Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Καταλήψεις σε Κυπαρισσία και Φιλιατρά.


Καταλήψεις στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, όπως και σε ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ πραγματοποιούν οι μαθητές στην Κυπαρισσία. Κατάληψη κάνουν και οι μαθητές του Λυκείου Φιλιατρών. Πολλά τα αιτήματα των μαθητών, πολλά και τα προβλήματα της Παιδείας............


Διαβάστε Περισσότερα...

Νέοι Τριφυλίας - Δεν "μασάνε" από τις υποσχέσεις των υποψηφίων


Δεν πιστεύουν τις προεκλογικές εξαγγελίες – υποσχέσεις των υποψηφίων οι νέες και οι νέοι της Τριφυλίας, όπως δήλωσαν στο «Θ». Πολλοί, δε, από αυτούς είναι αηδιασμένοι και οργισμένοι με την «πρακτική» των υποψηφίων, προεκλογικά να μιλάνε πολύ και να λένε πολλά και μετεκλογικά να μην κάνουν τίποτα ή να πράττουν τελείως διαφορετικά από όσα διακήρυτταν… Και να λένε οι υποψήφιοι, οι νέοι άνθρωποι, απλά, δεν τους ακούν. Δεν τους πιστεύουν. Δεν τους εμπιστεύονται!

«Λόγια, λόγια, λόγια και από πράξεις μηδέν. Τόσα χρόνια το.................

ίδιο σκηνικό, το ίδιο θέατρο, το ίδιο παραμύθι…», μας είπαν. Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλη η απογοήτευση και ο «θυμός» τους που γυρίζουν επιδεικτικά την πλάτη στους πολιτευόμενους – υποψηφίους, δε συζητάνε για τις εκλογές και ούτε θέλουν να ψηφίσουν. «Ψηφίσουμε – δεν ψηφίσουμε, δεν αλλάζει ουσιαστικά κάτι. Μόνο πρόσωπα αλλάζουν στις καρέκλες… Όλα τα άλλα μένουν ίδια. Παχιά λόγια, ψεύτικες ελπίδες, φρούδες υποσχέσεις… Προεκλογικά βάζουν το “πλαστικό” τους χαμόγελο οι υποψήφιοι και τάζουν για να πάρουν την ψήφο μας και μετά τις εκλογές, λες και είναι λωτοφάγοι, τα ξεχνούν όλα και μην τους είδατε…».
Οι νέοι άνθρωποι επιθυμούν, επιζητούν την ειλικρίνεια και το σεβασμό των υποψηφίων… «Δε λέμε να τα κάνουν όλα, δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά και μαγικές λύσεις. Αλλά να ιεραρχήσουν ανάγκες και προβλήματα και να προσπαθήσουν… Και να λένε την αλήθεια, μη μας κοροϊδεύουν…».

Σωτηρία Πετρακοπούλου
«Δεν πιστεύω στις υποσχέσεις που δίνουν. Όλα είναι ψέματα και είναι μια “προπαγάνδα” από τη μεριά τους για να τους ψηφίσουμε. Και μετά, δεν κάνουν κάτι… Δεν τους πιστεύω, απλά!».

Νάγια Ψαλλίδα
«Όχι, δεν τους πιστεύω! Όλα είναι για να τους ψηφίσουμε. Όλα είναι ένα κόλπο…».

Παναγιώτα Μπουραντά
«Έχουμε κορεστεί πλήρως από τις προεκλογικές υποσχέσεις. Όσο υπάρχει η εναλλαγή που γίνεται με τα δύο μεγάλα κόμματα, είναι μόνο λόγια και οι πράξεις τους είναι τελείως διαφορετικές από τις υποσχέσεις και ειδικά με την τελευταία αλλαγή της κυβέρνησης φάνηκε 100%... Στις δημοτικές εκλογές, θεωρώ πως ακόμα δεν είναι όλοι με φρούδες ελπίδες και υποσχέσεις. Ασχολούνται, υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον και από τους υποψηφίους αλλά και τους πολίτες…».

Τάσος Δρούλιας
«Πιστεύω ακράδαντα τις υποσχέσεις των πολιτικών μας. Δε μας κοροϊδεύουν και όλοι θα κάνουν τα πάντα για το καλό μας! Αστειεύομαι… Όσο και να θέλουμε να τους πιστέψουμε, δεν μπορούμε, επειδή τόσα χρόνια όλο λόγια είναι και μόνο λόγια… Δεν είναι όλοι ίδιοι, αλλά οι περισσότεροι είναι μόνο λόγια…».

Δημήτρης Πιτσινής
«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε όλα όσα λένε προεκλογικά, γιατί, όπως έχουμε διαπιστώσει, άλλα λένε (προεκλογικά) και άλλα κάνουν μετά. Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους τάζουν τα πάντα στους πάντες για να υφαρπάξουν την ψήφο τους και στη συνέχεια δεν κάνουν κάτι... Πώς να τους πιστέψουμε; Γι’ αυτό και πολλοί νέοι δεν ασχολούνται και ούτε θέλουν να ψηφίσουν…».

Δημήτρης Καρυτινός
«Είναι γεγονός πως προεκλογικά ακούμε να δίδονται πολλές υποσχέσεις και μετά τις εκλογές μένουν, μόνο, οι υποσχέσεις. Ελπίζω κάποια στιγμή να αλλάξει αυτό. Ο κόσμος έχει βαρεθεί και έχει κουραστεί από τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Πράξεις θέλει, έργα ζητάει για να πάει μπροστά ο τόπος…».

