Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Οι 100 "καλύτερες" απάτες με τα κοινοτικά κονδύλια!!!...



Έναν κατάλογο με τις 100 "καλύτερες" περιπτώσεις απατών με χρήματα των κοινοτικών ταμείων δημοσιεύει ένα βρετανικό, ευρωσκεπτικιστικό Think Tank, το Open Europe.


Η ανακοίνωση, έγινε με αφορμή τη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΕΣ), σχετικά με τους λογαριασμούς της ΕΕ για το 2007.


Συγκεκριμένα, στη λίστα με τις "καλύτερες απάτες" που δημοσίευσε το Open Europe, είναι η περίπτωση της, επιδοτούμενης από την ΕΕ, σχολής ιππασίας στο Σιρίβελ της Ισπανίας, που ίδρυσε ο πρώην δήμαρχος της πόλης, Ραμόν Ρομέρα. Ο "Έβδομος Ουρανός", όπως είχε ονομάσει τη σχολή ο κ. Ρομέρα, αποδείχτηκε ότι λειτουργούσε ως οίκος ανοχής. Ο κ. Ρομέρα δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι νοίκιασε τη σχολή μαζί με τα άλογα "σε κάποιον ο οποίος, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έκανε τη σχολή οίκο ανοχής!".
Ένα άλλο, "καλό" παράδειγμα εξαπάτησης σε βάρος των ευρωπαϊκών ταμείων, σύμφωνα με το Open Europe, είναι η καλλιέργεια πιστοποιημένων βιολογικών ελαιών και παραγωγής βιολογικού ελαιόλαδου στην Πούλια της Ιταλίας, δίπλα σε μια χωματερή ύψους δέκα μέτρων. Οι αγρότες - ιδιoκτήτες της βιολογικής καλλιέργειας που έφτιαχναν πλαστά πιστοποιητικά ποιότητας για το ελαιόλαδο, συνελήφθησαν από τις τοπικές αρχές με την κατηγορία απάτης κατά συρροή και έκθεσης σε κίνδυνο της δημόσιας υγείας.
Επίσης, η λεγόμενη "αποζημίωση της Παρασκευής", ύψους 200 ευρώ ανά ευρωβουλευτή, για την πέμπτη ημέρα των συνόδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, βρίσκεται στη λίστα με τις "καλύτερες απάτες". Παρόλο που η Ολομέλεια τις ευρωβουλής, τα τελευταία επτά χρόνια, δεν συνεδριάζει τις Παρασκευές στο Στρασβούργο, σύμφωνα με στοιχεία του Open Europe, περίπου 60 ευρωβουλευτές δηλώνουν παρουσία, προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση των 200 ευρώ. Το συνολικό ετήσιο κόστος, αυτής της τακτικής, ανέρχεται σε 820.000 ευρώ για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σημειώνει το Open Europe.
Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, τις περιπτώσεις "σπατάλης" του κοινοτικού χρήματος, το Open Εurope αναφέρει, ως παράδειγμα, ορισμένα προγράμματα που επιδότησε η ΕΕ. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται η εκπαίδευση κοριτσιών για τηλεοπτικά σόου στη Νάπολη της Ιταλίας (1,2 εκατ. ευρώ από την ΕΕ), τα μαθήματα κινηματογράφου στην Ιταλία (συνολικού προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ) με μόλις 12 μαθητές, η αποτυχημένη συντήρηση ενός πάρκου με κροκόδειλους στη Δανία (940.000 ευρώ από την ΕΕ), η ανάδειξη ταλέντων ταγκό στη Φινλανδία (100.000 από την ΕΕ), η βράβευση της καλύτερης τουαλέτας στη Μ. Βρετανία και πολλά άλλα.
Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, πάντως, διατύπωσε ευνοϊκή γνώμη για τους κοινοτικούς λογαριασμούς του 2007, εκφράζοντας ωστόσο, κάποιες επιφυλάξεις για τις δαπάνες στους τομείς της γεωργίας και της περιφερειακής ανάπτυξης, οι οποίες αντιστοιχούν στο 80% των συνολικών δαπανών.



ΕΡΤ


Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.





15 Νοεμβρίου 2008 - 24 Μαΐου 2009



Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας, Β’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών , με την επιστημονική συνεργασία του ΚΕΑΤ - Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών διοργανώνει τον πρώτο κύκλο ετήσιων επιμορφωτικών σεμιναρίων στην Ειδική Αγωγή διάρκειας τετρακοσίων (400) ωρών, από 15 Νοεμβρίου 2008 έως 24 Μαΐου 2009.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση και εξειδίκευση των εκπαιδευτικών ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο της εκπαίδευσης των ανάπηρων μαθητών και μαθητριών και να βελτιωθούν οι συνθήκες ένταξης των παιδιών με αναπηρία στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Το πρόγραμμα θα εστιάζει στη παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο θα υλοποιηθεί δε σε δεκαεννέα (19) Σαββατοκύριακα των είκοσι (20) διδακτικών ωρών έκαστο.

Θα υπάρχει και μία φάση ανατροφοδότησης (είκοσι (20) ωρών) σε συγκεκριμένη εργασία που θα εκπονήσει κάθε επιμορφούμενος με συγκεκριμένο επόπτη. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα για όσους το επιθυμούν δημιουργίας τμήματος διδασκαλίας γραφής BRAILLE.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου θα το βρείτε εδώ.

Το κόστος παρακολούθησης καθορίζεται στα 2.250,00 €.

Το εν λόγω σεμινάριο εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου 3699 02/10/2008, Αρ.Φύλλου Εφημερίδος της Κυβερνήσεως 199, Κεφάλαιο Γ΄ Άρθρο 22, περί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.


Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Ο Συμπατριώτης μας Γιατρός, κύριος Γιώργος Κορμάς, τηλ. 210 6528142, 6948 058304, 6977 194024




Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ Β1 ΦΑΣΗ ΤΟΥ Γ.Π.Σ....



