Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Μέσα Μαΐου τα πρώτα καρπούζια στην Τριφυλία - Γιορτή στα Φιλιατρά!


Γύρω στις 15 με 20 Μαΐου αναμένεται η συγκομιδή του πρώιμου καρπουζιού στην Τριφυλία. Σύμφωνα με...............

το γεωπόνο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας Αντώνη Παρασκευόπουλο, η καλλιέργεια εξελίσσεται χωρίς προβλήματα, ενώ η παραγωγή υπολογίζεται ότι θα φτάσει τους 45.000 τόνους.
«Τα καρπούζια ξεσκεπάστηκαν στο σύνολό τους, δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα, κρύο ή υγρασίες, οι συνθήκες είναι ευνοϊκές και θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για την πιο πρώιμη συγκομιδή των τελευταίων ετών» λέει ο κ. Παρασκευόπουλος, γεγονός που οφείλεται, όπως προσθέτει, στις ήπιες κλιματολογικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας.
Ο κ. Παρασκευόπουλος εκτιμά ότι η παραγωγή θα είναι της τάξεως των 45.000 τόνων από καλλιεργούμενη έκταση περίπου 8.000 στρεμμάτων, αντίστοιχη πάνω – κάτω προηγούμενων ετών. Όσο για τα καρπούζια που καλλιεργούνται σε θερμοκήπια, η συγκομιδή τους αναμένεται από τέλος Απρίλη.

Γιορτή Καρπουζιού
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζεται και φέτος από την αρμόδια Οργανωτική Επιτροπή η γνωστή Γιορτή Καρπουζιού, με συνδιοργανωτές τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, τους Δήμους Φιλιατρών, Κυπαρισσίας, Γαργαλιάνων και Αυλώνας, το Σύλλογο Γεωπόνων, τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών και άλλους φορείς.
Η πρώτη εκδήλωση αφορά ημερίδα που θα απευθύνεται στους αγρότες. Θα λάβει χώρα το Σάββατο 15 Μαΐου στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών, με ενδιαφέροντα θέματα, όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Βιβή Παντελάκη, εκπρόσωπος του Δήμου Φιλιατρών στη Γιορτή. Προσκεκλημένοι ομιλητές από το εξωτερικό θα αναφερθούν στην εμπορία του καρπουζιού σε Ιταλία και Ισπανία, αλλά και στη σημασία της συλλογής των πλαστικών από τα χωράφια.
Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιουνίου οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στον Αγρίλη, όπου θα δοθεί έμφαση στα αγροτικά προϊόντα, με παρουσίασή τους σε εκθεσιακά περίπτερα. «Θα προσπαθήσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα, ώστε ο κόσμος να τα γνωρίσει, γιατί, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, υπάρχουν άνθρωποι που διατηρούν θαυμάσιες οικοτεχνίες με πολύ καλά πράγματα, τα οποία δεν είναι γνωστά ούτε στο μέρος τους. Θα υπάρχουν επίσης λάδια και κρασιά, βραβευμένα, από την περιοχή μας» σημειώνει η κα Παντελάκη.
Το διήμερο θα έχει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη Νάντια Καραγιάννη και τον Γιάννη Καλογερόπουλο, εκδηλώσεις για παιδιά και συμμετοχή σεφ, που θα περιηγηθεί στα περίπτερα των Συλλόγων Γυναικών, δοκιμάζοντας πρωτότυπα εδέσματα από καρπούζι.

Της Μαρίας Νίκα - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"



Διαβάστε Περισσότερα...

"Χαμοσούρτης" - Όρια αλίευσής του στον Αρκαδικό Ποταμό


Πινακίδες που θα θέτουν όρια στην ποσότητα αλίευσης του σπάνιου ψαριού «Χαμοσούρτης» (Barbus peloponnesius) στον Αρκαδικό Ποταμό θα τοποθετήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, ικανοποιώντας έτσι και αίτημα του Ομίλου Φίλων του Αρκαδικού Ποταμού από την Κοινότητα Τριπύλης.
Την απόφαση έλαβε................