Φανή Μποφίλη
«Δεν τους πιστεύω. Δεν τηρούν αυτά που λένε… Προεκλογικά πολλά λένε, πόσες φορές λένε ότι θα κάνουν κάτι, αλλά τελικά δεν κάνουν…».

Γιάννης Βιλαράς
«Δεν πιστεύω τίποτα και κανέναν. Όλοι τους κοιτάνε το συμφέρον τους και την πάρτη τους. Δε νοιάζονται για τον κόσμο και τον τόπο».

Τζένη Μποφίλη
«Δεν πιστεύω τίποτα από όσα λένε. Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένη από όλα αυτά που γίνονται. Είμαι απογοητευμένη εντελώς από το κράτος και τους πολιτικούς…».



Του Ηλία Γιαννόπουλου - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"




Διαβάστε Περισσότερα...

Οδ. Βουδούρης - Πρωτοβουλία για τον τουρισμό


Μία ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Μεσσηνία: ανάπτυξη ποιοτικού τουρισμού» διεξάγεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Οκτωβρίου, σε Καρδαμύλη και Κυπαρισσία αντίστοιχα (7.00 το απόγευμα και 10.30 το πρωί).
Η εκδήλωση διοργανώνεται με πρωτοβουλία του βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Βουδούρη, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του κόμματος.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι...................

η βουλευτής Μάγια Τσόκλη, γνωστή για την τεράστια εμπειρία που έχει σε θέματα τουρισμού, ο βουλευτής Ιωαννίνων του κόμματος Θανάσης Οικονόμου, ένα ζευγάρι επιχειρηματιών, εκπρόσωπος του υπουργείου, ο οποίος θα παρουσιάσει τα προγράμματα και τις χρηματοδοτήσεις που μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι, και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χρ. Μαλαπάνης, ο οποίος θα μιλήσει για την κατάσταση στη Μεσσηνία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
Μιλώντας στο «Θ» ο κ. Βουδούρης για το σκοπό αυτής της προσπάθειας, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ότι ένας από τους σημαντικούς ρόλους του βουλευτή είναι να φέρνει προς συζήτηση και διαβούλευση ορισμένα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την περιοχή του.
Με αυτή την έννοια και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης, κάναμε την πρώτη εκδήλωση για την υγεία. Στο ίδιο πνεύμα θέλουμε να φέρουμε στο προσκήνιο και το θέμα του ποιοτικού τουρισμού.
Όλοι αναγνωρίζουμε ότι ο τουρισμός και τα αγροτικά προϊόντα είναι οι οικονομικοί στυλοβάτες του νομού. Το θέμα, όμως, του τουρισμού αλλάζει πλέον. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχει κλείσει ο κύκλος της εποχής που ξεκίνησε από τις προηγούμενες δεκαετίες με τα γνωστά “rooms to let”.
Αυτό, όμως, τελείωσε. Και συνέβη έτσι, διότι υπάρχουν άλλες φτηνές χώρες, που είναι πιο ανταγωνιστικές από εμάς στον τουρισμό αυτού του είδους.
Μέλημά μας θα πρέπει να είναι να περάσουμε πια σε μιαν άλλη φάση, στον ποιοτικό τουρισμό. Ο τουρισμός πλέον δε θα πρέπει να είναι μόνο τζίρος. Κι αυτό συνδέεται με τον αγροτουρισμό, τον πολιτισμικό τουρισμό, το θρησκευτικό, τον επιστημονικό τουρισμό.
Η ιδέα προέκυψε τελείως τυχαία, όταν μια συνεργάτιδά μου πήγε στα Ζαγόρια με το σύζυγό της. Εκεί, μέσω μιας αγοράς ενός μισογκρεμισμένου σπιτιού, κατάφεραν μέσα σε τρία χρόνια, με κάποια χρήματα από προγράμματα, να φτιάξουν μια πανέμορφη μικρή μονάδα οκτώ δωματίων, η οποία δουλεύει πολύ καλά.
Βέβαια, στη Μεσσηνία υπάρχουν σημαντικές τουριστικές μονάδες, σαν κι αυτές του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, αλλά και του Ν. Αγγελόπουλου στην Αμπελιώνα.
Αυτό που θα ήθελα, όμως, είναι να υπάρξουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες από ανθρώπους απλούς, αρκεί βεβαίως να βρεθεί το κατάλληλο πλαίσιο και να το κοινοποιήσουμε στον κόσμο.
Τέλος, επιλέξαμε αυτά τα δύο σημεία, προκειμένου να εστιάσουμε στην ορεινή Τριφυλία και στον Ταΰγετο, γιατί θα πρέπει να εφιστήσουμε την προσοχή μας σε κάποιες περιοχές του νομού οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν μια εικόνα που θα φέρει επισκέπτες».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"




Διαβάστε Περισσότερα...

Δυνατή Πελοπόννησος - Δημήτρης Δράκος. Οι υποψήφιοι του Νομού Μεσσηνίας.


Χθες έγινε η επίσημη εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου Μεσσηνίας του συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» ο επικεφαλής του Συνδυασμού ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης στην ομιλία του ειπε:....................