Η παραλαβή της Β1 Φάσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Γαργαλιάνων, που έχει ταλανίσει την πόλη και το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο, έγινε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Γαργαλιάνων την Τετάρτη, με την προσθήκη και κάποιων προτάσεων - παρατηρήσεων που διατυπώθηκαν.


Όπως πληροφορηθήκαμε, από καλά ενημερωμένες πηγές, η παραλαβή έγινε κατά πλειοψηφία αφού η Αντιπολίτευση του Δ.Σ. ζήτησε να μην παραληφθεί στη συγκεκριμένη συνεδρίαση η Β1 Φάση, αλλά να αναγραφούν πρώτα στο κείμενο της πρότασης οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις και αφού αυτό γίνει από τους μελετητές, να γίνει ο σχετικός έλεγχος και μετά η παραλαβή από το Δημοτικό Συμβούλιο.


Ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων και η Συμπολίτευση πρότειναν να γίνει η παραλαβή με την προσθήκη και των προτάσεων και στην απόφαση να αναγράφεται ότι παραλαμβάνουν τη Β1 Φάση με τις προτάσεις που έγιναν και οι οποίες να αναγραφούν στο κείμενο της πρότασης, ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος.


Όπως πληροφορηθήκαμε, από τη συνεδρίαση αποχώρησε και Δημοτική Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης η οποία ζήτησε αναβολή της συζήτησης του θέματος για να γίνει διαβούλευση με τον κόσμο και μετά το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει...




Διαβάστε Περισσότερα...

ΠΟΤΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΛΗΓΜΕΝΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΞΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ, ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ;;;...










Διανύουμε τα μέσα Νοεμβρίου όπου οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι, μετά το σάλο που έχει δημιουργηθεί και τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα μετά τη δημοσιοποίησή του, από τον δραστήριο Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών, από τους κινδύνους για την υγεία των πολιτών, είχαν πει ότι θα φύγουν, θα απομακρυνθούν τα απαγορευμένα και ληγμένα φυτοφάρμακα που χρόνια τώρα είναι αποθηκευμένα στο παλαιό ελαιοτριβείο της ΕΑΣ στα Φιλιατρά και αποτελούν τοξική απειλή...

Σημειώνουμε πως, το κτίριο του παλαιού ελαιοτριβείου που είναι "αποθηκευμένα" τα ληγμένα και απαγορευμένα φυτοφάρμακα βρίσκεται 500 μέτρα από την κεντρική πλατεία και δίπλα στο Λύκειο - Γυμνάσιο όπως και στο 1ο Νηπιαγωγείο και 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών και περικλείεται από κατοικίες και τα δυο ενεργά Πνευματικά Κέντρα της πόλης των Φιλατρών!...

Σήμερα ο μήνας έχει 14...
Για να δούμε, πότε, επιτέλους, θα απομακρυνθούν τα φυτοφάρμακα;;;;.....



Διαβάστε Περισσότερα...

Ελαιόλαδο - Αγορά χωρίς τιμές...



Αποκαρδιωτικά σε ορισμένες περιπτώσεις εξελίσσεται η πορεία των τιμών του ελαιολάδου, στη δυτική Μεσσηνία όπου η συγκομιδή έχει ξεκινήσει λόγω της πρωιμότητας της περιοχής.


Στους Γαργαλιάνους δεν υπάρχει τιμή από την Τρίτη 11 Νοεμβρίου, μας είπε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ηλίας Βαρούτσος, επισημαίνοντας ότι θα βγει τιμή από βδομάδα. Ίσως αυτός να είναι ένας τρόπος αναστολής της κατρακύλας στις τιμές, αφού χρειάστηκαν ελάχιστες ημέρες ώστε το κορωνέικο να πέσει από τα 2,70 ευρώ το κιλό στα 2,50 ευρώ το κιλό και τώρα να μην υπάρχει τιμή. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και σε γειτονικές περιοχές.Σύμφωνα, πάντως, με πληροφόρηση από καλό γνώστη της αγοράς, η τελευταία καταγραφή τιμής κάνει λόγο για 2,50 ευρώ το κιλό παραδοτέο στην Ιταλία, πράγμα που σημαίνει στον παραγωγό τιμή μόλις 2,35 ευρώ το κιλό…


Ένοχος η ζέστη

Πέραν της γενικευμένης οικονομικής κρίσης που έχει κάνει την κατανάλωση παγκοσμίως να «κλωτσήσει», αιτία είναι οι αυξημένες οξύτητες σε λάδια της δυτικής Μεσσηνίας, με ένοχο την αφύσικα ζεστή περίοδο του πρώτου δεκαπενθημέρου του Νοεμβρίου. Ελπίζεται βάσιμα πως τις επόμενες ημέρες, με σχετική πτώση της θερμοκρασίας ώστε ο ελαιόκαρπος να μη «βράζει» πάνω στα δέντρα, οι οξύτητες θα επιστρέψουν στις γνωστά χαμηλά επίπεδα που χαρακτηρίζουν τη Μεσσηνία. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο «Θ» καλός γνώστης της αγοράς, Ιταλοί αγοραστές, μερακλήδες με το λάδι, θέλουν να αγοράσουν προϊόν 3 δεκάτων, φρουτώδες, αρωματικό και το λένε στους προμηθευτές τους, επισημαίνοντας: «Αυτό που βγαίνει τώρα τι να το κάνω!».


2,13 μέχρι 2,16 στην Ισπανία

Την ίδια ώρα, η Ισπανία έχει βγάλει ελάχιστες ποσότητες έξτρα παρθένου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τιμές μόνο για λίγες περιοχές. Σύμφωνα με την πληροφόρηση του «Θ», για την περιοχή της Χαέν υπήρχε τιμή την προηγούμενη εβδομάδα στα 2,19 ευρώ το κιλό. Στην περιοχή του Τολέδο η τιμή αυτή την εβδομάδα κυμαίνεται από 2,13 μέχρι 2,16 ευρώ το κιλό.


