Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Εξπρές ρυθμοί αποκατάστασης ΧΑΔΑ μέχρι τέλος χρόνου!...



Σύσκεψη για την επιτάχυνση των διαδικασιών αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στη Μεσσηνία πραγματοποιήθηκε προχθές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Νίκου Αγγελόπουλου και με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας και του προϊσταμένου της ΤΥΔΚ Μεσσηνίας Τάσου Αγγελή.
Καταληκτική ημερομηνία αποκατάστασης είναι η 31η Δεκεμβρίου 2008, διαφορετικά, όπως είναι γνωστό, η χώρα μας απειλείται με «τσουχτερά» πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κινητικότητα
Σύμφωνα με τον κ. Αγγελή, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από την Περιφέρεια ώστε να γίνουν σύντομα οι αποκαταστάσεις των ΧΑΔΑ που έχουν χαρακτηρισθεί με βαθμό επικινδυνότητας άνω του 35%, αλλά και όσων είναι κάτω από αυτό το ποσοστό.
Όπως αναλύθηκε και στη σύσκεψη, έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες αποκατάστασης για 2 ΧΑΔΑ, στο Καλό Νερό και στον Άρι. Με πάνω από 35% βαθμό επικινδυνότητας έχουν χαρακτηριστεί 10 ΧΑΔΑ της Μεσσηνίας, για τους οποίους έχουν συνταχθεί οι τεχνικές μελέτες και υπάρχει ετοιμότητα για δημοπράτηση, μόλις βρεθεί η χρηματοδότηση. Μάλιστα, για έναν εξ αυτών, στην Πύλο, η αποκατάσταση έχει ολοκληρωθεί και έχει εκδοθεί η σχετική βεβαίωση.
«Οι μελέτες για αυτούς τους 9 πλέον ΧΑΔΑ προχωρούν όχι απλώς με ταχείς ρυθμούς, αλλά με υπερταχείς, για να προλάβουμε το τέλος του χρόνου. Ταυτόχρονα και ο Σύνδεσμος, απ’ ό,τι με ενημέρωσε ο πρόεδρός του κ. Σπυρόπουλος, είναι σε μεγάλη ετοιμότητα, για να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση των ΧΑΔΑ», σημείωσε σχετικά ο κ. Αγγελής.


Ικανοποιητικός χρόνος


Όσο για τους ΧΑΔΑ με βαθμό επικινδυνότητας κάτω του 35%, ο κ. Αγγελής ανέφερε ότι οι επιτροπές της υπηρεσίας του θα εκδώσουν τις βεβαιώσεις περαίωσης. Μάλιστα, από σήμερα θα ξεκινήσουν οι επισκέψεις σε κάθε έναν ΧΑΔΑ για να γίνει καταγραφή - φωτογράφηση και να συνταχθούν οι τεχνικές περιγραφές.
Ο προϊστάμενος της ΤΥΔΚ εκτίμησε ότι ο χρόνος που απομένει είναι αρκετός για να ολοκληρωθούν οι αποκαταστάσεις: «Προλαβαίνουν οι Δήμοι. Άλλωστε, μια αποκατάσταση ενός ΧΑΔΑ, ιδιαίτερα με ποσοστό επικινδυνότητας κάτω του 35%, δε νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερα από 12.000 ευρώ. Κατά συνέπεια, και λόγω του επείγοντος, οι Δήμοι μπορούν να προχωρήσουν σε απευθείας αναθέσεις των έργων αυτών. Άρα, δικαιολογία, ούτε από εμάς, από την υπηρεσία, αλλά ούτε και από τους Δήμους, δεν υπάρχει για τους ΧΑΔΑ κάτω του 35%. Είναι ικανό το χρονικό διάστημα».


Της Βίκυς Βετουλάκη





*** Λοιπόν, οι παράγοντες και παραγοντίσκοι αυτοί, ή μας περνάνε για τελείως, μα τελείως ηλίθιους ή έχουν κόψει άλυσο και έχουν σαλτάρει!!!

Ρε μόρτες, ακόμη δεν έχουν βρεθεί, οριστικά και αμετάκλητα, οι χώροι εκείνοι που θα γίνεται η δεματοποίηση των σκουπιδιών και η εναπόθεσή τους και το παίζετε και αβέρτοι με τις αποκαταστάσεις;;; Χαλαρώστε λίγο, ανοίξτε τα στραβά σας και δείτε, επιτέλους, την πραγματικότητα...