Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ληστεία στο Super Market DIA στα Φιλιατρά. 300 ευρώ η λεία των δραστών.


Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στις 20.35 στο Super Market "DIA" στα Φιλιατρά. Η λεία των δραστών ήταν μόνο 300 ευρώ που.....................

πήραν από το μικρό χρηματοκιβώτιο και όχι και από το μεγάλο, το οποίο ο υπάλληλος δεν μπορούσε να το ανοίξει αφού ανοίγει με ταυτόχρονη είσοδο δύο κλειδιών, ένα που έχει το S/M και ένα εταιρία security.

Η ΛΗΣΤΕΙΑ

Στις 20.35 δύο άγνωστοι δράστες, φορώντας γάντια και κουκούλες εισήλθαν στο κατάστημα και υπό την απειλή όπλων - πιστολιών - απαίτησαν από τους υπαλλήλους τα χρήματα. Πήραν ένα υπάλληλο να τους πάει στο χρηματοκιβώτιο και να το ανοίξει. Οι υπάλληλοι είπαν πως δεν έχουν πολλά χρήματα, και αφού άνοιξε το μικρό χρηματοκιβωτιο, έδωσε στον έναν εκ των δραστών που τον απειλούσε με όπλο 300 ευρώ που ήταν στο χρηματοκιβώτιο. Ο δράστης απαίτησε να ανοίξει και το δεύτερο, μεγάλο, χρηματοκιβώτιο, αλλά ο υπάλληλος είπε πως δεν μπορεί, δεν ανοίγει έτσι.
Ο δράστης επέμενε, αλλά ο υπάλληλος έντρομος προσπάθησε και εξήγησε στον δράστη πως δεν ανοίγει πείθοντάς τον
Μετά από αυτό, οι δύο δράστες βγήκαν από το κατάστημα, όπου έξω τους περίμενε συνεργός τους και, μαζί και οι τρεις έφυγαν με τα πόδια και εξαφανίστηκαν...
Αμέσως οι υπάλληλοι ειδοποίησαν την Αστυνομία, που έσπευσε και ήδη έχει σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.


Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΚΤΑΚΤΟ - Ένοπλη ληστεία σε Super Market στα Φιλιατρά.


Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε, όπως μας πληροφόρησε φίλος του blog πριν λίγο, σε Super Market στα Φιλιατρά. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για........................

το Super Market "DIA".

Στο κατάστημα αυτή την ώρα βρίσκονται άνδρες της Αστυνομίας, ενώ μετά τις πρώτες περιγραφές που έδωσαν μάρτυρες η Αστυνομία έχει σημάνει συναγερμό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.


Περισσότερα, σε επόμενη ενημέρωση......


Διαβάστε Περισσότερα...

ΕΡΧΕΤΑΙ..... ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!



ΜΟΝΟ ΣΤΟ TRIFYLIANEWS!


TO ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ
BLOG ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ!



ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.....



Διαβάστε Περισσότερα...

Σαράντα χρόνια μετά………


Συνάντηση έχουν οι απόφοιτοι του εξατάξιου Γυμνάσιου Κυπαρισσίας (απόφοιτοι του 1970) το Σάββατο 5-2 & ώρα 9.00 το βράδυ.
Η συνάντηση θα γίνει.......................

στην Αθήνα στη πλ. Καισαριανής στο μεζεδοπωλείο "οσονούπω" Εθνικής Αντίστασης 73
Καλούνται όλοι που αποφοίτησαν το 1970 σ’ αυτή τη μάζωξη για αναμνήσεις της τότε σχολικής εποχής και όχι μόνο…

Επικοινωνία Λούτος: Παναγιώτης τηλ.6977717182




Διαβάστε Περισσότερα...

Πώς… δεν θα χάσουν την επιστροφή ΦΠΑ οι αγρότες εφέτος


Οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος του άρθρου 41 δικαιούνται επιστροφής του ΦΠΑ που επιβάρυνε τις εισροές τους. Κατ’ επέκταση, η επιστροφή αυτή πραγματοποιείται με κατ' αποκοπή συντελεστή (11%) στις πωλήσεις αγροτικών προϊόντων που πραγματοποιούν προς άλλους υποκείμενους στο φόρο.