Με προκαταβολήπαίρνει λάδια η ΕΑΣ

Αξιοσημείωτη είναι, στην παρούσα συγκυρία, η πρωτοβουλία της Ένωσης για συγκέντρωση ελαιολάδου με προκαταβολή.Σχετικά, ο γενικός διευθυντής Δημήτρης Ραπτέας επισημαίνει τα εξής: «Επειδή πέραν από την ποσοτική διάσταση, θα αποδοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία της ποιότητας του προϊόντος, οι αγορές με την μέθοδο της προκαταβολής θα διακρίνονται σε δύο κατηγορίες που θα βασίζονται σε χημικές αναλύσεις κάθε διαπραγματευόμενης ποσότητας που θα διενεργείται από εκπαιδευμένα στελέχη μας.Α) Με προκαταβολή παραγωγού ευρώ 2,00/κιλό θα πληρώνονται τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα εσοδείας 2008-2009 με τα εξής βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με την απαιτούμενη οργανοληπτική αξιολόγηση:Οξύτητα <= 0,4Κ232: <= 1,70B) Με προκαταβολή παραγωγού ευρώ 1,70/κιλό θα πληρώνονται τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα εσοδείας 2008-2009 με τα εξής βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά και με την απαιτούμενη οργανοληπτική αξιολόγηση: Εύρος οξύτητας: από 0.4 έως 0.8 (όριο εξαιρετικού παρθένου)Κ 232 <= 1,70Τα χρήματα στον παραγωγό θα πληρώνονται άμεσα ενώ η εκκαθάριση θα καταβληθεί στις 30/5/09 βάσει μέσης τιμής πώλησης κατόπιν αποφάσεως της ειδικής επιτροπής ελαιολάδου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων που θα προταθούν από τους συνεργαζόμενους συνεταιρισμούς».


Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα...

Στη Νέα Υόρκη ο Γ. Παπανδρέου



Αναχωρεί σήμερα για τη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής Γιώργος Παπανδρέου, όπου θα μιλήσει σε συνέδριο για την οικονομική κρίση, τη διεθνή ασφάλεια και τη νέα διεθνή οικονομική αρχιτεκτονική και ιδιαίτερα για το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.


Στο περιθώριο του συνεδρίου, στο οποίο θα πάρουν μέρος πολλοί διακεκριμένοι διεθνείς οικονομολόγοι, ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνεργασία με τον Τζόζεφ Στίγκλιτς, ο οποίος είναι πρόεδρος της ομώνυμης επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που εξετάζει τα θέματα της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Το Σάββατο ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στο Μεξικό όπου θα προεδρεύσει στις εργασίες του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που πραγματοποιούνται 17 και 18 Νοεμβρίου. Στη Σύνοδο αυτή θα συζητηθούν ο κρίσιμος ρόλος των κυβερνήσεων και των ρυθμιστικών πλαισίων στην εξασφάλιση μιας βιώσιμης και δίκαιης παγκόσμιας οικονομίας, καθώς και οι νέες δυνατότητες διεθνούς συνεργασίας μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θέμα επίσης της συνόδου είναι οι νέες προσεγγίσεις στην πολιτική για κοινωνική δικαιοσύνη και αντιμετώπιση των ανισοτήτων. Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου ο Γιώργος Παπανδρέου θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του προεδρείου της σοσιαλιστικής διεθνούς.



ΕΡΤ




Διαβάστε Περισσότερα...

Κ. Καραμανλής: oμιλία για Ευρώπη και οικονομία



Ομιλία σε εκδήλωση του "Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής" με θέμα "Που πάει η Ευρώπη;" πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κάνοντας αναφορές στο παρόν και το μέλλον της Ευρώπης και πρότεινε τρόπους αντιμετώπισης της χρηματοπιστωτικής κρίσης.


Το παρόν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, έδωσε και ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σιούσελ, που ήταν επίσημος προσκεκλημένος. Λίγες μέρες πριν τη συνεδρίαση της G20, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην ανάγκη συντονισμού των προσπαθειών για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης σε ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, τονίζοντας ότι η αβεβαιότητα της κρίσης θα παραταθεί και ότι η πίεση της οικονομικής ύφεσης θα αυξηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία πρέπει να δώσει έμφαση στην κοινωνική συνοχή και το κοινωνικό της πρόσωπο.Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός: "Η κρίση δείχνει ξεκάθαρα τι χρειάζεται να κάνει η ΕΕ. Χρειάζεται να αναλάβει έναν πρωτοποριακό ρόλο στην εγκαθίδρυση ισχυρών διεθνών θεσμών, ικανών να συντονίζουν την αλληλοεξάρτηση των εθνικών οικονομιών, να αντιμετωπίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις και να δυναμώνουν τις θετικές προοπτικές. Όλα αυτά επιβάλλουν συνένωση δυνάμεων και κοινές δράσεις. Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα το ταχύτερο δυνατό".
Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι "χρειάζεται μια ανάπτυξη πρωτοποριακή, με συμμετοχή στο σχεδιασμό μιας νέας αρχιτεκτονικής για το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, ώστε αυτή να εμπεδώνει τη σταθερότητα και τη διαφάνεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος που θα αποτρέπει στρεβλώσεις και υπερβολές".
Τέλος ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι: "Η Ευρώπη πρέπει να αναδειχθεί πρωτοπόρος σε πολλά ζητήματα παγκόσμιας διάστασης κυρίως σε ότι αφορά την διπλή ενεργειακή και περιβαλλοντική πρόκληση, την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, και την κλιματική αλλαγή.Σε κάθε περίπτωση η ΕΕ οφείλει να αντιμετωπίζει συλλογικά, τόσο τις οικονομικές προκλήσεις, όσο και τους πολλούς άλλους παγκόσμιους κινδύνους. Οφείλουμε να διερωτηθούμε "πού πάει η Ευρώπη" και να απαντήσουμε στο ερώτημα "ποιά είναι η Ευρώπη που θέλουμε". Η Ευρώπη που οραματίζομαι, αρθρώνει ενιαία και δυνατή φωνή στην παγκόσμια οικονομική και πολιτική σκηνή, αναπτύσσει ισχυρή διεθνή παρουσία, και είναι περισσότερο πολιτική και αποτελεσματική".