Αγαπητοί Συμπολίτες & Συμπολίτισσες,
Φίλες και φίλοι Μεσσήνιοι,

Είναι μεγάλη η συγκίνηση που νοιώθω απόψε μπροστά σας.
Σας ευχαριστώ όλους, από τα βάθη της καρδιάς μου, γι αυτή τη μεγάλη ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας.
Με γνωρίζετε καλά. Ξέρετε και την αυτοδιοικητική πορεία μου και το έργο μου. Και θέλω απόψε να σας ευχαριστήσω, εσάς τους συμπολίτες μου, για τη στήριξή σας.
Εμπιστευθήκατε 3 φορές την ψήφο σας στο πρόσωπό μου. Με την αγάπη σας υπηρέτησα τον τόπο όχι μόνο ως Νομάρχης αλλά και ως Πρόεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας.

Ακόμη, σε όλους εσάς το οφείλω που σήμερα στέκομαι μπροστά σας ως υποψήφιος Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επικεφαλής της παράταξης «Δυνατή Πελοπόννησος».
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ............

ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, τον συμπολίτη μας Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με επιλέξει ανάμεσα σε τόσους άξιους αυτοδιοικητικούς για υποψήφιο Περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο.
Πιστεύω ότι εσείς θα δικαιώσετε και αυτή του την επιλογή με την ψήφο σας για μια «Δυνατή Πελοπόννησο» στις ερχόμενες εκλογές.
Τούτη τη στιγμή θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στη μνήμη του Α΄ αιρετού Νομάρχη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΩΤΕΑ.

Του οραματιστή και δασκάλου της Αυτοδιοίκησης και δικού μας εμπνευστή και καθοδηγητή.
Του οφείλουμε πραγματικά πολλά ! Οι παρακαταθήκες του καθορίζουν την πορεία μας.
Έχω επίσης χρέος να ευχαριστήσω για την παρουσία του, τον αγαπητό Υφυπουργό και Βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλο.
Να υπογραμμίσω την αμέριστη βοήθειά του στα θέματα υποστήριξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας.
Καθώς επίσης τη Δυναμική πολιτική διεκδικητική παρουσία του στα θέματα ανάπτυξης του Νομού, με κυρίαρχο εκείνο του Εθνικού μας Δρόμου.
Ευχαριστώ βαθύτατα τον τέως Βουλευτή και πολιτευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη, πρώτα-πρώτα συμμαχητή στην Αυτοδιοίκηση. Αλλά και άξιο συμπαραστάτη σ΄ όλα τα θέματα για τον τόπο μας.

Ο Παναγιώτης Νίκας είναι πραγματικά ο Άνθρωπος που στήριξε πολύπλευρα με το πάθος του το αυτοδιοικητικό μας έργο στη Νομαρχία για 12 ολόκληρα χρόνια και παράλληλα αναδεικνύεται σε σύγχρονο αναμορφωτή της αγαπημένης μας Καλαμάτας.
Φίλε Τάκη, καλή επιτυχία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω και στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που με την κριτική τους, μας βοήθησαν να γίνουμε καλύτεροι, να υπηρετήσουμε τον τόπο μας, με ακόμη μεγαλύτερη συνέπεια, να πιάσουμε τον παλμό των πολιτών.
Γι΄ αυτό και σήμερα, δεν είστε εδώ τυχαία.
Δεν είστε εδώ για να ακούσετε υποσχέσεις.
Με ξέρετε και σας ξέρω.
Είστε εδώ, γιατί αναγνωρίζετε το τεράστιο έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στη Μεσσηνία μας.
Το γνωρίζετε καλά, έχουμε δώσει άριστα δείγματα γραφής. Κάναμε έργο χειροπιαστό, με αγώνες και θυσίες.

Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι έχουμε πετύχει να φτάσουμε κοντά και στον πιο απομακρυσμένο κάτοικο αυτού του Νομού.
Γιατί, χάρη στους δρόμους που φτιάξαμε
α. (250 χιλ) οδικών αξόνων,
β. όπως και η συντήρηση όλου του δικτύου του Νομού, συνδέσαμε όλες τις περιοχές του τόπου μας.
Κάναμε έργα αγροτικού εξηλεκτρισμού.
Φτιάξαμε έργα εγγειοβελτιωτικά.
Έργα που στηρίζουν τη γεωργία και κτηνοτροφία. Έργα προβολής των τοπικών προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αξιοποιήσαμε τα μεγάλα πλεονεκτήματα του τόπου μας για να αναπτύξουμε περισσότερο τον τουρισμό μας.
Στηρίξαμε την κατασκευή της ΠΟΤΑ.
Επενδύσαμε στη συνεχή και συντονισμένη προβολή του Νομού μας σε όλο τον κόσμο.
Πάντα μαζί με τους τοπικούς παράγοντες του τουρισμού.

Επενδύσαμε στην παιδεία και κάναμε ένα πολύ σπουδαίο έργο στη μεγάλη υπόθεση της σχολικής στέγης, με 200 νέες σχολικές αίθουσες, που δόθηκαν σε χρήση.

Αγωνιστήκαμε για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το ΤΕΙ Καλαμάτας.

Είναι αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας μας με τους αρμόδιους φορείς.
Είναι αποτέλεσμα μιας σειράς δυνατών διεκδικήσεων και προσπαθειών.

Διότι έχουμε μάθει να αρπάζουμε τις ευκαιρίες, να μην τις αφήνουμε να χαθούν. Εμείς διεκδικούμε δυναμικά όσα δικαιούμαστε.

Διεκδικήσαμε για την υγεία και την πρόνοια.
Κατασκευάσαμε και συντηρήσαμε νέα και παλιά αλιευτικά καταφύγια, και υλοποιήσαμε έργα λιμένων σε Καλαμάτα, Κυπαρισσία, Πύλο κι αλλού.

