Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Εγκρίθηκε ως ΠΟΠ «Καλαμάτα» το ελαιόλαδο όλης της Μεσσηνίας!


Από όλο το νομό Μεσσηνίας θα παράγεται πλέον το Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης ελαιόλαδο με την ένδειξη «Καλαμάτα».
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κοινοποίησε στην Ένωση Μεσσηνίας ότι εγκρίθηκε η πρόταση της για επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα και απορρίφθηκε μία ένσταση που είχε κατατεθεί.
Στο σχετικό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που υπογράφει η Γιάννα Βρανάκη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βιολογικής Γεωργίας (αρμόδιο το Τμήμα ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΙΠΠ), αναφέρονται τα εξής:..............


«Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 3 στοιχείο ζ) της ΚΥΑ αρ. 261611/2007, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, σας γνωρίζουμε το αποτέλεσμα της εξέτασης της ένστασης που υποβλήθηκε από τον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Δολών Μεσσηνίας» κατά του αιτήματος της «Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας» για τροποποίηση των προδιαγραφών του ελαιόλαδου με την καταχωρισμένη ονομασία «ΚΑΛΑΜΑΤΑ» ΠΟΠ στο Κοινοτικό μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης και Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων.

Η ένσταση εξετάστηκε από την επιτροπή που προβλέπεται στο άρθρο 3, παρ. 3, στοιχείο ε) της προαναφερθείσας ΚΥΑ και δεν έγινε αποδεκτή, όπως αναφέρεται σχετικά και στο συμπέρασμα του αρ. 9/17-6-2009 πρακτικού της».Το ΠΟΠ Καλαμάτα, θα πρέπει να έχει οξύτητα μέχρι 0,5, Κ232 ως 2,00, Κ270 μέχρι 0,15, ο δείκτης υπεροξειδίων να μην υπερβαίνει τα 14 Meq O2/kg και το ελαϊκό οξύ να είναι άνω του 75%. Με την έκδοση υπουργικής απόφασης θα γίνει αποδεκτό το αίτημα. Στη συνέχεια, αυτό θα αποσταλεί στις Βρυξέλλες, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να αξιολογηθεί εκεί, δεδομένου ότι η αναγνώριση ή τροποποίηση των ΠΟΠ γίνεται από τα κοινοτικά όργανα. Αυτό δε σημαίνει πως θα γίνει οπωσδήποτε δεκτό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς θα πρέπει να αποδεχτούν στην Ε.Ε. όσα περιλαμβάνει η αίτηση με την υποστηρικτική μελέτη. Η διαδικασία έγκρισης πιθανόν να διαρκέσει ένα χρόνο.



paseges.gr


Διαβάστε Περισσότερα...

4ο Ιστορικό Ολυμπιακό Ράλλυ!


Η ΑΟΛΑΠ συνδιοργανώνει με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας το 4ο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΡΑΛΛΥ στις 3 - 4 - 5 Ιουλίου, που είναι ο 3ος γύρος του Πρωταθλήματος Ιστορικών Αυτοκινήτων Regularity της ΕΛΠΑ/ΕΘΕΑ.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε................


δυο σκέλη Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Ιουλίου και θα καλύψει περίπου 400Km στην Ηλεία, Μεσσηνία και Αρκαδία με έδρα την Αρχ.Ολυμπία.Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο το πρωί από την Αρχ.Ολυμπία και τα αυτοκίνητα θα τερματίσουν το πρώτο σκέλος το απόγευμα στην Αρχ.Ολυμπία, από όπου θα ξεκινήσουν την Κυριακή το δεύτερο σκέλος και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει το μεσημέρι πολύ κοντά στην Τρίπολη, ώστε να είναι εύκολη η επιστροφή των πληρωμάτων.

Ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος γίνεται αυτή την ώρα και τα πληρώματα θα διανυκτερεύσουν Παρασκευή και Σάββατο σε ξενοδοχείο Α΄ κατηγορίας της Αρχ. Ολυμπίας.

Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλ/Fax: 26210 22165, 2622021277 κιν. 6937114349, 6937112825, ώρες 10.30΄ - 13.00΄ & 19.00΄ - 22.00΄ εργάσιμες μέρες ή στην ιστοσελίδα της λέσχης www.aolap.gr






Διαβάστε Περισσότερα...

LOGOS club - Grand Opening!



LOGOS club

GRAND OPENING

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ



ΣΤΟ ΓΝΩΡΙΜΟ ΧΩΡΟ, ΣΤΟ 14ο χλμ Ε.Ο. ΚΑΛΟΝΕΡΟΥ – ΤΣΑΚΩΝΑΣ,

ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ, ΔΥΝΑΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΤΑ,

ΚΑΥΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!!!!!!




ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!











Διαβάστε Περισσότερα...

Γιάννης Πλούταρχος - Το φωνάζω... Είσαι Υπέροχη!!!












Διαβάστε Περισσότερα...

Στις 6 το απόγευμα, συνέντευξη του Γιάννη Πλούταρχου στη Ραδιοφωνία Τριφυλίας 101,3




Λίγο πριν τη μεγάλη συναυλία στο Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας,
συντονιστείτε, στις 6 το απόγευμα, στη Ραδιοφωνία Τριφυλίας 101,3 και ακούστε την συνέντευξη του Γιάννη Πλούταρχου!