ΕΡΤ



Διαβάστε Περισσότερα...

Σαν Σήμερα, 14 Νοεμβρίου...

το 1359... πεθαίνει ο Γρηγόριος Παλαμάς, επίσκοπος Θεσσαλικής και άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
το 1765... γεννιέται ο μηχανικός και εφευρέτης, Ρόμπερτ Φούλτον.
το 1832... το πρώτο λεωφορείο, το οποίο σέρνουν άλογα, κυκλοφορεί στους δρόμους της Νέας Υόρκης.
το 1840... γεννιέται ο Γάλλος ζωγράφος Κλοντ Μονέ, ένας από τους δημιουργούς του ιμπρεσιονισμού.
το 1851... ο Χέρμαν Μέλβιλ εκδίδει το κλασικό έργο "Μόμπι Ντικ".
το 1863... οι Εγγυήτριες Δυνάμεις αποδέχονται την παραχώρηση των Επτανήσων στην Ελλάδα. Παράλληλα όμως στήνεται και η παγίδα, αφού η Συνθήκη υπογράφεται απόντος του Έλληνα εκπροσώπου Χαρίλαου Τρικούπη, που την ίδια ώρα ταξίδευε για αυτό το σκοπό στο Λονδίνο. Οι Συνθήκη περιείχε ταπεινωτικούς για την Ελλάδα όρους, υπαγορευμένους από την Αυστρία και την Αγγλία, που ακολουθούσαν φιλοτουρκική πολιτική. Ο Τρικούπης, μέσα σε στενά όρια κατάφερε εντούτοις, όταν έφτασε στο Λονδίνο να καλυτερεύσει, όσο ήταν δυνατόν, τους ατιμωτικούς όρους.
το 1883... γεννιέται ο στρατιωτικός και πολιτικός Νικόλαος Πλαστήρας, ο "Μαύρος Καβαλάρης" της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ένας εκ της Τριανδρίας, που ανέλαβε την εξουσία το 1922, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και μετέπειτα Πρωθυπουργός της Ελλάδας (1945, 1950 -1952).
το 1889... γεννιέται ο Κρι Τζαβαχαρλαλ Νεχρού, πρώτος Πρωθυπουργός της ανεξάρτητης Ινδίας, από το 1947 έως το θάνατο του το 1964.
το 1889... εμπνευσμένη από τον Ιούλιο Βερν, η ρεπόρτερ Νέλλι Μπλάι (Ελίζαμπεθ Κοχρέιν) αποφασίζει να σπάσει το ρεκόρ του Φιλέα Φογκ σε λιγότερες από 80 ημέρες. Θα το καταφέρει τον Ιανουάριο του 1890 με 72 ημέρες, 6 ώρες και 11 λεπτά.
το 1908... γεννιέται ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζόζεφ ΜακΚάρθι, που διαδραμάτισε κυρίαρχο ρόλο στην Επιτροπή Αντιαμερικανικών Υποθέσεων της Γερουσίας, στην οποία έδωσε και το όνομα του. Η Επιτροπή έλεγχε τους πολίτες για αντιαμερικανική δράση και κομουνιστικές ιδέες. Ο ΜακΚάρθυ μετέτρεψε τον αντικομμουνισμό σε όργανο προσωπικής του προβολής πέρα από κάθε ηθικό φραγμό, καταστρέφοντας την ζωή, την υπόληψη και την καριέρα χιλιάδων Αμερικανών. Η εποχή του μακαρθισμού έληξε το 1954 με παρέμβαση της Αμερικανικής Γερουσίας.
το 1909... στην Ελλάδα, με σφοδρό κατηγορητήριο, ο "Στρατιωτικός Σύνδεσμος" ζητά από την κυβέρνηση την εκκαθάριση των δημόσιων υπηρεσιών και την απόλυση όλων των πρεσβευτών ως ανίκανων.
το 1912... πεθαίνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Ιωακείμ Γ'.
το 1919... υπογράφεται στη Γαλλία η Συνθήκη του Νεϊγί, που ρυθμίζει τις ελληνοβουλγαρικές σχέσεις.
το 1920... οι Αρμένιοι εκκενώνουν την πρωτεύουσά τους, μετά την εισβολή των Τούρκων.
το 1920... οι εκλογές στην Ελλάδα, εξελίσσονται σε πανωλεθρία για τον Ελευθέριο Βενιζέλο και το Κόμμα των Φιλελευθέρων. Οι νικητές του δεξιού Λαϊκού Κόμματος, με πρωθυπουργό τον Δημήτριο Γούναρη επαναφέρουν τον εξόριστο βασιλιά Κωνσταντίνο και μολονότι κερδίζουν με το σύνθημα, ότι θα τερματιστεί ο πόλεμος, εντούτοις επεκτείνουν την μικρασιατική εκστρατεία πέρα από κάθε όριο οδηγώντας στη Μικρασιατική Καταστροφή και στο ξερίζωμα των Ελλήνων από την Ιωνία μετά από 25 αιώνες.
το 1922... γεννιέται ο πρώην γραμματέας του ΟΗΕ, Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι.
το 1922... στη Γερμανία, οι απεργίες παραλύουν το Ντίσελντορφ, ενώ ξεσπούν ταραχές και στην Κολονία.
το 1922... το BBC αρχίζει να εκπέμπει το ραδιοφωνικό του πρόγραμμα.
το 1926... ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) με μετατροπή της ΕΠΣΕ.
το 1929... η αγγλική κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημα των Κυπρίων για ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.
