Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Δημήτρης Σωτηρόπουλος - Αισιοδοξία για νίκη και αλλαγή στο Δήμο Τριφυλίας!


Αισιοδοξία για τη νίκη στις εκλογές, την αλλαγή και τη νέα προοπτική που ανοίγεται για το Δήμο Τριφυλίας επικράτησε στα εγκαίνια των εκλογικών κέντρων της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Δήμου Τριφυλίας», που τελέστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας και της Τρίτης στα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία αντίστοιχα. Παρουσία πλήθους κόσμου, υποψηφίων, αυτοδιοικητικών παραγόντων, μελών συλλόγων και φορέων της Τριφυλίας, ο υποψήφιος δήμαρχος, γιατρός Δημήτρης Σωτηρόπoυλος έστειλε σε κάθε πόλη και χωριό, σε κάθε γωνιά της Τριφυλίας, μήνυμα ενότητας των πολιτών, νίκης στις εκλογές, αλλαγής σελίδας στην περιοχή και νέας προοπτικής!
Ο κ. Σωτηρόπουλος καλωσόρισε τους φίλους και τα μέλη του συνδυασμού στο «μεγάλο και ευγενή αγώνα για τη νίκη! Για τη νίκη του συνδυασμού μας, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ. Ενός συνδυασμού πραγματικά ανεξάρτητου, καθαρά αυτοδιοικητικού. Ενός συνδυασμού που προήλθε από τη συμμετοχή πλατιών αυτοδιοικητικών δυνάμεων της Τριφυλίας…» και τόνισε, μεταξύ άλλων:..................

