Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Πολύνεκρη διπλή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη


Δύο αλλεπάλληλες εκρήξεις βομβών σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής σε λαϊκή συνοικία της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 13 ανθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 70.

Στον τόπο της διπλής βομβιστικής επίθεσης εκτυλίχθηκαν σκηνές πανικού.

Τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες με ανθρώπους αιμόφυρτους και αποπροσανατολισμένους να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση, και άλλους να κείτονται στο έδαφος ανάμεσα σε σπασμένα γυαλιά.

Πολλά ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έφθασαν επιτόπου και η αστυνομία δημιούργησε περίμετρο ασφαλείας.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Μουαμέρ Γκιουλέρ δήλωσε πως «είναι βέβαιο ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση», επιβεβαιώνοντας το θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό άνω των 70.

Υπάρχουν τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση, γεγονός που δημιουργεί φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η πρώτη βόμβα, μικρής ισχύος, εξερράγη στις 21.45 σε τηλεφωνικό θάλαμο της περιοχής Γκιουνγκιορέν, στην ευρωπαϊκή ακτή της Κωνσταντινούπολης.

Μια δεύτερη ισχυρή έκρηξη ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα σε απόσταση μερικών μέτρων, στον ίδιο πεζόδρομο, ενώ το πλήθος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται στον τόπο της πρώτης έκρηξης για να δει τι είχε συμβεί.

Τα περισσότερα από τα θύματα σκοτώθηκαν στη δεύτερη έκρηξη.
Ο σχεδιασμός καταδεικνύει ότι η πρόθεση των δραστών ήταν να προκαλέσουν μακελειό.

Υπήρχαν πληροφορίες για δύο ύποπτα πακέτα στον πεζοδρομημένο δρόμο που είχε κλείσει για την κυκλοφορία, αλλά δεν είναι σαφές αν οι εκρήξεις προήλθαν από αυτά.

Αρχικώς επικράτησε σύγχυση για τα αίτια της έκρηξης με τις αναφορές των ειδησεογραφικών μέσων να ποικίλουν από βομβιστικές επιθέσεις μέχρι διαρροή αερίου.

Ερωτήματα προκαλεί η χρονική συγκυρία της επίθεσης, δεδομένου ότι το επεισόδιο έρχεται μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας επί του εισαγγελικού αιτήματος για την απαγόρευση του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Πάντως, το δίκτυο NTV μετέδωσε, δίχως περαιτέρω λεπτομέρειες, ότι η αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες είναι αντάρτες του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση του τουρκικού στρατού κατά των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών στο όρος Καντίλ στο Βόρειο Ιράκ.




Πηγή: in.gr - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press


Διαβάστε Περισσότερα...

Καυτές παρουσίες 1...










Φωτο-στιγμιότυπα από τους αγώνες Beach Volley στην παραλία Κυπαρισσίας...


Διαβάστε Περισσότερα...

Προπονητικό Camp από τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Ανάπτυξης Pablo Cabral Salles στην Κυπαρισσία!




Το Σαββατοκύριακο στην παραλία της Κυπαρισσίας διεξήχθη και Προπονητικό Camp για αθλητές ηλικίας 9 έως 16 ετών, στα πλαίσια του Τελικού Εφήβων-Νεανίδων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος FREDDOCCINO Juniors 2008.


Σε αυτό συμμετείχαν 21 αθλητές και αθλήτριες της περιοχής και διδάχθηκαν τα μυστικά του αθλήματος από τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Ανάπτυξης Pablo Cabral Salles.


Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Ανάπτυξης Pablo Cabral Salles δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και από το Camp αλλά και από τους αγώνες που διεξήχθησαν τους οποίους και παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σημείωσε πως έγιναν πολύ δυνατά σετ και πως οι ομάδες έπαιξαν με πάθος για την νίκη κάτι άλλωστε που φαίνεται και από τα πολλά τάι-μπρεικ. Σημείωσε επίσης την καλή διοργάνωση και τόνισε με έμφαση πως του άρεσε πολύ η όλη ατμόσφαιρα, με την παραλία, τη θάλασσα και τα καφέ και κλάμπ δίπλα!!! Όπως μας είπε, μάλιστα, θα επισκεφθεί ξανά την Κυπαρισσία που του άφησε άριστες εντυπώσεις και τόνισε πως όλοι πρέπει να στηρίξουν το άθλημα και τον αθλητισμό γενικότερα…



*** Στη φωτό, ο Ομοσπονδιακός Προπονητή Ανάπτυξης Pablo Cabral Salles με την Γυμνάστρια και ¨ψυχή¨ του Ο.Α.Ν Κυπαρισσίας Τασία (Σούλα) Χριστοπούλου.



Διαβάστε Περισσότερα...

Πανικός στην Κωνσταντινούπολη

Τουλάχιστον 8 νεκροί και 30 τραυματίες, πολλοί από τους οποίους σοβαρά, είναι ο απολογισμός δύο εκρήξεων που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο προάστιο Γκουνγκορέν της Κωνσταντινούπολης.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 21:45 και λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε μία δεύτερη, ισχυρότερη, από την οποία προέρχονται οι περισσότεροι νεκροί και τραυματίες.

Οι πληροφορίες για τα αίτια της έκρηξης παραμένουν ακόμα συγκεχυμένες. Αρχικά, μεταδόθηκε ότι οι εκρήξεις οφείλονται σε διαρροή αερίου. Ωστόσο, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές, μεταδίδουν ότι πρόκειται για έκρηξη βομβών, δηλαδή επιχείρηση αυτοκτονίας.

Επίσημη ανακοίνωση αναμένεται από το νομάρχη Κωνσταντινούπολης, ο οποίος έχει σπεύσει στο σημείο που σημειώθηκαν οι εκρήξεις.

Το αιματηρό αυτό επεισόδιο σημειώνεται λίγες μόλις ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας επί του εισαγγελικού αιτήματος για την απαγόρευση του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν.

http://www.skai.gr/master_story.php?id=89307


Διαβάστε Περισσότερα...

Oκτώ νεκροί και 24 τραυματίες από δύο εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 24 τραυματίστηκαν από δύο εκρήξεις που συγκλόνισαν την Κωνσταντινούπολη, όπως μετέδωσε πριν απο λίγο το δίκτυο NTV.


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία αποδίδει τις εκρήξεις σε βομβιστική επίθεση, ενώ σύμφωνα με το CNN Turk, οι εκρήξεις οφείλονται σε διαρροή αερίου. Η ανάφλεξη σημειώθηκε στην περιφερειακή συνοικία Γκουνγκορέν, ανέφερε ανταποκριτής του CNN Turk.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/27/1544529.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Μεσσηνία - Στους 20 πιο φτωχούς νομούς




Αποκαλυπτικά είναι τα στατιστικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, που δόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη δημοσιότητα, όσον αφορά στα δηλωθέντα εισοδήματα των φορολογουμένων ανά νομό σε ολόκληρη την Ελλάδα.


Από τα εν λόγω στοιχεία προκύπτει ότι οι Μεσσήνιοι δηλώνουν από τα χαμηλότερα εισοδήματα σε όλη την επικράτεια.


Συγκεκριμένα, κατά μέσο όρο, 78.902 κάτοικοι – οικογένειες του νομού δήλωσαν το περασμένο έτος μέσο εισόδημα 12.605 ευρώ, τη στιγμή που ο μέσος όρος των δηλωθέντων εισοδημάτων ολόκληρης της επικράτειας είναι 15.622 ευρώ.