Ο αγρότης του ειδικού καθεστώτος πρέπει να υποβάλλει σε ετήσια βάση (από 1.3 μέχρι 31.7 κάθε έτους) τα κατωτέρω δικαιολογητικά:.....................

α) αίτηση - αναλυτική κατάσταση δικαιολογητικών για την επιστροφή του ΦΠΑ και

β) τα στοιχεία από τα οποία προκύπτει η αξία της παράδοσης των αγροτικών προϊόντων και της παροχής των αγροτικών υπηρεσιών, βάσει των οποίων θα γίνει η επιστροφή του φόρου. Πρόκειται κυρίως για τα νόμιμα φορολογικά στοιχεία τα οποία αναγράφονται αναλυτικά στον Πίνακα Γ΄ (σελ. 2) της αίτησης - αναλυτικής κατάστασης δικαιολογητικών με την οποία και συνυποβάλλονται.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι από 1.10.2010 οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος που πωλούν τα προϊόντα τους σε λαϊκές αγορές ή από δικό τους κατάστημα, ή εξάγουν ή παραδίδουν τα προϊόντα τους σε άλλο κράτος μέλος, υποχρεούνται στην τήρηση βιβλίων εσόδων εξόδων για την εν λόγω δραστηριότητα.

Για τις πωλήσεις αυτές, τέλος, έχουν δικαίωμα επιστροφής με κατ' αποκοπή συντελεστή (5%) επί των εν λόγω πωλήσεων, όπως αυτές προκύπτουν από το βιβλίο εσόδων εξόδων που τηρούν και πραγματοποιείται μέσω συμψηφισμού με την περιοδική δήλωση που υποβάλλουν για κάθε φορολογική περίοδο.


Αλέξανδρος Μπίκας - paseges.gr






Διαβάστε Περισσότερα...

Ομάδα Κύπριων παραγωγών στα θερμοκήπια της Τριφυλίας


Θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις και καλλιέργειες της Τριφυλίας επισκέφθηκε χθες το πρωί πολυπληθής ομάδα Κύπριων παραγωγών και γεωπόνων ανταλλάσσοντας εμπειρίες σχετικά με την τεχνογνωσία που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή, που σε πολλούς τομείς είναι πρωτοπόρα. Μάλιστα έμειναν εντυπωσιασμένοι από την..........................

