Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ - "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ!!!...


Όπως ήδη, σε προηγούμενες αναρτήσεις έχουμε γράψει, μπαίνει κι άλλο ένα, τέταρτο κατά σειρά "Λουκέτο" σε υπηρεσία στην Κυπαρισσία!!!


Στον Σταθμό του Ο.Σ.Ε.!!!...





Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας και τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε, η "απόφαση" έχει ληφθεί εδώ και καιρό, απλά οι Υπεύθυνοι περιμένουν το κατάλληλο timing για να το ανακοινώσουν...


Ήδη πάντως έχει σταλεί έγγραφο στον ΟΣΕ της Κυπαρισσίας με το οποίο ζητείται, από τη Διοίκηση του Δημόσιου Οργανισμού, να τακτοποιηθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες και λεπτομέρειες, με εμπορεύματα, που ήδη έχουν σταματήσει να διακινούνται μέσω του ΟΣΕ, αλλά και με άλλο υλικό της υπηρεσίας...


Ακόμη, ζητείται να μεταφερθεί από την Κυπαρισσία σε άλλο προορισμό, ένα βυτίο με καύσιμα που χρησιμοποιούνταν για ανεφοδιασμό των τρένων, αφού μετά από λίγο, κανένα τρένο δεν θα πιάνει το Σταθμό της Κυπαρισσίας!


Επίσης η Θυγατρική του Ομίλου ΟΣΕ που ασχολείται με το τροχαίο υλικό κλπ, έχει δώσει "εντολή" να τακτοποιηθούν οι όποιες εκκρεμότητες και να μετακινηθεί το όποιο υλικό υπάρχει στην Κυπαρισσία...


***Αν δεν υπάρξουν δυναμικές αντιδράσεις Πολιτικών, Αυτοδιοικητικών, Αρχών, Φορέων και κυρίως πολιτών, σε λίγους μήνες, για να μην γράψω εβδομάδες ,το τρένο και μαζί του και ο Σταθμός θα είναι παρελθόν για την Κυπαρισσία...


Το τρένο, που εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες χρησιμοποιούσαν χρόνια ολόκληρα για τις μετακινήσεις τους, θα το βλέπουμε μόνο σε φωτογραφία και ίσως θα το θυμόμαστε μόνο κοιτάζοντας τον ξεχασμένο και σκουριασμένο Μουτζούρη που είναι στον προαύλιο χώρο του Σταθμού!!!


Δεν πιστεύω, να πάρουν και τον Μουτζούρη, πάει στα κομμάτια...


Φωνή Λαού, Οργή Θεού, λέει ο λαός μας!


Και εμείς καλούμε όλους τους πολίτες, όλους εσάς, να αντιδράσετε με όποιο τρόπο μπορείτε!!!


Στείλτε επιστολές διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, στον ΟΣΕ, στους Πολιτικούς, στη Νομαρχία, στον Δήμο Κυπαρισσίας, στα Μ.Μ.Ε...

Τηλεφωνήστε τους και διαμαρτυρηθείτε έντονα!!!


Απαιτείστε να συνεχίσει η λειτουργία του Σταθμού του ΟΣΕ στην Κυπαρισσία και να μπουν και επιπλέον δρομολόγια...


Να γίνουν έργα υποδομής, να εκσυγχρονιστεί το δίκτυο...


ΟΧΙ ΣΤΟ "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ


ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ


ΝΑΙ ΣΕ ΝΕΑ, ΠΕΡΙΣΣOΤΕΡΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ



Και, αν κανένας φελλός πει, πως, το "Λουκέτο" μπαίνει γιατί δεν υπάρχει κόσμος, δώστε του την απάντηση:


Αφού δεν υπάρχουν δρομολόγια τρένων, πως να υπάρξει κόσμος κι επιβατική κίνηση;;;


Και, σε τελευταία ανάλυση, ο ΟΣΕ μπαίνει "μέσα" από τον Σταθμό της Κυπαρισσίας;;;

Αν θέλουν οικονομία οι Διοικούντες, ας μειώσουν τους μισθούς τους και των παρατρεχάμενών τους!!!...


Ακόμη, μην ξεχνάτε πως, αν "απαξιώθηκε" ο ΟΣΕ στην περιοχή, "απαξιώθηκε" από τις Κυβερνήσεις, που έκοψαν δρομολόγια και τρένα, που δεν έκαναν έργα, που δεν στήριξαν το Σιδηροδρομικό δίκτυο και τον Σιδηρόδρομο!!!


Ζητείστε από τους Πολιτικούς και Αυτοδιοικητικούς παράγοντες να πάρουν δημόσια θέση, να αντιδράσουν, να ασκήσουν όλα τους τα θεσμικά δικαιώματα, εντός και εκτός Βουλής, για να μην μπει "Λουκέτο"!!!



ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ...


ΜΠΗΚΑΝ ΗΔΗ ΤΡΙΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ... - ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ!


ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΣΕ!!!


***Για το θέμα αυτό θα ακολουθήσουν και άλλες, πολλές αναρτήσεις μέχρι να δούμε κάποια αντίδραση, πρωτίστως, από τους Τοπικούς Άρχοντες, Πολιτικούς και Αυτοδιοικητικούς...



Διαβάστε Περισσότερα...

Στόχος τα Βραχώδη Όρη!



Να κατακτήσουν την υψηλότερη κορυφή στα Βραχώδη Όρη ξεκινούν οκτώ Έλληνες ορειβάτες. Ελπίζουν ότι θα είναι οι πρώτοι Έλληνες που θα φτάσουν να διεκπεραιώσουν ένα τέτοιο παράτολμο εγχείρημα. Η αποστολή θα διαρκέσει ένα μήνα και όλοι αναμένουν να υψωθεί η ελληνική σημαία στην κορυφή Γουίτνεϊ. Το νέο αυτό παράτολμο ταξίδι που αρχίζει για την 8μελη παρέα του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου, δηλαδή, να κατακτήσουν τα Βραχώδη Όρη, ξεκινά από την Αλάσκα και καταλήγει στο Μεξικό. Ο στόχος της ομάδας, που για αρχηγό της έχει τον Κώστα Τσιβελέκα, ουσιαστικά είναι τριπλός. Να κατακτήσουν την κορυφή Γουίτνεϊ στα 4.419 μετρά, να διασχίσουν το Γκραν Κάνυον που είναι το μεγαλύτερο φαράγγι του κόσμου και να κάνουν αναρριχητικές διαδρομές στο Γιοσεμάιτ Νάσιοναλ Παρκ. Η πρώτη στάση της 8μελους ομάδας είναι στο Λος Άντζελες και η περιπετειώδης αυτή εξόρμηση αρχικά θα διαρκέσει 10 ήμερες μέχρι την κορυφή Γουίτνεϊ. Εν συνεχεία, θα χρειαστούν άλλες 6 ήμερες για να διασχίσουν το Γκραν Κάνυον και την κοιλάδα του Ναβάχο. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ιδία ομάδα με αρχηγό τον πολύπειρο Κώστα Τσιβελέκα, πραγματοποιεί αναβάσεις σε διεθνή ορεινά συγκροτήματα, αφού έχει αναρριχηθεί και σε πολλά ελληνικά βουνά.






Διαβάστε Περισσότερα...

Αντιδρά η Δύση στην απόφαση της Ρωσίας για την ανεξαρτησία Αμπχαζίας και Ν.Οσετίας...