Σε ό,τι αφορά στους νομούς της Πελοποννήσου, με βάση τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, οι κάτοικοι του Νομού είναι σε καλύτερη οικονομική θέση από αυτούς της Λακωνίας και Ηλείας.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Βήμα, κατά μέσο όρο οι πιο πλούσιοι φορολογούμενοι - βάσει του μέσου δηλωθέντος εισοδήματος - βρίσκονται στην Αθήνα αφού 1.569.554 πολίτες- οικογένειες δήλωσαν το περασμένο έτος μέσο εισόδημα 19.422 ευρώ, περίπου 4.000 ευρώ περισσότερα από τον μέσο όρο των δηλωθέντων εισοδημάτων ολόκληρης της επικράτειας (15.622 ευρώ). Στη δεύτερη θέση βρίσκονται 184.230 φορολογούμενοι της Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι δήλωσαν μέσο ετήσιο εισόδημα 17.871 ευρώ και ακολουθούν 302.186 Πειραιώτες με μέσο εισόδημα 16.099 ευρώ, 551.952 Θεσσαλονικείς με μέσο εισόδημα 15.552 ευρώ και 75.639 φορολογούμενοι του νομού Κοζάνης με μέσο δηλωθέν εισόδημα 15.517 ευρώ. Μάλιστα, οι κάτοικοι του νομού Κοζάνης βρέθηκαν για πρώτη φορά στην πρώτη πεντάδα με τους πιο πλούσιους νομούς της χώρας όσον αφορά στα δηλωθέντα εισοδήματα, ξεπερνώντας ακόμη και την Αχαΐα που παραδοσιακά κατείχε την πέμπτη θέση και τώρα βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον νομό Κοζάνης, με μέσο εισόδημα 15.316 ευρώ.


Πηγή: Εφημερίδα ¨ΘΑΡΡΟΣ¨ - Ρεπορτάζ Α.Π., 27-07-2008


Διαβάστε Περισσότερα...

Καυτές παρουσίες στο Beach Volley Juniors στην Κυπαρισσία...








σε επόμενη ανάρτηση,

φωτογραφίες με περιεχόμενο!!!









Διαβάστε Περισσότερα...

Κισκήρας – Κοτζαμπάσης και Μαγκανάρη – Μεθενίτη οι πρωταθλητές Εφήβων-Νεανίδων για το 2008!



Δυνατές συγκινήσεις και εκπλήξεις επεφύλασσε ο Τελικός Εφήβων-Νεανίδων BEACH VOLLEY στην παραλία της Κυπαρισσίας.

Οι ομάδες των Αντώνη Κισκήρα από τη Στούπα Μεσσηνίας και Κωνσταντίνου Κοτζαμπάση από την Αθήνα και των Μαρικρίστα Μαγκανάρη και Πηγιάννα Μεθενίτη από την Αθήνα κατέκτησαν τους τίτλους στις κατηγορίες Εφήβων – Νεανίδων για το 2008 που ολοκληρώθηκαν στην παραλία Κυπαρισσίας, παρουσία 700 και πλέον θεατών.



Στους τελικούς οι Κισκήρας/Κοτζαμπάσης επικράτησαν στο τάι-μπρεικ των Κογκαλίδη/Κοκκινάκη από τον Πειραιά (21-11, 15-21, 15-12) ενώ οι Μαγκανάρη / Μεθενίτη από την Αθήνα επικράτησαν των Αγγελοπούλου / Χριστοδούλου από Αθήνα και Ηράκλειο Κρήτης με 2-0 σετ (21-12, 21-18).



Τις απονομές στις νικήτριες ομάδες έκαναν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς, ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Μεσσηνίας Παναγιώτης Τσιμόγιαννης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ κ. Νίκος Μακρής, ο Αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας θεόδωρος Γκρίτζαλης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κυπαρισσίας Παναγιώτης Τσίγγανος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Σωτήρης Πανόπουλος και ο Πρωταθλητής Παύλος Μπελιγράτης.





