Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Σφοδρή κακοκαιρία - Ακραία καιρικά φαινόμενα.



Αγρίεψε από το απόγευμα της Τετάρτης ο καιρός.

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει όλη τη χώρα και η ΕΜΥ προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα.


Η κακοκαιρία άρχισε από την ορεινή Πελοπόννησο με χιονόπτωση η οποία όσο περνάει η ώρα εντείνεται περισσότερο. Οι δρόμοι...................

σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ανοικτοί. Συνεργεία εκχιονισμού της ΔΕΣΕ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Δήμων και της κοινοπραξίας Μορέας, βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν.Τέλος, οι αρχές συνιστούν στους διερχόμενους οδηγούς, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για να τις χρησιμοποιήσουν αν παραστεί ανάγκη.



Σήμερα Πέμπτη

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται τις πρωινές ώρες στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τη Δυτική Κρήτη, τις Δυτικές Κυκλάδες, βαθμιαία στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια (κυρίως τη νότια), τις υπόλοιπες Κυκλάδες και την υπόλοιπη Κρήτη και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα).
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και πρόσκαιρα της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Από το βράδυ παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
Βαθμιαία ενίσχυση των ανέμων στα ανατολικά που θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

Παρασκευή

Από τις πρωινές κιόλας ώρες οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.
Οι χιονοπτώσεις γρήγορα θα περιοριστούν στις ορεινές περιοχές της Ανατολικής Στερεάς, Εύβοιας, Ανατολικής Πελοποννήσου και Κρήτης. Από το μεσημέρι βαθμιαία εξασθένιση των θυελλωδών ανέμων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το τριήμερο αυτό και τους συστήνει:

- Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
- Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
- Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
- Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.




Διαβάστε Περισσότερα...