Αμεσες και έντονες είναι οι αντιδράσεις της Δύσης για την απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας.
Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας από τη Ρωσία δεν έχει καμία νομική αξία, ανακοίνωσε η Τυφλίδα.
«Δεν έχει καμία νομική αξία» και θα έχει «βαριές πολιτικές συνέπειες» για τη Ρωσία, δήλωσε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Γεωργίας, Αλεξάντερ Λομάια.
Λίγο νωρίτερα ο Γεωργιανός υφυπουργός Εξωτερικών, Γκίγκα Μποκερία είχε δηλώσει ότι η αναγνώριση από τη Ρωσία της ανεξαρτησίας των δύο αυτών περιοχών ισοδυναμεί με απροκάλυπτη προσάρτηση γεωργιανού εδάφους από τη Μόσχα.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, με τη σειρά της, καταδίκασε την απόφαση αυτή, χαρακτηρίζοντάς την μη αποδεκτή και αντίθετη με το διεθνές δίκαιο.
«Έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της εδαφικής ακεραιότητας, μια θεμελιώδη αρχή του διεθνούς δικαίου των λαών και γι’ αυτόν τον λόγο δεν είναι αποδεκτή», δήλωσε σε ομιλία της στο Ταλίν, στην Εσθονία.
Αδικαιολόγητη χαρακτήρισε την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο περιοχών και ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, ζητώντας παράλληλα μια διεθνή συμμαχία κατά της ρωσικής επίθεσης στη Γεωργία.
«Έχω σήμερα συνομιλίες με διεθνείς εταίρους και θα επισκεφθώ την Τετάρτη την Ουκρανία για να εξασφαλίσω την ευρύτερη δυνατή συμμαχία κατά της ρωσικής επίθεσης στη Γεωργία», προσθέτει σε ανακοίνωσή του ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών.Σοβαρή ανησυχία εξέφρασε παράλληλα η Σόφια για την απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει τις δύο αποσχισθείσες περιοχές της Γεωργίας, δηλώνοντας ότι υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας.Η Βουλγαρία «επιβεβαιώνει την άνευ όρου υποστήριξή της στην ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της, και από τον ΟΗΕ και τον ΟΑΣΕ», σημείωσε ο εκπρόσωπος του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών Ντιμίταρ Τσάντσεφ.
Από την πλευρά του ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών, Καρλ Μπιλτ μέσω του blog του, τόνισε ότι η αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο περιοχών συνιστά σκόπιμη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Παράλληλα και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Φράνκο Φρατίνι, δήλωσε ότι η αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας «δεν εδράζεται σε ένα διεθνές νομικό πλαίσιο».
Την καταδίκη της εξέφρασε παράλληλα και η φινλανδική προεδρία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), κρίνοντας ότι πρόκειται για «παραβίαση των αρχών του ΟΑΣΕ».
«Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές του ΟΑΣΕ. Όπως όλες οι χώρες-μέλη του ΟΑΣΕ, η Ρωσία έχει δεσμευτεί για το σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας των άλλων (χωρών)», σημειώνει ο Φιλανδός υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Στουμπ, σε ανακοίνωσή του.
«Η Ρωσία οφείλει να τηρεί τις αρχές του ΟΑΣΕ, σεβόμενη την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της Γεωργίας. Η Ρωσία οφείλει να αποσύρει άμεσα τα στρατεύματά της από τη Γεωργία και να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός», προσθέτει.
«Ο ΟΑΣΕ θα συνεχίσει να επιβλέπει την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός. Είναι διατεθειμένος να προσφέρει επιπλέον βοήθεια για τη σταθεροποίηση της κατάστασης», καταλήγει.
Από την πλευρά της η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις χαρακτήρισε την απόφαση της Ρωσίας λυπηρή.
Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιάπ ντε Χοπ Σέφερ απέρριψε την αναγνώριση από τη Ρωσία της ανεξαρτησίας της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, σημειώνοντας: «Αυτό γίνεται σε άμεση παραβίαση πολλών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ όσον αφορά την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας, αποφάσεις που και η ίδια η Ρωσία έχει επικυρώσει».
«Οι ενέργειες της Ρωσίας τις τελευταίες εβδομάδες θέτουν υπό αμφισβήτηση τη δέσμευση της Ρωσίας για την ειρήνη και την ασφάλεια στον Καύκασο. Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει σθεναρά την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας και καλεί τη Ρωσία να σεβαστεί τις αρχές αυτές», προσθέτει...






Διαβάστε Περισσότερα...

Την ανεξαρτησία Αμπχαζίας και Ν.Οσετίας αναγνώρισε η Ρωσία!



Στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Αμπχαζίας και Ν.Οσετίας προχώρησε η ρωσική κυβέρνηση, αψηφώντας τα μηνύματα και τις προειδοποιήσεις της Δύσης και ιδιαίτερα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Την απόφαση έλαβε το ρωσικό συμβούλιο ασφαλείας το οποίο συνεδρίασε υπό τον πρόεδρο της χώρας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. Παρών και ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν.
Υπενθυμίζεται ότι ένα 24ωρο νωρίτερα, η Δούμα (Κάτω Βουλή) και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (Ανω Βουλή) είχαν συνέλθει εκτάκτως κατόπιν αιτήματος που υπέβαλαν οι δύο αποσχισθείσες δημοκρατίες.
Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα υπέρ της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας.
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Σεργκέι Μιρόνοφ μίλησε για ιστορική απόφαση, τονίζοντας ότι οι δύο επαρχίες έχουν όλα τα δικαιώματα για διεθνή αναγνώριση, πολύ περισσότερο μετά τη γεωργιανή επίθεση της 8ης Αυγούστου κατά της Ν.Οσετίας.
Δύσκολη επιλογή, αλλά μοναδική δυνατότητα να προστατευθούν οι ζωές των ανθρώπων, χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ την απόφασή του να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Ν.Οσετίας και της Αμπχαζίας.
Την υπογραφή των σχετικών διαταγμάτων ανακοίνωσε ο Ρώσος ηγέτης με επίσημο τηλεοπτικό του διάγγελμα από την εξοχική του κατοικία στο Σότσι και αφού είχε συναντηθεί, για να συζητήσει το θέμα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Στη δήλωσή του ο κ. Μεντβέντεφ είπε ότι έλαβε υπ' όψη του την ελεύθερη έκφραση της βούλησης του οσετίνικου και αμπχαζιανού λαού, καθώς και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, της Διακήρυξης του 1970 για τις Αρχές του διεθνούς δικαίου, που αφορούν στις φιλικές σχέσεις μεταξύ των κρατών, την Τελική πράξη του Ελσίνκι του 1975 και άλλες διεθνείς συμφωνίες, προσθέτοντας ότι σχετικό προηγούμενο έχει δημιουργηθεί από την αναγνώριση του Κοσόβου από σειρά κρατών.«Το βράδυ της 8ης Αυγούστου η Τιφλίδα έκανε τη δική της επιλογή. Ο Σαακασβίλι επέλεξε τη γενοκτονία για την επίλυση των πολιτικών του ζητημάτων», σημείωσε ο πρόεδρος Μεντβέντεφ, καλώντας τις χώρες του κόσμου να αναγνωρίσουν με τη σειρά τους την ανεξαρτησία των δύο Δημοκρατιών.
Ο Ρώσος πρόεδρος αποδέχθηκε τη χθεσινή ομόφωνη εισήγηση των δύο σωμάτων της ρωσικής Βουλής, οι οποίες υποστήριξαν με τις αποφάσεις τους τα αιτήματα των δύο Δημοκρατιών, «οι λαοί των οποίων επανειλημμένως είχαν ταχθεί υπέρ της ανεξαρτησίας τους». «Κατανοούμε ότι μετά από όσα συνέβησαν, έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν την τύχη τους μόνοι», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος έσπευσε να υπενθυμίσει ότι παλαιότερες προτάσεις της Ρωσίας για διπλωματική επίλυση της αντιπαράθεσης «αγνοήθηκαν τόσο στο ΝΑΤΟ, όσο και στον ΟΗΕ», ενώ κατά την άποψή του «η γεωργιανή ηγεσία ετοιμαζόταν μεθοδικά για πόλεμο και η υποστήριξη των ξένων προστατών μόνο εδραίωνε την αίσθηση της ατιμωρησίας».
Σε δηλώσεις του στο αγγλόφωνο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, είπε ότι «δεν φοβόμαστε τίποτα, ούτε ένα 'Ψυχρό Πόλεμο'. Βεβαίως, δεν τον επιθυμούμε».
«Στη συγκεκριμένη περίπτωση», πρόσθεσε, «όλα εξαρτώνται από τους εταίρους μας, από την παγκόσμια κοινότητα και τους εταίρους μας στη Δύση. Αν οι Δυτικοί επιθυμούν να διατηρήσουν καλές σχέσεις με τη Ρωσία, θα καταλάβουν τους λόγους της απόφασής μας» τόνισε.