υπερσύχρονη θερμοκηπιακή μονάδα της «Γεωργικής Ανάπτυξης» που επισκέφθηκαν στην περιοχή των Φιλιατρών, μια από τις πλέον σύγχρονες και μεγαλύτερες που υπάρχουν στο χώρο των θερμοκηπίων με πλήρη αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου της καλλιέργειας σε κάθε στάδιο της εξέλιξής της.
Η επίσκεψη των Κύπριων έγινε σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας. Στην Κυπαρισσία τους υποδέχθηκε ο διευθυντής της γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος ο οποίος στη συνέχεια τους ξενάγησε στην περιοχή.
Στην θερμοκηπιακή μονάδα της «Γεωργικής Ανάπτυξης» τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις εξηγώντας κάθε στάδιο της παραγωγής ο υπεύθυνος της μονάδας γεωπόνος Δημήτρης Ζωγόπουλος. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ξεκίνησε την δραστηριότητά της το 1991 με ένα γεωπονικό κατάστημα και σήμερα έχει 3 τέτοια καταστήματα. Τα τελευταία δύο χρόνια έφτιαξε την θερμοκηπιακή μονάδα που με όλες τις εγκαταστάσεις καταλαμβάνει μια έκταση 60 στρεμμάτων. Από αυτά 35 στρέμματα είναι για την παραγωγή ντομάτας, 8 στρέμματα φυτώριο που παράγονται φυτά για την καλλιέργεια αλλά και για πελάτες τους και 2 στρέμματα είναι στεγασμένοι χώροι.
Στην συνέχεια ο κ. Ζωγόπουλος ξεκινώντας από την καρδιά αυτής της μονάδας τους εξήγησε τον αυτοματοποιημένο τρόπο που γίνεται η ύδρευση και η λίπανση, στα υποστρώματα που χρησιμοποιούν για την υδροπονία, η οποία ελέγχεται από ηλεκτρονικό υπολογιστή που παραμετροποιεί τα δεδομένα που λαμβάνει από τον μετεωρολογικό σταθμό σχετικά με την υγρασία και τις καιρικές συνθήκες, όπως και από τις ανάγκες των φυτών οι οποίες λαμβάνονται μέσα από ειδικούς αισθητήρες που έχουν τοποθετηθεί.
Επίσης περνώντας στα θερμοκήπια παραγωγής αναφέρθηκε στον τρόπο φύτευσης και ανάπτυξης του φυτού, αλλά και στους πειραματισμούς που γίνονται ώστε να έχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα στην παραγωγή.
Μιλώντας στην «Ε» ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας Γιώργος Φωτίου, πρόεδρος της Παγκύπριας Ενωσης Γεωπόνων σημείωσε: «Πάντοτε κάθε χρόνο με την ευκαιρία της "Αγρότικα", διοργανώνουμε μια εκδρομή για να επισκεφθούμε την έκθεση αυτή, κάνοντας όμως και επισκέψεις σε διάφορες αγροτικές περιοχές. Φέτος έχουμε επιλέξει την περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου και έτσι φτάσαμε και στην περιοχή εδώ. Η αποστολή αποτελείται από αγρότες και γεωπόνους, από όλα τα μέρη της Κύπρου.
Εδώ στην περιοχή ήρθαμε να δούμε θερμοκηπιακές μονάδες με τον συνάδελφο γεωπόνο Αντώνη Παρασκευόπουλο, που έχουμε πολύ καλές σχέσεις και πάντα μας βοηθά. Εδώ βλέπουμε μια υπερσύγχρονη, εντυπωσιακή μονάδα. Είναι όλοι αξιέπαινοι».
Από την πλευρά του ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Παρασκευόπουλος μας τόνισε: «Ολοι οι επισκέπτες μας είναι φίλοι από τα παλιά, καθώς είχαμε μια συνεργασία με την περιοχή τους για τα κηπευτικά. Ετσι ήρθαν εδώ για να δουν την εξέλιξη της περιοχής και τις τεχνικές που εφαρμόζονται. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς εξειδικευμένοι επιστήμονες και προοδευτικοί παραγωγοί της Μεγαλονήσου να επισκέπτονται την περιοχή μας για ανταλλαγή απόψεων και να πάρουν τεχνογνωσία από την περιοχή μας. Παρακολουθούν τις εξελίξεις στον κλάδο των θερμοκηπιακών καλλιεργειών, τις εξελίξεις στον κατασκευαστικό τομέα, στις εξελίξεις των νέων τεχνολογιών, στα νέα υβρίδια που καλλιεργούμε, αλλά και στην προστασία της παραγωγής με την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των σοβαρών εχθρών που υπάρχουν, όπως και στην παραγωγή ασφαλών προϊόντων και ποιοτικών, με πιστοποιημένη την διαδικασία παραγωγής. Πιστεύουμε ότι με όλα αυτά που θα δούμε εδώ και την συνεργασία που έχουμε, να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής αλλά και στην μετάδοση της τεχνογνωσίας».
Την κυπριακή αντιπροσωπεία το μεσημέρι κατά το γεύμα που παρετέθη, τους καλοσώρισε στην περιοχή και ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας εκφράζοντας την χαρά του για την παρουσία τους, υπογραμμίζοντας παράλληλα τους δεσμούς που έχει ο ίδιος με την Κύπρο. Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας είναι σημαντική, πρόσθεσε. "Θα ωφελήσει και εσάς αλλά και εμάς. Θέλω να υπάρχει συνεργασία και θα την επιδιώξουμε". Αποκάλυψε στο σημείο αυτό ότι στις προθέσεις του είναι η αδελφοποίηση του Δήμου Τριφυλίας με την Αμμόχωστο. Συνεχάρη δε το νέο διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνη Παρασκευόπουλο τονίζοντας την προσφορά του στην περιοχή και τον αγροτικό τομέα, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί ένα σύμβουλο του δήμου.