Στραφήκαμε προς τις νέες καλλιεργητικές τάσεις. Αγωνιστήκαμε στο πλευρό των αγροτών. Στραφήκαμε προς τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία.
Κάναμε μεγάλα και εκτεταμένα αντιπλημμυρικά έργα
Βρεθήκαμε μπροστά σε κάθε μάχη και σε κάθε περίπτωση για τον τόπο.

Απόψε είστε εδώ γιατί, όλα αυτά τα χρόνια, ο θεσμός της Νομαρχίας μας δημιούργησε μια στενή σχέση με τους πολίτες. Μια σχέση εμπιστοσύνης.
Μια σχέση που τη χτίσαμε μέρα με τη μέρα.
Μια σχέση που ξέρουμε ότι θα συνεχιστεί και με τη νέα διοικητική δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον «Καλλικράτη». Γιατί η σχέση μας βασίζεται σε ανθεκτικές βάσεις και αρχές.

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Τώρα δύο σημαντικές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα στην πατρίδα μας. Η οικονομική κρίση και η μεταρρύθμιση στη διοικητική δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δυστυχώς με το ΔΝΤ και το γνωστό σε όλους μας Μνημόνιο, μόνο στην Πελοπόννησο έχουμε σχεδόν διπλασιασμό της ανεργίας σε ένα χρόνο, με θύματα κυρίως τους νέους μας, τις γυναίκες, και τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε μία προχωρημένη, φυσικά και εργασιακά, ηλικία.

Οι πολίτες φοβούνται και προσπαθούν να επιβιώσουν στο νέο δυσμενές περιβάλλον. Η Κυβέρνηση μετατράπηκε πολύ εύκολα σε «κόμμα του Μνημονίου».
Αυτή η ιδεολογικοπολιτική μεταλλαγή της δεν θα είναι χωρίς συνέπειες. Η κατάσταση μοιάζει με ερμητικά κλεισμένη χύτρα.
Και η εγκλωβισμένη δύναμη του ατμού, θα πυροδοτήσει κοινωνική έκρηξη με ανυπολόγιστες ζημιές.

Σήμερα, όπως θα διαβάσατε, έχουμε νέα επίσκεψη των κηδεμόνων μας, της Τρόικας. Θα μας εξετάσουν, θα μας μετρήσουν και θα μας βάλουν σε νέα «προκρούστια κλίνη» φόρων και επαχθών μέτρων.
Δυστυχώς, η Κυβέρνηση μας έχει μετατρέψει σε πειραματόζωα. Δοκιμάζουν καθημερινά τις αντοχές μας με τα συνεχή μέτρα λιτότητας.

Φίλες και φίλοι,
Χρειαζόμαστε αλήθειες για να μετατρέψουμε την Οργή των χαμένων θυσιών των πολιτών σε Ελπίδα.
Χρειαζόμαστε:
* Τόνωση της οικονομίας για να σταματήσουμε τα λουκέτα και να βάλουμε φρένο στην ανεργία.
* Συστηματική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
Χρειαζόμαστε:
* Mέτρα Ανάπτυξης, γιατί η οικονομία είναι πρωτίστως ψυχολογία. Και χρειαζόμαστε θετική ψυχολογία για την Ανάκαμψη. Μια άλλη αναπτυξιακή οικονομική προσέγγιση.
Οι δυο εξελίξεις, αυτή της οικονομικής κρίσης και της Διοικητικής Μεταρρύθμισης της Αυτοδιοίκησης μπορεί να έχουν έναν κοινό στόχο. Την ανάπτυξη που μπορεί να έρθει από την αιρετή Περιφέρεια.

Την Περιφέρεια που γνωρίζει τις ανάγκες του τόπου μας και τους τρόπους να αξιοποιήσει τους πόρους που θα της δοθούν για το κοινό μας μέλλον. Ώστε να μη χάνεται ούτε χρήμα, ούτε χρόνος.
Χρειαζόμαστε έμπειρα άτομα να τραβήξουν κουπί στην τρικυμία.
Τέλειωσαν τα ψέματα! Και τώρα χρειαζόμαστε αλήθειες και όχι να «στρογγυλέψουμε τις γωνίες» για να πάμε μπροστά.
Πράγματι, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι απαιτήσεις και οι προκλήσεις του «Καλλικράτη» είναι πραγματικά μεγάλες.
Γι' αυτό και η 7η Νοεμβρίου δε θα είναι μια απλή μέρα. !! Η 7η Νοεμβρίου θα διαρκέσει για τέσσερα χρόνια.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Διοικητική Μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης- ο γνωστός σε όλους «Καλλικράτης»- ξεκίνησε από εμάς τους αυτοδιοικητικούς.
Δυστυχώς όμως δεν έγινε σύμφωνα με τις προδιαγραφές που χαράξαμε. Γνωρίζετε ότι αγωνιστήκαμε για να διασφαλίσουμε την πορεία του θεσμού. Γι' αυτό, θα διεκδικήσουμε και θα παλέψουμε.