Διαβάστε Περισσότερα...

Η Σαγκάη εγκαινιάζει το υψηλότερο παρατηρητήριο του κόσμου!...



Ο υψηλότερος χώρος παρατήρησης στον κόσμο ανοίγει την Κυριακή στον 100ό όροφο του Παγκόσμιου Οικονομικού Κέντρου στη Σαγκάη.
Η αίθουσα βρίσκεται στον προτελευταίο όροφο του κτιρίου, το οποίο είναι ο ψηλότερος ουρανοξύστης της Κίνας και εγκαινιάστηκε νωρίτερα φέτος. Με ύψος 474 μέτρα, φιλοξενεί ακόμα ξενοδοχείο πολυτελείας, καταστήματα και 70 ορόφους γραφεία.
Όπως αναμεταδίδει το AFP από τον κινεζικό Τύπο της Τρίτης, η είσοδος στο παρατηρητήριο θα κοστίζει 22 δολάρια.
Μέχρι σήμερα, το υψηλότερο παρατηρητήριο ήταν το Sky Pod στο CN Tower, τον πύργο τηλεπικοινωνιών του Τορόντο, το οποίο προσφέρει θέα από ύψος 447 μέτρων.





Διαβάστε Περισσότερα...

ΚΙ ΑΛΛΟ, ΤΕΤΑΡΤΟ, "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ!...



Δυστυχώς, η πληροφορία που αναρτήσαμε χθες το βράδυ, για νέο "Λουκέτο", τέταρτο, κατά σειρά μέσα σε ελάχιστους μόνο μήνες, έχει διασταυρωθεί από πολλές πηγές...


Βάζουν "Λουκέτο" σε υπηρεσία - επιχείρηση κοινής ωφελείας που η λειτουργία της εδώ και πολλά πολλά χρόνια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη και την προοπτική της πόλης και της ευρύτερης περιοχής!!!


Και, για να δείτε την υποκρισία, την ψευτιά, την παλιανθρωπιά, την κατάντια, της Εξουσίας οιασδήποτε μορφής και οιουδήποτε επιπέδου, πριν λίγες μέρες, είχαν το απίστευτο και απύθμενο θράσος, να κάνουν δηλώσεις, να βγάζουν λόγους και λογύδρια, για βελτίωση, εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι γνώριζαν, αν δεν είχαν συναινέσει κιόλας, ότι μπαίνει το "Λουκέτο"!!!


Και, να τα πλαστικά χαμόγελα, και να τα μεγάλα λόγια, και να φρου φρου και αρώματα, και να τα χειροκροτήματα, και να οι φωτογραφίες, και να... και να... και να... και να και το "Λουκέτο" "στο καπάκι"!!!...



Σε επόμενη ανάρτηση, όλες οι πληροφορίες...



Διαβάστε Περισσότερα...

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ «ΝΕΟΙ ΧΑΡΑΚΤΕΣ 2008-2009» ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ!



Ο Δήμος Καλαμάτας, η Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών «Α.Τάσσος» και η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης παρουσιάζουν, για δεύτερη φορά στην Καλαμάτα, την έκθεση «ΝΕΟΙ ΧΑΡΑΚΤΕΣ 2008-2009»


Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν τη Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008 στο Εικαστικό Εργαστήρι (πρ. Γυμνάσιο Παραλίας), Ναβαρίνου 8.


Στην έκθεση συμμετέχουν οι: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ, ΦΑΝΗ ΑΧΕΙΜΑΣΤΟΥ, ΕΥΑ ΒΑΣΔΕΚΗ, ΜΑΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑ, ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ, ΙΩΑΝΝΑ ΔΕΛΦΙΝΟ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ, ΚΡΙΣΙΚΟ ΚΛΕΒΕΣ, ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΛΙΒΑΝΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΑΙΗ ΜΗΤΣΑΝΗ, ΧΡΥΣΑ ΜΠΕΡΖΙΓΙΑΝΝΙΔΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΛΗΣ, ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΕΤΑΛΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΛΕΥΡΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΙΤΑΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, TIMEA FABRY, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΑΛΙΑΓΚΑΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ, ΡΑΝΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΙΔΟΥ, ΑΝΝΑ ΧΑΡΑΚΤΙΝΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΑΤΖΙΡΗ.


Η έκθεση «Νέοι Χαράκτες» που οργανώνεται κάθε τρία χρόνια από την Εταιρεία Α. Τάσσος, έχει καταστεί ήδη θεσμός για την καλλιτεχνική ζωή της χώρας, αφού δίνει, κάθε τριετία, το στίγμα χαρακτικής των νέων καλλιτεχνών.


Η έκθεση αφιερώνεται στη μνήμη της ζωγράφου-χαράκτριας Λουκίας Μαγγιώρου, συντρόφου στη ζωή και στην τέχνη του μεγάλου χαράκτη Α. Τάσσου και από χρόνια επίτιμης Προέδρου της Εταιρείας Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος.


Και αυτή τη φορά ξεκινάει τιμητικά από την Καλαμάτα, την πρωτεύουσα του Μεσσηνιακού χώρου, απ’ όπου κατάγεται ο μεγάλος χαράκτης Α. Τάσσος και, στη συνέχεια, για δυο χρόνια, θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, τις κυριότερες πόλεις της περιφέρειας και την Κύπρο.


Την έκθεση συνοδεύει κατάλογος του οποίου χορηγός είναι η Alpha Bank.


Η διάρκεια της έκθεσης στο Εικαστικό Εργαστήρι της ΔΕΠΑΚ, ορίστηκε από 11-31 Αυγούστου, με ώρες λειτουργίας καθημερινά -εκτός Δευτέρας- από 7 έως 11 το βράδυ.




Διαβάστε Περισσότερα...

Επιστρέφουν αύριο οι οδοιπόροι των "Δρόμων της Ελιάς"!



Επιστρέφουν αύριο στην Καλαμάτα οι οδοιπόροι των “Δρόμων της Ελιάς”, του πολιτιστικού οδοιπορικού του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Οι οδοιπόροι ξεκίνησαν από τη Μεσσηνία στις 14 Ιουλίου με μοτοσικλέτες, με προορισμό το Πεκίνο, για να μεταφέρουν το “κότινο” στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δυστυχώς οι κινέζικες αρχές δεν τους χορήγησαν βίζες και άδειες εισόδου στη χώρα τους και οι οδοιπόροι ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής μέσω Σιβηρίας και έφθασαν στη Μόσχα, επόμενο σταθμό της πορείας.

