Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Ακριβή μου... Μόσχα!





Η Μόσχα είναι για τρίτη συνεχή χρονιά η ακριβότερη πόλη στον κόσμο για τους ξένους εργαζόμενους και 1,5 φορά ακριβότερη από τη Νέα Υόρκη, τη Σανγκάη, το Αμστερνταμ και τη Μαδρίτη, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων Mercer.


Το Τόκιο ξεπέρασε το Λονδίνο και κατατάσσεται στη δεύτερη θέση, ενώ το Οσλο, ενισχυμένο από τα πετροδολάρια ανέβηκε έξι θέσεις και είναι τέταρτο στη λίστα.


Η Ασουνσιόν (Παραγουάη) είναι η φθηνότερη μεγαλούπολη στον κόσμο για έκτη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Mercer η οποία λαμβάνει υπ΄όψιν το κόστος περισσοτέρων 200 ειδών και υπηρεσιών σε 143 πόλεις.


Ο δείκτης του κόστους ζωής στη Μόσχα είναι 142,4 μονάδες συγκρινόμενο με τον ακριβότερη πόλη των ΗΠΑ, τη Νέα Υόρκη, που φέτος καταλαμβάνει την 22η θέση, και όπου το κόστος ζωής είναι 100 μονάδες.


Η Αθήνα καταλαμβάνει, μαζί με το Αμστερνταμ και το Σάο Πάολο, την 25η θέση, έχοντας ανέλθει κατά τέσσερις θέσεις σε σχέση με την περυσινή κατάταξη, και ο δείκτης του κόστους ζωής τοποθετείται στο 97 (έναντι 90,6 πέρυσι).


Αν και οι καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο αισθάνονται την πίεση του πληθωρισμού, οι μεγάλες συναλλαγματικές διακυμάνσεις και οι οικονομικές διαφορές διαφοροποιούν τις επιπτώσεις του από χώρα σε χώρα.


"Η έρευνά μας επιβεβαιώνει την παγκόσμια τάση ανόδου των τιμών για ορισμένα είδη διατροφής και το πετρέλαιο, ωστόσο η αύξηση δεν είναι αντίστοιχη σε όλες τις χώρες", λέει η Ιβόν Τρέιμπερ, επικεφαλής των ερευνητικών προγραμμάτων της Mercer.


Σύμφωνα με την έρευνα, οι συναλλαγματικές διακυμάνσεις ευθύνονται για πολλές από τις ανακατατάξεις στη φετινή λίστα, καθώς με την ισχυροποίηση του ρουβλίου, του ευρώ και άλλων νομισμάτων έναντι του αμερικανικού δολαρίου, οι αμερικανικές πόλεις φαίνονται φτηνότερες. Χώρες με υψηλό δείκτη οικονομικής ανάπτυξης κατέγραψαν υψηλούς δείκτες κόστους ζωής, με το Σάο Πάολο της Βραζιλίας (25η θέση από 62η πέρυσι) και την Κωνσταντινούπολη (23η θέση από 38η πέρυσι) να ανεβαίνουν κατά πολλές θέσεις στη φετινή λίστα. Η έκθεση λαμβάνει υπ΄ όψιν το κόστος ειδών και υπηρεσιών για έναν ξένο εργαζόμενο που θα επιθυμούσε να διατηρήσει ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης.



Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων




Διαβάστε Περισσότερα...

Επίσκεψη Δράκου στην Πυροσβεστική...

Χθες το πρωί ο νομάρχης Μεσσηνίας, κ. Δημήτρης Δράκος, συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή της ΝΑΜ, κ. Σπυρίδωνα Πολύδωρα, επισκέφθηκε τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, κ. Περικλή Κούτρη.



Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα αντιπυρικής προστασίας που προβλέπονται, ενώ έγινε ενημέρωση του νομάρχη Μεσσηνίας για τις τελευταίες πυρκαγιές που ταλαιπώρησαν τον Νομό μας.



