δήμου Τριφυλίας, 

 Υπηρετώντας το Δήμο μας επί τρία και πλέον χρόνια, από διάφορες θέσεις και αποκτώντας την εμπειρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διαπίστωσα ότι παρά τις αδυναμίες του Καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας, υπάρχουν και δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν και να δώσουν ώθηση στην περιοχή μας. 

Μετά από σοβαρή σκέψη και συζήτηση με πολλούς συμπολίτες μου κατέληξα στο συμπέρασμα, ότι η ώθηση αυτή μπορεί να δοθεί από μία Δημοτική παράταξη που να τη διακρίνει, η εργατικότητα, η συνέπεια, η αποφασιστικότητα, η αξιοποίηση όλων των ενεργών πολιτών, η γρήγορη λήψη αποφάσεων και δράσεων. Από μία Δημοτική παράταξη που θα συνδυάζει την εμπειρία και την ανανέωση, θα ξεπεράσει τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και θα αποτελείται από ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στο Δήμο μας. 

Μία τέτοια ανανεωμένη παράταξη φιλοδοξούμε οι συνεργάτες μου και εγώ να παρουσιάσουμε στις επόμενες εκλογές και ζητούμε όχι μόνο τη στήριξή σας αλλά και τη συμμετοχή σας σ΄αυτήν και στον ωραίο αγώνα που ξεκινάμε, για την αναμόρφωση του Δήμου μας και για ένα νέο ξεκίνημα, μία νέα πορεία των Δημοτικών πραγμάτων. 

Η πρωτοβουλία μας για το Δήμο Τριφυλίας διέπεται από νέες ιδέες, δίκαιες πρακτικές αξιοκρατίας και ίσων ευκαιριών για όλους, ιδανικά αγάπης και προσφοράς προς την Τριφυλία και τους πολίτες. Προτάσσουμε τη σοβαρότητα, τη μεθοδική οργάνωση, την εξειδικευμένη γνώση και εμπιστοσύνη στους άξιους και ικανούς, τον έγκαιρο προγραμματισμό. 

Απευθυνόμαστε με καθαρή συνείδηση σε όλους τους πολίτες της Τριφυλίας. Αγκαλιάζουμε το νέο, το ελπιδοφόρο, το δυναμικό και κυρίως τη νεότερη γενιά. Δεσμευόμαστε για ενίσχυση και διεύρυνση των παροχών των πολιτών, σε μια τοπική κοινωνία αλληλεγγύης, ενδιαφέροντος και σεβασμού προς όλους τους πολίτες. 

Πιστός στα ιδανικά και τις αξίες που με οδήγησαν τόσα χρόνια στην σταδιοδρομία μου και εμφορούμενος από τα λόγια του αείμνηστου Έλληνα και Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, «την ελπίδα μου να εργαστώ για το καλό της Πατρίδος δεν θα την ανταλλάξω με κανένα άλλο συμφέρον», σας προσκαλώ να ενωθείτε μαζί μας. 


 Ευστάθιος Ανδρινόπουλος
 Αντιστράτηγος ε.α. 
 Αντιδήμαρχος Δήμου Τριφυλίας


Διαβάστε Περισσότερα...

Ρήγμα στη "Ριζοσπαστική Κίνηση Τριφυλίας"