Στη ρωσική πρωτεύουσα παρέμειναν για να προετοιμάσουν τη “Γιορτή της Ελλάδας και της Ελιάς” που θα πραγματοποιηθεί από 23 μέχρι 26 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων.

Αύριο στις 6:30 το απόγευμα οι οδοιπόροι των “Δρόμων της Ελιάς” θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο “Φιλοξένια”.




Διαβάστε Περισσότερα...

Συμβουλές σε πρωτοετείς για τη μίσθωση διαμερίσματος!



Θηλιά για τους χιλιάδες πρωτοετείς φοιτητές αποτελεί το ύψος των ενοικίων σε μικρά διαμερίσματα, αλλά και η απαράδεκτη εικόνα που έχει η αγορά της Αθήνας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών το οποίο συμβουλεύει τους φοιτητές:

- Να υπογράφουν πάντοτε συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη της κατοικίας ή τον πληρεξούσιό του και να μην κάνουν ποτέ προφορικές συμφωνίες.
- Να μην προκαταβάλουν ούτε ένα ευρώ σε διάφορες δήθεν εταιρείες συμβούλων ακινήτων ή παροχής υπηρεσιών, οι οποίες αυτήν την περίοδο εξαπατούν τους ανυποψίαστους φοιτητές και θησαυρίζουν σε βάρος τους.
- Να απευθύνονται σε κτηματομεσίτες για εξεύρεση κατοικίας, οι οποίοι εξοφλούνται μετά το πέρας του συμβολαίου της μίσθωσης.
- Να ελέγχουν το διαμέρισμα για τυχόν τεχνικά προβλήματα (ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, θέρμανση κλπ).
- Να ρωτούν για το ποσοστό που θα πληρώσουν στα κοινόχρηστα, όπως και για άλλες δαπάνες.
- Να διαπραγματεύονται το ύψος του μισθώματος.
- Να βλέπουν αρκετές κατοικίες, πριν καταλήξουν.
- Να μην βιάζονται να συμφωνήσουν και να αναζητούν κατοικίες που βρίσκονται μακριά από τις Σχολές, αρκεί οι περιοχές αυτές να έχουν καλή συγκοινωνία.
Η καλύτερη λύση, σύμφωνα με το ΕΛΚΕΚΑ, είναι η συγκατοίκηση δύο ή τριών ατόμων σε σπίτια με πολλά δωμάτια, τα οποία είναι φθηνότερα σε σύγκριση με τις γκαρσονιέρες και τα δυάρια.
Σε ορισμένες περιπτώσεις φοιτητών υπάρχει οικονομική αρωγή, που βασίζεται στην κρατική μέριμνα. Η παροχή δωρεάν σίτισης στους σπουδαστές, των οποίων το οικογενειακό τους εισόδημα ανέρχεται μέχρι τα 30.000 ευρώ, αποτελεί βοήθημα στην οικονομική δυσχέρεια. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι το επίδομα των 1.000 ευρώ το χρόνο δίνεται σε όλους τους φοιτητές, εφόσον διαμένουν σε άλλη πόλη από αυτή της κυρίας κατοικίας τους και πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις για την καταβολή του:
- Εάν το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα είναι μέχρι 30.000 ευρώ και το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο.
- Να μην υπάρχει κατοικία μεγαλύτερη από 200 τ.μ. στην οικογένεια του δικαιούχου. Εξαιρούνται τα χωριά με πληθυσμό κάτω από 3.000 κατοίκους.
- Η επιτυχία τουλάχιστον στα μισά μαθήματα του συνολικού αριθμού των μαθημάτων του προηγούμενου έτους. Για το πρώτο έτος αρκεί μόνο η εγγραφή.

Δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν στην εφορία είναι δυο:
- Πιστοποιητικό της Σχολής ή του Τμήματος που σπουδάζει ο φοιτητής για την κατάσταση των σπουδών του.
- Μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας στο τόπο φοίτησης

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/08/26/1555104.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ



Εκτίναξη των βάσεων στα τμήματα παιδαγωγικής και προσχολικής εκπαίδευσης που ξεπερνούν τα 500 μόρια καταγράφουν οι φετινές βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.


Άνοδος παρατηρείται στις νομικές σχολές, στις σχολές μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς και στις σχολές ψυχολογίας και φιλολογίας.


Όσον αφορά στις ιατρικές σχολές Αθήνα Θεσσαλονίκη και Πάτρα καταγράφουν οριακή άνοδο ενώ οι ιατρικές Θεσσαλίας Ιωαννίνων Κρήτης και Θράκης μικρές πτώσεις.


Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στις οικονομικές σχολές καθώς και στις σχολές πληροφορικής.


Στις σχολές θετικών επιστημών (φυσικομαθηματικά) παρατηρείται κατά κύριο λόγο πτωτική τάση έως και πάνω από μισή μονάδα.


Οι στρατιωτικές σχολές, οι σχολές πυροσβεστικής και αστυνομίας ακολουθούν τη πορεία των βάσεων ανάλογα με τη κατεύθυνση από την οποία προέρχονται οι υποψήφιοι.


Έτσι αλλού παρατηρούνται αυξητικές τάσεις και αλλού πτωτικές.


Σε ό,τι αφορά τα ΤΕΙ παρατηρείται άνοδος των βάσεων σε σχολές υψηλής ζήτησης στα κεντρικά ΤΕΙ και πτωτικές τάσεις που αγγίζουν ή και ξεπερνούν τη μονάδα κυρίως στα περιφερειακά ιδρύματα.


Οι πανελλαδικές εξετάσεις διεξήχθησαν υποδειγματικά και με τρόπο τέτοιο που θωράκισαν την αξιοπιστία του θεσμού, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο κ. Στυλιανίδης συνεχάρη τους επιτυχόντες και σε όσους δεν τα κατάφεραν τους κάλεσε να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους. Για όσους επέλεξαν να μπουν στην αγορά εργασίας τόνισε ότι το υπουργείο και η πολιτεία κάνει πράγματα και γι΄αυτούς.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου (http://www.ypepth.gr/) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων.


Επίσης μπορούν να ενημερώνονται και από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (1564).


Οi βάσεις εισαγωγής στο skai.gr:


Βάσεις ΑΕΙ - Ημερήσια


Βάσεις ΤΕΙ - Ημερήσια


Βάσεις ΑΕΙ - Εσπερινά


Βάσεις ΤΕΙ - Εσπερινά



http://www.skai.gr/master_story.php?id=91895



Διαβάστε Περισσότερα...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ... Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ!...



Για να γνωρίζουν οι πολίτες τί έχει γίνει και τί δεν έχει γίνει σχετικά με την κομποστοποίηση…

Ποιές είναι οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ποιά η στάση, η συμπεριφορά και η μεθόδευση του κ. Σαμπαζιώτη!

Αυτή είναι η Αλήθεια:


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7 Μαΐου 2008, μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ήταν και αίτηση της εταιρίας COMPOST HELLAS για αποκομιδή των φυκιών από τις παραλίες ¨Άι-Λαγούδη¨ και ¨Καλογερέικα¨.