Ο κ. Δράκος, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής: «Ο λόγος της επίσκεψής μου στην Υπηρεσία σας είναι ότι εκτιμώ πως πρέπει να εντείνομε τη συνεργασία μας την αμέσως επόμενη περίοδο ακόμη περισσότερο. Βεβαίως, πρέπει να πούμε ότι υπάρχει μια συνεχής επιφυλακή με τη συμμετοχή και των δημοτικών εθελοντικών ομάδων και κλιμακίων, τα οποία συντονίζονται και φυσικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κάνει εξαιρετικές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουμε. Διότι για όλους εμάς που θυμόμαστε τα προηγούμενα χρόνια, τα μεγαλύτερα προβλήματα τα είχαμε τον Αύγουστο και κυρίως το δεύτερο 15νθήμερο. Απευχόμεθα κάτι τέτοιο, αλλά δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να επαναπαυόμαστε. Εν τω μεταξύ, εκείνο το οποίο έχει μεγάλη αξία είναι να υπάρξει και συνεργασία από άλλες Υπηρεσίες, διότι σε ορισμένες περιοχές παρατηρείται κατά κάποιον τρόπο, κατ’ εξακολούθηση και καθ’ υπερβολή θα έλεγα, η κατάσταση αυτή, όπως στις περιοχές Κόκλας, Αετού, Σαρακηνάδας, Σελλά κ.λπ. Ήδη φέτος έχουμε τρία κρούσματα, αρκετά μεγάλα θα έλεγα, τα οποία μάλιστα συνοδεύτηκαν και από άλλες έκνομες καταστάσεις, διόλου ευκαταφρόνητες, για τη γενικότερη συμπεριφορά κάποιων εκ των πολιτών. Άρα λοιπόν χρειάζεται μια μεγαλύτερη προσπάθεια σε αυτές τις περιοχές. Εμείς επικοινωνούμε συνεχώς με τις ομάδες των Δήμων και σήμερα μάλιστα αποφασίστηκε κλιμάκιο του τμήματος ΠΣΕΑ να βρίσκεται κάθε μέρα και σε διαφορετικό Δήμο, σήμερα, δε, ήδη βρίσκεται στον Δήμο Είρας και υπάρχει συνεχής συνεργασία με τους δημοτικούς παράγοντες, για να αυξήσουμε την επιφυλακή. Πληροφορούμεθα ότι θα πάρουμε και το πρόγραμμα στην ψηφιακή σύγκλιση, το οποίο και καταθέσαμε, ύψους 1 εκατ. ευρώ. Επικοινώνησα με τον Βασίλη Ασημακόπουλο, τον ειδικό γραμματέα των Πληροφοριακών Συστημάτων, για να μπορούμε κι εμείς μέσω του τμήματος ΠΣΕΑ να παρακολουθούμε το σύστημα και να διευκολύνουμε κι εσάς αλλά και την όλη προσπάθεια που απαιτείται κάθε φορά. Φυσικά, πέραν αυτών, ήρθα να εκδηλώσω τη συμπαράστασή μας στην προσπάθεια την οποία κάνετε, να σας συγχαρώ για τη μέχρι τώρα πορεία σας και να πούμε ότι από δω και πέρα θα πρέπει να σφίξουμε ακόμη περισσότερο τις γροθιές μας, για να αντιμετωπίσουμε ό,τι ήθελε προκύψει, που το απευχόμεθα βεβαίως».



Ο κ. Κούτρης από την πλευρά του κι εκ μέρους όλων των συναδέλφων του ευχαρίστησε τον κ. νομάρχη για την επίσκεψή του, δηλώνοντας ότι η συνεργασία είναι δεδομένη και με τη ΝΑΜ και τους Δήμους και με τις εθελοντικές ομάδες. «Στόχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας», τόνισε ο κ. διοικητής, «είναι να μην ξανασυμβεί το περυσινό κακό, με όλες τις αντιξοότητες που υπάρχουν.





Πηγή: Εφημερίδα ¨ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ¨- http://www.epikerotita.gr/




Διαβάστε Περισσότερα...