το 1933... η Επιτροπή Απονομής των Βραβείων Νόμπελ αποφασίζει να μην απονείμει Βραβείο Ειρήνης για το 1933.
το 1935... γεννιέται ο στιχουργός και δημοσιογράφος Λευτέρης Παπαδόπουλος.
το 1935... οι Φιλιππίνες αποκτούν την αυτονομία τους από τις ΗΠΑ. Ο Μανουέλ Λουίς Κουεζόν ορκίζεται πρώτος Πρόεδρος της χώρας.
το 1940... αρχίζει η Δκη της Νυρεμβέργης, των 24 Γερμανών κατηγορουμένων που είχαν χαρακτηριστεί ως κορυφαίοι εγκληματίες πολέμου.
το 1940... κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου τα γερμανικά βομβαρδιστικά ισοπεδώνουν το Κόβεντρι της Αγγλίας.
το 1940... ο ιταλικός στόλος συντρίβεται μέσα στο λιμάνι του Τάραντα.
το 1951... οι ΗΠΑ και η Γιουγκοσλαβία υπογράφουν συμφωνία αμυντικής βοήθειας.
το 1952... γεννιέται η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη.
το 1952... συνεχίζονται οι αθρόες προσχωρήσεις στελεχών του φιλελεύθερου χώρου στον ''Ελληνικό Συναγερμό'' του Παπάγου.
το 1954... γεννιέται στην Καλαμάτα ο Γιάννης Χρυσομάλης, που ως Yanni θα κάνει σπουδαία καριέρα στις ΗΠΑ στο χώρο της new age μουσικής.
το 1960... ιδρύεται ο ΟΠΕΚ, ο οργανισμός των πετρελαιοπαραγωγικών εξαγωγικών χωρών.
το 1960... στις ΗΠΑ, δύο σχολεία της Ορλεάνης δέχονται μαύρους μαθητές.
το 1961... ο ΟΗΕ ανακοινώνει, ότι ο Τσόμπε και ο Καζαβούμπου συνεργάστηκαν στη δολοφονία του Λουμούμπα.
το 1963... μία υποθαλάσσια ηφαιστειακή έκρηξη στην ισλανδική θάλασσα δημιουργεί ένα νέο νησί με το όνομα Σούρτσεϊ.
το 1964... Gus Johnson (41) και ο Walt Bellamy (40) γίνονται οι πρώτοι παίκτες της ίδιας ομάδας που σκοράρουν 40 πόντους ο καθένας και η ομάδα τους Baltimore Bullets κερδίζει τους LA Lakers με 127-115.
το 1969... η αποστολή με τον Απόλλωνα 12, είναι η δεύτερη προσεδάφιση στη σελήνη, που πραγματοποιούν οι Αμερικανοί.
το 1970... 43 παίκτες της ομάδας του αμερικανικού ποδοσφαίρου Marshall βρίσκουν τραγικό θάνατο, όταν το αεροπλάνο, στο οποίο επιβαίνουν συντρίβεται στην Kenova.
το 1970... δημοσιεύεται ο θεσμικός νόμος για την οργάνωση και τη δράση των ελληνικών κομμάτων.
το 1974... στην Ελλάδα, ορίζεται η 8η Δεκεμβρίου ως ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για τη μορφή του πολιτεύματος (μοναρχία ή δημοκρατία).
το 1979... ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ, δίνει εντολή στις αμερικανικές τράπεζες να δεσμεύσουν τις καταθέσεις του Ιράν, που ανέρχονταν σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.
το 1981... με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης θα κρατικοποιηθούν οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και θα διακοπεί η λειτουργία των μη βιώσιμων.
το 1982... βγαίνει από τη φυλακή μετά από 11 μήνες ο πρόεδρος του πολωνικού εργατικού συνδικάτου "Αλληλεγγύη" Λεχ Βαλέσα.
το 1983... οι πρώτοι αμερικανικοί πύραυλοι Κρουζ φτάνουν στη Βρετανία εν μέσω διαμαρτυριών από ειρηνιστές.
το 1984... στο Ελ Σαλβαδόρ, η κυβέρνηση απορρίπτει σχέδιο των ανταρτών για κατάπαυση του πυρός.
το 1989... ο Μάνος Χατζιδάκις ιδρύει την "Ορχήστρα των Χρωμάτων".
το 1991... οι ΗΠΑ και η Βρετανία κατηγορούν επίσημα δύο Λίβυους, που πιστεύουν, ότι είναι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης, για την τοποθέτηση βόμβας στο αεροσκάφος της "Παναμέρικαν", το οποίο εξερράγη πάνω από το Λόκερμπι της Σκοτίας, το 1988.
το 1991... στην ΕΣΣΔ, κατά της αύξησης της τιμής του ψωμιού τάσσεται η πλειοψηφία των κατοίκων της Μόσχας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Πράβντα.
το 1992... ένοπλος, μέλος των Ενωτικών, σκοτώνει δυο άτομα και τραυματίζει 13 στη Βόρεια Ιρλανδία.
το 1992... η υπουργός Πολιτισμού Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη αναγγέλλει επίσημα τα εγκαίνια της έκθεσης ελληνικών αρχαιοτήτων, στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον.
το 1992... ο ευρωβουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Βίλφρεντ Μάρτενς, χαρακτηρίζει παραχάραξη της ιστορίας την καθιέρωση από τους Σκοπιανούς ως εθνικού τους συμβόλου, του δεκαεξάκτινου αστεριού της Βεργίνας.
