Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

ΓΚΑΛΟΠ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ!...

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα,

σαν άλλα "φαντάσματα",




παρουσιάζουμε




τις αποκαλυπτικές πληροφορίες που έχουμε

για τα αποτελέσματα γκάλοπ


που διενεργήθηκε


από τις αρχές έως και τα μέσα του Αυγούστου...




Οι πληροφορίες μας είναι από "πηγές" "πολύ μέσα"!...




Έχουμε και λέμε:








Νέα Δημοκρατία - 27%






Πασόκ - 23%






Συνασπισμός - 24%




Ναι, έτσι όπως τα διαβάσατε είναι!!!


***Σημειώστε τα και κρατείστε τα, γιατι, κάτι μας λέει πως, από Σεπτέμβρη θα επιβεβαιωθούμε!!!...





Διαβάστε Περισσότερα...

ΓΚΑΛΟΠ ΣΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...





Τί δείχνουν τα γκάλοπ που πραγματοποιήθηκαν

από τις αρχές έως και τα μέσα του Αυγούστου;;;...



Τί θα γινόταν αν είχαμε σήμερα εκλογές;;;...



Πώς απαντούν οι Έλληνες, στα μπάνια του λαού;;;...



Αποκαλυπτικές πληροφορίες "από μέσα"!...



Πυρετώδεις διαβουλεύσεις και

αναλύσεις επί αναλύσεων στα κομματικά επιτελεία...





Διαβάστε Περισσότερα...

ΓΚΑΛΟΠ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ...




Φωτιά... στο πολιτικό σκηνικό βάζουν τα γκάλοπ του Αυγούστου!...


Αν διεξάγονταν, τώρα, εκλογές,


Θα υπήρχε αυτοδυναμία;;;…


Ποιό είναι πρώτο κόμμα;;;…


Ποιό δεύτερο και ποιό τρίτο;;;…


Ποιά είναι τα ποσοστά των κομμάτων;;;…






Διαβάστε Περισσότερα...

Καταδικάζει η Λευκωσία το επεισόδιο πρόκληση...



Καταδίκασε την πρόκληση ζημιών σε τουρκοκυπριακά υποστατικά στο μικτό χωριό Πύλα, κοντά στη Λάρνακα, πριν από τρεις ημέρες, η κυβέρνηση της Κύπρου, αλλά, απέφυγε να επιρρίψει ευθύνες σε οποιονδήποτε. "Η κυβέρνηση καταδικάζει προβοκατόρικες ενέργειες στον ευαίσθητο χώρο της Πύλας, από όπου κι αν προέρχονται", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου όταν κλήθηκε να σχολιάσει το επεισόδιο στο οποίο άγνωστοι έριξαν τούβλα σε παράθυρα τουρκοκυπριακών καταστημάτων και ασβέστη σε προτομή του Κεμάλ Ατατούρκ. Στην ερώτηση, κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα αυτή τη χρονική περίοδο, κατά την οποία η τουρκοκυπριακή πλευρά επιθυμεί να συνδέσει το θέμα του ανοίγματος οδοφράγματος στην κατεχόμενη περιοχή Λιμνίτη με την αξίωση των Τούρκων για άνοιγμα οδοφράγματος και στην Πύλα, που βρίσκεται σε περιοχή που θεωρείται νεκρή ζώνη και ελέγχεται από τα Ηνωμένα Έθνη, ο κ. Στεφάνου απέφυγε να απαντήσει . Τόνισε ότι "η θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς στο θέμα της διάνοιξης του οδοφράγματος του Λιμνίτη είναι γνωστή. Εμείς εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της διάνοιξης του οδοφράγματος στο Λιμνίτη, το συντομότερο δυνατό, γιατί θα εξυπηρετήσει τους Ελληνοκυπρίους και τους Τουρκοκυπρίους της περιοχής και δεν το συνδέουμε με ο,τιδήποτε άλλο", είπε ο κ. Στεφάνου. Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι το θέμα του επεισοδίου στην Πύλα, το μόνο χωριό στο οποίο ζουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μετά την τουρκική εισβολή του 1974, διερευνάται σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη, που έχουν την ευθύνη στην περιοχή. Ο Ελληνοκύπριος και ο Τουρκοκύπριος κοινοτάρχης του χωριού θα δώσουν αύριο κοινή συνέντευξη Τύπου για το επεισόδιο, για το οποίο η επίσημη τουρκοκυπριακή πλευρά τήρησε χαμηλούς τόνους. Ο Τουρκοκύπριος κοινοτάρχης Πύλας δήλωσε ότι δράστες του επεισοδίου ενδέχεται να είναι νεαροί ταραξίες.






Διαβάστε Περισσότερα...

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ;;;...





Τί δείχνουν τα γκάλοπ του Αυγούστου;;;


Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό στη χώρα;;;


Υπάρχουν ανατροπές και αλλαγές

στον μέχρι τώρα συσχετισμό δυνάμεων;;;...


Και άλλα, πολλά και άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία!...


Αποκαλυπτικές πληροφορίες

που οι επιτελάρχες των κομμάτων γνωρίζουν

και προσπαθούν να εξηγήσουν...



Σε επόμενη ανάρτηση...





Διαβάστε Περισσότερα...

Εγκαίνια βουδιστικού ναού από το Δαλάι Λάμα...