Ανακάλυψαν οπλοστάσιο στη Μεσσήνη

Ολόκληρο οπλοστάσιο με παράνομα όπλα και πυρομαχικά διατηρούσε στο σπίτι του στη Μεσσήνη 51χρονος!


Οι έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών ανακάλυψαν κι έφεραν στο φως ολόκληρο οπλοστάσιο.

Ο 51χρονος κατείχε παράνομα 9 όπλα και άφθονα πυρομαχικά, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ είχε άδεια μόνο για ένα, επιπλέον, μονόκαννο παλαιό κυνηγετικό όπλο.


Συγκεκριμένα, χθες στις 11.00 το πρωί οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας - αφού αξιοποίησαν σχετική πληροφορία, που είχαν - βρέθηκαν στο σπίτι του δράστη στην περιοχή της Μεσσήνης, όπου και διενήργησαν νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα, μένοντας έκπληκτοι από το οπλοστάσιο που εντόπισαν.


Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν:


Ένα περίστροφο μάρκας Smith & Wesson, ένα περίστροφο μάρκας Webley, ένα περίστροφο αγνώστου μάρκας, ένα πιστόλι Colt, ένα πιστόλι κρότου μάρκας Blow, ένα πιστόλι ρέπλικα Parabellum, ένα οπισθογεμές δίκαννο κυνηγετικό όπλο, ένα οπισθογεμές κυνηγετικό όπλο, μια επαναληπτική καραμπίνα μάρκας Browning κι ένα μονόκαννο παλαιό κυνηγετικό όπλο. Επιπλέον κατασχέθηκαν διακόσια τέσσερα φυσίγγια πυροβόλου όπλου, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, καθώς επίσης και τρεις γεμιστήρες πυροβόλων όπλων.


Ο 51χρονος δράστης, ο οποίος κατείχε παράνομα τα παραπάνω όπλα, εκ των οποίων μόνο για το μονόκαννο παλαιό κυνηγετικό όπλο είχε άδεια, συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος του πρόκειται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.


Να σημειώσουμε πως προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.



Πηγή: Εφημερίδα ¨ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ¨ - www.epikerotita.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

BEACH VOLLEY - Συνεχής ροή αποτελεσμάτων για τους αγώνες του Κυρίως Ταμπλώ Κ20

Με ένα κλίκ στις οθόνες σας τα αποτελέσματα των αγώνων του Κυρίως Ταμπλώ Αγοριών - Κοριτσιών Κ20 του Τελικού Beach Volley Juniors διεξάγονται στην παραλία Κυπαρισσίας...



Κυρίως Ταμπλώ Αγοριών



http://www.beachvolleyball.gr/index.php?pid=juniors&eventID=254&year=2008&folder=05&page=results&gender=male





Κυρίως Ταμπλώ Κοριτσιών



http://www.beachvolleyball.gr/index.php?pid=juniors&eventID=254&folder=05&page=results&year=2008&gender=female






Διαβάστε Περισσότερα...

Έρχονται οι Iron Maiden στο Terra Vibe στις 2 Αυγούστου...


Συναυλία στη Μαλακάσα

Όταν τον Μάρτιο του 2007 στο κατάμεστο γήπεδο του Ελληνικού, οι Iron Maiden υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ένα διάλειμμα για να επιστρέψουν στην Ελλάδα ακόμη πιο δυναμικά με το πιο εντυπωσιακό σόου της καριέρας τους, φαίνεται ότι το εννοούσαν.

Στις 2 Αυγούστου στο Terra Vibe Park θα αντηχήσει η μουσική του θρυλικού συγκροτήματος, που λατρεύει το ελληνικό κοινό.

Τίτλος της φετινής περιοδείας των Iron Maiden είναι «Somewhere Back in Time» και από ό,τι φαίνεται δεν είναι τυχαίος, καθώς το συγκρότημα θα επικεντρωθεί στην περίοδο της δεκαετίας του ’80 και όσον αφορά στην επιλογή των τραγουδιών, αλλά και των σκηνικών. Βασική έμπνευση αποτέλεσε για τους Iron Maiden η μυθική «Powerslave Tour» του 1984-85 με τα ογκώδη Αιγυπτιακά σκηνικά και τις τεράστιες πυραμίδες.