Διαχωρίζουν την θέση τους από την "Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση Τριφυλίας" μέλη της μετά τις επίσημες ανακοινώσεις από την Συντονιστική Επιτροπή. 
Σε γραπτή τους δήλωση αναφέρουν:.........................................
«Μιλάμε για διάλογο, για ανοιχτές διαδικασίες, για πρόσβαση στη γνώση και και σωστή ενημέρωση. Αυτό τουλάχιστον νομίσαμε πως πρεσβεύει το νέο κίνημα πολιτών Τριφυλίας. Σε αυτό προσυπογράψαμε και αυτό εμπιστευτήκαμε. Η "Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Τριφυλίας ανταποκρίνεται στην εμπιστοσύνη των ακομμάτιστων πολιτών; Ανταποκρίνεται στον τρόπο και στις απόψεις που εκφράστηκαν; Ισως για κάποιους ναι. Ομως εμείς που προσυπογράφουμε αυτή την δημόσια επιστολή, πιστέψαμε σε κάποιον άλλον τρόπο. Αυτόν που οι καιροί επιβάλλουν, αυτόν που η κοινωνία μας αξίζει. Αυτόν που προστάζει η ένωση και η σύμπραξη για το γενικό και όχι το ατομικό όφελος. Είναι δημοκρατικό λοιπόν, η συντονιστική επιτροπή να μην ενημερώνει τα μέλη για τις πολιτικές κινήσεις, όπως αυτή της επισημοποίησης μέσω παρουσίασης στα ΜΜΕ και δημοσιοποίησης ονομάτων; Είναι ηθικό να χαράσσεται επίσημα γραμμή πλεύσης πριν καν προσκληθούμε σε γενική συνέλευση μελών; Στην εποχή που όλα έχουν υποβαθμιστεί και οι αξίες έχουν καταπατηθεί, η κοινωνία ζητά πραγματικά μια ισότιμη καθαρή από κομματικά τερτίπια και έντιμη πολιτική. Παίρνοντας την ευθύνη, για τον λόγο και τις πράξεις μας. Πιστεύουμε πως η πραγματική επανάσταση αυτή τη στιγμή είναι να σταθείς ορθός με συμμάχους την αλήθεια, τον διάλογο, τον σεβασμό, πρώτα στον ίδιο μας τον εαυτό και μετά σε όλους τους άλλους. Καταγγέλλουμε τις συγκεκριμένες διαδικασίες, ως αλόγιστες και ελλειμματικές και αρνούμαστε την συμμετοχή μας σε κάτι που παίρνει σχήμα για μας χωρίς εμάς». 

Την δήλωση υπογράφουν οι: Δημήτρης Γαλάνης, Θεόδωρος Ρούσσης, Νίκη Ρούσση, Ντρούλιας Χρήστος, Παναγιώτης Τζανετής, Αγγελική Χατζηγεωργίου, Νάνσυ Χατζηγεωργίου- Στριμπάκου, Διονυσία Χρυσομπόλη. 


 Κέλλυ Δημητρούλια Eleftheriaonline.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Βασικές αρχές και ονόματα από τη Ριζοσπαστική Κίνηση Τριφυλίας

Οι βασικές αρχές της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης Τριφυλίας που θα διεκδικήσει το Δήμο Τριφυλίας παρουσιάστηκαν από τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, όπως και τα ονόματα των πρώτων 152 ατόμων από όλο το δήμο που συνυπογράφουν την ιδρυτική της διακήρυξη. Η κίνηση αυτή............................................
χαρακτηρίζεται βαθιά δημοκρατική και ανεξάρτητη, με μέλη και υποστηρικτές από την Αριστερά και την Οικολογία ως την δημοκρατική και αντιμνημονιακή Δεξιά. Οπως αναφέρθηκε, στόχο έχει να φέρει ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης του δήμου, που χαρακτηρίζεται από την απαξίωση, την αδιαφορία και την παθητικότητα τόσο της δημοτικής αρχής όσο και της αντιπολίτευσης. Επίσης τονίστηκε πως θέλουν ένα δήμο που θα είναι αλληλέγγυος στους πολίτες, ο οποίος μαζί με τους πολίτες και τους φορείς θα κινητοποιήσουν τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. 
Ωστόσο επικεφαλής της κίνησης δεν ανακοινώθηκε, κάτι που αναμένεται να γίνει στη συνέχεια, ενώ έχουν προχωρήσει στη συγκρότηση μιας συντονιστικής και μιας επιτροπής προγραμματισμού, έχοντας παράλληλα ξεκινήσει τις ζυμώσεις με την τοπική κοινωνία παρουσιάζοντας τις αρχές και τις θέσεις τους. 

