Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Με συνομιλίες στο Λονδίνο ολοκληρώθηκε η ευρωπαϊκή περιοδεία Ομπάμα



Το Λονδίνο ήταν ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του βέβαιου υποψήφιου των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης.


Ο Μπάρακ Ομπάμα είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν και τον προκάτοχό του Τόνι Μπλερ, ο οποίος είναι απεσταλμένος για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, καθώς και με τον επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος Ντέιβιντ Κάμερον.


Οι συνομιλίες του Ομπάμα στο Λονδίνο κάλυψαν κυρίως το Ιράκ και το Αφγανιστάν, όπου οι βρετανικές δυνάμεις μάχονται στο πλευρό των Αμερικανών και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από την πρωθυπουργική κατοικία ο Μπάρακ Ομπάμα ρωτήθηκε τι συμβουλή θα έδινε στον Μπράουν, του οποίου η δημοτικότητα είναι σε χαμηλά επίπεδα.
«Πάντοτε είσαι πιο δημοφιλής πριν γίνεις πρωθυπουργός, αφού μετά καλείσαι να λάβεις αποφάσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι ευχάριστες» είπε.
Στην τελευταία του επίσκεψη στην Ουάσινγκτον, ο Γκόρντον Μπράουν είχε συναντήσει τον Ομπάμα, όπως και τη Χίλαρι Κλίντον, τότε αντίπαλό του για το χρίσμα των Δημοκρατικών, όπως και τον τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Τζον Μακέιν.
Ο γερουσιαστής αναχώρησε από το Λονδίνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες το βράδυ του Σαββάτου.


Πηγή: in.gr - Newsroom ΔΟΛ