Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Πρόβλημα...



Τις 2 τελευταίες μέρες αντιμετωπίζουμε ένα προβληματάκι με τις αναρτήσεις και πιό συγκεκριμένα με την (αυτόματη) ώρα της κάθε ανάρτησης...


Μας γλωσσοφάγανε, μας ματιάσανε, μας μουτζώσανε, μας την πέσανε με ιούς (γιατί παίζει και αυτό), βάρεσε μπιέλα το σύστημα, τί να πω, δεν ξέρω...


Αυτό που ξέρω και σας το λέω, είναι ότι θα πέσει τρελό ξενύχτι προσπαθώντας να διορθώσουμε - επιλύσουμε αυτό το προβληματάκι!!!


Και πουρνό - πουρνό, θα τα πούμε και θα τα γράψουμε ΟΛΑ, για ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ!!!...



Φιλιά!






Διαβάστε Περισσότερα...

Νίκη της Λίβνι στο Ισραήλ! - Πρόωρες εκλογές ζητά ο Νετανιάχου...

Με οριακό ποσοστό, η 50χρονη υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές στο κυβερνών κόμμα Καντίμα και θα διαδεχθεί τον Έχουντ Ολμέρτ στην ηγεσία του κόμματος αλλά και την πρωθυπουργία. Αμέσως μετά την επισημοποίηση του αποτελέσματος, η νομικός, πρώην πράκτορας της Μοσάντ, είπε στους συνεργάτες της: "οι καλοί νίκησαν". Πάντως η νίκη της αποδείχθηκε πολύ δυσκολότερη από ό,τι είχε προβλεφθεί στις δημοσκοπήσεις. Το τελικό ποσοστό της διαφοράς της από το Σαούλ Μοφάζ, πρώην στρατηγό, αρχηγό του γενικού επιτελείου και υπουργού Αμύνης, ο οποίος κατελάμβανε έως σήμερα την θέση του υπουργού Μεταφορών, είναι μικρότερο από μιάμιση μονάδα. Εκπρόσωπος του κόμματος δήλωσε ότι τα τελικά ποσοστά των Λίβνι και Μοφάζ είναι 43,1% έναντι 42% αντίστοιχα--παρά το γεγονός ότι έρευνες της έδιναν προβάδισμα 10 έως 12 ποσοστιαίων μονάδων. "Έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες απειλές ως κυβέρνηση του Ισραήλ", τόνισε στις πρώτες επινίκιες δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, έξω από το σπίτι της στο Τελ Αβίβ, η Λίβνι. Δεν αναφέρθηκε στις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγει τον τελευταίο χρόνο με Παλαιστινίους. Είπε ότι "εθνική μας αποστολή, είναι να αποκατασταθεί η σταθερότητα γρήγορα", προσθέτοντας ότι "υπάρχει οικονομική αστάθεια".




Ο αρχηγός της ισραηλινής δεξιάς αντιπολίτευσης Βενιαμίν Νετανιάχου, ζήτησε την Πέμπτη την πραγματοποίηση πρόωρων εκλογών μετά την εκλογή, με οριακή πλειοψηφία, της Τζίπι Λίβνι στην ηγεσία του Καντίμα, του κυβερνώντος κόμματος."Η πιο δημοκρατική απόφαση που πρέπει να ληφθεί είναι η πραγματοποίηση εκλογών. Πρέπει να αφήσουμε τους Ισραηλινούς να επιλέξουν ποιος θα τους κυβερνήσει και δεν θα αφήσουμε ένα τόσο ζωτικό ζήτημα στα χέρια μερικών εκατοντάδων μαχητικών οπαδών του Καντίμα", δήλωσε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη τύπου στο Τελ Αβίβ.Ο αρχηγός του Λικούντ αναφερόταν στο γεγονός ότι η Λίβνι εξασφάλισε την εκλογή της μόνο με 431 επιπλέον ψήφους από τον βασικό της αντίπαλο Σαούλ Μοφάζ, υπουργό Μεταφορών, που θεωρείται ότι πρόσκειται πιο πολύ στις ιδέες του κ. Νετανιάχου.Η θητεία τη σημερινής κυβέρνησης του Ισραήλ ολοκληρώνεται στα τέλη του 2010.Στο μεταξύ, ο Σαούλ Μοφάζ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται προσωρινά από την πολιτική ζωή μετά από την ήττα του από την υπουργό Εξωτερικών."Έχω ανάγκη από ένα διάλειμμα για να αποφασίσω για το μέλλον μου", δήλωσε ο κ. Μοφάζ σε οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία του στο Τελ Αβίβ. "Αποδέχομαι τα αποτελέσματα των εκλογών, και εύχομαι στην κυβέρνηση και στο λαό καλύτερες ημέρες και μια ισχυρή ηγεσία", πρόσθεσε ο πρώην επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων και πρώην υπουργός Άμυνας. Η πραγματίστρια , όπως θεωρείται, Τζίπι Λίβνι, έλαβε το 43,1% των ψήφων έναντι 42% του κ. Μοφάζ που θεωρείται "γεράκι" για τη διαδοχή του πρωθυπουργού Εχουντ Ολμερτ στην ηγεσία του Καντίμα.