Τα εγκαίνια ενός βουδιστικού ναού στη Γαλλία πραγματοποιήθηκαν σήμερα από το Δαλάι Λάμα και μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν η πρώτη κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί. Η τελετή στο ναό Λεράμπ Λινγκ, ο οποίος κτίσθηκε σύμφωνα με το παραδοσιακό θιβετανικό σχέδιο σε μια απομακρυσμένη περιοχή πράσινων λόφων στην περιφέρεια Ερό και είναι ένας από τους μεγαλύτερους θιβετανικούς βουδιστικούς ναούς στη Δύση, πραγματοποιήθηκε στο τέλος μιας επίσκεψης στη Γαλλία στη διάρκεια της οποίας ο Δαλάι Λάμα επέκρινε επανειλημμένα την Κίνα που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η παρουσία του στη Γαλλία στη διάρκεια των Αγώνων ήταν ένας πονοκέφαλος για τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος επικρίθηκε ευρέως επειδή αρνήθηκε να συναντηθεί με τον εξόριστο ηγέτη του Θιβέτ. Σιωπηρός στόχος της παρουσίας της συζύγου του σήμερα ήταν να κατευνάσει τα πνεύματα. Κάτω από δυνατή βροχή, εκατοντάδες μαθητές του βουδισμού παρακολούθησαν την τελετή των εγκαινίων, ενώ ο ναός ήταν στολισμένος με πολύχρωμες θιβετανικές σημαίες προσευχής. Ο Δαλάι Λάμα ηγήθηκε μιας πομπής μοναχών με πορτοκαλί και κόκκινα ράσα που τραγουδούσαν ύμνους και φυσούσαν μακριές τρομπέτες καθώς προχωρούσαν γύρω από το ναό. Η Μπρούνι-Σαρκοζί ακολούθησε την πομπή φορώντας ένα σκούρο μπλε φόρεμα μακρύ ως το γόνατο. Όταν έφτασε στην πόρτα του ναού, ο Δαλάι Λάμα της έδωσε μια χάτα, μια μακριά λευκή εσάρπα που συμβολίζει το καλωσόρισες.


Διαβάστε Περισσότερα...

Βρέθηκε σφραγίδα Βυζαντινού αυτοκράτορα!...



Σφραγίδα του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ανδρόνικου Παλαιολόγου ΙΙ (1282-1328) έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, στο Περπερικό της νοτιοανατολικής Βουλγαρίας. Πρόκειται για τη δεύτερη σφραγίδα του ίδιου Βυζαντινού αυτοκράτορα που βρέθηκε στη Βουλγαρία και η δέκατη στον κόσμο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρχαιολόγος-καθηγητής Νικολάι Οβτσάροφ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την παρουσίαση των νέων ευρημάτων στην περιοχή.

Οι ανασκαφές ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο μήνες και θα διαρκέσουν έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η σφραγίδα έχει μια τρύπα στη μέση, μια εικόνα του Ανδρόνικου από τη μια πλευρά και μια του Χριστού από την άλλη.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν, επίσης, στην ίδια περιοχή τέσσερα ασημένια δαχτυλίδια, που εικάζεται πως ανήκαν σε εξέχουσες προσωπικότητες του τέλους του 12ου αιώνα και των αρχών του 14ου.


Διαβάστε Περισσότερα...

Σε καλύβα ζει ο αδελφός του Ομπάμα!



Ο ετεροθαλής αδελφός του Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Χουσέιν Ομπάμα, ζει σε μια τσίγκινη καλύβα σε φτωχογειτονιά του Ναϊρόμπι, όπως έγραψε η ιταλική έκδοση του περιοδικού «Βάνιτι Φεαρ».

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ και ο 26χρονος Τζορτζ είναι από τον ίδιο πατέρα, τον Μπαράκ Ομπάμα τον πρεσβύτερο, ο οποίος δεν ζει.

Ο πατέρας Ομπάμα, απέκτησε τον Μπαράκ όσο ζούσε στις ΗΠΑ, αλλά όταν ο γιός του έγινε δύο ετών, επέστρεψε στην Κένυα.

Παρά την καταγωγή του, ο γερουσιαστής έχει επισκεφθεί την Κένυα λιγοστές φορές.

Ο Τζορτζ Ομπάμα δήλωσε ότι έχει δει τον Μπαράκ μόλις δύο φορές στη ζωή του:

το 2006, όταν ο υποψήφιος πρόεδρος είχε επισκεφθεί την Κένυα, και όταν ο ίδιος ήταν μικρό παιδί.

Όπως είπε δεν θα ζητήσει βοήθεια από τον ετεροθαλή, διάσημο αδελφό του.

"Δεν λέω καν στον κόσμο ότι έχω συγγένεια με τον Μπαράκ Ομπάμα. Δεν θέλω εδώ να με παρενοχλούν επειδή νομίζουν ότι έχω χρήματα ή επιρροή", δήλωσε ο Τζορτζ Ομπάμα στην βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ».



Διαβάστε Περισσότερα...

