Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Βορειότερα θέλουν τη χάραξη οι κάτοικοι του Μεμί για το Κυπαρισσία - Ραυτόπουλο...

Η απόληξη του δρόμου Κυπαρισσίας –Ραυτόπουλου στο Μεμί ήταν το θέμα που έθιξαν κατά την επίσκεψή τους στη Νομαρχία αντιπροσωπεία κατοίκων της εν λόγω περιοχής και οι αντιδήμαρχοι Κυπαρισσίας Ζαχαρίας Κανελλόπουλος και Δημήτρης Χρονόπουλος καθώς και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Κυπαρισσίας - Δημοτικός Σύμβουλος της Α.ΔΗ.Κ. Γιάννης Κατσαργύρης.
Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή νομάρχη Στάθη Αναστασόπουλο, παρουσία του προϊσταμένου του Τμήματος Μελετών των Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Καλδή.

Αντιρρήσεις

Για το συγκεκριμένο έργο η Νομαρχία έχει αναθέσει σε σύμπραξη μελετητικών γραφείων την εκπόνηση μελέτης. Ο μελετητής έχει υποβάλει τη λύση της αναγνωριστικής μελέτης για τη νέα χάραξη από Μουριατάδα έως Μεμί, ενώ η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, μετά και από αίτημα του Δήμου Κυπαρισσίας, έχει ζητήσει από το μελετητή να εξετάσει τη δυνατότητα να γίνει μετατόπιση της νέας χάραξης στην περιοχή Μεμί βορειότερα. Ο μελετητής υπέβαλε πέντε διαφορετικές προτάσεις, από τις οποίες προκύπτει ότι οικονομικότερη είναι η λύση που περνά μέσα από το Μεμί και όχι η βορειότερη ή οι άλλες τρεις. Επίσης, αυτή έχει τις λιγότερες απαλλοτριώσεις, καθότι ο νέος δρόμος σε μήκος 3 χλμ. θα ακολουθεί τον υπάρχοντα αγροτικό δρόμο. Ωστόσο, οι κάτοικοι εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για την εν λόγω λύση και επέμειναν στη βορειότερη χάραξη, αναφέροντας ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη κόμβου για την απόληξη του δρόμου στην εθνική οδό Πύργου-Κυπαρισσίας. Ο κ. Αναστασόπουλος ζήτησε να κατατεθεί αυτή η μελέτη και να διερευνηθεί κατά πόσο οι ιδιοκτήτες που θίγονται από τη βορειότερη χάραξη συναινούν.


***Αυτά αναγράφονται, προφανώς, σε Δελτίο Τύπου της Ν.Α.Μ.

Εκείνο που έχει σημασία είναι, ότι, ενώ το θέμα αυτό το έχει θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας η Α.ΔΗ.Κ. εδώ και ένα χρόνο, 2-3 φορές, και το Σώμα πήρε ομόφωνη απόφαση, μέχρι χθες τίποτα δεν είχε γίνει... Καμία συζήτηση με τη Νομαρχία. Τώρα που έγινε η επίσκεψη είναι, πλέον, πολύ αργά και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει και θυμηθείτε το, για να δούμε επιτέλους ποιός ή ποιοί λένε την αλήθεια στον κόσμο και ποιοί κοροϊδεύουν και εμπαίζουν τους πολίτες!!!
Βέβαια, υπάρχει και κάτι ακόμη. Αν και πότε θα γίνει αυτός ο δρόμος...