Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση Πρωθυπουργού με τον νέο Πρόεδρο της Ν.Δ


«Σε άλλα θα είμαστε μαζί και σε άλλα απέναντι», δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως εξήγησε, «μαζί θα είμαστε γιατί υπηρετούμε τον ίδιο στόχο, την ευημερία των πολιτών», ενώ «απέναντι γιατί υπηρετούμε μια άλλη ιδεολογία και γιατί αυτός είναι και ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Στη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στον κ. Σαμαρά «τα καλύτερα και για την πατρίδα, γιατί είναι σημαντικός ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και τόνισε ότι «χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη διαδικασία που ακολουθήσατε».

«Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία και στα εθνικά θέματα, γιατί έχουν διογκωθεί τα προβλήματα και χρειάζεται διάλογος και συναίνεση» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου και σημείωσε ότι «ο δικός μας συνταγματικός ρόλος μας υποχρεώνει να έχουμε αυτές τις συζητήσεις με τον πρόεδρο της κυβέρνησης».

«Ανάλογα τα θέματα, είμαστε πότε μαζί και πότε απέναντι. Μαζί γιατί υπηρετούμε την ίδια κοινωνία, απέναντι γιατί υπηρετούμε διαφορετικές ιδεολογίες. Και αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης» επεσήμανε ο κ. Σαμαράς.