Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

Υπερπαραγωγή τροφίμων, μείωση υδάτων



Η παραγωγή περισσοτέρων τροφίμων από αυτά που καταναλώνουμε οδηγεί στη κατασπατάληση των υδατικών αποθεμάτων.

Αυτό καταδεικνύει έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων και του Διεθνούς Ινστιτούτου για το νερό, που παρουσιάστηκε στη Στοκχόλμη κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας εβδομάδας για το νερό.

Σύμφωνα με την έκθεση, η σπατάλη τροφίμων που γίνεται μόνο από τις ΗΠΑ ισοδυναμεί με κατανάλωση 40 τρισεκατομμυρίων λίτρων νερού, το οποίο θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις ανάγκες 500 εκατομμυρίων νοικοκυριών.

Για την εξοικονόμηση νερού επισημαίνεται η ανάγκη μείωσης κατά 50% έως το 2025, των τροφίμων που πετάμε.