Θύμα ξυλοδαρμού ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π.Ευθυμίου




Θύμα επίθεσης αγνώστου με σιδηρολοστό έπεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, κοντά στο γραφείο του στην οδό Σόλωνος, στο κέντρο της Αθήνας. Ο κ. Ευθυμίου θα παραμείνει προληπτικά για νοσηλεία, αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο. Για «δολοφονικό παρακράτος» μίλησε ο ίδιος· έρευνα για τη στάση των φρουρών του.
Το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής βγήκε από το γραφείο του στην οδό Σόλωνος και κατευθύνθηκε σε κοντινό βιβλιοπωλείο. Κατά την επιστροφή του, ενώ αρχικά χαιρέτησε ορισμένους περιστατικούς που τον αναγνώρισαν, ξαφνικά ένας άγνωστος του επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπά με σιδερολοστό. Ο άγνωστος όμως έχασε την ισορροπία του και το χτύπημα δεν ήταν δυνατό.
Ο κ. Ευθυμίου είπε πως την ώρα που έμπαινε στο γραφείο του, κατέβαινε ο δικηγόρος κ. Ρούβας ο οποίος δεν επέτρεψε να υπάρξει δεύτερο χτύπημα και επομένως παρεμπόδισε και την ευστοχία του χτυπήματος αυτού. Η στάση των δρουρών-αστυνομικών του παραμένει άγνωστη και από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διατάχτηκε σχετική έρευνα.
Αμέσως μετά, ο βουλευτής μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» όπου οι γιατροί του έκαναν τρία ράμματα στο σημείο που χτυπήθηκε στο κεφάλι, ενώ άμεσα υπεβλήθη και σε εξονυχιστικό κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, από τους οποίους προέκυψε ότι δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα στην υγεία του. Ωστόσο θα παραμείνει για 24 ώρες στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Ευθυμίου έκανε λόγο για άνανδρη και δολοφονική επίθεση εναντίον του, με άνανδρο και θρασύ τρόπο, που παραπέμπει σε δήθεν επίθεση από το χώρο των Εξαρχείων. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Ευθυμίου, αυτός ο χώρος είναι το άλλοθι για την ύπαρξη ενός δολοφονικού παρακράτους. Ζήτησε, μάλιστα, από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την «ασύδοτη δράση» αυτού του δολοφονικού παρακράτους.



με πληροφορίες από http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=930756&lngDtrID=244


Διαβάστε Περισσότερα...

"Χρειάζεται περισσότερος χρόνος"



Περισσότερο χρόνο για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της γείτονος ζήτησε ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον έλληνα πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη, αν και από τη δήλωση του αυτή προκύπτει ότι μια λύση του θέματος δεν είναι κοντά.Πάντως, ο κ. Νίμιτς δήλωσε ότι διαπιστώνει σοβαρότητα και από τις δύο πλευρές, την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, ως προς τη διάθεση να λυθεί το θέμα του ονόματος. Σε ερώτηση αν κατέθεσε πρόταση ο αμερικανός διπλωμάτης, απάντησε ότι δεν έχουν συγκεκριμενοποιηθεί τα πράγματα και όταν ο ίδιος κάνει μια πρόταση θέλει να είναι συγκεκριμένη. Ο κ. Νίμιτς επισήμανε ότι και οι δύο πλευρές έχουν συγκεκριμένες απόψεις για το τι μπορούν να δεχθούν και τι όχι, και η λύση θα βρεθεί όταν οι δύο πλευρές αισθανθούν άνετα με την προτεινόμενη λύση. Σε ερώτηση αν έχουν τεθεί στις συνομιλίες και άλλα ζητήματα εκτός του ονόματος ο κ. Νίμιτς απάντησε: "τέθηκε μια σειρά θεμάτων τα οποία θα τα χαρακτήριζα περιφερειακά στο κεντρικό ζήτημα του ονόματος, τα οποία άλλοτε συνδέονται περισσότερο και άλλοτε συνδέονται λιγότερο με το κεντρικό ζήτημα του ονόματος. Αυτά τα ζητήματα ενδεχομένως είναι ένα θέμα, δεν είναι ο πυρήνας. Το θέμα του ονόματος είναι τόσο δύσκολο και δεν χρειάζεται να το επιβαρύνουμε με άλλα θέματα. Θα πρότεινα να τα αφήσουμε κατά μέρος και να ασχοληθούμε με το θέμα του ονόματος και να προσπαθήσουμε να βρούμε λύση", τόνισε ο κ. Νίμιτς. Σε ερώτηση αν θα γίνουν συνομιλίες σε υψηλότερο επίπεδο, είπε ότι δεν μπορεί να προβλέψει. Πρόσθεσε ότι το Σεπτέμβριο είναι η γενική συνέλευση του ΟΗΕ και αυτός είναι ένας χρόνος που υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον. Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του θέματος δήλωσε: "προσωπικά δεν πιστεύω στα χρονοδιαγράμματα. Χρειάζεται η επίλυση, δεν θα βάλουμε όμως χρονοδιάγραμμα". Ο κ.Βασιλάκης από την πλευρά του είπε στους δημοσιογράφους: "την επιστολή του πρωθυπουργού την ξέρετε. Τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη τις ξέρετε, συνεπώς σε αυτή τη βάση προχωράμε σιγά-σιγά και θα δούμε τι θα γίνει. Σε ερώτηση αν υπήρξε πρόοδος στις συνομιλίες ο κ. Βασιλάκης επισήμανε: "εγώ είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και λεω αν υπάρχει υπομονή μπορεί να βρεθεί λύση. Χρειάζεται υπομονή και σιγά-σιγά". Σε ερώτηση αν θα υπάρξει νέο βέτο από την ελληνική κυβέρνηση στα Σκόπια ο κ. Βασιλάκης είπε "θα πάρετε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και θα βρείτε την απάντηση".