το 1992... πεθαίνει από καρκίνο σε ηλικία 67 ετών ο Αυστριακός πρώην παίκτης και προπονητής Ernst Happel.
το 1993... η ταινία "Από το χιόνι" του Σωτήρη Γκορίτσα, παίρνει το βραβείο καλύτερης ταινίας, στο 34ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης .
το 1993... ο μεγάλος κανονιέρης του ελληνικού ποδοσφαίρου και πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, Θωμάς Μαύρος, λέει και επίσημα αντίο στα γήπεδα στο φιλικό ΑΕΚ- Εθνική Ελλάδος (4-2). Ο Μαύρος έπαιξε και με τις δύο ομάδες και πέτυχε τρία γκολ. Το 1990, σε ηλικία 36 ετών, ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος για τέταρτη φορά με 22 γκολ παίζοντας για την ομάδα του Πανιωνίου, στην οποία είχε επιστρέψει.
το 1993... οι Πορτορικανοί αρνούνται με δημοψήφισμα να αποτελέσει το Πουέρτο Ρίκο την 51η Πολιτεία των ΗΠΑ.
το 1993... στην Κύπρο, συνεχίζονται οι αντικατοχικές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους του Ντενκτάς.
το 1994... αρχίζει στο Αεροδικείο Αθήνας η δίκη για τα αίτια της συντριβής του στρατιωτικού αεροσκάφους C-130 στο όρος Όθρυς, το Φεβρουάριο του 1991, που είχε προκαλέσει το θάνατο 63 ανδρών της Πολεμικής Αεροπορίας.
το 1994... η τροπική καταιγίδα "Γκόρντον" προκαλεί το θάνατο τουλάχιστον 829 ατόμων στην Αϊτή.
το 1995... η Γερμανία εγκρίνει την έκδοση στη Σιγκαπούρη του Νικ Λίσον, οι δραστηριότητες του οποίου είχαν προκαλέσει τη χρεοκοπία της βρετανικής τράπεζας "Μπάρινγκς".
το 1995... η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει πρόταση της Τουρκίας για ελληνοτουρκικό διάλογο εφ' όλης της ύλης.
το 1996... σημαντική πτώση του γενικού δείκτη τιμών των μετοχών σημειώνεται στο Χρηματιστήριο, μετά το σκάνδαλο της εταιρίας Δέλτα.
το 1997... στην Αλβανία, πάνω από 30 χιλιάδες άτομα παρακολουθούν την κηδεία των σορών 52 προσφύγων, που είχαν πνιγεί στην Αδριατική, όταν ιταλικά πολεμικά σκάφη βομβάρδισαν το πλοίο, που τους μετέφερε.
το 1998... η Ευαγγελία Λαγουδάκη κερδίζει δύο χρυσά μετάλλια στις κατηγορίες ENBU και ατομικού κούμιτε και ένα χάλκινο στο ατομικό κάτα, ενώ ο Κωνσταντίνος Νικηφόρος κατακτά χρυσό στην κατηγορία ENBU, αργυρό στο ατομικό κάτα και χάλκινο στο ατομικό κούμιτε στο 4ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παραδοσιακού Καράτε που διεξάγεται στα Σκόπια.
το 2001... ο αγώνας Αργεντινή - Ουρουγουάη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002 είναι ο τελευταίος για τη φανέλα με το νούμερο 10 των Αργεντινών, η οποία αποσύρεται εσαεί προς τιμήν του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.
το 2002... το Ιράκ αποδέχεται άνευ όρων το ψήφισμα του ΟΗΕ για την επιστροφή των επιθεωρητών στο έδαφός του, για τον έλεγχο του οπλοστασίου και τον αφοπλισμό του. Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ είναι έτοιμοι να μεταβούν στη Βαγδάτη. Μέσα σε 45 ημέρες από την αποδοχή του ψηφίσματος οφείλουν να ολοκληρώσουν τους ελέγχους και στη συνέχεια θα έχουν στη διάθεσή τους 60 ημέρες να εκπονήσουν την αναφορά τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Ικανοποίηση επικρατεί στις ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βαγδάτης.
το 2003... το Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίνει το νέο εκλογικό νόμο, ο οποίος θα έχει αναλογικότητα της τάξεως του 86%. Οι 260 βουλευτές θα εκλέγονται αναλογικά και οι υπόλοιποι 40 από το πρώτο κόμμα. Προβλέπεται η τριχοτόμηση της Β' Αθηνών, η διχοτόμηση του υπολοίπου Αττικής και η αύξηση των υποψηφίων και των σταυρών σε περιφέρειες με τρεις έδρες και πάνω, ενώ παραμένει το 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή. Τις θέσεις τους υπέρ της απλής αναλογικής επαναλαμβάνουν ΚΚΕ - ΣΥΝ, ενώ η ΝΔ δηλώνει ότι δε θα πάρει μέρος στο διάλογο.


