Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση Πρωθυπουργού με τον νέο Πρόεδρο της Ν.Δ


«Σε άλλα θα είμαστε μαζί και σε άλλα απέναντι», δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως εξήγησε, «μαζί θα είμαστε γιατί υπηρετούμε τον ίδιο στόχο, την ευημερία των πολιτών», ενώ «απέναντι γιατί υπηρετούμε μια άλλη ιδεολογία και γιατί αυτός είναι και ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Στη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στον κ. Σαμαρά «τα καλύτερα και για την πατρίδα, γιατί είναι σημαντικός ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και τόνισε ότι «χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη διαδικασία που ακολουθήσατε».

«Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία και στα εθνικά θέματα, γιατί έχουν διογκωθεί τα προβλήματα και χρειάζεται διάλογος και συναίνεση» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου και σημείωσε ότι «ο δικός μας συνταγματικός ρόλος μας υποχρεώνει να έχουμε αυτές τις συζητήσεις με τον πρόεδρο της κυβέρνησης».

«Ανάλογα τα θέματα, είμαστε πότε μαζί και πότε απέναντι. Μαζί γιατί υπηρετούμε την ίδια κοινωνία, απέναντι γιατί υπηρετούμε διαφορετικές ιδεολογίες. Και αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης» επεσήμανε ο κ. Σαμαράς.




Διαβάστε Περισσότερα...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΕΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΗ Ν.Δ


Πριν από λίγα λεπτά, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Έκτακτου Συνεδρίου-Εκλογών και της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Ν.Δ κ. Δημήτρης Σιούφας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


"Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από τις χθεσινές εκλογές, για την εκλογή του νέου Προέδρου της Κόμματος, έχουν ως ακολούθως:



Έχουν εισαχθεί 1.554 εκλογικά τμήματα επί 1.648, δηλαδή, ποσοστό 94,76%.



Ψήφισαν 747.107 πολίτες.



Έλαβαν, η κα Ντ. Μπακογιάννη 290.107 ψήφους ή ποσοστό 39,34%.

Ο νέος Πρόεδρος του Κόμματος, ο κ. Αντ. Σαμαράς, 370.995 ψήφους ή ποσοστό 50,31%.

Ο κ. Π. Ψωμιάδης 76.256 ψήφους ή ποσοστό 10,34%.



Συνεχίζεται η εισαγωγή στοιχείων και πιστεύουμε ότι τις επόμενες ώρες θα μπορέσουμε να δώσουμε το τελικό αποτέλεσμα".






Διαβάστε Περισσότερα...

Ενωτικό μήνυμα από τον Αντώνη Σαμαρά μετά τη νίκη του


«Aναλαμβάνω την τιμή και την ευθύνη να οδηγήσω την παράταξη σε νέους αγώνες», δήλωσε από τη Ρηγίλλης ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. «Σήμερα νικήσαμε όλοι, δεν υπάρχουν ηττημένοι», πρόσθεσε.


Aνέφερε ακόμη πως θα διαγράψει όλα όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως θα υπεραμυνθεί της ενότητας της παράταξης.

«Η πολιτική προοπτική της Ν.Δ. είναι ξεκάθαρη: να επιστρέψει σε νέες νίκες... ο λαός μίλησε, η βάση του κόμματος μίλησε, και η εντολή του είναι ισχυρή και αδιαμφισβήτητη».

Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε την κ. Μπακογιάννη για το τηλεφώνημά της, και δήλωσε πως θα έχει επικοινωνία και με τον κ. Ψωμιάδη αλλά και τον κ. Κώστα Καραμανλή «με τον οποίο θα είμαστε μαζί σε όλα τα μεγάλα που έρχονται».

Τέλος, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, άνοιξε το δρόμο προς τη βάση του κόμματος.




Διαβάστε Περισσότερα...

Ο Αντώνης Σαμαράς νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας



Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τον α΄ γύρο εκλέγεται ο Αντώνης Σαμαράς, κάτι το οποίο αναγνώρισε και η Ντόρα Μπακογιάννη με δηλώσεις της.