Το διάσημο συγκρότημα αγαπά πολύ την Ελλάδα και μιλά με τα καλύτερα λόγια για το θερμό ελληνικό κοινό.

Η προπώληση των εισιτηρίων για την συναυλία γίνεται από τα Ticket House Αθήνας (Πανεπιστημίου 42, 210 3608366) και Θεσσαλονίκης (Μητροπόλεως 102, 2310 2648880).


Πηγή: in.gr - Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε Περισσότερα...

Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία... Στον Άι-Λαγούδη στην Κυπαρισσία!!!


Διαβάστε Περισσότερα...

BEACH VOLLEY ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - Κυρίως Ταμπλώ Αγοριών & Κοριτσιών K20...

.






Από το πρωί θα αρχίσουν να διεξάγονται οι αγώνες στα πλαίσια του Κυρίως Ταμπλώ Αγοριών και Κοριτσιών Κ20 στην παραλία της Κυπαρισσίας.



Συγκεκριμένα οι δύο πρωτοι γύροι έχουν ως εξής:

Κυρίως Ταμπλώ Αγοριών K20

Ημ. Ώρα Ομάδα 1 vs Ομάδα 2

1ος Γύρος 26/7/2008 και από ώρα 09.00

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ν./ΝΤΑΚΟΥΡΗΣ Ε. vs ΓΟΥΡΜΟΣ Κ. / ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ χ.

ΜΑΡΚΟΥ Κ. / ΦΟΥΚΗΣ Ν. vs bye

ΠΑΤΣΗΣ Ν. / ΡΑΝΤΟΙΚΟΒΙΤΣ Μ. vs ΣΤΟΥΓΙΑΝΝΟΣ Ν. / ΤΣΑΛΙΚΙΑΝ Α.

ΛΑΪΟΣ Κ. / ΜΠΡΟΣΚΑ Ν. vs ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Σ. / ΠΟΛΙΤΗΣ Β.




2ος Γύρος

ΚΙΣΚΗΡΑΣ Α. / ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣ Κ. vs Νικητής Αγώνα Νο1

ΛΥΤΡΑΣ Γ. / ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Γ. vs Νικητής Αγώνα Νο 2

ΚΑΛΠΑΚΤΣΟΓΛΟΥ Α. / ΧΑΛΙΣΙΑΝΗΣ Κ. vs Νικητής Αγώνα Νο3

ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ Κ. / ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ Μ. vs Νικητής Αγώνα Νο4




Κυρίως Ταμπλώ Κοριτσιών K20

Ώρα Ομάδα 1 vs Ομάδα 2

1ος Γύρος 26/7/2008 09.00

ΜΑΛΟΥΣΑΡΗ Ο. / ΜΩΡΑΙΤΙΔΗ Ν. vs ΒΛΑΧΟΥ Στ. / ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ Α.

ΚΟΥΤΡΟΠΟΥΛΟΥ Γ. / ΧΑΣΙΩΤΗ Λ. vs ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Α. / ΣΤΕΤΣΟΒΣΚΑ Α.

ΜΑΓΚΑΝΑΡΗ Μ. / ΜΕΘΕΝΙΤΗ Π. vs ΚΟΥΣΚΟΥΝΗ Ε. / ΚΥΡΚΟΥ Κ.

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Μ. / ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Χ. vs ΓΚΙΑΟΥΡΗ Σ. / ΚΑΡΑΜΠΑΓΙΑ Δ.

2ος Γύρος

ΚΑΡΑΒΗ Τ. / ΠΑΣΙΑΛΗ Χ. vs Νικητής Αγώνα Νο1

ΑΝΤΩΝΙΟΥ Ι. / ΣΤΑΥΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Α. vs Νικητής Αγώνα Νο2

ΒΛΑΧΟΥ Α. / ΣΦΥΡΙΟΥ Ε. vs Νικητής Αγώνα Νο3

ΔΙΑΜΑΝΤΗ Ε. / ΚΑΤΖΙΚΑ Α. vs Νικητής Αγώνα Νο4




Αυτονόητο, δε, είναι ότι και ξεχωριστό θέαμα θα απολάυσουν όσοι παρακολουθήσουν τους αγώνες και θέμα μπορεί και να βγάλουν!!!