Εισαγωγικά διαβάστηκε η αίτηση της εταιρίας και ακολούθως ο κ. Σαμπαζιώτης έκανε μια σύντομη ενημέρωση για το θέμα, λέγοντας μόνο για κομποστοποίηση των φυκιών.
Ακολούθως η εκπρόσωπος της εταιρίας μίλησε για την εταιρία και την πατέντα που έχουν και χρησιμοποιούν, με άδεια ευρεσιτεχνίας, στην Κεφαλονιά μιλώντας μόνο για φύκια.
Τοποθετούμενοι σε αυτό το θέμα Δημοτικοί Σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης τόνισαν ότι δεν έχουν αντίρρηση να κάνει η εταιρία την αποκομιδή των φυκιών και την κομποστοποίηση αφού δεν προκαλείται καμία περιβαλλοντική όχληση και επιβάρυνση στην περιοχή, όπως διαβεβαίωσε και η εκπρόσωπος της εταιρίας και ο κ. Σαμπαζιώτης, υπό τον όρο ότι το συμφωνητικό, πριν υπογραφεί, θα πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθούν - καθοριστούν οι όροι της σύμβασης και μετά να πάει στη Δημαρχιακή Επιτροπή και παράλληλα είπαν να μαζεύει και τα φύκια και από άλλες παραλίες, όπως η Γιαννίτσαινα και αλλού και όχι μόνο από τον Άι-Λαγούδη και τα Καλογερέικα…
Αυτή ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως φαίνεται, άλλωστε και στα πρακτικά της συνεδρίασης!


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 12 Μαΐου, μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ήταν η έγκριση των όρων του Συμφωνητικού με την εταιρία…
Το θέμα όμως αποσύρθηκε γιατι, όπως έκπληκτοι ακούσαν, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Α.ΔΗ.Κ., να λέγεται, το ίδιο πρωινό στη Δημαρχιακή Επιτροπή είχαν εγκριθεί οι όροι…
Οι όροι που στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαν πει και είχε αποφασιστεί, πως, πρώτα θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και μετά θα πάει το θέμα στη Δημαρχιακή Επιτροπή για το τυπικό της διαδικασίας…
Γι΄ αυτό το θέμα, λοιπόν, δεν έγινε καμία κουβέντα, ούτε καν ενημερωση του Δημοτικού Συμβουλίου, από τον κ. Σαμπαζιώτη ο οποίος απέσυρε το θέμα… και υποτίθεται πως στη επόμενη συνεδρίαση θα το συζητούσαν…

Αξίζει να σημειωθεί πως σε καμία από τις δύο συνεδριάσεις, από τη Δημοτική Αρχή και τον κ. Σαμπαζιώτη, δεν κλήθηκαν να παραβρεθούν οι κάτοικοι της Γιαννίτσαινας και του Βαθύ, ενώ ούτε καν ενημερώθηκαν για το θέμα και τις συνεδριάσεις τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου τους!!!...

Την Πέμπτη 22 Μαΐου ο κ. Σαμπαζιώτης, χωρίς να έχουν συζητηθεί οι όροι στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε καν ενημερωτικά δεν είχαν λάβει γνώση οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, υπέγραψε από μόνος του το Συμφωνητικό με την εταιρία…

Όμως, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Α.ΔΗ.Κ. Σωτήρης Γιαννόπουλος πληροφορήθηκε για την υπογραφή της Σύμβασης (όχι από τον κ. Σαμπαζιώτη ή τη Δημοτική Αρχή) και έψαξε και βρήκε αντίγραφο της Σύμβασης.

Τότε ανακάλυψε πως σε αυτή υπήρχαν σημεία με τα οποία η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση διαφωνεί και είναι αντίθετη καθώς αυτά ποτέ δεν είχαν αναφερθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως εκτός από φύκια να εναποτίθενται στο χώρο ελαιοπυρήνας, τσάμπουρα, φύλλα ελιάς, μαλλιά αιγοπροβάτων κ.α. ενώ και άλλα που είχαν πει, για αποκομιδή φυκιών και από άλλες παραλίες, δεν υπήρχαν μέσα στη συμφωνία…

Άμεσα συζήτησε το θέμα αυτό, που είχε ανακύψει, με τον επικεφαλής του Συνδυασμού Θανάση Πετρόπουλο και αποφάσισαν, να το θέσουν εκτός ημερήσιας διάταξης στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Έτσι και έγινε και ο κ. Γιαννόπουλος έθεσε το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης.
Ο κ. Σαμπαζιώτης ούτε λίγο, ούτε πολύ, έκανε ότι δεν καταλάβαινε και είπε ότι δεν αναφέρει η σύμβαση για ελαιοπυρήνα και άλλα…

Ο κ. Γιαννόπουλος επέμεινε και μάλιστα τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Πετρόπουλος του επιτέθηκαν γιατί οι όροι δεν συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως είχαν αποφασίσει και μετά να πάνε για το τυπικό της διαδικασίας στη Δημαρχιακή Επιτροπή…

Παρόλα αυτά ο κ. Σαμπαζιώτης συνέχισε να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και ότι δεν υπάρχει θέμα και πρόβλημα και μάλιστα έλεγε πως δεν νομίζει να υπάρχει στη Σύμβαση ο ελαιοπυρήνας!

Τότε ο κ. Γιαννόπουλος διάβασε ακριβώς τι λέει η Σύμβαση που ο κ. Σαμπαζιώτης είχε υπογράψει ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου…

Μόλις έφαγε το ¨ταμπάνι¨ ο κ. Σαμπαζιώτης, προσπάθησε να τα μαζέψει κάπως, λέγοντας πως δεν υπάρχει πρόβλημα και πως η εταιρία θα κάνει σωστή δουλειά και κάτι άλλα άσχετα για το περιβάλλον…

Και ο Θανάσης ο Πετρόπουλος και ο Σωτήρης Γιαννόπουλος ζήτησαν να πάει εκ νέου η Σύμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθούν οι όροι της, χωρίς να αναγράφεται σε αυτή ο ελαιοπυρήνας, τα φύλλα ελιάς, τα τσάμπουρα… και έθεσαν και άλλα θέματα…

Μάλιστα ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε πως δεν πρέπει να ανοίξουν, με την κομποστοποίηση που υπέγραψε από μόνος του ο κ. Σαμπαζιώτης, οι ασκοί τους Αιόλου στην περιοχή, καθώς οι κάτοικοι ανέχτηκαν τον Βιολογικό, αλλά όχι να τα ¨φορτώσουν¨ όλα στην ¨Γιαννίτσαινα¨…

Τότε ο κ. Σαμπαζιώτης είπε πως θα βγει αυτό για τον ελαιοπυρήνα και θα συμπεριληφθούν και άλλες παραλίες καθώς και άλλα σημεία που έθεσαν…

Μέχρι σήμερα πάντως κάτι τέτοιο, μια νέα Σύμβαση δεν έχει πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε και έχει αλλάξει κάτι…

Και, μάλιστα, με απίστευτη θρασύτητα και τελείως κυνικά, στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των κατοίκων της περιοχής, την περασμένη Τετάρτη, ο κ. Σαμπαζιώτης έκανε τον ¨Κινέζο¨, και πάλι πως δεν καταλαβαίνει και.. και… και… και, έλεγε άλλα αντί άλλων…



Διαβάστε Περισσότερα...