Δήλωση Α. Λοβέρδου.

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικών, Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με τη συνάντηση των κ. Νίμιτς και Βασιλάκη, έκανε λόγο για δυσμενείς εξελίξεις για τις οποίες ευθύνεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Λοβέδρος σχολίασε την αναφορά Νίμιτς για "κύριο ζήτημα, δηλαδή για αυτό του ονόματος". " Όταν όμως ο κ.Νίμιτς αναφέρεται σε κύριο πρόβλημα εκ της τυπικής λογικής παραπέμπει και σε άλλα δήθεν δευτερεύοντα . Τέτοια όμως θέματα επειδή ούτε υπάρχουν, ούτε ο ΟΗΕ έχει αναλάβει και οργανώνει την επίλυσή τους, ο κ. Νίμιτς θα έπρεπε να τα είχε με τον τρόπο του αποκλείσει από τις συζητήσεις που διεξάγει τις τελευταίες εβδομάδες" σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. "Η Ελλάδα, έχει ξεκαθαρίσει τις θέσεις της, έχει κάνει κινήσεις συνεννόησης πασχίζοντας να βρεθεί μια κοινώς αποδεκτή λύση" κατέληξε.


Δήλωση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έκανε και η Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό.



Διαβάστε Περισσότερα...

Συνάντηση Καραμανλή - Μπακογιάννη



"Οι διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας συνεχίζονται χωρίς χρονοδιαγράμματα" δήλωσε την Παρασκευή η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής (Σκοπιανό, Κυπριακό, τις εξελίξεις στη Γεωργία και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου).

Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι, καθώς θεωρεί ότι πρέπει να γίνει μια ουσιαστική και ειλικρινής προσπάθεια επίλυσης του θέματος του ονόματος και για να μην ξεφύγουμε, όπως ανέφερε, σε άσκοπες ρητορικές, ενώ σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Σε ερώτηση σχετικά με το όνομα "Βόρεια Μακεδονία" και παραλλαγές του, η υπουργός ανέφερε ότι "η Ελλάδα επιζητεί ένα όνομα κοινά αποδεκτό, με γεωγραφικό προσδιορισμό, το οποίο θα ισχύει έναντι όλων. Αυτή είναι η ελληνική θέση. Γεωγραφικοί προσδιορισμοί, είστε σε θέση να καταλάβετε από μόνοι σας ποιοι είναι και πώς μπορούν να υπάρξουν στο θέμα του ονόματος".

Σε άλλη ερώτηση για την υπόθεση Παυλίδη,η κ. Μπακογιάννη δεν έκανε σχόλιο, ενώ κληθείσα να σχολιάσει τη θέση του Οικουμενικού Πατριάρχη ότι δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις για τη Μονή Εσφιγμένου, σημείωσε "το θέμα της Μονής Εσφιγμένου υπάρχει με αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες, πράγματι, θα πρέπει να εφαρμοστούν. Η μοναστική κοινότητα έχει η ίδια θέσει τους όρους με τους οποίους μπορούν να εφαρμοστούν αυτές οι αποφάσεις".



Διαβάστε Περισσότερα...

Υπερπαραγωγή τροφίμων, μείωση υδάτων



Η παραγωγή περισσοτέρων τροφίμων από αυτά που καταναλώνουμε οδηγεί στη κατασπατάληση των υδατικών αποθεμάτων.

Αυτό καταδεικνύει έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων και του Διεθνούς Ινστιτούτου για το νερό, που παρουσιάστηκε στη Στοκχόλμη κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας εβδομάδας για το νερό.

Σύμφωνα με την έκθεση, η σπατάλη τροφίμων που γίνεται μόνο από τις ΗΠΑ ισοδυναμεί με κατανάλωση 40 τρισεκατομμυρίων λίτρων νερού, το οποίο θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις ανάγκες 500 εκατομμυρίων νοικοκυριών.

Για την εξοικονόμηση νερού επισημαίνεται η ανάγκη μείωσης κατά 50% έως το 2025, των τροφίμων που πετάμε.



Διαβάστε Περισσότερα...

"Ψαλίδι" στις κρατικές επιχορηγήσεις



Περικόπτεται, κατά 1 εκατομμύριο ευρώ, κρατική επιχορήγηση προς τις αγροτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, με τροπολογία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σύμφωνα με τη τροπολογία, τα χρήματα που θα εξοικονομούνται θα διατίθενται, μαζί με άλλα ποσά, για χορήγηση υποτροφιών σε παιδιά κατά κύριο επάγγελμα γεωργών και κτηνοτρόφων, που εισάγονται και φοιτούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με γνωστικό αντικείμενο σχετικό με την αγροτική ανάπτυξη. Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός, ένα ανεξάρτητο συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να αντεπεξέρχεται στις ανάγκες και τις υποχρεώσεις του με πόρους που προέρχονται από τις εισφορές των μελών του, και όχι να λειτουργεί και να εξαρτάται από τις κρατικές επιχορηγήσεις.Η τροπολογία, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΓΕΣΑΣΕ.




Διαβάστε Περισσότερα...

Πρώτη δημόσια εμφάνιση Ζαχόπουλου



Στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης προσήλθε την Παρασκευή ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστος Ζαχόπουλος, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την πολύμηνη νοσηλεία του.

Ο κ. Ζαχόπουλος παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα, προκειμένου να καταθέσει για το θέμα των επιχορηγήσεων του υπουργείου Πολιτισμού.

Κατά την έξοδο του από το γραφείο του εισαγγελέα δεν έκανε δηλώσεις.




Διαβάστε Περισσότερα...

Πυρκαγιές στην Πελοπόννησο



Συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη στο Αγιονόρι Κορινθίας. Η πυρκαγιά πέρασε στο νομό Αργολίδας και έχει κάνει στάχτη πολλά στρέμματα δασικής έκτασης με πουρνάρια.

Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές που εκδηλώθηκε στις 4:00 περίπου τα ξημερώματα της Παρασκευής σε δασική έκταση στο Ζευγολατιό Κορινθίας, και στις 11:05 νωρίτερα σήμερα σε δασική έκταση στην Νέδουσα του Δήμου Καλαμάτας στον Ταΰγετο. Αυτή την ώρα κι επιχειρούν εκτός των επίγειων δυνάμεων και αεροσκάφη πεζετέλ.

Πριν από λίγο εκδηλώθηκε πυρκαγιά και βρίσκεται σε εξέλιξη σε αγροτική περιοχή στον Βρονταμά του Δήμου Σκάλας στην Λακωνία.
Υπό έλεγχο βρίσκονται πυρκαγιές, στο Κοπανάκι του Δήμου Αετού στη Μεσσηνία όπου έχουν καεί 25 στρέμματα δασικής και 25 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης και στην Αρσινόη του Δήμου Ιθώμης στη Μεσσηνία έχοντας κάψει 15 στρέμματα δασικής έκτασης. Σε όλα τα πύρινα μέτωπα υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν για να θέσουν τις πυρκαγιές υπό πλήρη έλεγχο.




Διαβάστε Περισσότερα...

Μεγάλες ζημιές από την ξηρασία στα σύκα!


Σημαντικές ζημιές στις συκοκαλλιέργειες κατέγραψαν οι γεωπόνοι, μετά από ελέγχους προχθές σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, οι οποίες εντοπίζονται τόσο στο φυτικό κεφάλαιο και την καρποφορία όσο και στην ποιότητα. Όπως δε επισημαίνει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ι. Κυριακόπουλος, οι ζημιές είναι σε εξέλιξη και είναι πιθανό να φθάσουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό.Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του χθες ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος ανέφερε ότι απέστειλε επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ζητώντας να βρεθεί τρόπος αποζημίωσης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα έχει και συνάντηση με τον υπουργό.
ΖημιέςΣύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας, οι ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο συνίστανται σε εμφάνιση έντονου κιτρινίσματος, ξήρανση φύλλων και φυλλόπτωση, με ποσοστά αποφύλλωσης που φθάνουν έως και 70%, ενώ διαπιστώθηκε μεγάλη μείωση της αναμενόμενης παραγωγής λόγω ανεπαρκούς ανάπτυξης των καρπών και μείωσης του μεγέθους τους. Επίσης, γίνεται λόγος για σοβαρή υποβάθμιση της ποιότητας από την παραγωγή μειωμένου μελιτώματος, ύπαρξη εγκαυμάτων στο φλοιό, εμφάνιση δερματώδους φλοιού – μολύβδωσης και δημιουργία μεγάλου ποσοστού αποσύκων.Οι ζημιές, όπως τονίζεται στην έκθεση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ι. Κυριακόπουλου, διαφοροποιούνται και εμφανίζονται αυξημένες σε συκεώνες με ανατολικό προσανατολισμό, φτωχά εδάφη και μεγάλης ηλικίας δέντρα. Εκτεταμένες ζημιές παρατηρούνται, επίσης, σε συκεώνες πολύ νεαρής ηλικίας εγκατεστημένους σε εδάφη με χαμηλή εδαφική υγρασία. Στα ορεινά δημοτικά διαμερίσματα η εμφάνιση των ζημιών είναι μικρότερη. Τέλος, επισημαίνεται ότι οι ζημιές είναι σε εξέλιξη και, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν, είναι πιθανό να φθάσουν σε πολύ μεγάλα ποσοστά.
ΑποζημίωσηΑπό την πλευρά του, ο κ. Δράκος σημείωσε ότι οι γεωπόνοι έκαναν ελέγχους για να διαπιστώσουν τις όποιες επιπτώσεις από την ξηρασία στην παραγωγή, ενώ ο ίδιος απέστειλε επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντό και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κατσαρό. Μάλιστα, με τον κ. Κατσαρό επικοινώνησε και τηλεφωνικά, ενώ του υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το αίτημα και θα υπάρξει γρήγορη αντίδραση. «Θα μιλήσω και με τον κ. Κοντό, με τον οποίο θα έχω συνάντηση την επόμενη εβδομάδα. Θα εξαρτηθεί, βέβαια, η συνάντησή μας από την πορεία του νομοσχεδίου για την κτηνοτροφία, το οποίο κατατίθεται από πλευράς του. Πιθανότητα να έχουμε μια μικρή αναβολή της συνάντησης, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις αρχές της εβδομάδας. Θέλω να δηλώσω, πάντως, ότι δε θα αφήσουμε έτσι την υπόθεση. Θα την υποστηρίξουμε. Θεωρούμε ότι έχει επέλθει ζημιά και απ’ όσα διαπίστωσαν οι ειδικοί επιστήμονες, αλλά και με όσα έχουν πει οι ίδιοι οι παραγωγοί. Άρα, λοιπόν, πρέπει να βρεθεί τρόπος για την οικονομική τους υποστήριξη, για να συνεχιστεί αυτή σπουδαία καλλιέργεια στην πατρίδα μας», σχολίασε ο κ. Δράκος. Τέλος, ο νομάρχης επισήμανε ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και εντολής του υπουργού και της κυβέρνησης: «Μέσα από τις δυνατότητες και του υπουργείου Οικονομικών, πρέπει να δοθεί εντολή, στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, να κινηθεί για να ξεπεράσει τον υφιστάμενο θεσμικό σκόπελο, που δεν επιτρέπει την αποζημίωση για τα ζητήματα ξηρασίας, όταν δεν υπάρχει θεομηνία».