Διαβάστε Περισσότερα...

¨ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ¨ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2008






Περισσότεροι από 65 νέοι εθελοντές και μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης Praksis θα… οργώσουν την Ελλάδα, με στόχο να ενημερώσουν πάνω από 60.000 συνομηλίκους τους για το κάπνισμα, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα ταξιδεύουν και θα συναντούν νέους σε παραλίες, φεστιβάλ και μπαράκια στη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Καβάλα, τη Θράκη φτάνοντας μέχρι νότια, σε Πελοπόννησο και Κρήτη...


Όπως τονίζει στη “ΜτΚ” η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Praksis Ζωή Μπαβαδέα, “Η ενημέρωση βασίζεται στους εθελοντές που θα έρχονται σε επαφή με τους νέους, όπου και αν βρίσκονται. Σχεδόν σε όλη την Ελλάδα οι εθελοντές μας θα προσεγγίσουν τους νέους στις παραλίες, στα μπαράκια, στα φεστιβάλ, ώστε να γίνει ενεργητική ενημέρωση. Δηλαδή δεν περιμένουμε να έρθει ο νέος σε εμάς, πάμε εμείς σε αυτόν. Η ενημέρωση δεν γίνεται με τρόπο δηκτικό, δηλαδή τι πρέπει να κάνεις και τι να μην κάνεις.

Γίνεται με ενημερωτικό τρόπο, ώστε να ξέρει ο νέος πως αυτό που κάνει θα έχει επιπτώσεις στη ζωή του ή να γνωρίζει τις συνέπειες που θα έχει στο μέλλον”.


ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ


“Φέτος στην Ελλάδα 24.000 άνθρωποι δεν θα είναι πια κοντά µας εξαιτίας του καπνίσµατος. Εξακόσιοι θα χάσουν τη ζωή τους στην άσφαλτο εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Περισσότερα από 500 άτοµα θα µολυνθούν από τον ιό του aids. Ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ευρώπη 8.000 νέοι χάνονται κάθε χρόνο από τα ναρκωτικά”.


Τα στοιχεία αυτά συμπεριλαμβάνονται στο κοινωνικό µήνυµα της Praksis µε αφορµή την έναρξη της νεανικής καµπάνιας ενηµέρωσης “Πρώτα Ρώτα - Καλοκαίρι 2008”.


Η ενημέρωση γίνεται με την υποστήριξη της Γενικής Γραµµατείας Νέας Γενιάς και τη συνεργασία άλλων οκτώ μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Πρόκειται για μία καµπάνια από νέους για νέους, που στοχεύει να ξεφύγει από τα συνηθισμένα και να μιλήσει στη γλώσσα των νέων.


“Άλλωστε κι εµείς στην Praksis, που σχεδιάσαµε το ʽΠρώτα Ρώταʼ νέοι είµαστε. Έχουµε τις ίδιες συνήθειες και συχνά τους ίδιους πειρασµούς. Έτσι σκεφτήκαµε τους τρόπους που θα άγγιζαν εµάς τους ίδιους”, εξηγεί η 24χρονη Αθηνά Κωνσταντίνου, υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος “Πρώτα Ρώτα”.


Η κεντρική ιδέα του “Πρώτα Ρώτα” είναι η ενηµέρωση από όµοιο σε όµοιο. Όλοι οι εθελοντές είναι ηλικίας από 18 έως 30 ετών. Γιατί, όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι της καμπάνιας, “είναι τελείως διαφορετικό να σου µιλά για τους κινδύνους που κρύβουν τα ναρκωτικά κάποιος συνοµήλικός σου από κάποιον που έχει µεγαλώσει σε διαφορετική εποχή”.