στη χθεσινή της (σ.σ.προχθεσινή) συνεδρίαση η Νομαρχιακή Επιτροπή Παραγωγής. Όπως έχει επισημάνει καιρό τώρα ο εν λόγω Όμιλος, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λαθραλίευσης στον ποταμό με κίνδυνο την εξαφάνιση του συγκεκριμένου ενδημικού ψαριού, το οποίο συναντάται στα ποτάμια της Πελοποννήσου.

Μέχρι 2 κιλά
Σύμφωνα με τον αντινομάρχη Παραγωγής Σωτήρη Παναγιωτόπουλο, με επιστολή του ο Όμιλος ενημέρωσε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ότι στον Αρκαδικό Ποταμό γίνεται για μεγάλο διάστημα παράνομη αλιεία. Ζητούσε, λοιπόν, την παρέμβαση της Νομαρχίας με την τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων. Το αίτημα εξέτασε η αρμόδια Διεύθυνση Αλιείας, μετά από συνεργασία με την Κοινότητα Τριπύλης. Τελικά, μετά από απόφαση και της Επιτροπής Παραγωγής, θα τοποθετηθούν 7 απαγορευτικές πινακίδες, οι οποίες θα προτρέπουν τον κόσμο να προστατεύσει την ιχθυοπανίδα και θα αναφέρουν ότι η αλιεία επιτρέπεται μόνο με αγκιστρωτά εργαλεία μέχρι 2 κιλά. Στους παραβάτες θα επιβάλλονται κυρώσεις.
Οι πινακίδες θα τοποθετηθούν ως εξής: επί της επαρχιακής οδού στις παρυφές του Λατζουνάτου, επί της επαρχιακής οδού Κεφαλόβρυσου – Ραπτόπουλου λίγο πριν το Λυκουδέσι, επί της επαρχιακής οδού Κυπαρισσίας – Ραπτόπουλου κοντά στο Θολωτό Τάφο, στη γέφυρα Καλογερεσίου, στη γέφυρα Τριπύλης, στη γέφυρα Σελλά και στη συμβολή του ποταμού με τους δρόμους Σελλά - Ραυτόπουλο. Το έργο τοποθέτησης θα εκτελεστεί από εργολαβία που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.
«Όπως μας έχει ενημερώσει ο Όμιλος, αυτή τη στιγμή η κατάσταση εκεί είναι ανεξέλεγκτη. Πρέπει άμεσα να τοποθετηθούν οι πινακίδες, να ενημερώνονται όσοι πάνε για ψάρεμα εκεί, ενώ τα θεσμοθετημένα όργανα να μπορούν να πραγματοποιούν ελέγχους και να επιβάλλουν πρόστιμα, όπου διαπιστώνουν παραβάσεις», εξήγησε, τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Της Βίκυς Βετουλάκη -Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"



Διαβάστε Περισσότερα...

Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας - «Χάθηκε η μπάλα…»


«Χάθηκε η μπάλα» στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας!
«Πού είναι το τόπι, οέο;»… Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί η κατάσταση που επικράτησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης θέματος που.............