Στο μικροσκόπιο οι σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας



Οι ΗΠΑ "εξετάζουν το σύνολο των σχέσεών τους με τη Ρωσία", ανακοινώθηκε σήμερα από το Λευκό Οίκο, ο οποίος υπογράμμισε ότι η Μόσχα εξακολουθεί "να μη σέβεται τη συμφωνία" κατάπαυσης του πυρός με τη Γεωργία. "Θα επανεξετάσουμε όλες τις σχέσεις μας με τη Ρωσία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τόνι Φράτο από το Κρόφορντ του Τέξας, όπου ο πρόεδρος Μπους κάνει διακοπές. "Η Ρωσία εξακολουθεί να μην τιμά του όρους της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με τη Γεωργία, συνεχίζει να παραμένει" στο γεωργιανό έδαφος "με μεγάλη στρατιωτική παρουσία", πρόσθεσε. Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι το μέλλον των αυτόνομων περιοχών της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας "δεν εξαρτάται από την απόφαση μιας μόνο χώρας", ύστερα από την ψήφιση από το ρωσικό κοινοβούλιο απόφασης, με την οποία ζητείται από τον πρόεδρο της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο αυτών, αποσχισθεισών από τη Γεωργία, δημοκρατιών. "Το μελλοντικό τους καθεστώς είναι ένα θέμα προς συζήτηση, μέσω ειρηνικών διαπραγματεύσεων, μεταξύ των δύο πλευρών", τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δηλώνοντας σαφώς την εναντίωση της Ουάσινγκτον με την απόφαση του ρωσικού κοινοβουλίου για την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία.




Διαβάστε Περισσότερα...

Παγκόσμιο πρωτάθλημα. . . ρίψης κινητών!!!



Ένας άνδρας και μια γυναίκα από την Εσθονία, ένα παιδί από τη Φινλανδία κι ένας σκύλος αναδείχθηκαν νικητές του λεγόμενου "9ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ρίψης Κινητών Τηλεφώνων", που διεξήχθη στην πόλη Νάρβα της ανατολικής Εσθονίας. Ο Τίμο Λίλιουμ κέρδισε στην κατηγορία των ανδρών με ρίψη 85 μέτρων, ενώ η Βαλέρια Καντόροβα αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία των γυναικών με ρίψη 41 μέτρων. Ο 12χρονος Ρίκου Κανκούνεν, από τη Φινλανδία, κέρδισε στην κατηγορία των παίδων με ρίψη 55 μέτρων. Στον διαγωνισμό ελεύθερης ρίψης, με μια πιο καλλιτεχνική προσέγγιση, κέρδισε ένα σκυλί από την Εσθονία που ονομάζεται Κάρα, και κατάφερε να κλωτσήσει ένα κινητό τηλέφωνο σε απόσταση 30 εκατοστών. Η μάλλον ιδιότυπη διοργάνωση ήταν η πρώτη του είδους που πραγματοποιήθηκε εκτός Φιλανδίας. Συμμετείχαν πάνω από 50 άνθρωποι τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, την Εσθονία και τη Ρωσία.





Διαβάστε Περισσότερα...

Ζητούν αναγνώριση, προκαλούν αντιδράσεις



Με ομόφωνη απόφασή τους και τα δύο σώματα της ρωσικής βουλής ενέκριναν έκκληση προς τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ να αναγνωρίσει η Ρωσία την ανεξαρτησία της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας, δίνοντας έτσι ένα σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί στον Ρώσο πρόεδρο. Το αίτημα των Ρώσων βουλευτών για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας συνιστά συνέχιση της ρωσικής επίθεσης κατά της Γεωργίας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας, ενώ για απόπειρα μεταβολής των συνόρων της Ευρώπης δια της βίας κάνει λόγο ο Μιχαήλ Σαακασβίλι. Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος δηλώνει έτοιμος να φτάσει μέχρι και την πλήρη ρήξη των σχέσεών της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ, εάν η Ατλαντική Συμμαχία δεν επιδείξει πνεύμα συνεργασίας. Το ΝΑΤΟ επαναβεβαίωσε, πάντως ότι οι δεσμοί που έχει με την Ρωσία εξαρτώνται από τον σεβασμό που θα δείξει η Μόσχα στο ειρηνευτικό σχέδιο για την Γεωργία.


Χιονοστιβάδα αντιδράσεων


Την έντονη αντίδραση της Γεωργίας, προκάλεσαν οι ομόφωνες αποφάσεις των δυο σωμάτων του ρωσικού κοινοβουλίου με τις οποίες ζητείται η αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας. Το αίτημα των Ρώσων βουλευτών για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας συνιστά συνέχιση της ρωσικής επίθεσης κατά της Γεωργίας, απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας, ενώ χωρίς "πραγματική σημασία", τη χαρακτήρισε ο υπουργός Επανένταξης των περιοχών αυτών Τεμούρ Ιακομπατσβίλι. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ενδεχόμενη αναγνώριση από τη Ρωσία των αποσχισθεισών αυτών περιοχών της Γεωργίας "θα αποτελούσε προσπάθεια νομιμοποίησης των αποτελεσμάτων μιας εθνοκάθαρσης". Στο Βερολίνο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Γερμανία "προσδοκά" από τον πρόεδρο και την κυβέρνηση της Ρωσίας "να μη δώσουν συνέχεια" στην έκκληση του Συμβουλίου της ρωσικής Ομοσπονδίας για την αναγνώριση της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας. Η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε αργότερα ότι δεν περιμένει πως ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα υπογράψει την απόφαση του ρωσικού κοινοβουλίου, για την αναγνώριση των δύο αποσχισθεισών από τη Γεωργία δημοκρατιών. Στη Ρώμη ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι κάλεσε τη Ρωσία να επιδείξε ι"ιδιαίτερη φρόνηση" όσον αφορά το θέμα της αναγνώρισης των αποσχισθεισών δημοκρατιών της Γεωργίας, "λαμβανομένης υπόψιν της λεπτότητας της σημερινής κατάστασης στην περιοχή". Παράλληλα, η Γαλλία επέμεινε σήμερα εκ νέου για την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τον οδικό άξονα που συνδέει το Πότι με το Σενάκι στη Γεωργία και το σεβασμό από τη Ρωσία της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που υπέγραψε με τη Γεωργία. Η Γαλλία, η οποία ασκεί το τρέχον εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ, εξέφρασε επίσης ανησυχία όσον αφορά τις πληροφορίες για λεηλασίες, καταστροφές και εκφοβισμούς στη Νότια Οσετία, η οποία τελεί υπό ρωσικό έλεγχο. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι θα επισκεφθεί τη Γεωργία στις αρχές του ερχόμενου μήνα. "Θα επανεξετάσουμε όλες τις σχέσεις μας με τη Ρωσία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τόνι Φράτο.Ο Τσέινι θα συναντηθεί με τον γεωργιανό πρόεδρο Μιχαήλ Σαακασβίλι και θα επισκεφτεί επίσης την Ουκρανία, το Αζερμπαϊτζάν και την Ιταλία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, το οποίο θα αρχίσει στις 2 Σεπτεμβρίου, διευκρινίζει το γραφείο του σε ανακοίνωση.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Μπράιαν Ουάιτμαν τόνισε ότι: "Η Ρωσία αγνοεί συνεχώς τους όρους της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με τη Γεωργία και συνεχίζει να παραμένει με μεγάλη μάλιστα στρατιωτική παρουσία στο γεωργιανό έδαφος". Σύμφωνα με τη συμφωνία μεταξύ του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και του Ρώσου ομόλογού του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προβλέπεται ότι "οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα πρέπει να αποσυρθούν στις πρότερες θέσεις τους, αυτές που είχαν πριν από το τέλος των εχθροπραξιών".
Οι ΗΠΑ κρίνουν "απαράδεκτη" την ψηφοφορία που έγινε σήμερα στα δύο σώματα του ρωσικού κοινοβούλιου για την αναγνώριση εκ μέρους της Ρωσίας των δύο ανεξάρτητων δημοκρατιών της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας, ανακοινώθηκε αργότερα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Την ίδια ώρα ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωνε ότι είναι έτοιμος για οποιεσδήποτε κυρώσεις από το ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης ακόμη και μιας διακοπής των σχέσεων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας με τη Ρωσία. Ο Μεντβέντεφ πρόσθεσε ότι μια τέτοια απόφαση θα είναι δύσκολη, αλλά ότι οι σχέσεις με το ΝΑΤΟ "επιδεινώθηκαν έντονα" λόγω της σύγκρουσης με τη Γεωργία για τη Νότια Οσετία.
Εν τω μεταξύ, με έναν αξιωματικό θα συμμετάσχει η Ελλάδα στην 20μελη ομάδα παρατηρητών που συγκροτεί ο ΟΑΣΕ προκειμένου να αποσταλεί στην περιοχή μεταξύ Γεωργίας και Οσετίας. Ο αξιωματικός θα αναχωρήσει για τη Γεωργία την Τετάρτη, 27 Αυγούστου.