Η ενηµέρωση αφορά κυρίως τις µεθόδους πρόληψης και προφύλαξης από σεξουαλικώς µεταδιδόµενα νοσήµατα, τις βλαβερές συνέπειες της άµετρης κατανάλωσης αλκοόλ και εθιστικών ουσιών, καθώς και τις επιπτώσεις του καπνίσµατος. Τέλος δίνονται τηλέφωνα επικοινωνίας από φορείς, κρατικούς και µη, στους οποίους µπορεί να απευθυνθεί κανείς, για να αντιµετωπίσει προβλήµατα µε τη συνδροµή εξειδικευµένων επιστηµόνων.






ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2008


Η επιλογή της καλοκαιρινής περιόδου για την πραγματοποίηση μεγάλης εκστρατείας ενημέρωσης δεν είναι τυχαία. Κατά τις καλοκαιρινές διακοπές, η διάθεση για εκτόνωση είναι ακόμα πιο έντονη ενώ οι αναστολές χαλαρώνουν. Έχει διαπιστωθεί ότι σε συνδυασμό με την άγνοια των κινδύνων δημιουργούνται αρκετές δυσάρεστες καταστάσεις, που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.
Και για το Καλοκαίρι του 2008, έχει σχεδιαστεί εκστρατεία ενημέρωσης, έχοντας ως βάση την ιδιαιτέρως επιτυχημένη προσπάθεια της πρώτης χρονιάς (2007). Με τη συμμετοχή ακόμη 9 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ομάδες εθελοντών νέων σε ηλικία, ανάμεσα στους οποίους θα υπάρχουν και άτομα με ιατρικό προφίλ ή ακόμα και νέοι από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, θα ταξιδεύσουν για 40 μέρες σε ολόκληρη τη χώρα στα πιο τουριστικά μέρη, ενημερώνοντας συνομήλικους τους κατά τη διάρκεια των διακοπών τους σε παραλίες, φεστιβάλ νεολαίας, συναυλίες και χώρους διασκέδασης. Στο πλαίσιο της δράσης θα διανεμηθεί ειδικά διαμορφωμένο, διαδραστικό ενημερωτικό υλικό και μοντέρνα αξεσουάρ υπενθυμίζοντας την ανάγκη για ασφαλή διασκέδαση.
Η ενημέρωση αφορά κυρίως σε μεθόδους πρόληψης και προφύλαξης από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και το Aids, στις βλαβερές συνέπειες της άμετρης κατανάλωσης αλκοόλ και εθιστικών ουσιών, αναφέρονται επίσης οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και τέλος δίνονται συμβουλές αντιμετώπισης σε κρίσιμες καταστάσεις και σχετικά τηλέφωνα επικοινωνίας.


ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


Το ενημερωτικό υλικό που θα διανεμηθεί θα έχει τη μορφή παιχνιδιού-τσέπης και θα δώσει την ευκαιρία στους νέους να μάθουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες που αφορούν τους ίδιους παίζοντας με τους φίλους τους. Το περιεχόμενό έχει ελεγχθεί από ιατρική ομάδα ενώ είναι γραμμένα σε απλή κατανοητή γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση στα Αγγλικά και έχει χρησιμοποιηθεί μοντέρνα σχεδίαση. Επίσης, για την εκτύπωση τους θα χρησιμοποιηθεί χαρτί που ανακυκλώνεται, ώστε έμμεσα να προσανατολιστούν οι νέοι που θα το έχουν στα χέρια τους προς το σεβασμό για το περιβάλλον.





Διαβάστε Περισσότερα...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Οι αντίπαλοι των Εθνικών ομάδων στο Beach Volley...




Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο Γκστάαντ η κλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων και οι δύο Εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ που θα ταξιδέψουν στο Πεκίνο έμαθαν τις αντίπαλές τους στη φάση των ομίλων, από τους οποίους προκρίνονται οι δύο πρώτες και οι 4 καλύτερες τρίτες.


Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη κληρώθηκαν στον έκτο όμιλο με τις Ταλίτα/ Ρενάτα (νο 6, Βραζιλία), Σβάιγκερ/ Σβάιγκερ (νο 14, Αυστρία) και Καντελάς/Γκαρσία (νο 21, Μεξικό), ενώ το άλλο ελληνικό γκρουπ που αποτελείται από τις Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρτσιάνη θα αντιμετωπίσει στον τέταρτο όμιλο τις Ξι Ζανγκ/ Τσεν Ξούε (νο 4, Κίνα), Γκόλερ/ Λιούντβινγκ (νο 8, Γερμανία) και Αυγουστίδη/Νελ (νο 24, Νότιος Αφρική).
Group D
Ξι Ζανγκ/ Τσεν Ξούε (νο 4, Κίνα) Γκόλερ/ Λιούντβινγκ (νο 8, Γερμανία) Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρτσιάνη (νο 17) Αυγουστίδη/Νελ (νο 24, Νότιος Αφρική)
Group F
Ταλίτα/ Ρενάτα (νο 6, Βραζιλία) Βάσω Kαραντάσιου/Βίκυ Αρβανίτη (νο 7) Σβάιγκερ/ Σβάιγκερ (νο 14, Αυστρία) Καντελάς/Γκαρσία (νο 21, Μεξικό).


Μανώλης Ρουμελιώτης (Ομοσπονδιακός προπονητής):

«Πιστεύω πως μπορούν να περάσουν και οι δύο Εθνικές ομάδες. Δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες κληρώσεις, αφού αυτό το ορίζουμε μόνοι με την απόδοσή μας. Γνωρίζουμε τους αντιπάλους μας, αλλά έχουμε την ευκαιρία και στο Κλάνγκεφουρτ να κάνουμε την κατασκοπεία μας. Με τις Αυστριακές Σβάιγκερ/ Σβάιγκερ κάναμε μαζί προετοιμασία στην Αθήνα και έχουμε χάσει μόνο στο Παρίσι. Μαρία και Θάλεια μπορούν να περάσουν στη χειρότερη περίπτωση ως τρίτες, κερδίζοντας τις Αυγουστίδη/Νελ από τη Νότιο Αφρική».







Διαβάστε Περισσότερα...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2008 - ΠΕΚΙΝΟ, 8 - 24 Αυγούστου...



Δώδεκα μέρες απομένουν για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο!



Εσείς, με ένα κλίκ, μάθετε όλες τις πληροφορίες (στα αγγλικά βέβαια) για τη διοργάνωση, τους αγώνες κ.α...






http://en.beijing2008.cn/index.shtml








.


Διαβάστε Περισσότερα...

Το προφίλ των δύο υποψηφίων στις ΗΠΑ...



Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα είναι μια νέα προσωπικότητα που ελκύει κόσμο, εκτίμησε στο ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

Ο κ. Ανδριανόπουλος, είπε πάντως ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έχει δύο ουσιαστικά προβλήματα. Όπως είπε το ένα είναι πως ουδέποτε οι δημοκρατικοί -από την εποχή του Τζον Κένεντι- έχουν εκλέξει πρόεδρο από τον Βορρά και το δεύτερο πως κέρδισε τις προκριματικές εκλογές στις οποίες κυριαρχούν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Ως εκ τούτου είπε, ο κ. Ανδριανόπουλος, οι Δημοκρατικοί που τον ψήφισαν ήταν μειοψηφία.

Για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Τζον Μακέιν, ο κ. Ανδριανόπουλος τόνισε ότι έχει μια καλή εικόνα αλλά είναι μεγάλης ηλικίας και δεν τα πάει καλά με τον λεγόμενο θρησκευτικό συντηρητικό Νότο.

Στα υπέρ της υποψηφιότητας Μακέιν ανέφερε επίσης ότι είναι ήρωας πολέμου.







Διαβάστε Περισσότερα...

Με συνομιλίες στο Λονδίνο ολοκληρώθηκε η ευρωπαϊκή περιοδεία Ομπάμα



Το Λονδίνο ήταν ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του βέβαιου υποψήφιου των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης.