Κώστας Μπούρας - eleftheriaonline.gr





Διαβάστε Περισσότερα...

Τριφυλία. «Πανηγύρι» το Δ.Σ. για το πανηγύρι των Φιλιατρών......


«Πανηγύρι» θύμιζε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στην προχθεσινή του συνεδρίαση, στη διάρκεια συζήτησης του θέματος για την κλήρωση θέσεων για την εμποροπανήγυρη του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά! Φωνές, εντάσεις, τσακωμοί, ακόμη και ύβρεις, κυριάρχησαν… Εικόνα που όχι μόνο δεν ταιριάζει σε Δημοτικό Συμβούλιο, που πάντως ήταν ευχάριστα «ζωντανό» και «ζωηρό», αλλά, αντιθέτως....................

προσβάλλει τον πολιτισμό και την ίδια τη δημοκρατία! Τα αίματα, βέβαια, είχαν «ανάψει» από νωρίς, μεταξύ των μικροπωλητών, και «φούντωσαν» ακόμη περισσότερο, όταν έφτασε η ώρα της συζήτησης.
Ο εισηγητής του θέματος – αντιδήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης ανέφερε πως έγινε προκήρυξη για τις θέσεις, όπως προβλέπεται, και έχουν κατατεθεί αιτήσεις μικροπωλητών. Ο δε νόμος προβλέπει συγκεκριμένα δικαιολογητικά. Μόνο όσοι τα διέθεταν, θα έμπαιναν στη διαδικασία. Για να μη δημιουργούνται προβλήματα, ανέφερε πως, όπως έχουν συζητήσει και μεταξύ τους και με τους μικροπωλητές, όσοι από αυτούς είχαν θέσεις τα προηγούμενα χρόνια στο πανηγύρι, θα πήγαιναν σε αυτές και κλήρωση θα γινόταν για τους «νέους».
Παρεμβαίνοντας ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σωτήρης Μπακούρος, σημείωσε πως η Δημοτική Κοινότητα Φιλιατρών, όπου και διεξάγεται το πανηγύρι, θα έπρεπε να κάνει τη διαδικασία και το Σώμα να την επικυρώσει.
Ο κ. Σαμπαζιώτης απάντησε πως χρειάζεται απόφαση του Δ.Σ. και επανέλαβε την πρόταση – εισήγηση να γίνει κλήρωση μόνο για τους «νέους», λέγοντας πάλι πως το έχουν κουβεντιάσει και με την Ομοσπονδία και το Συνδικάτο.
Ζητώντας ο δήμαρχος κάποιες διευκρινίσεις για τη διαδικασία, στο ακροατήριο προκλήθηκε ένταση μεταξύ των μικροπωλητών, αφού κάποιοι τόνιζαν πως πρέπει να γίνει κλήρωση για όλους και πως δεν υπάρχει Συνδικάτο και Ομοσπονδία…
Στο σημείο εκείνο, φούντωσε το «πανηγύρι»! «Χαμός» στο ακροατήριο. Μέχρι και ο δήμαρχος σηκώθηκε από την καρέκλα του, κατέβηκε από τα έδρανα και πήγε στους μικροπωλητές, που παραλίγο να πιαστούν στα χέρια…
Τελικά, μετά τις φωνές και τις αντάρες, ο δήμαρχος παρενέβη, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον εισηγητή του θέματος – αντιδήμαρχο Γιώργο Σαμπαζιώτη, και είπε πως θα γίνει κλήρωση για όλους!
Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Θανάσης Πετρόπουλος, παίρνοντας το λόγο, δήλωσε: «Δεν είναι εικόνα Δημοτικού Συμβουλίου αυτή», ενώ ζήτησε στο μέλλον οι διαδικασίες για τα πανηγύρια να γίνονται από τα τοπικά συμβούλια και τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων.
Στην κλήρωση που ακολούθησε, έγινε πάλι χαμός, με φωνές και σπρωξίματα μεταξύ των μικροπωλητών…

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"




Διαβάστε Περισσότερα...