Για τη διόρθωση των όποιων αστοχιών και παραλείψεων του «Καλλικράτη».
Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τον τόπο και τους συμπολίτες μας μπορούμε να προσφέρουμε πολλά. Γιατί γνωρίζουμε τα προβλήματα και έχουμε τις λύσεις.
Γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να φέρει ουσιαστικές αλλαγές. Και εμείς οι Αυτοδιοικητικοί καλούμαστε τώρα, με τις νέες αρμοδιότητες, αλλά και τα «βάρη» του «Καλλικράτη», να παίξουμε έναν αναβαθμισμένο ρόλο για να προωθήσουμε αποτελεσματικά τα συμφέροντα των συμπολιτών μας.
Αγωνιζόμενοι με την ίδια μαχητικότητα και σεβασμό προς τους συμπολίτες μας. θα δώσουμε οι συνεργάτες μου κι εγώ τον καλύτερο εαυτό μας. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στον τόπο μας. Να εργαστούμε με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα.
Στη θητεία μας κύρια προτεραιότητά μας θα είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια «Δυνατή Πελοπόννησο» με ποιότητα ζωής για όλους.
Θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας.
Ήδη είναι έτοιμο το πρόγραμμά μας, και βρίσκεται μέσω του διαδικτύου σε διαβούλευση με τους πολίτες.

Για μας, ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σημαίνει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Σημαίνει υποδομές,
Σημαίνει ανάπτυξη,
Σημαίνει ελπίδα για δουλειές και ευκαιρίες.
Η Περιφέρειά μας διαθέτει ανθρώπους ικανούς, πλούτο φυσικών πόρων, ποιοτικά προϊόντα, πλούσια ιστορία και πολιτιστική παράδοση.
Όλα αυτά, έχουμε το σχέδιο να τα συνθέσουμε, προσελκύοντας επενδύσεις σε όλους τους τομείς της Οικονομίας μας. Δίνοντας προτεραιότητα στον πρωτογενή τομέα, και τον τουρισμό.
Αλλά και με ολοκληρωμένα πλαίσια δράσεων στη βιομηχανία, τη μεταποίηση, τις υπηρεσίες.
Για τα αγροτικά, που αφορούν την Πελοπόννησο σε μεγάλο βαθμό, θα σας δώσω το σχέδιό μας σε τίτλους:
Τοπικό σήμα πιστοποίησης για τα προϊόντα μας,
ενίσχυση των έργων εγγείων βελτιώσεων,
κίνητρα και στήριξη σε νέους τύπους παραγωγών,
δημιουργία οργανισμού προβολής αγροτικών προϊόντων, σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τις αγορές, δημιουργία του πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής,
Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης Αγροτών,
δημοπρατήρια προϊόντων ανά νομό, όπου κι όταν είναι έτοιμοι οι αγρότες.

Στον τουρισμό, επενδύουμε με ένα κεντρικό πλάνο προβολής στην επέκταση της τουριστικής περιόδου σε δώδεκα μήνες και σε όλη την έκταση της Περιφέρειας.
Επίσης, επενδύουμε στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων,
στη διαμόρφωση θεματικών ιστορικών τοπίων,
στη φροντίδα των μνημείων, των κάστρων, των μουσείων, των μοναστηριών.
Με τη βελτίωση των τουριστικών υποδομών και την καθιέρωση δείκτη ελάχιστου εγγυημένου επιπέδου τουριστικής υπηρεσίας, προχωράμε ακόμα πιο μπροστά.
Όταν έρχεται στην Πελοπόννησο ο επισκέπτης, Έλληνας και ξένος, θέλουμε να γνωρίζει προκαταβολικά τι δικαιούται να περιμένει, θέλουμε να υπάρχει εγγύηση για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών μας.

Σε ότι αφορά στις υποδομές, η Πελοπόννησος αξίζει σύγχρονους αυτοκινητόδρομους ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Αξίζει τη βελτίωση και επέκταση του εθνικού και επαρχιακού δικτύου.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ανάγκη την καθιέρωση σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου, το οποίο, θα διεκδικήσουμε και θα επιβάλλουμε.
Χρειαζόμαστε ενίσχυση των θαλασσίων και εναέριων συγκοινωνιών.
Γιατί για την εμπορική μας ανάπτυξη, είναι επιτακτική ανάγκη η καθιέρωση διαμετακομιστικών, εμπορευματικών σταθμών σε στρατηγικά σημεία των κεντρικών αξόνων.
Ώστε να διασφαλίζεται η ταχύτητα στη διακίνηση προϊόντων και η τήρηση των τιμών σε αποδεκτά ύψη.

Σε ότι αφορά στην προστασία και τόνωση της επιχειρηματικότητας, θα έχουμε σταθερότητα στις πράξεις Διοίκησης. Ενιαία εικόνα της σε ολόκληρη την Περιφέρεια.
Θα επενδύσουμε στην εκπαίδευση των νέων επιχειρηματιών, στην απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών, την ενίσχυση των νέων τεχνολογιών, στη θέσπιση κανόνων του επιχειρείν εντός της Περιφέρειας για ίση πρόσβαση, ίσες ευκαιρίες, ίση αντιμετώπιση κάθε επιχειρηματία.