Και φυσικά, όλα αυτά δίπλα στο κύμα...

Χύμα... στο κύμα!!!

Καλοκαίρι είναι άλλωστε και... όποιος παίξει καλύτερα θα σηκώσει την κούπα!!!...

Εμείς να ευχηθούμε σε όλες τις αθλήτριες και σε όλους τους αθλητές καλή επιτυχία και σε όσους βρεθούν στον Άι-Λαγούδη, καλά να περάσουν και... καλό βόλι!...







Διαβάστε Περισσότερα...

Δεμένη στα Κύθηρα η Μυρτιδιώτισσα...




Βρήκε" σε βραχονησίδα -
Υπέστη 3 ρήγματα...


Δεμένη στο λιμάνι της Αγίας Πελαγίας των Κυθήρων παραμένει η «Μυρτιδιώτισσα», μετά τα τρία ρήγματα που υπέστη, από πρόσκρουση σε βραχονησίδα τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.


Το πλοίο, εκτελούσε το δρομολόγιο Νεάπολη – Κύθηρα και μετέφερε 297 επιβάτες, και 115 αυτοκίνητα. Είχε ήδη μπει στο λιμάνι και οι επιβάτες, μετά το αρχικό σοκ και την αγωνία τους για το τί θα γίνει, μετά από ώρες αποβιβάστηκαν χωρίς ιδιαίτερα πρόβληματα.


Το τοπικό Λιμεναρχείο απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου μέχρι να ολοκληρωθεί η επιθεώρηση από κλιμάκιο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.


Τα δρομολόγια της «Μυρτιδιώτισσας» Κύθηρα-Πειραιά, από χθες, εκτελεί το πλοίο «Εξπρές Πήγασος» της Hellenic Seaways που ναύλωσε η ΑΝΕΝ, για όσο διάστημα χρειαστεί.


Σε ανακοίνωση της ΑΝΕΝ αναφέρεται ότι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν την Πέμπτη 24 Ιουλίου από τα Κύθηρα για τον Πειραιά μπορούν να ταξιδέψουν από τα Κύθηρα για τη Νεάπολη με αντίστοιχη επιστροφή της διαφοράς ναύλου, ή με το δρομολόγιο της Κυριακής 27 Ιουλίου από Κύθηρα για Πειραιά.




Διαβάστε Περισσότερα...

Σούπερ Λίγκα: Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της πρεμιέρας



Το αναλυτικό πρόγραμμα της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος, καθώς και τις τηλεοπτικές μεταδόσεις της πρώτης αγωνιστικής, ανακοίνωσε η Σούπερ Λίγκα.


Τέσσερα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής θα διεξαχθούν το Σάββατο, 30 Αυγούστου, και τα υπόλοιπα τέσσερα την Κυριακή, 31 Αυγούστου, ενώ μόνο σε δύο από τα οκτώ δεν θα υπάρξει τηλεοπτική μετάδοση. Το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, θα διεξαχθεί την Κυριακή, στις 21:15.



Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις:


ΣΑΒΒΑΤΟ 30/8


19:00 Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης (ΝΕΤ)
19:00 ΟΦΗ-ΠΑΟΚ (NOVA)
19:00 Πανθρακικός-Εργοτέλης
21:15 Λάρισα-Θρασύβουλος (Alpha)


ΚΥΡΙΑΚΗ 31/8


19:00 Αρης-Λεβαδειακός (ΝΕΤ)
19:00 Ηρακλής-Πανσερραϊκός
19:00 Πανιώνιος-Ξάνθη (NOVA)
21:15 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (NOVA)




http://www.naftemporiki.gr/



Διαβάστε Περισσότερα...