Διαβάστε Περισσότερα...

Ρωσία: Επιτυχής δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου




Η Ρωσία πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου "Boulava" με πολλαπλές κεφαλές, που μπορεί να διαπεράσει σύμφωνα με τη Μόσχα την αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου ʼμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ.
"Η εκτόξευση και η πτήση του πυραύλου έγιναν κανονικά", δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός, προσθέτοντας ότι οι κεφαλές του πυραύλου που εκτοξεύτηκε από ρωσικό υποβρύχιο πέτυχαν τους στόχους τους στο πολύγωνο της Κούρα, στην χερσόνησο της Καμτσάτκα στις 18.05 ώρα Ελλάδας.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/18/1565315.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Προσωρινά εκτός λειτουργίας ο μεγάλος επιταχυντής του Cern!



Ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (Large Hadron Collider - LHC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Έρευνας Στοιχειωδών Σωματιδίων (CERN), κοντά στη Γενεύη, τέθηκε εκτός λειτουργίας την Τετάρτη, μια εβδομάδα μετά την έναρξη του ιστορικού πειράματος, λόγω ηλεκτρικού προβλήματος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του CERN.
Το τεχνικό πρόβλημα επηρέασε ένα σύστημα ψύξης των υψηλής ισχύος μαγνητών, που κατευθύνουν τις δέσμες σωματιδίων στο μήκους 27 χλμ. υπόγειο τούνελ.
«Ο επιταχυντής βρίσκεται ακόμα σε αρχική φάση, είναι ένα πολύ πολύπλοκο μηχάνημα και είναι φυσικό να υπάρχουν τέτοιες διακοπές», δήλωσε εκπρόσωπος του CERN. H λειτουργία είναι πιθανό να επαναληφθεί αργότερα σήμερα.
Το CERN ανακοίνωσε επίσης, ότι οι συγκρούσεις των πρώτων σωματιδίων από αντίθετες κατευθύνσεις είναι θέμα λίγων εβδομάδων.




Διαβάστε Περισσότερα...

Κρίση στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα



Συνεχίζεται η διεθνής κρίση στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια φαίνεται να ανασαίνουν, αφού παρουσιάζουν ανάκαμψη στις συναλλαγές, όχι όμως και τα Ασιατικά τα οποία καταποντίστηκαν, ενώ κλειστό μέχρι και την Παρασκευή θα παραμείνει το Χρηματιστήριο της Μόσχας.
Στο ΧΑΑ ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 2.929,82 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες 0,95%Ενίσχυση ρευστότητας των διεθνών αγορών με 180 δις δολάρια ανακοίνωσε η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα, στο πλαίσιο συντονισμένης δράσης με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Τράπεζα της Αγγλίας, Ελβετίας, Ιαπωνίας και του Καναδά.
Η σανίδα σωτηρίας της αμερικανικής κυβέρνησης στον ασφαλιστικό κολοσσό AIG δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στις αγορές. Ο δείκτης Dow Jones στη Νέα Υόρκη έκανε βουτιά μεγαλύτερη του 4%. Ο Μπαράκ Ομπάμα, πάντως, εμφανίζεται ευνοημένος από τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, αφού νέα δημοσκόπηση τον θέλει να ανακάμπτει έναντι του Τζων ΜακΚέιν με 48% έναντι 43%.



http://www.athina984.gr/node/19440



Διαβάστε Περισσότερα...