Για την ανάπτυξη στην Πελοπόννησο θα επικεντρωθούμε στη διεκδίκηση κονδυλίων ΕΣΠΑ, στη διεκδίκηση αναθεώρησης του αναπτυξιακού νόμου για μεγαλύτερες δυνατότητες αυτονομίας στην Περιφέρεια, στην προσέλκυση μεγάλων στρατηγικών επενδύσεων.
Για μας ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σημαίνει ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Το περιβάλλον είναι ανάπτυξη, είναι πόρος ζωής και δημιουργίας.
Δίνουμε βάρος στην ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος με σχέδιο πρώτης προτεραιότητας.
Ώστε να λυθεί οριστικά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων με οικολογική διαχείριση και ανακύκλωση. Και δεσμεύομαι προσωπικά για άμεση αντιμετώπιση. Προωθούμε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την ανάπτυξη και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Επενδύουμε σε δράσεις και έργα για την προστασία της παραλιακής ζώνης, του υδάτινου δυναμικού, των εδαφών, των φυσικών οικοσυστημάτων και του δασικού πλούτου, με διαμόρφωση ενιαίου χωρικού προτύπου που θα βάζει τέλος στη χωροταξική αναρχία.
Για μας ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σημαίνει ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Καμιά ανάπτυξη δεν είναι εφικτή και βιώσιμη αν δεν αναπτύσσονται παράλληλα οι κοινωνίες και οι πολίτες τους.
Επενδύουμε οικονομικούς και κοινωνικούς πόρους σε μια κοινωνία πολιτών που θα λειτουργεί χωρίς αποκλεισμούς, που θα δημιουργεί ευκαιρίες ισότιμα για όλους.
Σε μια κοινωνία που θα ενσωματώνει τους νόμιμους μετανάστες κάτω από τα ιδεώδη και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού.
Διεκδικούμε για όλους τους συμπολίτες μας πρόσβαση σε ποιοτικές και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας

Όμως, για τη διεκδίκηση αυτού του λαμπρού μέλλοντος, του κοινού μας μέλλοντος χρειάζεται μια ομάδα από ανθρώπους που το λέει η καρδιά τους.
Από ανθρώπους που είναι έτοιμοι να τρέξουν και να αποδώσουν
Εμείς διαθέτουμε και θέληση και κουράγιο. Και το έχουμε αποδείξει. Και είμαστε έτοιμοι να το αποδείξουμε ακόμα μια φορά.
Καταφέραμε πολλά....
Με το νέο θεσμό, και παρά τις ελλείψεις του, θα καταφέρουμε ακόμη περισσότερα
Σήμερα μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι γιατί έχουμε στο πλευρό μας όλους εσάς, τους συμπολίτες μας.
Και θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας και στους πολίτες τις υπηρεσίες που χρειάζονται.
Τις υπηρεσίες που μας αξίζουν. Μαζί μπορούμε να το πετύχουμε. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη «Δυνατή Πελοπόννησο» πραγματικότητα.
Αποδείξαμε ότι έχουμε το πείσμα, ότι έχουμε τη μαχητικότητα να ασκούμε πιέσεις συνεχώς. Προς κάθε εξουσία. Για να πετύχουμε το καλύτερο για τον τόπο μας.
Και το κυριότερο:
Αποδείξαμε ότι έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους που αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας. Τους ανθρώπους που βρίσκουν τις λύσεις που ταιριάζουν στην κάθε περίπτωση.
Στους κατάλληλους ανθρώπους βασιστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια της δημιουργικής μας πορείας.

Με τους κατάλληλους δυναμικούς, εμπείρους και έμπυρους ανθρώπους συνεχίζουμε το έργο μας.
Αυτούς τους ανθρώπους χρειάζονται οι Περιφέρειες και η Πελοπόννησός μας, προκειμένου να γίνει πραγματικά ΔΥΝΑΤΗ.
Οι πολίτες έχουν ανάγκη από άτομα που το αξίωμα τους, δίνει τη δυνατότητα να επιτελέσουν το χρέος τους.
Να υπηρετήσουν το πραγματικό συμφέρον του τόπου. Και όλα αυτά ανεξαρτήτως κομματικού ή προσωπικού κόστους.
Οι Περιφέρειές μας και η Πελοπόννησός μας, έχουν ανάγκη από ανθρώπους που είναι κοντά στον πολίτη, όχι περιστασιακά, αλλά μία ζωή!

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Ξεκινάμε σήμερα , από τη Μεσσηνία μας την Πανστρατιά του αγώνα για την ελπίδα, για μια αισιόδοξη προοπτική ανάπτυξης της Πελοποννήσου.
Είμαστε απέναντι στην πολιτική που έχει εγκλωβίσει την οικονομία μας σε μια ανατροφοδοτούμενη ύφεση.
Η «Δυνατή Πελοπόννησος» θα είναι με τη βοήθειά σας ο μεγάλος νικητής στις εκλογές. Γιατί αποδεικνύει καθημερινά ότι κοιτάζει στο μέλλον και αναμετριέται με αυτό.
Όταν οι άλλοι στέκονται αμήχανοι στο παρελθόν. Η νίκη θα είναι μεγάλη και θα είναι όλων μας.

Είναι τιμή μου, να είμαι άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης. Είμαι αυτοδιοικητικός, όχι επαγγελματίας πολιτικός! Και είναι τιμή μου να περιβάλλομαι αυτή τη στιγμή, από ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης.
Με πρώτο, τον γνωστό σε όλους μας, και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Σωτήρη Παναγιωτόπουλο, σήμερα αντινομάρχη παραγωγής και ανάπτυξης. Πρόκειται για έναν άνθρωπο, ο οποίος, αν και νέος σε ηλικία, διαθέτει πλούσια εμπειρία και έχει διακριθεί για την προσπάθειά του στα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης και της Μεσσηνίας.
Οι υποψήφιοι περιφερειακοί μας σύμβουλοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι αυτοδιοικητικά στελέχη, αποτελούν εγγύηση επιτυχίας για την αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειάς μας.

Διαθέτουν ευρεία αναγνώριση για το έργο τους. Θα δείτε ότι υπάρχει και σημαντική ανανέωση με πρόσωπα που εκπροσωπούν ιδιαίτερα σημαντικές επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες.
Η ισχυρή αυτή ομάδα είναι εγγύηση επιτυχίας, όχι μόνο για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, αλλά κυρίως, για την ευθύνη που αναλαμβάνουμε αμέσως μετά τη νίκη μας.
Με το νέο χρόνο, μας περιμένει πολλή δουλειά. Γιατί η ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, δε θέλει μόνο ιδέες και προτάσεις, αλλά ακούραστους εργάτες με τα μανίκια σηκωμένα και με καθαρή ματιά.

