Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Διάσωση δύο τραυματισμένων θαλάσσιων χελωνών στο Λιμάνι Κυπαρισσίας!...




Από τον Σύλλογο «Αρχέλων» και τον Λιμενικό Σταθμό…


Με μια συντονισμένη επιχείρηση διάσωσης, από τον Σύλλογο «Αρχέλων» και τον Λιμενικό Σταθμό Κυπαρισσίας, χθες το μεσημέρι στο Λιμάνι της Κυπαρισσίας ελευθερώθηκαν και δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε δύο θαλάσσιες χελώνες που ήταν μπλεγμένες σε πετονιά από παραγάδι και πολύτραυματισμένες στα πτερύγια και το πλάστρον.


Μόλις ειδοποιήθηκε το Λιμενικό, ενημέρωσε τους εθελοντές του Συλλόγου «Αρχέλων» και έσπευσαν στο Λιμάνι όπου με μια βάρκα μπήκαν μέσα και με πολύ προσοχή έβγαλαν τις δύο χελώνες στη «γλίστρα», πιάνοντας το καβούκι πίσω από τον αυχένα και πάνω από την ουρά και ακουμπώντας τες προσεκτικά φροντίζοντας να μη διπλωθούν από κάτω τα πτερύγια τους. Αφού αφαίρεσαν τις πετονιές, τις σκέπασαν, ιδιαίτερα στα τραύματά τους, με υγρά υφάσματα.


Όπως διαπίστωσε η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Προγράμματος Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου του Συλλόγου «Αρχέλων», Νίκη Διόγου, για την περίθαλψή τους απαιτείτο η άμεση μεταφορά τους στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στη Γλυφάδα Αττικής, κάτι που δεν ήταν και εύκολο να γίνει.

Με τα οχήματα του Λιμενικού και του Συλλόγου μετέφεραν τις τραυματισμένες χελώνες στο ΚΤΕΛ όπου, αφού συζήτησαν με τον υπεύθυνο και τον οδηγό του Λεωφορείου για την Αθήνα, τελικά η μεταφορά των δύο χελωνών προς το ένα από τα πρώτα οργανωμένα «νοσοκομεία» για θαλάσσιες χελώνες στη Μεσόγειο, το Κ.Δ.Θ.Χ., έγινε με το Λεωφορείο.

Πρόκειται για μία αρσενική και μία θηλυκή ενήλικες χελώνες, με ηλικία γύρω στα 25 χρόνια. Το καβούκι και των δύο υπερβαίνει τα 65 εκατοστά.

Η θηλυκή είχε τραυματιστεί στο ένα πτερύγιο το οποίο είχε αρχίσει να σαπίζει και είχε και άλλα τραύματα…

Στην αρσενική είχε κοπεί το ένα πτερύγιο και είχε τραύματα και από αγκίστρι…


Να σημειώσουμε πως, στις χελώνες δόθηκαν και ονόματα από τους άνδρες του Λιμενικού, Τάκης και Φανή!...





Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!...

.






.


Διαβάστε Περισσότερα...