Στην παρουσίαση το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κώστας Γιακουμάκης τόνισε πως η κίνηση αυτή δημιουργήθηκε τον περασμένο Ιούνιο με μια πρώτη συγκέντρωση στα Φιλιατρά και ακολούθησαν και άλλες σε Γαργαλιάνους, Φιλιατρά και Κυπαρισσία, ενώ θα ακολουθήσει στο Κοπανάκι, με στόχο να συσπειρώσουν τον κόσμο και όλοι μαζί με δημοκρατικές διαδικασίες να πάρουν κάποιες αποφάσεις για τον τόπο. Ηδη, επισήμανε, έχουν δημιουργήσει ένα blog στο Ιντερνετ με διεύθυνση rakitrifylias.blogspot.gr . Ανέφερε ακόμη πως την ιδρυτική διακήρυξη έχουν υπογράψει 152 μέλη που προέρχονται από όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου. 

Ο Μπάμπης Καλογερόπουλος επισήμανε ότι τα μέλη καλύπτουν γεωγραφικά όλη την Τριφυλία, ενώ και τα μέλη της συντονιστικής είναι από όλες τις δημοτικές ενότητες και συγκεκριμένα: από την Δ.Ε. Αετού οι Δημήτρης Δριμής και Θεόδωρος Νικολακόπουλος, από την Δ.Ε. Αυλώνα οι Κυριάκος Κυριαζής και Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, από την Δ.Ε. Κυπαρισσίας οι Νώντας Βουδούρης και Γεωργία Παναγιωτοπούλου, από την Δ.Ε. Φιλιατρών οι Μπάμπης Καλογερόπουλος και Αλεξάνδρα Τσούλου και από την Δ.Ε. Γαργαλιάνων οι Χρήστος Σκούτζος και Κώστας Γιακουμάκης. 

Στις βασικές αρχές της διακήρυξης αναφέρθηκε η Αλεξάνδρα Τσούλου επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι όσοι υπογράφουν την διακήρυξη είναι "γυναίκες και άνδρες από κάθε περιοχή του Δήμου Τριφυλίας, όλων των ηλικιών, όλων των επαγγελματικών ή μη ομάδων. Ο καθένας μας φέρει διαφορετικές πολιτικές καταβολές, από την Αριστερά και την Οικολογία, ως την δημοκρατική και αντιμνημονιακή Δεξιά. Μας ενώνει όλους η αγάπη για τη ζωή και τον τόπο μας. Η αγωνία για το μέλλον μας και ιδιαίτερα το μέλλον των παιδιών μας γιατί δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ένα μέλλον δυστυχίας, μιζέριας, αδράνειας και φτώχειας. Εχουμε όνειρα, πίστη και ελπίδα ότι μπορούμε να ανατρέψουμε το άθλιο παρόν και ζοφερό μας μέλλον. Το να επιβιώνουμε απλώς δίχως πάλη δεν αποτελεί μονόδρομο, ούτε λύση για εμάς. Μας στεναχωρεί και μας θυμώνει η απαξίωση του δήμου μας, η αδιαφορία και η παθητικότητα τόσο της δημοτικής αρχής όσο και της αντιπολίτευσης, οι εικόνες κατάρρευσης και εγκατάλειψης που αντικρίζουμε στις γειτονιές μας, η έλλειψη ουσιαστικής αντίδρασης σε ό,τι μας συμβαίνει και πάνω απ’ όλα το αίσθημα της υποβάθμισης του βιοτικού μας επιπέδου. Πιστεύουμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να ξαναβρεί το κύρος της και να αναλάβει ενεργητικό ρόλο για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Οφείλει να διαφυλάξει το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους. Να προασπίσει τα δικαιώματα των πολιτών". Και υπογράμμισε πως η δημοτική κίνηση θα είναι βαθιά ανεξάρτητη και δημοκρατική, ενώ θα χαρακτηρίζεται από 3 αρχές λειτουργίας: Θα είναι ανεξάρτητη από κόμματα και οικονομικά συμφέροντα. Θα είναι βαθιά δημοκρατική στηριγμένη σε ισότιμα μέλη, με κυρίαρχο όργανο την γενική συνέλευση των μελών της. Θα αποκλείει τη λογική του παραγοντισμού και των παραγόντων, γι ’αυτό ο έλεγχος θα απευθύνεται πρώτα στους δικούς μας εκπροσώπους. "Οραματιζόμαστε ένα δήμο που μαζί με τους πολίτες και τους φορείς θα κινητοποιήσουν όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Ενα δήμο που θα σταθεί αλληλέγγυο στα θύματα της κρίσης μέσω δικτύων. Ενα δήμο που θα σέβεται και τον τελευταίο πολίτη και τις ανάγκες του. Ενα δήμο που θα προστατεύει το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους. Θέλουμε ένα δήμο που θα διασφαλίζει την υγεία των πολιτών του" κατέληξε η κ. Τσούλου. 