Διαβάστε Περισσότερα...

Μουσική Καλημέρα!...

.
.
.





.
.
.


Διαβάστε Περισσότερα...

Good Morning!...

.
.
.





.

.

.


Διαβάστε Περισσότερα...

Friday!...




.
.
.


Διαβάστε Περισσότερα...

Το πρώτο περιβαλλοντικό club είναι sexy!










Προηγμένη περιβαλλοντική τεχνολογία χρησιμοποιεί το πρώτο οικολογικό night club της Βρετανίας για να τροφοδοτείται με ενέργεια από τον χορό των θαμώνων του.

Το υψηλής τεχνολογίας δάπεδο του Club4Climate αξιοποιεί την ενέργεια από τα «χοροπηδητά» των χορευτών για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια που ισούται με το 60% των αναγκών του.

Το club ανήκει στον Andre Charalambous που έχει το παρατσούκλι «Dr. Earth».

Η είσοδος στο νυχτερινό κέντρο κοστίζει 10 λίρες και οι θαμώνες υπογράφουν ένα έγγραφο με το οποίο δηλώνουν ότι δέχονται να συνεισφέρουν στην περιβαλλοντική σωτηρία του πλανήτη.

Οι πελάτες που φτάνουν στο club με τα πόδια ή με το ποδήλατο έχουν δωρεάν είσοδο αν και πάλι πρέπει να υπογράψουν το έγγραφο δέσμευσης προς το περιβάλλον.

Το κατάστημα προσφέρει ποτά σε ποτήρια από οργανικά υλικά ενώ στις τουαλέτες υπάρχουν συστήματα εξοικονόμησης νερού.
Επιπλέον διαθέτει φωτοβολταϊκά στοιχεία και αιολικές τουρμπίνες.


Σίμος Κοσμετάτος





Διαβάστε Περισσότερα...

Ο Zack και η Miri γυρίζουν... "πορνό"!!!...



Οι καιροί είναι δύσκολοι για τους παιδικούς φίλους Zack (Seth Rogen) και Miri (Elizabeth Banks).


Οι δυο τους είναι συγκάτοικοι εδώ και χρόνια αλλά δεν βγάζουν αρκετά λεφτά, ώστε να μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς.


Όταν κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα και φτάνει στην πόρτα τους ειδοποίηση για έξωση, ο Zack και η Miri καταφεύγουν σε δραστικά μέτρα.


Ενώνουν τις δυνάμεις τους με μια ομάδα εξωφρενικών χαρακτήρων, με σκοπό να βγάλουν λεφτά με τον μόνο τρόπο που μπορούν… γυρίζοντας μίας ταινία πορνό.


Ενώ όμως η κάμερα γυρίζει, η φιλική και επιχειρηματική σχέση του Zack με την Miri ίσως εξελίσσεται σε κάτι περισσότερο...


Πρωταγωνιστούν οι: Seth RogenElizabeth BanksTraci LordsJustin Long
Σκηνοθεσία: Kevin Smith
Σενάριο: Kevin Smith
Παραγωγή: Scott Mosier



***με πληροφορίες από ant1online



Διαβάστε Περισσότερα...

4η Athens Xclusive Designers Week!



Η 4η Athens Xclusive Designers Week πραγματοποιήθηκε από τις 8-11 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής.


Κατά τη διάρκεια της 4ης Athens Xclusive Designers Week παρουσιάστηκαν οι νέες κολεξιόν σημαντικών σχεδιαστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για την Ανοιξη/Καλοκαίρι του 2009.


Ανάμεσα στους σχεδιαστές που πήραν μέρος στην 4η Athens Xclusive Designers Week ήταν και οι: Emanuel Ungaro, Ioannis Guia, Kostas Murkudis, Fatima Lopes, Tara Reid, Charles of London, Penelope Zagoras, Fani Xenophontos, Vicky Koulianou by Christos B.


Κατά τη διάρκεια της Athens Xclusive Designers Week πραγματοποιήθηκε και ένα φιλανθρωπικό γκαλά, το οποίο παρουσίασε η Κατερίνα Παπουτσάκη.


Τα εντυπωσιακά shows και events της 4ης Athens Xclusive Designers Week παρακολούθησαν αρκετοί επώνυμοι.




Διαβάστε Περισσότερα...

Εσώρουχα με ενσωματωμένο GPS!!!...



Θέλετε να ξέρετε που κυκλοφορεί η καλή σας όλη την ώρα;


Η σχεδιάστρια εσωρούχων Lucia Iorio δημιούργησε τα ειδικά εσώρουχα με ενσωματωμένο GPS που ενημερώνουν το σύζυγο για το που βρίσκονται κάθε στιγμή.


Η συσκευή GPS βρίσκεται σε εμφανές σημείο δίπλα στην κοιλιά.


Βέβαια το GPS δίνει τη θέση των εσωρούχων και όχι της γυναίκας που τα φοράει όταν εκείνη τα βγάλει...


Κοστίζουν από 1.200 έως 1.650 δολάρια και μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί μόνο ορισμένα σετ σε γυναίκες που τα ήθελαν κυρίως για προστασία, για να ξέρουν οι άλλοι που βρίσκονται κάθε στιγμή.


Σ.Κ.





Διαβάστε Περισσότερα...

Τελειώνει για πάντα το Total Request Live!



Oι Justin Timberlake, Fall Out Boy, Snoop Dogg και Beyonce είναι ανάμεσα στους καλεσμένους που θα εμφανιστούν στο τελευταίο ιστορικό show του MTV "Total Request Live" που θα μεταδοθεί την Κυριακή 16 Νοεμβρίου.


Ακόμη θα είναι εκεί να τραγουδήσουν Kid Rock, Nelly, JC Chasez ( *NSYNC), Backstreet Boys, Ludacris, Mariah Carey, P. Diddy και 50 Cent. Το show κλείνει μετά από 10 χρόνια μεταδόσεων...


Οι Ludacris, Snoop Dogg και Nelly θα συνεργαστούν στη διάρκεια της εκπομπής, που θα ξεκινήσει στις 8 το απόγευμα (τοπική ώρα).


Τέλος ο ντράμμερ των Blink 182 Travis Barker και η sexy as ever Christina Aguilera θα εμφανιστούν μέσω δορυφόρου.






Διαβάστε Περισσότερα...

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΣΠΡΑ ΜΑΛΛΙΑ;;;...



"Ένας πατέρας περνώντας από τη κρεβατοκάμαρα του γιου του έμεινε κατάπληκτος όταν είδε το κρεβάτι του ωραία στρωμένο και όλα τακτοποιημένα και καθαρά.


Μετά είδε ένα φάκελο τοποθετημένο σε περίβλεπτη θέση στο μαξιλάρι.


Όνομα παραλήπτη "Μπαμπάς".