έθεσε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σωτήρης Τσίγγανος, να λάβει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα, να μην πάρουν καθόλου παραστατικά οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και ένα ποσοστό της τάξεως του 30-40% της αμοιβής δημάρχου, αντιδημάρχων, προέδρου Δ.Σ., προέδρων Νομικών Προσώπων να πάει στο Ταμείο Αρωγής για τη χώρα…
Ο δήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης, έκπληκτος, ρώτησε: «Μπορεί το Δ.Σ. να πάρει τέτοια απόφαση; Έχει τέτοιο δικαίωμα; Στέκει; Όποιος θέλει, ας πάει να καταθέσει στο Ταμείο όσα χρήματα θέλει και ας μην το γνωρίζει και κανένας! Πολιτική σπέκουλα θα κάνουμε με την οικονομική κρίση;».
Ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Γκότσης σημείωσε πως αναγνωρίζει τη ευαισθησία του συναδέλφου του, αλλά κανένας πολίτης δεν ευθύνεται για την κρίση! Βεβαίως και να έκαναν αυτό που είπε, υπό την προυπόθεση ότι οι κύριοι υπεύθυνοι της κεντρικής εξουσίας θα «λογοδοτούσαν» και θα έκαναν το ίδιο! Σε διαφορετική περίπτωση, είπε, έτσι, «δεν προτίθεμαι να δώσω ούτε δεκάρα»!
Έντονη ήταν η αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Γιώργου Γκότση, που τα «έβαλε» με την πρόεδρο, λέγοντάς της: «Ταλαιπωρείται το Σώμα, επειδή ο συνάδελφος έκανε μια πρόταση που όλοι ξέρουμε ότι δεν μπορούμε, δε νομιμοποιούμαστε να πάρουμε τέτοια απόφαση… Αν εδώ ερχόμαστε και ο καθένας λέει ό,τι θέλει και κάνει ό,τι πρόταση θέλει, έτσι… τι να πω…» και αποχώρησε…
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θανάσης Πετρόπουλος συμφώνησε με την πρόταση του κ. Τσίγγανου και τόνισε: «Είναι μία χρυσή ευκαιρία να δείξουμε ότι το κίνητρο δεν είναι οι καρέκλες και οι μισθοί, αλλά το καλό της πόλης και της πατρίδας μας… Και αν θέλετε», είπε «χοντραίνοντας» την κουβέντα, «βελτιώνω την πρόταση και λέω να παραιτηθούμε της αποζημίωσής μας στο 100%, όλοι…, να δούμε ποιοι είναι αυτοί που βρίσκονται εδώ για να προσφέρουν ή για να απολαμβάνουν…».
Ακολούθησε πραγματικό «μπάχαλο» με τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων και ο καθένας έλεγε την άποψή του…
Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιάννης Κατσαργύρης συμφώνησε να πάει η αποζημίωσή του στο Ταμείο.
Ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Γκρίτζαλης είπε να μείνουν τα λεφτά στο Δήμο για να γίνει κάποιο μικρό εργάκι…
Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σωτήρης Μπακούρος σημείωσε πως ο λαϊκισμός έχει μικρή διαφορά από την ειλικρινή κατάθεση μιας πρότασης, χωρίς να εννοεί τη συγκεκριμένη και σημείωσε πως δεν μπορεί να ληφθεί τέτοια απόφαση. Είπε πως ο ίδιος είναι διατεθειμένος να καταθέσει την αποζημίωσή του.
Ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Παναγιώτης Τσίγγανος είπε πως την αποζημίωσή του την καταθέτει, αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει απόφαση του Σώματος κάτι τέτοιο.
Παρεμβαίνοντας, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θανάσης Πετρόπουλος είπε ότι το θέμα είναι συμβολικό, πολιτικής ηθικής και δεν έχει να κάνει με λαϊκισμό σε καμία περίπτωση!
Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σωτήρης Γιαννόπουλος είπε πως καταθέτει τα παραστατικά του και από τις συνεδριάσεις του Σώματος και από τη Δημαρχιακή Επιτροπή, τόνισε ωστόσο πως δεν μπορεί να πει τι θα κάνει ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι ή η πρόεδρος, όχι όμως οι τοπικοί σύμβουλοι που για παραστούν στις συνεδριάσεις «χαλάνε» από την τσέπη τους… Ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε πως απόφαση τέτοια δεν μπορεί να ληφθεί, πρότεινε, όμως, ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να καταθέσει συμβολικά 1.000 ευρώ, όσα είναι και τα παραστικά ενός έτους περίπου. Να τα δώσουν στο Δήμο και ο Δήμος, μία αντιπροσωπεία, να πάει να τα καταθέσει και τόνισε πως λυπάται, γιατί 20 χρόνια που είναι δημοτικός σύμβουλος δεν έγινε τέτοια συζήτηση…
Την αντίθεσή τους εξέφρασαν ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φωτεινόπουλος και η δημοτική σύμβουλος της συμπολίτευσης Πηνειώ Βασιλοπούλου, ενώ την απογοήτευσή της για τη συζήτηση εξέφρασε η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης Θεώνη Αδαμοπούλου.
Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος επανέλαβε ότι το Δ.Σ. δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση, δεν είναι αρμόδιο για τις αποζημιώσεις, όποιος θέλει ας το κάνει…
Ακολούθησε ξανά «μπάχαλο», που όχι Δημοτικό Συμβούλιο δε θύμιζε, αλλά γήπεδο της μπανανίας!
Τελικά και μετά από πολύωρη και θορυβώδη συζήτηση κατέληξαν ότι το Σώμα δεν μπορεί να λάβει τέτοια απόφαση και όποιος νομίζει, ας προσφέρει στο Ταμείο Αρωγής ό,τι νομίζει…


Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"



Διαβάστε Περισσότερα...

6 Δήμοι στη Μεσσηνία σύμφωνα με το (μη οριστικοποιημένο) προσχέδιο του χάρτη του "Καλλικράτη".


6 Δήμους θα έχει η Μεσσηνία στη νέα εποχή του "Καλλικράτη" σύμφωνα με την αποκάλυψη του (μη οριστικοποιημένου) χάρτη του προσχεδίου Νόμου για τη διοίκηση και την αυτοδιοίκηση που έκανε το aftodioikisi.gr...............

Τις τελευταίες πινελιές στο χάρτη του «Καλλικράτη» που πρόκειται να παρουσιάσει στην πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη 20 Απριλίου (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6286) βάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, που από την Δευτέρα έχει συνεχείς επαφές με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να οριστικοποιήσει το χωροταξικό. Η αυτοδιοίκηση gr ανήμερα των γενεθλίων των δύο ετών, μετά την κατ’ αποκλειστικότητα παρουσίαση του «μη οριστικοποιημένου» προσχεδίου (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6312 ) παρουσιάζει για τους 6.500 καθημερινούς επισκέπτες της, το «μη οριστικοποιημένο» προσχέδιο του χάρτη του «Καλλικράτη» για τις περιοχές που υπάρχουν επαρκή στοιχεία.

Όπως προκύπτει από τις συναντήσεις ή τηλεφωνικές συνομιλίες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣ (τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση, τους υφυπουργούς Γιώργο Ντόλιο και Θεοδώρα Τζάκρη και το γενικό γραμματέα Δημήτρη Στεφάνου) με βουλευτές που πρόκειται να συνεχιστούν σε μεγάλη συχνότητα μέχρι και τουλάχιστον την Πέμπτη (σήμερα για παράδειγμα υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με τους βουλευτές της Κρήτης και νομών της Θεσσαλίας, αύριο με τους βουλευτές νομών της Θράκης, της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας, ενώ χθες και προχθές η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών συνάντησε μεταξύ άλλων βουλευτές νομών της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας):

Στην Αττική οδηγούμαστε:

- Στην Α και Β ΄ Αθήνας σε 35 από 48 δήμους (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6063)

- Στην Α΄ και Β΄ Πειραιά σε 11 από 17 (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6272)

- Στην Περιφέρεια Αττικής 17 - 20 από 58. Συγκεκριμένα στην Ανατολική Αττική φαίνεται ότι οδηγούμαστε σε 13 - 15 δήμους (Συκάμινος, Αυλώνας, Ωρωπός, Σκάλα Ωρωπού, Νέα Παλάτια, Μαλακάσα, Μαρκόπουλο – Θρακομακεδόνες, Αχαρνές – Δροσιά, Σταμάτα, Κρυονέρι, Άγιος Στέφανος, Ροδόπολη, Διόνυσος, Άνοιξη – Παιανία, Γέρακας, Γλυκά Νερά – Κάλαμος, Αφίδνες, Καπανδρίτη, Βαρνάβας, Πολυδένδρι – Μαραθώνας, Γραμματικό, Νέα Μάκρη – Παλλήνη, Ανθούσα – Πικέρμι, Ραφήνα – Κορωπί, Μαρκόπουλο – Σπάτα, Αρτέμιδα, Κουβαράς, Καλύβια, Κερατέα – Βάρη Βουλιαγμένη, Βούλα – Σαρωνίδα, Ανάβυσσος, Παλαιά Φώκαια – Λαύριο, Άγιος Κωνσταντίνος) και στη Δυτική σε 4 (Μέγαρα, Νέα Πέραμος – Ερυθρές, Οινόη, Βίλια, Μαγούλα - Μάνδρα Ελευσίνα – Ασπρόπυργος, Φυλή, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι ή 5 (αν τελικά ο Ασπρόπυργος παραμείνει αυτόνομος)