Δ.Σ. Τριφυλίας. Έντονες αντιδράσεις και καταγγελίες για έλλειμμα δημοκρατίας


Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα, με τους τόνους στα ύψη και την αντιπολίτευση και τους τοπικούς συμβούλους να αντιδρούν έντονα, να διαμαρτύρονται και να καταγγέλλουν τη Δημοτική Αρχή για «έλλειμμα δημοκρατίας», διεξήχθη προχθές το απόγευμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία. Αφορμή ήταν το πέμπτο θέμα της ημερήσιας διάταξης σχετικά με την «απογραφή υφιστάμενων και νέων οικισμών στο Δήμο Τριφυλίας». Κι αυτό, επειδή.......................

ο εισηγητής, αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος, προσπάθησε να το «υποβαθμίσει», λέγοντας πως είναι τυπικό και διαδικαστικό θέμα, για τη Στατιστική Αρχή, από την οποία και τους ζητήθηκε να προτείνουν οικισμούς.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίγγανο, ζήτησαν από τις δημοτικές ενότητες τις προτάσεις τους, τις οποίες και έχει περιλάβει η Δημοτική Αρχή στη συνολική πρόταση που θα καταθέσει στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) μετά την απόφαση του Σώματος. Άμεση ήταν η αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Θανάση Πετρόπουλου, ο οποίος κατηγόρησε τον εισηγητή και τη Δημοτική Αρχή για έλλειμμα δημοκρατίας επί του συγκεκριμένου θέματος, αφού δεν έγινε καμία διαβούλευση με τους πολίτες και τα συμβούλια για τις προτάσεις, ιδίως των νέων οικισμών. Μάλιστα, τόνισε πως «κανένα θέμα δεν είναι απλό και διαδικαστικό, όπως θέλετε να το “περάσετε”. Εμείς καυτηριάζουμε ότι διαπιστώνουμε δημοκρατικό έλλειμμα. Ρωτήθηκαν τα χωριά, ρωτήθηκε ο κόσμος, ρωτήθηκαν τα τοπικά συμβούλια; Έγιναν ανοιχτές – δημόσιες συνεδριάσεις; Όχι…».
Παρεμβαίνοντας ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας, Σωτήρης Γιαννόπουλος, τόνισε πως στη Δ.Κ. Κυπαρισσίας δεν έγινε καμία απολύτως ενημέρωση, ούτε ζητήθηκαν προτάσεις για οικισμούς, καταγγέλλοντας τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, καθώς και το δήμαρχο, γιατί ακόμα δεν έχει δοθεί γραφείο στη Δημοτική Κοινότητα για να μπορεί να λειτουργεί όπως θεσμικά προβλέπεται. «Έτσι υποβαθμίζουν το συμβούλιο, σημείωσε, κάτι που δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχθούν».
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης πρότεινε την αναβολή του θέματος, αφού δεν υπάρχει ενημέρωση, πρόταση με την οποία συμφώνησε αμέσως ο κ. Πετρόπουλος, «για να γίνει επαφή με τον κόσμο και τα συμβούλια», όπως και οι υπόλοιποι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γαλάνης σημείωσε πως σε τέτοια σοβαρά θέματα πρέπει η Δημοτική Αρχή να λειτουργεί δημοκρατικά, να δίνει λόγο στα τοπικά συμβούλια και στους πολίτες.
Παρεμβαίνοντας ο αντιδήμαρχος Γιάννης Φιλντίσης ανέφερε πως στη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος, όπου έχει και την «αρμοδιότητα», είχαν ενημερωθεί τα τοπικά συμβούλια, ενώ έγινε και συνάντηση.
Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας σημείωσε πως μίλησε με τη Στατιστική Αρχή, την κα Ξυπολίτου, και για τους υφιστάμενους και για τους νέους οικισμούς. «Η πρόταση, είπε, είναι ανοιχτή. Τώρα, δεν αναγνωρίζουν πολεοδομικά νέους οικισμούς, απογραφική αναγνώριση κάνουν. Και αφού θα έχει η Στατιστική την απογραφή, στηριζόμενη σε αυτή θα γίνει η διαδικασία για νέους οικισμούς. Αν δεν έχει απογραφεί τώρα ένας οικισμός, δε θα αναγνωρίζεται μετά ούτε πολεοδομικά. Είναι σοβαρό θέμα. Αν το αποσύρουν σήμερα (σ.σ. προχθές), θα χάσουν την προθεσμία. Αν έχουν προτάσεις, τώρα να τις καταγράψουν». Ζήτησε, δε, κατανόηση και είπε: «Το ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε, να πάμε χωριό χωριό, να λέει ο κόσμος, αλλά πρέπει σήμερα να το κλείσουμε…».
Μετά την τοποθέτηση του δημάρχου, ο οποίος είπε την αλήθεια, ότι δηλαδή η διαδικασία για νέους οικισμούς θα βασιστεί στην απογραφή που γίνεται και ουσιαστικά «άδειασε» τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Τσίγγανο, ο οποίος μίλησε για θέμα τυπικό και διαδικαστικό, ζήτησε το λόγο ο Θανάσης Πετρόπουλος. Νωρίτερα τον είχαν ζητήσει ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Κατσαργύρης, ο Δημήτρης Μπασδάνης και ο Σαράντος Κουκούμης, χωρίς, ωστόσο, να τους δοθεί.
Αφού ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Καλκαβούρας, επικαλούμενος τον κανονισμό, δεν έδινε το λόγο, σημειώθηκε ένταση, με βολές από δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους για τη στάση του, ενώ σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από την αίθουσα για λίγα λεπτά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Αίσθηση προκάλεσε και η αντίδραση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας Δημήτρη Χρονόπουλου, ο οποίος είπε πως δεν είχε καμία ενημέρωση για το θέμα και ρώτησε γιατί δεν ενημερώθηκε και δεν προσκλήθηκε στη συνεδρίαση.
Τελικά, στην ψηφοφορία με τις ψήφους της συμπολίτευσης «πέρασε» η εισήγηση με τις προσθήκες οικισμών που προτάθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ψήφισαν αναβολή στη λήψη απόφασης.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"