Με το χειρότερο προαίσθημα, άνοιξε το φάκελο και διάβασε το γράμμα με τρεμάμενα χέρια:


"Αγαπημένε μου πατέρα,


Με μεγάλη μου λύπη και θλίψη σου γράφω, γιατί κλέφτηκα με την καινούργια μου φιλενάδα και ήθελα έτσι να αποφύγω τη σύγκρουση με εσένα και τη μαμά.

Έχω βρει το πραγματικό πάθος με την Παναγιώτα και είναι τόσο συμπαθητική.

Ήξερα ότι δεν θα την εγκρίνατε εξαιτίας των σκουλαρικιών στη μύτη και στη γλώσσα, των τατουάζ, των κολλητών δερμάτινων ρούχων μοτοσικλέτας αλλά και επειδή είναι αρκετά μεγαλύτερη μου.

Αλλά δεν είναι μόνο το πάθος, μπαμπά. Είναι έγκυος.

Η Παναγιώτα λέει ότι θα είμαστε πολύ ευτυχισμένοι μαζί.

Έχει δικό της τροχόσπιτο και μένει στο δάσος.

Έχει μαζέψει αρκετά καυσόξυλα για όλο το χειμώνα.

Ονειρευόμαστε να αποκτήσουμε πολλά παιδιά.

Η Παναγιώτα μου άνοιξε τα μάτια, με έκανε να καταλάβω πως η μαριχουάνα δεν βλάπτει στην πραγματικότητα κανένα.

Θα την καλλιεργούμε και θα την ανταλλάσσουμε με άλλα άτομα στη κοινότητα για όση κοκαΐνη και Ecstasy θέλουμε.

Εντωμεταξύ θα προσευχόμαστε ώστε η επιστήμη να βρει τη θεραπεία για το AIDS και έτσι η Παναγιώτα να είναι καλύτερα, εξάλλου το αξίζει!

Μην ανησυχείς για εμένα μπαμπά, είμαι 15 χρονών και ξέρω να φροντίζω τον εαυτό μου. Κάποια μέρα, είμαι σίγουρος πως θα έρθουμε πίσω να σας επισκεφτούμε για να γνωρίσεις τα εγγόνια σου.


Ο Γιος σου, Θανάσης"



Υ.Γ. Μπαμπά, τίποτα από τα προηγούμενα δεν είναι αλήθεια.


Είμαι πέρα στο σπίτι του Αντρέα.

Απλά ήθελα να σου θυμίσω πως υπάρχουν χειρότερα πράγματα στη ζωή από τον έλεγχο που είναι στο συρτάρι του γραφείου μου.

Σ' αγαπώ πολύ!

Πάρε με όταν θα είναι ασφαλές για μένα να γυρίσω σπίτι.".



***Είπατε τίποτα;;;....

Μετά από αυτό, ασπρίζουν ή δεν ασπρίζουν τα μαλλιά;;;...

Όχι μόνο ασπρίζουν, αλλά μπορεί να δει και λευκά αγγελάκια, μετά το εγκεφαλικό...







Διαβάστε Περισσότερα...

3,5% ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ! ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟΥ ΤΟΥ ΣΚΑΪ...










Διεύρυνση της διαφοράς του ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, στη μηνιαία εκτίμηση εκλογικής επιρροής, και εξακομματική Βουλή, είναι τα ευρήματα του Βαρόμετρου της Public Issue, που πραγματοποιήθηκε για την Kαθημερινή και το ΣΚΑΪ για το μήνα Νοέμβριο.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης καταδεικνύουν ότι η διαχείριση της οικονομικής κρίσης, αλλά και οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις στην πολύκροτη υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, προξένησαν φθορά στο κυβερνών κόμμα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η διαφορά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ τον προηγούμενο μήνα ήταν 1%.

Στη μέτρηση αυτή, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 37,5%, η ΝΔ 34%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12% το ΚΚΕ 7,5% ο ΛΑΟΣ 5% και οι Οικολόγοι 3%.

Σε σχέση με την μέτρηση του προηγούμενου μήνα, η ΝΔ χάνει 1%, το ΠΑΣΟΚ αυξάνει το ποσοστό του 1,5%, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ χάνουν 0,5%, αμετάβλητο παραμένει το ποσοστό του ΛΑΟΣ, ενώ 0,5% κερδίζουν οι Οικολόγοι.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, κανένα κόμμα δεν αποκτά αυτοδυναμία, αφού στην εξακομματική βουλή που φαίνεται να προκύπτει το ΠΑΣΟΚ θα είχε 138 έδρες η ΝΔ 89, 32 έδρες θα είχε ο ΣΥΡΙΖΑ 20 το ΚΚΕ, 13 ο ΛΑΟΣ και 8 έδρες οι Οικολόγοι.

Σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία της Public Issue, το τελευταίο εξάμηνο η ΝΔ φαίνεται να χάνει 50 έδρες και από 139 που καταλάμβανε με βάση τη μέτρηση του Μαίου πέφτει στις 89.

Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ κερδίζει 51 έδρες, και από 83 τον Μάιο φθάνει τις 138.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει το τελευταίο εξάμηνο 15 έδρες, ενώ με μικρές διακυμάνσεις εμφανίζονται οι έδρες για ΚΚΕ και ΛΑΟΣ.

Συνολικά τους τελευταίους έξι μήνες η ΝΔ έχει χάσει 3 ποσοστιαίες μονάδες, από το 37% το Μάιο στο 34% το Νοέμβριο, ενώ το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο εξάμηνο κερδίζει εξίμισι ποσοστιαίες μονάδες και από 31% τον Μάιο, που ήταν και το χαμηλότερο ποσοστό του ανεβαίνει στο 37,5% στην μέτρηση του Νοεμβρίου.

H έρευνα της Public Issue ήταν πανελλαδική, σε δείγμα περίπου 1000 ατόμων και διενεργήθηκε το διάστημα 11-12/11/2008.




Διαβάστε Περισσότερα...