Οι κινεζικές αρχές εντόπισαν μελαμίνη και σε γάλα σε υγρή μορφή...



Οι κινεζικές αρχές εντόπισαν την ουσία μελαμίνη και σε γάλα σε υγρή μορφή, το οποίο κυκλοφορεί στην αγορά από τρεις από τις πιο σημαντικές γαλακτοβιομηχανίες της χώρας, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.
Ειδικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν στις γαλακτοβιομηχανίες σε εθνικό επίπεδο οδήγησε στον εντοπισμό ιχνών μελαμίνης σε ορισμένα προϊόντα των κινεζικών εταιρειών Mengniu, Yili και Guangming, μετέδωσε το CCTV, επικαλουμενο την αρχή που είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο της ποιότητας των τροφίμων.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/18/1565128.htm


Διαβάστε Περισσότερα...

Πειρατεία σε ελληνικό πλοίο



Ένα πλοίο ελληνικής ιδιοκτησίας (ονόματι "Centauri" και με πλοιοκτήτρια εταιρεία τη "Νavigation Maritime", με έδρα τη Γλυφάδα) που μεταφέρει φορτίο αλατιού έχει καταληφθεί από πειρατές ανοιχτά της νότιας ακτής της Σομαλίας. Στο πλοίο, που ταξιδεύει με σημαία Παναμά, υπάρχει 25μελές πλήρωμα στην πλειονότητα του απαρτιζόμενο από Φιλιππινέζους ναύτες. Η κατάσταση του πληρώματος δεν έχει γίνει γνωστή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο φαίνεται ότι κατευθύνεται στο λιμάνι του Έιλ στη Σομαλία. Τα φαινόμενα πειρατείας στα ανοιχτά της σπαρασσόμενης από εμφύλιο Σομαλίας γνωρίζουν ραγδαία αύξηση το τελευταίο διάστημα. Οι πειρατές επιτίθενται σε σκάφη που χρησιμοποιούν τις μεγάλες εμπορικές γραμμές στα ανοιχτά της χώρας. Το ελληνικό πλοίο φαίνεται ότι δέχθηκε επίθεση από Σομαλούς πειρατές την Τετάρτη αργά το βράδυ ή την Πέμπτη το πρωί. Πολλά σκάφη κρατούνται στο λιμάνι του Έιλ με στόχο οι πειρατές να ζητήσουν λύτρα. Στο μεταξύ απόπειρα πειρατείας σημειώθηκε και σε άλλο ελληνόκτητο πλοίο την ώρα που έπλεε μεταξύ Υεμένης και Σομαλίας. Πρόκειται για το "Peter S" που ταξιδεύει με σημαία Λιβερίας. Το 24μελές πλήρωμα αποτελείται από 22 Φιλιππινέζους, έναν Ρουμάνο. Ο πλοίαρχος είναι Έλληνας. Προ ημερών, γάλλοι κομάντος σε ειδικά σχεδιασμένη επιχείρηση έσωσαν δύο γάλλους υπηκόους οι οποίοι είχαν απαχθεί και το σκάφος τους είχε καταληφθεί από πειρατές.



Διαβάστε Περισσότερα...

ΚΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΓΙΑ ΤΟ ALTER, ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!...



Και δεύτερη, κατά σειρά, δημοσκόπηση της ALCO για το ALTER δείχνει μπροστά το ΠΑΣΟΚ!...


Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά έχουν ως εξής


ΠΑΣΟΚ 27,9%

Ν.Δ 26,1%

ΣΥΡΙΖΑ 8,3%

ΚΚΕ 6,6%

ΛΑΟΣ 5%


Καλύτερος για Πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου!