Ντ. Μπακογιάννη: H βάση εξέλεξε νέο αρχηγό, η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή
Με καταμετρημένο των 37,6% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει 47,6% (111.216 ψήφους), η κ. Μπακογιάννη 41,6% (97.100 ψήφους) και ο κ. Ψωμιάδης 10,7% (25.024 ψήφους).

Ντ. Μπακογιάννη: Νέο κεφάλαιο για τη Νέα Δημοκρατία

Βγαίνοντας από το γραφείο της, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι η βάση της Ν.Δ εξέλεξε νέο αρχηγό του κόμματος και η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τους νεοδημοκράτες που συμμετείχαν στη διαδικασία και είπε ότι ήδη επικοινώνησε με τον κ. Σαμαρά και τον συνεχάρη για την εκλογή του όπως και με τον κ. Ψωμιάδη για τον αγώνα του.

«Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες που με τίμησαν με τη ψήφο τους καθώς και όλους όσους με στήριξαν σʼ αυτή τη διαδικασία. Τους βουλευτές, τους πολιτευτές, τα κομματικά στελέχη, τα στελέχη της Τ.Α, τους συνδικαλιστές, τους οννεδίτες και όλα τα άλλα στελέχη που στάθηκαν δίπλα μου» είπε, σημειώνοντας πως η στήριξή τους τη συγκίνησε και είναι για την ίδια τιμητική.

«Ξεκινά σήμερα ένα νέο κεφάλαιο για τη Ν.Δ. Η Ν.Δ πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να γίνει σύγχρονο κεντροδεξιό, ισχυρό κόμμα. Στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε όλοι παρόντες», κατέληξε.

Π. Ψωμιάδης: Καθαρή και δίκαιη νίκη

Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον καλό φίλο και άξιο αγωνιστή Αντώνη Σαμαρά για την καθαρή και δίκαιη επικράτησή του. Επίσης, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στη Ντόρα Μπακογιάννη για την ενωτική στάση που κράτησε σʼ αυτήν την πρωτόγνωρη για το κόμμα μας διαδικασία.

Προσωπικά, σʼ αυτόν τον αγώνα μέτρησα τους φίλους μου. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των κομματαρχών να με ισοπεδώσουν, από σήμερα ο απλός νεοδημοκράτης θα έχει πλέον πιο δυνατή φωνή. Θέλω να ευχαριστήσω όσους άντεξαν στις πιέσεις των τελευταίων εβδομάδων αλλά και όσα συνέβησαν κατά τη χθεσινή δύσκολη ημέρα.

Έδωσα μόνος μου έναν ωραίο, τίμιο και ηθικό αγώνα. Να είστε βέβαιοι πως και την επόμενη ημέρα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν πρόκειται να σωπάσει, θα είμαι παρών στις εξελίξεις, σταθερά απέναντι σε αλαζονικές συμπεριφορές που θα υποθηκεύουν το αύριο της παράταξης και του τόπου.

Η ΝΔ κέρδισε σήμερα την πρώτη μάχη στη μεγάλη προσπάθεια να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία.

Είναι τώρα η ώρα, να «καθαρίσουμε» το σπίτι μας, να διώξουμε τα «παράσιτα», να ανασυνταχτούμε για να φέρουμε τη ΝΔ ξανά στη θέση που της αρμόζει.

Η ΝΔ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταντήσει κόμμα δύο ταχυτήτων. Ή όλοι μαζί ενωμένοι θα κάνουμε την ανατροπή και θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές, ή αλλιώς δεν πρόκειται να ξαναδούμε κυβέρνηση.

Εύχομαι ο νέος πρόεδρος να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του, να ξαναβάλει το κόμμα μέσα στην κοινωνία ώστε να συνταχθούμε όλοι στο πλευρό του και να αγωνιστούμε για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας».






Διαβάστε Περισσότερα...

Μαζική συμμετοχή στις εκλογές για τη νέα ηγεσία της ΝΔ

Μαζική ήταν η συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία...

Εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών προσήλθαν στις κάλπες και ψήφισαν τον εκλεκτό τους!




Διαβάστε Περισσότερα...