Τα ονόματα που ανακοινώθηκαν σε πρώτη φάση -καθώς υπάρχουν και άλλα- και συνυπογράφουν την ιδρυτική διακήρυξη είναι: Αβραμόπουλος Βασίλης, Αγγελινάς Ιωάννης, Αδαμόπουλος Αντώνης, Αδαμόπουλος Σωτήριος, Αλεξανδροπούλου Βασιλική, Αλεξόπουλος Σταμάτης, Αλερτάς Γιώργος, Αναγνωστοπούλου Αννα, Αναστασόπουλος Νίκος, Αναστασοπούλου Αγγελική, Ανδρινόπουλος Ηλίας, Αντωνόπουλος Δημοσθένης, Αργυρόπουλος Χρήστος, Αριδάς Τάσος, Ασημακόπουλος Γιάννης, Ασημακόπουλος Κωνσταντίνος, Ασημακοπούλου Δέσποινα, Βακαλοπούλου Αθηνά, Βέργος Κώστας, Βλαχαδάμης Σπύρος, Βλάχος Αγαθοκλής, Βλάχος Αντώνιος, Βουδούρης Επαμεινώνδας, Βρεττού Βασιλική, Γαλάνης Δημήτρης, Γεωργακόπουλος Παναγιώτης, Γεωργακοπούλου Χριστίνα, Γιακουμάκης Κωνσταντίνος, Γιωργιόπουλος Σάκης, Γκόγκας Αθανάσιος, Γκόνης Ανδρέας, Γκόνης Γιάννης, Γκόνης Γιώργος, Γκότσης Γιώργος, Γριβοκωστόπουλος Γιάννης, Γυφτάκης Κωνσταντίνος, Δάβανος Γιώργος, Δαιδινίδης Περικλής, Δημητρόπουλος Γιάννης, Δημητρόπουλος Τάκης, Δημογκότσης Ιωάννης, Δρακουλάκου Ελένη, Δριμής Δημήτρης, Δρούλιας Τάσος, Ζαχαροπούλου Γιούλη, Ηλιόπουλος Γιώργος, Θεοδωρακόπουλος Γιώργος, Θεοδωρόπουλος Αγγελος, Ιωάννου Αννα, Καλογερόπουλος Γιάννης, Καλογερόπουλος Μπάμπης, Καλογερόπουλος Νίκος, Καμπύλης Αντώνιος, Καναβός Αριστοτέλης, Κανελλόπουλος Βασίλης, Κανελλόπουλος Δημήτρης, Κανελλόπουλος Ιωάννης, Καραβοκύρης Γιώργος, Καρακαϊδού Παναγιώτα, Καραμπότσου Ευφροσύνη, Καρυδομάτης Σωτήρης, Κατρής Μανώλης, Κατωπόδης Γιάννης, Καυκάς Ανδρέας, Κεντρής Μανόλης, Κόντος Γιάννης, Κόντος Γιώργος, Κορωναίος Χρήστος, Κοσμάς Γιώργος, Κούρτη Παναγιώτα, Κούρτης Σωτήριος, Κυριαζής Γιώργος, Κυριαζής Κυριάκος, Κωνσταντόπουλος Γιώργος, Κωνσταντόπουλος Θανάσης, Λαμπρόπουλος Δημήτρης, Λαμπρόπουλος Θεόδωρος, Λαμπρόπουλος Παναγιώτης, Λυμπεροπούλου Μαρία, Μαγριπλής Δημήτρης, Μαραβελή Ιωάννα, Μαρίνη Βασιλική, Μαυροειδής Δημήτρης, Μαυρομμάτης Γιώργος, Μητράκος Χρήστος, Μιχαλακόπουλος Κώστας, Μιχαλακόπουλος Παναγιώτης, Μιχαλακοπούλου Ντραγκάνα, Μπαζάνος Παντελής, Μπαμπής Ιωάννης, Μπαράκος Νικόλαος, Μπελογιάννη Γεωργία, Μπινιώρη