Γιώργος Παπανδρέου 34,2%

Κώστας Καραμανλής 30,7%

Το ίδιο 25,2%

Δ.Ξ/Δ.Α 9,9%



***Σημειώστε, ότι έρχεται και τρίτη δημοσκόπηση της MRB για τον ALPHA που και αυτή δείχνει μπροστά το ΠΑΣΟΚ!...




Διαβάστε Περισσότερα...

Σαμαρά στην κυβέρνηση και μετακίνηση Αλογοσκούφη ζήτησε ο Π. Ψωμιάδης...




Ανασχηματισμό ζήτησε εκ νέου ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ να προηγείται της ΝΔ «Σίγουρα τα μηνύματα είναι ανησυχητικά. Αλλά είναι πολύ εύκολη η ανατροπή της σημερινής εικόνας. Υπάρχει ένας καλός καπετάνιος, ο Καραμανλής, υπάρχουν στελέχη. Χρειάζεται φρεσκάδα, χρειάζεται ανασχηματισμός, χρειάζονται νέα πρόσωπα. Χρειάζεται αλλαγή πλεύσης, αλλαγή φιλοσοφίας, αλληλεγγύη και σεβασμός στο λαό. Πρέπει να γίνει η ΝΔ ένα φιλολαϊκό κόμμα. Έτσι ξεκίνησε», παρατήρησε ο κ. Ψωμιάδης που μίλησε ακόμα και για συγκεκριμένα πρόσωπα:

«Δεν είμαι εγώ εκείνος που αποφασίζει. Σίγουρα, όμως, θα πρέπει να έρθει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα φέρει μια φρεσκάδα. Και να προστεθούν και άλλοι -νεότεροι και παλαιότεροι. Π.χ. ο κ. Αλογοσκούφης θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλο πόστο και ο κ. Αβραμόπουλος να πάει σε μεγαλύτερο υπουργείο».
Ειδικά για τον κ. Αλογοσκούφη και την αναγκαιότητα μετακίνησης του σε άλλο υπουργείο, ο νομάρχης σημείωσε: «Νομίζω ότι ο κ. Αλογοσκούφης το αξίζει. Γιατί θα πρέπει το θύμα στην κυβέρνηση να είναι ο Αλογοσκούφης; Θα τον ρίξουμε στην πυρά τον Αλογοσκούφη; Με όλα αυτά που συμβαίνουν στην παγκόσμια οικονομία; Δεν βλέπετε τι γίνεται στην Αμερική;»
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης άσκησε κριτική στους υπουργούς που όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν χαμογελούν». «Είναι δυνατόν να μη χαμογελούν οι υπουργοί; Να μη σου λένε ούτε καλημέρα; Ποιοι είναι αυτοί; Όταν γεννήθηκαν, έγραφε στο μέτωπό τους "εσύ θα γίνεις υπουργός;". Υπάρχει αναντικατάστατος σ’ αυτό τον κόσμο;», διερωτήθηκε και υπογράμμισε:
«Εγώ είμαι ενάντια σε όλους αυτούς. Και θα κάνω ο,τιδήποτε, ώστε το καράβι που λέγεται ΝΔ να μην πέσει σε ύφαλο. Να μην πέσει στο γκρεμό αυτό το αμάξι. Θα σταθώ μόνος μου απέναντί τους».
Όσον για το ενδεχόμενο υπουργοποίησής του, σε περίπτωση που του το ζητούσε ο Πρωθυπουργός, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης δήλωσε πως έχει αποκλείσει οποιαδήποτε σκέψη να εισέλθει στο υπουργικό συμβούλιο. «Είμαι καλά εδώ -και αν δεν μου αρέσει εδώ, θα πάω στο Δήμο. Εκτός εάν μιλάμε για μια αιρετή Περιφέρεια...», ανέφερε.
Αναφορικά τέλος, με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ο κ. Ψωμιάδης αναγνώρισε πως υπάρχει ηθικό θέμα σίγουρα υπάρχει, αλλά όπως είπε, αυτό θα πρέπει να το ξεκαθαρίσουν η Πολιτεία, το Άγιο Όρος και το Πατριαρχείο.
Τέλος, σε ερώτηση για το εάν «ο κ. Ρουσσόπουλος είναι ξένο σώμα στη ΝΔ και θα έπρεπε να αποχωρήσει», ο κ. Ψωμιάδης είπε:
«Δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κόμμα, μια ανοιχτή αγκαλιά.
Αλλά πιστεύω ότι ο κ. Ρουσσόπουλος θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα αυτή τη στιγμή από άλλη θέση».