Ομιλία στα Φιλιατρά προχθές
«Το σχέδιο Καλλικράτης ένωσε σ’ ένα Δήμο σχεδόν όλη την Τριφυλία. Ο Δήμος Τριφυλίας είναι πλέον πραγματικότητα.
Σ’ αυτή τη μεγάλη αλλαγή της αυτοδιοίκησης δεν μπορούσαμε να απουσιάσουμε. Όχι μόνο δεν μπορούσαμε να απουσιάσουμε, αλλά αναλαμβάνουμε την ευθύνη να διεκδικήσουμε το στήσιμο και τη διοίκηση του νέου πλέον Δήμου μας. Σ’ αυτό το εγχείρημα χρειάζονται άνθρωποι που γνωρίζουν βαθιά τα θέματα της αυτοδιοίκησης και που έχουν μεγάλη διάθεση για προσφορά.
Η συμμετοχή στο συνδυασμό μας όλων των έμπειρων αυτοδιοικητικών στελεχών της Τριφυλίας παρέχει τα εχέγγυα για τη νίκη, τη διοίκηση και την ανάπτυξη της Τριφυλίας.
Είναι μεγάλο το εγχείρημα. Υπάρχει η θέληση και η εμπειρία όλων μας και θα πετύχουμε να κάνουμε το Δήμο Τριφυλίας έναν από τους πιο δυναμικούς και όμορφους Δήμους της χώρας μας.
Ο Δήμος μας έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης.
Δυνάμεις της συντήρησης και της μιζέριας κολλημένες στο χθες δεν κατάφεραν να δώσουν την ώθηση που θα έπρεπε σε κάθε περιοχή που απαρτίζει πλέον το νέο Δήμο.
Ο Δήμος Τριφυλίας είναι από τους μεγαλύτερους σε αγροτική παραγωγή και εισόδημα Δήμους της χώρας μας.
Έχει ανεξάντλητες φυσικές ομορφιές.
Ένας Δήμος που απλώνεται από την απαράμιλλης ομορφιάς Νέδα, το ποτάμι της Αυλώνας, ξακουστό σ’ όλο τον κόσμο, μέχρι τις χρυσαφένιες παραλίες των Γαργαλιάνων.
Ένας Δήμος που έχει πυλώνες στη βόρεια πλευρά το αναπτυσσόμενο λιμάνι της Αρκαδιάς και στις νότιες παρυφές του την παγκοσμίου εμβέλειας τουριστική μονάδα, την ΠΟΤΑ, των Γαργαλιάνων στου Ρωμανού.
Έχει πολιτισμό σύγχρονο αλλά και που χάνεται πίσω στους αιώνες.
Έχει και τους πολίτες που απαιτούν καλύτερες μέρες, που απαιτούν αυτά που για άλλους είναι αυτονόητα, που απαιτούν να έχουν δρόμους, να έχουν καθαριότητα, να έχουν νερό, να έχουν βιολογικούς καθαρισμούς, να έχουν σχολεία και να έχουν άμεση εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες του Δήμου.
Η μεγάλη αλλαγή με τον Καλλικράτη στόχο έχει την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά κυρίως τις τεράστιες δυνατότητες που δίνονται πλέον στους νέους Δήμους.
Οι νέοι Δήμοι είναι πλέον ανεξάρτητοι σε μέγιστο βαθμό από την κεντρική εξουσία και έτσι μπορεί να πει κανείς ότι πλέον η αυτοδιοίκηση γίνεται πραγματική αυτοδιοίκηση και όχι ετεροδιοίκηση που ήταν μέχρι τώρα.
Ο Δήμος μας θα έχει τις δυνατότητες της παλιάς Νομαρχίας αλλά και ακόμα περισσότερες ερχόμενος ταυτόχρονα πιο κοντά στον πολίτη.
Ο φόβος του μεγάλου και του άγνωστου (όπως λένε αυτοί που δε γνωρίζουν) είναι αδικαιολόγητος.
Ο μεγάλος Δήμος είναι ισχυρός.
Ο μεγάλος Δήμος έχει μεγαλύτερες δυνατότητες.
Ο μεγάλος Δήμος μπορεί να αναπτύξει την ευρεία περιοχή.
Η ανάπτυξη δεν μπορεί να έχει τοπικό χαρακτήρα.
Δε νοείται ανάπτυξη μιας πόλης ενώ η άλλη δίπλα βρίσκεται στάσιμη ή οπισθοδρομεί.
Όλοι οι πολίτες της Τριφυλίας έχουν και πρέπει να έχουν κοινή πορεία και κοινή μοίρα.
Δεν υπάρχουν βόρειοι και νότιοι.
Δεν υπάρχουν πολίτες 1ης και 2ης κατηγορίας.
Δικαιούνται όλοι ένα καλύτερο μέλλον και μπορούν να το κατακτήσουν παρέα.
Πρέπει να σταματήσουν πλέον οι στείρες τοπικιστικές αντιθέσεις και ιδεοληψίες.
Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα, μπορούμε περισσότερα, μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία.
Η αγάπη όλων μας για τον τόπο μας πρέπει να μας ενώνει. Τίποτα δεν έχει να χωρίσει ο συμπολίτης μας Γαργαλιανώτης με τον Φιλατρινό, τον Κυπαρίσσιο, τον Καλονερίτη ή τον Κοπανακαίο.
Είμαστε όλοι συμπολίτες με τα ίδια σχεδόν προβλήματα και παλεύουμε όλοι μαζί να το αντιμετωπίσουμε.
Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΟΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ Σ’ ΑΥΤΟΝ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΕΣ ΦΩΝΕΣ.
Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας απόψε εδώ και σας καλώ σε δυναμικό και συνεχή αγώνα μέχρι τη νίκη, για να είναι τελικά ΔΙΚΗ ΜΑΣ.
Εγώ υπόσχομαι να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε το Δήμο μας, τις πόλεις και τα χωριά μας αντάξια της εποχής μας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να είναι αντίβαρο στην παρούσα οικονομική συγκυρία. Σας ευχαριστώ και είμαι σίγουρος ότι στις 8 Νοεμβρίου μαζί θ’ αλλάξουμε σελίδα στην ΤΡΙΦΥΛΙΑ!».

Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"



Διαβάστε Περισσότερα...

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Best απόψε οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Τριφυλίας.




Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best θα φιλοξενηθούν απόψε οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Τριφυλίας Δήμητρης Σωτηρόπουλος, Κώστας Κόλλιας και Σαράντος Κουκούμης......


Διαβάστε Περισσότερα...