Τη συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε και από την ιστοσελίδα www.radiotrifylia.gr καθώς επίσης και από το TRIFYLIANEWS κάνοντας "κλικ" στην εικόνα με το σήμα της Ραδιοφωνίας Τριφυλίας....








Διαβάστε Περισσότερα...

Ο Γιάννης Πλούταρχος απόψε στην Καλαμάτα!




Απόψε, στις 9.30, ο Γιάννης Πλούταρχος θα δώσει συναυλία στο Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας!



Διαβάστε Περισσότερα...

Παραιτήσεις και παζάρια στη ΔΕΥΑ Κυπαρισσίας


Κοινό μυστικό ήταν τις τελευταίες εβδομάδες στην Κυπαρισσία ότι κάποια από τις μέρες θα υπέβαλλε την παραίτησή του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κυπαρισσίας Γιάννης Σταθόπουλος για να πάρει τη θέση και το αξίωμα άλλος συνεργάτης του κ. Σαμπαζιώτη...
Κι αυτό θα γινόταν για να.............

ικανοποιηθούν αιτήματα και να καμφθούν αντιδράσεις που, όπως θα θυμάστε, είχαν ξεσπάσει για τις δημαιρεσίες και ιδίως για το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και κυρίως για να "δέσει" την ομάδα ο κ. Σαμπαζιώτης!
Για το θέμα της ΔΕΥΑΚΥ και το ποιος θα πάει πού, πότε και για πόσο χρονικό διάστημα, έγινα τουλάχιστον 5 με 6 συναντήσεις και συζητήσεις, τις τελευταίες εβδομάδες, της δημοτικής ομάδας του κ. Σαμπαζιώτη...
Το παρασκήνιο, που εκτυλίχθηκε και ακόμα και τώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με αλλεπάλληλες επαφές, επικοινωνίες, συσκέψεις, διαβουλεύσεις, ακόμα και υψηλότερες παρεμβάσεις μαθαίνουμε, ήταν και παραμένει χοντρό και σκληρό!
Τi θα γίνει ακριβώς δεn γνωρίζουμε. Πιθανότατα, ακόμη, να μη γνωρίζουν ούτε οι συνεργάτες του κ. Σαμπαζιώτη αλλά ούτε καν και ο ίδιος!...
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ. Σταθόπουλος παραιτήθηκε και από Πρόεδρος και από μέλος, μπορεί, ωστόσο, να ξαναοριστεί μέλος από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αφού σχεδόν αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι, τις παραιτήσεις τους φέρονται ότι θα υποβάλλουν και άλλα δύο μέλη της ΔΕΥΑΚΥ, ένας δημοτικός σύμβουλος κι ένας πολίτης, για να οριστούν από το δημοτικό συμβούλιο 2 νέα μέλη, ένας δημοτικός σύμβουλος και ένας πολίτης.
Και όλα αυτά τα... τερτίπια με τις παραιτήσεις φαίνεται ότι, γίνονται στο βωμό της εξουσίας!


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"


Διαβάστε Περισσότερα...

35χρονη με συμπτώματα Νέας Γρίπης νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.


35χρονη εργαζόμενη στο Σισμανόγλειο και συγκεκριμένα στο τμήμα υποδοχής ασθενών, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας με συμπτώματα Νέας Γρίπης.............

Η ασθενής νοσηλεύεται στον ειδικό θάλαμο του Νοσοκομείου και σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα του δείγματος που εστάλη για εργαστηριακή εξέταση.



Διαβάστε Περισσότερα...

Έγκλημα για τα μάτια μιας γυναίκας χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα - Παραδόθηκε το βράδυ ο δράστης.


Έγκλημα ερωτικού πάθους, είναι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, το φονικό που διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι στην παραλιακή οδό, Ναυαρίνου, στην Καλαμάτα με θύμα 35χρονο και δράστη άνδρα γύρω στα 25...........


Το φονικό διαπράχθηκε στη 1.50μμ, όταν ο δράστης σταμάτησε το αυτοκίνητό του έξω από καφέ-μπαρ, όπου εργαζόταν το θύμα. Κρατώντας στο χέρι κυνηγετική καραμπίνα, με αστραπιαίες κινήσεις, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κατευθύνθηκε προς το δράστη και τον φώναξε με το μικρό του όνομα. Ακολούθως τον πυροβόλησε δύο φορές, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Το θύμα, με βαρύτατα τραύματα στο λαιμό, έπεσε αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο και πολίτες που ήταν εκεί γύρω έσπευσαν στο σημείο. Δίδοντας πραγματική μάχη, πάλεψε να κρατηθεί στη ζωή, ενώ οι γνωστοί τους που ήταν εκεί του φώναζαν, κράτα... Ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο και διεκομίσθει στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας όπου δυστυχώς εξέπνευσε σχεδόν αμέσως υποκύπτοντας στα τραύματά του. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στο ασθενοφόρο δεν υπήρχε γιατρός.

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη ο οποίος στις 21.50 παραδόθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και ομολόγησε την πράξη του, συνοδευόμενος από δικηγόρο.


Διαβάστε Περισσότερα...

Friday!!!!!!!!


Happy Friday!
Myspace Layouts













Διαβάστε Περισσότερα...