Διαβάστε Περισσότερα...

Τιμητική εκδήλωση για επιτυχόντες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ στους Γαργαλιάνους.




Τους απόφοιτους του Γενικού Λυκείου Γαργαλιάνων που πέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ τίμησε ο Δήμος Γαργαλιάνων στην εκδήλωση που διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή στην
αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Συνολικά πέρυσι κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 26 μαθητές.

Σε όλους, πέρα από τις ευχές και τα συγχαρητήρια δόθηκε αναμνηστικός έπαινος και ένα βιβλίο με την ιστορία των Γαργαλιάνων του Σωτήρη Λυριτζή.
Ευχές στους νέους φοιτητές για καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία αλλά και την παραίνεση να αδράξουν την ευκαιρία της γνώσης που δίνεται μέσα από τα Πανεπιστήμια ώστε να βοηθηθούν στην επαγγελματική τους αποκατάσταση έδωσαν ο δήμαρχος Στάυρος Καλοφωλιάς, η αντιδήμαρχος Μάγδα Ανδρινοπούλου- Καμπύλη, ο προϊστάμενος του β‘ γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καλκαβούρας
όπως και ο διευθυντής του Λυκείου Γιάννης Βέργης.


*με πληροφορίες από την "Ελευθερία"




Διαβάστε Περισσότερα...

Υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης για ελαιόλαδο...



Συζητήθηκε χθες από τη Διαχειριστική Επιτροπή Λιπαρών Ουσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καθιέρωση της αναγραφής της χώρας προέλευσης στις ετικέτες των συσκευασιών του παρθένου και του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου. Η Επιτροπή ευελπιστεί να ψηφιστεί ο νέος Kανονισμός έως το τέλος του 2008 και να ισχύσει από τον Ιούλιο του 2009.
Η Επιτροπή σκοπεύει να προτείνει την υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης για το παρθένο και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ως εξής:
Τα ελαιόλαδα που προέρχονται από μόνο μια χώρα θα φέρουν το όνομα της χώρας προέλευσης.
Τα μίγματα θα φέρουν ενδείξεις όπως «Μίγμα κοινοτικών ελαιολάδων», «Μίγμα μη κοινοτικών ελαιολάδων», «Μίγμα κοινοτικών και μη κοινοτικών ελαιολάδων» είτε ισοδύναμες ενδείξεις.
Ορισμένοι όροι που περιγράφουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που αφορούν την γεύση ή/και τη μυρωδιά και έχουν καθοριστεί πρόσφατα από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στις ετικέτες.
Για το θέμα θα πρέπει να ενημερωθεί και ο ΠΟΕ, που πρέπει να εγκρίνει όσα προτείνονται.



Διαβάστε Περισσότερα...

Ξεκινά γυρίσματα στην Πύλο ο Νίκος Καλογερόπουλος!



Γυρίσματα για την κινηματογραφική ταινία του «Οι Ιππείς της Πύλου» ετοιμάζεται να ξεκινήσει από τις 6 Οκτωβρίου στην περιοχή της Πυλίας ο Μεσσήνιος ηθοποιός (για την ακρίβεια Φιλιατρινός) Νίκος Καλογερόπουλος, τον οποίο αυτή τη φορά θα δούμε και σε ρόλο σκηνοθέτη.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες μαζί του, τον εντοπίσαμε στην Πύλο να προγραμματίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες για την έναρξη των γυρισμάτων, ενώ υποσχέθηκε ότι σύντομα θα έχει να μας πει περισσότερα για τους «Ιππείς της Πύλου». Πρόκειται, πάντως, για μια ανατρεπτική κωμωδία, της οποίας υπογράφει και το σενάριο.