Καταγγέλλουν γεωργιανή παρουσία


Οι δυνάμεις ασφαλείας της αυτονομημένης περιοχής της Νοτίου Οσετίας συνέλαβαν μία ομάδα Γεωργιανών αστυνομικών στην νοτιοσετική κοινότητα Μουγκούτ, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της περιοχής, Μιχαήλ Μιτζνάγεφ. Παράλληλα, ο υφυπουργός Αμύνης της έτερης αυτονομημένης περιοχής της Αμπχαζίας Ανατόλι Ζαΐτσεφ κατηγόρησε το Τμπιλίσι ότι "συγκεντρώνει δυνάμεις" κοντά στα φαράγγια Κοντόρι, μία διαφιλονικούμενη περιοχή της Αμπχαζίας.




Διαβάστε Περισσότερα...

Στερείται έμπνευσης η επιλογή Μπάιντεν»!



Τι γράφει ο ευρωπαϊκός Τύπος


«Ο Ομπάμα έθαψε τη φήμη του και το νέο του πολιτικό στιλ με την επιλογή ενός μυημένου στο πολιτικό κατεστημένο της Ουάσιγκτον», γράφουν οι βρετανικοί The Times με αφορμή την ανακήρυξη του Τζο Μπάιντεν ως αντιπροέδρου:
«Η επιλογή αυτή είναι το πρώτο τεστ για τις δεξιότητες του Ομπάμα, εάν δηλαδή μπορεί να επιλέξει ένα εμπνευσμένο τιμ. Δυστυχώς αυτή η επιλογή στερείται έμπνευσης».
«Το συνέδριο στο Ντένβερ δεν είναι μόνον σόου Made in TV, αλλά και ένα σημαδιακό γεγονός» σημειώνει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica: «Σε ένα τέτοιο συνέδριο υποσχέθηκε ο Τομας Τζέφερσον, ο ίδιος ιδιοκτήτης δούλων, κάτι που δεν τήρησε ποτέ: ότι η χώρα θα παραχωρήσει σε όλους τους πολίτες της ισοτιμία και δικαιώματα».
«Με τον Τζο Μπάιντεν ως αντιπρόεδρο ο Ομπάμα δεν διαπράττει κάποιο λάθος, αλλά ούτε κερδίζει πολλά» υπογραμμίζει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau: «Κατά πόσον ταιριάζει το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Ομπάμα για νέο άνεμο με την επιλογή του Μπάιντεν; Οι Ρεπουμπλικανοί θα φορτώσουν στον Ομπάμα την επιλογή του αυτή ως πολιτικό λάθος. Στην ουσία όμως ο Ομπάμα έχει κάνει άλλα σοβαρότερα λάθη: Ανακοίνωσε έξυπνες λύσεις για μια μακροπρόθεσμη αλλαγή στο ενεργειακό, αλλά δεν απάντησε στους σημερινούς φόβους των συμπολιτών του για την ακρίβεια της βενζίνης.
Επίσης πήγε διακοπές, όταν η κρίση στον Καύκασο αναδείχθηκε σε τεστ ηγετικής ικανότητας στον προεκλογικό αγώνα».

Πηγή: Deutsche Welle



Διαβάστε Περισσότερα...

Ικανοποιημένη η ομογένεια από την επιλογή Μπάιντεν!