Της Βίκυς Βετουλάκη





Διαβάστε Περισσότερα...

ΤΑ «ΕΧΩΣΑΝ» ΧΟΝΤΡΑ (!!!) ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΙΝΑΣ!...


ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΙΝΑΣ – ΒΑΘΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΤΑ "ΑΚΟΥΣΕ" Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!...


Ένα δύσκολο, για να μην γράψω άσχημο, απόγευμα είχε προχθές ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας ο οποίος και παραβρέθηκε -(είχε προσκληθεί) στην έκτακτη γενική συνέλευση των Μελών του Συλλόγου Γιαννίτσαινας Κυπαρισσίας που είναι κάτοικοι ή έχουν περιουσία στην περιοχή Γιαννίτσαινας και Βαθύ.

Ωστόσο, ο ίδιος, με βάση αυτά που είπε, έδειξε πως ή δεν καταλάβαινε ή έκανε πως δεν καταλάβαινε και δεν αντιλαμβανόταν όσα του έλεγαν και όσα τον ρωτούσαν, αφού στην ουσία σχεδόν σε τίποτα δεν απάντησε με επιχειρήματα που να έχουν αντίκρισμα στην πραγματικότητα.

Ειδικά για το θέμα της κομποστοποίησης που θα γίνει στην περιοχή από ιδιωτική εταιρία με τη χρησιμοποίηση και ελαιοπυρήνα, και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, οι απαντήσεις του στις αλλεπάλληλες αγωνιώδεις ερωτήσεις των κατοίκων ήταν κυριολεκτικά ¨άλλα αντί άλλων¨!!!

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να μην αναφέρει καθόλου τη λέξη ¨ελαιοπυρήνα¨ και ούτε καν να απαντάει όταν του έδειχναν την ίδια τη σύμβαση που έχει ο ίδιος υπογράψει, παρά τη διαφορετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, με την εταιρία, στην οποία και ξεκάθαρα αναγράφεται ότι στο χώρο, εκεί, που θα γίνει η κομποστοποίηση “θα εναποτίθενται: και ελαιοπυρήνας και τσάμπουρα και φύλλα ελιάς και μαλλιά αιγοπροβάτων και…”

Η έκτακτη γενική συνέλευση (η τακτική είχε πραγματοποιηθεί πριν λίγες μέρες) ξεκίνησε με καλωσόρισμα του Προέδρου του Συλλόγου Θεόδωρου Ντέντε ο οποίος αναφέρθηκε περιληπτικά στα θέματα της συνέλευσης που ήταν, η πορεία του Βιολογικού Καθαρισμού, οι εγκαταστάσεις του οποίου πρόκειται να κατασκευαστούν στην περιοχή με τους κατοίκους να εκφράζουν την άποψη "και η δεξαμενή χλωρίωσης να είναι κλειστή", η λειτουργία μονάδας κομποστοποίησης και με ελαιοπυρήνα στην περιοχή, κάτι με το οποίο είναι κάθετα αντίθετοι και αντιδρούν καθώς και η πρόταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για χωροθέτηση Βιοτεχνικού Πάρκου στην περιοχή, που και γι΄ αυτό εξέφρασαν διαφωνίες και επιφυλάξεις…