Μ.Ν.


http://www.tharrosnews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=20041&Itemid=32



Διαβάστε Περισσότερα...

Εξπρές ρυθμοί αποκατάστασης ΧΑΔΑ μέχρι τέλος χρόνου!...



Σύσκεψη για την επιτάχυνση των διαδικασιών αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στη Μεσσηνία πραγματοποιήθηκε προχθές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Νίκου Αγγελόπουλου και με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας και του προϊσταμένου της ΤΥΔΚ Μεσσηνίας Τάσου Αγγελή.
Καταληκτική ημερομηνία αποκατάστασης είναι η 31η Δεκεμβρίου 2008, διαφορετικά, όπως είναι γνωστό, η χώρα μας απειλείται με «τσουχτερά» πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κινητικότητα
Σύμφωνα με τον κ. Αγγελή, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από την Περιφέρεια ώστε να γίνουν σύντομα οι αποκαταστάσεις των ΧΑΔΑ που έχουν χαρακτηρισθεί με βαθμό επικινδυνότητας άνω του 35%, αλλά και όσων είναι κάτω από αυτό το ποσοστό.
Όπως αναλύθηκε και στη σύσκεψη, έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες αποκατάστασης για 2 ΧΑΔΑ, στο Καλό Νερό και στον Άρι. Με πάνω από 35% βαθμό επικινδυνότητας έχουν χαρακτηριστεί 10 ΧΑΔΑ της Μεσσηνίας, για τους οποίους έχουν συνταχθεί οι τεχνικές μελέτες και υπάρχει ετοιμότητα για δημοπράτηση, μόλις βρεθεί η χρηματοδότηση. Μάλιστα, για έναν εξ αυτών, στην Πύλο, η αποκατάσταση έχει ολοκληρωθεί και έχει εκδοθεί η σχετική βεβαίωση.
«Οι μελέτες για αυτούς τους 9 πλέον ΧΑΔΑ προχωρούν όχι απλώς με ταχείς ρυθμούς, αλλά με υπερταχείς, για να προλάβουμε το τέλος του χρόνου. Ταυτόχρονα και ο Σύνδεσμος, απ’ ό,τι με ενημέρωσε ο πρόεδρός του κ. Σπυρόπουλος, είναι σε μεγάλη ετοιμότητα, για να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση των ΧΑΔΑ», σημείωσε σχετικά ο κ. Αγγελής.


Ικανοποιητικός χρόνος


Όσο για τους ΧΑΔΑ με βαθμό επικινδυνότητας κάτω του 35%, ο κ. Αγγελής ανέφερε ότι οι επιτροπές της υπηρεσίας του θα εκδώσουν τις βεβαιώσεις περαίωσης. Μάλιστα, από σήμερα θα ξεκινήσουν οι επισκέψεις σε κάθε έναν ΧΑΔΑ για να γίνει καταγραφή - φωτογράφηση και να συνταχθούν οι τεχνικές περιγραφές.
Ο προϊστάμενος της ΤΥΔΚ εκτίμησε ότι ο χρόνος που απομένει είναι αρκετός για να ολοκληρωθούν οι αποκαταστάσεις: «Προλαβαίνουν οι Δήμοι. Άλλωστε, μια αποκατάσταση ενός ΧΑΔΑ, ιδιαίτερα με ποσοστό επικινδυνότητας κάτω του 35%, δε νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερα από 12.000 ευρώ. Κατά συνέπεια, και λόγω του επείγοντος, οι Δήμοι μπορούν να προχωρήσουν σε απευθείας αναθέσεις των έργων αυτών. Άρα, δικαιολογία, ούτε από εμάς, από την υπηρεσία, αλλά ούτε και από τους Δήμους, δεν υπάρχει για τους ΧΑΔΑ κάτω του 35%. Είναι ικανό το χρονικό διάστημα».


Της Βίκυς Βετουλάκη





*** Λοιπόν, οι παράγοντες και παραγοντίσκοι αυτοί, ή μας περνάνε για τελείως, μα τελείως ηλίθιους ή έχουν κόψει άλυσο και έχουν σαλτάρει!!!