Στην Θεσσαλονίκη:

- Στην Α΄ Περιφέρεια οδηγούμαστε σε 4 με 6 δήμους από 14 με πιθανότερο σενάριο τους 5 (Θεσσαλονίκη, Τριανδρία – Καλαμαριά –Ευκαρπία, Σταυρούπολη, Πολίχνη- Άγιος Παύλος, Συκιές, Πεύκα, Νεάπολη – Αμπελόκηποι, Μενεμένη, Εύοσμος και Ελευθέριο Κορδελιό)

- Στην Β΄ ο αριθμός των δήμων θα κινηθεί ανάμεσα στους 9 και στους 11 από 31 με πιθανότερο το 10 (Χορτιάτης, Πυλαία, Πανόραμα – Θέρμη, Μίκρα, Βασιλικά – Θερμαϊκός, Επανομή, Μηχανιώνα – Εχέδωρου, Αξιός, Χαλάστρα – Άγιος Αθανάσιος, Χαλκηδόνα, Κουφάλια – Ωραιόκαστρο, Καλλιθέα, Μυγδονία – Λαγκαδάς, Βερτίσκο, Λαχανάς, Άσσηρος – Άγιος Γεώργιος, Ρεντίνα, Μάδυτος – Κορώνεια, Καλλινδοίων, Απολλωνία – Σοχός, Αρέθουσα Εγνατία)


Στην Κεντρική Μακεδονία:

- Στην Ημαθία οδηγούμαστε σε 3 ή 4 από 12 δήμους
- Στο Κιλκίς οδηγούμαστε σε επίσης 3 από 11 δήμους και 1 κοινότητα
- Στην Πέλλα σε 4 από 11
- Στην Πιερία σε 3 από 13
- Στις Σέρρες σε 6 με 8 από 22 (οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτείνουν 8)
- Στην Χαλκιδική σε 5 από 14

Από τις υπόλοιπες περιοχές σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η αυτοδιοίκηση gr από τις συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με τους βουλευτές, προκύπτει:

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

- Στον Έβρο 4+1 (Σαμοθράκη) από 13
- Στην Ροδόπη 4 από 9 δήμους και 3 κοινότητες
- Στην Ξάνθη 4 από 7 δήμους και 3 κοινότητες
- Στην Δράμα 3 ή 4 από 8 δήμους και 1 κοινότητα
- Στην Καβάλα 3 ή 4 +1 (Θάσος) από 11 δήμους

Στην Δυτική Μακεδονία

- Στην Κοζάνη σε 5 από 16 δήμους και 3 κοινότητες
- Στην Καστορία 3 από 15
- Στα Γρεβενά 3 από 15
- Στην Φλώρινα 2 από 12


Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου:

- Στην Κορινθία αν και υπάρχουν διιστάμενες απόψεις φαίνεται ότι προκρίνεται η λύση των 5 από 15 δήμων.
- Στην Αργολίδα 5 από 16
- Στην Αρκαδία 6 από 23
- Στην Λακωνία 5 από 22
- Στην Μεσσηνία 6 από 31


Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

- Στην Αχαία οδηγούμαστε σε 4 με 5 δήμους από τους 23
- Στην Ηλεία 6 - 8 (πιθανότερο το 7) από 22
- Στην Αιτωλοακαρνανία 7 από 24
-
Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:

- Στην Βοιωτία: 4-6 από 20
- Στην Εύβοια 7 από 27
- Στην Φθιώτιδα 7 από 24
- Στην Ευρυτανία 4 από 11
- Στην Φωκίδα 4 από 12


