Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Σε Τριφυλία και Πυλία περιόδευσε το Σαββατοκύριακο ο Νίκος Γόντικας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Τρίπολη 23-2-2014 

 Στην Τριφυλία και Πυλία περιόδευσε το Σαββατοκύριακο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζει το ΚΚΕ Νίκος Γόντικας και μίλησε σε συγκέντρωση το Σάββατο το βράδυ στους Γαργαλιάνους, την Κυριακή το πρωί στο Κοπανάκι και το βράδυ στου Χανδρινού. Συζήτησε την επερώτηση που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την ανάγκη μέτρων στήριξης των αγωνιζόμενων αγροκτηνοτρόφων και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, επερώτηση που θα συζητηθεί σήμερα στη συνεδρίαση του ΠεΣυ. Ανέδειξε την ανάγκη να διαλυθούν οι αυταπάτες σε τμήμα μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων ότι μπορεί με αυτή την πολιτική να αντέξουν. Η σωτηρία τους έρχεται σε σύγκρουση με αυτές τις πολιτικές και τα κόμματα που τις στηρίζουν, σε σύγκρουση και αποδέσμευση από την ΕΕ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη προς όφελος του λαού.


Διαβάστε Περισσότερα...

Διαμαρτυρίες εμπόρων Τριφυλίας για Επιμελητήριο και ΟΑΕΕ

Σε νέες ταλαιπωρίες που αφορούν την εξυπηρέτησή του έχει μπει ο εμπορικός κόσμος της Τριφυλίας αφού από την μια δεν υπάρχει πλέον υπάλληλος του Επιμελητηρίου στην περιοχή -ο οποίος εκ περιτροπής βρισκόταν σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά και Γαργαλιάνους-, ενώ από την άλλη κλείνει και το υποκατάστημα του ΟΑΕΕ στην Κυπαρισσία, με το οποίο έχουν άμεση σχέση όλοι οι έμποροι της περιοχής. Ηδη έχουν εκφραστεί οι................................................
διαμαρτυρίες για αυτά τα ζητήματα από τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών και στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι άλλοι εμπορικοί σύλλογοι της περιοχής, αφού όπως τονίζουν, το κλείσιμο υπηρεσιών επιφέρει πολλαπλά πλήγματα σε μια περιοχή, αλλά κυρίως σε αυτούς που εξυπηρετούνται. Αυτό σημαίνει, όπως μας είπαν, χαμένες εργατοώρες, κόστος μετακινήσεων, χάσιμο της άμεσης ενημέρωσης και πρόσβασης, αλλά και ταλαιπωρία. Οσον αφορά το Επιμελητήριο, έχουν τις διαβεβαιώσεις ότι σύντομα θα ξαναέρθει υπάλληλος στην περιοχή, σε ό,τι αφορά τον ΟΑΕΕ όμως είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει τελικά να μείνει έστω ένα μικρό γραφείο, που να τους εξυπηρετεί. Είναι μεγάλο το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, επισήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Πάνος Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας: «Για το Επιμελητήριο έχω μιλήσει με τον πρόεδρο και μου ανέφερε ότι το θέμα είναι προσωρινό. Δεν μπορεί να μην υπάρχει ένας υπάλληλος για την εξυπηρέτηση τόσων εμπόρων της περιοχής, όταν από την Τριφυλία το Επιμελητήριο εισπράττει 150.000 ευρώ. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, την στιγμή μάλιστα που το Επιμελητήριο δεν έχει κανένα κόστος για γραφεία στην περιοχή. Για τον ΟΑΕΕ έχουμε μιλήσει με τον υποδιοικητή και μας λέει ότι γίνονται προσπάθειες να παραμείνει ένα γραφείο στην Κυπαρισσία, έστω και με λιγότερους υπαλλήλους. Βλέπουμε να γίνεται αποψίλωση των πάντων και μας έχουν κάνει πια χωριό, αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι τεράστιο, εμείς έχουμε πολλές συναλλαγές με τον ΟΑΕΕ και μια πολύ καλή εξυπηρέτηση από το προσωπικό του. Δεν μπορεί να τα κλείνουν όλα έτσι χωρίς να υπολογίζουν τίποτα». Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Σταμάτης Τσίγκανος επισήμανε: «Υπάρχει σημαντικό ζήτημα, από το Επιμελητήριο ενημερωνόμασταν για διάφορα προγράμματα και είχαμε εξυπηρέτηση σε θέματα που μας αφορούν. Μπορεί κάποια πράγματα να γίνονται ηλεκτρονικά αλλά είναι άλλη η προσωπική ενημέρωση. Αυτό που ζητάμε είναι να υπάρχει εκπρόσωπος στην περιοχή. Επίσης πρόβλημα υπάρχει με το ΓΕΦ αλλά και το γραφείο του ΟΑΕΕ, υπάρχουν πολλές υποθέσεις και συναλλαγές που έχουμε με αυτές τις υπηρεσίες, δεν μπορεί ο κάθε επαγγελματίας να πηγαίνει στην Καλαμάτα για να εξυπηρετηθεί, που πέρα από το κόστος όταν θα πάει θα πρέπει να βρει τον υπάλληλο αλλά και να κάτσει στην ουρά. Είναι ταλαιπωρία και απαξιωνόμαστε σαν περιοχή όταν δεν μπορούμε να εξυπηρετηθούμε στον τόπο μας». Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Φώτης Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε: «Υπάρχει πρόβλημα καθώς αφορά πολύ κόσμο, τόσο το Επιμελητήριο όσο και ο ΟΑΕΕ. Εμείς σαν εμπορικός σύλλογος έχουμε παραχωρήσει γραφείο στο Επιμελητήριο για να μην έχει κόστος. Η απουσία υπαλλήλου από την περιοχή δημιουργεί πρόβλημα, έχουμε τόσα εμπορικά καταστήματα και τόσες μικρές βιοτεχνίες, όλος αυτός ο κόσμος πρέπει να πηγαίνει πλέον στην Καλαμάτα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ΟΑΕΕ. Εχουμε ζητήσει από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου να υπάρχει υπάλληλος στην περιοχή μας. Ενώ και ο ΟΑΕΕ πρέπει να διατηρήσει το γραφείο του». 

 Κ.Μπ. Eleftheriaonline.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/02/2014


Διαβάστε Περισσότερα...