Ο Μπάρακ Ομπάμα είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν και τον προκάτοχό του Τόνι Μπλερ, ο οποίος είναι απεσταλμένος για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, καθώς και με τον επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος Ντέιβιντ Κάμερον.


Οι συνομιλίες του Ομπάμα στο Λονδίνο κάλυψαν κυρίως το Ιράκ και το Αφγανιστάν, όπου οι βρετανικές δυνάμεις μάχονται στο πλευρό των Αμερικανών και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από την πρωθυπουργική κατοικία ο Μπάρακ Ομπάμα ρωτήθηκε τι συμβουλή θα έδινε στον Μπράουν, του οποίου η δημοτικότητα είναι σε χαμηλά επίπεδα.
«Πάντοτε είσαι πιο δημοφιλής πριν γίνεις πρωθυπουργός, αφού μετά καλείσαι να λάβεις αποφάσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι ευχάριστες» είπε.
Στην τελευταία του επίσκεψη στην Ουάσινγκτον, ο Γκόρντον Μπράουν είχε συναντήσει τον Ομπάμα, όπως και τη Χίλαρι Κλίντον, τότε αντίπαλό του για το χρίσμα των Δημοκρατικών, όπως και τον τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Τζον Μακέιν.
Ο γερουσιαστής αναχώρησε από το Λονδίνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες το βράδυ του Σαββάτου.


Πηγή: in.gr - Newsroom ΔΟΛ




Διαβάστε Περισσότερα...

Εκπλήξεις στον Τελικό Εφήβων-Νεανίδων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος FREDDOCCINO Juniors στην Κυπαρισσία!...









Με δυνατές αναμετρήσεις αλλά και αρκετές εκπλήξεις ξεκίνησαν (χθες) οι τελικοί Εφήβων-Νεανίδων στην παραλία Κυπαρισσίας.

Στις Νεάνιδες την πρόκριση για τους ημιτελικούς της Κυριακής έχουν κερδίσει οι ομάδες των Κουτροπούλου / Χασιώτη από την Αθήνα και οι Αγγελοπούλου Μ. / Χριστοδούλου από Αθήνα και Ηράκλειο, νούμερο 5 και νούμερο 7 του Κυρίως Ταμπλό αντίστοιχα.

Στους Έφηβους την πρόκριση μετά τους αγώνες της 1ης ημέρας έχουν κερδίσει οι ομάδες των Κογκαλίδη / Κοκκινάκη από τον Πειραιά και Λύτρα / Στυλιανού από την Αθήνα, νούμερο 2 και νούμερο 4 του Κυρίως Ταμπλό.



Τα αποτελέσματα στους προημιτελικούς του Σαββάτου ήταν:

Κορίτσια: Κουτροπούλου / Χασιώτη (Νο5) - Καράβη / Πασιαλή (Νο1): 2-1 (21-12, 14-21, 15-08) Αγγελοπούλου Μ. / Χριστοδούλου (Νο7) – Μαγκανάρη / Μεθενίτη (Νο6): 2-0 (21-16, 21-13)

Αγόρια: Κογκαλίδης / Κοκκινάκης (Νο2) – Πάτσης / Ραντοϊκοβιτς (Νο6): 2-0 (21-10, 21-16) Λύτρας / Στυλιανού (Νο4) – Γούρμος / Θεοδωσίου (Νο9): 2-0 (21-13, 21-13) – Χαραλάμπους / Χατζηδαμιανού: 2-1 (19-21, 21-19, 15-13)



Οι αντίπαλοί τους θα προκύψουν από τους προημιτελικούς που θα ξεκινήσουν στις 09.30 το πρωί.



Πηγή: http://www.beachvolleyball.gr/index.php?pid=news_details&newsID=1926&ctg=2


Διαβάστε Περισσότερα...