Στην Κρήτη:

- Στο Ηράκλειο 6-8 από 26
- Στα Χανιά 4-5 από 25
- Στο Ρέθυμνο 2 από 11
- Στο Λασίθι 3 από 8

Στην Ήπειρο

- Στα Ιωάννινα 7- 8 από 28 δήμους και 13 κοινότητες
- Στην Πρέβεζα σε 3 από 8 δήμους και 3 κοινότητες


Στη Θεσσαλία:

- Στην Μαγνησία οδηγούμαστε σε 8 (τρεις από αυτούς η Σκιάθος, Σκόπελος, Αλονησσος) από 26 δήμους
- Στην Καρδίτσα 4 ή 5 από 20 δήμους και 1 κοινότητα


Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών η μεγάλη πλειοψηφία των νομών της επαρχίας με τον "Καλλικράτη" δεν πρόκειται να ξεπερνούν τους έξι δήμους.

Όσον αφορά τις νησιωτικές περιοχές, όπως έχει ήδη γράψει η αυτοδιοίκηση gr στις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων αλλά και σε νησιά που εντάσσονται σε άλλες γεωγραφικές περιοχές (για παράδειγμα Σποράδες στη νομαρχία Μαγνησίας, Φολέγανδρος, Σίκινος, Ανάφη, Αντίπαρος, Κίμωλος στη νομαρχία Κυκλαδων, Κύθηρα και Αντικύθηρα στη νομαρχία Πειραιά κλπ) θα ισχύσει ο κανόνας «κάθε νησί και δήμος» (εξαίρεση, βεβαίως, θα αποτελέσουν οι νησίδες όπως για παράδειγμα τα Αντικύθηρα, η Ηρακλειά, τα Κουφονήσια, η Σχοινούσα και η Δονούσα – για να διαβάσετε το ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6300).



Διαβάστε Περισσότερα...

Τον Ανδρέα Παπαμιμίκο στηρίζει η ΟΝΝΕΔ Κυπαρισσίας.


Μετά τα Μέλη του ΣΥΜΕΦ, μια ακόμα στήριξη προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική, στη Μεσσηνία, στην υποψηφιότητα του Ανδρέα Παπαμιμίκου. Με σχετική ανακοίνωσή της την υποψηφιότητά του στηρίζει και η ΟΝΝΕΔ Κυπαρισσίας.

Στην ανακοίνωση του Τοπικού Γραφείου σημειώνεται:.................


"Στη Νέα ΟΝΝΕΔ όλοι έχουν φωνή, ρόλο, συμμετοχή.
Πάρε μέρος και εσύ στην πορεία για μια Νέα ΟΝΝΕΔ, στη διαμόρφωση των προτάσεων, της φυσιογνωμίας, της προβολής και της επικοινωνίας.
Η συμμετοχή σου είναι δύναμη!
Στις 18 Απριλίου όλοι στο εκλογικό τμήμα για την Κυπαρισσία και όλη τη Τριφυλία στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας.
Στις 18 Απριλίου όλοι μαζί με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο τον εκπρόσωπο - αγωνιστή ΟΝΝΕΔίτη της περιφέρειας.
Στις 18 Απριλίου όλοι μαζί με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο κόντρα σε όλους αυτούς που μας θεωρούσαν ως Κυπαρίσσιους και Τριφύλιους δεδομένους.
Στις 18 Απριλίου όλοι μαζί με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο γιατί η Κυπαρισσία δεν είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης στον Νομό Μεσσηνίας.
Η ΟΝΝΕΔ Κυπαρισσίας έχει λόγο και δεν είναι φερέφωνο κανενός.
Δεν μπορεί κανείς να μιλά για μας χωρίς εμάς.
Και η φωνή μας θα ακουστεί πιο δυνατά και πιο καθαρά την Κυριακή στις κάλπες".

ΟΝΝΕΔ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ



Διαβάστε Περισσότερα...

Thursday!





Διαβάστε Περισσότερα...