Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Κώλυμα εκλογιμότητας Κατσίβελα (;) - Τους δικηγόρους της ΝΔ ρωτάνε από τη ΝΟΔΕ.


ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΩΛΥΜΑ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΟ KOPANAKINEWS WEBLOG.

Μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας "ΘΑΡΡΟΣ" για την Εγκύκλιο "18" των Δημοτικών εκλογών και την ανάδειξη του θέματος με το κώλυμα εκλογιμότητας του υποψηφίου Δημάρχου Τριφυλίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάκη Κατσίβελα και από το KOPANAKINEWS WEBLOG (μέρες τώρα) καθώς και την αναδημοσίευση από blogs του σχετικού θέματος από το ΘΑΡΡΟΣ, η ΝΟΔΕ της ΝΔ ρώτησε σήμερα τους δικηγόρους του κόμματος να ξεκαθαρίσουν αν υπάρχει κώλυμα ή όχι.....................


Αναμένουμε την απάντηση.


Διαβάστε Περισσότερα...

Κώλυμα εκλογιμότητας για Κατσίβελα (;)


Κώλυμα εκλογιμότητας έχει ο χρισμένος από τη Ν.Δ. υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας, γιατρός – διευθυντής του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων, Τάκης Κατσίβελας. Με τον πλέον επίσημο τρόπο αυτό ξεκαθαρίζεται στην εγκύκλιο υπ’ αριθμ. 18, για τη διενέργεια των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010 για την ανάδειξη των Δημοτικών Αρχών, που χθες δόθηκε στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στο άρθρο 3 «Κωλύματα εκλογιμότητας», μεταξύ άλλων, τονίζεται: .........................

«Σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 12 του Ν. 3852/2010, για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, συμβούλους δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και εκπροσώπους τοπικής κοινότητας στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 ισχύουν αποκλειστικά και μόνο τα κωλύματα του άρθρου 29 ΚΔΚ, στα διοικητικά όρια της εκλογικής τους περιφέρειας».
Και συνεχίζεται: «Έτσι δεν μπορούν να εκλεγούν στα αξιώματα των Δημοτικών Αρχών… οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι των φορέων του δημόσιου τομέα, όπως αυτός είναι οριοθετημένος κατά το χρόνο διενέργειας των εκλογών, που υπηρετούν στις εκλογικές περιφέρειες, στα διοικητικά όρια των οποίων ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης ένα έτος πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών, δηλαδή από 6 Νοεμβρίου 2009.
Εφόσον ο νόμος δεν ορίζει διαφορετικά και εφόσον προβλέπεται στον οικείο οργανισμό, στην παράγραφο αυτή εμπίπτουν και οι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου υπάλληλοι του δημοσίου και των φορέων του δημόσιου τομέα, όπως αυτός είναι οριοθετημένος κατά το χρόνο διενέργειας των εκλογών.
Οι ασκούντες καθήκοντα προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης θα πρέπει να έχουν επιλεγεί και τοποθετηθεί, σύμφωνα με την οικεία διαδικασία, σε οργανική θέση. Η άσκηση καθηκόντων αναπληρωτή, συνεπεία κωλύματος ή απουσίας του επιλεγέντος προϊσταμένου, δεν καθιδρύει αντίστοιχο κώλυμα, εφόσον είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας, δεν υπερβαίνει, συνήθως, το ετήσιο χρονικό διάστημα πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών και κατά το συνήθως συμβαίνον, είναι εκ του νόμου. Εάν, όμως, έχει κενωθεί η σχετική θέση και μέχρι την επιλογή νέου προϊσταμένου, έγινε ανάθεση άσκησης καθηκόντων αναπληρωτή προϊσταμένου, εφόσον τυχόν συντρέξει το χρονικό διάστημα του ενός έτους από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών, τότε υφίσταται κώλυμα, δοθέντος ότι υπηρετείται ο λόγος θέσπισης της αντίστοιχης απαγορευτικής διάταξης. Για την πλήρωση των προϋποθέσεων του κωλύματος αυτού οι αρμοδιότητες της οργανικής θέσης προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης πρέπει να ασκούνται εντός των διοικητικών ορίων της εκλογικής περιφέρειας, στην οποία θέτουν υποψηφιότητα, ανεξαρτήτως της φύσης, του χαρακτήρα και του εύρους των ασκούμενων καθηκόντων. Στο κώλυμα αυτό δεν υπάγονται οι διευθυντές των Γραφείων Εκπαίδευσης και των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι διευθυντές τμημάτων, μονάδων, κλινικών και εργαστηρίων ιατρικής υπηρεσίας του ΕΣΥ. Εμπίπτουν, όμως, οι περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης και οι προϊστάμενοι Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, καθώς και οι διευθυντές ιατροί που προΐστανται της Ιατρικής Υπηρεσίας και των Κέντρων Υγείας.
Τα ανωτέρω πρόσωπα μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα, εφόσον είχαν παραιτηθεί από τη θέση τους, με την τήρηση της διαδικασίας του άρθρου 86, παρ. 6 του Υπαλληλικού Κώδικα, με την υποβολή αίτησης, για την απαλλαγή από την άσκηση των αντίστοιχων καθηκόντων τους, πριν τις 6 Νοεμβρίου 2009».
Αυτό, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, αποτελεί πραγματική βόμβα γιγατόνων και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στο Blog Kopanakinews την «μαγκιά», καθώς από προχθές έβγαλε στο διαδίκτυο την είδηση περί κωλύματος εκλογιμότητας του υποψηφίου δημάρχου Τριφυλίας, με το χρίσμα της Ν.Δ., γιατρού – διευθυντή του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων, Τάκη Κατσίβελα! Βέβαια, για τους γνωρίζοντες, το κώλυμα Κατσίβελα δεν «έσκασε» δα και τόσο ξαφνικά ή αναπάντεχα και ούτε, φυσικά, ήρθε το τέλος του κόσμου. Απλά, λήγει άδοξα και πριν ακόμη καλά καλά ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος της υποψηφιότητάς του!
Αξίζει να σημειώσουμε πως στο Kopanakinews εδώ και καιρό έχει γίνει αναφορά περί κωλύματος Κατσίβελα. Μάλιστα, σε πρόσφατη επίσκεψη του ιδίου στην περιοχή, του τέθηκε το θέμα και το ερώτημα, με τον κ. Κατσίβελα να διευκρινίζει πως «δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την εκλογιμότητά του, αναλύοντας άρθρα και παραγράφους…». Αποδεικνύεται, όμως, πως ούτε και ο ίδιος ήξερε τι ακριβώς ισχύει…
Μετά από αυτό, θεωρούμε πως είναι επιβεβλημένη η τοποθέτηση, επί του θέματος, της επίσημης νέας Ν.Δ., εκείνης που πριν από οκτώ μέρες, στις 19 Αυγούστου, έδωσε το χρίσμα στην υποψηφιότητα του κ. Κατσίβελα για το Δήμο Τριφυλίας!


Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"




Διαβάστε Περισσότερα...

Επιτυχόντες Τριφυλίας. Λαμπερά πρόσωπα και χαμόγελα!


Έλαμπαν τα πρόσωπα των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από την Κυπαρισσία και τα Φιλιατρά με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στα σχολεία τους.
Χαμόγελα, πειράγματα, αισιοδοξία ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους!
Φοιτητική ζωή! Τρέλα, μαγεία, όνειρο, ξεγνοιασιά και ικανοποίηση για την επιτυχία! Συναντηθήκαμε και μιλήσαμε με επιτυχόντες από τα Λύκεια Κυπαρισσίας και Φιλιατρών. Λίγα λόγια, και ..................

βλέμματα όλο νόημα για την ακαδημαϊκή ζωή που ακολουθεί!

Ζηλένα Αντωνοπούλου: «Είμαι χαρούμενη κι ευτυχισμένη».

Επαμεινώνδας Αναγνωστόπουλος: «Είμαι ευχαριστημένος για τη Σχολή που πέρασα, ήταν μία από τις πρώτες επιλογές μου και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό».

Μιχάλης Ρούσσης: «Αισθάνομαι υπέροχα, όλα πήγαν καλά, η χρονιά ήταν δύσκολη, αλλά τελικά οι κόποι και οι θυσίες μας δικαιώθηκαν».

Κατερίνα Νικολοπούλου: «Είμαι πολύ χαρούμενη».

Χρήστος – Παναγιώτης Μασούρας: «Αισθάνομαι ανακουφισμένος που, επιτέλους, τελείωσε αυτή η διαδικασία και χαρούμενος που πέρασα στη Σχολή που ήθελα».

Διονύσιος Ιωάννου: «Όποιος κοπιάζει, πετυχαίνει, και είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα».

Σοφία Μπινιώρη: «Είμαι πολύ χαρούμενη, τα καταφέραμε, πετύχαμε και είναι όλα τέλεια».

Δήμητρα Mαντζώρου: «Είμαι ικανοποιημένη και χαρούμενη, γιατί μετά από ένα χρόνο σκληρού διαβάσματος κατάφερα να πετύχω αυτό που ήθελα».

Χρήστος Νικολακόπουλος: «Αισθάνομαι ευτυχής που πέρασα Φιλολογία Πατρών, ήταν από τις πρώτες επιλογές μου».

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Είμαι πολύ χαρούμενος, πάντα μου άρεσε να περάσω στη συγκεκριμένη Σχολή και να το κάνω επάγγελμα».

Χριστίνα - Μιχαέλα Καλύβα: «Είμαι υπερήφανη για την προσπάθεια που έκανα. Θεωρώ ότι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν και ελπίζω όλα να πάνε μια χαρά».

Μαριάννα Κώτσου: «Είμαι πολύ χαρούμενη που πέρασα σε αυτή τη Σχολή, γιατί ήταν η πρώτη μου επιλογή, και ελπίζω να έχουμε όλα τα παιδιά καλή σταδιοδρομία και ειδικότερα για τους συμμαθητές μου, που ήμαστε χρόνια μαζί και τους αγαπώ. Εύχομαι όλοι να περάσουμε ωραία φοιτητική ζωή και να έχουμε πάντα στη ζωή μας τέτοιες επιτυχίες»!

Για μια ακόμη χρονιά, οι νέες και οι νέοι της Τριφυλίας πέτυχαν την εισαγωγή στις Σχολές που επιθυμούσαν! Για μια ακόμη χρονιά, «ζωγράφισαν» στις Πανελλαδικές και είδαν τους κόπους και τις θυσίες τους να ανταμείβονται! Έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και, πλέον, μπροστά τους ανοίγεται μια καινούρια ζωή, με εκπλήξεις, συγκινήσεις, ευκαιρίες!


Του Ηλία Γιαννόπουλου - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"

*Τις σελίδες της εφημερίδας δανειστήκαμε από το Φιλιατρά news.






Διαβάστε Περισσότερα...