Γεωργία, Μπουντουβάς Ηλίας, Μπουτσικάκης Αρης, Νασόπουλος Τάκης, Νασοπούλου Ελένη-Ερατώ, Νασοπούλου Χρύσα, Νασοπούλου Φωτεινή, Νεοφύτου Ευαγγελία, Νικολακόπουλος Γεώργιος, Νικολακόπουλος Γιώργος, Νικολακόπουλος Θοδωρής, Νικολόπουλος Αθανάσιος, Νικολόπουλος Γιώργος, Νικολόπουλος Νίκος, Ντρούλιας Χρήστος, Ξάστερου Βασιλική, Παναγιωτόπουλος Γιώργος, Παναγιωτοπούλου Γεωργία, Παναγόπουλος Δημήτρης, Παναγόπουλος Σωτήρης, Πανόπουλος Δημήτρης, Πανοπούλου Ευφροσύνη, Παπαγεωργίου Αγγελική, Παπαγιαννοπούλου Κωνσταντίνα, Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Παπαθανασόπουλος Διονύσης, Παπαχριστοφίλου Λεωνίδας, Πετρακόπουλος Αγγελος, Πολίτης Παναγιώτης, Πρεβεζάνου Λουκία, Ρέπα Αγόριτσα, Ρούσση Νίκη, Ρούσσης Θοδωρής, Σάγωνας Νικόλαος, Σερέτης Χρήστος, Σιαπέρας Γεώργιος, Σιαπέρας Τάσος, Σκούντζος Χρήστος, Σκουτέρη Παναγιώτα, Στασινόπουλος Γρηγόρης, Στυλιανοπούλου Αθανασία, Συμεών Θεοδώρα, Σωτηροπούλου Φωτούλα, Τάμπασης Δημήτρης, Τεριζάκης Νικόλαος, Τζανέτης Παναγιώτης, Τζόρβας Αντώνης, Τουρκολιά Διονυσία, Τσαγκάρη Αικατερίνη, Τσαούση Δέσποινα, Τσεκούρας Παναγιώτης, Τσίγκανος Δημήτρης, Τσούλου Αλεξάνδρα, Χαλαζωνίτη Καλλιρρόη, Χατζηγεωργίου-Στριμπάκου Νάνσυ, Χριστακόπουλος Δημήτρης, Χριστοδούλου Ρουμπίνη, Χρυσανθακόπουλος Ανδρέας, Χρυσανθακόπουλος Κωνσταντίνος, Χρυσομπόλη Διονυσία, Tambaur Sabine. Κώστας Μπούρας Eleftheriaonline.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

Ο Σαράντος Κουκούμης υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Τριφυλίας

Ο Σαράντος Κουκούμης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας θα είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Τριφυλίας.


Διαβάστε Περισσότερα...

ΟΛΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ, ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ!

 





ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ............... 





 ΟΛΑ ΜΠΑΧΑΛΟ! ! ! ! ! 



 ΟΛΑ ΕΔΩ ΣΤΟ TRIFYLIANEWS! ! ! ! !


Διαβάστε Περισσότερα...

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/02/2014


Διαβάστε Περισσότερα...