Πενηντάρισαν... και τα στρουμφάκια!... -kafeneio-gr-



Τα 50 τους χρόνια κλείνουν τα διάσημα Στρουμφάκια που μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Ετσι, οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων, ανάμεσά τους ο Παπα-Στρουμφ, η Στρουμφίτα, ο Λιγούρης, ο Ξεφτέρης και πολλοί άλλοι, έσβησαν τα κεράκια της τούρτας τους και έδωσαν ένα μεγάλο πάρτι.Πού αλλού; Στις Βρυξέλλες, όπου "γεννήθηκαν". Εμπνευστής των Στρουμφ ήταν ο Pierre Culliford, γνωστός και ως Peyo, ο οποίος τον Οκτώβρη του 1958 παρουσίασε για πρώτη φορά τις μικροσκοπικές φιγούρες σε άσπρη και μπλε απόχρωση, που έγιναν γνωστές ως Στρουμφάκια.Τα Στρουμφάκια ζούσαν σε μικρά σπιτάκια σε σχήμα μανιταριού, μιλούσαν τη δική τους "στρουμφο-γλώσσα" και γενικά διέφεραν από κάθε άλλο καρτούν. Ηταν από την αρχή κάτι εξαιρετικά διαφορετικό στο παιδικό πρόγραμμα: Οι περιπέτειές τους, η ανάγκη τους να βοηθούν ο ένας τον άλλο, η καλοσύνη τους και οι συμμαχίες που σχημάτιζαν απέναντι σε καθετί κακό ή απειλητικό, (κυρίως στο Δρακουμέλ που ήθελε συνεχώς να τα εξαφανίσει), τα έκανε αμέσως αξιαγάπητα.Εκαναν την παρθενική τους εμφάνιση στην Αμερικανική τηλεόραση το 1981. Από τότε εξαπλώθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού μεταγλωτίστηκαν σε δεκάδες γλώσσες και γνώρισαν τεράστια απήχηση.





Διαβάστε Περισσότερα...

Η μικρότερη σε ηλικία που έκανε αλλαγή φύλλου! -troktiko-


Η Kim Petras ήταν ο Tim και είναι μάλλον ο νεαρότερος άνθρωπος που έχει κάνει αλλαγή φύλλου αφού από τα 12 και με τη σύμφωνη γνώμη των γιατρών (!!!!) (επειδή αισθανόταν πως είναι σε λάθος σώμα) ξεκίνησε ορμονοθεραπεία για να γίνει κορίτσι....

και τώρα φυσικά εξαργυρώνει τη διασημοτητά της με ένα single

πάρτε και ένα video, σήμερα το ανέβασε











www.internetakias.gr



http://troktiko.blogspot.com/2008/09/blog-post_5761.html







.


Διαβάστε Περισσότερα...

Madonna - "Give It 2 Me"...









.


Διαβάστε Περισσότερα...

Η Madonna στην Αθήνα - Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008!























Είναι γεγονός...
Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου η Madonna στην Αθήνα θα ανέβει στην σκηνή για να ικανοποιήσει το Ελληνικό κοινό!!!





Το επίσημο press release περιγράφει την εμπειρία κάπως έτσι.

“Eίναι δεδομένο ότι το show θα είναι ότι καλύτερο έχουμε δει ποτέ στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η θεά Madonna , τα mega hits , τα οπτικά εφέ, η νέα τεχνολογία, οι χορευτές και τα κουστούμια. Είναι η απόλυτη συναίσθηση ότι αυτό είναι το γεγονός από το οποίο δεν πρέπει να λείψει κανείς.
Τη σκηνοθεσία της “
STICKY & SWEET ΤOUR” υπογράφει ο καταπληκτικός Jamie King, ενώ υπεύθυνος της μουσικής ενορχήστρωσης θα είναι για μια ακόμη φορά ο Kevin Antunes, χάρη στον οποίο έχουμε απολαύσει απίστευτα live versions των αγαπημένων super mega hits της Μ.


Δύο χρόνια μετά την «Confessions Tour» –την πιο πετυχημένη εμπορικά τουρνέ από γυναίκα καλλιτέχνη–, η «βασίλισσα της ποπ» ξαναβγαίνει στο δρόμο με την “STICKY & SWEET ΤOUR” για την προώθηση του νέου της, ενδέκατου, άλμπουμ «Hard Candy».


Με αφετηρία το Κάρντιφ στις 23 Αυγούστου και με ελάχιστες ημερομηνίες στην Ευρώπη, η Madonna προσφέρει στο Αθηναικό κοινό Ηard Candy και η συμβουλή μας είναι … Come And Get It !!!"


Διαβάστε Περισσότερα...

Επισκόπηση Eλληνικού Τύπου...



Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, που καταδεικνύουν τάσεις ανατροπής του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού με προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ και υποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας, η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, καθώς και η μείωση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των αγροτών, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.


Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:


* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μας πνίγουν τα "γκάλοπ". Όλα τα κόμματα κάνουν τώρα πολιτική με (δήθεν) δημοσκοπήσεις".
* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "3 χρόνια νωρίτερα στη σύνταξη οι αγρότες. Μείωση του ορίου ηλικίας μελετά το υπουργείο Απασχόλησης".
* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ο Καραμανλής δεν εκβιάζεται και δεν χειραγωγείται από ύποπτα ξένα κέντρα και ντόπιους "νταβατζήδες" της συμφοράς που βρίσκονται με το ένα πόδι στον Κορυδαλλό".
* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "ΝΔ - ΠΑΣΟΚ όπως Ομπάμα - Μακέιν. Ρευστότητα και θολό τοπίο στο πολιτικό σκηνικό "δείχνουν" οι δημοσκοπήσεις".
* ΕΘΝΟΣ: "Νέο κόλπο 300 εκ. ευρώ από Εφραίμ. Αποκάλυψη: Μεθόδευαν σχέδιο για "Βιστωνίδα Νο 2".
* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Διερράγη ο βόθρος του πολιτικού κόσμου "μας". Όπου και αν γυρίσεις τα μάτια σου θα ανταμωθείς με αρπαχτές, λαμόγιες, παρανομίες, κομπίνες, πλαστογραφίες, νταβατζιλίκια".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Κάνε κάτι βουλιάζουμε. Δραματική έκκληση και προειδοποιητικά μηνύματα στον Κ. Καραμανλή".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κτίρια - φιλέτα στην Αθήνα αγόρασε το Βατοπαίδι. Η κυπριακή off shore Torcaso πωλητής 5ώροφης πολυκατοικίας έναντι 3,7 εκατ. ευρώ. Σύζυγος βουλευτή της
ΝΔ έκανε τα συμβόλαια".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πρώτες κινήσεις μετά το τρίτο σοκ. Προβληματισμός στα κόμματα μετά την επιμονή των δημοσκοπήσεων για ανατροπή του σκηνικού".
* ΕΣΤΙΑ: "Συγκυβέρνησις ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις".
* ΤΑ ΝΕΑ: "Μπρος γκρεμός και πίσω... γκάλοπ. Σε αδιέξοδο το Μαξίμου".
* Η ΧΩΡΑ: " Τυφώνας οικονομικής κρίσης και πολιτικού χάους, ενώ η πλήρης αδράνεια διαλύει τη βάση της Ν.Δ.".
* Metropolis: "Σήμερα αφήνουμε το Ι.Χ.στο σπίτι!".
Θεσσαλονίκη
* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Βόρεια Ελλάδα: Η λειψυδρία χτυπά την πόρτα. "
* ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: «Χωρίς αυτοκίνητο. Γιορτάζεται σήμερα η πανευρωπαϊκή ημέρα».


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


Σημείωση: Οι εφημερίδες City Press και Metro δεν είχαν φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.





Διαβάστε Περισσότερα...

Nice week!...



Διαβάστε Περισσότερα...

Great day!...







Διαβάστε Περισσότερα...

Χθες, Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer 2008 (21/9/2008)




Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ 2008 ήταν πολλές και ενδιαφέρουσες. Στόχος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών ήταν να φτάσει το κάλεσμά τους στις οικογένειες των ασθενών με Νόσο Αλτσχάιμερ ώστε να τους προσφέρουν την υποστήριξη που χρειάζονται και αυτοί από την πλευρά τους να τους βοηθήσουν με την εμπειρία τους να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες τους!
Φέτος για πρώτη φορά οργανώθηκε πορεία για τη Νόσο Αλτσχάιμερ στην οποία συμμετείχαν όλοι: ασθενείς, φροντιστές, συγγενείς, φίλοι, επαγγελματίες υγείας.