Αγαπητές φίλες, φίλοι,

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την αποψινή σας παρουσία. Όλοι μαζί απόψε στέλνουμε το μήνυμα της νίκης σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.


Παρουσίαση των υποψηφίων του ψηφοδελτίου για την Περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας

Αναστάσιος Αγγελής
Δημήτρης Αδαμόπουλος
Ιωάννης Αδαμόπουλος
Κώστας Γυφτάκης
Ευγενία Κοκκέβη
Κώστας Κούβελας
Αγγελος Κωτσιόπουλος
Μανώλης Μάκαρης
Περικλής Μαντάς
Νίκος Μαραμπέας
Πέτρος Μπαλαούρας
Αντωνία Μπούζα
Εύη Παπαγεωργίου
Ιωάννης Παπουτσής
Βασιλική Πλέτσα
Δημήτρης Ραπτέας
Αριστείδης Σταθόπουλος
Μαρία Σταυροπούλου
Παναγιώτης Τσιμόγιαννης
Δημήτρης Φίλος
Περικλής Ψώνης


Διαβάστε Περισσότερα...

Νέα Πελοπόννησος - Πέτρος Τατούλης. Οι υποψήφιοι του Νομού Μεσσηνίας.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» για τον νομό Μεσσηνίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:......................


«Σε μια δύσκολη για το μέλλον της χώρας συγκυρία, έχουμε για πρώτη φορά την ουσιαστική ευκαιρία να χειριστούμε, σε Περιφερειακό επίπεδο, τα προβλήματά μας, την καθημερινότητά μας, την οικονομία μας και να καρπωθούμε το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας. Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή. Η κρίση ενδεχομένως να διαρκέσει πολύ. Εμείς όμως μπορούμε να έχουμε την δική μας ευκαιρία. Χρειάζονται καθαρές απόψεις, τολμηρές λύσεις και αποφασιστικές πράξεις, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο τοπικής οικονομίας, ένα πρότυπο τοπικής ανάπτυξης. Η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος μπορεί να φύγει μπροστά.

Είναι αλήθεια ότι πολλοί κατηγορούν το προηγούμενο σύστημα τοπικής αυτοδιοίκησης για αναποτελεσματικότητα και κακοδιαχείριση. Εάν ωστόσο προσεγγίσουμε νηφάλια το ζήτημα αντιλαμβανόμαστε ότι είναι φυσικό να αποκεντρώνονται οι παθογένειες πρώτα και μετά να εμφανίζονται οι αρετές της αποκέντρωσης. Γενικότερα, σε κάθε κοινωνική οργάνωση πρέπει να εμφανιστούν πρώτα τα εκφυλιστικά φαινόμενα , προκειμένου στη συνέχεια να δημιουργηθούν και τα αντισώματά τους. Εάν δεν πάθουμε τοπικά, δε θα μάθουμε ποτέ τοπικά.

Σήμερα, βρισκόμαστε μπροστά σε μια Νέα Εποχή. Το πρώτο στάδιο του αυτοδιοικητικού εγχειρήματος έκλεισε τον κύκλο του. Σήμερα έχουμε πια δημιουργήσει τα αντισώματα για να καταπολεμήσουμε και τις τοπικές μας ασθένειες.

Αυτό συμπίπτει χρονικά με μια γενικότερη συναντίληψη που διαμορφώνεται υπό το βάρος της συνολικής κρίσης που διέρχεται σήμερα η χώρα μας: της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής κρίσης, της κρίσης θεσμών και αξιών. Αντιλαμβανόμαστε πλέον όλοι τις επικίνδυνες ατραπούς, που μας οδήγησαν οι στρεβλώσεις, οι κομματισμοί, ο άκρατος λαϊκισμός, ο υπέρμετρος δανεισμός μας, οι παλαιοκομματικές μέθοδοι που μετέρχονται οι πολιτικοί μας. Νιώθουμε ότι οι σχέσεις πελατείας που στήριξαν επί δεκαετίες το πολιτικό σύστημα ωφέλησαν λίγους και εζημίωσαν τον τόπο και τους πολίτες. Έχουμε κατανοήσει λοιπόν, ότι το σύστημα, αντί να εξελίσσεται, παρακμάζει.

Ο «Καλλικράτης» είναι πρόδρομος αυτής της Νέας Εποχής. Ο «Καλλικράτης» δεν δημιουργεί μια ακόμη μορφή αυτοδιοίκησης, παρόμοια με αυτήν που έχουμε μέχρι σήμερα γνωρίσει. Ο «Καλλικράτης» δίνει την εξουσία στους πολίτες να δημιουργήσουν ένα νέο κράτος. Να θεραπεύσουν το παλιό και άρρωστο. Να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους. Να δώσουν προοπτική ευημερίας στον τόπο τους. Με απλά λόγια. Κι αν η χώρα περάσει πολλά δεινά μέχρι να βγει από την κρίση, οι περιφέρειες πλέον μπορούν να τρέξουν μπροστά.
Εμείς, στην Πελοπόννησο, μπορούμε να δείξουμε το δρόμο.
Εμείς, στη Μεσσηνία, μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση.

