Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟ ΕΤΑΚ ΚΑΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΣ!...


Δοκιμάζονται οι σχέσεις της Εκκλησίας τόσο με την κυβέρνηση, μετά και την άρνηση 32 μητροπόλεων σε όλη τη χώρα (μεταξύ των οποίων και η Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας) να καταβάλουν το ΕΤΑΚ για τα ακίνητα που κατέχουν, όσο και με την αξιωματική αντιπολίτευση, λόγω της εξαγγελίας Παπανδρέου για φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Σύμφωνα με Tο Βήμα της Κυριακής, οι μητροπόλεις που δεν έχουν πληρώσει ΕΤΑΚ, επικαλούμενες διάφορες προφάσεις είναι οι εξής.............


Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Αττικής, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Δημητριάδος, Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας και Σουφλίου, Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης, Ζακύνθου, Θηβών και Λεβαδείας, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, Θεσσαλονίκης, Ιερισσού-Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, Ιωαννίνων, Καρπενησίου, Καρυστίας και Σκύρου, Κασσανδρείας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κίτρους-Κατερίνης και Πλαταμώνος, Λαρίσης, Μαρωνείας και Κομοτηνής, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Μηθύμνης, Μυτιλήνης, Ν.Ιωνίας και Ν.Φιλαδελφείας, Παραμυθίας-Φιλιατών-Γηρομερίου και Πάργας, Σερρών και Νιγρίτης, Σύρου, Τρίκκης και Σταγών, Τριφυλίας και Ολυμπίας, Ύδρας-Σπετσών-Αιγίνης-Ερμιόνης και Τροιζηνίας, Φθιώτιδος, Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Θηβών και Λεβαδείας και Μητροπολιτικός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Παλαιοημερολογίτες).

Για την άρνηση των μητροπόλεων να καταβάλουν το ΕΤΑΚ έχει ήδη διαμαρτυρηθεί στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου.

Τη διαπίστωση ότι οι σχέσεις κυβέρνησης - Εκκλησίας δοκιμάζονται ενισχύει το γεγονός ότι συνεργάτες του κ. Ιερώνυμου δεν έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι από την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, αφού -όπως φέρονται να υποστηρίζουν- κανένα από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Εκκλησία δεν λύθηκε.

Σε ανάλογο επίπεδο βρίσκονται οι σχέσεις της Εκκλησίας και με το ΠΑΣΟΚ, μετά και την πρόσφατη εξαγγελία του Γ.Παπανδρέου για φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Newsroom ΔΟΛ