Στη συνέχεια ζητήθηκε από τον κ. Σαμπαζιώτη ενημέρωση επί αυτών και παίρνοντας το λόγο είπε για το Βιολογικό πως προχωράνε οι διαδικασίες της μελέτης εφαρμογής και τους είπε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα περιβαλλοντικό ή αισθητικό με την ανοιχτή δεξαμενή χλωρίωσης κ.α…
Για την κομποστοποίηση, καθόλου, μα καθόλου, δεν ανέφερε τη λέξη ¨ελαιοπυρήνας¨, παρά είπε για την καθαριότητα στις παραλίες από όπου θα μαζεύονται τα φύκια, για την πρωτοπορία της κομποστοποίησης για την παραγωγή λιπάσματος, για το ότι αυτό είναι καλό, θετικό και δείχνει την οικολογική και περιβαλλοντική ευαισθησία κτλ…
Ερωτηθείς γιατί υπέγραψε τη σύμβαση χωρίς οι όροι να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και γιατι σε αυτή αναγράφεται ο ελαιοπυρήνας κ.α., αφού δεν είχε ειπωθεί κάτι τέτοιο στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν απάντησε αλλά είπε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την κομποστοποίηση και πως μπορεί μια επιτροπή του Συλλόγου να συναντηθεί με τον ίδιο και εκπρόσωπο της εταιρίας για να τους εξηγήσει κτλ, κτλ…
Για το Βιοτεχνικό Πάρκο είπε πως, έτσι θα μπει μια τάξη και μία σειρά στην επαγγελματική στέγη μη οχλουσών μικρών βιοτεχνιών και ότι εκεί θα πάρει αξία η γη.



Στη συνέχει το λόγο πήρε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Α.ΔΗ.Κ. Σωτήρης Γιαννόπουλος (που έχει και κατοικία στην Γιαννίτσαινα) ο οποίος για το θέμα του Βιολογικού τόνισε τις παρατηρήσεις της Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου τις οποίες και σαν Συνδυασμός έχουν καταθέσει, μαζί και με άλλες στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη συζήτηση σχετικού θέματος για τις οποίες η ανάδοχος εταιρία διαβεβαίωσε πως θα υλοποιηθούν και σημείωσε πως από την πλευρά τους θα παρακολουθούν στενά το έργο, το ίδιο ζήτησε και από το Σύλλογο, και πρόσθεσε πως για την σωστή κατασκευή του άλλωστε, συμφωνήσαμε και στην πρόσληψη τεχνικού συμβούλου με γνώσεις και εμπειρία σε τέτοια έργα… Για την κομποστοποίηση επέρριψε ευθύνες στον κ. Σαμπαζιώτη γιατί άλλα είχαν ειπωθεί και αποφασιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και άλλα ο κ. Σαμπαζιώτης έκανε ερήμην του Συμβουλίου και ενημέρωσε πως όταν πληροφορήθηκε για την υπογραφή της σύμβασης το έθεσε θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δ.Σ. και ζήτησαν σαν Συνδυασμός την ακύρωση της Σύμβασης και να συζητηθούν οι όροι νέας Σύμβασης στο Δ.Σ., όπως έπρεπε να είχε γίνει, χωρίς ελαιοπυρήνα κ.α και μετά να υπογραφεί, κάτι που τότε είχε δεχτεί ο κ. Σαμπαζιώτης χωρίς όμως δύο μήνες να έχει γίνει κάτι και τον ρώτησε τί έχει γίνει, για να απαντήσει αυτός πώς ¨να δούμε, πως θα γίνει…¨!!!
Ακόμη ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε τις προτάσεις της Α.ΔΗ.Κ. στο Γ.Π.Σ. για τουριστική ζώνη και στη Γιαννίτσαινα, για την άρση των απαγορεύσεων και περιορισμών για επαγγελματική στέγη εκατέρωθεν της Εθνικής Οδού και άλλα.
Για το Βιοτεχνικό Πάρκο σημείωσε πως η πρόταση στο Γ.Π.Σ. ήταν αυτό να γίνει πλησίον των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού, κάτι που δεν δέχθηκε η Α.ΔΗ.Κ. και πρότειναν τη μετατόπιση της χωροθέτησης νοτιότερα και μακριά από τα σπίτια της περιοχής…



Ακολούθως τοποθετήθηκαν κάτοικοι οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους για κομποστοποίηση και τον ελαιοπυρήνα καθώς και τις επιφυλάξεις τους για το Βιοτεχνικό Πάρκο, ενώ αρκετοί αναφέρθηκαν και σε άλλα προβλήματα της περιοχής, όπως η καθαριότητα στην περιοχή και τις παραλίες, ο φωτισμός, η ύδρευση, οι δρόμοι που σε κάποια σημεία είναι απροσπέλαστοι κ.α, ενώ αρκετοί κατέκριναν την έως τώρα στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στην περιοχή και έκρουσαν των κώδωνα σημειώνοντας πως υποχώρησαν και δέχτηκαν τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού, δεν δέχονται κομποστοποίηση με ελαιοπυρήνα και αν αυτό συνεχίσει ως έχει και δεν το αλλάξει ο κ. Σαμπαζιώτης είναι όλα ανοιχτά για τη στάση που θα κρατήσουν στο θέμα του Βιολογικού ακόμη αν χρειαστεί και με διαδικασίες αναστολής αυτού, αφού οι λόγοι της προσφυγής που είχαν καταθέσει το 2002 ισχύουν και σήμερα!!!...


***με πληροφορίες από την Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...

Το μεγαλύτερο γενεαλογικό δέντρο στον κόσμο!



Το μεγαλύτερο γενεαλογικό δέντρο στον κόσμο, το οποίο φτάνει 120 γενιές πίσω, έχουν δύο χωρικοί στη Γερμανία.


Η ταυτοποίηση του γενετικού υλικού, έγινε ύστερα από σύγκριση του τεστ DNA των δύο ανδρών με το γενετικό υλικό που είχαν πάρει οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Γκέτινγκεν από 40 σκελετούς της Εποχής του Χαλκού, οι οποίοι είχαν βρεθεί στο σπήλαιο Λίχτενσταϊνχολε το 1993.