Διαβάστε Περισσότερα...

ATHENS TUNING SHOW 2008! -4-


Διαβάστε Περισσότερα...

ATHENS TUNING SHOW 2008! -3-


Διαβάστε Περισσότερα...

Athens Tuning Show 2008!... -2-

.






.


Διαβάστε Περισσότερα...

ATHENS TUNING SHOW 2008!... -1-



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το INTERNATIONAL ATHENS TUNING SHOW 2008 που άνοιξε τις πύλες του το απόγευμα της Τετάρτης, 17 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής.


Δεκάδες χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες, μεταξύ των οποίων και επίσημοι προσκεκλημένοι, που έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από όσα είδαν τα μάτια τους από την πρώτη κιόλας μέρα

με εντυπωσιακό «εναέριο» χορευτικό πρόγραμμα.
Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο εντυπωσιακές παραστάσεις στη LIVEARENAτου Show, από την ομάδα TeamOrange, τους επαγγελματίες Ιάπωνες οδηγούς του πρωταθλήματος D1 Grand Prix, τον παγκοσμίου φήμης stuntman TerryGrant, την ομάδα Bourny με το φορτηγό που κάνει σούζες και βγάζει φλόγες, καθώς και τον εντυπωσιακό “Γύρο του Θανάτου”, ένα μοναδικό θέαμα με μοτοσικλέτες! Παράλληλα, την εμφάνισή τους έκαναν Έλληνες αγωνιζόμενοι οδηγοί, οι οποίοι το Σαββατοκύριακο αναμετρήθηκαν με τους Ιάπωνες πρωταθλητές σε μια διεθνική «μάχη στο τιμόνι».
Στη φετινή LIVE ARENA, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το νέο SEAT Ibiza, στα χέρια του TerryGrant, καθώς και μια επίδειξη των δυνατοτήτων του VW Golf GTi. Η LIVE ARENA παρουσίασε πολλές καθημερινές παραστάσεις, με την ευγενική χορηγία της TOYOTIRES.
Επιπλέον, το επισκεπτικό κοινό δοκίμασε τις δυνατότητές του στο παιχνίδι GRANTURISMO σε διαγωνισμό που πραγματοποιείται καθημερινά στο περίπτερο της NISSAN, δοκίμασε την τύχη του λαμβάνοντας μέρος στον Μεγάλο διαγωνισμό ECODRIVING με έπαθλο ένα TOYOTAAygo και είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει και στον διαγωνισμό του SEATIbiza, για να κερδίσει 4 Wii και 1 οθόνη 42’’.
Το Show κάλυψαν περισσότεροι από 50 δημοσιογράφοι από 17 διαφορετικά μέσα μαζικής ενημέρωσης από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ρουμανία, τη Μ.Βρετανία και τη Γαλλία.
Να θυμίσουμε ότι η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, του Δήμου Αθηναίων και του Ο.Ν.Α. To event είναι «PoweredbyEKOKINITRON 100 Speed» - τη νέα βενζίνη που χρησιμοποιούν όλα τα υψηλών απαιτήσεων αυτοκίνητα της διοργάνωσης - ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις πρώτες εκθεσιακές παρουσιάσεις των: NissanGT-R, VWScirocco, AbarthPunto, Abarth 500, AlfaRomeoMito, SeatIbiza και MitsubishiLancerEvolution.

Το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων περιλάμβανε,
All star shows
Drift masters
Full Boost
Drift battle
Full Boost
ΟΔΗΓΗΣΗ-ΣΥΝΟΔΗΓΗΣΗ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ MITSUBISHI-ΣΥΝΟΔΗΓΗΣΗ LANCER EVOLUTION
ΕCO DRIVING
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΜΟΡΦΙΑΣ by betoto.com
ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ GALFER

ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΠΑΡΤΥ!...



***Περισσότερες πληροφορίες σε επόμενη ανάρτηση...



Διαβάστε Περισσότερα...