Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ στην Κυπαρισσία!...


To 2o Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ διοργανώνουν στο Λαογραφικό Μουσείο της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας ο Δήμος και ο Σύλλογος «Γαία», που είχε και την πρωτοβουλία ξεκινώντας πέρυσι, στις 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν εκθέσεις φωτογραφίας, διαλέξεις, μουσικές και χορευτικές βραδιές, δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά προσχολικής ηλικίας με την περιβαλλοντική ομάδα εθελοντών «Αρχέλων», ομιλίες από ειδικούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των μεταναστών, προβολές ταινιών και περίπτερα με παραδοσιακές γεύσεις από διάφορες χώρες.
Η έκθεση που θα στηθεί περιλαμβάνει τις τρεις παρακάτω ενότητες: «Κοινωνικός αποκλεισμός» σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη, «Γελοιογραφίες για το περιβάλλον και… αυτούς που μας διοικούν» από τους συνεργάτες του περιοδικού «Γαλέρα», καθώς και φωτογραφικό υλικό από την παγκόσμια δράση της Συμμαχίας κατά της Φτώχειας. Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν είναι «Το ταξίδι: το ελληνοαμερικανικό όνειρο» της Μαρίας Ηλιού και οι «Μικρές Οδύσσειες» από την ομώνυμη σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΤ1.
Οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο και το τριήμερο, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «είναι αφιερωμένο στη γνωριμία με την κουλτούρα των ανθρώπων από άλλες χώρες που ζουν και εργάζονται στον τόπο μας».


Μ.Ν.

http://www.tharrosnews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=20044&Itemid=32