Ρε μόρτες, ακόμη δεν έχουν βρεθεί, οριστικά και αμετάκλητα, οι χώροι εκείνοι που θα γίνεται η δεματοποίηση των σκουπιδιών και η εναπόθεσή τους και το παίζετε και αβέρτοι με τις αποκαταστάσεις;;; Χαλαρώστε λίγο, ανοίξτε τα στραβά σας και δείτε, επιτέλους, την πραγματικότητα...



Διαβάστε Περισσότερα...

Βορειότερα θέλουν τη χάραξη οι κάτοικοι του Μεμί για το Κυπαρισσία - Ραυτόπουλο...

Η απόληξη του δρόμου Κυπαρισσίας –Ραυτόπουλου στο Μεμί ήταν το θέμα που έθιξαν κατά την επίσκεψή τους στη Νομαρχία αντιπροσωπεία κατοίκων της εν λόγω περιοχής και οι αντιδήμαρχοι Κυπαρισσίας Ζαχαρίας Κανελλόπουλος και Δημήτρης Χρονόπουλος καθώς και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Κυπαρισσίας - Δημοτικός Σύμβουλος της Α.ΔΗ.Κ. Γιάννης Κατσαργύρης.
Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή νομάρχη Στάθη Αναστασόπουλο, παρουσία του προϊσταμένου του Τμήματος Μελετών των Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Καλδή.

Αντιρρήσεις

Για το συγκεκριμένο έργο η Νομαρχία έχει αναθέσει σε σύμπραξη μελετητικών γραφείων την εκπόνηση μελέτης. Ο μελετητής έχει υποβάλει τη λύση της αναγνωριστικής μελέτης για τη νέα χάραξη από Μουριατάδα έως Μεμί, ενώ η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, μετά και από αίτημα του Δήμου Κυπαρισσίας, έχει ζητήσει από το μελετητή να εξετάσει τη δυνατότητα να γίνει μετατόπιση της νέας χάραξης στην περιοχή Μεμί βορειότερα. Ο μελετητής υπέβαλε πέντε διαφορετικές προτάσεις, από τις οποίες προκύπτει ότι οικονομικότερη είναι η λύση που περνά μέσα από το Μεμί και όχι η βορειότερη ή οι άλλες τρεις. Επίσης, αυτή έχει τις λιγότερες απαλλοτριώσεις, καθότι ο νέος δρόμος σε μήκος 3 χλμ. θα ακολουθεί τον υπάρχοντα αγροτικό δρόμο. Ωστόσο, οι κάτοικοι εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για την εν λόγω λύση και επέμειναν στη βορειότερη χάραξη, αναφέροντας ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη κόμβου για την απόληξη του δρόμου στην εθνική οδό Πύργου-Κυπαρισσίας. Ο κ. Αναστασόπουλος ζήτησε να κατατεθεί αυτή η μελέτη και να διερευνηθεί κατά πόσο οι ιδιοκτήτες που θίγονται από τη βορειότερη χάραξη συναινούν.


***Αυτά αναγράφονται, προφανώς, σε Δελτίο Τύπου της Ν.Α.Μ.

Εκείνο που έχει σημασία είναι, ότι, ενώ το θέμα αυτό το έχει θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας η Α.ΔΗ.Κ. εδώ και ένα χρόνο, 2-3 φορές, και το Σώμα πήρε ομόφωνη απόφαση, μέχρι χθες τίποτα δεν είχε γίνει... Καμία συζήτηση με τη Νομαρχία. Τώρα που έγινε η επίσκεψη είναι, πλέον, πολύ αργά και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει και θυμηθείτε το, για να δούμε επιτέλους ποιός ή ποιοί λένε την αλήθεια στον κόσμο και ποιοί κοροϊδεύουν και εμπαίζουν τους πολίτες!!!
Βέβαια, υπάρχει και κάτι ακόμη. Αν και πότε θα γίνει αυτός ο δρόμος...



Διαβάστε Περισσότερα...

Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ στην Κυπαρισσία!...