Διαβάστε Περισσότερα...

Χορήγηση υποτροφιών σε παιδιά αγροτών - κτηνοτρόφων



Τη χορήγηση περίπου 500 υποτροφιών σε παιδιά κατά κύριο επάγγελμα γεωργών, κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων χαμηλού εισοδήματος, τα οποία εισάγονται και φοιτούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, κυρίως με γνωστικό αντικείμενο σχετικό με την αγροτική ανάπτυξη προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
Σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρος Κοντός, ο οποίος γνωστοποίησε πως οι πόροι για τη χρηματοδότηση των υποτροφιών προέρχονται από τις εξής πηγές:
1. Από την περικοπή του ποσοστού της κρατικής επιχορήγησης των αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ από το 1,5% επί των εσόδων του ΕΛΓΑ που ήταν έως σήμερα, σε 0,5%.
2. Από τη διάθεση επιπρόσθετου αντίστοιχου ποσού από τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ.
Το συνολικό ποσό που συγκεντρώνεται και θα διατίθεται κάθε χρόνο για τη χορήγηση των περίπου 500 υποτροφιών κυμαίνεται από 1,7 έως 2 εκατομμύρια ευρώ.
Την ευθύνη υλοποίησης της εν λόγω πρωτοβουλίας αναλαμβάνει Ειδική Επιτροπή, που συγκροτείται υπό την προεδρία του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τη συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Οικονομίας, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, του Προέδρου του ΕΛΓΑ και του Προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Οι λεπτομέρειες για τη χορήγηση των υποτροφιών θα ανακοινωθούν με σχετική εγκύκλιο, η οποία θα εκδοθεί αμέσως μετά τη δημοσίευση του Νόμου.



Διαβάστε Περισσότερα...

Πρεμιέρα στην Ελλάδα κάνει σήμερα το iPhone 3G!..



Η νέα έκδοση του πολυσυζητημένου κινητού τηλεφώνου-gadget της Apple, το iPhone 3G, κάνει επίσημη πρεμιέρα την Παρασκευή και στην Ελλάδα, μέσω του δικτύου καταστημάτων της Vodafone.


Η υποδοχή της δημοφιλούς συσκευής στη χώρα μας αναμένεται εξίσου ενθουσιώδης με τις περισσότερες χώρες όπου έκανε την εμφάνισή της. Οι πληροφορίες, άλλωστε, κάνουν λόγο για χιλιάδες προπαραγγελίες.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το κινητό τηλέφωνο της Apple θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα χωρίς να είναι «κλειδωμένο». Με άλλα λόγια θα μπορεί να λειτουργήσει στο δίκτυο όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
To iPhone 3G θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: Η μία με μνήμη 8GB και η δεύτερη με χωρητικότητα 16GB. Η τιμή της συσκευής χωρίς σύνδεση είναι στα 499 ευρώ για την έκδοση των 8GB και στα 569 ευρώ για το μοντέλο των 16GB.
Χαμηλότερες τιμές θα προσφέρει η Vodafone με πακέτα σύνδεσης, με τα οποία το κόστος της έκδοσης των 8GB μπορεί να πέσει -αναλόγως του πακέτου- έως και το επίπεδο των 200 ευρώ.
Το iPhone 3G υποστηρίζει δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς για να προσφέρει υψηλές ταχύτητες πλοήγησης, ενώ υποστηρίζει και λειτουργία προσδιορισμού στίγματος (GPS).
Παρόντα είναι και όλα τα άλλα χαρακτηριστικά (πέραν της εμφάνισης) που έκαναν τόσο δημοφιλή της συσκευή της Apple: Μεγάλη οθόνη αφής, αισθητήρες για να «αντιλαμβάνεται» πώς το κρατάει ο χρήστης, κάμερα 2 Megapixel, δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης κ.ά.




http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=930590&lngDtrID=252


Διαβάστε Περισσότερα...

Ομογενής υπερυπουργός στην Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας



Σε υπερυπουργό της Εργατικής κυβέρνησης της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας αναδεικνύεται ο ομογενής Κώστας Βατσκαλής, ο οποίος στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν προ δύο εβδομάδων περίπου, επανεξελέγη στην έδρα του με ποσοστό άνω του 64%.
Το Εργατικό Κόμμα κατάφερε να παραμείνει στην εξουσία, έστω και με πλειοψηφία μιας έδρας, στο 25 εδρών τοπικό Κοινοβούλιο. Όσον αφορά τον κ. Βατσκαλή οι εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν και ο ομογενής πολιτικός είναι ξανά από τους βασικούς υπουργούς στο κυβερντηικό σχήμα του πρωθυπουργού, Πωλ Χέντερσεν.Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης έγινε προχθές� και ο κ. Βατσκαλής αναλαμβάνει τα υπουργεία: Εργασίας και Επιχειρήσεων, Τουρισμού, Υποστήριξης Ενόπλων Δυνάμεων, Σχέσεων με την Ασία, και Πρωτογενούς Βιομηχανίας, Αλιείας και Ενέργειας.



Διαβάστε Περισσότερα...