Οι φίλοι, οι συνεργάτες και οι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια για τη «Νέα Πελοπόννησο» γνωρίζουμε τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε. Και θα αγωνιστούμε για να πετύχουμε. Στην προσπάθεια αυτή σας θέλουμε συμμέτοχους. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια και την υποστήριξή σας για να φτιάξουμε τη Νέα Πελοπόννησο, της αλληλεγγύης, της συνοχής και της δημιουργίας.

Πρέπει να αλλάξουμε σελίδα. Η αλλαγή είναι πρωτευόντως η υπέρβαση. Του εαυτού μας κατ’ αρχήν, του συστήματος με την έννοια του συλλογικού μας εαυτού δευτερευόντως. Αν η υπέρβαση δεν αποτελεί συνεχή διαδικασία, τότε πολύ εύκολα και ο μεγαλύτερος οραματιστής από εμάς καταλήγει σύντομα ο πιο συμβιβασμένος. Ωστόσο, η όποια υπέρβαση έχει κόστος. Η όποια αλλαγή έχει κόστος. Έχει τίμημα. Το τίμημα για τους πολίτες είναι ότι πρέπει να πετάξουν από πάνω τους το βόλεμα της συνήθειας, να τολμήσουν, να εμπιστευθούν το καινούριο.

Η «Νέα Πελοπόννησος» είναι ξεκάθαρα μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία.
Είναι ανεξάρτητη γιατί πηγάζει από μια ευρεία κοινωνική πλειοψηφία .
Είναι ανεξάρτητη γιατί απευθύνθηκε στον κάθε πολίτη, από όποιον χώρο κι αν προέρχεται. Είναι ανεξάρτητη γιατί δεν εμφορείται από μικροπολιτικές εξαρτήσεις και προσωπικές ιδιοτέλειες.

Σας καλώ να είστε ενεργά συμμέτοχοι στην προσπάθειά μας αυτή.
Μαζί να κάνουμε το μεγάλο άλμα, από το πνιγηρό σήμερα στο ελπιδοφόρο και ομορφότερο αύριο.
Μαζί να δημιουργήσουμε μια ισχυρή, Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, πυλώνα και πρότυπο ανάπτυξης για ολόκληρη τη χώρα.
Μαζί να φτιάξουμε τη Νέα Πελοπόννησο».


Από το συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» ανακοινώνονται οι κάτωθι υποψήφιοι για το Νομό Μεσσηνίας:

Χρήστος Μαλαπάνης, μηχανολόγος ηλεκτρολόγος, πολιτικός μηχανικός τ. δήμαρχος Καλαμάτας
1. Αλεξανδρόπουλος Νικόλαος, γεωπόνος
2. Αλευράς Παναγιώτης, γεωπόνος, Νομαρχιακός Σύμβουλος, μέλος του Δ.Σ. Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων, μέλος περιφερειακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου
3. Αργυράκης Ιωάννης, τοπογράφος μηχανικός, πρ. Δήμαρχος Αρφαρών
4. Βουρνάς Ιωάννης, πολιτικός μηχανικός, μέλος αντιπροσωπείας ΤΕΕ Πελοποννήσου
5. Γεωργίκος Ηλίας, ιατρός, Δ/ντής Ω.Ρ.Λ. Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων Π.Α.Κυριακού
6. Δήμιζα Παναγιώτα, Πρόεδρος Συλλόγου Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως
7.Δράκου- Γκότση Πηνελόπη, παρασκευάστρια στον κλάδο υγείας
8. Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος, αγρονομικός υπάλληλος, πρ. αντιδήμαρχος Δ. Παπαφλέσσα, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δ. Παπαφλέσσα
9. Κελεπούρη Αγγελική, μηχανικός αρχιτέκτονας
10. Λογιώτης Ιωάννης, αγρότης
11. Μπακούρος Γεώργιος, επιχειρηματίας
12. Μπαρμπετσέας Δημήτριος, αγρότης
13. Μπαρούνης Νικόλαος, υπάλληλος Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νομαρχιακός Σύμβουλος Μεσσηνίας
14. Νικολάκου Κωνσταντίνα (Ντίνα), διοικητική υπάλληλος ΙΚΑ , Νομαρχιακή Σύμβουλος, πρ. Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
15. Ξηρογιάννης Σταύρος, ιατρός – παιδίατρος
16. Παπακώστας Λεωνίδας, επιχειρηματίας
17. Ρέκκας Θεοχάρης (Χάρης) , πρ. Δ/ντής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών
18. Σταυριανόπουλος Θεόδωρος, μαθηματικός –Δ/ντής Λυκείου Μελιγαλά, μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας
19. Τσαπόγας Κωνσταντίνος, τεχνολόγος μηχανικός, πρ. υπάλληλος ΔΕΗ
20. Τσίχλης Ελευθέριος, πρ. υπάλληλος Υπουργείου Οικονομικών
21. Χρυσομπόλη Διονυσία, φωτογράφος, Πρόεδρος Φεστιβάλ «Μεσσηνίας Όψεις»


1. Ο κ. Χρήστος Μαλαπάνης ορίζεται υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» για το Νομό Μεσσηνίας.

2. Ο κ. Γεώργιος Μπουλούκος, δικηγόρος- πρ. υποψήφιος βουλευτής ΝΔ, αναλαμβάνει τον Τομέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος».

3. Η κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, παράλληλα με την υποψηφιότητά της, συνεχίζει να έχει την ευθύνη του Τομέα Πολιτικού Σχεδιασμού του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος».



Διαβάστε Περισσότερα...