Με ικανοποίηση έγινε δεκτή από την ηγεσία της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας και ιδίως τους παράγοντες που ασχολούνται στην Ουάσιγκτον με την προώθηση των ελληνικών εθνικών θεμάτων, η απόφαση του προεδρικού υποψήφιου του Δημοκρατικού Κόμματος, Μπαράκ Ομπάμα, να επιλέξει τον πρόεδρο της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας, Τζο Μπάιντεν, υποψήφιο αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Οι παράγοντες του λόμπι μας στην αμερικανική πρωτεύουσα θεωρούν την επιλογή Μπάιντεν «ότι καλύτερο θα μπορούσε να ελπίζει η Ελλάδα κι η Κύπρος», καθώς στα 35 χρόνια που βρίσκεται στη Γερουσία λαμβάνει συστηματικά φιλελληνικές θέσεις και έχει ξεκάθαρες απόψεις για το τι χρειάζεται να γίνει στο κυπριακό, αλλά και στο θέμα των Σκοπίων.Η γνωριμία του κ. Μπάιντεν με το κυπριακό έγινε στην πρώτη κιόλας θητεία του στη γερουσία. Ο μόλις 30 ετών γερουσιαστής δέθηκε τηλεφώνημα από τον κυπριακής καταγωγής ψηφοφόρο του στο Ντέλαγουερ, Κώστα Γεωργίου, που τον ενημέρωσε για την τουρκική εισβολή και τις επιπτώσεις της κατοχής του 38% της Κύπρου και τους 200.000 πρόσφυγες. Η σχέση αυτή διαρκεί μέχρι σήμερα.Ο Μπάιντεν βρέθηκε αμέσως στην πρώτη γραμμή των υποστηρικτών της Κύπρου, υποστηρίζοντας τις θέσεις της Ομογένειας στο εμπάργκο. Ηταν εκείνες τις πρώτες μέρες της εισβολής που ο κ. Μπάιντεν γνωρίστηκε με τον πρωτεργάτη του ελληνικού λόμπι στην Αμερική, του δραστήριου Χιώτη εφοπλιστή και προέδρου της Χιακής Ομοσπονδίας, Γιώργο Λιβανό, με τον οποίο παρέμειναν φίλοι ως το θάνατό του. Πριν λίγους μήνες, στις 22 Μαϊου 2008, παραλαμβάνοντας το «Βραβείο Γιώργος Λιβανός», στη διάρκεια του 24ου Συνέδριου της ΠΣΕΚΑ στην Ουάσιγκτον, ο γερουσιαστής Μπάιντεν με δάκρυα στα μάτια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την ελληνοαμερικανική Κοινότητα γιατί όπως είπε, ήταν η μόνη που του στάθηκε με ειλικρίνεια και φιλία, και τις δύο φορές που διεκδίκησε την προεδρία και εξέφρασε τη λύπη του γιατί δεν κατάφερε να κάνει περισσότερα για την ελληνική κοινότητά.«Κάθε υπόσχεση που δίδετε πρέπει να τηρείται. Εσείς τηρήσατε όλες σας τις υποσχέσειςαπέναντί μου κι εύχομαι να μπορέσω να πράξω κι εγώ το ίδιο», ήταν τα λόγια του.Οταν το 1988, ο κ. Μπάιντεν διεκδίκησε για πρώτη φορά το χρίσμα των Δημοκρατικών, μεταξύ των αντιπάλων του ήταν ο Ελληνοαμερικανός Μιχάλης Δουκάκης. Οι Ομογενείς παρότι του ξεκαθάρισαν ότι δεν θα τον ψηφίσουν, αναγνωρίζοντας τους αγώνες του για την προώθηση των εθνικών θεμάτων συγκέντρωσαν ένα σημαντικό για την εποχή ποσό για την ενίσχυση της εκστρατείας του. Σημαντική ήταν επίσης η οικονομική ενίσχυση του Μπάιντεν από την Ομογένεια στις φετινές προκριματικές εκλογές, που σύμφωνα με εκτιμήσεις του λόμπι, ανέρχεται στις 500.000 δολάρια. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο Γερουσιαστής Μπάιντεν διακρίνεται για την κριτική του στάση έναντι της Τουρκίας, τόσο στο κυπριακό και στα ελληνοτουρκικά, όσο και στο αρμενικό, το κουρδικό και το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θρησκευτικών ελευθεριών� του Οικουμενικού Πατριαρχείου.Στην ομιλία του προς το 24ο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ, ικανοποιημένος από τη δυναμική που δημιουργήθηκε μετά την εκλογή του προέδρου Χριστόφια, εξέφρασε την ελπίδα πως υπάρχουν ελπίδες για λύση, καθώς τα συμφέροντα των δύο πλευρών αρχίζουν να συγκλίνουν. Ωστόσο είχε προειδοποιήσει τους ομογενείς να μην περιμένουν τίποτε από τον πρόεδρο Μπους κι εξέφρασε την ελπίδα να εκλεγεί «ένας πραγματικά δεσμευμένος πρόεδρος που θα είναι διατεθειμένος να αναλάβει κάποια ρίσκα για να προχωρήσει τη διαδικασία».Ακόμη πιο ξεκάθαρες και αναλυτικές είναι οι θέσεις που εξέφρασε στο 23ο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ, τον Ιούνιο του 2007, όταν μίλησε στην ηγεσία του λόμπι μαζί με τους συνυποψηφίους του Μπαράκ Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον.Ο Τζο Μπάιντεν είχε χαρακτηρίσει τότε το κυπριακό «τη μόνη αληθινά ανεπίλυτη και κατάφωρη αδικία που υφίσταται σήμερα σε εκείνη την περιοχή του κόσμου».Για το Οικουμενικό Πατριαρχείο είπε:«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία αναφορικά με την μεταχείριση του Οικουμενικού Πατριάρχη. Καμία. Δεν έχει καμία σχέση με τις αξίες της υπόλοιπης Ευρώπης. Δεν έχει καμία σχέση με τα όσα η ΕΕ παραδέχθηκε ότι αποτελούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και βασικές ευθύνες αναφορικά με την ελευθερία της θρησκείας. Η Τουρκία με τη στάση της αρνείται την ιστορική αλήθεια. Δεν μπορείς με κυβερνητικές αποφάσεις να σβήσεις ιστορία αιώνων. Οι πολιτικές της Τουρκίας είναι κακές για τους πολίτες της χώρας. Δεν μπορείς να παίζεις και να στηρίζεσαι στις διακρίσεις».O Μπάιντεν παρότι υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, πιστεύει ότι η στάση των ΗΠΑ πρέπει να εξαρτηθεί από τη συμμόρφωση της Τουρκίας στη βελτίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θρησκευτικών ελευθεριών των πολιτών της, τη στάση της στις διαφορές με την Ελλάδα στο Αιγαίο και στο κυπριακό.«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να απαιτήσουν και να καταστήσουν απόλυτα ξεκάθαρο, ότι η βάση για την διμερή μας σχέση με την Τουρκία θα εξαρτηθεί άμεσα από τον τρόπο επίλυσηςτου Κυπριακού, την ολική απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων, τον τρόπο διευθέτησηςτων διενέξεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, το πώς θα εξελιχτούν οι αβάσιμοι ισχυρισμοί για πρόσβαση στο πετρέλαιο που τώρα εντοπίστηκε κυρίως στην υφαλοκρηπίδα της Κύπρου, και βέβαια από τον τρόπο μεταχείρισης του Πατριάρχη», είπε στο 23ο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ.Ο Τζο Μπάιντεν υποστήριξε τέλος πως αν οι ΗΠΑ χειριζόντουσαν το Ιράκ με διαφορετικότερο τρόπο, σήμερα θα είχαν μεγαλύτερους μοχλούς πίεσης έναντι της Τουρκίας.«Σήμερα, η θέση του προέδρου Μπους έναντι της Τουρκίας έχει εξασθενήσει», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι με 10-12 αμερικανικές μεραρχίες καθηλωμένες στο Ιράκ κανείς δεν λαμβάνει στα σοβαρά τις αμερικανικές προειδοποιήσεις.Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο πριν, όσο και μετά την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, είχε δημόσια προτείνει την τριχοτόμηση της χώρας σε σουνιτικό, σιϊτικό και κουρδικό κράτος.




Διαβάστε Περισσότερα...

Επαφές με τους κοινωνικούς εταίρους



Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων πραγματοποίησε από το πρωί της Δευτέρας, έως το βράδυ, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να ακούσει τις θέσεις, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων εν όψει της επικείμενης ομιλίας του στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης. Πρώτοι πέρασαν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και ακολουθησε η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τα προεδρεία της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ. Οι κοινωνικοί εταίροι, κατέθεσαν στον πρωθυπουργό τα αιτήματα τους για την εισοδηματική πολιτική καθώς και για τις ενισχύσεις των κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Στις συναντήσεις μετείχαν οι υπουργοί Οικονομίας & Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, Ανάπτυξης Χρ. Φώλιας και Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας Φ. Πάλλη-Πετραλιά. Ο Πρωθυπουργός, το επόμενο διάστημα, θα συνεχίσει τις συναντήσεις του με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης ενώ την τελική έγκριση για το πλαίσιο της ομιλίας του, θα δώσει η κυβερνητική επιτροπή, που αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες με θέμα την οικονομία. Οι επαφές του πρωθυπουργού συνεχίζονται την Τρίτη, με τις διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει με ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ Βορείου Ελλάδος, ΕΒΕΑ και ΠΑΣΕΓΕΣ.






Διαβάστε Περισσότερα...

Στις 4 Σεπτεμβρίου συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.



Με επίκεντρο τις εξελίξεις στα Βαλκάνια -και ειδικά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ- το Κυπριακό, καθώς και τις εξελίξεις στην περιοχή του Καυκάσου, συγκαλείται την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ).
Η συνεδρίαση του ΕΣΕΠ θα γίνει την επομένη της έναρξης των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ του Κύπριου προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για το Κυπριακό.
Παράλληλα, η συνάντηση θα γίνει λίγα 24ωρα μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα την κρίση στον Καύκασο και ειδικά «τη βοήθεια στη Γεωργία και το μέλλον των σχέσεών της με τη Ρωσία».
Κυρίως όμως, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής αναμένεται να συζητήσει το σκηνικό που διαμορφώνεται στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ιδιαίτερα μετά τα διαδοχικά δείγματα αδιαλλαξίας από πλευράς των Σκοπίων και εν όψει τυχόν νέων εξελίξεων.






Διαβάστε Περισσότερα...

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση...




Από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 26-8-2008 και ώρα 09.30 θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Πλατή.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν μετά τις 11.00 της ίδιας ημέρας να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου (http://www.ypepth.gr) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα -Πατρώνυμο - Μητρώνυμο). Επίσης θα μπορούν να ενημερώνονται και από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (1564).
Την ίδια ημέρα τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.




Διαβάστε Περισσότερα...

Tuesday!...



Διαβάστε Περισσότερα...