Διαβάστε Περισσότερα...

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Εξώδικο γιατρών στο διοικητή, για εφημερίες


Η έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει προκαλέσει διενέξεις μεταξύ διοίκησης και γιατρών. Τρεις χειρουργοί και ένας καρδιολόγος του νοσοκομείου έστειλαν πρόσφατα εξώδικη διαμαρτυρία στο διοικητή Πάνο Μπόζο, κατηγορώντας το Δ.Σ. ότι μετέτρεψε εφημερίες τους, από ενεργές και ετοιμότητας σε μεικτές και ετοιμότητας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο εξώδικο των γιατρών..................

«με το παρόν πρόγραμμα, πέραν του γεγονότος ότι καταστρατηγήθηκαν όλοι οι σχετικοί νόμοι, υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα, που αφορούν στον τρόπο εφημερίας ιατρών, δεν εξασφαλίζεται η ασφαλής κάλυψη των αναγκών, τόσο των επειγόντων περιστατικών, αφού η πλειοψηφία των ιατρών ευρίσκεται σε εφημερία ετοιμότητας, όσο και των κλινικών.

Ιδιαίτερα επισημαίνουμε ότι δεν είναι επιτρεπτή και νόμιμη η νοσηλεία ασθενών χωρίς την παρουσία ετέρου ιατρού ειδικότητας σε ενεργό εφημερία. Συνεπώς, το Επιστημονικό Συμβούλιο δε συναινεί με την εκτέλεση του τροποποιημένου προγράμματος εφημεριών και για ό,τι ήθελε προκύψει κατά την εφαρμογή του εις βάρος των ασθενών, καθιστά υπεύθυνους τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου».