To 2o Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ διοργανώνουν στο Λαογραφικό Μουσείο της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας ο Δήμος και ο Σύλλογος «Γαία», που είχε και την πρωτοβουλία ξεκινώντας πέρυσι, στις 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν εκθέσεις φωτογραφίας, διαλέξεις, μουσικές και χορευτικές βραδιές, δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά προσχολικής ηλικίας με την περιβαλλοντική ομάδα εθελοντών «Αρχέλων», ομιλίες από ειδικούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των μεταναστών, προβολές ταινιών και περίπτερα με παραδοσιακές γεύσεις από διάφορες χώρες.
Η έκθεση που θα στηθεί περιλαμβάνει τις τρεις παρακάτω ενότητες: «Κοινωνικός αποκλεισμός» σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη, «Γελοιογραφίες για το περιβάλλον και… αυτούς που μας διοικούν» από τους συνεργάτες του περιοδικού «Γαλέρα», καθώς και φωτογραφικό υλικό από την παγκόσμια δράση της Συμμαχίας κατά της Φτώχειας. Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν είναι «Το ταξίδι: το ελληνοαμερικανικό όνειρο» της Μαρίας Ηλιού και οι «Μικρές Οδύσσειες» από την ομώνυμη σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΤ1.
Οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο και το τριήμερο, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «είναι αφιερωμένο στη γνωριμία με την κουλτούρα των ανθρώπων από άλλες χώρες που ζουν και εργάζονται στον τόπο μας».


Μ.Ν.

http://www.tharrosnews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=20044&Itemid=32


Διαβάστε Περισσότερα...

Συνέδριο για την Αρχαία Μεσσήνη στη Νέα Υόρκη!



Οι ανασκαφές, τα μνημεία και τα άλλα ευρήματα που έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αρχαία Μεσσήνη, είναι το θέμα συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Το συνέδριο πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας με ομιλητές τον καθηγητή της Αρχαιολογίας και διευθυντή των ανασκαφών και των αναστηλώσεων των μνημείων της Αρχαίας Μεσσήνης Πέτρο Θέμελη και άλλους Έλληνες και ξένους επιστήμονες.


http://tvradio.ert.gr/radio/local_Details.asp?id=2183&newsid=419993


Διαβάστε Περισσότερα...

Εκδηλώσεις για τη Μεσσηνιακή Επανάσταση του 1834...



Εκδηλώσεις στη μνήμη των πρωταγωνιστών της Μεσσηνιακής Επανάστασης του 1834, Γιαννάκη Γκρίτζαλη και Μητροπέτροβα, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στο Πάνω Ψάρι του Δήμου Δωρίου.

Το πρωί θα τελεστεί λειτουργία στο ναό του Αγίου Δημητρίου, από το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας και θα ακολουθήσουν επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο που βρίσκεται το σπίτι του Γιαννάκη Γκρίτζαλη.

Για το χρονικό της Επανάστασης και τη δράση των δύο αγωνιστών θα μιλήσει ο συγγραφέας και εκδότης Χρήστος Ρέππας.




Διαβάστε Περισσότερα...

Στη μπλογκόσφαιρα...



Μετά από μια μικρή ανάπαυλα, από χθες το απόγευμα, να ΄μαστε πάλι...


Τελικά, στη ζωή, τα ποιό απλά καθημερινά "δρώμενα", είναι τα... καλύτερα!


Και σας το λέμε, μετά λόγου γνώσεως και από την όποια "πείρα" καθώς και την μπύρα (Korona ή Heineken, κατά προτίμηση)...


"Επεράσαμε όμορφα, όμορφα, όμορφα..." που λέει και το τραγουδάκι από τα μαθητικά μας χρόνια...


Κάτι η διάθεση, κάτι οι παρουσίες στην παρέα, και έγινε η "κέντα"...


Μην οργιάζει η φαντασία σας! Χαλαρά πράγματα, αλλά... καλά!


Έτσι για την παρέα και να περάσει ευχάριστα η ώρα (που έγινε και περασμένη!)...


Καιρός, όμως, να κάνουμε και καμιά ανάρτηση...






Διαβάστε Περισσότερα...

Απόγευμα Πέμπτης...

.









.


Διαβάστε Περισσότερα...