Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟ ΕΤΑΚ ΚΑΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΣ!...


Δοκιμάζονται οι σχέσεις της Εκκλησίας τόσο με την κυβέρνηση, μετά και την άρνηση 32 μητροπόλεων σε όλη τη χώρα (μεταξύ των οποίων και η Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας) να καταβάλουν το ΕΤΑΚ για τα ακίνητα που κατέχουν, όσο και με την αξιωματική αντιπολίτευση, λόγω της εξαγγελίας Παπανδρέου για φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Σύμφωνα με Tο Βήμα της Κυριακής, οι μητροπόλεις που δεν έχουν πληρώσει ΕΤΑΚ, επικαλούμενες διάφορες προφάσεις είναι οι εξής.............


Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Αττικής, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Δημητριάδος, Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας και Σουφλίου, Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης, Ζακύνθου, Θηβών και Λεβαδείας, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, Θεσσαλονίκης, Ιερισσού-Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, Ιωαννίνων, Καρπενησίου, Καρυστίας και Σκύρου, Κασσανδρείας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κίτρους-Κατερίνης και Πλαταμώνος, Λαρίσης, Μαρωνείας και Κομοτηνής, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Μηθύμνης, Μυτιλήνης, Ν.Ιωνίας και Ν.Φιλαδελφείας, Παραμυθίας-Φιλιατών-Γηρομερίου και Πάργας, Σερρών και Νιγρίτης, Σύρου, Τρίκκης και Σταγών, Τριφυλίας και Ολυμπίας, Ύδρας-Σπετσών-Αιγίνης-Ερμιόνης και Τροιζηνίας, Φθιώτιδος, Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Θηβών και Λεβαδείας και Μητροπολιτικός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Παλαιοημερολογίτες).

Για την άρνηση των μητροπόλεων να καταβάλουν το ΕΤΑΚ έχει ήδη διαμαρτυρηθεί στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου.

Τη διαπίστωση ότι οι σχέσεις κυβέρνησης - Εκκλησίας δοκιμάζονται ενισχύει το γεγονός ότι συνεργάτες του κ. Ιερώνυμου δεν έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι από την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, αφού -όπως φέρονται να υποστηρίζουν- κανένα από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Εκκλησία δεν λύθηκε.

Σε ανάλογο επίπεδο βρίσκονται οι σχέσεις της Εκκλησίας και με το ΠΑΣΟΚ, μετά και την πρόσφατη εξαγγελία του Γ.Παπανδρέου για φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Newsroom ΔΟΛ




Διαβάστε Περισσότερα...

ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ Α' ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΕΒΗΚΕ Ο Α.Ο.Κ.! - ΚΕΡΔΙΣΕ 5 - 2 ΤΟ ΠΕΤΑΛΙΔΙ.



Στην κορυφή της Α' Τοπικής κατηγορίας ανέβηκε και μάλιστα μόνος του ο Αθλητικός Όμιλος Κυπαρισσίας μετά την άνετη επικράτησή του επί του Πεταλιδίου..........

Τα γκολ για τον ΑΟΚ πέτυχαν οι, Κουρκουμέλης, Γεωργόπουλος, Κιούτακ, Σιγέρης και Μάραντος, ενώ για το Πεταλίδι οι, Γιαννόπουλος και Κορμπής.



Διαβάστε Περισσότερα...

"MANA ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ '40" ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ Η ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ - ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ


Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Ελένης Ιωαννίδη, «Μάνας του Έπους του ’40», όπως ανακηρύχθηκε, καθώς και της μαρμάρινης πλάκας στη μνήμη των γυναικών, Ειρήνης Ντούφα, Νικολέτας Φρούσου, Μαριγώς Λιακοπούλου και Παναγιώτας Καρδίτσα, θύματα των βομβαρδισμών του φασιστικού καθεστώτος της Ιταλίας στις 3 Μαρτίου 1941 στην Κυπαρισσία, έγιναν το πρωί στην Κυπαρισσία............



Τα αποκαλυπτήρια έκαναν ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γεώργιος Σούρλας με τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚΝΑ (με δαπάνη της οποίας έγινε το άγαλμα) και Δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Καλογερόπουλο και τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας Γιώργο Σαμπαζιώτη.

Με ιδαίτερη συγκίνηση μίλησε για την Ελένη Ιωαννίδη, ο εκπρόσωπος της οικογένειας Ιωαννίδη, εγγονός της, γνωστός δικηγόρος Παύλος Ιωαννίδης...




Διαβάστε Περισσότερα...

"ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ" - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΟΥΡΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ



Το βιβλίο του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής, Γιώργου Σούρλα, «Οι ήρωες του 1940 περιμένουν», παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κυπαρισσίας.



Για το έργο και τον συγγραφέα μίλησε ο Αντιστράτηγος Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού.





Την εκδήλωση «χαιρέτησαν» ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας, ο τέως Υπουργός Αριστείδης Καλαντζάκος, ο τέως Υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς και ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Στην αρχή της εκδήλωση παρουσιάστηκε ολιγόλεπτη σύνθεση του μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, αφιερωμένη στους «ηρωικούς» νεκρούς του έπους του ’40 και ντοκιμαντέρ με πραγματικά περιστατικά και σκηνές από τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο, μέσα από μαρτυρίες των ίδιων των πρωταγωνιστών και αποσπάσματα από ημερολόγια απλών πολεμιστών και ανθρώπων του πνεύματος που κατέγραψαν τα γεγονότα.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σούρλας τόνισε ότι, «Έχουμε ιερή υποχρέωση να τιμήσουμε τους μαχητές του ’40» και πρόσθεσε πως «επιτέλους μετά από 68 - 69 χρόνια πρέπει να ανεγερθούν Μνημεία και να μαζευτούν από τις πεδιάδες της Αλβανίας τα διασκορπισμένα οστά των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν εκεί και μέχρι σήμερα δεν έχουν περισυλλεγεί, ούτε καν θαφτεί με τις τιμές που αρμόζουν σε Ήρωες…»

Το ερέθισμα για τη συγγραφή του βιβλίου δόθηκε μετά από ένα οδοιπορικό στα πεδία των μαχών στη Βόρεια Ήπειρο χωρίς οι γραμμές του να αμφισβητηθούν από κανέναν, και προήλθε ύστερα από τηλεφωνικές επισημάνσεις Βορειοηπειρώτη αλλά και συγγενών των πεσόντων, για να αποτελέσει ένα αδιάψευστο ντοκουμέντο ενισχυμένο με μαρτυρίες επιζώντων, ξεκινώντας η προσπάθεια απόδοσης φόρου τιμής στους ήρωες του Αλβανικού έπους που άλλαξαν την πορεία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σημειώνουμε πως τα έσοδα από το βιβλίο θα διατεθούν για την ανέγερση μνημείου στη μνήμη των Ηρώων του ’40 στο Καλπάκι Ιωαννίνων.







Διαβάστε Περισσότερα...