ΠΑΝΟΣ ΜΠΟΖΟΣ

«Προέχει η ασφάλεια των πολιτών»

Από την πλευρά του ο Πάνος Μπόζος απαντά: «Όσον αφορά στις εφημερίες, το Επιστημονικό Συμβούλιο εισηγείται και το Διοικητικό αποφασίζει και καταρτίζει το πρόγραμμα. Καταρτίσαμε, λοιπόν, το πρόγραμμα, έτσι ώστε να είναι πλήρως καλυμμένο το νοσοκομείο, με την παρουσία γιατρών όλο το μήνα. Αν ακολουθούσαμε την πρόταση του Επιστημονικού Συμβουλίου, θα έμεναν πολλές μέρες ακάλυπτες. Για παράδειγμα, ο καρδιολόγος διαμαρτύρεται, γιατί είναι ο μοναδικός στο νοσοκομείο, όμως πρέπει να υπάρχει κάλυψη του ιδρύματος και τις 30 ημέρες. Αφού είναι ο μοναδικός, τι να κάνουμε; Έτσι, αντί για 7 εφημερίες (σ.σ. ενεργές και ετοιμότητας), του βάλαμε 14 ετοιμότητας. Διαφορετικά, θα έκανε τις 7 εφημερίες, θα έπαιρνε και τα ρεπό του την επόμενη μέρα, οπότε το νοσοκομείο θα έμενε χωρίς γιατρό. Αντιστοιχίσαμε, λοιπόν, το ποσό που πρέπει να παίρνει, ως διευθυντής, σε εφημερίες ετοιμότητας. Το Δ.Σ. έχει νόμιμο δικαίωμα να το κάνει αυτό, γιατί προέχει η ασφάλεια των πολιτών» λέει ο κ. Μπόζος.
Στο ερώτημα, εάν πρόκειται να γίνουν προσλήψεις στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ώστε οι γιατροί να πραγματοποιούν κανονικά τις εφημερίες τους χωρίς να δημιουργούνται ανάλογα προβλήματα, ο κ. Μπόζος μάς απάντησε: «Στο χειρουργικό τομέα υπάρχει ΦΕΚ για δύο χειρουργούς και από μέρα σε μέρα έρχονται, ενώ προκηρύσσουμε θέσεις για δεύτερο και τρίτο καρδιολόγο, οπότε θα καλυφθεί το νοσοκομείο πλήρως».

Της Μαρίας Νίκα - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"



Διαβάστε Περισσότερα...

Η Καλαμάτα γιορτάζει την Υπαπαντή του Σωτήρος.


Την Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού γιορτάζει η Καλαμάτα!


Ποιό είναι, όμως το γεγονός της Υπαπαντής;;;

Το γεγονός της Υπαπαντής πού εξιστορεί ο Ευαγγελιστής Λουκάς (Β, 22-35 του Ευαγγελίου του) συνέβη...................

σαράντα ημέρες μετά τη γέννηση τού Ιησού.

Σύμφωνα με το μωσαϊκό νόμο,

αν το πρώτο παιδί της οικογένειας ήταν αγόρι, αφιερωνόταν στο Θεό και συγχρόνως προσφερόταν μία μικρή θυσία από ένα ζευγάρι τρυγόνια η δύο μικρά περιστέρια.

Το ζευγάρι υποδέχθηκε στο ναό ο υπερήλικας Συμεών,
ο οποίος δέχθηκε τον Ιησού στην αγκαλιά του φωτισμένη από το Άγιο Πνεύμα.

Η ολονυκτία της Υπαπαντής στην Κωνσταντινούπολη, τελούνταν στον Ναό των Βλαχερνών, όπου παρευρίσκονταν και οι βασιλείς.


Χρόνια Πολλά με Υγεία!!!!!!!!!!!!!!


Διαβάστε Περισσότερα...